Mexiko – Rusko 2:1 (kon.) | N. Zéland – Portugalsko 0:4 (kon.)
koniec
Nový Zéland
0:4 (0:2)
Portugalsko
Sobota 24.06.2017, 17:00 • Krestovsky Stadium • Pohár konfederácií • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Portugalsko to napokon zvládlo a postupuje do semifinále. Po doslova deštrukcii Nového Zélandu sa v Portugalsku môže začať oslavovať. Hráči na čele s Cristianom Ronaldom dnes nedali svojmu súperovi šancu v žiadnych herných aspektoch. Ja sa s vami lúčim a prajem vám príjemný zvyšok večera. (18:55:03)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:12. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:12. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:5.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    André Silva manévruje v šestnástke Nového Zélandu. Napokon sa snažil ešte prihrávkou nájsť Naniho, ktorý bol pred prázdnou bránou. Lopta sa však k nemu nedostala.
     
    90+2
    Nový Zéland mohol vzápätí zmierniť túto prehru. Barbarouses sa po narážačke dostal do obrovskej šance. Bránu však z dobrej pozície prepálil.
    90+1. Nani (POR) - 0:4
     
    90+1
    Portugalsko dalo gól!
    Tak toto je už debakel pre Nový Zéland. NANI sa po prihrávke Moutinha dostal do situácie 1 na 1. Portugalský útočník si vynikajúco obišiel Inghama a zakončil presne do ľavého rohu brány.
     
    90
    V záverečnej minúte riadneho hracieho času Doyle v strede pola fauloval Naniho. Nasledoval prienik Semeda, ktorý však nedokázal odcentrovať.
     
    88
    Nový Zéland mohol zaznamenať aspoň čestný úspech. Ruiovi Patríciovi vypadla lopta z rukavíc. Do takmer prázdnej brány zakončoval Boxall. Patrício však rýchlou reakciou svoju chybu napravil.
     
    88
    Portugalský brankár je už na nohách. Zápas môže pokračovať. V útoku sú hráči Nového Zélandu.
     
    86
    Nebezpečenstvo aj na druhej strane. Wood sa prebíjal v šestnástke Portugalska. Vybojoval len rohový kop, po ktorom sa Rui Patrício zrazil s jedným z protihráčov a zostal ležať na zemi.
     
    85
    Vzápätí nasledoval rohový kop, po ktorom Danilo vracal loptu do šestnástky. André Silva však nedokázal dostatočne razantne zakončiť.
     
    84
    Nový muž na ihrisku Gelson Martins naviedol loptu do šestnástky, kde prihral na svojho spoluhráča, ktorý obrancu Nového Zélandu neprepálil.
     
    84
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Ricardo Quaresma, prichádza Gelson Martins.
     
    83
    Rojas to skúšal ďalekonosnou strelou. Tá však skončila vysoko nad bránou Ruia Patrícia.
     
    82
    Po treťom góle nám zatiaľ tempo hry mimoriadne upadlo. Loptu držia hráči Nového Zélandu, no do útoku sa veľmi nehrnú.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Dane Ingham (Nový Zéland).
    80. André Silva (POR) - 0:3
     
    80
    Portugalsko dalo gól!
    Quaresma v strede pola odzbrojil Doyleho a prihral ANDRÉMU SILVOVI, ktorý si to namieril rovno do šestnátky, obhodil si súpera a nechytateľnou strelou zvyšuje na 3:0!
     
    79
    Nani útočil do otvorenej obrany Nového Zélandu. Po dlhom šprinte si loptu hodil do šestnástky, kde si najprv zasekol Boxalla a potom vystrelil. Jeho technický pokus skončil len tesne vedľa ľavej žrde.
     
    78
    Na druhej strane to z veľkej diaľky skúšal Eliseu. Bol to však len propagačný pokus, ktorý brankár Marinovic poľahky chytil.
     
    77
    Portugalci spravili chybu pri rozohrávke. K lopte sa dostal Wood, ktorý to skúsil z 25-tich metrov ďalekonosnou strelou. Rui Patrício si sňou však poľahky poradil.
     
    76
    Nani kombinoval s Danilom. Portugalci sa už nikam nehrnú a loptu posielajú na svojich obrancov, od ktorých môžu začať útočnú akciu.
     
    75
    Chris Wood sa v šestnástke dostával k hlavičkovému zakončeniu. V súboji však fauloval Pepeho.
     
    74
    Striedanie v tíme Nový Zéland: z ihriska odchádza Andrew Durante, prichádza Shane Smeltz.
     
    73
    Portugalský hráč centroval do šestnástky, kde najvyššie vyskočil brankár Marinovic. Ten si s touto situáciou poradil a loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    72
    Pizzi faulovaný v blízkosti pokutového územia. Quaresma si už stavia loptu na rozohranie priameho kopu.
     
    71
    Portugalci mali šancu na rýchly protiútok. Ten ťahal Quaresma, ktorý napokon hľadal v šestnástke nabehnutého Naniho. Lopta sa k nemu napokon nedostala.
    69. Nani (POR)
     
    69
    Ďalší fantastický zákrok Marinovica! Nani dostal prihrávku na pokutový bod, odkiaľ z prvej strieľal. Brankár Nového Zélandu však vytiahol fantastický zákrok, ktorým šancu Portugalska na tretí gól zmaril.
     
    68
    Smith našiel vynikajúcou prihrávkou Barbarousesa, ktorý hneď z otočky zakončoval. Jeho strela mierila presne pomedzi nohy Alvesa. Brankár Rui Patrício však teraz svoj tým podržal.
     
    68
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Cristiano Ronaldo, prichádza Nani.
     
    67
    Semedo potiahol loptu do útok. Vzápätí našiel na hranici pokutového územia Pizziho, jeho kľučky však boli zablokované.
     
    65
    Striedanie v tíme Nový Zéland: z ihriska odchádza Clayton Lewis, prichádza Kosta Barbarouses.
     
    65
    Útočí aj Nový Zéland. Nepresnosťou z kopačky Doyleho sa však o loptu pripravuje.
    64. André Silva (POR)
     
    64
    Fantastický zákrok Marinovica! André Silva sa dostal do šance a z 12-tich metrov vystrelil zpoza protihráča. Marinovic jeho strelu fantasticky vyrazil.
     
    64
    Quaresma odcentroval z pravej strany na nabiehajúceho Andrého Silvu. Jeho center však bol privysoký.
     
    63
    Dlhý nákop z polovice ihriska brankár Patricio kryje. Hoci brankár Portugalska v dnešnom zápase nemal veľa práce, tak v kritických momentoch dokáže svoj tým podržať.
     
    62
    Nepresnosť z kopačky Tuilomu zastavuje útočnú akciu Nového Zélandu. Po dvoch obrovských šanciach sa hra opäť mierne upokojila.
     
    60
    Tak teraz sa hra rozprúdila. Po centri Eliseua hlavičkoval Ronaldo, no len do stredu brány Marinovica. Ten si s ťažkosťami s jeho hlavičkou poradil.
     
    59
    Nový Zéland mohol z ničoho nič znížiť! Po centri, ktorý prešiel celým pokutový územím zakončoval útočník Nového Zélandu do takmer prázdnej brány. Rui Patrício sa však dokázal rýchlo presunúť a nebezpečnú strelu zneškodniť.
    58. Chris Wood (NZL)
     
    58
    Center do šestnástky z kopačky Thomasa. Brankár Portugalska však včas vybehol a loptu skryl do svojich rukavíc.
     
    57
    Lopta sa dostáva k brankárovi Patríciovi, od ktorého Portugalsko začne svoju ďalšiu útočnú akciu.
     
    55
    Obranca Portugalska Pepe vidí po škaredom faule v strede pola žltú kartu. Pepe si tak v prípadnom semifinále s určitosťou nezahrá.
     
    54
    Na ihrisku sa momentálne nič dôležité nedeje, tak sa pozrime, ako sa vyvíja zápas medzi Ruskom a Mexikom. Tam momentálne vedie Mexiko 2:1. Za takéhoto stavu by teda postupovali práve Portugalsko s Mexikom.
     
    53
    Dlhý pas na Ronalda, ktorý sa už chystal prebrať si loptu. Napokon však k nemu nedoletela, pretože ju zastavil pred ním Tuiloma.
     
    52
    Quaresmova lopta spadla v šestnástke, kde ju však nikto z hráčov Portugalska nezasiahol.
     
    51
    Ronaldo prenikal do otvorenej obrany. Napokon sa však rozhodol počkať na podporu svojich spoluhráčov, ktorí vybojovali rohový kop.
     
    50
    Lewis sa pokúsil odcentrovať z pravej strany. Jeho center však odvrátil pozorný obranca Bruno Alves.
     
    50
    Ďalší útok Portugalska. Quaresmov center bol zblokovaný. Vzápätí nasledoval rohový kop, ktorý však nebezpečenstvo pre bránu Marinovica neznamenal.
     
    49
    Quaresma našiel Ronalda, ktorý bol v dobrej streleckej pozícii. Rozhodol sa však spraviť kľučku, ktorá mu nevyšla. Nakoniec sa pošmykol a o loptu prišiel.
     
    48
    Quaresma to skúsil strieľaným centrom do šestnástky Nového Zélandu. Adresáta však nenašiel. Portugalsko teraz ale oblieha pokutové územie Nového Zélandu.
     
    47
    Moutinho skúšal loptu šikovne pätičkou prehodiť na Andrého Silvu. Jeho úmysel však hráč Nového Zélandu dokázal prečítať.
     
    46
    Na začiatku druhého polčasu loptu držia hráči Portugalska. Tí už majú nahrané, a tak sa nemusia nikam hrnúť.
     
    46
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Bernardo Silva, prichádza Pizzi.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Máme za sebou prvý polčas stretnutia medzi Novým Zélandom a Portugalskom. Po góloch Ronalda a Bernarda Silvu Portugalsko vedie 2:0 a má nakročené k dôležitej výhre, ktorá ho posunie do ďalšej fázy turnaja.

    Druhý polčas sa začne približne o 18:02.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Doyle vybojoval loptu pri pokutovom území Portugalska a prihral Woodovi. Ten skúsil strelu, no tú zblokoval Pepe.
     
    45
    Rozhodca k prvému polčasu pridáva 2 nadstavené minúty!
     
    45
    Bruno Alves hľadal dlhým nákopom Ronalda. Ten bol pri hlavičke faulovaný.
     
    44
    Teraz však do útoku zavelil Moutinho, ktorý prihral na Eliseua. Ten to z veľkej diaľky skúsil strelou, ktorá však končí vysoko nad bránou Marinovica.
     
    43
    André Silva v menšej roztržke so stopérom Boxallom. Prvý polčas sa zrejme už len dohrá. Portugalci kombinujú na vlastnej polovici a dopredu sa veľmi nehrnú.
     
    41
    Quaresma centroval z ľavej strany na nabiehajúceho Andrého Silvu. Jeho center však bol nepresný. Vzápätí sa do dobrej pozície dostával Moutinho, ktorý hľadal ešte spoluhráča prihrávkou pod seba. Tá bola zblokovaná nasledovať bude rohový kop.
     
    40
    Portugalci momentálne kontrolujú dianie hry a loptu držia na svojich kopačkách.
     
    39
    Rojas na druhej strane centruje do šestnástky, v ktorej bol len útočník Wood. Ten sa však do zakončenia nedostal. Po dlhom čase sme ale sledovali útočný výpad hráčov Nového Zélandu.
    37. Bernardo Silva (POR) - 0:2
     
    37
    Portugalsko dalo gól!
    Novozélanďania sú ako obarený vriacou vodou. V priebehu štyroch minút inkasujú druhý gól! Eliseu nádherne prešiel cez Inghama a poslal do šestnástky strieľaný center, ktorý BERNARDO SILVA bez problémov zasunul do prázdnej brány.
     
    36
    Striedanie v tíme Nový Zéland: z ihriska odchádza Michael McGlinchey, prichádza Bill Tuiloma.
     
    36
    Po priamom kope sa lopta dostala na vzdialenejšiu žrď, odkiaľ ju späť do vápna vracal Bruno Silva. Nenašiel však nikoho zo svojich spoluhráčov
     
    35
    Eliseu kľučkoval na pravom krídle v súboji s Lewisom, ten ho zastavil nedovolene. Portugalsko bude mať k dispozícii zaujímavý priamy kop.
    33. Cristiano Ronaldo (POR) - 0:1
     
    33
    Portugalsko dalo gól!
    CRISTIANO RONALDO bez problémov premieňa pokutový kop. Brankár Marinovic neuhádol smer Ronaldovej strely a hodil sa do opačnej strany.
    32. Danilo Pereira (POR) - 0:1
     
    32
    Po faule na Danila má Portugalsko k dispozícii pokutový kop! Zahrávať ho bude Cristiano Ronaldo.
     
    32
    Ďalšia spálená tutovka na strane Portugalska! Danilo hlavičkoval celkom osamotený a pravú žrď Marinovicovej brány minul len o pár centimetrov!
     
    31
    Po aktivite Bernarda Silvu bude nasledovať rohový kop Portugalska.
     
    30
    Quaresma centroval z ľavej strany. V šestnástke Nového Zélandu hľadal Cristiana Ronalda, ktorý opäť vyskočil najvyššie, no k zakončeniu sa tentokrát nedostal.
     
    29
    Ronaldove kľučky v strede ihriska. Portugalská hviezda však bola zastavená vynikajúco brániacim Smithom.
     
    28
    Ten nebezpečenstvo neznamenal. Lopta sa potom ešte dostala na Bernarda Silvu, ktorý ju vracal do šestnástky, no aj toto obrana Nového Zélandu poľahky zneškodnila.
    27. Cristiano Ronaldo (POR)
     
    27
    André Silva sa uvoľnoval v šestnástke domácich. Loptu mu však jeden z Novozélanďanov v poslednej chvíli vypichol na rohový kop.
     
    25
    Vynikajúca narážačka Quaresmu, ktorý po nej postupoval smerom ku šestnástke Nového Zélandu. Stadiaľ odcentroval a našiel presne hlavu Cristiana Ronalda, ktorý tentokrát triefa brvno Marinovicovej brány!
     
    24
    Cristiano Ronaldo v obrovskej šanci. Po centri z pravej strany hlavičkoval úplne osamotený. Jeho zakončenie však nemalo dobrý smer, keď mierilo presne do miesta, v ktorom stál brankár Marinovic.
     
    23
    Semedo sa dostal do dobrej pozície na center. Skúsil to, no Doyle loptu z jeho kopačky zblokoval na rohový kop.
     
    22
    Ronaldova kolmica do šestnástky, kde hľadal nabiehajúceho Andrého Silvu. Ten na loptu len o centimetre nedočiahol.
     
    21
    Semedo sa dostal do nepríjemnej pozície, keď loptu stratil. Vzápätí sa ju pokúsil získať späť, no pri tom fauloval a vidí žltú kartu.
     
    20
    Faulovaný Eliseu centroval do šestnástky, kde našiel hlavu Bernarda Silvu. Ten však svoju hlavičku nedokázal nasmerovať presne. Zrejme ani nečakal, že sa k nemu lopta dostane.
     
    19
    Vidíme prvú žltú kartu v zápase. Eliseu prenikal s loptou, napokon ho nedovolene zastavil Lewis, ktorý za svoj počin videl žltú kartu.
     
    17
    Ingham to skúšal narážačkou s Lewisom, tá však bola veľmi nepresná a Nový Zéland loptu stráca.
     
    16
    Bernardo Silva v šprintérskom súboji s Thomasom neúspešný. Novozélanďan ho potom ešte nepríjemne narazil do reklamného baneru. Portugalský útočník však bude v poriadku.
     
    15
    Nepresnosť na kopačke Lewisa, ten ssa snažil otočiť ťažisko hry na opačnú stranu. Jeho prihrávka však bola veľmi nepresná.
     
    14
    Quaresma v šestnástke Nového Zélandu. Skúšal to kľučkou na Boxalla, no nepochodil. Vzápätí sa pokúsil o strelu. Tú mu však obrana Nového Zélandu zablokovala.
     
    13
    Aktívny Wood sa ocitol v ofsajde, keď dostal dobrú prihrávku za obranu. Loptu si však aj tak nespracoval, takže ani v prípade že by neprišiel hvizd rozhodcu by sa do šance nedostal.
     
    12
    Bernardo Silva sa odhodlal k centru do šestnástky, ten však nebezpečenstvo neznamenal.
     
    11
    Hra sa momentálne odvíja v strede pola. Loptu držia hráči Portugalska, ktorí kombinujú a zakladajú ďalšiu útočnú akciu.
     
    10
    Na tribúnach štadióna kolujú mexické vlny. Fanúšikovia sa bavia, no hráči na ihrisku ich zatiaľ gólovou koncovkou nepotešili. Najväčšiu šancu mal v doterajšom priebehu zápasu Wood.
     
    9
    Dlhé autové vhadzovanie Boxalla. Lopta prepadla v šestnástke , no napokon ju obrana Portugalska dokázala odvrátiť. Vzápätí Smith zahral v súboji s Pereirom nedovolene. Loptu tak majú hráči Portugalska.
     
    7
    Takmer sa do šance na opačnej strane dostal Ronaldo. Krásny pas od Bernarda Silvu do šestnástky už dobehnúť nestihol. Keby si však loptu dokázal spracovať ocitol by sa zoči-voči brankárovi Marinovicovi.
     
    6
    Center do šestnástky na Wooda, ktorý si loptu spracoval na prsiach a ihneď z otočky pálil. S jeho ranou si Patrício poradil, no Nový Zéland začína vystrkovať rožky.
     
    5
    Lewis manévroval v okolí šestnástky Portugalska. Loptu napokon prihral McGlincheymu, ktorý sa snažil narážačkou preniknúť, no jeho prihrávka bola nepresná.
     
    4
    Eliseu vyslal do šestnástky Nového Zélandu centrovanú loptu. Tú si však brankár Marinovic dokázal poľahky pokryť.
     
    3
    Ronaldo napádal Duranteho rozohrávku. Napokon však neúspešne. Loptu majú Novozélanďania, ktorí sa dostali do prvého útoku. Ten však končí na nepresnosti Thomasa.
     
    2
    Bernardo Silva sa snažil prebiť, no jeho útočná aktivita bola zastavená hvizdom rozhodcu. Ten pískal ofsajd.
     
    1
    Stretnutie sa začalo. Portugalci hrajú dnes v červených a Novozélanďania v bielych dresoch. Výkop malo Portugalsko, ktoré momentálne drží loptu na vlastnej polovici.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na štadióne Krestovsky momentálne znejú štátne hymny oboch krajín.
     
    Úvodné zostavy:

    Nový Zéland: Marinovic – Ingham, Boxall, Durante, Smith, Doyle – McGlinchey, Rojas, Thomas – Lewis, Wood.
    Náhradníci: Moss, Williams – Brotherton, Wynne, Tzimopoulos, Tuiloma, Barbarouses, Smeltz, Patterson, Colvey, Rufer, Roux.

    Portugalsko: Patrício – Semedo, Pepe, Alves, Eliseu – B. Silva, D. Pereira, Moutinho, Quaresma – André Silva, Ronaldo.
    Náhradníci: Beto, Sá – Neto, Fonte, W. Carvalho, A. Gomes, Pizzi, Nani, G. Martins, Adrien Silva..
     
    Nový Zéland už nemá nádej na postup. V tabuľke A skupiny je s nula bodmi na poslednom štvrtom mieste. Novozélanďania si postupne pripísali na svoje konto prehry s Ruskom a Mexikom. Na turnaji sa im doteraz podarilo streliť len jeden gól.
    Pre Portugalsko je tento zápas doslova existenčný. V tabuľke sú momentálne so štyrmi bodmi na druhej pozícii, no len o skóre za Mexikom. Portugalci majú vo svojom kádri zvučné mená, na čele s obrovskou hviezdou, Cristianom Ronaldom. Ten na turnaji už raz skórovať dokázal, keď rozvlnil sieť brány Ruska. Uvidíme či sa mu to podarí aj dnes, no Portugalci budú určite radi za hocijakého strelca, ktorý by im zabezpečil postup do ďalšej fázy turnaja.
     
    Pekné športové popoludnie prajem všetkým fanúšikom futbalu. Pohár konfederácií je v plnom prúde, hrať sa bude tretie kolo, v ktorom si v A skupine zmerajú sily hráči Nového Zélandu a Portugalska. Zápasom, ktorý má výkop o 17:00 vás bude sprevádzať Patrik Porubský.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Patrik Porubský

    Góly: 33. Ronaldo (pen.), 37. B. Silva, 80. André Silva, 90+1. Nani

    Karty:   19. Lewis (NZL), 81. Ingham (NZL) – 21. Semedo (POR), 55. Pepe (POR)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:12. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:12. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:5.
    Nový Zéland: Marinovic – Ingham, Boxall, Durante (74. Smeltz), Smith, Doyle – McGlinchey (36. Tuiloma), Rojas, Thomas – Lewis (65. Barbarouses), Wood.
    Náhradníci: Moss, Williams – Brotherton, Wynne, Tzimopoulos, Tuiloma, Barbarouses, Smeltz, Patterson, Colvey, Rufer, Roux.

    Portugalsko: Patrício – Semedo, Pepe, Alves, Eliseu – B. Silva (46. Pizzi), D. Pereira, Moutinho, Quaresma (84. G. Martins) – André Silva, Ronaldo (68. Nani).
    Náhradníci: Beto, Sá – Neto, Fonte, W. Carvalho, A. Gomes, Pizzi, Nani, G. Martins, Adrien Silva.

    Rozhodca: Geiger – Fletcher, Morgante (vš. USA)