Alaškert – FC Santa Coloma 1:0 (kon.) | New Saints – Europa 1:2 (kon.) | Hibernians FC – Infonet Tallinn 2:0 (kon.)
Víkingur – Trepça'89 2:1 (kon.)
koniec
The New Saints
1:2 (1:1)
Europa FC
cz Utorok 27.06.2017, 20:00 • Park Hall. Oswestry • Liga majstrov (predkolá) • 1. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte na prahu nové fotbalové sezóny! Společně se dnes podíváme na souboj úvodního předkola Ligy mistrů mezi The New Saints FC a Europa FC. Výkop je stanoven na 20 hodin.
     
    The New Saints FC

    The New Saints se v minulé sezóně stal šampiónem Walesu. Ve finálové skupině zvítězil s náskokem více než 25 bodů a s přehledem si zajistil účast v předkole milionářské soutěže. Welšský šampión před dnešním duelem odehrál jediný přípravný zápas. Proti Brickfieldu si s chutí zastřílel a zvítězil vysoko 12:1.
     
    Europa FC

    Europa je celek z Gibraltaru. Také mistr ze země fotbalového trpaslíka si zajistil účast v předkole Ligy mistrů. Na evropské půdě ale bude Europa obrovským outsiderem. Od posledního ligového kola na konci května navíc celek z Gibraltaru neodehrál ani jedno utkání a dnes vyzkouší řadu nováčků.
     
    Úvodní sestavy:

    The New Saints FC: Harrison – Spender, Saunders, Rawlinson, Pryce – Edwards, Routledge – Mullan, Brobbell, Cieslewicz – Quigley
    Náhradníci: Wycherley, Seargeant, Draper, Fletcher, Hudson, Holland, Darlington

    Europa FC: Muňoz – Toscano, Sanchez, Belfortti, Toni – Quillo, Moya, Yahaha, Walker – Bernal, Roldan
    Náhradníci: Bellido, Piňero, Cabezutto, González, García, Carreňo

    Rozhodčí: Luca – Lunardo, Tuttifrutti (vš. SNM).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Celek z Gibraltaru se ihned vydal do útoku, ale dlouhý nákop odvrátila pozorná obrana New Saints.
     
    2
    Roldan udržel míč na hrací ploše a okamžitě se uvolnil k odcentrování. S jeho nepřesnou pobídkou si brankář Harrison věděl rady.
     
    3
    Na druhé straně napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti Mullan. Jeho ránu z dobrých pětadvaceti metrů brankář Muňoz schoval do rukavic.
     
    4
    Domácí celek zahrával zajímavou standardní situaci. Na vysoký centr si na malém vápně naskočil zcela osamocený stoper Rawlinson, jehož hlavička postrádala potřebnou razanci.
     
    5
    Routledge nakopl míč na polovinu soupeře. Obránce Belfortti však kontroloval hru a balón okamžitě odhlavičkoval na polovinu New Saints.
     
    6
    Brankář Harrison vyrazil až na hranici pokutového území, kde si zpracoval nepřesnou přihrávku soupeře a s přehledem rozehrál. Domácí celek může znovu zaútočit.
     
    7
    Domácí celek je v úvodních minutách utkání aktivnější. Fotbalisté New Saints hrají s míčem na kopačkách a hledají cestu za obranu svého soupeře.
     
    8
    Alex Quillo si zpracoval prudkou přihrávku na polovinu domácího celku, bleskově se s míčem otočil a dobíhající obránce jej poslal k zemi.
     
    9
    College Europa právě vstřelil branku!
    Tak to je překvapení! Účastník z Gibraltaru se dostává do vedení! Do pokutového území přiletěl zajímavý centr, na který si naběhll ALEX QUILLO, který sám před prázdnou brankou doklepl míč do sítě!
    9. Alex QUILLO - 0:1
     
    11
    Domácí celek mohl odpovědět po rohovém kopu. Prudký centr se snesl na zadní tyč, kde číhal stoper Rawlinson, ale Belfortti stačil přizvednout balón do autu.
     
    12
    New Saints i po inkasování úvodní branky pokračují v aktivní hře. Domácí celek hraje s míčem na polovině soupeře a snaží se najít cestu do šestnáctky.
     
    13
    Edwards zahrával přímý kop z levé strany hřiště. Jeho přetažený centr proskočil na zadní tyč, kde byl Rawlinson, jenže domácí stoper už na balón nedosáhl.
     
    14
    Walker se krásnou kličkou u postranní čáry zbavil svého strážce, jenže další pozorný zadák New Saints jej o balón připravil. Hosté přesto zůstávají u míče.
     
    15
    Toscano se na levé straně vrátil s nabíhajícím útočníkem a v akrobatické poloze odkopl balón do bezpečí. Domácí celek bude vhazovat na polovině soupeře.
     
    16
    Walker obdržel další pěknou přihrávku na polovinu domácího celku, avšak neporadil si se zpracováním a balón mu uskočil daleko od nohy.
     
    17
    Yahaha se pustil do ostrého souboje u postranní čáry a schytal v něm ránu do obličeje. Záložník hostujícího celku se drží za nos, ale faul se nepíská.
     
    18
    Pryce upadl po kontaktu na hranici pokutového území, dožadoval se odpískání pokutového kopu, ale rozhodčí jej odměnil žlutou kartou za simulování.
     
    19
    Rawlinson se ujal rozehrávky domácího celku. Domácí stoper chtěl roztáhnout hru na levou stranu, jenže svou pobídkou zahnal spoluhráče do zámezí.
     
    20
    Pryce chtěl odčinit svůj karetní trest náběhem po levé postranní čáře. Krajní zadák New Saints si ale netroufl na individuální průnik a otočil hru směrem na obránce.
     
    21
    Muňoz vystartoval za míčem na hranici pokutového území, kde se položil pod nohy jednoho z útočníku a nakonec byl faulován. Hostující brankář si v souboji navíc přivodil zranění.
     
    22
    Brankář Muňoz musel podstoupit ošetření a už je zpátky na nohou. Hostující gólman nakopl míč na polovinu New Saints, kde jej získali domácí hráči.
     
    23
    Hostující celek zahrával standardní situaci. Walker poslal vysoký centr na zadní tyč, kde si nabíhal Belfortti, ale na přetažený balón už nedosáhl.
     
    24
    Walker nepřesnou přihrávkou na vlastní poloviny málem vyslal do šance rozběhnutého Brobbela, ale domácí fotbalista si míč nestačil zpracovat.
     
    25
    New Saints zahrávali další rohový kop. K odraženému míči se dostal osamocený Cieslewicz, jehož dělovka z voleje minula hostující branku o pořádný kus.
     
    26
    Celek z Gibraltaru se znovu usadil na polovině domácího celku a operuje s míčem na pravé straně hřiště. Hosté zatím podávají skvělý výkon.
     
    27
    Ciesliewicz si zpracoval přihrávku na pravé křídlo, jenže jeho postup zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd! Hosté budou rozehrávat.
     
    28
    Na světě je další žlutá karta! Gomez si udělal prostor u rohového praporku a vracející se Rawlinson jej zastavil jen za cenu žlutého faulu.
     
    29
    Exekuce přímého kopu se ujal Walker. Do odraženého míče se z hranice velkého vápna opřel Yahaya, jehož tečovaná rána skončila nad břevnem!
    29. Yahayova nebezpečná rána
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a zatím sledujeme překvapivý průběh dnešního souboje. Hosté z Gibraltaru vedou a navíc domácím nadále pořádně zatápějí.
     
    31
    Belfortti trošku zaváhal při rozehrávce na vlastní polovině a dobíhající Quigley mu vypíchl míč. Domácí útočník sice sprintoval, ale přesto už balón nedostihl.
     
    32
    Na druhé straně zkusil štěstí z úctyhodné vzdálenosti Roldan. Hostující útočník napřáhl ze třiceti metrů a jeho dělovka prosvištěla nad břevnem domácí branky.
     
    33
    Spender potáhl míč vpřed podél pravé postranní čáry, ale jeho průnik zastavil pozorný obránce hostujícího celku. New Saints zatím mají obrovské problémy při přechodu do útoku.
     
    34
    Roldan vybojoval míč na polovině hrací plochy a ihned hledal sprintujícího Goméze. Druhý jmenovaný sprintoval opačným směrem a Harrison si došel pro míč.
     
    35
    Moya si v hlavičkovém souboji na polovině hřiště pomohl loktem a poslal jednoho ze soupeřů k zemi. Rozhodčí se však rozhodl faul neodpískat.
     
    36
    Walker si zpracoval prudkou přihrávku do nohy. Ihned k němu přistoupil agilní Mullan, který jej skvělou poziční hrou vytlačil do zámezí.
     
    37
    V posledních minutách se nám na hřišti pořádně přitvrdilo. Ve hře je k vidění velké množství osobních soubojů. Zejména hosté hrají opravdu tvrdě.
     
    38
    Routledge se z levé strany hnal do pokutového území. Na jeho hranici si však předkopl míč daleko od nohy a pozorná obrana už stačila zasáhnout.
     
    39
    Harrison poslal dalekonosný nákop na polovinu celku z Gibraltaru. Belfortti navíc podpořil hostující výpad, jenže Spender byl na kraji hřiště připraven.
     
    40
    Do pokutového území hostujícího celku přiletěl nebezpečný centr z pravé strany. Do míče se položil osamocený Moya, který jej poslal do bezpečí.
     
    41
    Walker se v pokutovém území rychlou kličkou zbavil svého obránce, ale nechal se vytlačit do ostrého úhlu a už se mu nepovedlo zakončit.
     
    42
    Walker znovu hrozil po pravé straně, rozhodl se pro přihrávku na Garcíu, nicméně obránce Spender jeho úmysl přečetl a míč srazil do autu.
     
    43
    Quigley fauloval v hlavičkovém souboji na polovině hostujícího celku a Europa může nastřádat cenné vteřinky. Hosté budou rozehrávat.
     
    44
    Quigley si nabíhal na zadní tyč, kam směřoval parádní centr z pravé strany, avšak brankář Muňoz vystartoval na malé vápno a ukryl míč do rukavic.
     
    44
    New Saints právě vstřelili branku!
    Přeci jen se domácím daří vyrovnat ještě před přestávkou! SCOTT QUIGLEY si parádním zpracováním zbavil obránce, navedl si míč do volného prostoru a dělovkou pod břevno překonal bezmocného brankáře!
    44. Scott QUIGLEY - 1:1
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Do kabin se možná trochu překvapivě odchází za vyrovnaného stavu! Gibraltarský celek se v úvodu utkání dostal do vedení zásluhou Quilla! Europa poté navíc nadále diktovala tempo hry, ale domácí obrana byla neprostupná. New Saints se ale ještě před přestávkou přeci jen dočkali vyrovnání. Minutu před poločasem vyrovnal Quigley! Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do druhého poločasu. New Saints se ihned vydali do útoku, ale jejich akci po pravé straně zastavila obrana.
     
    47
    Hosté předvedli rychlou kombinaci středem hrací plochy, nicméně Goméz poslal nepřesnou přihrávku do šastnáctky a Harrison mohl zůstat klidný.
     
    48
    Mullan se pustil do vzdušného souboje na polovině hrací plochy a ve výskoku zboural hned dva soupeře. Rozhodčí ale faul neodpískal.
     
    49
    Toscano vybojoval vhazování na pravém kraji hrací plochy. Hostující fotbalista vhodil míč na polovinu soupeře a hosté mohou zaútočit.
     
    50
    Alex Quillo si řekl o přihrávku na hranici pokutového území, okamžitě se s míčem otočil a mohl pálit. Rána mu ale vůbec nesedla a Harrison mohl zůstat klidný.
     
    51
    Mullan táhl akci domácího celku po levém křídle, ale jeden z hostujících obránců k němu okamžitě přistoupil a odkopl mu míč daleko od nohy.
     
    52
    Mullan se z pravé strany dral do pokutového území, jenže pozorný Belfortti se mu tělem postavil do cesty a obral domácího hráče o míč.
     
    53
    Alex Quillo napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti. Hostujícímu fotbalistovi ale rána vůbec nesedla a jeho pokus prosvištěl dobré tři metry nad břevnem.
     
    54
    Goméz sprintoval za dlouhou přihrávkou do pokutového území soupeře. Hostující útočník se natlačil před Rawlinsona, jenže už míč neudržel na hrací ploše.
     
    55
    Mullan se na levé straně pokutového území uvolnil k odcentrování a poslal prudký míč na malé vápno. Pozorný Belfortti odhlavičkoval míč na roh.
     
    56
    Quigley chtěl rychlou narážečkou posunout míč do pokutového území. Ve vápně si dělal prostor osamocený Mullan, ale vracející se García jej nepustil k balónu.
     
    57
    Brobbel na polovině hřiště žduchnul rukou jednoho ze soupeřů a dopustil se prohřešku proti výkladu pravidel. Hosté budou rozehrávat.
     
    58
    Walker si navedl míč na levačku do středu hřiště a vypálil z úctyhodné vzdálenosti. Jeho rána ve vzduchu ještě zaplavala a míč nakonec skončil v rukavicích brankáře Harrisona.
     
    59
    Hlavní rozhodčí si k sobě zavolal dva hráče, kteří se v posledních minutách hodně zapojovali do rozmíšek. Sudí se snaží uklidnit dění na hřišti.
     
    60
    New Saints zahrávali rohový kop. Muňoz vystartoval ven z branky mezi hlavičkáře a došel si pro nepovedený centr.
     
    61
    Brankář Muňoz se při zásahu zřejmě mírně poranil. Hostující gólman ukazuje rozhodčímu šrám na stehnu, ale arbitr se rozhodl nechat kartu v kapsičce.
     
    62
    Belfortti nakopl míč do pokutového území soupeře. Centr hostujícího stopera si ale pohlídal jeden z obránců, který balón poslal hlavou do bezpečí.
     
    63
    Alex Quillo se v blízkosti pokutového území dostal k odraženému míči, zpracoval si jej, jenže už nedokázal obejít jediného obránce.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Moya (Europa FC).
     
    65
    Žlutou kartu dostává Roldan (Europa FC).
     
    66
    Hraje se opravdu tvrdě. Dalším nedovoleným zákrokem se nyní provinil Mullan. Tentokrát se hlavní rozhodčí rozhodl netrestat prostřednictvím žluté karty.
     
    67
    Toscano se na pravé straně ve skluzu natahoval po nepřesné přihrávce. Hostující obránce na balón sice dosáhl, ale zakopl jej pouze do autu.
     
    68
    Střídání v týmu The New Saints FC: ze hřiště odchází Ciesliewicz, přichází Darlington.
     
    69
    Routledge operoval s míčem na levé straně pokutového území. Domácí záložník se ale dostal příliš blízko svého obránce a už nedokázal odcentrovat.
     
    70
    Hosté se v posledních minutách přeci jen více tlačí do útoku a snaží se překvapit favorita dnešního duelu. Celek z Gibraltaru hraje vydařený duel.
     
    71
    Toscano obdržel přihrávku do běhu na levé křídlo. Hostující fotbalista ihned centroval do šestnáctky, ale jeho přízemní pobídku zakopl obránce na roh.
     
    72
    Exekuce rohového kopu se ujal Walker. Jeho prudký centr na přední tyč odhlavičkoval daleko z pokutového území připravený Rawlinson.
     
    73
    Brobbel dirigoval rozehrávku domácího celku v blízkosti pokutového území. Domácí středopolař rozehrál na pravé křídlo, kde nebyl nikdo v bílém.
     
    74
    Střídání v týmu The New Saints FC: ze hřiště odchází Quigley, přichází Draper.
     
    75
    Před hostující branku přiletěl prudký centr z pravé strany. Brankář Muňoz ale nemusel zasahovat. Práci za něj odvedli pozorní obránci.
     
    76
    New Saints zahrávali rohový kop. Centrovaný míč se snesl na zadní tyč, kde byl Rawlinson, jehož hlavička minula hostující branku.
     
    77
    Mullan si zpracoval přihrávku na levou stranu a jeden ze soupeřů jej okamžitě fauloval. New Saints budou zahrávat přímý kop.
     
    78
    College Europa právě vstřelil branku!
    Hosté se znovu dostávají do vedení! Celek z Gibraltaru překvapuje celou Evropu! BERNAL GOMÉZ dostal přihrávku na hranici pokutového území, vyslal technickou střelu, která s pomocí jednoho z obránců zapadla do sítě!
    78. Bernal GOMÉZ - 1:2
     
    79
    Střídání v týmu Europa FC: ze hřiště odchází Quillo, přichází Carreňo.
     
    80
    Mullan byl faulován v těsně blízkosti pokutového území a domácí celek bude zahrávat další přímý kop. New Saints mají na vyrovnání opravdu málo času.
     
    81
    Prudký centr přiletěl na malé vápno, kde si dělal prostor osamocený Edwards, jenže domácí záložník si ve výskoku pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    82
    Jeden z hostujících hráčů schytal zásah do obličeje na polovině hrací plochy a nyní zůstává ležet na trávníku. Hosté s rozehrávkou rozhodně nebudou spěchat.
     
    83
    Draper sprintoval za povedenou přihrávkou na polovinu soupeře, nicméně Muňoz ihned vystartoval ven z branky a odkopl míč do bezpečí.
     
    84
    García měl spostu čase na odehrání míče z levé strany hřiště. Krajní obránce Europy odkopl balón daleko na polovinu domácího celku.
     
    85
    A máme tady další zranění. Na hrací ploše tentokrát zůstává ležet Toscano, který se drží za pravý kotník. Hosté nasbírají další cenné vteřinky.
     
    86
    Střídání v týmu The New Saints FC: ze hřiště odchází Roldan, přichází González.
     
    87
    Hostující brankář si dal na čas s odkopem od vlastní branky. Jeho dlouhý nákop na polovinu New Saints odvrátila domácí obrana jen na aut.
     
    88
    Mohlo to být 1:3! Střídající González napřáhl ze střední vzdálenosti a jeho dělovku pravačkou zastavilo až břevno domácí svatyně!
     
    89
    González spěchal vpřed s dalším rychlým protiútokem. Hostující fotbalista se pokusil obejít posledního obránce, ale nechal míč za sebou.
     
    90
    Domácí se ani po dalším útoku nedostali do nebezpečné vzdálenosti. Nepřesnou přihrávku pohlídala hostující obrana.
     
    90+1
    Střídání v týmu The New Saints FC: ze hřiště odchází Mullan, přichází Fletcher.
     
    90+2
    Domácí ještě zahrávali přímý kop. Nadýchaný centr se snesl na zadní tyč, kde byl Draper, ale ve vzduchu kralovali hostující obránci.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Celek z Gibraltaru se postaral o překvapení a zvítězil na půdě New Saints 1:2! Gibraltarský celek se v úvodu utkání dostal do vedení zásluhou Quilla! Europa poté navíc nadále diktovala tempo hry, ale domácí obrana byla neprostupná. New Saints se ale ještě před přestávkou přeci jen dočkali vyrovnání. Minutu před poločasem vyrovnal Quigley! Po přestávce jsme dlouho čekali na příležitost, ale přeci jen jsme se dočkali branky. V 78. minutě se prosadil Goméz! Pokud chce New Saints pomýšlet na postup, musí v odvětě vstřelit minimálně dvě branky.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:11.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (21:56:38)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 44. Quigley – 9. Quillo (Gomez), 78. Goméz (Walker)

    Karty:   18. Pryce (TNS), 28. Rawlinson (TNS) – 64. Moya (CLL), 65. Roldan (CLL)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:11.
    The New Saints: Harrison – Spender, Saunders, Rawlinson, Pryce – Edwards, Routledge – Mullan (90+1. Fletcher), Brobbell, Cieslewicz (68. Darlington) – Quigley (74. Draper)
    Náhradníci: Wycherley, Seargeant, Draper, Fletcher, Hudson, Holland, Darlington

    Europa FC: Muňoz – Toscano, Sanchez, Belfortti, Toni – Quillo (80. Carreňo), Moya, Yahaha, Walker – Bernal, Roldan (86. González)
    Náhradníci: Bellido, Piňero, Cabezutto, González, García, Carreňo

    Rozhodca: Luca – Lunardo, Tuttifrutti (vš. SNM)
    Utorok 04.07.2017
    Europa - New Saints 1:3

    Góly: 53. Walker (pen.) – 37. Moya (vla.), 41. Quigley (Edwards), 104. Quigley (Mullan)

    Karty:   58. Quillo (CLL), 76. Munoz (CLL), 88. Toni (CLL), 116. Carreño (CLL), 120+1. Toscano (CLL) – 27. Routledge (TNS), 31. Quigley (TNS), 52. Edwards (TNS), 53. Harrison (TNS), 120+1. Darlington (TNS)   59. Quillo (CLL)   58. Gómez (CLL)

    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 5:7. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 18:24.