Senica – Trenčín 1:2 (kon.) | Prešov – Slovan Bratislava 1:5 (kon.) | Zlaté Moravce – Ružomberok 2:1 (kon.)
koniec
FK Senica
1:2 (0:1)
AS Trenčín
Nedeľa 23.07.2017, 18:30 • OMS Aréna Senica • Niké liga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 1. kolo našej Fortuna ligy, kde domáca FK Senica privíta na svojom trávniku AS Trenčín. Poďme si v krátkosti predstaviť oba celky.

    FK SENICA: Tento klub sa v minulom ročníku umiestnil na 9. mieste so ziskom 28 bodov. V tej súčastnej sa nepredpokladá lepšie umiestnenie. FK Senica vymenila takmer celý káder, ktorý obnovila mladými hráčmi, pričom najstarší hráč má len 25 rokov. Odišlo presne 13 hráčov a to napríklad aj dlhoročná brankárska opora Michal Šulla, ktorý si našiel nové pôsobisko v Slovane Bratislava. Prišli aj zaujímavé posily, ako napríklad Dominik Smékal z Baníku Ostrava alebo Jurij Medveděv z Plzne. Mladí futbalisti odohrali aj tri prípravné stretnutia z plánovaných štyroch. Jeden zápas sa neodohral z dôvodu nedostatku hráčov. Všetky prípravné stretnutia sa skončili nerozhodnými výsledkami. Najprv sa predstavili na trávniku MTK Budapešť, kde uhrali výsledok 1:1, neskôr na domácej pôde proti Lokomotíve Zvolen 2:2 a nakoniec tiež pred zrakmi vlastných fanúšikov v zápase proti 1. SC Znojmo, kde to skončilo bezgólovým výsledkom. V príprave sa v dobrom svetle ukázal najmä spomínaný Jurij Medveděv spoločne s ďalšou posilou Romulo Silvou, ktorý prišiel z Bardejova.

    AS Trenčín: Futbalisti Trenčína mali o niečo bohatejšiu prípravu pred novým ročníkom Fortuna ligy. Svoju prípravu začali proti Izraelskému súperovi Maccabi Tel Aviv, kde remizovali po výsledku 1:1 a hneď deň na to odohrali prípravné stretnutie aj proti domácej Žiline, kde sa mohli po hokejovom výsledku 6:3 tešiť z víťazstva. Ďalej sa futbalisti AS Trenčín predstavil v Európskej lige, kde nenaplnili očakávania a vypadli už v druhom predkole. V tom prvom jednoznačnými výsledkami 5:1 a 3:0 postúpili cez prvú prekážku názvom Torpedo Kutaisi, ale v tom druhom celkom prekvapivo nestačili na Izraelský celok Yehuda. Na domácej pôde hráči AS remizovali 1:1 a tak na tej súperovej museli vsietiť minimálne jeden presný zásah. Obuli sa na to už z úvodu, keď na svojho súpera vyvíjali obrovský tlak, ktorý trval až do konca stretnutia. Ale ani držanie lopty 72% a 20 streleckých pokusov nezabránilo víťazstvu Yehudy v pomere 2:0. Po tomto stretnutí sa Trenčín rozlúčil s Európou a tak sa môžu stopercentne sústrediť na najvyššiu domácu súťaž.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Dnes v poobedňajších hodinách domáci fanklub Železná únia 1921 po dlhej dobe ukončila tkv. bojkot po ich požiadavke, ktorou bola výmena na pozícii generálneho manažéra FK Senica a tak sa domáci fanúšikovia môžu tešiť na skvelú atmosféru, ktorá v každom stretnutí veľmi chýbala.
     
    Ospravedlňujeme sa, ale z dôvodu technických problémov vám nebudú pred zápasom zverejnené zostavy oboch celkov. Budeme sa snažiť ich doplňiť počas stretnutia.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Plach – Otrísal, Kováč, Romulo Romulo, Medvěděv – Martišiak, Richtárech, M. Rigo, Podhorin – Ranko (C), Smékal.
    Náhradníci: Milošovič – Krč, Červeňák, Malý, Kosorín.

    AS Trenčín: Chovan – Keston, Skovajsa, Kleščík (C), Šulek – Paur, Ubbink, El Mahdioui – Gong, Beridze, Čataković.
    Náhradníci: Šemrinec – Zubairu, Klooster, Klooster, Šalata, Kvocera, Mance.

    Rozhodca: Smolák – Weiss, Jenčura.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výhodu úvodného výkopu mali hosťujúci futbalisti.
     
    4
    Hostia sa usadili na polovici súpera, kde si začali vyvíjať menší tlak.
     
    8
    K lopte sa pohodlne dostal aj František Plach, ktorý zvolil ďaleký odkop od bránky.
     
    9
    Erik Otrísal po fantastickom obrannom zákroku posiela loptu mimo hry. Budeme sledovať prvý rohový kop v prospech hostí.
     
    10
    Prudký center z rohovej zástavky letel do hĺbky šestnástky, kde sa ocitol Peter Kleščík, ale jeho hlavičkový pokus nebol presný.
     
    11
    Pri lopte je Peter Kleščík, ktorý si ju v strede pola vymieňa so svojími spoluhráčmi s cieľom nájsť medzeru v defenzíve súpera.
     
    12
    Martin Šulek poslal veľmi nepríjemný center do šestnástky súpera z pravej strany ihriska. Loptu dokázal zblokovať jeden z brániacich hráčov skôr, ako sa Jakub Paur dostal ku zakončeniu.
     
    13
    Po dlhšej dobe sa na polovicu súpera prepracovali aj domáci, keď sa Michal Ranko snažil spracovať ťažkú prihrávku. To sa mu aj podarilo, ale za cenu útočného faulu. Pri lopte budú hostia.
     
    14
    Trenčín dal gól!
    HILARY GONG sa predral domácou defenzívou ako nôž maslom až kým sa neocitol úplne voľný pred Františkom Plachom. Ten sa snažil znížiť strelecký uhol, ale úspešný strelec si dokázal nájsť malý priestor v oblasti pravej tyčky. Stav stretnutia je 0:1.
     
    15
    AS Trenčín bude zahrávať rohový kop po úspešnom zákroku Františka Placha.
     
    16
    Nepríjemný centrovaný pokus z rohového kopu prepadol v šestnástke súpera, kde sa ku zakončeniu dostal Gong, ale napokon bol jeho strelecký pokus zblokovaný brániacim hráčom.
     
    18
    Loptu majú na svojich kopačkách hosťujúci hráči, ktorí kombinujú v strede ihriska.
     
    19
    Už to vyzeralo tak, že sa Hilary Gong dostane do zaujímavej príležitosti, ale v tom ho zastavil verdikt postranného arbitra, ktorý si všimol ofsajdové postavenie.
     
    20
    Hilary Gong sa snažil prejsť skrz brániaceho hráča, čo sa mu však vôbec nepodarilo. Nevšimol si, že stojí v blízkosti postrannej čiary a omylom loptu priviedol až za ňu. FK Senica má výhodu outového vhadzovania.
     
    21
    Hilary Gong zostáva po súboji ležať na hracej ploche. Už k nemu beží lekársky tím. Dúfajme, že bude v poriadku a zapojí sa späť do hry.
     
    22
    Zástavka letí do neba! Jeden z hráčov AS Trenčín sa ocitol v ofsajdovej pasci súpera.
     
    23
    Erik Otrísal predviedol opäť fantastický zákrok, keď perfektným sklzom zastavil čistým spôsobom rozbehnutého Hilary Gonga.
     
    24
    Seničania chvíľku obliehali súperovu polovicu, ale bohužial bez gólového efektu. Už sú opäť pri lopte hostia, ktorí si snažia vytvoriť tlak.
     
    25
    Domáci futbalisti začali v ofenzíve viac napádať, vďaka čomu sa Trenčínu ťažšie zakladajú útoky smerom dopredu.
     
    27
    FK Senica mala po nedovolenom zákroku výhodu voľného kopu takmer z poliacej čiary. Dlhý center Juriho Medveděva však skončil v náručí gólmana.
     
    28
    Hilary Gong teraz predviedol svoje individuálne schopnosti, keď bez problémov prešiel cez trojicu brániacich hráčov a nakoniec aj zakončil medzi tri žrde. Bohužial lopta smerovala len do stredu brány, kde stál pripravený František Plach, ktorý tento pokus zlikvidoval.
     
    29
    Lopta sa nachádza na polovici FK Senica, ale sú to práve domáci hráči, kto má loptu pevne pod kontrolou.
     
    30
    František Plach musel rýchlo vyutekať zo svojej obvyklej pozície, aby bol pri lopte skôr ako šprintujúci Hilary Gong. To sa mu aj podarilo a loptu odkopol ďaleko od hranice vlastného vápna.
     
    31
    Domáci hráči majú výhodu outového vhadzovania na vlastnej polovici ihriska.
     
    32
    Hilary Gong šikovnou prihrávkou našiel v šestnástke súpera voľného spoluhráća. Toho však sklamal prvý dotyk s loptou, ktorá mu z kopačky odskočila.
     
    33
    AS Trenčín mal po nedovolenom zákroku Erika Otrísala výhodu voľného kopu. K realizácii sa postavil Petrus Ubbink, ktorého priame ohrozenie z väčšieho uhlu opečiatkovalo len brvno Plachovej bránky.
     
    34
    Prvá vážnejšia situácia aj na domácej strane. Silva Romulo našiel na hranici veľkého vápna voľného Dominika Smékala, ktorý bol nikým nestrážený, ale jeho zakončenie nemalo potrebnú razanciu a tak to bola ľahká práca pre Adriána Chovana.
     
    36
    Jakub Paur zbytočne nepremýšľal a spomedzi niekoľkých brániacich hráčov zakončil. Jeho strelecký pokus bol stečovaný a tak budeme sledovať rohový kop v prospech AS Trenčín.
     
    37
    Ale tento rohový kop nebol dobre zrealizovaný. Centrovaný pokus smeroval presne do náruče pozorného Františka Placha.
     
    38
    Ofsajd č.3 si na svoje konto pripisuje AS Trenčín. Vyzerá to tak, že zadné rady Senice zatiaľ fungujú na výbornú.
     
    39
    Michal Ranko poslal dlhý pas na nabiehajúceho Dominika Smékala, ale bolo to až veľmi "okaté" a tak tento pokus dokázal brániaci hráč zachytiť.
     
    40
    Jakub Paur poslal strielaný center smerom k malému vápnu. Tu však stál František Plach, ktorý si pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    42
    Priebeh hry sa nám troška upokojil. Pri lopte sú hosťujúci futbalisti, ktorí si ju formou krátkych prihrávok medzi sebou vymieňajú na súperovej polovici.
     
    43
    Hilary Gong sa prezentoval veľmi nepresným centrom, ktorý nenašiel ani šestnástku súpera. Nič to ale nemení na veci, že pri lopte sú aj naďalej hostia.
     
    44
    Perfektne sa do zadných radov vrátil Alan Kováč, ktorý svojim presným a dobre načasovaným sklzom obral o loptu rozbehnutého Hilary Gonga.
     
    45
    Pískaný ofsajd aj na domácej strane. Dominik Smékal sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    45
    Keston Julien sa v závere prvého polčasu pokúsil prekvapiť Františka Placha strelou z prvej, ale jeho tvrdý projektil letel len do ochrannej siete.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Štvrtý rozhodca sa nerozhodol nadstaviť žiadnu minútku navyše a tak ten hlavný ukončuje prvý polčas. V ňom sme mali možnosť vidieť jeden presný zásah do priestorov Senickej bránky. Presným zakončovateľom sa stal dnes veľmi aktívny Hilary Gong. Priebeh stretnutia možno označiť ako priemerný, bez nejakých vzrušujúcich momentov. FK Senica sa sústredí na pevnú defenzívu a udrieť sa snaží po rýchlych kontrách a naopak hostia dnes vsadili na kombinačný štýl hry. Podarí sa Senici aspoň vyrovnať? To sa dozvieme v druhom dejstve, ktoré začne približne o 13 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Giorgi Beridze, prichádza Abdul Zubairu.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Dominik Smékal, prichádza Matej Kosorín.
     
    47
    Hneď z úvodu druhého dejstva si hostia dokázali vybojovať rohový kop.
     
    47
    Trenčín dal gól!
    Desley Ubbink perfektným centrom ku bližšej žrdi našiel hlavu rozbehnutého JAKUBA PAURA, ktorý to namieril perfektne a gólmanovi nedal žiadnu šancu.
     
    49
    Petrus Ubbink si to zle načasoval a v čase prihrávky sa nachádzal v ofsajdovej pasci súpera.
     
    50
    Erik Otrísal bol nútený nedovoleným zákrokom zastaviť útočiaceho Hilaryho Gonga, vďaka čomu môže AS Trenčín opäť skórovať po voľnom kope.
     
    51
    Po voľnom kope sa v šestnástne Senice rozpútalo hotové peklo. Sledovali sme hneď niekoľko streleckých pokusov, ale ani jeden si nenašiel cestu až ku Františkovi Plachovi. Pri lopte sú aj naďalej hostia.
     
    52
    Hostia sa skrz krátke prihrávky pomaly približujkú bližšie ku vápnu súpera. Celá akcia končí nepresnou strelou Martina Šuleka. Na tento pokus nemusel František Plach vôbec reagovať.
     
    53
    Seničania sa ocitli na súperovej polovici, kde aktívny Jurij Medveděv získal pre svoj tím outové vhadzovanie.
     
    54
    Domáci futbalisti dnešné veľmi náročné stretnutie absolútne nezvládajú. Nevychádzajú im ani jednoduché prihrávky a len veľmi ťažko sa dostávajú na súperovú polovicu.
     
    55
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Romulo, prichádza Jakub Krč.
     
    56
    Matej Kosorín sa snažil o samostatný únik z vlastnej polovice ihriska. Dokázal prejsť cez prvého brániaceho hráča, ale na toho druhého bol už prikrátky. FK Senica získava outové vhadzovanie.
     
    57
    Jakub Krč po striedaní veľmi aktívny. Dokázal sa dostať k lopte, prejsť cez jedného brániaceho hráča a dokonca aj zakončiť, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný výborným Kestonom.
     
    58
    Matej Kosorín sa ocitol v zlatej príležitosti. Dokázal prejsť cez brániaceho hráča a ocitol sa nikým nestrážený pred Adriánom Chovanom, ale toho nedokázal strelou z voleja prekonať. Lopta smerovala tesne vedľa ľavej tyčky.
     
    59
    Hosťujúci futbalisti majú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera. Chystá sa striedanie na strane AS Trenčín.
     
    60
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Desley Ubbink, prichádza Antonio Mance.
     
    61
    K odrazenej lopte sa dostal Jakub Paur, ktorý sa snažil opäť prekonať Františka Placha, ale jeho technické zakončenie končí úplne mimo brány. Nasleduje odkop od domácej svätyne.
     
    62
    Hilery Gong to dnes nemá vôbec ľahké proti jeho obranej dvojičke. To opäť dokázal Erik Otrísal aj v tomto prípade, keď krásnym obranným zákrokom znemožnil Gongovi pokračovať v ceste smerom dopredu.
     
    63
    AS Trenčín po zblokovanom pokuse bude zahrávať rohový kop.
     
    64
    Centrovaný pokus po rohovom kope smeroval ku bližšej žrdi, kde stál pripravený Erik Otrísal, ktorý loptu poslal za hranicu vlastného vápna.
     
    65
    Pekným sklzom sa prezentoval Dominik Martišiak, ktorý znemožnil súperovi pokračovať v akcii.
     
    67
    Hilery Gong sa snažil prejsť cez Erika Otrísala, čo sa mu síce nepodarilo, ale dokázal pre svoj tím vybojovať aspoň outové vhadzovanie.
     
    68
    Jakub Paur poslal zaujímavý kros na hranicu malého vápna, tam však svoje obranné povinnosti spnil Erik Otrísal, ktorý loptu odhlavičkoval do bezpečia.
     
    69
    Do zakončenia po odrazenej lopte sa dostal Peter Kleščík, ale jeho tvrdý projektil letel len do priestorov, kde stál pozorný František Plach, a ten jeho pokus chytá.
     
    69
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Dominik Martišiak, prichádza Martin Červeňák.
     
    70
    Striedajúci Antonio Mance si zbehol k šestnástke súpera až z vlastnej polovice a dokonca sa mu podarilo aj zakončiť. Strela to nebola vôbec zlá, ale mala byť mierená o pár centimetrov nižšie. Nasleduje odkop od bránky Senice.
     
    72
    Teraz si veľmi Anthony Keston nerozumel so svojim spoluhráčom Antoniom Mancem. Loptu len poslušne odovzdali súperovi.
     
    73
    Hilery Gong dokázal odcentrovať k bližšej žrdi, ale v tom čase tam nestál nikto z jeho spoluhráčov.
     
    75
    Počas celého stretnutia sledujeme jasnú dominanciu hosťujúceho celku, ktorý svojho súpera nepúšťa takmer do ničoho. Podarí sa Senice aspoň zdramatizovať priebeh stretnutia? Zostáva im na to necelých 15 minút.
     
    76
    AS Trenčín má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    77
    Pri lopte sú momentálne hostia, ktorí s veľkým kľudom kombinujú na vlastnej polovici ihriska. Seničania len veľmi slabo napádajú a svojmu súperovi dávajú veľmi veľa priestoru na hracej ploche.
     
    78
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Hamza Čataković, prichádza Milan Kvocera.
     
    79
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 1 213 platiacich divákov.
     
    80
    Milan Kvocera ihneď po striedaní veľmi aktívny v šestnástke súpera. Hneď ako sa mu dostala lopta na kopačku, tak sa snažil individuálne presadiť. Dokázal prejsť cez dvojicu brániacich hráčov, ale napokon bol od lopty odstavený.
     
    81
    Trenčania sa opäť nasťahovali na súperovú polovicu, kde si vytvárajú menší tlak.
     
    82
    Po veľmi dlhej dobe sa Seničania na pár sekúnd dostali do šestnástky súpera. Bola z toho zblokovaná strela Mateja Kosorína, z ktorej vznikol rohový kop v prospech Senice.
     
    83
    Ale centrovaná lopta po rohovom kope neznamenala väčšie ohrozenie. Center zachytil brániaci hráč, ktorý poslal loptu do bezpečia.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Jakub Paur (AS Trenčín).
     
    84
    Po nedovolenom zákroku Jakuba Paura mala Senica možnosť vsietiť svoj prvý presný zásah po voľnom kope, ale priame ohrozenie z kopačky Alana Kováča smerovalo len do dobre postaveného múru súpera.
     
    85
    S loptou sa na malú chvíľu pohral aj Adrián Chovan, ktorý sa zapája do kombinácie svojich spoluhráčov.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Alan Kováč (FK Senica). AS Trenčín bude zahrávať voľný kop zo strednej vzdialenosti.
     
    88
    Ale centrovaný pokus ku vzdialenejšej žrdi bol pretiahnutý a nedokázal ho spracovať ani jeden z hosťujúcich hráčov. Nasleduje odkop od bránky Senice.
     
    89
    Milan Kvocera sa rútil smerom dopredu. Keď sa nachádzal na hranici veľkého vápna rozhodol sa zakončiť. Jeho strelecký pokus smeroval tesne vedľa brány. Budeme nasledovať rohový kop.
     
    90
    Po tomto rohovom kope sa vyznamenal František Plach, ktorý vystihol tú správu chvílu a center vyboxoval do bezpečia. Nechajme sa prekvapiť, či štvrtý rozhodca sa rozhodne niečo nadstaviť.
     
    90
    Senica dala gól!
    ALAN KOVÁČ si našiel voľný priestor na ľavej strane ihriska, kde okamžite inkasoval loptu. Mal dostatok času na premyslenie celej situácie. Napokon sa rozhodol zakončiť a bola z toho krásna a hlavne presná strela do pravého dolného cípu bránky. Stav stretnutia je 1:2!
    Asistenciu si na svoje konto pripíše Matej Kosorín.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 2:5.
    Střely mimo: 2:8.
    Rohy: 1:9.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 10:9.
     
    Zaznel hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončuje toto stretnutie. V ňom sme mali možnosť vidieť hneď tri presné zásahy. Ak sa pozrieme na pozápasové štatistiky, tak si každý dokáže spraviť obraz hry aj sám. Dnes to bola jasná dominancia hosťujúceho celku, ktorý si počas celého stretnutia vytváral množstvo zaujímavých šancí, no väčšinou bez gólového efektu. Domáci futbalisti sa sústredili na zadné rady a skórovať sa pokúšali po rýchlych kontrách, čo im aj v závere prinieslo aspoň cenu útechy. Hostia sa snažili dobývať súperovú polovicu počas celého zápasu kombinačnou hrou, čo sa určite vyplatilo a tak si do tabuľky pripisujú povinné tri body. Odo mňa to je z tohto stretnutia všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Zápasom Vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (20:24:34)

    Róbert Gašpárek


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 90. Kováč (Kosorín) – 14. Gong, 47. Paur (Ubbink)

    Karty:   87. Kováč (SEN) – 83. Paur (TRE)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:9.
    FK Senica: Plach – Otrísal, Kováč, Romulo Romulo (55. Krč), Medvěděv – Martišiak (69. Červeňák), Richtárech, M. Rigo, Podhorin – Ranko (C), Smékal (46. Kosorín).
    Náhradníci: Milošovič – Krč, Červeňák, Malý, Kosorín.

    AS Trenčín: Chovan – Keston, Skovajsa, Kleščík (C), Šulek – Paur, Ubbink (60. Mance), El Mahdioui – Gong, Beridze (46. Zubairu), Čataković (78. Kvocera).
    Náhradníci: Šemrinec – Zubairu, Klooster, Klooster, Šalata, Kvocera, Mance.

    Rozhodca: Smolák – Weiss, Jenčura

    Diváci: 1 213