Nitra – Žilina 1:0 (kon.) | Trnava – Michalovce 1:0 (kon.) | Dunajská Streda – Podbrezová 1:0 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:0 (1:0)
FK Železiarne Podbrezová
Sobota 22.07.2017, 20:30 • MOL Arena, Dunajská Streda • Niké liga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Príjemný dobrý večer z Dunajskej Stredy, vitajte pri sledovaní online prenosu zo zápasu 1. kola futbalovej Fortuna ligy, v ktorom futbalisti DAC Dunajská Streda privítajú na svojom trávniku hráčov FK Železiarne Podbrezová. Zápas sa začína o 20:30, my si ešte predtým v krátkosti predstavíme oba tímy.
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Macej – Živković, Huk, Šatka, Koštrna – Ľupták, Ljubicić (C), Pambou – Pačinda, Šafranko, K. Vida.
    Náhradníci: Száraz – Kocsis, Moďoroši, Kosorin, Divković, Čmelík, Kontár.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný (C), Djordjevič – Migaľa, Kopičár – Viazanko, Válovčan, Leško – Mikuš.
    Náhradníci: Lukáč – Kupčík, Lipčák, Rendla, Jedinák, Káčerík, Kuzma..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci hráči mali výkop, po ktorom prešli k šestnástke súpera, lenže center sprava sa nepodaril a Podbrezová dostala loptu až na polovicu ihriska.
     
    2
    Prvý roh tohto zápasu rozohral Pačinda, našiel iba kapitána hostí Jaroslava Kostelného, ktorý odvrátil na ďalší rohový kop.
     
    3
    Ani druhý roh v krátkom slede sa nepodaril, pretože lopta bola príliš nízka a z prvej žrde ju Podbrezovčania dostali preč. Následný pas späť skončil pri Kuciakovi.
     
    4
    Válovčan si počínal nedovolene vedľa postrannej čiary na polovici súpera. Rozohrávať mohol Macej, výkopom našiel iba hráčov Podbrezovej.
     
    5
    Miroslav Viazanko si nedovolene pomohol na svojej pravej strane pri pokuse zobrať loptu Koštrnovi. Dunajská Streda prešla dopredu, center Šafranka po trávniku nebol úspešný.
     
    6
    Djordjevič sa dlho nevedel dostať z ľavej strany. Nakoniec mu pomohol Migaľa, ktorý krásne preniesol hru, avšak Viazankova strela bola zablokovaná.
     
    7
    Podbrezová pri lopte dlho nevydržala, tá sa odrazila k brankárovi Macejovi. Domáci prešli dopredu, Pambou vyslal zrazenú strelu a nakoniec sa píska faul.
     
    9
    Viazanko fauloval Ljubičiča v strede ihriska, odkiaľ sa DAC snaží o ďalšiu akciu. Šafranko centroval po zemi, keď loptu dobehol na bránkovej čiare. Poslal ju iba do žrde a od nej sa lopta odrazila mimo brány.
     
    10
    Válovčan najskôr zapracoval veľmi dobre, keď získal loptu, no veľmi rýchlo o ňu prišiel. To viedlo k strele Ljubičiča z diaľky, zaujímavý pokus skončil vedľa brány.
     
    11
    Koštrna sa dostal k lopte na krídle, kde bol málo dôrazný Viazanko. Mladík v tíme DAC dokonca prudko odcentroval do šestnástky, všetko vyriešil dobre postavený Kostelný.
     
    12
    Podbrezová sa na chvíľu k lopte dostala, pri snahe prejsť dopredu ju okamžite stratila. Djordjevič zastavil pokus domácich prejsť vpred krídlom.
     
    13
    Erik Pačinda sa ocitol vo veľmi dobrej pozícii na pravom krídle po krásnej kombinácií, lenže ešte pred centrom loptu na roh odkopol Djordjevič.
     
    14
    Podbrezová sa rohu ubránila bez vážnejších problémov, dopredu navyše chcel prejsť Válovčan, avšak v strede ihriska si vypýtal faul.
     
    15
    Pambou po krídle prešiel až do pokutového územia, jeho center bol odvrátený Kostelným. Domáci ostali vpredu, Šafranko si ale pomohol faulom voči Krivákovi.
     
    16
    Priamy kop pre Dunajskú Stredu vybojoval Pambou, ktorého na zem poslal Kopičár. Bude to center, pretože lopta je pri postrannej čiare.
     
    17
    Rozohrávka trvala Pačindovi strašne dlho, nakoniec kopol zlý center. Našiel prvého hráča, Turňu, ktorý odvrátil do bezpečia.
     
    18
    Viazanko aj napriek tomu, že sa ocitol medzi dvomi hráčmi súpera, takmer prešiel z krídla ďalej. Nakoniec získal aut, po ktorom ide vpred Dunajská Streda.
     
    19
    Žltú kartu dostáva Jaroslav Kostelný (FK Železiarne Podbrezová).
     
    20
    Pas na Šafranka sa odrazil od hráčov Podbrezovej a do veľkej šance takmer išiel spomínaný útočník, lenže dobehol ho Kostelný a pokus o prihrávku pod seba kapitán Podbrezovej zrazil.
     
    21
    Erik Pačinda rozohral ďalšiu štandardku, po ktorej sa Pavol Šafranko ocitol úplne sám pred prázdnou časťou brány Martina Kuciaka. Trestuhodne hlavičkoval do bočnej siete.
     
    23
    Po rýchlom prechode domácich vpred prudko centroval Ľupták, jeho pokus o center nebol zlý, avšak defenzíva Podbrezovej dokázala nepríjemnú loptu odvrátiť do bezpečia.
     
    24
    Vida unikal po ľavej strane až do pokutového územia. Loptu si v rozhodujúcej chvíli dal ďaleko od nohy, čo využil na rezolútny odkop Kostelný.
     
    25
    Krivák spravil veľkú chybu vo svojej šestnástke, keď stratil loptu proti Šafrankovi, ktorý okamžite prihral Pačindovi, lenže jeho nebezpečnú strelu zastavil Kuciak fantastickým zákrokom na bránkovej čiare.
     
    26
    Pambou síce oklamal Kostelného, avšak nakoniec nevymyslel nič nebezpečné, keďže jeho prihrávka do pokutového územia išla priamo k brankárovi Kuciakovi.
     
    27
    Po Macejovom výkop sa k lopte dostali Podbrezovčania. Dopredu vyrazil Leško, toho sklzom a čisto zastavil Šatka.
     
    29
    Válovčanov center našiel na pravej strane šestnástky Viazanka, ktorý našiel Mikuša v dobrej pozícii, lenže ten netrafil loptu ideálne a takmer si "odkopol uši". Spoza pokutového územia ešte vypálil Migaľa, zrazená strela našla Maceja.
     
    30
    Polhodina hry za nami, Dunajská Streda má všetko pod kontrolou a tento zápas zatiaľ patrí jej. Momentálne uvidíme krátku pauzu, pretože pre vysoké teploty dostanú oba tímy možnosť napiť sa vody.
     
    32
    Válovčan sa dostal k centru, našiel znova až Viazanka na opačnej strane ihriska. Ten ešte vyzval na center Turňu, DAC sa ubránila.
     
    33
    Kostelný z polovice ihriska vyzval na rozohrávku Kuciaka. Ten výkopom hľadal na ľavom krídle Leška s Válovčanom, ani jeden jeho nákop nezachytil.
     
    34
    Po krátkej hydratačnej pauze sa hra dostala do stredu poľa, kde oba tímy majú loptu striedavo pod kontrolou.
     
    35
    Mikuš sa na krídle nepresadil, pretože sklzom ho veľmi nebezpečne zasiahol Ľupták. Podbrezová dostala k dispozícii priamy kop.
     
    36
    Leškov center úspešný nebol, lopta skončila priamo v rukaviciach brankára Maceja. Ten rozohral vysokým výkopom, ktorý doputoval až ku Kuciakovi.
     
    37
    Erik Pačinda sa postavil k ďalšej rozohrávke priameho kopu a poslal prudký pokus do stredu brány. Martin Kuciak na dvakrát guľatý nezmysel skrotil.
     
    38
    Koštrna dostal na ľavej strane loptu až k šestnástke, kde ju chcel posunúť na Vidu, avšak toho veľmi dobre postrážil Turňa, ktorý si navyše vypýtal faul.
     
    39
    Mikuš si osamotený proti presile nepodaril, aj keď vyslal niečo ako pokus o strelu. Lopta skončila niekde vysoko na tribúne za bránou.
     
    40
    DAC Dunajská Streda bola do nejakej 25. až 30. minúty určite lepším tímom, ale v posledných minútach sa hra dostala do stredu poľa, kde majú síce domáci trochu stále na vrch, lenže už to nie je také výrazné.
     
    41
    Dávid Leško hľadal pasom na zadnú tyč nízkeho Viazanka. Ten sa do zakončenia nedostal, dobre ho postrážil zadák Koštrna.
     
    43
    Polčas sa pomaly chýli ku koncu a zdá sa, že do kabín by sa mohlo ísť za stavu 0:0, ale to uvidíme až po priamom kope, ktorý získal Ljubičič tesne pred šestnástkou súpera. Kapitán DAC tomu určite pridal.
     
    44
    Dunajská Streda dala gól!

    ERIK PAČINDA rozohral priamy kop perfektne, pretože svojou ľavačkou namieril presne k bližšej žrdi. Kuciak si na loptu siahol, ale vyraziť ju nedokázal.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Dunajskej Strede patril prvý polčas a zaslúžene vedie. O zatiaľ jediný gól stretnutia sa postaral tesne pred prestávkou Erik Pačinda z priameho kopu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Podbrezová po rozohrávke stratila lopta, avšak okamžitý nákop na Šafranka presný nebol a Ján Krivák si navyše vypýtal faul na svoju osobu.
     
    47
    Šafranko zobral loptu Turňovi, v akcii pokračoval Pambou, avšak jeho zakončenie po zemi sa s presnosťou nestretlo. Francúz namieril vedľa.
     
    48
    Djordjevič odvrátil nebezpečenstvo na rohový kop, po ktorom Pačinda hľadal Huka, lenže ten hlavičkovať nedokázal. Prechod Podbrezovej do kontry úspešný nebol.
     
    50
    Matúš Turňa prenikal dopredu, lenže niekoľko metrov pred šestnástkou bol zastavený sklzom na hranici únosnosti. Hlavný arbiter nepískal, takže dopredu prešli domáci. Pačinda takmer zakončoval, jeho pokus zrazil Djordjevič.
     
    51
    Karol Praženica sa hneval na predošlý zákrok, no hralo sa ďalej. Dunajská Streda získala priamy kop, po ktorom prichádza zakončenie, lenže vysoko nad.
     
    52
    Žltú kartu dostáva Erik Pačinda (FC DAC Dunajská Streda).
     
    53
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Matúš Mikuš, prichádza Andrej Rendla.
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Adrián Kopičár, prichádza Adrián Káčerík.
     
    54
    Nízky center do šestnástky domácich hráči Dunajskej Stredy dostali do bezpečia. Odrazená lopta nebezpečenstvo tiež nenarobila, včas odkopol Živkovič.
     
    55
    Matúš Turňa sa vymanil z tlaku Vidu a poslal loptu na pravé krídlo. Tam nabiehal Viazanko, avšak prihrávku nedokázal udržať na hracej ploche.
     
    57
    Pačindov prudký center do malého vápna Kostelný zastavil, avšak lopta sa ocitla pred spomínaným útočníkom. Jeho zakončenie smerom nahor z uhlu minulo bránu.
     
    57
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Kristopher Vida, prichádza Lukáš Čmelík.
     
    58
    Hlavný rozhodca sa po súboji Migaľu so Šafrankom pokúsil nariadiť rohový kop, avšak útočník DAC sa športovo priznal, že to má byť odkop od brány.
     
    59
    Miroslav Viazanko dobehol dlhý pas na bránkovej čiare, lenže nedokázal loptu udržať na hracej ploche a po jemnom postrčení Koštrnu ešte narazil do reklamnej plochy za čiarou. Je v poriadku.
     
    60
    Lukáš Čmelík vo svojej prvej ofenzívnej akcii neuspel, zrazený center skončil za čiarou. Dunajská Streda sa následne vytlačila od šestnástky Podbrezovej.
     
    61
    Teraz to Viazanko Koštrnovi vrátil. Záložník Podbrezovej videl, že k lopte má ďaleko, a tak strčil na zem mladého obrancu DAC. Hlavný arbiter to nechal bez povšimnutia.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Miroslav Viazanko (FK Železiarne Podbrezová).
     
    63
    Ľupták vyslal krásnu strelu z veľkej diaľky. Martin Kuciak sa hodil za loptou, no ostal by asi bez šance, keby záložník DAC bránu trafil. O niekoľko centimetrov je minul.
     
    64
    Dávid Leško sa nedostal do akcie, pretože prihrávka za obranu ho našla v postavení mimo hry. Rozohrávať môžu obrancovia Dunajskej Stredy.
     
    65
    Káčerík poslal veľmi pekný center do šestnástky, kde si nabiehal Rendla, avšak ten sa k lopte a zakončeniu nakoniec nedostal. Mohla z toho byť šanca hostí.
     
    67
    Podbrezová sa v posledných minútach snažila dostať do zápasu, ale teraz sa už znova vpred rútia domáci hráči. Tí však momentálne narazili na defenzívu súpera.
     
    68
    Káčerík sa perfektne vrátil a zastavil rodiacu sa krídelnú akciu domácich. Podbrezová veľmi rýchlo vyrazila dopredu.
     
    69
    Rendla veľmi dobre priťukol loptu pre Viazanka, ktorý sa pomedzi dvoch hráčov súpera dostal do pokutového územia. Odcentroval pod seba, kde hľadal Leška, našiel iba hráčov DAC.
     
    70
    Podbrezová zvyšuje aktivitu a reagovať bude aj tréner DAC Rossi, ktorý pošle do hry defenzívneho záložníka Kontára.
     
    71
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Yves Simon Pambou, prichádza Zoltán Kontár.
     
    72
    Čmelík sa na krídle nepresadil, no ďaleko sa nedostali ani hráči Podbrezovej, pretože Andrej Rendla prehral ťažký súboj a o loptu prišiel.
     
    73
    Dávid Leško rozohral priamy kop od postrannej čiary. Hľadal Kostelného, avšak kapitán Podbrezovej si počínal nedovolene. Lopta skončila v sieti zbytočne.
     
    74
    Martin Kuciak fantasticky čítal hru, vybehol na hranicu šestnástky, kde nabiehal aj Šafranko, lenže skúsený gólman uchmatol loptu pre seba.
     
    75
    Djordjevič fauloval na krídle vo vyrovnanom súboji Čmelíka, hlavný arbiter sa možno upískol, ale Pačinda môže centrovať do ohňa.
     
    76
    Center na zadnú tyč sa nepodaril. Navyše tam prišiel ofenzívny faul, takže Kuciak a jeho spoluhráči ostali bez práce.
     
    77
    Koštrna sa stretol v tvrdom súboji vedľa postrannej čiary s Káčeríkom. Išlo skôr o zrážku, po ktorej mal väčšie zdravotné problémy domáci hráč, ktorý bude v poriadku.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Dávid Leško (FK Železiarne Podbrezová).
     
    79
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Martin Válovčan, prichádza Kamil Kuzma.
     
    80
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Erik Pačinda, prichádza Marko Divković.
     
    81
    Martin Kuciak podržal svoj tím, keď sa vytiahol proti tvrdej strele Čmelíka, ktorá mala určite gólové parametre.
     
    82
    Čmelík sa snažil predrať sa do šestnástky, čo sa mu na chvíľu aj podarilo, ale okamžite mu lopta ušla od nohy. Vykopávať mohol Kuciak.
     
    83
    Matúš Turňa zaútočil po svojej pravej strane, kde chcel zakombinovať s Káčeríkom. Dvojica si neporozumela, rozohrávať môže Macej.
     
    84
    Čas sa kráti, Dunajská Streda sa drží na lopte na polovici súpera. To domácim stačí, hrať musí Podbrezová.
     
    85
    Pavol Šafranko sa natlačil do pokutového územia, kde sa hotoval k strele z uhlu. V poslednej chvíli ho dostúpil Krivák, súboj zvládol. Odkopával Kuciak.
     
    86
    Čmelík v ďalšej šanci, teraz však dosť zaujímavej, pretože ho trafil odkop Djordjeviča a Kuciak musel reflexívne zasiahnuť.
     
    87
    Rohový kop sa domácim priamo zakončiť nepodarilo, ale po chvíli ešte prišla rana z diaľky od Kontára, ktorá priestor Kuciakovej svätyne minula.
     
    88
    Leško dostal peknú prihrávku do stredu ihriska od Káčeríka, hodil si loptu medzi niekoľkých hráčov, lenže ocitol sa proti veľkej presile, takže ďaleko nezašiel.
     
    89
    Martin Kuciak nakopol zo stredu poľa až do šestnástky. Odtiaľ loptu hráči DAC dostali preč, Viazanko v následnom súboji fauloval vedľa postrannej čiary.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+1
    Šafranko sa ešte dostal do obrovskej šance, keď sa ocitol sám pred päťkou, lenže v páde trafil obetavého Djordjeviča. Následne hlavička Kontára na slepo našla Kuciaka.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Dunajská Streda bola v tomto zápase lepším tímom a zaslúžene si berie tri body, ktoré jej pred necelými 5 tisíc fanúšikmi z priameho kopu vystrelil Erik Pačinda. (22:29:58)

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly: 44. Pačinda

    Karty:   52. Pačinda (DUN) – 19. Kostelný (POD), 62. Viazanko (POD), 78. Leško (POD)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Živković, Huk, Šatka, Koštrna – Ľupták, Ljubicić (C), Pambou (71. Kontár) – Pačinda (80. Divković), Šafranko, K. Vida (57. Čmelík).
    Náhradníci: Száraz – Kocsis, Moďoroši, Kosorin, Divković, Čmelík, Kontár.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný (C), Djordjevič – Migaľa, Kopičár (53. Káčerík) – Viazanko, Válovčan (79. Kuzma), Leško – Mikuš (53. Rendla).
    Náhradníci: Lukáč – Kupčík, Lipčák, Rendla, Jedinák, Káčerík, Kuzma.

    Rozhodca: Vlk – Ádám, Pozor – Roszbeck