Curaçao – Jamajka 0:2 (kon.) | Mexiko – Salvador 3:1 (kon.)
koniec
Mexiko
3:1 (2:1)
Salvador
cz Pondelok 10.07.2017, 03:30 • Qualcomm Stadium (San Diego) • CONCACAF Gold Cup • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Zlatý pohár CONCACAF, nebo také Mistrovství ve fotbale Severní, Střední Ameriky a Karibiku pokračuje dalšími skupinovými zápasy a my budeme společně souboj mezi Mexikem a Salvadorem.
     
    Jednoznačným favoritem tohoto zápasu je Mexiko. Mexiko dokázalo na uplynulém Konfederačním poháru vybojovat čtvrtou pozici a určitě bude ve Zlatém poháru pomýšlet na lepší umístění. Proti ale bude Salvador, tedy celek, se kterým má Mexiko velmi dobrou vzájemnou bilanci.
     
    Úvodní sestavy:

    Mexiko: José Corona – E. Álvarez, Ayala (C), Marín, L. Reyes – E. Hernández, Dueñas, R. Pizarro – Jorge Hernández, Sepúlveda, Gallardo.
    Náhradníci: Fraga, Muñoz – Barragán, R. López, É. Gutiérrez, Mayorga, Jesús Molina, Montes, J. Pereira, O. Pineda, L. Rodríguez, Erick Torres.

    Salvador: Villalobos – Tamacas, H. Romero, Mancía, Larín – Mayen, Orellana, Cerén, A. Flores (C) – Zelaya, Bonilla.
    Náhradníci: Ó. Arroyo, Carrillo – Burgos, Marroquín, M. Molina, Alas, Céren, Domínguez, Menjívar, D. Pineda, V. García, E. Sánchez..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání je již v plném proudu, rozehrávky se chopili fotbalisté Mexika. První útočná akce skončila až u brankáře Villalobose.
     
    3
    Salvador se sympaticky probíjel k pokutovému území, tam byly ale náznaky nebezpečí pro branku soupeře pokaždé odvráceny.
     
    4
    Gallardo si píchl míč kolem protihráče, kterého následně obešel. U levé postranní čáry ale čekal Tamacas, jenž mu uzmul kulatý nesmysl.
     
    5
    Gallardo neuspěl před šestnáctkou narážkou se Sepúlvedou, k balónu se tak stěhují hráči Salvadoru.
     
    6
    Úvodní minuty slibují atraktivní podívanou. Hraje se fotbal ve vysokém tempu a ani jeden z celků nedává tomu druhému příliš místa na hřišti.
     
    7
    Zelaya neuspěl proti přesile bránících hráčů, a nakonec to byl právě forvard Salvadoru, od koho šel balón za brankovou čárou. Corona bude vykopávat.
     
    8
    Gallardo byl nešetrným způsobem poslán k zemi, Mexičané mají k dispozici standardní situaci kousek od pravé postranní čáry.
     
    8
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    A ta slaví úspěch! Přetažený centr na zadní tyč si našel přesně hlavu HEDGARDA MARÍNA, který razantní hlavičkou překonává Villalobose.
    8. Hedgardo MARÍN - 1:0
     
    10
    El Salvador právě vstřelil branku!
    Jenomže Salvador přichází s odpovědí! Zelaya prostrčil balón na NELSONA BONILLU, který přízemní střelou kolem Corony srovnává stav utkání!
    10. Nelson BONILLA - 1:1
     
    12
    Úvodní minuty nabídly hned dvě branky. Pakliže bude toto utkání pokračovat v podobném duchu, tak se máme jistě na co těšit.
     
    13
    Mexičané volí kombinací od svých zadáků. Aktivní je zejména pravá strana v čele s Álvarezem.
     
    14
    Sepúlveda se dral z šestnáctce, kam ale neměl šanci dojít. Před pokutovým územím se totiž vyrojila smečka hráčů v modrých dresech.
     
    15
    Na pravé straně si Luis Reyes pomohl nedovoleně a je tak první žlutě oceněným hráčem dnešního střetnutí.
     
    16
    Nabízenou standardku z rohu pokutového území odvrátil jeden z Mexičanů, následně se Zelaya ocitl v ofsajdové pasti.
     
    17
    U středového kruhu byla rychlá kombinace Mexika zastavena drobným taháním za dres. V roli faulovaného se ocitl Gallardo.
     
    18
    Teď to hráči ve zelených dresech překombinovali. Ani jeden z hráčů se totiž neodhodlal ke střele, posléze tak pramenila ztráta balónu.
     
    19
    Reyes si svojí aktivitou vybojoval rohový kop, ten se ale snesl přímo na nohu Romera, který odkopem zažehnává nebezpečí pro branku Salvadoru.
     
    20
    Zdálo se, že Álvarez zastavil čistým skluzem rozvíjející se protiútok Salvadoru. Proti byl ale hlavní sudí se svojí píšťalkou, který viděl situaci jinak.
     
    22
    Orellana nepustil protihráče k centru, a nakonec právě od středopolaře Salvadoru šel balón za brankovou čáru. Centrovaný balón od rohového praporku se snesl na hlavu Sepúlvedy, jehož hlavičku z velké dálky vyráží Villalobos.
     
    23
    Mexičané stále hýří aktivitou. Jejich dnešní soupeř toho prozatím moc nepředvedl, i tak to ale zatím stačí na remízový výsledek.
     
    24
    Larin tvrdě dostoupil Gallarda, Mexičané okamžitě rozehráli standardní situaci. Těžiště hry se přenáší na levou stranu hřiště.
     
    25
    Hráči Salvadoru se ihned po zisku míče pokusili svým nákopem vysunout Bonillu, míč směřující na jeho osobu byl ale příliš dlouhý.
     
    26
    Larin si hezkým způsobem zasekl balón, posléze byl ale podražen Gallardem a Salvador se tak konečně dostává na dostřel Coronovy branky.
     
    28
    Tak to bylo obrovská chyba Corony! Brankář Mexika si stáhl míč do náruče, jenomže potom ho pomalým způsobem vyhodil na Gallarda, před kterým si pro míč seběhl Orellana. Záložník Salvadoru si všiml, že je Corony daleko z branky, jeho lob ale skončil zhruba půl metru nad brankou.
     
    29
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Mexiko si vrací vedení zpět! Gallardo se ujmul balónu na pravé straně a následně centroval na zadní tyč. Tam se do míče z první opřel zcela osamocený ELIAS HÉRNANDEZ, který přízemní dělovkou prostřeluje brankář Salvadoru.
    29. Elías HERNÁNDEZ - 2:1
     
    31
    Na opačné straně musel rychle na zem Corona. Ke střele se totiž dostal Tamacas, jehož střela pořádně protáhla brankáře Mexika.
     
    32
    Na stadionu v San Diegu panuje báječná atmosféra. Téměř celý stadion je obklopen zelenými dresy, mexičtí hráči mají v dnešním utkání početnější jádro fanoušků.
     
    33
    Vstřelená branka nic nemění na obrazu hry, u míče je stále Mexiko a jeho soupeř se spíše pokouší o rychlé protiútoky.
     
    33
    Jorge Hérnandez přišlápl nohu Orellanovi a po zásluze vidí kartu žluté barvy.
     
    34
    Ayalova vzdušná nabídka na Sepúlvedu skončila až u Villalobose. Hráči Salvadoru se ale nemohou dostat k delšímu držení míče.
     
    36
    Jorge Hérnandez lišácky obešel bránícího hráče, místo střely, ale volil přihrávku pod sebe, což bylo v tuto chvíli špatným řešením.
     
    37
    Darwin Ceren si přehodil balón na pravou nohu a následně slušně prověřil Coronovu připravenost. Ten balón vyrazil na rohový kop, který ale pouze proletěl šestnáctkou Mexika.
     
    38
    Po menším rozruchu se k míči opět dostávají Mexičané, konkrétněji to je na pravé straně Álvarez.
     
    39
    Před rychlonohým Gallardem raději odehrál míč do zámezí Mancia. K exekuci rohového kopu se staví Luis Reyes.
     
    40
    Zmatky v pokutovém území vyústili v Hérnandezovu střelu. Středopolař Mexika trefil pouze hustinu těl na penaltovém puntíku.
     
    42
    To byla sympatická akce! Reyes ještě zastihl balón na hrací ploše a zpětným centrem nalezl hlavu Sepúlvedy. Ten svojí hlavičku poslal jen těsně nad branku.
     
    43
    Na zeleném pažitu se momentálně válí Zelaya, který si v předchozím souboji s Hérnandezem zřejmě způsobil menší zranění.
     
    44
    Blíží se nám konec úvodního dějství. Vypadá to, že další branku už neuvidíme. Stále je tu ale pár desítek vteřin, které mohou nabídnou nejednu šanci.
     
    45
    Jako bych to snad zakřikl! Z levé strany se sám na Villalobose řítil Hérnandez. Brankář Salvadoru mu ale dokonale zmenšil střelecký úhel a následně míč trefil jeho pravou nohu.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Toto utkání nabídlo opravdu strhující úvodní minuty. Mexiko začalo velmi aktivně a odměnou jim byla vstřelená branka. Na tu ale o pár minut odpověděli i hráči Salvadoru a stav byl tak opět vyrovnaný. Dominantní a jistý výkon Mexičanů přeci jenom vedl k vedoucí brance, neboť se prosadil Hernández, který tak zároveň uzavřel konečnou podobu poločasového výsledku. Druhý poločas začne přibližně v 04:38.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Jorge Hernández, přichází Jesús Molina.
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Luis Reyes, přichází Orbelín Pineda.
     
    47
    Na trávníku se momentálně svíjí Flores, který byl ostře zasažen soupeřovou kopačkou. Určitě, nic příjemného.
     
    48
    Bonilla se neprobil k šestnáctce Mexika. Brankář Corona si již staví balón k výkopu.
     
    49
    K míči se ale dostal Mayen, který měl na střelu dostatek času a i místa. To mu ale naopak uškodilo a svůj projektil poslal vysoko nad branku.
     
    50
    Pineda si nejdříve zatancoval s míčem, posléze si narazil s Gallardem a tvrdě vypálil. Do dráhy střely strčil nohu jeden z bránících hráčů, pár vteřinek na to, si Mancía došel pro žluté varování.
     
    52
    Dueñas se jako poslední dotkl balónu, v souboji byl ale faul na hráče Mexika a hráči v zeleném tak budou rozehrávat kousek za polovinou hřiště.
     
    53
    Centr z pravé strany nepropadl až k Zelayovi, neboť před ním vložil do centrovaného balónu hlavu Álvarez.
     
    54
    Salvador zatápí obraně Mexika! Akce ale povětšinou končí ještě před šestnáctkou, stejně jako v tomto případě.
     
    55
    Pinedovi trvalo zpracování balónu o trochu déle, k novému muži na trávníku tak přiběhl Tamacas a balón odkopl daleko do zámezí.
     
    55
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Je tu další branka! Villalobos špatně vyhodnotil výběh pro balón a na zadní tyči si tak se zakončením hravě poradil ORBELÍN PINEDA.
    55. Orbelín PINEDA - 3:1
     
    57
    Salvador se tak nachází ještě v těžší situaci, než ve které byl před chvílí. Momentálně potřebuje vstřelit minimálně dvě branky.
     
    58
    Právě Pineda si počínal v souboji s Cerenem nedovoleně, je mu pískán faul. Za postranní čárou si také Salvador přichystal první střídání.
     
    59
    Střídání v týmu Salvador: ze hřiště odchází Andrés Flores, přichází Denis Pineda.
     
    60
    Kapitánskou pásku převzal Ceren, který se ihned dopustil nedovoleného zákroku. S hráčem Mexika to vypadá vážněji, než se na první pohled zdálo.
     
    61
    Na hřiště přiběhl také lékařský tým. K vidění jsou i nosítka, s autorem třetí branky Pinedou to nevypadá příliš dobře.
     
    63
    Již se znovu hraje. U míče jsou i nadále borci z Mexika, tlak z prvního poločasu ale polevil. Dobrou zprávou pro celek v zeleném je, že se Pineda znovu hlásí o návrat do hry.
     
    64
    Mayenova standardka doplachtila na hlavu prvního bránícího hráče, bleskurychlá přechodová fáze hráčů Mexika skončila Dueñasovou střelou do Villalobose.
     
    65
    Střídání v týmu Salvador: ze hřiště odchází Gerson Mayen, přichází Óscar Céren.
     
    66
    Těžiště hry je stále častěji u pokutového území Mexika. Tam před malou chvíli přiletěl další centr, který byl i tentokráte odvrácen.
     
    67
    Jenomže Mexičané čekají na podobné kontry! Tentokráte si na brankáři Salvadoru vylámal zuby agilní Hernandéz. Střela zřejmě směřovala do hlavy, neboť si Villalobos vyžádal ošetření.
     
    68
    Lékařský tým Salvadoru má v posledních minutách spoustu práce. Drobné ošetření ale nezabrání Benjimu Villalobosovi pokračování v zápase.
     
    70
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Ángel Sepúlveda, přichází Érick Gutiérrez.
     
    71
    Darwin Cerén tvrdě přišlápl jednoho z protihráčů a v rukou hlavního sudího vidí žlutý kartónek.
     
    72
    Předešlé minuty nenabídli moc fotbalové podívané, neboť se často přerušovalo. Doufejme tedy, že minuty nadcházející ukážou slušnou fotbalovou podívanou.
     
    73
    Jako bych to snad zakřikl. Benji Villalobos se zničehonic svalil na zem, ale i přesto to vypadá, že bude pokračovat ve hře.
     
    74
    Salvador se ne a ne dostat na k vážnějšímu zakončení. Hráči Mexika v poklidu kontrolují zápas, na výraznější zápletku to nevypadá.
     
    75
    Před Gutiérrezem musel rychle z branky Villalobos. Na opačné straně byla Orellanova střela zablokována.
     
    76
    Střídání v týmu Salvador: ze hřiště odchází Benji Villalobos, přichází Derby Carrillo.
     
    77
    Villalobos skutečně zápas nedochytá, uvidíme, jak se povede novému muži v brance Salvadoru. Faktem je, že není příliš rozcvičen.
     
    78
    Druhé dějství nemá s fotbalem příliš společného. Pro změnu si na zeleném pažitu ustlal Orellana a vypadá to na nějaké křečové problémy.
     
    79
    Orellana dokulhal za postranní čáru, Salvador ale dnes již třikrát střídal. Mladičký záložník tak bude muset utkání dohrát.
     
    80
    Carillo se neprezentoval zrovna úspěšným výběhem. Nový brankář Salvadoru netrefil balón, posléze byl již překonán, jenomže na brankové čáře zasáhl jeden z hráčů v modrých dresech a odkopl balón.
     
    82
    Snaha se Salvadoru upřít nedá, jenomže dnes to má zkrátka těžké. Mexičané byli už před zápasem jednoznačným favoritem a napovídá tomu i dosavadní skóre.
     
    83
    Další akce se rozjíždí od stoperských kolegů, Mexičané ale výborně zahušťují střed hřiště. Tam zkrátka není prostor na delší kombinační akce.
     
    84
    Bonillovi chyběl zhruba krok ke zpracování vysokého míče. S kulatým nesmyslem momentálně hrají středopolaři Mexika.
     
    86
    Pineda zkusil sólový průnik až k pokutovému území. Prvního protihráče sice obešel, před šestnáctkou ale čekal roj hráčů v modrém, který mu následně také balón uzmul.
     
    87
    Co chybělo, aby se Bonilla dostal k míči. Forvard Salvadoru si sebíhal na přihrávku za soupeřovu obranu, před ním ale na poslední chvíli zasáhl Ayala.
     
    87
    Dueñas udělal to nejlepší, co mohl a podrazil unikajícího Larina. Za tento čin následně uviděl žlutou kartu.
     
    88
    Posléze se Darwin Cerén postaral o propagační vizitku směřujíc na Coronu. Brankář Mexika si míč v poklidu stáhl do náruče.
     
    89
    Cerén se chopil rozehrání rohového kopu, ten se ale snesl přímo do rukavic Josého Corony.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Pineda neuspěl s dalším útočným výpadem, čas se ale krátí. Salvador se už nikam nežene, únava hráčů v modrém je patrná.
     
    90+3
    A Mexiko hraje přesně tak, jak potřebuje. Pineda před malou chvílí podržel balón, a navíc se jeho celek dostane k autovému vhazování.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen Elías Hernandéz.

     
    Je konec! Mexiko si v poklidu ubránilo hubený náskok z prvního poločasu, a nakonec ještě samo přidalo jednu branku. O tu se postaral střídající Pineda, který tak rozhodl o vítězi tohoto utkání. Mexiko podalo velice dominantní a jistý výkon, hráči Salvadoru neměli proti favoritovi téměř žádné brankové příležitosti. Mexičané si tak připisují povinné tři body.
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:13.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (05:29:44)

    David Suchý

    Góly: 8. Marín (E. Hernández), 29. E. Hernández (Gallardo), 55. O. Pineda (E. Hernández) – 10. Bonilla (Zelaya)

    Karty:   15. L. Reyes (MEX), 33. Jorge Hernández (MEX), 87. Dueñas (MEX) – 50. Mancía (SLV), 71. Cerén (SLV)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:13.
    Mexiko: José Corona – E. Álvarez, Ayala (C), Marín, L. Reyes (46. O. Pineda) – E. Hernández, Dueñas, R. Pizarro – Jorge Hernández (46. Jesús Molina), Sepúlveda (70. É. Gutiérrez), Gallardo.
    Náhradníci: Fraga, Muñoz – Barragán, R. López, É. Gutiérrez, Mayorga, Jesús Molina, Montes, J. Pereira, O. Pineda, L. Rodríguez, Erick Torres.

    Salvador: Villalobos (76. Carrillo) – Tamacas, H. Romero, Mancía, Larín – Mayen (65. Céren), Orellana, Cerén, A. Flores (C) (59. D. Pineda) – Zelaya, Bonilla.
    Náhradníci: Ó. Arroyo, Carrillo – Burgos, Marroquín, M. Molina, Alas, Céren, Domínguez, Menjívar, D. Pineda, V. García, E. Sánchez.

    Rozhodca: Moncada