HC Slovan – K. Vary 1:2 (0:1 po s.n.) | Třinec – Dinamo Minsk 3:2 (kon.) | Vítkovice – Riga 5:3 (kon.)
Sparta Praha – CSKA Moskva 1:5 (kon.) | HC Slovan – Vítkovice 2:3 (1:2 po s.n.) | Třinec – Sparta Praha 4:3 (kon.)
K. Vary – Riga 1:5 (kon.) | Dinamo Minsk – CSKA Moskva 0:5 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
4:3 (3:2, 1:0, 0:1)
HC Sparta Praha
cz Piatok 04.08.2017, 15:30 • WERK ARENA, Třinec • President Cup
Partner:
     
    59:05
    Hosté jsou v útočném pásmu se šesti bruslaři v poli!
     
    58:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen to bude drama do posledních vteřin, Sparta koriguje na rozdíl jediné branky! Nepozornosti v třinecké obraně využil MICHAL VÁGNER, který se dostal k volnému kotouči a lobem překonal bezmocného Švančaru! Bez asistence.
     
    56:08
    Neskutečné, co teď zahodili domácí Oceláři! Slezané nedokázali využít přečíslení dvou proti jednomu, když z první vedle pálil Nico Geidl. Akce ale pokračovala a z mezikruží mohl skórovat Štěpán Macháček. Ten pro změnu trefil jen ležícího brankáře Sparty!
     
    48:32
    Početní výhodu si tentokráte zahraje Sparta. Na trestnou lavici pro podražení usedá Servác Petrovský.
     
    43:18
    Početní výhoda pro Oceláře. Najíždějícího Pavla Matěje nepříjemně přes ruce sekl Maxim Kubánek, odsedí si proto dvě minuty na trestné lavici.
     
    42:04
    Teď si mohl hostující brankář zhluboka oddechnout. Z pravé strany se na něj řítil Servác Petrovský, který z bezprostřední blízkosti vyslal velmi povedenou střelu. Naneštěstí pro Oceláře se kotouč odrazil od horní tyče do ochranné sítě!
     
    38:49
    Podobně se na druhé straně vedlo Švančarovi, který zastavil lehké nahození. Sparta si nicméně zahraje početní výhodu, na trestnou lavici usedá Michal Ramík.
     
    35:03
    Oceláři měli velké štěstí, hodně je teď podržel brankář Švančara! Zcela nehlídán se totiž před ním objevil Michal Vitouch, bekhendovým pokusem ale nedokázal přehodit beton třineckého brankáře!
     
    25:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Při další akci už to ale neplatilo, Slezané jdou opět do dvoubrankového vedení! NICO GEIDL si podél levého hrazení nabruslil do střelecké pozice a, ač tísněn bránícími hráči, přesnou střelou vymetl pavučinky v levém horním rohu Slukovy branky! Asistence: Pavel Matěj.
     
    19:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražanům hra ve čtyřech očividně svědčí, snižují totiž na rozdíl jediné branky! MAXIM KUBÁNEK se dostal do sólového úniku, tváří v tvář brankáři Švančarovi nezaváhal! Asistence: Marek Bláha.
     
    18:45
    A pro následující minuty se počet hráčů na ledě vyrovná. Filip Ducháč musel zatáhnout za ruční brzdu, dvě minuty si posedí na trestné lavici.
     
    17:54
    Přesilovka pro Spartu, na trestnou lavici usedá Richard Jaworski (TRI), který se provinil krosčekem.
     
    17:54
    Oceláři si málem dali vlastní branku! Lehké nahození zpoza branky před brankovištěm srazil jeden z třineckých obránců, Švančara ale dokázal přitisknout beton k pravé tyči a zastavit puk.
     
    15:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané přeci jen dramatizují průběh úvodní třetiny! MAXIM KUBÁNEK našel mezeru v Švančarově postoji a trefil přesně volné místečko! Bez asistence.
     
    14:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři i nadále pokračují v útočných hodech, Josef Sluka loví již třetí kotouč ze své sítě. Brankář Sparty byl také v tomto případě zcela bezmocný, když nemohl dosáhnout na teč PAVLA MATĚJE! Asistence: Štěpán Macháček.
     
    11:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nádherná akce Ocelářů končí druhým přesným zásahem! Pavel Matěj rozehrál akci na najetého NICA GEIDLA, ten si s přehledem obhodil bránícího hráče a z bezprostřední blízkosti propálil Sluku mezi betony! Asistence: Pavel Matěj.
     
    09:40
    Obrovská šance pro Michala Ramíka! Třinecký útočník dostal kotouč před odkrytou část branky, díky bleskurychlému přesunu brankáře Josefa Sluky ale kotouč do sítě neuklidil!
     
    08:15
    Oceláři jsou aktivnějším týmem, svým pohybem si vybojovali první početní výhodu. Na trestnou lavici usedá Matěj Jaroš (SPA), který se provinil podražením.
     
    07:31
    Slezané mohli jít do dvoubrankového vedení! Pavel Matěj využil okénka v obraně Sparty, nabruslil si do střelecké pozice, pak ale pouze nechal vyniknout Slukovu lapačku!
     
    05:37
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se ujímají vedení! Hráči s drakem na hrudi nejprve sice zazdili tutovku, z další akce už se ale radují! MICHAL RAMÍK převzal kotouč u modré čáry, nabruslil si mezi kruhy a vymetl pavučinky v pravém rohu Slukovy branky! Bez asistence.
     
    03:16
    Na druhé straně ale již branka padnout mohla! Radek Vítů se dostal za třineckou defenzívu a sám najížděl na Švančaru! Střela sparťanského útočníka měla dobré parametry, brankář domácích zasáhl maskou!

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 6. Ramík, 12. Geidl (Matěj), 15. Matěj (Macháček), 26. Geidl (Matěj) – 16. Kubánek, 20. Kubánek (Bláha), 59. Vágner


    HC Oceláři Třinec: Švančara (Halouzka) – Buják, Hrůzek, Blaško, Kyselý, Wantulok, Chovaniak, F. Cienciala, S. Cienciala – Králík (C), Petrovský, Przybyla, Kašpárek, Samuhel, Wardas, Jurzyca, Matěj, Stročka, Geidl, Lerchová, Ramík, Procházka, Raszka, Hykl, Macháček, Jaworski.
    HC Sparta Praha: Sluka (Cichoň) – Truhlář, Bláha (C), Zemčenkov, Ducháč, Procházka, Šesták, Hamara – Kubánek, Kuracina, Slavíček, Vítů, Vágner, Jaroš, Potůček, Adamec, Vitouch, Adam, Mácha, Gurjevskij, Valenta.