Tisková konference FK Teplice (kon.) | Tisková konference FC Baník Ostrava (kon.)
Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.) | Tisková konference Bohemians 1905 (kon.)
Tisková konference 1.SC Znojmo FK (kon.) | Tisková konference FK Baník Sokolov (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FK Baník Sokolov

cz Štvrtok 27.07.2017, 15:00Tlačové konferencie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 15:00.
     
    Předsezónní tiskové konference se zúčastní ředitel klubu Mgr. Tomáš Provazník, sportovní ředitel a současně hlavní trenér A-týmu Vítězslav Hejret, posila realizačního týmu a další trenér Pavel Horváth a z hráčů pak kapitán mužstva Petr Glaser.
     
    Dobrý den, vítáme Vás u tiskové konference FK Baník Sokolov před začátkem nové sezony. Tisková konference začne za malou chvíli.
     
    Všichni aktéři dnešní tiskové konference jsou již na svých místech a moderátor Lukáš Švéda všechny přítomné vítá.
     
    Jako první si bere slovo Mgr. Tomáš Provazník, ředitel klubu.
     
    Ředitel klubu Tomáš Provazník: " K personálním změnám. Posílení a rozšíření realizačního týmu proběhlo o Pavla Horvátha. Bohužel skončili trenér brankář Jiří Bertelman a Václav Zíma, vedoucí mužstva. Ti byli nahrazeni Stanislavem Vahalou – trenérem brankářů a Davidem Pallou s Miroslavem Fousem, vedoucím mužstva a kustodem."
     
    „Chceme se vrátit na příčky, na které jsme my i široká veřejnost zvyklí. Cílem je horní polovina Fortuna ligy. Zároveň chceme hrát atraktivní fotbal a přilákat co nejvíce fanoušků."
     
    "Dalším cílem je postup v poháru. Pokud nám bude los přát, chceme zde přivítat opět prvoligové či druholigové mužstvo".
     
    „Dále musím ještě zmínit jednu investici a to do hlavního hřiště. Vše je před finalazací. Pevně věřím, že do 13. srpna bude hřiště zprovozněno. Nyní probíhají finální povrchové úpravy a vypadá to, že 13.8. by mohl být slavnostní výkop uskutečněn. "
     
    „Výrazněji jsme investovali do hráčského kádru. Bylo nám vyčítáno, že nemáme vlastní hráče, pouze hráče na hostování. V současné době je v týmu 15 kmenových hráčů z 22. je to jasný signál pro veřejnost, že chceme koncepčně pracovat."
     
    Ke slovu se nyní dostává Vítězslav Hejret, sportovní manažer a hlavní trenér.
     
    „Po jednáních s Pavlem Horváthem jsme se rozhodli posunout začátek přípravy o 4 dny dříve. Příprava proběhla úspěšně. Jediným měřítkem ale bude začátek sezony a průběh podzimu."
     
    "V současné době máme tři brankáře, kdy Šiman je v současné době zraněn. Uvidíme, jak následně budeme postupovat dále.".
     
    „V obraně přišla zásadní změna. Odchází z kádru Zbyněk Vondráček, naopak jsme získali zkušeného Petera Mráze. "
     
    „V záloze přišli mladí hráči, klíčoví naopak zůstali. Vypadalo to, že odejde Lukáš Provod, ale zůstal a může naplno po tom uplynulém roce uplatnit zkušenosti, které po roce v dospělém profesionálním fotbale získal. Z mladých hráčů může být výraznou osobností Michal Hlavatý, který ale ještě dospělý fotbal nehrál, takže se vše ukáže v průběhu podzimu.“
     
    K největším změnám došlo v útoku. Velkým přínosem by měl být příchod útočníků Adama Ševčíka a Františka Dvořáka.„“
     
    "Vidím jak Pavel Horváth trénuje, jak hráči pracují a jaká je celková atmosféra. I dle obsahu tréninku, činnosti při zápasech apod., tak si myslím, že jdeme správnou cestou. Ale znáte to, vše ukážou až zápasy."
     
    Řada je nyní na Pavlovi Horváthovi, trenérovi FK Baník Sokolov.
     
    „Mužstvo jsem neznal, pouze některé osobně. Ale byl jsem překvapený, jaké tu mužstvo je a co se nám podařilo za těch šest týdnů dát dohromady. Jsem velice spokojený s tím jak kluci pracují a jak na mě působí a perou se o místo. Z tohoto pohledu jsem tedy spokojen a doufám, že to bude vidět i na hřišti.
    Kluky fotbal baví, což se budu snažit, aby jim vydrželo.“
     
    "Chceme být zajímavým týmem pro diváky a i pro soupeře, aby z nás měli trochu obavy. Jsem přesvědčen o tom, že ti hráči, kteří tady jsou, jsou schopni tento fotbal hrát. "
     
    Do tiskové konference se zapojuje také Petr Glaser, kapitán týmu a nejlepší střelec Baníku v uplynulém ročníku.
     
    "Letní příprava je pro nás přijatelnější, protože je kratší. Z přípravy ale budeme těžit celou sezonu. Ale vše se ukáže až v neděli ve Vlašimi.“
     
    „Osobně si také myslím, že máme kvalitní mužstvo. Jsme i poučeni z předchozí sezony“
     
    Na řadu přicházejí dotazy přítomných novinářů.
     
    Ředitel klubu Tomáš Provazník ještě nastínil průběh rekonstrukce hrací plochy. " Veškeré práce probíhali dle plánu. Objevili se určité problémy s podložím. Po realizaci si tedy materiál tzv. sedá. Ale práce proběhly úspěšně a věřím, že domácí začátek sezony stihneme a bude vše připraveno."
     
    "Chceme nadále zkvalitňovat podmínky v klubu, především pro naší mládež. Chceme postavit zázemí pro naši mládež, kde si dovolím použít termín, že současné zázemí je až nedůstojné. Máme s městem hotovou projektovou dokumentaci a snažíme se teď shánět finance na realizaci. Věřím, že v roce 2018 dojde k této realizaci. "
     
    "Dnes proběhlo jednání i se starostou města ohledně oprav městského stadionu, především tribuny. Hlavní tribuna by měla reprezentovat město a druholigový fotbal. V současné době tato tribuna začíná být za zenitem. Pevně věříme že dojdeme a k prvnímu kroku, kterým je projektová dokumentace a bavili bychom se o případné rekonstrukci."
     
    Trenér Baníku Pavel Horváth: „V Sokolově zůstávám 3-4 dny v týdnu, už jsem si byl i zahrát hokej, takže jsem dobrý. Myslím si, že jsem celkem sociálně přizpůsobivý, takže věřím tomu, že tady nebudu mít problémy s nikým. Sokolov je příjemné, menší město. “
     
    Kapitán Petr Glaser: „Jsme rádi, že nás vede taková fotbalová osobnost. Máme možnost se něčemu přiučit. Ve fotbale toho hodně dokázal a věřím, že bude pro tým prospěšný. Nějaké vtípky od trenéra již proběhly, každý den něco proběhne.“
     
    Ředitel klubu Tomáš Provazník: "Personální změna proběhla také na úseku mládeže, když odešel Mgr. Kovář do Regionální akademie. S Janem Kovářem jsme měli v plánu, že bude přeřazen jako šéftrenér dorostu. Po jeho odchodu bude vykonávat funkci šéftrenéra dorostu vykonávat Vít Vrtělka, náš bývalý hráč A-týmu. Tímto krokem přistupujeme k zprofesionálnění týmů dorostu. Zaměříme se na přímou návaznost na A-tým, herní pojetí, spolupráce s realizačním týmem A-týmu atd. Takže Víťu Vrtělku bych rád prezentoval jako další výraznou posilu úseku mládeže. Pevně věřím, že se hráči dorostu posunou zase o kus dál.
     
    Baníkovci vstoupí do Fortuna ligy v neděli zápasem ve Vlašimi. Novými tvářemi v týmu jsou:
    Stoper Peter Mráz, levý obránce či záložník Matěj Končal, oba hráči přicházejí na přestup. Do zálohy pak Baník získal trojici plzeňských mladíků: Martina Rychnovského, Michala Hlavatého a Bohumila Havla. Do útoku pak přišli Adam Ševčík a František Dvořák. Hostování bylo prodlouženo Markovi Stradovi. Hostování Ondřeje Ševčíka a Adama Čiháka se pak změnilo v přestup.
     
    Oproti loňské sezoně naopak nebudou v dresu Baníku působit tito hráči: Dlouholetá opora, stoper Zbyněk Vondráček, obránci Martin Dobrotka, Domagoj Krajačič a Jurij Medvěděv, záložník Lukáš Sadílek a ofenzivní hráč Filip Zorvan.
     
    A to je pro dnešek vše. Loučíme se s Vámi, děkujeme za pozornost a přejeme pěkný zbytek dne. (15:28:19)

    Tomáš Bouda