Chorvátsko – USA 2:8 (kon.) | Nemecko – Česko 4:6 (kon.) | Kanada – Slovensko sk 8:9 (kon.)
Fínsko – Švédsko 6:5 (kon.)
koniec
Kanada
8:9 (1:2, 1:3, 4:3, 2:1)
Slovensko
Utorok 27.06.2017, 18:00 • Ondrej Nepela Arena • Majstrovstvá sveta v inline hokeji IIHF • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    47:33
    Mohli sme ísť do prečíslenia a definitívne ukončiť tento zápas. Kanaďania sa napokon dostali k puku a zvierajú náš tím!
     
    46:50
    Brankár Town odchádza na hráčsku lavicu!
     
    44:40
    Kanada dala gól!
    Tak toto je smola. Kanada znižuje na rozdiel jedného gólu. Slováci zaváhali pri mantineli, puk sa napokon dostal na HAMMONDA, ktorý do prázdnej brány bez problémov zakončil.
     
    44:08
    Kanada dala gól!
    Kanada ihneď po našom góle znižuje na 7:9. Woods si nakorčuloval medzi kruhy, odkiaľ zakončil presne pod hornú žrď.
     
    43:05
    Slovensko dalo gól! Fantastické, Slovensko sa opäť odpútava na rozdiel troch gólov. Filip Novák sa uvoľnil medzi kruhmi, odkiaľ príklepom vystrelil. Town jeho strelu vyrazil pred seba, to si všimol pozorný Ertel, ktorý puk napokon dokázal zasunúť za kanadského brankára.
     
    39:04
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Holovič – , nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    35:34
    Hammond mal otvorený priestor pred sebou. Dostal sa do vynikajúcej pozície, odkiaľ prihrával Baumgartnerovi pred prázdnu bránu. Neumann však vytiahol fantastický zákrok a tigrím skokom ubránil náš tím od inkasovania.
     
    33:47
    Kanada dala gól!
    Kanaďania sa doťahujú na rozdiel dvoch gólov. Po strele, ktorú náš brankár vyrazil sa puk dostal k Issacsovi, ktorý ho bekhendom dokázal dostať za chrbát nášho brankára.
     
    33:15
    Ručkay si to výborne nachystal na strelu a trafil len tesne vedľa pravej žrde kanadskej brány.
     
    32:02
    Kanada dala gól!
    Nešťastný moment pre brankára Neumanna, ktorému puk prepadol popod lapačku. HENDERSON sa odhodlal k strele a trafil to presne.
     
    29:26
    Miroslav Kristín si potiahol puk bližšie k bráne a vystrelil príklepom. Town si pripisuje veľmi dôležitý zákrok.
     
    29:04
    Zaujímavá kombinácia Kanaďanov. Renouf sa snažil natlačiť pred Neumanna, ktorému puk napokon prešiel pomedzi betóny, no nedokĺzal sa do brány.
     
    27:33
    Striedanie v tíme Kanada: z ihriska odchádza Leggat, prichádza Town.
     
    27:23
    Slovensko dalo gól! Tak toto je neuveriteľné. SZABO sa rozbehol po pravej strane a spoza kanadského obrancu trafil presne horný roh brány.
     
    26:58
    Kanada dala gól!
    Tak teraz sa nám s gólmi roztrhlo vrece. Po krásnej prihrávke sa pred prázdnou bránou ocitol HIGSON, ktorý do nej poľahky zasunul puk.
     
    26:01
    Slovensko dalo gól! Po neprehľadnej situácii naši reprezentanti dvíhajú ruky nad hlavu. Ertel poslal puk pred bránu, kde sa najlepšie zorientoval NOVÁK, ktorý popri ležiacom Leggattovi dokázal puk zakončiť do brány.
     
    25:02
    Slovensko dalo gól! Vynikajúca odpoveď nášho tímu. Jakub Ručkay si nakorčuloval medzi kruhy, kde dal hlavu hore a našiel pred prázdnou bránou voľného HOLOVIČA.
     
    24:18
    Kanada dala gól!
    Tak toto je nepríjemný úvod. WOODS dokázal prekorčulovať celé ihrisko a zakončiť presne popri našom brankárovi. Boris Ertel sa mu ešte snažil vypichnúť puk, no nepodarilo sa.
     
    23:58
    Slovensko dalo gól! V závere druhej štvrtiny Slovensko strieľa piaty gól. Po nádhernej prihrávke Lichaneca sa do samostatného úniku dostal Jaško. Slovenský kanonier bez problémov prekonal brankára Leggatta a rozjasal bratislavské publikum.
    Asistencie: LICHANEC, SZABO
     
    23:35
    Isaacs to skúsil strelou, ktorá nebola zlá. Kanadský hráč trafil brvno našej brány!
     
    23:00
    Filip Novák si pekne nakorčuloval a vystrelil, no trafil len hlavu Juraja Juríka, ktorý v bolestiach odišiel na hráčsku lavicu.
     
    20:58
    Slovensko dalo gól! Už v presilovej hre Slovensko zvyšuje na 4:2! FILIP NOVÁK dostal prihrávku od Ertela a strelou švihom prekonáva brankára Leggatta.
     
    19:46
    Vylúčenie v tíme Kanada (Rauckman – , nedovolené bránenie).
     
    19:00
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Jurík – , nedovolené bránenie).
     
    14:40
    Slovensko dalo gól! Tak opäť vedieme. Po krásnej prihrávke Holoviča presne na hokejku RUČKAY len jemne ťukol do puku a usmernil ho pomedzi betóny Leggatta.
     
    13:00
    Skvelý Vladimír Neumann! Slovenský brankár teraz fantasticky vychytal Bulmera, ktorý sa rútil sám na našu bránu.
     
    12:22
    Kanada dala gól!
    Hneď v úvode druhej štvrtiny Kanada vyrovnána. Po krásnom sóle sa presadzuje VILIO, ktorý puk napokon zavesil pod brvno našej brány.
     
    9:40
    Kristín prihral do tandemu na Ručkaya, ktorý to vracal pred bránu na Kristína. Puk len tesne minul pravú žrď kanadskej brány!
     
    8:05
    Slovensko dalo gól! Po šanci Kanady sa dopredu vydali naši hráči a po krásnej prihrávke Jaška sa presadzuje HORSKÝ! Slovensko tak otáča skóre tohto stretnutia.
     
    6:25
    Ďalšia obrovská šanca Slovenska, ktorú Leggatt kryje. Puk poskakoval pred jeho betónami, no naši hráči ho za chrbát brankára Kanady doraziť nedokázali.
     
    6:05
    Jurík v obrovskej šanci! Ligget ho však fantasticky vychytal. Slovenský hráč si najskôr našliapol a rútil sa sám na brankára Liggetta, ktorý vzápätí dokázal zneškodniť aj dorážku nášho hráča.
     
    5:28
    Slovensko dalo gól! Szabo vynikajúco zapracoval na pravom kruhu a prihral dozadu na MAREKA HORSKÉHO, ktorý čistým priestrelom presne do horného rohu brány nedal Leggattovi šancu.
     
    4:15
    Kanaďania sa dostali do obrovskej šanci. Prečíslenie 3 na 1 však využiť nedokázali.
     
    3:21
    Kanada dala gól!
    Kanada hneď po pár sekundách využíva presilovú hru a vedie 1:0. Bullmer dostal prihrávky cez celú širku ihriska a loptičku z prvej napálil pod brvno.
     
    3:02
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Jurík).
     
    1:45
    Kristín si nakorčuloval do obrovskej šance. Napokon však strelu len naznačil a rozhodol sa pre prihrávku, ktorá nebola úspešná.

    Patrik Porubský

    Góly a asistencie: 4. Bullmer, 13. Vilio, 25. Woods, 27. Higson, 33. Henderson (Steger, Bulmer), 34. Issacs, 45. Woods, 45. Hammond – 6. Horský (Szabo), 9. Horský (Jaško, Szabo), 15. Ručkay (Holovič, Haring), 21. Novák (Ertel, Lichanec), 24. Jaško (Lichanec, Szabo), 26. Holovič (Ručkay, Kristín), 27. Novák (Ertel, Jurík), 28. Szabo (Jaško, Šimůnek), 44. Ertel (Novák)


    Kanada: Leggatt (Town) – Henderson, Baumgartner, Rauckman, Bulmer – Steger, Vilio, Woods, Hammond – Isaacs, Higson, Foote, Furlong – J. Renouf, N. Renouf.
    Slovensko: Neumann (Bohus) – Ertel, Novák, Jurík, Lichanec – Ručkay, Kristin, Holovič, Haring – Jaško, Szabo, Horský, Šimůnek – Burzala, Šiller, Trenčan, Šimonič.

    Rozhodca: Österholm (SWE), Scott (AUS)

    Diváci: 782