Nemecko – Česko 2:0 (kon.) | Dánsko – Taliansko 0:2 (kon.)
koniec
Nemecko
2:0 (1:0)
Česko
Nedeľa 18.06.2017, 18:00 • Tychy City Stadium • Majstrovstvá Európy U21 • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Príjemný podvečer prajem všetkým futbalovým fanúšikom. Dnes nás čaká futbalová lahôdka, ktorou je zápas Majstrovstiev Európy do 21 rokov medzi Českom a Nemeckom. Stretnutím, ktoré má výkop o 18:00 vás bude sprevádzať Patrik Porubský. Prajem príjemný športový zážitok.
     
    Nominácia Nemecka:
    Brankári: Marvin Schwäbe, Jannik Pollersbeck, Odisseas Vlachodimos

    Obrancovia: Jeremy Toljan, Yannick Gerhardt, Jonathan Tah, Niklas Stark, Gideon Jung, Lukas Klünter, Marc-Oliver Kempf, Thilo Kehrer

    Stredopoliari: Max Meyer, Mahmoud Dahoud, Maximilian Arnold, Serge Gnabry, Mitchell Weiser, Nadiem Amiri, Levin Öztunali, Dominik Kohr

    Útočníci: Davie Selke, Felix Platte, Janik Haberer, Maximilian Philipp

    Tréner: Stefan Kuntz
     
    Nominácia Česka:
    Brankári: Patrik Macej, Luděk Vejmola, Lukáš Zima

    Obrancovia: Milan Havel, Daniel Holzer, Filip Kaša, Michael Lüftner, Aleš Matějů, Stefan Simič, Patrizio Stronati

    Stredopoliari: Václav Černý, Antonín Barák, Jakub Jankto, Martin Hašek, Tomáš Souček, Michal Hubínek, Jakub Nečas, Michal Sáček, Petr Ševčík, Michal Trávník

    Útočníci: Patrik Schick, Lukáš Juliš, Tomáš Chorý

    Tréner: Vítězslav Lavička
     
    Nemecko patrí medzi obrovských favoritov turnaja. Vo svojich radoch má hráčov ako Max Meyer, Levin Öztunali či Marvin Schwäbe. Na záverečný turnaj sa Nemci prebojovali ako víťazi siedmej kvalifikačnej skupiny, v ktorej inkasovali iba 8 gólov!

    Česko
    Výber trénera Víťezslava Lavičku patrí medzi čiernych koňov tohoto turnaja. Vo nominácii Česka sú hráčia ako Václav Černý, Patrik Schick či napríklad brankár pôsobiaci v slovenkej Fortuna lige, Patrik Macej. Česi však tesne pred turnajom prišli o Aleša Mateja, ktorý si na tréningu poranil zadný stehenný sval.

    Favoritom tohto duelu je Nemecko. Česi, podporovaný množstvom ľudí na tribúnach však budú chcieť favorita zaskočiť. Verím že nás vo výbornej kulise čaká dramatický zápas, na ktorý sa oplatí pozrieť.
     
    Na zaplnenom štadióne v Tychách momentálne znejú hymny oboch krajín. Na tribúnach môžeme vidieť veľa českých, ale aj nemeckých fanúšikov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie medzi Nemeckom a Českom nám práve začalo. Česi v červených dresoch s prvou útočnou aktivitou. Jankto strieľal z veľkej diaľky vysoko nad bránu Pollersbecka.
     
    2
    V prvom útoku teraz aj Nemci. Weisera nedovoleným zákrokom zastavil Simič.
     
    3
    Arnold z priameho kopu zatočil loptu do šestnástky, tá však skončila v náručí brankára Zimu, ktorý ju s pokojom chytil.
     
    4
    Z tribún momentálne znie mohutné "Češi, Češi". Na ihrisku sa nám hra odvíja v strede ihriska. loptu držia na kopačkách hráči Nemecka.
     
    5
    Teraz pozor! V obrovskej šanci hráči Nemecka. Gnabry dostal prihrávku do pokutového územia Česka, kde prešiel cez dvoch protihráčov a zakončil. Jeho strela skončila tesne vedľa ľavej žrde brankára Zimu!
    5. Serge Gnabry (GER)
     
    6
    Česi na opačnej strane odpovedajú útočnou aktivitou. Jankto si chystal loptu na center, no predkopol si ju ďaleko. Nasledovať bude odkop od brány Nemecka.
     
    7
    Simič na hranici pokutového územia v súboji so Selkem, ten si pýtal faul, no u rozhodcu Manzana nepochodil.
     
    8
    Česi teraz zatlačili Nemcov. Ich útočná akcia však končí po Ševčíkovej nepresnej prihrávke.
     
    9
    Zaváhanie brankára Pollersbecka! Ten mal loptu na kopačke, no váhal s rozohrávkou. Tú mu napokon zblokoval Čech Schick. Lopta však smerovala od českého hráča za autovú čiaru.
     
    10
    Gnabry potiahol útočnú akciu. Cítil na krídle nabehnutého Gerhardta, loptu mu aj posunul, no český obranca Sáček všetko vyriešil rýchlim návratom.
     
    12
    Meyer sa ocitol v strede ihriska úplne voľný. Loptu si potiahol smerom bližšie k bráne a zakončil. Jeho prízemná strela skončila v náručí brankára Zimu, ten si pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    13
    Na ihrisku sa nám momentálne nič zaujímavé nedeje. Aktívnejší sú hráči Česka, no nedarí sa im preniknúť za obranu Nemecka.
     
    14
    Ševčík prenikal cez Kempfa, ten ho zastavil. V útočnej akcii potom pokračoval Trávník. Lopta mu však ušla za bránkovú čiaru. Nasleduje odkop od brány Nemecka.
     
    15
    Černý prihral Janktovi na dlhú nohu, ten si jeho prihrávku nespracoval a rázna nemecká obrana loptu odkopla na druhú stranu ihriska.
     
    16
    V šestnástke sa takmer k lopte dostal Meyer, ktorý by zakončoval do poloprázdnej brány. Napokon z toho nič nebolo, loptu majú na kopačkách opäť hráči Nemecka.
     
    17
    Česi mali možnosť na rýchlu kontru. Nepresnou prihrávkou na Jankta sa o loptu pripravujú a musia sa opäť brániť.
     
    18
    Nemci zatláčajú Čechov k ich šestnástke. Selke prenikal do šestnástky, tam sa mu však presne prihrať nepodarilo. Vzápätí sa ocitol v šestnástke Česka Toljan, ten pätičkou nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov.
     
    19
    Schick videl našprintovaného Černého. Lopta sa k nemu napokon nedostala. Nemecká obrana sa dokázala veľmi rýchlo sformovať a zastaviť útok Čechov.
     
    20
    Gnabry sa snažil kľučkou prejsť cez Sáčeka. Loptu si predkopol ďaleko a napokon o ňu prišiel.
     
    22
    Útok českých futbalistov. Schick si loptu rovnal na strelu. Napokon aj vystrelil, jeho strela však bola zblokovaná.
     
    23
    Michal Trávnik z priameho kopu loptu odcentroval do šestnástky. Tam sa však v hlavičkovom súboji nikto s Čechov nepresadil. Dopredu sa ihneď snažil dostať Toljan. Faulom ho zastavil Simič.
     
    24
    Nemci mali k dispozícii priamy kop z 35-tich metrov. Vysokú loptu v šestnástke dokázal Simič upratať do bezpečia.
     
    25
    Na zemi momentálne kapitán Nemecka Arnold. Napokon pokračujeme bez ošetrenia. Arnold bude v poriadku.
     
    26
    Zakončenie Meyera, ten sa dostal k lopte na hranici šestnástky. Napálil však len obrancu Simiča. Vzápätí nasledoval center od Gerhardta, no ten mu vôbec nevyšiel. Brankár Zima bude rozohrávať od svojej brány.
     
    28
    Obrovská šanca Nemecka! Gnabry sa z čista jasna dokázal predrať cez Sáčeka a rútil sa sám na bránu Česka. Lopta po zákroku brankára Zimu skončila na žrdi českej brány!
    28. Serge Gnabry (GER)
     
    29
    Weiser prestrčil na Toljana do šestnástky Česka. Ten v súboji s Havelom kľučkoval, no obranca Česka mu loptu odkopol. Vzápätí prišla šanca Selkeho, ktorý prešprintoval obrancu Luftnera a zakončil tesne vedľa brány Zimu.
     
    30
    Selke padá po súboji so Simičom a pýta si faul. Píšťalka rozhodcu Manzano ostáva nemá.
     
    31
    Po dlhom čase v útoku aj českí futbalisti. Schick bojoval v hlavičkovom súboji s Arnoldom. Napokon si Patrik Schick vypýtal faul a vybojoval priamy kop.
     
    32
    Priamy kop rozohral Simič, ten však loptu napálil len do múru. Vzápätí sa dostal k druhému pokusu, keď z voleja poslal loptu vysoko nad bránu Pollersbecka.
     
    34
    Po ojedinelej útočnej akcii Česka sú vpredu opäť Nemci. Stark sa prebíjal cez Trávníka, ktorý ho fauloval.
     
    35
    Dlhá lopta na Toljana. Pri ňom bol pozorný Havel, ktorý loptu poslal za autovú čiaru. Vzápätí Weiser v súboji so Simičom fauloval. Loptu budú mať Česi.
     
    36
    Nepresnosť teraz na kopačkách Nemecka. Dahoud hľadal na krídle nabehnutého Toljana. Nemci však o loptu prišli.
     
    38
    Simič nakopával do šestnaśtky Nemecka na Schicka. Lopta sa k nemu napokon nedostala.
     
    38
    Na druhej strane strela z veľkej vzdialenosti z kopačky Dahouda, tá však skončila len medzi fanúšikmi na tribúne.
     
    39
    Na druhej strane zaujímavý center z kopačky Havela, ten naslepo hľadal Schicka. Pollersbeck napokon loptu kryje.
     
    40
    Selke sa dostal do dobrej šance. Gnabry mu poslal krásnu prihrávku do šestnástky, tam si to Selke chystal na strelu, no obranca Luftner mu ju zblokoval na rohový kop.
     
    41
    Po rohovom kope nasledoval útočný faul Nemecka. K lopte sa dostávajú Česi.
     
    42
    Po dlhej dobe v útoku hráči Česka. Loptu im však zobral Kempf, ktorý si napokon vypýtal útočný faul od Čecha Trávníka.
     
    43
    Weiser prenikovou prihrávkou hľadal Selkeho. Lopta sa k nemu napokon nedostala. Nemci sú však opäť pri lopte a môžu rozvinúť ďalšiu útočnú akciu.
     
    44
    Nemecko dalo gól!
    Toljan loptu centroval do šestnástky Česka, tú dokázal odvrátiť Simič, ale len na kopačku Gnabryho, ten loptu posunul na Weisera, ktorý našiel MEYERA. Nemecký hráč strelou z hranice šestnástky prekonáva brankára Zimu!
    44. Max Meyer (GER) - 1:0
     
    45
    Nastavovať sa bude 1 minúta.
     
    45+1
    V nastavenom čase mohli Česi vyrovnať. Schick sa dostával k strele, ktorú mu však obrana Nemecka zblokovala.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas duelu medzi Nemeckom a Českom sa nám skončil. V prvom polčase na ihrisku dominovali Nemci, ktorý napokon po góle Meyera vedú 1:0. Česi na druhej strane tiež vystrkovali rožky, no nepodarilo sa im prekonať brankára Pollersbecka.

    Druhý polčas sa začne približne o 19:03.
    Dnešný zápas sleduje vypredaný štadión!

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Začal sa druhý polčas stretnutia medzi Nemeckom a Českom. Oba tímy nastúpili do druhého dejstva bez zmien v zostavách. Uvidíme teda, či sa Čechom podarí otočiť tento duel.
     
    47
    Trávník prenikol do pokutového územia Nemecka. Napokon prudkou prihrávkou na prvú tyč hľadal jedného zo svojich spoluhráčov, no nenašiel nikoho. Brankár Pollersbeck loptu chytil.
     
    48
    Séria nemeckých príležitostí! Niekoľko hráčov Nemecka sa zapojilo do útočnej akcie. Najnebezpečnejšie zakončoval Weiser, no po jeho strele vynikajúco zasiahol brankár Zima.
    48. Mitchell Weiser (GER)
     
    49
    Václav Černý sa snažil predrať dopredu. Na polovici ihriska ho faulom zastavil Meyer.
     
    50
    Nemecko dalo gól!
    Tak toto je katastrofálny vstup do druhého polčasu pre hráčov Česka. Jeden z obrancov Nemecka poslal do šestnástky Česka dlhú loptu, ktorá prepadla cez obrancu Sáčeka. Za ním bol nabehnutý GNABRY, ktorý pohotovo zakončil k ľavej žrdi brankára Zimu.
    50. Serge Gnabry (GER) - 2:0
     
    52
    Českí futbalisti pôsobia po druhom góle veľmi opatrným dojmom. Stark si loptu potiahol smerom k bráne Česka a z veľkej diaľky nebezpečne vystrelil na bránu Zimu!
     
    53
    Vzápätí prišla strela z voleja od Gnabryho. Ten strieľal z hranice šestnástky len do stredu českej brány. Brankár Zima si z jeho projektilom poľahky poradil.
     
    54
    Nemci stále okupujú šestnástku Česka. Gerhardt sa odhodlal k centru do šestnástky Česka. Lopta z jeho kopačky však napokon len preletela celým pokutovým územím bez toho, aby ju niekto zasiahol.
     
    55
    Gnabry vyviezol loptu a na ľavom krídle našiel Gerhardta, ten opäť centroval. Tentokrát však jeho center zblokoval obranca Simič.
     
    56
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Petr Ševčík, prichádza Antonín Barák.
     
    57
    Obrovská šanca Česka. Patrik Schick sa dostal k lopte na hranici šestnástky. Jeho prvú strelu zblokoval obranca Stark. Potom sa lopta opäť odrazila na kopačku českého kanoniera, ten z druhej strely len tesne míňa bránu Pollersbecka.
    57. Patrik Schick (CZE)
     
    58
    Veľké zaváhanie brankára Pollersbecka. Jankto napádal jeho rozohrávku. Nemecký brankár loptu pri odkope napálil iba doňho. Od Jankta sa lopta odrazila tesne vedľa prázdnej brány Nemecka.
     
    60
    Weiser hľadal prihrávkou nabehnutého Selkeho. Lopta sa však k nemu napokon nedostala.
     
    61
    Arnold pálil z hranice šestnástky! Projektil z jeho kopačky preletel len tesne okolo pravej žrde českej brány.
     
    62
    Trávník si na druhej strane našiel pozíciu na strelu. Jeho strela mierila vysoko nad bránu Pollersbecka. Momentálne sledujeme skvelý futbal. Hra sa nám prelína z jednej strany na druhú.
     
    63
    Toto je smola pre Česko! Českí hráči boli v ďalšej obrovskej šanci. Z pravej strany centroval Černý, brankár Pollersbeck jeho loptu vyrazil len na pripraveného Jankto, ktorý loptu zasúval do prázdnej brány. Napokon však jeho dorážku zblokoval jeden z nemeckých hráčov.
     
    64
    Na druhej strane strieľal tesne vedľa bránky Zimu Gnabry.
     
    65
    Barák našiel Trávníka, ten vnikol do šestnástky, kde sa snažil zakončiť. Jeho strelu napokon hráči Nemecka zblokovali.
     
    66
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Mahmoud Dahoud, prichádza Gideon Jung.
     
    67
    Rohový kop Nemecka smeroval na vzdialenejšiu žrď, kde číhal Gnabry, ten sa k lopte napokon nedostal.
     
    68
    Trávník obral o loptu Selkeho. Prihrávkou ihneď hľadal nabehnutého Schicka, pred ktorým odkopáva brankár Pollersbeck.
     
    69
    Z ničoho nič sa do obrovskej možnosti dostal Weiser. Meyer postupoval do šestnástky, kde našiel Gnabryho, ktorý aj so šťastím prestrčil na Weisera. Nemecký hráč bol zoči-voči brankárovi Zimovy, prekonať ho však nedokázal.
    69. Mitchell Weiser (GER)
     
    71
    Česko pod obrovským tlakom. Arnold našiel v šestnástke Meyera, ktorý zakončil, no brankár Zima jeho strelu dokázal vyraziť na rohový kop.
    71. Max Meyer (GER)
     
    72
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Václav Černý, prichádza Martin Hašek.
     
    73
    V strede poľa nedovolene zastavený Weiser. Nasledovať bude priamy kop pre Nemecko.
     
    74
    Priamy kop Nemci rozohrali na krátko. Lopta sa napokon dostala až k brankárovi Pollersbeckovi. Nemci sa už nemajú kam hnať, keďže vedú 2:0.
     
    75
    Selke sa nábehom ukázal Gnabrymu, ten ho hľadal dlhou loptou, no brankár Zima stihol vybehnúť a črtajúcu možnosť Nemecka dokázal zneškodniť.
     
    76
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Mitchell Weiser, prichádza Maximilian Philipp.
     
    77
    Česi po dlhom čase v útočnej akcii. Schick sa snažil presadiť cez Junga, ten ho však fauloval. Česi budú zahrávať priamy kop.
     
    78
    Priamy kop Česka nebezpečenstvo pre bránu Nemecka neznamenal.
     
    78
    Na druhej strane sa do obrovskej šance dostali hráči Nemecka! Tí sa rútili 3 na 1, no akciu napokon úplne pokazili nepresnou prihrávkou na Meyera.
     
    79
    Na ihrisku je momentálne ošetrovaný Stark, takže sa nám už dlhšie nehrá.
     
    80
    Pískaný faul na Hašeka. Česi získavajú priamy kop z výhodnej pozície. Loptu si pripravuje Patrik Schick.
     
    81
    Schick to vyskúšal, no s jeho pokusom nemal brankár Pollersbeck žiadne problémy. Loptu dokázal bezpečne skryť v náručí.
     
    82
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Michal Sáček, prichádza Tomáš Chorý.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Tomáš Souček (Česká republika).
     
    84
    Česi sa pokúšajú o záverečný tlak. Dokonca zmenili systém hry a prešli na hru na troch obrancov!
     
    84
    Gnabry v šestnástke strieľal. Jeho strela bola zblokovaná, lopta sa dostala na Gerhardta, ktorý centroval. Loptu rukou zblokoval Jankto. Nasleduje penalta pre Nemecko!
    84. Jakub Jankto (CZE)
     
    85
    Brankár Zima drží Čechov nad vodou, keď vynikajúco zneškodňuje penaltu z kopačky Selkeho!
    85. Davie Selke (GER)
     
    86
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Maximilian Arnold, prichádza Janik Haberer.
     
    87
    Po zneškodnenej penalte nasledoval rohový kop Nemecka, ktorý obrana Česka dokázala odvrátiť. Česi sa tak v záverečných troch minútach nadychujú k záverečnému tlaku.
     
    87
    Patrik Schick mohol znížiť! Český útočník sa rútil sám na bránu Pollersbecka. V obrovskej šanci však prepálil nemeckú bránu.
    87. Patrik Schick (CZE)
     
    88
    Českí hráčí si pýtali penaltu, no u rozhodcu nepochodili. Naopak za protesty vidí žltú kartu Jankto.
     
    90
    V poslednej minúte zápasu majú loptu na kopačkách hráči Nemecka, ktorý zakladajú ďalší protiútok. Ten však končí na stopérovi Simičovi.
     
    90+1
    Rozhodca nastavuje 4 minúty.
     
    90+1
    V prvej nadstavenej minúte sa v šestnástke Nemecka prebíjal Jankto. Nakoniec bol však neúspešný.
     
    90+2
    Česi sa momentálne nevedia dostať dopredu. Nemci skúsene držia loptu a podnikajú nebezpečné protiútoky do otvorenej obrany Česka.
     
    90+3
    Meyer zakončoval v dobrej pozícii, bol však v ofsajde. Nemci už zrejme tento zápas zvládnu, pretože na druhej strane po súboji s Chorým zostáva ležať na trávniku Stark.
     
    90+4
    Stark už minútu leží na zemi. Nadstavený čas nám už o chvíľu uplynie. Uvidíme či rozhodca ukončí zápas presne po štyroch minútach.
     
    90+5
    Stark je už na nohách. V útoku však hráči Nemecka. Selke faulovaný v blízkosti šestnástky Česka.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 7:6. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 16:18.
     
    Skončil sa nám úvodný zápas skupiny C, v ktorom Nemecko dokázalo zdolať Česko 2:0. O presné zásahy sa postarali Max Meyer a Serge Gnabry. Česi mali v zápase obrovské množstvo príležitostí, ktoré však nedokázali zužitkovať na gól. Nemci si do tabuľky pripisujú 3 body a robia prvý krok na ceste do semifinále. Zápasom vás sprevádzal Patrik Porubský. Prajem príjemný zvyšok večera. (19:58:52)

    Patrik Porubský

    Góly: 44. Meyer, 50. Gnabry

    Karty:   83. Souček (CZE), 88. Jankto (CZE)

    Nepremenená penalta: 85. Selke (GER), brankár Zima zneškodnil


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 7:6. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 16:18.
    Nemecko: Pollersbeck – Toljan, Stark, Kempf, Gerhardt – Dahoud (66. G. Jung), Arnold (C) (86. Haberer) – Weiser (76. Philipp), Meyer, Gnabry – Selke.
    Náhradníci: Schwäbe, Vlachodimos – G. Jung, Kehrer, Klünter, Tah, Amiri, Kohr, Öztunali, Philipp, Haberer, Platte.

    Česko: Zima – Sáček (82. Chorý), Lüftner, Simič, Havel – Ševčík (56. Barák), Souček, Trávník (C) – Černý (72. M. Hašek), Schick, Jankto.
    Náhradníci: Macej, Vejmola – Kaša, Stronati, Barák, M. Hašek, Holzer, Hubínek, Nečas, Chorý, Juliš, Havlík.

    Rozhodca: Manzano – Rodríguez, Sevilla (ESP)