3. etapa: Jaworzno - Szczyrk sk Dylan Teuns (BMC) (kon.)
koniec udalosti
3. etapa: Jaworzno - Szczyrk

Dylan Teuns (BMC)

Pondelok 31.07.2017, 15:10Tour de Pologne
     
    Priebežné poradie po 3. etape Tour de Pologne:
    1. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) – 10:03:02 hod.
    2. Dylan Teuns (BMC) + 6 s
    3. Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) + 12 s
    4. Wilco Kelderman (Sunweb) + 15 s
    5. Tom-Jelte Slagter (Cannondale Drapac) + 20 s (19:13:18)
     
    Konečné poradie 3. etapy:
    1. Dylan Teuns (BMC) – 3:51:41 hod.
    2. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) + 0 s
    3. Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) + 0 s
    4. Wilco Kelderman (Sunweb) + 0 s
    5. Tom-Jelte Slagter (Cannondale Drapac) + 5 s
     
    cieľ
    Peter Sagan dlho vyčkával medzi ostatnými jazdcami, nereagoval na ataky viacerých súperov a šetril sily úplne do posledných metrov. Dokázal zmazať svoju stratu, no tesne pred ním napokon prišiel do cieľa Dylan Teuns. Slovenský cyklista sa však vráti do žltého dresu pre najlepšieho jazdca celkovej klasifikácie.
     
    cieľ
    Zdalo sa, že víťazný bude útok jedného z jazdcov tímu Spojených arabských emirátov, no v závere stúpania ukázal najlepšie nohy Dylan Teuns. Peter Sagan predviedol fantastický finiš a napokon skončil druhý.
     
    1 km
    Posledný kilometer dnešnej etapy. V záverečnom stúpaní sa rozhodne o víťazovi. V hre je stále aj Peter Sagan.
     
    2 km
    Jack Haig definitívne príde o svoj tesný náskok. Mladík v službách tímu Orica-Scott je len niekoľko metrov pred skupinou.
     
    3 km
    V prudkom zjazde išiel Jack Haig veľmi rýchlo, ale na rovinatej pasáži má oproti skupine favoritov nevýhodu. Preto sa jeho odstup zmenšil na pár sekúnd.
     
    4 km
    Peter Sagan sa postupne prepracoval dopredu a má pri sebe Rafala Majku. Slovenský cyklista bude chcieť zabojovať o etapový triumf.
     
    5 km
    Jack Haig má dnešnú etapu rozbehnutú najlepšie. Jeho náskok je momentálne devätnásť sekúnd. Balík spolupracuje.
     
    7 km
    Po zjazde narazia cyklisti na náročný záverečný kilometer, ktorý bude rozhodovať o víťazovi dnešnej etapy. Posledné stúpanie do cieľa dosahuje na niektorých miestach aj sklon sedemnásť percent.
     
    9 km
    Haig v prudkom klesaní nestráca nič zo svojho náskoku. Pelotón však pracuje a nechce ho nechať vpredu samého.
     
    11 km
    Jack Haig predviedol výbornú prácu v závere kopca a vyhral horskú prémiu na vrchole Salmopolu. Pelotón stráca približne pätnásť sekúnd a na jeho konci figuruje aj Peter Sagan.
     
    12 km
    Do konca stúpania zostáva posledný kilometer. Zakarinov útok nebol úspešný, ale tentoraz skúša šťastie Jack Haig z tímu Orica-Scott.
     
    13 km
    Zakarin ide výborne, ale jeho náskok nie je veľký. Pelotón sa drží hneď v závese a v hlavnom poli by sa mal nachádzať aj Peter Sagan.
     
    14 km
    Ilnur Zakarin využil výbornú prácu svojich kolegov z Kaťuše a teraz zaútočil. Ruský cyklista dokáže vyhrávať aj náročné horské etapy na popredných etapákoch.
     
    15 km
    Prichádza očakávaná selekcia hlavného poľa. Z pelotónu postupne odpadávajú menej odolní cyklisti, no vpredu sa stále drží Peter Sagan.
     
    16 km
    Kaťuša úplne ovládla čelo pelotónu. Vpredu je až päť cyklistov tohto tímu. Uvidíme, koľko pretekárov dokáže sekundovať tomuto zoskupeniu.
     
    18 km
    Pod kopcom si jednotlivé tímy pripravujú dobrú pozíciu. Dopredu sa tlačili Peter Sagan, Vincenzo Nibali či cyklisti z tímu Kaťuša-Alpecin.
     
    20 km
    Do konca tretej etapy Tour de Pologne zostáva posledných dvadsať kilometrov. Pelotón je pokope, no v blížiacom sa stúpaní príde určite selekcia.

    Tomáš Lengyel