Nemecko – Česko 2:0 (kon.) | Dánsko – Taliansko 0:2 (kon.)
koniec
Dánsko
0:2 (0:0)
Taliansko
Nedeľa 18.06.2017, 20:45Majstrovstvá Európy U21 • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Dánsko

    Dáni budú mať naozaj ťažkú pozíciu a postúpiť z C-skupiny za účasti Talianska, Nemecka a Česka bude enormne náročné. Dá sa takmer povedať, že ich prienik do vyraďovacej fázy by bol prekvapením. Zverenci kouča Nielsa Frederiksena sa ale určite o túto možnosť pobijú. Dvojnásobný finalista (1992, 2015) sa chystá na svoju ôsmu účasť a v kádri má niekoľko známych mien s vysokou kvalitou. Kapitánom je záložník Lasse Vigen Christensen z Fulhamu. Oporou by mal byť šikovný krídelník Celty Vigo Andrew Hjulsager, útočníci Keneth Zohore s Lucasom Andersenom či defenzívni hráči ako Andreas Maxsø alebo Frederik Holst.

    Taliansko

    "Squadra Azzura" by určite chcela pridať do zbierku šiesty triumf. Ten posledný prišiel ešte v roku 2004 (pred tým 1992, 1994, 1996, 2000 – šampionát sa konal na Slovensku). Postup zo skupiny by mal byť samozrejmosťou rovnako, ako tri body z tohto merania síl. Luigi Di Biagio priviedol do Poľska veľmi silné mužstvo. V bráne bude jednotkou mladá hviezda Gianluigi Donnarumma. Defenzíva bude stáť na menách ako Davide Calabria (obaja AC Miláno). Daniele Rugani (Juventus), Andrea Conti (Atalanta), Alex Ferrari (Bologna). V zálohe bude oporou Marco Benassi z FC Turín, Danilo Cataldi (Lazio). Uvidíme, ako si bude počínať o štyri roky mladší, ako najstarší na tomto turnaji, Manuel Locatelli (AC Miláno). Najväčšou ofenzívnou hrozbou určite bude Domenico Berardi (Sassuolo). Dopĺňať ho môžu Federico Bernardeschi (Fiorentina) alebo Alberto Cerri (Juventus).
     
    Úvodné zostavy:

    Dánsko: J. Höjbjerg – Holst, Banggaard, Maxsö, Blåbjerg – Hjulsager, Nörgaard, Vigen Christensen (C), Börsting – L. Andersen, Ingvartsen.
    Náhradníci: Iversen, Hagelskjaer – Zohore, Nissen, J. Andersen, Pedersen, Nielsen, M. Jensen, Hansen, Rasmussen, Duelund, Junker.

    Taliansko: G. Donnarumma – Conti, Rugani, Caldara, A. Barreca – Pellegrini, Gagliardini, Benassi (C) – D. Berardi, Petagna, Bernardeschi.
    Náhradníci: Cragno, Scuffet – Biraschi, Calabria, Ferrari, Murru, Cataldi, Locatelli, Cerri, Garritano, Grassi, Chiesa..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Posledný zápas prvého základných skupín začal. Oba tímy hrajú vo svojich typických farbách.
     
    2
    Opatrný úvod z oboch strán zatiaľ prináša hru v strede poľa. Zdá sa, že chvíľku potrvá, kým z hráčov opadne menšia nervozita.
     
    3
    Taliani sa dostali k prvého rohu v tomto stretnutí, nič z neho však nevyťažili a tak mohol rozohrávať dánsky gólman Höjbjerg.
     
    5
    Dlhý aut z polovice dánska od Holsta smerom dopredu spoluhráčov nenašiel, k lopte sa tak veľmi rýchlo dostali znova Taliani.
     
    6
    Berardi sa síce krídlom až do šestnástky nedostal, Taliansko však ostalo na dostrel brány súpera. Nakoniec prišiel nepresný pas od Barrecu.
     
    7
    Naozaj je to doposiaľ veľmi opatrné. Hlavne Dáni to zatiaľ skúšajú vysokými loptami od obrancov, nevychádza im to.
     
    8
    Faul v strede poľa dáva výhodu Dánsku, ktoré mohlo rozohrávať štandardnú situáciu, avšak po rozohrávke na krátko sa lopta posunula len smerom do krídla.
     
    9
    Hjulsager sa dostal k centrovanému pasu, v pokutovom území Talianska žiadneho hráča jedného druhého tímu neobjavil.
     
    10
    Na ihrisku ostal po jednom z tvrdších súbojov ležať dôležitý útočník Talianska Beradi a dokonca bude potrebovať aj ošetrenie.
     
    11
    Berardi je v poriadku a zapája sa späť do hry, ktorá plynie v strede poľa. Niekoľko dlhých lôpt Dánov súper vrátil späť na polovicu škandinávskeho mužstva.
     
    12
    Barreca sa v strede poľa stretol v hlavičkovom súboji s Hjulsager a dánsky krídelník zo Celty Vigo sa previnil faulom. Po rozohrávke však lopta našla len Hobjerga.
     
    13
    Taliansko sa po aute dostalo k lopte pred šestnástkou súpera, lenže následne ju jeho hráči posunuli až k svojmu brankárovi Donnarummovi.
     
    14
    Benassi sa dral za loptou do šestnástky protivníka, ale tam smeroval aj jeden z obrancov Dánska. Vidieť sme mohli ofenzívny faul talianskeho kapitána.
     
    15
    Berardi si zasekol súpera pred hranicou súperovej šestnástky, následne sa mu ale vystreliť nepodarilo. Dánsko ďaleko neprešlo, pretože Hjulsager fauloval.
     
    16
    Taliansko je zatiaľ na lopte častejšie, ale nepribližuje sa vo veľa prípadoch na dostrel brány dánskeho mužstva.
     
    17
    Rýchly prechod Dánska dopredu skončil zakončením Andersena spoza veľkého vápna, tomu sa priestor troch žrdí trafiť nepodarilo.
     
    18
    Christensen sa síce celkom diví, že mu bol odpískaný faul, ale pri postrannej čiary trafil Berardiho nohou vo výskoku do chrbtu. Center z priameho kopu však nikoho v modrom nenašiel.
     
    19
    Holst si nabehol do šestnástky, kde ho našiel dlhý pas od Christensena. Akcia skončila krátko po tom, pretože krajný obranca sa ocitol v ofsajde.
     
    20
    Berardi sa veľmi snažil, dlhý pas na hranici bránkovej čiary už zachytiť nestihol a preto mohol od svojej brány odkopávať Hobjerg.
     
    21
    Barreca poslal dlhý aut do šestnástky, ktorý sa k nemu vrátil a preto sa ľavý obranca postaral o veľmi pekný center. Ten prepadol až na druhú stranu ku Contimu a ten trafil bočnú sieť.
     
    22
    Conti mal razom povinnosti na druhej strane. Hjulsagera ubránil len za cenu rohového kopu pre Dánsko.
    22. Andrea Conti (ITA)
     
    23
    Po rozohrávke na krátko nakoniec center prišiel, ale bol odvrátený. Dánsko ostane vpredu, keďže Hjulsager bol faulovaný tesne vedľa šestnástky.
     
    24
    Veľmi prekvapivé riešenie Dánov nakoniec šancou nekončí, pretože Donnarumma si postrážil prednú tyč a prudký pas k nej po zemi so spoluhráčmi do brány nepustil.
     
    26
    Menší zmätok v šestnástke Dánska nakoniec vyriešili jeho obrancovia, dostali loptu aspoň o niekoľko metrov ďalej od brány.
     
    26
    Žltú kartu dostáva Christian Nörgaard (Dánsko).
     
    27
    Taliansko vybojovalo rohový kop, centrovaný pas zaletel ďaleko od hráčov situovaných na jednom mieste a preto mohol vhadzovať aut Holst.
     
    28
    Talianska ofenzívna snaha je zatiaľ prakticky nulová, Dánsko veľmi dobre bráni a drží loptu ďaleko od Hobjerga.
     
    29
    Benassi to ale tentoraz vyskúšal z nejakých 25-30 metrov, pričom jeho pravačka nebola vôbec na zahodenie, lenže nakoniec sa veľmi dobrým zákrokom predviedol Hojbjerg.
    29. Marco Benassi (ITA)
     
    30
    Bernadeschi si naviezol loptu sprava do trochu lepšej streleckej pozície, ale aj tak sa mu nepodarilo poriadne zakončiť. V páde nasmeroval guľatý nezmysel iba do stredu brány a navyše veľmi pomaly.
     
    32
    Lucas Andersen sa po krídle chcel predrať až do šestnástky, no stopku mu vystavila obranca Talianska a tak uvidíme rohový kop.
     
    33
    Conti si po krídle zbehol až do šestnástky, tam sa k nemu dostala lopta, lenže zakončiť sa nepodarilo ani jemu a ani jeho spoluhráčom.
     
    34
    Rugani na hranici vlastného vápna telom odstavil Ingvartsena a nechal loptu prejsť ku Donnarummovi. Následne sa obaja Taliani zrazili, ale pre "Squadru" táto situácia dopadla dobre.
     
    35
    Medzišestnástkový futbal pokračuje aj niekoľko minút pred vypršaním riadneho hracieho času a nezdá sa, že by sa niečo malo meniť.
     
    36
    Hra musela byť na niekoľko desiatok sekúnd zastavená, pretože v bráne Donnarummu sa ocitli nejaké konfety, ktoré zasahovali aj do ihriska a bolo ich potrebné pozbierať.
     
    37
    Dáni faulujú v strede poľa, hra plynie ďalej po rozohrávke Taliansko. Lopta sa drží v strede ihriska.
     
    38
    Hjulsager si to nasmeroval z krídla priamo do šestnástky, lenže na jej hranici chcel prihrať, no našiel iba futbalistov v modrých dresoch.
     
    39
    Hjulsager terčom nepresného sklzu od Pellegriniho, dánsky futbalista však bude v poriadku a jeho tím má k dispozícii priamy kop vhodný na center.
     
    40
    Center od Lucasa Andersena presný nebol, taliansky futbalisti ho dostali do bezpečia a postupne zakladajú akciu.
     
    41
    Conti sa chcel po krídle dostať do šestnástky protivníka, narazil však do Blabjerga, no faul sa nepíska napriek tomu, že sa taliansky obranca dosť hneval.
     
    42
    Center od Bernadeschiho aj so šťastím prešiel až k Petagnovi na hrote ofenzívy, ten ale spracovať alebo zakončovať loptu nedokázal.
     
    43
    Po následnom aute sa práve Petagna dostal k hlavičke, ktorú poslal medzi tri žrde, lenže nebola vôbec dobre umiestnená a ani razantná.
     
    43
    Berardi sa dobre preštrikoval do šestnástky, prihral pod seba do druhej vlny, lenže našiel iba Christensena, ktorý odkopol.
     
    45
    So zdravotnými problémami sa na zemi ocitol Bernadeschi, pomohol mu tam pristrčením jeden z Dánov. Taliansko rýchlo rozohralo, no bude z toho iba odkop od brány Hojbjerga.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+1
    Conti našiel v šestnástke voľného Petagnu, ktorý sa chcel s loptou otočiť, ale keď na ňu stúpil, tak spadol. Vtipný moment, Taliansko následne o loptu prišlo.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom dejstve to nebol nijak zaujímavý futbal a tak sme nevideli ani jeden gól. O niečo viac z hry mal favorit, Taliansko, ale smerom dopredu to bolo trápenie.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden tím nestriedal, ale verme, že po prestávke sa okrem strán zmení aj herných prejav oboch celkov.
     
    47
    Taliansko získalo prvý roh v druhom polčase, ktorý rozohrali jeho hráči na krátko. Následne center prišiel a potom aj strela, no Berardi medzi tri žrde nezamieril.
     
    48
    Pellegrini sa dostal k strele spoza šestnástky a mal veľmi dobrú pozíciu, no jeho pokus stroskotal na prvom brániacom hráčovi pred ním.
     
    49
    Bernadeschi vnikol do pokutového územia, prebral si center z krídla, prehodil si jedného protihráča, ale lopta okamžite zamierila len k brankárovi Hjojbergovi.
     
    50
    Taliansko má celkom dobrý štart do druhého dejstva. Prakticky celých pät minút sa drží na lopte a súpera k nej púšťa fakt len výnimočne.
     
    51
    Berardi bol v strede poľa zvalcovaný Christensenom, ktorý si na svojho protihráča poriadne vyskočil. Taliansko však po rozohrávke poslalo lotu na krídlo, kde o ňu prišlo.
     
    52
    Pellegrini poslal pas na krídlo pre Bernadeschiho, ten cez Holsta získal rohový kop vo vyrovnanom šprintérskom súboji.
     
    53
    Rozohrávka rohu síce nebola z najhorších, ale ani najlepších. Nakoniec je to jedno, pretože prišiel ofenzívny faul.
     
    54
    Taliansko dalo gól a ide do zaslúženého vedenia. Nádhernou "trefou" sa LORENZO PELLEGRINI, ktorý ťažil z odvráteného centru obrancami Dánska. Spred päťky následne zastrihal a bol z toho krásny "bicycle kick goal".
    54. Lorenzo Pellegrini (ITA) - 0:1
     
    56
    Beradi si nabehol do šestnástky, dostal tam dlhý pas od Pellegriniho, lenže útočníkovi Sassuola sa na loptu dočiahnuť nepodarilo.
     
    57
    Uvidíme, čo tento gól urobí so zápasom. Dánsko musí určite začať útočiť, pretože len brániť mu už teraz stačiť nebude.
     
    58
    Benassi spravil chybu v strede poľa a Dánsko vošlo do šestnástky a veľkej šance. Hjulsager pálil jemne z uhlu, no pred Donnarummom na roh zrazil Caldara.
    58. Andrew Hjulsager (DEN)
     
    59
    Po jednom rohu bude nasledovať aj druhý, pretože dlhý pas bol predĺžený hráčmi Talianska za ich bránkovú čiaru.
     
    60
    Lucas Andersen ani druhý roh nezahral najlepšie, navyše sa jeden z jeho spoluhráčov previnil ofenzívnym faulom voči brankárovi Donnarummovi.
     
    61
    Po góle to vyzerá tak, že Dánsko celý duel nechcelo hrať smerom dopredu a asi sa snažilo držať výsledok 0:0, pretože po inkasovaní je aktívnejším tímom. To sú však len dohady, fakt je, že Andersen spadol pred šestnástkou súpera a je to skvelá pozícia na priamy kop.
     
    62
    K lopte sa postavil Hjulsager, prestrelil múr, nakoniec aj bránu, asi o meter. Nebolo to na zahodenie, odkopávať však bude Donnarumma.
     
    64
    Dánska aktivita upadla a hrá sa v strede poľa. Stále je to však škandinávska krajina, ktorá má loptu na kopačkách častejšie.
     
    65
    Máme za sebou už dvadsať minút druhého dejstva a stále sme nevideli striedanie. Jedno sa už ale chystá a to na talianskej strane.
     
    66
    Veľmi dobrý center sprava poslal Holst a loptu na päťke len tesne minul Ingvartsen. Na zadnej žrdi chcel ešte zakončovať Börstin, tiež mu kúsok chýbal.
     
    67
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Domenico Berardi, prichádza Federico Chiesa.
     
    68
    Dánsko má loptu v strede ihriska a snaží sa ju tlačiť smerom k bráne Talianska aj naďalej. Uvidíme, či sa mu nakoniec táto aktivita odmení streleným gólom.
     
    69
    Dáni to teraz asi kus na hranici šestnástky súpera prekombinovali, pretože celú akciu pokazil pas Hjulsagera, ktorý bol pod tlakom, pod seba.
     
    70
    Začala sa posledná dvadsaťminútovka stretnutia a zdá sa, že otázka je jasná. Udrží Taliansko vedenie, alebo dokáže Dánsko vyrovnať?
     
    71
    Borsting mal na krídle veľmi veľa priestoru a tak sa ho pokúsil využiť na center, čo mu aj vyšlo, lenže nedokázal nájsť žiadneho zo spoluhráčov.
     
    72
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Marcus Ingvartsen, prichádza Kenneth Zohore.
     
    73
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Marco Benassi, prichádza Alberto Grassi.
     
    74
    Dáni to tentoraz skúsili po pravej strane, lenže center Holsta nevyšiel. Vzápätí bol faulovaný nový muž na hracej ploche Grassi.
     
    75
    Grassi teraz potiahol loptu a z osi ihriska na hranici šestnástky stál Gagliardini, no jeho strela bránu prestrelila a takmer trafila kameru na tribúne.
     
    76
    Hjulsager poslal krásny technický pokus na vzdialenejšiu žrď a Donnarumma sa konečne v tomto zápase musel prezentovať kvalitným zákrokom.
    76. Andrew Hjulsager (DEN)
     
    77
    Hjulsager preniesol hru na ľavú stranu, tam loptu spracoval Borsting, ale ocitol sa v postavení mimo hry.
     
    78
    Pellegrini si splnil defenzívne povinnosti, odkopol loptu zo šestnástky po pase sprava a dopredu vyrazil Chiesa, ale bol faulovaný a tak jeho akcia skončila.
     
    79
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Frederik Börsting, prichádza Mikkel Duelund.
     
    80
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Lucas Andersen, prichádza Emiliano Hansen.
     
    81
    Hojbjerg podržal svoj tím veľmi dobrým zákrokom, pretože Chiesa sa dostal k poriadnej bombe z veľmi dobrej pozície. Dánsky gólman vyrazil do bezpečia.
    81. Federico Chiesa (ITA)
     
    82
    Dáni získavajú rohový kop, center Hjulsagera naň zráža druhý kapitán Talianska v tomto zápase, Rugani.
     
    83
    Škandinávci však rozohrali na krátko, následne sa lopta dostala na druhú stranu šírky ihriska a odtiaľ prišiel nepresný pas do druhej vlny.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Frederik Holst (Dánsko).
     
    84
    Petagna sa pretiahol pomedzi dvoch hráčov súpera do šestnástky a prudkú loptu posielal na zadnú žrď. Bolo to niečo medzi strelou a centrom, nikoho to nenašlo.
     
    85
    Petagna opäť v akcii a bolo to ešte zaujímavejšie, nakoľko jeho ľavačka spomedzi troch hráčov prišla nečakane a Hojbjerg mal čo robiť, aby loptu vytiahol mimo brány.
     
    86
    Taliansko dalo gól!
    A aj do tretice ANDREA PETAGNA. Chiesa ho našiel krásnym centrom na hranici päťky, kde sa robustný útočník v páde dokázal presadiť cez svojho strážcu.
    86. Andrea Petagna (ITA) - 0:2
     
    88
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Andrea Petagna, prichádza Alberto Cerri.
     
    89
    Dánsko má už len posledné dve minúty a nadstavený čas, aby sa ešte o niečo pokúsilo, ale s čistým svedomím si dovolím tvrdiť, že na body to už nebude.
     
    90
    Conti si veľmi dobre splnil defenzívne povinnosti na krídle, ale bude to iba roh pre Dánsko.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+1
    Hjulsager v krátkom slede rozohrať hneď dva rohové kopy, ani jeden mu nevyšiel. Dáni napriek tomu ostali na lopte.
     
    90+2
    Posledná minúta, na lopte už Taliansko a tak nie je pochýb o tom, že tri body zoberie favorit. Chiesa to ešte navyše skúsil z veľkej diaľky, bránu súpera minul.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Taliansko potvrdilo rolu favorita a aj keď to hlavne v prvom polčase nebol žiadny oslnivý futbal, bolo po väčšinu času lepším tímom. Víťazný gól dal krásnymi nožničkami Pellegrini, v závere konečný výsledok stanovil Petagna. (22:38:32)

    Matej Kubove

    Góly: 54. Pellegrini, 86. Petagna

    Karty:   26. Nörgaard (DEN), 83. Holst (DEN)


    Dánsko: J. Höjbjerg – Holst, Banggaard, Maxsö, Rasmussen – Hjulsager, Nörgaard, Vigen Christensen (C), Börsting (79. Duelund) – L. Andersen (80. Hansen), Ingvartsen (72. Zohore).
    Náhradníci: Iversen, Hagelskjaer – Zohore, Nissen, J. Andersen, Pedersen, Nielsen, M. Jensen, Hansen, Blåbjerg, Duelund, Junker.

    Taliansko: G. Donnarumma – Conti, Rugani, Caldara, A. Barreca – Pellegrini, Gagliardini, Benassi (C) (73. Grassi) – D. Berardi (67. Chiesa), Petagna (88. Cerri), Bernardeschi.
    Náhradníci: Cragno, Scuffet – Biraschi, Calabria, Ferrari, Murru, Cataldi, Locatelli, Cerri, Garritano, Grassi, Chiesa.

    Rozhodca: Kružliak – Somolani, Hancko (SVK)