21. etapa: Montgeron - Paris Champs-Élysées Víťaz: Dylan Groenewegen (LottoNL–Jumbo) (kon.)
koniec udalosti
21. etapa: Montgeron - Paris Champs-Élysées

Víťaz: Dylan Groenewegen (LottoNL–Jumbo)

Nedeľa 23.07.2017, 16:50Tour de France
     
    Na konci trojtýždňového cyklistického predstavenia sa vám chceme veľmi srdečne poďakovať za priazeň pri prenosoch z Tour de France 2017! Dianie na najslávnejších cyklistických pretekoch sveta vám počas troch týždňov približovala komentátorská štvorica Michal Bakoš, Jakub Kocourek, Miroslav Kováčik a Tomáš Lengyel.

    À l´année prochaine – Tour de France! (19:38:22)
    Top 10 celkovej klasifikácie TdF 2017

    Celkový víťaz Tour de France 2017

     
    V prvej desiatke celkovej klasifikácie sa dnes už nič nezmenilo, Romain Bardet tak udržal tretie miesto na pódiu so sekundovým náskokom pred Mikelom Landom.

    Hrdinovia 104. ročníka TdF si o niekoľko minút pri slávnostnom ceremoniáli prevezmú dresy a ceny.
     
    Ročník 2017 je prvým ročníkom Tour de France od roku 2010, ktorý nedokončí ani jeden slovenský cyklista. Hoci tohtoročnú Starú dámu odštartovali obaja bratia Saganovci, pre Petra sa skončila po spornej a dlho diskutovanej diskvalifikácii a pre jeho staršieho brata Juraja pre nedodržanie časového limitu na príchod do cieľa v horskej etape.
    Hrdina 21. etapy TdF 2017

     
    104. ročník najslávnejších cyklistických pretekov sveta Tour de France sa skončil.
    Záverečný špurt 104. ročníka

     
    Cieľ
    Víťazstvo Dylana Groenewegena je určite prekvapením, aj keď Holanďan patril do širšieho kruhu favoritov. Rodák z Amsterdamu zatiaľ nevyhral žiadnu etapu na Tour de France ani na ďalších dvoch GrandTour, svojho prvého triumfu sa dočkal na posvätnej šprintérskej pôde! Skvelé víťazstvo a obrovský zážitok pre talentovaného pretekára.
     
    Cieľ
    Dylan Groenewegen odštartoval špurt z druhej pozície, pred jeho začiatkom zviedol tvrdý boj o pozíciu s Alexandrom Kristoffom. Holandský cyklista potom už nikoho pred seba nepustil. André Greipel síce pred páskou nabral veľkú rýchlosť, ale Groenewegena už predstihnúť nestačil.
     
    Cieľ
    24-ročný holandský cyklista tímu LottoNL–Jumbo finišoval pred Andrém Greipelom, ktorý tak neskompletizoval víťazný na Elyzejských poliach. Tretie miesto obsadil Edvald Boasson Hagen.
     
    Cieľ
    Záverečný špurt na 104. ročníku Tour de France ovládol Dylan Groenewegen!
     
    1 km
    Posledný kilometer 104. ročníka Tour de France! O víťazovi sa rozhodne v záverečnom špurte.
     
    3 km
    Zdeněk Štybar bol pohltený pelotónom. Teraz to už majú v rukách a v nohách šprintérske tímy a ich lídri.
     
    5 km
    Útočí aj český cyklista Zdeněk Štybar, ktorý si vytvoril náskok 120 metrov. Medzitým sa začínajú skladať šprintérske tímy, Sky už z absolútneho čela vycúval.
     
    6 km
    O ďalší atak sa postaral pretekár Astany, ktorého sa vydala nasledovať aj ďalšia dvojica cyklistov.
     
    7 km
    Absolútnej špice pelotónu sa pred nájazdom do posledného okruhu ujali cyklisti tímu Sky. Ktovie, či aj oni nechystajú nejaký atak, ktorý by na tretie miesto celkového poradia posunul Mikela Landu.
     
    9 km
    Pelotón je pokope a do cieľa vyslovene letí. Jeho tempo teraz vytvárajú pretekári, ktorí boli v úniku, a šliapu naplno aj po jeho skončení. Pomaličky sa začne boj o pozície pred záverečným špurtom.

    Michal Bakoš