1. etapa: Düsseldorf - Düsseldorf sk 1. Geraint Thomas (Veľ. Británia/Team Sky) (kon.)
koniec udalosti
1. etapa: Düsseldorf - Düsseldorf

1. Geraint Thomas (Veľ. Británia/Team Sky)

(2. Stefan Küng (Švajčiarsko/BMC Racing), 3. Vasiľ Kirienka (Bielorusko/Team Sky))

Sobota 01.07.2017, 15:15Tour de France
     
    Cieľ
    Švajčiar Stefan Küng zo zoskupenia BMC Racing dokázal, že patrí medzi mimoriadne kvaitných pretekárov v jazde proti chronometru a v cieli sa objavil na druhom mieste, keď na Gerainta Thomasa stratil s časom 16:09 minút len 5 sekúnd!
     
    Cieľ
    Tony Martin to má za sebou a napokon to najväčší favorit na dnešný triumf nezvládol, keď s časom 16:12 minút zaostal za priebežne vedúcim Geraintom Thomasom zaostal o osem sekúnd.
     
    18:18
    Tak toto je veľký šok! Alejandro Valverde v jednej zo zákrut nezlvádol riadenie svojho bicykla, v jednej z ľavotočivých zákrut sa dostal do veľkého šmyku a zastavili ho až bariéry na kraji cesty. Pre skúseného Španiela to môže byť koniec nádejí na ďalšie zaujímavé umiestnenie v celkovom poradí.
     
    Cieľ
    Tak pozor! Doposiaľ sme sa vôbec nevenovali ani Britovi Geraintovi Thomasovi, ktorý však predviedol skvelý výkon a s časom 16:04 minút sa dostáva do priebežného vedenia!
     
    Cieľ
    Michal Kwiatkowski bojoval o priebežné líderstvo na diaľku s Vasiľom Kirienkom, napokon však tento súboj nezvládol, keď za Bielorusom zaostal o osem sekúnd a zaraďuje sa na priebežné tretie miesto.
     
    8,1km
    Tak pozor! Na medzičase 8 100 metrov evidujeme znova po niekoľkých minútach zmenu na vedúcej pozícii, keď skvelý výkon Vasiľa Kirienku na sekundu presne dorovnal jeho kolega z tímu Sky Michal Kwiatkowski.
     
    Cieľ
    Vasiľ Kirienka je v cieli a podľa očakávania nám stanovil nový najlepší výkon, ktorý má hodnotu 16:11 minút a je o tri sekundy lepší ako čas dosiahnutý Matteom Trentinom.
     
    Cieľ
    Peter Sagan to má pre dnešok odpracované a odviedol skvelú robotu! Slovenská superhviezda svetového pelotónu prišla do cieľa v čase 16:29 min a so stratou 9 sekúnd na vedúceho Nikiasa Arndta sa zaraďuje na pribežné tretie miesto!

    Jakub Kocourek