Panama – Nikaragua 2:1 (kon.) | USA – Martinik 3:2 (kon.)
koniec
USA
3:2 (0:0)
Martinik
cz Štvrtok 13.07.2017, 03:00 • Raymond James Stadium (Tampa) • CONCACAF Gold Cup • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Zlatý pohár CONCACAF, nebo také Mistrovství ve fotbale Severní, Střední Ameriky a Karibiku pokračuje dalšími skupinovými zápasy a my budeme společně souboj mezi USA a Martinikem.
     
    Jasným favoritem zápasu jsou sice Spojené státy, nicméně je to právě Martinik, který po prvním odehraném kole vévodí skupině. Amerika v úvodním duelu se pouze rozešla smírně s Panamou, naopak Martinik si poradil s Nikaraguou. Už jen tento fakt by mohl slibovat atraktivní a oku lahodící utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Guzan – Lichaj, O. Gonzalez, Hedges, Morrow – Roldan, K. Acosta – Arriola, Zardes, Agudelo – J. Morris.
    Náhradníci: Hamid, S. Johnson – Bedoya, Joe Corona, Besler, Miazga, McCarty, Pontius, Rowe, Villafaña, Zusi.

    Martinik: Olimpa – Vitulin, Delem, Crétinoir, Jean-Baptiste – Zaïre, Hérelle, Audel – Arquin, Abaul, Parsemain.
    Náhradníci: Vermignon, Chauvet – Angély, Dondon, Jougon, Langil, Maingé, Marajo, Nédra, Narcissot, Thimon, Pastel.

    Rozhodčí: Bejarano.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní rozehrávku měl na starosti v bílém hrající Martinik, Spojené státy pro dnešní zápas zvolili černo-červený komplet.
     
    3
    Brankář Olimpa se nepředvedl zrovna přesným výkopem, k míči se tak dostávají hráči USA, kteří kombinují kolem středového kruhu.
     
    4
    No a co chybělo! Do šestnáctky si totiž na polovysoký centr seběhl Morris, kterému v zakončení chybělo více štěstí.
     
    5
    Zdlouhavá rozehrávka Martiniku vedla k faulu Roldana, následný pas za obranu Ameriky zastavil vysoký muž Gonzalez.
     
    6
    Jean-Baptiste nakopl balón nazdařbůh, ten se následně snesl až ke Guzanovi. Na opačné straně se Agudelo pohyboval v ofsajdovém postavení.
     
    7
    Parsemain neuspěl se svým průnikem kolem pravé postranní čáry, Američané se ale rychlým nákopem zbavili balónu.
     
    8
    Balón následně doputoval až ke Guzanovi, který ve spolupráci se svými zadáky rozjíždí další útočnou kombinaci.
     
    9
    Na hřiště ulehl Herelle, který si při předchozím obranném zákroku přivodil menší zdravotní komplikace. Středopolař Martiniku už je zpátky na nohou a může se tak pokračovat.
     
    11
    Těsně před šestnáctkou upadl Arriola a hlavní sudí nekompromisně píská faul. Tohle je slibná pozice ze standardní situace.
     
    12
    Odpovědnost na sebe vzal Acosta, který svým stříleným centrem nalezl hlavu jednoho ze spoluhráčů. Ten hlavičkou z penaltového puntíku o vlásek minul vzdálenější tyč.
    Manažer Spojených států koučuje už svůj pátý Gold Cup.

     
    13
    Dlouhý aut z rukou Jeana-Baptiste nedoletěl do prostoru, kde se pohyboval někdo z jeho parťáků. Následně se Vitulin dopustil vcelku ostrého zákroku.
     
    14
    Morris byl tísněn kapitánem soupeře Crétinoirem, střílený Arriolův centr byl na poslední chvílí sražen ve ze šestnáctky.
     
    16
    Spojené státy přebírají dosti jasně otěže zápasu. Soupeř se v posledních vteřinách pouze brání, a především spoléhá na rychlé protiútoky.
     
    17
    Hérelle se nyní svíjí v bolestech na zeleném pažitu, bude zapotřebí také lékařské ošetření záložníka Martiniku.
     
    19
    Američané do svých kombinací zapojují také anglickou ligou prověřeného Guzana. Ten vypomohl při vedení útočné akce, na jejímž konci byl zablokovaný centr z kopačky Zardese.
     
    20
    Rozehrávka pokutového kopu byla rozehrána nakrátko, brankář Olimpa následně nedoskočil na vysoký balón, dle hlavního rozhodčího byl ale faulován.
     
    21
    Morris přiťuknul na levou stranu Zardesovi, který svůj střelecký pokus trochu unáhlil. Z rohu šestnáctky stačil vyprodukovat hodně nepovedenou střelu nad branku.
     
    22
    I Martinik se po delší době podíval na útočnou polovinu, tam ale po nepovedeném autu přišel o balón.
     
    23
    Hráči v bílém se konečně zapojují i do delších kombinací, nyní byl kousek za polovinou podražen Hérelle, který neměl komu nahrát.
     
    25
    Delem musel zachraňovat situaci u své šestnáctky, tam se totiž snášel nepříjemný centr na Juana Agudela.
     
    26
    Američané si došli i pro rohový kop, po kterém zkusil za šestnáctkou vypálit Hedges. Jednalo se o propagační pokus, který skončil na tribuně za brankou.
     
    27
    Po bleskové akci Martiniku se balón dostal až za brankovou čáru, Brad Guzan si již staví balón k rozehrávce. Vypadá to, že se bude jednat o rozehrávku po zemi.
     
    28
    Morris potáhl balón k pokutovému území, následně si všiml na levé straně neobsazeného Agudela, jehož střelu z velmi dobré pozice na poslední chvíli zablokoval Zaire.
     
    29
    Jeanu-Baptistovi se u levé postranní čáry absolutně nepovedl centr, míč doplachtil vysoko, vysoko nad Guzanovu svatyni.
     
    31
    Rychlé akce Američanů vedla až ke střele z kopačky Roldana. Jednalo se spíše o takové pohlazení, se kterým neměl Olimpa žádný problém.
     
    32
    Tohle bylo ale už nebezpečnější! Kulatý nesmysl se odrazil k Zardesovi, který uvnitř pokutového území pálil přímo do připraveného Olimpy.
     
    33
    Martinik zničehonic nastřeluje pravou kostrukci! Abaul totiž potáhl balón až ke středu pokutového území, posléze předložil Parsemainovi, který pálil přímo do bližší tyče!
    33. Kévin Parsemain (MTQ)
     
    35
    Na opačné straně se USA dostalo do slušného náporu. Ten musel řešit svojí hlavičkou za brankovou čáru stoper Crétinoir.
     
    36
    Následně se po rohovém kopu hráči Martiniku opět dokázali ubránit, hlavní sudí následně poskytl hráčům v bílém výhodu.
     
    37
    V hledišti to jen zahučelo! Arriola si naběhl za zády bránícího hráče na balón, ke kulatému nesmyslu měl přeci jenom blíže Jean-Baptiste, který ho následně odklízí za čáru.
     
    38
    I další roh byl zneškodněn na bližší tyči. Další nepříjemnost musel řešit znovu Jean-Baptiste, hráči v bílém kompletu jsou nyní sevřeni kolem své šestnáctky.
     
    39
    Do akce musel také Kevin Olimpa, který byl ale při boxování míče faulován příliš agilním Roldanem.
     
    41
    Morris nyní špatnou finální přihrávkou zastavil slibně vypadající útok svého týmu, hlavní sudí se následně šel podívat na zdravotní stav Hérelleho.
     
    42
    Hra se v posledních vteřinách trochu uklidnila. Martinik přečkal nápor svého dnešního soupeře, navíc si sám vynutil faul zhruba pětatřicet metrů od branky.
     
    43
    Rozehrávky se chopil opět Parsemain, který tentokráte trefil pouze dobře postavenou zeď. Celá akce ještě pokračovala sraženým centrem.
     
    44
    Martinik je nesmírně nebezpečný! Na rohový kop si totiž naskočil Abaul, který svojí hlavičkou jen o pár čísel minul vzdálenější tyč.
    44. Stéphane Abaul (MTQ)
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas nám branku nenabídl, blíže k ní měli překvapivě hráči Martiniku. Ti sice měli balón méně častěji na kopačkách, největší šanci prvního dějství ale spálil Parsemain, který orazítkoval pouze konstrukci branky. Američané diktují tempo zápasu, jenomže jejich dnešní soupeř se jich nezalekl a svádí vyrovnanou partii. Druhý poločas začne přibližně v 04:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Výkopu se chopili tentokráte Ameriky, kteří se ihned prezentovali centrem z levé strany. Ten se snesl přímo do náruče Kevina Olimpy.
     
    48
    Ani hráči Martiniku se po zdlouhavé kombinaci nedostali ani na dostřel soupeřově brance, Spojené státy budou vhazovat od pravé postranní čáry.
     
    49
    K pohotové střele se dostal Agudelo, jenomže do dráhy letu strčil nohu jeden z bránících hráčů. Balón se tak odrazil přímo na malé vápno, kde Arriola trestuhodně trefil horní konstrukci!
    49. Paul Arriola (USA)
     
    50
    Martinik se ubránil slibné standardce svého soupeř, o pár vteřin později se na zemi ocitl středopolař Audel.
     
    52
    Parsemain se pokládal na malém vápně na vysoký balón, ten ale umístil přímo do Guzana. Na opačné straně se musel činit Olimpa, který dokonalým výběhem zmenšil Morrisovi střelecký úhel.
     
    53
    V další šanci se zjevil Arriola, který chtěl potrestat nedůslednost v rozehrávce Martiniku. Střelou z většího úhlu jen nechal prověřit Olimpovu pozornost.
     
    54
    Američané právě vstřelili branku!
    Nyní už ale Spojené státy slaví! Martinik se sice úbranil rohovému kopu, po kterém ještě stačil Olimpa vyrazit balón před sebe. Na malém vápně se ale stačil nejlépe zorientovat OMAR GONZALEZ, který lehkým píchnutím do balónu posílá svoje barvy do vedení.
    54. Omar GONZALEZ - 1:0
     
    55
    Druhý poločas nabízí poněkud atraktivnější podívanou. Oba celky hrají hodně útočně, před malou chvílí se to ale podařilo zužitkovat Američanům.
     
    56
    Střídání v týmu Martinik: ze hřiště odchází Nicolas Zaïre, přichází Jean-Emmanuel Nédra.
     
    57
    Na řadě jsou tak hráči Martiniku, pakliže tedy chtějí s výsledkem něco udělat. Šance sice měli, tu největší ale spálil křídelník Parsemain.
     
    58
    Nyní byla útočná snaha hráčů v bílém zastavena pro ofsajd. Ocitl se v něm právě Parsemain, který je dnes nejaktivnějším hráčem na straně Martiniku.
     
    60
    Na druhé straně se taktéž za pomyslnou linií objevil Agudelo. V opačném případě by se hnal do slibné střelecké příležitosti.
     
    61
    V pokutovém území si rovnal balón ke střele Arriola, místo střely ale zvolil ještě přihrávku pod sebe, tu však ukořistil jeden z protihráčů. Akce tak skončila bezvýsledně.
     
    62
    Parsemain neměl v osobním souboji s Hedgesem sebemenší šanci. Zadák Spojených států uplatnil v předešlém souboji důraz a nepustil rychlonohého protihráče do jakéhokoliv zakončení.
     
    62
    Vitulin si špatně zpracoval balón, posléze se pro něj natahoval, jenomže při tom zavadil o nohu jednoho z protihráčů. Za tento čin vidí žlutý kartónek.
     
    62
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Kellyn Acosta, přichází Alejandro Bedoya.
     
    64
    Střídání v týmu Martinik: ze hřiště odchází Yoann Arquin, přichází Steeven Langil.
     
    64
    Američané právě vstřelili branku!
    Je tu druhá branka! Z pravé strany pokutového území přiletěl přízemní centr, který stačil před Olimpou přesně usměrnit JORDAN MORRIS.
    64. Jordan MORRIS - 2:0
     
    66
    Martinik právě vstřelil branku!
    Jenomže hosté se postarali o snížení! Za šestnáctkou se do míče opřel KEVIN PARSEMAIN, jehož ránu k pravé tyči Guzan pustil. Brankář Spojených států si určitě mohl s touto střelou poradit lépe.
    66. Kévin PARSEMAIN - 2:1

     
    68
    Druhý poločas skutečně nabízí atraktivní podívanou. Viděli jsme už tři branky, ta poslední přilétla z kopačky Parsemaina.
     
    69
    Američané si málem vzali dvoubrankové vedení zpět! Bedoya si seběhl k pokutovému území, odkud střílel zhruba půl metru nad horní tyč. Následovat bude rohový kop.
     
    70
    Ten se po rozehrávce nakrátko snesl až na zadní tyč, kde byl vytáhlý obránce Hedges. Výška ale v tomto ohledu nehrála příliš roli, neboť centr směřoval do složité situace.
     
    71
    Roh zahrávali také fotbalisté Martiniku, jenomže hodně mizerně. Balón doplachtil pouze na hranici šestnáctky, kde už číhala připravená hlava jednoho z hráčů ve tmavých dresech.
     
    73
    Bedoya v další šanci! Střídající muž opět přispěchal na centrovaný balón, který ale ani tentokráte nedokázal přesně usměrnit.
     
    73
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Paul Arriola, přichází Chris Pontius.
     
    74
    Brad Guzan se po delší době také pozdravil s kulatým nesmyslem, po krátkém držení míče opět rozehrává svým spoluhráčům po zemi.
     
    75
    Martinik právě vstřelil branku!
    Tak to je šok! Nejprve se Guzan předvedl proti střele z bezprostřední vzdálenosti, míč se ale odrazil k Audelovi, který následnou střelu otřel o nohu KEVINA PARSEMAINA, aby skončila za zády brankáře Spojených států. Mámě opět srovnáno!
    75. Kévin PARSEMAIN - 2:2

     
    76
    Američané právě vstřelili branku!
    To je zápas! Remízový stav nevydržel ani minutu, neboť si na přihrávku do šestnáctky seběhl JORDAN MORRIS. Forvard Spojených států byl na penaltovém puntíku zcela osamocen a se zakončení tak neměl problém.
    76. Jordan MORRIS - 3:2

     
    78
    Střídání v týmu Martinik: ze hřiště odchází Daniel Hérelle, přichází Johnny Marajo.
     
    79
    Druhý poločas musí fanoušky na stadionu jednoznačně bavit. Uplynulá třicetiminutovka nabídla už pět branek a tento zápas se určitě řadí mezi nejatraktivnější na tomto turnaji.
     
    80
    U míče jsou obklopeni hráči v bílém, tedy Martinik. Pro faul si došel kapitán Crétinoir, následovat bude zajímavá standardka z poměrně velké vzdálenosti.
     
    81
    Ta nebyla vůbec špatná. Právě sám "postižený" se dral za vysokým míče, který dokázal usměrnit pouze daleko od brankového prostoru.
     
    81
    Morrow v předchozím souboji přišlápl protihráče, hlavní sudí bez žádného otálení tahá ze své kapsičky žlutý kartónek.
     
    83
    Konec zápasu se neúprosně blíží ke konci. Stále je před námi necelých deset minut hry, které mohou nabídnout nejednu branku.
     
    84
    Poslední minuty toho moc oku lahodícího nenabízí. Sledujeme spíše souboje ve středu hřiště a ani jeden z celků se tak nedostává k zakončení.
     
    85
    Jenomže Crétinoir potřetí rozvlnil síť za Bradem Guzanem. Proti oslavám vstřelené branky byl praporek pomezního rozhodčího, znamenající ofsajd.
     
    86
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Juan Agudelo, přichází Dax McCarty.
     
    87
    Marajo se snažil vyskočit na adresný balón směřujíc na penaltový puntík, v souboji s Gonzalezem byl však skvěle pokryt.
     
    88
    Na zeleném pažitu ulehl jeden z hráčů Ameriky, zřejmě je to Roldan. Jedná se o menší křečové problémy, záložník Spojených států každopádně musí pokračovat ve hře, Bruce Arena již třikrát střídal.
     
    89
    Morris mohl zkompletovat hattrick, ve slibné šanci ale napálil pouze prostředek branky. Tentýž hráč se posléze zjevil v ofsajdové pozici.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Delem si údajně nepomohl nedovoleně, Morris se po krátké prodlevě přeci jenom odhodlal vstát ze hřiště.
     
    90+3
    Zardes skvělým způsobem pošetřil cenné vteřinky u rohového praporku. Američané si tento výsledek už pohlídají!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce! To, co jsme neviděli v prvním poločase, tak jsme si dokonale vynahradili v poločase druhém. Třicet minut hry nabídlo hned pět branek, tři z nich ale vstřelili favorizovaní Američané, kteří tak po zásluze berou všechny tři body. Martinik ale předvedl velice sympatický výkon, s trochou štěstí mohl pomýšlet minimálně na jednobodový zisk.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 18:14.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (04:58:26)
    Mužem zápasu byl zvolen dnešní dvougólový střelec Jordan Morris.

    David Suchý

    Góly: 54. O. Gonzalez, 64. J. Morris (Lichaj), 76. J. Morris (Zardes) – 66. Parsemain (Abaul), 75. Parsemain (Audel)

    Karty:   81. Morrow (USA) – 62. Vitulin (MTQ)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 18:14.
    USA: Guzan (C) – Lichaj, O. Gonzalez, Hedges, Morrow – Roldan, K. Acosta (62. Bedoya), Arriola (73. Pontius), Zardes – Agudelo (86. McCarty), J. Morris.
    Náhradníci: Hamid, S. Johnson – Bedoya, Joe Corona, Besler, Miazga, McCarty, Pontius, Rowe, Villafaña, Zusi.

    Martinik: Olimpa – Vitulin, Delem, Crétinoir (C), Jean-Baptiste – Zaïre (56. Nédra), Hérelle (78. Marajo), Audel – Arquin (64. Langil), Abaul, Parsemain.
    Náhradníci: Vermignon, Chauvet – Angély, Dondon, Jougon, Langil, Maingé, Marajo, Nédra, Narcissot, Thimon, Pastel.

    Rozhodca: Bejarano