Anglicko – Nemecko 2:2 (3:4 po pen.) | Španielsko – Taliansko 3:1 (kon.)
koniec
Španielsko
3:1 (0:0)
Taliansko
Utorok 27.06.2017, 21:00 • Krakow Stadium, Krakow • Majstrovstvá Európy U21 • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Pekný večer prajem všetkým futbalovým fanúšikom!
    Na programe sú dnes Majstrovstvá Európy hráčov do 21 rokov, konkrétne ich semifinálové zápasy. Tým večerným, ktorý má začiatok naplánovaný na 21:00 vás bude sprevádzať Patrik Porubský. Prajem príjemný športový zážitok.
     
    Španielsko sa do semifinále dostalo po spanilej jazde v skupinovej časti, keď sa im podarilo vyhrať všetky tri zápasy. Najlepším strelcom tímu okolo trénera Celadesa je Marco Asensio, mladý útočník z Realu Madrid.

    Taliansko
    Všetci na Slovensku vieme ako sa Talianom podarilo postúpiť do semifinále turnaja, preto to veľmi netreba pripomínať. Najlepšieho strelca tím okolo trénera Di Biaga nemá, keďže si doterajšie štyri talianske góly rozdelili štyria hráči.

    Cesta turnajom

    Španielsko: "La furia roja" otvorila turnaj presvedčivým víťazstvom nad Macedónskom, ktoré zdolala 5:0. Aj druhý duel Španieli zvládli, aj keď to bolo náročnejšie. Proti taktiež silným Portugalcom otvoril skóre práve Saúl, následne sa presadil Sandro Ramiréz a aj keď Bruma krásnou strelou znížil, na konečných 3:1 upravil v nadstavenom čase Williams. V treťom dueli si Španieli len tesne poradili so Srbskom 1:0. O ich gól sa v 38. minúte postaral Denis Suárez.

    Taliansko: "Squadra Azzzurra" začala na tomto turnaji hladkou výhrou 2:0 nad Dánskom. O góly Talianska sa postarali Pellegrini a Petagna. Potom nasledovala šokujúca prehra Talianov s Čechmi 1:3. O jediný presný zásah Talianska sa postaral Berardi. V poslednom skupinovom zápase nastúpili Taliani proti Nemcom, ktorých zdolali 1:0 a vybojovali si tak postup do semifinále.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Druhý semifinálový zápas sa pred malou chvíľou začal. Výkop mali Španieli, ktorý však po nepresnej kombinácii loptu stratili.
     
    2
    Španieli sa snažili prebiť dopredu. Deulofeu však stroskotal na stopérovi Talianska.
     
    3
    Taliani v prvej útočnej akcii! Chiesa sa prebíjal po pravom krídle, odtiaľ vyslal prvý pokus na bránu Arrizabalagu, ktorý si sním poradil.
     
    4
    Strieľaný center do šestnástky Španielska adresáta nenašiel. Rozohrávať bude španielsky brankár. Zatiaľ sledujeme opatrný úvod zápasu, v ktorom sú o čosi aktívnejší Taliani.
     
    5
    Benasia odcentroval z pravej strany, no nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov. Vzápätí po tvrdom súboji zostáva na zemi ležať Gagliardini.
     
    6
    Taliansky stredopoliar je už na nohách. Práve Taliani útočia, lopta sa dostala k Bernardeschimu, ktorý vystrelil, no bránu Španielska netrafil.
     
    7
    Španieli sa snažili zaútočiť, ale ich útočná snaha stroskotala hneď v zárodku.
     
    8
    Dlhý nákop od Gagliardiniho, na ktorý nabiehal Chiesa. Loptu však dobehnúť nedokázal, brankár Arrizabalaga ju dokázal včasným vybehnutím pokryť.
     
    9
    Španieli prvýkrát pri šestnástke Talianska. Kľučkami to skúšal Deulofeu, lopta sa napokon odrazila k Ceballosovi, ktorý zblokovanou strelou vybojoval rohový kop.
     
    10
    Donnarumma mal problémy so skrotením lopty, a tak ju vyboxoval len na ďalší roh. Ten pre bránu Talianska nebezpečenstvo neznamenal, no Španieli opäť držia loptu a môžu rozvinúť ďalšiu útočnú akciu.
    10. Gerard Deulofeu (ESP)
     
    11
    Dlhý nákop od Nígueza na Deulofea, ktorý však bol v tesnom ofsajde.
     
    12
    Ceballos potiahol loptu dopredu, tam si to hráči Španielska dobre rozhodili okolo šestnástky. K lopte sa napokon dostal Deulofeu, ktorý sa kolmou prihrávkou snažil nájsť Ramíreza, to však talianska obrana dokázala prečítať a prihrávku Deulofea zblokovala.
     
    13
    Taliani to skúšajú postupným útokom. Benassi to skúsil dlhou loptou na Calabriu, ten si ju ale smerom do ihriska spracovať nedokázal.
     
    14
    Hra sa momentálne odvíja v strede ihriska. Mužstvá sa dopredu nijako nehrnú a loptu si posúvajú len v obrane.
     
    15
    Chiesa sa dostal k lopte a posunul si ju smerom do šestnástky. Rýchly Llorente ho však dokázal dobehnúť a fantasticky odzbrojiť, keby sa tak nestalo Chiesa by sa ocitol zoči-voči brankárovi Arrizabalagovi.
     
    16
    Bellerín si narazil s Ceballosom a získal autové vhadzovanie na polovici Talianska. Španieli sa však nikam nehrnú a loptu vracajú späť na svojich stopérov.
     
    17
    Bellerín dostal dlhú loptu za obranu, ktorá mu ale pri spracovaní odskočila. Nasledoval roh Španielska, ktorý brankár Donnarumma vytečoval opäť na roh. Ten však nasledovať nebude, pretože Ramírez sa previnil útočným faulom.
     
    18
    Calabria to skúsil centrom do šestnástky, no nepochodil. Vzápätí prišiel ďalší center, tentokrát od Gagliardiniho. Brankár Arrizabalaga si však dokázal jeho center pokryť.
     
    19
    Deulofeu sa ocitol pri šestnástke Talianska, loptu si hodil na pravú nohu a skúsil vystreliť. Jeho strela však mierila len presne do miesta, v ktorom stál Donnarumma, ten jeho pokus poľahky kryje.
     
    20
    Níguez poslal dlhú loptu na Deulofea, ktorý sa však neodhodlal na strelu. Loptu len priťukol Ceballosovi, ktorý však bránku Talianska prestrelil.
     
    21
    Opäť aktívny Deulofeu pri šestnástke Talianska, tentokrát však loptu stráca. Taliani sa vydali do rýchlej kontry, ktorú faulom zastavil Níguez.
     
    22
    Výborný zákrok Arrizabalagu. Loptu si na šestnástke spracoval Petagna, ktorý našiel svojho spoluhráča a ten hľadal v šestnástke nabehnutého Pellegriniho. Taliansky hráč však prekonať Arrizabalagu nedokázal.
    22. Lorenzo Pellegrini (ITA)
     
    23
    Ďalšia zaujímavá strela Talianska. Skúšal to Bernardeschi, loptu však napálil len do protihráča stojaceho pred ním.
     
    24
    Španielom sa nedarí dostať sa zo zovretia. Bernardeschi to opäť skúsil strelou, tá však bola zblokovaná. Nasledovať bude tretí roh Talianska v rýchlom slede.
     
    25
    Výborný rohový kop, ktorý doplachtil na zadnú žrď, odtiaľ sa snažil taliansky útočník prelobovať brankára Arrizabalagu, ten však dokázal reagovať a loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    26
    Calabria tvrdo zasiahol Castra, ktorý ostal ležať na zemi. Nasledovať bude zaujímavý priamy kop Španielska.
     
    27
    Rozohral ho Deulofeu, ktorý loptu posielal na bližšiu žrď, tam však boli iba traja taliansky hráči, ktorý loptu dostali do bezpečia.
     
    28
    Pellegrini kombinoval s Chiesom, ktorý mu loptu servíroval do šestnástky, tam bol pozorný Bellerín, ktorý túto situáciu dokázal vyriešiť.
     
    29
    Asensio si obhodil protihráča a loptu posielal do šestnástky Talianska, kde našiel svojich spoluhráčov. Pri nich však bol Caldara, ktorý nebezpečenstvo odvrátil. Vzápätí to skúšal kľučkou Ramírez a bol faulovaný.
     
    30
    Deulofeu vystrelil, no trafil len múr Talianska, vzápätí sa lopta dostala k Ceballosovi, ktorý našiel nabiehajúceho Deulofea. Ten v dobrej pozícii netriafa bránu Talinska.
    30. Gerard Deulofeu (ESP)
     
    31
    Asensio si dobre našliapol po pravej strane a odcentroval do šestnástky. Vysoký Donnarumma dokázal loptu skryť v náručí.
     
    32
    Petagna našiel Calabriu, ten centroval, no jeho center bol pridlhý. Lopta preletela ponad celú šestnástku Španielska až do autu.
     
    33
    Španieli teraz upokojujú hru a s loptou manévrujú na vlastnej polovici.
     
    34
    Ramírez sa dostal do úniku, mohol prihrávať na voľného Asensia, namiesto toho počkal na Deulofea, ktorý nebezpečne odcentroval. Pred Asensiom, ktorý by zakončoval do prázdnej brány dokázal vynikajúco zakročiť Caldara.
     
    35
    Paráda v podaní Ceballosa V strede poľa si dokázal odstaviť troch Talianov, jednému dokonca nasadil jasličky, vzápätí prihral Ramírezovi. Španiel vystrelil a nemieril zle! Jeho strela mierila tesne ponad bránu.
     
    37
    Taliani sa po dlhšom čase dostali na dostrel. Pellegrini si chystal loptu na strelu, no napokon sa k nej neodhodlal a loptu stratil.
     
    38
    Ďalší center do šestnástky Španielska, na ktorý naskakoval Chiesa, ten však na loptu nedosiahol. Španieli tak budú môcť rozvinúť útočnú akciu.
     
    39
    Deulofeu sa už-už dostával do dobrej šance, no neobhodil si protihráča. Keby sa mu to podarilo išli by Španieli do prečíslenia dvaja na jedného.
     
    41
    Taliani v posledných minútach značne ožili. Aj teraz sa snažil prebiť aktívny Calabria, ktorý však fauloval Ceballosa.
     
    42
    Štadiónom v Krakowe momentálne prechádza mexická vlna, to je to najzaújímavejšie, čo sa momentálne deje, pretože na ihrisku sa hráči ani jedného z mužstiev dopredu nehrnú.
     
    43
    Chiesa to skúsil dlhým nákopom na Benassiho, ten si loptu spracoval a prihral Petagnovi, ktorý sa otočil z loptou a nebezpečne vystrelil. Jeho strelu si však Arrizabalaga dokázal pokryť.
     
    44
    Taliani to teraz skúšali nakopávanou loptou na Chiesu, ktorý si ju nedokázal spracovať. Loptu tak odovzdáva na kopačky Španielov.
     
    45
    Rozhodca nadstavuje jednu minútu!
     
    45+1
    V nadstavenej minúte ešte Benassi fauloval Deulofea. Za tento svoj počin dostáva Talian žltú kartu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou prvý polčas zatiaľ dosť opatrného stretnutia. Ani jedno z mužstiev sa dopredu nehrnie, preto zatiaľ sledujeme neveľmi záživný zápas. Uvidíme či sa to zmení v druhom polčase.

    Druhý polčas sa začne približne o 22:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Slavko Vinčić fúkol do píšťalky a zahájil druhý polčas. V prvej útočnej akcii boli hráči Talianska, ktorý získali rohový kop.
     
    47
    Dobrý center Bernardeschiho, po ktorom nasledovala hlavička Ruganiho. Jeho zakončenie však mierilo mimo bránu, v ktorej stojí brankár Arrizabalaga.
     
    48
    Deulofeu prenikal po pravom krídle, no pri kľucke na Barrecu sa pošmykol. Španiel sa však dokázal postaviť a vybojoval autové vhadzovanie, po ktorom prišiel faul Španielov.
     
    49
    Španieli opäť vystrkovali rožky, tentokrát to skúšal krídelník Realu Madrid, Marco Asensio, no ani on nepochodil.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Roberto Gagliardini (Taliansko).
     
    51
    Španieli v zaujímavej pozícii pred šestnástkou Talianska, no napokon sa im nepodarilo z toho vyťažiť. Druhý polčas zatiaľ začal tak, ako ten prvý skončil. Veľmi opatrným futbalom s ojedinelými šancami.
     
    52
    Loptu má brankár Donnarumma, ktorý zakladá útočnú akciu Talianov. Lopta sa dostala až na nabiehajúceho Bernardeschiho, ten ale bol v ofsajde.
     
    53
    Španielsko dalo gól!
    Tak predsa len vidíme úvodný gól. SAÚL NÍGUEZ sa po výbornej práci Ceballosa dostal k lopte na hranici šestnástky a ľavačkou trafil presne k ľavej žrdi. Uvidíme, čo strelený gól spraví s tempom tohto zápasu.
    53. Saúl Ñíguez (ESP) - 1:0
     
    55
    Taliani po inkasovaní držia loptu na svojich kopačkách a zakladajú útok. Lopta išla na Bernardeschiho, ktorý ju však spracova len pre súpera.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Davide Calabria (Taliansko).
     
    57
    Ramírez sa dostal k lopte a rútil sa už len proti dvom stopérom Talianska. Napokon to skúsil strelou, tá však skončila len na nohách stopéra. Na druhej strane išla dlhá lopta na Pellegriniho, ktorý loptu vracal do pokutového územia. Nikto z jeho spoluhráčov sa však k lopte nedostal.
     
    58
    Tak toto je problém pre Taliansko! Máme tu obrovský zvrat v stretnutí. Po faule v strede ihriska dostáva druhú žltú kartu Gagliardini, ktorý sa tak musí porúčať z ihriska dole.
    58. Roberto Gagliardini (ITA)
     
    60
    Krásna individuálna akcia Asensia, ten vzápätí prihral Ceballosovi, ktorý centroval, no svojou dlhou loptou nikoho nenašiel.
     
    61
    Taliani sa po vylúčení Gagliardiniho bránia. Deulofeu si loptu prebral v šestnástke a snažil sa kľučkou obísť Ruganiho. Lopta mu však ušla do autu.
     
    62
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Federico Chiesa, prichádza Manuel Locatelli.
     
    63
    Taliansko dalo gól!
    Pozrime sa nato, Taliani v oslabení vyrovnávajú na 1:1. BERNARDESCHI loptu viedol, napokon si ju naviedol na os ihriska, odkiaľ vypálil. Jeho strela ešte bola tečovaná a napokon zapadla presne k pravej žrdi.
    63. Federico Bernardeschi (ITA) - 1:1
     
    65
    Španielsko dalo gól!
    Tak toto je neuveriteľné. Druhý polčas sa nám rozbehol do fantastického tempa! SAÚL NÍGUEZ vypálil z veľkej diaľky a prekonal brankára Donnarummu, ktorý na túto delovku španielskeho hráča nemal šancu reagovať.
    65. Saúl Ñíguez (ESP) - 2:1
     
    66
    Španieli sa opäť tlačia dopredu. Skúsil to Ramírez, ktorý svojou strelou netrafil priestor troch žrdí.
     
    67
    Calabria si nabehol do pravého krídla, odkiaľ odcentroval, ale nikoho zo svojich spoluhráčov nenašiel.
     
    68
    Vzápätí nasledoval rýchly protiútok Španielov, ktorý ťahal Deulofeu. Ten napokon akciu ukončil sám krížnou strelou, tá narobila Donnarummovi problémy, no brankár AC Milána si s ňou dokázal poradiť.
     
    69
    Výborná prihrávka od Nígueza na Ramíreza, ten sa posúval v šestnástke Talianska s loptou do lepšieho streleckého uhlu, no napokon vystrelil len do spleti tiel.
     
    70
    Taliani majú teraz poriadny kolotoč v pokutovom území. Ceballos predviedol fantastickú individuálnu akciu a obhodil si dvoch protihráčov. Vzápätí prihral Deulofeovi, ktorý však vystrelil len do Caldaru.
     
    71
    Asensio nebezpečne odcentroval, jeho center bol nebezpečný. K lopte sa dral Ramírez, ktorý na ňu napokon len tesne nedosiahol.
     
    72
    Asensio vystihol prihrávku Talianov a skúsil vystreliť. Jeho strela mierila len tesne vedľa brány Donnarummu. Španielsky hráč takmer prekvapil milánskeho brankára.
     
    73
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Andrea Petagna, prichádza Alberto Cerri.
     
    74
    Z veľkej diaľky to skúsil novú muž na ihrisku, Cerii, no zamieriť presne nedokázal.
     
    74
    Španielsko dalo gól!
    Dámy a páni takto sa hrá futbal. Nádherná akcia Španielov, ktorú hetrikovým gólom zakončil SAÚL NÍGUEZ. Asensio loptu potiahol po ľavom krídle a prihral pod seba, kde našiel svojho spoluhráča, ktorý z prvej zakončil presne k pravej žrdi.
    74. Saúl Ñíguez (ESP) - 3:1
     
    76
    Taliani majú na svojom konte červenú kartu a prehrávajú o dva góly. Aj preto majú Španieli zrejme finále vo vrecku, aj keď nepredbiehajme, stať sa môže hocičo.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Alberto Cerri (Taliansko).
     
    78
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Sandro Ramírez, prichádza Iñaki Williams.
     
    79
    Po ošetrovaní Ceballosa sa tempo hry mierne upokojilo. Taliani sa snažia dostať dopredu, no Španieli sa zatiaľ výborne bránia. Teraz však dokázali Taliani vybojovať rohový kop.
     
    80
    Bernardeschi centroval z rohového kopu. Lopta sa po odvrátení od Valleja dostala ku Calabriovy, ktorý skúsil z veľkej diaľky vystreliť, no jeho strela skončila vysoko nad bránou Arrizabalagu.
     
    81
    Tesne pred pokutovým územím zostáva na zemi ležať Bernardeschi. Rozhodca na to nereaguje a necháva Španielov pokračovať v útočnej akcii.
     
    82
    Španieli napokon z útoku vybojovali rohový kop, ktorý rozohrali nakrátko. Lopta sa potom dostala k Bellerínovi, ktorý si nedokázal poradiť so svojím protihráčom.
     
    83
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Gerard Deulofeu, prichádza Denis Suárez.
     
    84
    Williams ihneď po príchode na ihrisko faulovaný, loptu sa snažil prikryť telom, no bol pristrčený od zadu. Keďže Španieli sa nikam nehrnú Williams ešte zbiera cenné sekundy na zemi.
     
    85
    Kombinácia striedajúcich hráčov, Williamsa a Suáreza. Napokon sa k lopte dostal Bellerín, ktorý ju prudkým nákopom poslal na bránu Donnarummu.
     
    86
    Calabria fauloval Nígueza. Talian má na svojom konte žltú kartu, preto by si mal na takéto zákroky dávať pozor.
     
    87
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Marco Benassi, prichádza Luca Garritano.
     
    88
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Dani Ceballos, prichádza Mikel Oyarzabal.
     
    89
    Taliani momentálne kombinujú na útočnej polovici. Akciu fantasticky potiahol Barreca, ktorý napokon prihrával, no jeho prihrávka úspešná nebola.
     
    89
    Pellegrini to vyskúšal strelou z väčšej vzdialenosti, ktorá však narobila Arrizabalagovi problémy.
     
    90
    Rozhodca Vinčić bude nadstavovať štyri minúty.
     
    90+1
    V prvej nadstavenej minúte dopredu prenikal Williams, ktorý sa obtočil okolo protihráča a skúsil strelu. Napokon však vybojoval len rohový kop.
     
    90+2
    Williams sa opäť ocitol v šestnástke Talianska, kde sa mu podarilo vystreliť okolo Caldaru. Donnarumma však jeho strelu poľahky kryje.
     
    90+3
    Už len minúta delí Španielov od postupu do finále. Loptu má na kopačkách Calabria, ktorý zakladá jednu z posledných útočných akcií.
     
    90+4
    Níguez ide do rohu, kde počká na záverečný hvizd rozhodcu.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 5:16.
     
    Španielsko je vo finále! Zverenci trénera Celadesa zaslúžene postupujú do finále, keď sa im podarilo zdolať Talianov 3:1. Hetrikom sa dnes blysol Saúl Níguez, ktorý tak potvrdil úlohu lídra v španielskom tíme. Všetci sa už určite tešíme na finále, v ktorom proti sebe nastúpia tímy Nemecka a Španielska. To je odo mňa nadnes všetko. Želám dobrú noc. (22:55:27)

    Patrik Porubský

    Góly: 53. Saúl Ñíguez, 65. Saúl Ñíguez, 74. Saúl Ñíguez – 63. Bernardeschi

    Karty:   45+1. Benassi (ITA), 50. Gagliardini (ITA), 56. Calabria (ITA), 77. Cerri (ITA)   58. Gagliardini (ITA)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 5:16.
    Španielsko: Arrizabalaga – Bellerín, Meré, Vallejo, J. Castro – D. Ceballos (88. Oyarzabal), M. Llorente, Saúl Ñíguez – Deulofeu (C) (83. Denis Suárez), Sandro Ramírez (78. I. Williams), Asensio.
    Náhradníci: Blanco, Pau López – Gayá, González, Hernández, Merino, Mayoral, Oyarzabal, Soler, Denis Suárez, Odriozola Arzallus, I. Williams.

    Taliansko: G. Donnarumma – Calabria, Caldara, Rugani, A. Barreca – Benassi (C) (87. Garritano), Gagliardini, Pellegrini, Chiesa (62. Locatelli) – Petagna (73. Cerri), Bernardeschi.
    Náhradníci: Cragno, Scuffet – Biraschi, Cataldi, Cerri, Garritano, Grassi, Ferrari, Gi. Pezzella, Locatelli.

    Rozhodca: Slavko Vinčić (SVN) – Tomaž Klančnik (SVN), Andraž Kovacic (SVN)