20. etapa: Marseille - Marseille Maciej Bodnar (Bora-Hansgrohe) (kon.)
koniec udalosti
20. etapa: Marseille - Marseille

Maciej Bodnar (Bora-Hansgrohe)

Sobota 22.07.2017, 13:50Tour de France
     
    cieľ
    Chris Froome je takisto v cieli. Brit takmer dostihol Bardeta a finišoval na tretej priečke so šesťsekundovým odstupom. Froome síce nevyhral na tohtoročnej Tour de France ani jednu etapu, no napriek tomu je celkovým víťazom.
     
    cieľ
    Romain Bardet bol pred časovkou extrémne motivovaný, ale jednoducho nedosahuje kvality Frooma a Urána. Francúz prišiel do cieľa s dvojminútovou stratou a tesne si udržal tretie miesto v celkovom poradí.
     
    15,6
    Chris Froome zvolil tradične ľahší prevod, ale vsádza na vyššiu frekvenciu otáčok. Držiteľ žltého dresu prešiel druhým medzičasom so stratou troch sekúnd.
     
    10,2
    Najväčší favoriti prešli prvým medzičasom. Najlepšie zvládol úvodnú polovicu trate Chris Froome, ktorý stráca na vedúceho Kwiatkowského dve sekundy. Urán prišiel so stratou 26 sekúnd a Bardet dokonca s mankom 45 sekúnd.
     
    15,6
    Alberto Contador ukázal výborné nohy aj v prudkom stúpaní. Španielsky cyklistka stráca na druhom medzičase iba jedinú sekundu.
     
    štart
    Odštartoval aj líder celkovej klasifikácie. Chris Froome má dnes poslednú šancu, aby vyhral etapu na tomto ročníku Tour de France. Oveľa viac ho však bude zaujímať celkové prvenstvo.
     
    cieľ
    Priebežné poradie v cieli:
    1. Maciej Bodnar (BOH) – 28:15 min.
    2. Michal Kwiatkowski (SKY) + 1 s
    3. Tony Martin (KAT) + 14 s
    4. Daryl Impey (ORS) + 20 s
    5. Nikias Arndt (SUN) + 28 s
     
    štart
    Na štarte vidíme desiateho muža celkového poradia Alberta Contadora. Za ním budú nasledovať v dvojminútových intervaloch zvyšní favoriti.
     
    štart
    Organizátori Tour de France dnes vyhlásili najbojovnejšieho jazdca celého 104. ročníka. Stal sa ním Francúz Warren Barguil, ktorý prebral štafetu po vlaňajšom víťazovi Petrovi Saganovi.
     
    cieľ
    Priebežné poradie v cieli:
    1. Maciej Bodnar (BOH) – 28:15 min.
    2. Michal Kwiatkowski (SKY) + 1 s
    3. Tony Martin (KAT) + 14 s
    4. Nikias Arndt (SUN) + 28 s
    5. Stefan Küng (BMC) + 34 s
     
    cieľ
    Michal Kwiatkowski išiel výborne, zdalo sa, že prekoná doterajšieho lídra, ale na cieľovej čiare bol o sekundu pomalší ako jeho starší krajan.
     
    10,2
    Zmena na prvom medzičase. Do pozície lídra sa dostal Poliak Michal Kwiatkowski, ktorý prekonal svojho krajana Macieja Bodnara o šesť sekúnd.
     
    Priebežné poradie v cieli:
    1. Maciej Bodnar (BOH) – 28:15 min.
    2. Tony Martin (KAT) + 14 s
    3. Nikias Arndt (SUN) + 28 s
    4. Jack Bauer (QST) + 41 s
    5. Jasha Sütterlin (MOV) + 42 s
     
    cieľ
    Priebežné poradie v cieli:
    1. Maciej Bodnar (BOH) – 28:15 min.
    2. Tony Martin (KAT) + 14 s
    3. Jack Bauer (QST) + 41 s
    4. Jasha Sütterlin (MOV) + 42 s
    5. Taylor Phinney (CDT) + 1:06 min.
     
    cieľ
    Maciej Bodnar je v cieli a dostáva sa do čela poradia. Poľský časovkár prešiel traťou za 28 minút a 15 sekúnd, čím jasne prekonal všetkých konkurentov.
     
    15,6
    Maciej Bodnar pokračuje vo svojom vynikajúcom predstavení. Poliak prešiel druhým medzičasom jasne na prvom mieste s náskokom 51 sekúnd.
     
    10,2
    Evidujeme ďalšie zmeny na prvom medzičase. Momentálne je lídrom Poliak Maciej Bodnar. Tímový kolega bratov Saganovcov dosiahol čas 11 minút a 59 sekúnd. Druhý Vasil Kirijenka na neho stráca 24 sekúnd.
     
    10,2
    Máme tu zmenu na líderskej pozícii po prvom medzičase. Taylora Phinneyho dokázal prekonať Dán Lars Ytting Bak, ktorý prešiel úvodných desať kilometrov o tri sekundy rýchlejšie.
     
    cieľ
    Taylor Phinney stanovil najrýchlejší čas v cieli. Americký cyklista absolvoval dnešnú trať za 29 minút a 21 sekúnd. Zatiaľ ho nikto z konkurentov neohrozuje.

    Tomáš Lengyel