Srbsko – S. Macedónsko 2:2 (kon.) | Portugalsko – Španielsko 1:3 (kon.)
koniec
Portugalsko
1:3 (0:1)
Španielsko
Utorok 20.06.2017, 20:45 • Stadion GOSiR (Gdynia) • Majstrovstvá Európy U21 • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Zdravím všetkých futbalových fanúšikov. Utorok večer nám ponúkne obrovský futbalový šláger. Na Majstrovstvách Európy hráčov do 21 rokov sa proti sebe stretnú tímy Portugalska a Španielska. Stretnutím, ktoré má výkop o 20:45 vás bude sprevádzať Patrik Porubský. Prajem príjemný futbalový zážitok.
     
    Portugalský tím, vedení hviezdami ako sú, Renato Sanches, alebo Goncalo Guedes, by mal podľa papierových predpokladov patriť medzi favoritov turnaja. To sa hráčom, ktorí sú vedený trénerom Jorgem podarilo potvrdiť už v prvom zápase skupiny, keď po góloch Guedesa a Fernandesa zdolali Srbsko 2:0. V druhom zápase však na opačnej strane bude stáť oveľa zdatnejší súper, Španielsko. Zverenci trénera Celadesa si v prvom stretnutí poľahky poradili s Macedónskom, ktoré zdolali 5:0. Trikrát sa dokázala presadiť najväčšia hviezda španielskeho výberu, Marco Asensio. Okrem hráča Realu Madrid má Španielsko v tíme viacero vynikajúcich futbalistov, ktorými sú napríklad Gerard Deulofeu, alebo Hector Bellerin. Aj preto je Španielsko miernym favoritom tohto stretnutia. V Gdynii pôjde zrejme o priamy súboj o postup do semifinále. Preto verím že nášmu prenosu zostanete verný počas celého duelu.
    Zápas sa odohrá na tomto nádhernom štadióne v Gdynii, ktorý má kapacitu niečo cez 15 000 miest.
     
    Úvodné zostavy:

    Portugalsko: Varela – Cancelo, Edgar Ié, Semedo, Rodrigues – João Carvalho, Neves, Sanches – Guedes, B. Fernandes (C), Podence.
    Náhradníci: Pereira, M. Silva – Figueiredo, Rebocho, Fonseca, Bruma, Geraldes, Ramos, Diogo Jota, R. Horta, Medeiros, Paciência.

    Španielsko: Arrizabalaga – Bellerín, Meré, Vallejo, J. Castro – Saúl Ñíguez, M. Llorente, D. Ceballos – Deulofeu (C), Sandro Ramírez, Asensio.
    Náhradníci: Blanco, Pau López – Gayá, Grimaldo, Yeray, Merino, Oyarzabal, Soler, Denis Suárez, Mayoral, Odriozola Arzallus, I. Williams..
     
    Oba tímy sú už na hracej ploche štadióna v Gdynii. Momentálne nám znejú štátne hymny, po ktorých sa začne samotný duel.
     
    Portugalci odohrajú dnešný zápas v červených a Španieli v bielych dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop mali hráči Španielska. Hneď v prvej minúte prichádza faul zo strany Portugalska. Fauloval napádajúci Cancelo.
     
    2
    Dlhý pas na Bellerína, ten však na loptu napokon nedosiahol, čo je škoda, pretože v prípade dobrého spracovania mohol vniknúť do šestnástky Portugalska.
     
    3
    Portugalsko v prvej útočnej akcii. Center z pravej strany od Cancela adresáta nenašiel. Obrana Španielska loptu poľahky odvrátila.
     
    4
    Žltú kartu dostáva Rúben Neves (Portugalsko).
     
    4
    Po faule na vlastnej polovici Španielsko rozohralo priamy kop a drží loptu vo svojej moci. Útočnú akciu začne od brankára Arrizabalagu. Štadión v Gdynii je dnes takmer vypredaný, no zatiaľ na ňom panuje veľmi komorná atmosféra.
     
    5
    Po ofsajde Deulofeua majú loptu Portugalci, tí sa zatiaľ do útoku nehrnú a posúvajú si ju na vlastnej polovici.
     
    6
    Cancelo našiel prihrávkou za obranu Carvala, ten sa snažil loptu predĺžiť do šestnástky. Lopta sa napokon dostala na hranicu šestnástky, odkiaľ pálil Fernandes, no vysoko nad.
     
    7
    Aktívny Cancelo centroval do šestnástky. Brankár Arrizabalaga si však jeho center poľahky postrážil a loptu skryl v náručí.
     
    8
    Ceballos pekne pätičkou posunul na Nigueza, ten sa snažil preniknúť, no nemal podporu svojich spoluhráčov.
     
    9
    Bruno Varela v prvom brankárskom zákroku. Rýchly Bellerín unikol po pravom krídle a odcentroval do šestnástky. Varela si však loptu našiel a dokázal ju skrotiť.
     
    10
    Dlhá lopta na Podenceho, ten kľučkoval proti Castrovi, no neúspešne. Napokon dokázal získať aspoň autové vhadzovanie, po ktorom Guedes získal rohový kop.
     
    11
    Fernandes zahrával rohový kop, ktorý točil smerom von z brány. Španieli nebezpečenstvo odvrátili.
     
    11
    Obrovská smola pre Portugalsko! Podence vystrelil z 20-tich metrov a trafil ľavú žrď brány Arrizabalagu. Lopta napokon od žrde smerovala do autu.
    11. Daniel Podence (POR)
     
    12
    Cancela dostal dlhú loptu na pravé krídlo, kde predviedol krásny technický kúsok, keď sa mu podarilo obhodiť si Castra. Napokon však loptu stratil.
     
    13
    Na druhej strane priebojný Deulofeu. Bol však zastavený posledným hráčom Portugalska. Keby cez neho prešiel rútil by sa sám na bránu Varelu.
     
    14
    Portugalci po nepremenej šanci zatlačili Španielov. Neves sa dobre prebíjal, no napokon loptu stratil. Tú však brankár Arrizabalaga odkopol len naspäť na polovicu Portugalska.
     
    15
    Útočná akcia Portugalska zastavená útočným faulom Rodriguesa.
     
    16
    Neves našiel krásnou kolmicou Cancela, ten z pravej strany po zemi centroval. Brankár Španielska si tento center postrážil.
     
    17
    V útoku po dlhom čase aj Španielsko. Deulofeu si vymenil loptu s Llorentem, ktorý napokon hru otočil na druhú stranu. Tam to však Španieli zbrzdili. Lopta je tak opäť len pri stopéroch Španielska.
     
    18
    Asensio sa už chystal odcentrovať do šestnástky Portugalska, no rozhodca mu zapískal ofsajd. Podľa opakovaných záberov v ňom naozaj bol.
     
    19
    Deulofeu dostal dlhý pas za obranu Portugalska a snažil sa odcentrovať do šestnástky. Tam však nemal nikoho zo svojich spoluhráčov a Portugalci tento center poľahky zneškodnili.
     
    20
    Ceballos prihral pomedzi nohy Carvalha do šestnástky, no následný center Ceballosa skončil v náručí Varelu.
     
    21
    Španielsko dalo gól!
    SAÚL NÍGUEZ to spravil naozaj vynikajúco. Na polovici ihriska sa Španiel dostal k lopte, s ktorou vzápätí predribloval cez troch Portugalcov a tečovanou strelou otvára skóre dnešného duelu.
    21. Saúl Ñíguez (ESP) - 0:1
     
    23
    Portugalci sa snažia ihneď po inkasovaní odpovedať. Guedes si spracoval loptu na hranici šestnástky a z otočky dokázal vystreliť. Lopta z jeho kopačky smerovala vedľa pravej žrde.
     
    24
    Renato Sanches založil ďalšiu akciu Portugalska. Neves poslal pas na Cancela, ktorý získava rohový kop.
     
    25
    Ten nebezpečenstvo neznamenal. Navyše sa píska útočný faul Portugalska. Previnil sa Guedes.
     
    26
    Španieli v útoku. Presadiť sa snažil Deulofeu, ktorý bol podporovaný Bellerínom. Loptu však stratili a Renato Sanches založil útok Portugalska, ktorý strelou z 35-tich metrov zakončil akciu. Brankár Arrizabalaga si pripisuje úspešný zákrok.
     
    28
    Guedes sa prebíjal cez Castra do šestnástky, ten ho poslal na zem, no penalta sa nepíska. Portugalskí hráči sú z toho značne nahnevaný.
     
    29
    Sandro Ramirez číhal na prihrávku. Tá sa k nemu napokon dostala, no bol mu odpískaný ofsajd. V držaní loptu sú tak opäť Portugalci.
     
    30
    Na druhej strane centroval obranca Cancelo. Lopta z jeho kopačky bola zblokovaná, nasledovať bude rohový kop.
     
    31
    Rohový kop Španieli dokázali odvrátiť, no Renato Sanches loptu vrátil do ohňa. Brankár Arrizabalaga jeho snahu o center poľahky kryje.
     
    32
    Aktívny Cancelo prihral do uličky na Guedesa, ten sa predral cez Castra a napokon aj odcentroval. Pozorný brankár Arrizabalaga však jeho center dokázal poľahky zneškodniť.
     
    33
    Po góle Španielska sa nám hra upokojila. Lopta sa nachádza zväčša v strede poľa na kopačkách Portugalcov.
     
    33
    Deulofeu si teraz vymenil strany s Asensiom a hneď si pripísal strelecký pokus na svoje konto. Jeho strela z poza šestnástky mierila tesne nad bránu Portugalska.
     
    34
    Ceballos na seba naviazal troch brániacich hráčov a prihral na Ramireza, ten však útočnú akciu zbrzdil a premeškal moment prekvapenia.
     
    35
    Na druhej strane sa do šestnástky prebíjal Podence, ktorému sa napokon podarilo odcentrovať. Lopta preletela cez celé pokutové územie Španielska, no nikto z hráčov ju nedokázal zasiahnuť.
     
    36
    Cancelo nabíjal Carvalhovi. Jeho strelu však zblokoval jeden z obrancov.
     
    37
    Rodriguesov pas do pokutového územia. Dobre však zasiahol v obrane pomáhajúci Ceballos.
     
    37
    Španieli zahadzujú obrovskú tutovku! Asensio našiel krásnou prihrávkou v šestnástke voľného Bellerína, ktorý sa rútil sám na bránu Varelu. Brankár Portugalska ho dokázal vychytať.
     
    39
    Ramirez to teraz vyskúšal strelou z 20-tich metrov. Nebol to zlý pokus, no nezmestil sa medzi tri žrde.
     
    40
    Ceballos prihral na Asensia, ten prihrávkou pozdĺž šestnástky našiel Ramireza, ktorý pohotovo a prudko vystrelil. Jeho pokus smeroval len tesne vedľa portugalskej brány!
    40. Sandro Ramírez (ESP)
     
    41
    Španieli v ďalšej útočnej aktivite. Asensio sa prebíjal cez Carvalha. Napokon ho obrana Portugalska dokázala zastaviť.
     
    42
    Fernandes si spracoval loptu v šestnástke hostí a snažil sa pohotovo z otočky vystreliť. Jeho strelu však dokázal zblokovať stopér Mere.
     
    43
    Edgar Ie našiel Cancela. Ten z obrovskej diaľky skúsil pozornosť brankára Arrizabalagu.
     
    44
    Podence sa rútil proti stopérovi Meremu. Loptu si prehodil na ľavačku a z hranice šestnástky zakončil. Jeho pokus mieril len do stredu španielskej brány.
     
    45
    Plynie posledná minúta prvého polčasu. Loptu majú v držaní Španieli.
     
    45+1
    Rozhodca Stieler nastavuje jednu minútu, v ktorej budú ešte Portugalci zahrávať priamy kop.
     
    45+1
    Fernandesov center bol veľmi nepresný. Vzápätí ešte prišla dlhá lopta na Semeda, ktorý zakončoval tesne vedľa.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme sledovali svižný futbal. Loptu na svojich kopačkách častejšie držali Portugalci, no Španieli boli tí, ktorým sa podarilo otvoriť skóre dnešného duelu. Konkrétne sa v 21. minúte po krásnej individuálnej akcii presadil Níguez.

    Druhý polčas sa začne približne o 21:48.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V druhom polčase mali výkop hráči Portugalska. Tí však loptu už po dvadsiatich sekundách strácajú.
     
    46
    Cancelo bol aktívny a vybojoval rohový kop, ten zahral Fernandes, ktorý loptu zakrútil smerom od brány. Nebezpečenstvo však táto štandartná situácia neznamenala.
     
    47
    V 47. minúte siahalo Portugalsko na vyrovnanie! Podence potiahol loptu a našiel na šestnástke postaveného Fernandesa, ktorý strieľal. Jeho projektil z obrovskými ťažkosťami brankár Arrizabalaga vyrazil.
     
    49
    Guedes bol teraz odtlačený od lopty, keď sa už prebíjal do šestnástky. Prvýkrát v druhom polčase môže zaútočiť Španielsko.
     
    49
    Nádherne to zahral stopér Semedo. Krásne čisto odobral loptu Deulofeuovi a zažehnal nebezpečenstvo pre bránu Portugalska.
     
    50
    Deulofeu sa opäť rútil do šestnástky, no tentokrát to prehnal s kľučkami a o loptu prišiel.
     
    51
    Daniel Podence v obrovskej šanci! Portugalec vynikajúco obral o loptu Mereho a vrútil sa do pokutového územia Španielska, kde zakončil strelou okolo Valleja. Tá smerovala tesne vedľa ľavej žrde.
    51. Daniel Podence (POR)
     
    52
    Nádherný futbalový okamih na opačnej strane. Neuveriteľný zákrok nám predviedol Edgar Ie. Asensio pálil do prázdnej brány, v ktorej sa z čista-jasna objavil práve stopér Portugalska, ktorý loptu dokázal vykopnúť z bránkovej čiary.
    52. Marco Asensio (ESP)
     
    54
    Španili v ďalšej útočnej akcii Ceballos hľadal v uličke nabehnutého Ramireza. Ten si však loptu nespracoval. Varela bude odkopávať od svojej brány.
     
    55
    Španieli mali k dispozícii priamy kop, po ktorom sa lopta odrazila za čiaru. Nasledoval roho ktorý odvrátil Semedo, ale len na ďalší rohový kop.
     
    56
    Druhý rohový kop dokázal brankár Varela zneškodniť a loptu vyboxoval.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Dani Ceballos (Španielsko).
     
    57
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Daniel Podence, prichádza Bruma.
     
    58
    Po striedaní sa nám hra trošku upokojila. Loptu na kopačkách držia Španieli, no veľmi ďaleko od brány Portugalska.
     
    59
    Dobre zabojoval striedajúci Bruma, ktorý loptu vybojoval pre Carvalha. Ten strieľal, no jeho strela neznamenala nebezpečenstvo pre bránu Arrizabalagu.
     
    60
    Portugalci v ďalšej útočnej akcii. Cancelo centroval z pravej strany, no proti jeho centru vynikajúco zareagoval Vallejo. Nasledovať bude rohový kop.
     
    61
    Po rohovom kope Španieli loptu odvrátili len k Sanchesovi, ktorý nešpekuloval a z volej loptu prudko napálil na španielsku bránu. Brankár Arrizabalaga s ťažkosťami zachránil.
     
    62
    Fernandes sa uvoľnil v šestnástke Španielska. Napokon centroval, no nenašiel nikoho. Portugalci teraz stupňujú svoj tlak.
     
    63
    Fernandes sa snažil z veľkej diaľky prekvapiť Arrizabalagu. To sa mu ale vôbec nepodarilo a loptu tak len odovzdal Španielom.
     
    64
    Aktívny Cancelo opäť centroval z pravej strany. V šestnástke Španielska ale nebol nikto z Portugalcov.
     
    64
    Španielsko dalo gól!
    Níguez naštartoval útočnú akciu Španielska. Do krídla prihral na Deulofeua, ktorý poslal do šestnástky Portugalska prízemný center. Ten si dokázal nájsť SANDRO RAMÍREZ, ktorý zvyšuje na 2:0!
    Asistencie: Níguez, Deulofeu
    64. Sandro Ramírez (ESP) - 0:2
     
    66
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza João Carvalho, prichádza Gonçalo Paciência.
     
    67
    Deulofeu je pri chuti, no na túto dlhú loptu už nemal nárok. Hoci je rýchly šprintér, tak sa mu nepodarilo dobehnúť ju.
     
    68
    Hra sa nám momentálne mierne upokojila. Paciencia dostal dlhú loptu do šestnástky, no nedokázal ju dobre spracovať.
     
    69
    Na ihrisku momentálne medzi sebou kombinujú stopéri Španielska. Mere potom prihral Asensiovi, ktorý bol faulovaný.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Bruno Fernandes (Portugalsko).
     
    71
    Centrom sa teraz prezentoval obranca Rodrigues. Jeho pas si však brankár Arrizabalaga dokázal poľahky postrážiť.
     
    72
    Strela z veľkej vzdialenosti z kopačky Fernandesa, tá mu však vôbec nevyšla.
     
    73
    Španieli sa motali v okolí šestnástky Portugalska a kombinovali priam exibične. Ich akciu napokon zastavil ofsajd.
     
    74
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Renato Sanches, prichádza Ricardo Horta.
     
    74
    Portugalsko vyčerpalo už všetky tri striedania. Uvidíme či práve toto tretie prinesie do hry Portugalska želaný impulz. Rodrigues teraz vyčíhal rozohrávku Španielska a skúsil to strelou. Tá však skončila na chrbte obrancu Španielska.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Gonçalo Paciência (Portugalsko).
     
    75
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Sandro Ramírez, prichádza Iñaki Williams.
     
    76
    Tečovaná strela striedajúceho Hortu. Nasledoval rohový kop, ktorý zahral Fernandes. Ten mu však absolútne nevyšiel.
     
    77
    Portugalsko dalo gól!
    Pozrime sa na to. Krásny volej z kopačky BRUMU znamená zníženie na 1:2. Portugalsko tak ešte v tomto zápase živý nádej na bodový úlovok.
    77. Bruma (POR) - 1:2
     
    78
    Deulofeu to neurobil najlepšie. V zadu ostali len dvaja Španieli, no Portugalci pokazili akciu veľmi nepresnou prihrávkou.
     
    79
    Semedo dostáva žltú kartu za to, že zbytočne išiel diskutovať s rozhodcom. V ďalšom zápase tak bude chýbať v zostave.
     
    80
    Štartuje nám posledná desaťminútovka duelu. S loptou na kopačkách ju začínajú hráči Portugalska, ktorí sa hrnú dopredu.
     
    81
    Neves sa snažil z veľkej diaľky prelobovať brankára Arrizabalagu, to sa mu však vôbec nepodarilo. Španielsky brankár bol dobre postavený.
     
    82
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Gerard Deulofeu, prichádza Denis Suárez.
     
    83
    Semedo začal útočnú akciu Portugalska, ktorú zakončil nepresnou strelou Cancelo. Ten je v tomto zápase zatiaľ mimoriadne aktívny.
     
    84
    Výborne to urobil Asensio, ktorý vynikajúcou prihrávkou našiel Suáreza. Ten z dobrej pozície vystrelil a bránu Portugalska len tesne minul!
     
    85
    Asensio si chystal pozíciu na hranici pokutového územia. Napokon prihral Suárezovi, ktorý kolmicou hľadal Bellerína. Ten však loptu nestihol dobehnúť.
     
    86
    Center od Cancela, po ktorom sa píska sa útočný faul na brankára Arrizabalagu.
     
    87
    V strede ihriska si nedovolene počínal Neves. Ten už má na svojom konte žltú kartu.
     
    88
    Horta sa snažil dlhou prihrávkou nájsť nabehnutého Cancela. Vynikajúco sa však vrátil Ceballos.
     
    89
    Portugalci postupne stupňujú svoj tlak. V zadu ostáva už len stopér Semedo. Bruma sa snažil vpredu zakombinovať s Fernandesom. To sa mu však nepodarilo. Naopak na zemi zostáva ležať Ceballos.
     
    90
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Marco Asensio, prichádza Mikel Merino.
     
    90+1
    90 minút nám uplynulo. Rozhodcovia dnešného duelu pridávajú 3 minúty.
     
    90+1
    Portugalci na útočnej polovici nepresný. O loptu tak prichádzajú a budú sa musieť brániť.
     
    90+2
    Cancelo centroval do šestnástky Španielska. Túto situáciu však dokázali Španieli zvládnuť.
     
    90+3
    Španielsko dalo gól!
    V samotnom závere duelu sa podarilo skórovať Španielom. IŇAKI WILLIAMS potvrdil svoju neskutočnú rýchlosť, keď dokázal prešprintovať Semeda a perfektne zakončiť do ľavého rohu brány.
    90+3. Iñaki Williams (ESP) - 1:3
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 20:15.
     
    Ďalší skvelý duel nám dnes večer ponúkol svetový šampionát hráčov do 20 rokov. Španielsko napokon po neskutočnej dráme zdolalo Portugalsko 3:1. O góly dnešného duelu sa postupne postarali Ňíguez, Ramírez a Bruma. Španielsko si do tabuľky skupiny B pripisuje ďalšie 3 body a stáva sa prvým istým semifinalistom. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Prajem dobrú noc, pri futbale niekedy nabudúce. (22:42:07)

    Patrik Porubský

    Góly: 77. Bruma – 21. Saúl Ñíguez, 64. Sandro Ramírez, 90+3. I. Williams

    Karty:   4. Neves (POR), 70. B. Fernandes (POR), 75. Paciência (POR), 79. Semedo (POR) – 57. D. Ceballos (ESP)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 20:15.
    Portugalsko: Varela – Cancelo, Edgar Ié, Semedo, Rodrigues – João Carvalho (66. Paciência), Neves, Sanches (74. R. Horta) – Guedes, B. Fernandes (C), Podence (57. Bruma).
    Náhradníci: Pereira, M. Silva – Figueiredo, Rebocho, Fonseca, Bruma, Geraldes, Ramos, Diogo Jota, R. Horta, Medeiros, Paciência.

    Španielsko: Arrizabalaga – Bellerín, Meré, Vallejo, J. Castro – Saúl Ñíguez, M. Llorente, D. Ceballos – Deulofeu (C) (82. Denis Suárez), Sandro Ramírez (75. I. Williams), Asensio (90. Merino).
    Náhradníci: Blanco, Pau López – Gayá, Grimaldo, Yeray, Merino, Oyarzabal, Soler, Denis Suárez, Mayoral, Odriozola Arzallus, I. Williams.

    Rozhodca: Stieler – Seidel, Foltyn (GER)