Moldavsko – Gruzínsko 2:2 (kon.) | Írsko – Rakúsko 1:1 (kon.) | Fínsko – Ukrajina 1:2 (kon.)
Srbsko – Wales 1:1 (kon.) | S. Macedónsko – Španielsko 1:2 (kon.) | Izrael – Albánsko 0:3 (kon.)
Taliansko – Lichtenštajnsko 5:0 (kon.) | Island – Chorvátsko 1:0 (kon.) | Kosovo – Turecko 1:4 (kon.)
koniec
Srbsko
1:1 (0:1)
Wales
Nedeľa 11.06.2017, 20:45 • Štadión Rajka Mitića, Belehrad • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
     
    Aj tretí zápas skupiny D dnes končí remízou. Po remíze Moldavska s Gruzínskom 2:2 a remíze Írska s Rakúskom 1:1 sme v Belehrade mohli vidieť opäť zápas, ktorý skončil nerozhodne. A to remízou 1:1. V zápase sa ujali vedenia hráči Walesu, konkrétne Aaron Ramsey poslal Wales po premenenom pokutovom kope do vedenia 1:0. Srbi potom v druhom polčase zásluhou gólu Mitrovića dokázali vyrovnať na konečných 1:1. V tabuľke skupiny D teda po šiestom hracom dni kvalifikácie na MS 2018 nenastali žiadne zmeny. Domáci ale mohli v prípade výhry odskočiť Írom na rozdiel dvoch bodov. Ja sa s vami po tomto konštatovaní lúčim a prajem vám dobrú noc. (22:46:28)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 11:3. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:14.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Strela z diaľky od Huwsa. Ten to opäť vyskúšal, no opäť nepresne.
     
    90+2
    Aktívny Huws vystrelil z 20-tich metrov. Jeho strela ale mierila vysoko nad.
     
    90+1
    Rukavina sa opäť dostal k centru, ten mu však nevyšiel a pri lopte Walesania. Ramsey ihneď hľadal Huwsa. Brankár Stojković vybehol a hlavičkou do autu všetko vyriešil.
     
    90+1
    Rozhodca De Sousa nastavuje 3 minúty.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Nemanja Matić (Srbsko).
     
    89
    Obrovská šanca Srbov v predposlednej minúte riadneho hracieho času. Po centri Rukavinu sa v šestnástke dostal k hlavičke Mitrović. Jeho hlavičku však zblokoval Williams, to si však rozhodca nevšimol. Nasledovať bude odkop od brány.
     
    88
    Rýchly protiútok Walesu, po ktorom sa z hranice pokutového územia dostal k strele volejom Davies. Zakončuje však veľmi nepresne.
     
    88
    Dopredu sa dostávali hráči Walesu. Zastavil ich však útočný faul Huwsa.
     
    86
    Kolarov strieľal z 35-tich metrov, jeho strela však nenarobila brankárovi Hennesseymu žiadne problémy.
     
    85
    Ešte pred ním však prichádza striedanie na strane Walesu. Z ihriska odchádza Vokes a namiesto neho nastupuje Lawrence.
     
    85
    Vysoká lopta na Rukavinu, ten centroval a Srbi si opäť pýtali pokutový kop. Toto však ruka nebola. Nasledovať bude autové vhadzovanie pre Srbov.
     
    84
    Prijović sa dostával k lopte v pokutovom území Walesu. Výborne však pred ním zasiahol brankár Hennessey.
     
    83
    Krásny dlhý pas na Kolarova, jeho center prešiel ponad celú šestnástku, no nenašiel adresáta.
     
    81
    Protiútok teraz zakladajú srbskí hráči. Ivanović našiel dlho loptou Mitrovića, ten z hranice pokutového územia akrobaticky zakončil. Jeho strelu si však brankár Hennessey postrážil.
    80. Aaron Ramsey (WAL)
     
    80
    Obrovská šanca Walesu! Allen prenikol medzi tromi hráčmi a prihral do šestnástky Ramseymu. Proti nemu sa však vyznamenal brankár Stojković a chytá jeho strelu.
     
    79
    Prijović centruje na Tadića, ten bojoval v šestnástke s Chesterom. Loptu napokon vybojoval Waleský hráč.
     
    78
    Nebezpečenstvo rohový kop nepriniesol. Loptu majú za búrlivého piskotu belehradských tribún v moci opäť Walesania.
     
    77
    Mitrović si na hranici pokutového územia sklepol loptu na zem a zakončil tesne vedľa pravej žrde. Strela bola tečovaná. Nasledovať bude rohový kop.
     
    76
    Ramseyho center na Vokesa, ten však v šestnástke Srbov fauloval.
     
    75
    Srbi po strelení gólu preberajú taktovku tohto zápasu a tlačia Walesanov okolo ich pokutového územia. Tadić centroval z ľavej strany. Lopta sa však počas letu dostala za bránkovú čiaru. Bude nasledovať odkop od brány Walesu.
    73. Aleksandar Mitrović (SRB) - 1:1
     
    73
    Srbsko dalo gól! Ako blesk z jasného neba prichádza vyrovnávajúci gól Mitrovića, ktorý rozjasal zaplnené tribúny štadióna v Belehrade! Prijović dostal loptu do šestnástky, tú pätičkou posunul na Mitrovića. Srbský útočník zoči-voči Hennesseyemu nezaváhal a vyrovnáva na 1:1.
     
    72
    Striedanie v tíme Wales: z ihriska odchádza David Edwards, prichádza Emyr Huws.
     
    70
    Lopta spadla v šestnástke. Následne sa k nej dostal Allen, ktorý ju strielanou prihrávkou posielal naspäť do šestnástky. Srbi však túto nebezpečnú situáciu zažehnávajú.
     
    70
    Walesania manévrujú okolo šestnástky Srbska a Ramsey získava ďalší rohový kop.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Jazz Richards (Wales).
     
    69
    Hráči Walesu momentálne držia loptu v strede ihriska a na svojich kopačkách. Zatiaľ tak nepúšťajú Srbov do možností na skórovanie a druhý polčas zatiaľ takticky zvládajú vynikajúco.
     
    68
    Vokes zasunutý v hĺbke poľa poslal dlhú loptu na Edwardsa. Ten však v súboji s Vukovićom fauloval.
     
    67
    Prijović už beží do šestnástky, pretože Srbsko zahráva rohový kop, ten však hráči Walesu dokázali odhlavičkovať a poslať loptu do bezpečia.
     
    66
    Striedanie v tíme Srbsko: z ihriska odchádza Filip Kostić, prichádza Aleksandar Prijović.
     
    65
    Vokes po zblokovanej strele vybojoval rohový kop pre Wales. Ten bežal zahrať Ledley. Všetko však vyriešil výskokom Ivanović. Na lavičke Srbska sledujeme ako tréner Srbov rozdáva posledné pokyny pre útočníka Prijovića, ktorý sa zrejme dostane na ihrisko.
     
    64
    Tadić strieľa z veľkej diaľky vysoko nad. Pre bránku Hennesseyho táto strela neznamenala žiadne nebezpečenstvo.
     
    63
    Ani ten vzrušenie nepriniesol. Naopak na druhej strane sa do šance dostával Ramsey, bol však zastavený Ivanovićom.
     
    63
    Striedanie v tíme Srbsko: z ihriska odchádza Luka Milivojević, prichádza Nemanja Gudelj.
     
    62
    Obrana Walesu dokázala rohový kop poľahky odvrátiť. Hráči z ostrovnej krajiny stále prekvapujúco vedú 1:0 Medzičasom si však Srbi vybojovali ďalší rohový kop.
    61.
     
    61
    Ramsey fauloval v strede ihriska. Opäť priestor pre Srbov. Kostić prenikal po ľavom krídle a vybojoval rohový kop pre Srbsko.
     
    60
    Rohový kop zahral Ledley, ten milimetrovým centrom našiel Vokesa, ktorý hlavičkuje pár centimetrov nad bránu Stojkovića!
     
    59
    Ramsey sa vydáva do rýchlej kontry. Vokes centroval z pravej strany na nabiehajúceho Richardsa. Nasledovať bude len rohový kop Walesu.
     
    58
    Tadić našiel Kolarova nabehnutého na ľavom krídle, jeho center však nenašiel adresáta.
    57.
     
    57
    Srbi mali k dispozícii priamy kop z 35-tich metrov. Priamou strelou na bránu to skúsil Kolarov a namieril len tesne vedľa.
     
    56
    Po faule na Matića vidí žltú kartu hráč Walesu Joey Allen.
     
    56
    Po dlhom čase sa dopredu vydávajú aj hráči Walesu. Ledley však stroskotal už na polovici ihriska.
     
    55
    Po nepresnej rozohrávke Walesu sa k lopte dostal Kostić. Potiahol ju ku šestnástke, odtiaľ prihral pod seba na Ivanovića, ten centroval. Loptu však odvrátil pozorný Williams.
     
    53
    Súboje v strede ihriska o loptu napokon vyhrali Srbi. Matić sa vydal do šestnástky, kde bol odzbrojený Chesterom. Tribuny na štadióne v Belehrade si pýtali pokutový kop. Píšťalka rozhodcu De Sousu však opäť mlčí.
     
    52
    V útoku Wales. Konkrétne Ramsey sa dostal k lopte na hranici šestnástky. Loptu si potiahol bližšie k bránkovej čiare a centroval, no veľmi nepresne. Nasledovať bude odkop od brány Srbska.
     
    50
    Ivanović rozbieha ďalšiu útočnú akciu Srbska. Lopta sa dostáva na deuhú stranu, z ktorej centroval Kostić. Mitrović však v šestnástke Walesu fauloval.
     
    49
    Rohový kop nebezpečenstvo neznamenal, no ihneď po rohu sa lopta vrátila do šestnástky Walesu. Tadić centroval, jeho center však zblokoval jeden z hráčov Walesu a Srbi si pýtali pokutový kop po ruke Guntera! Hvizd rozhodcu však neprišiel
     
    49
    Kolarov prihral Kostićovi do pokutového územia, ten sa snažil loptu dostať pod seba, no zblokoval mu ju Williems. Nasledovať bude rohový kop.
     
    47
    Chester poslal dlhú loptu na Vokesa, ten ju v strede poľa sklepol pre Ramseyho, ktorý posielal dlhý center do šestnástky Srbska. Ten však skončil v náručí Stojkovića.
     
    46
    Druhý polčas sa nám začal. Výkop mali hráči Srbska. Kostić centroval do šestnástky hostí. Brankár Hennessey jeho center boxuje ďaleko od pokutového územia Walesu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme prvých dvadsať minút sledovali duel bez výraznejších šancí. Hra sa odohrávala zväčša v strede ihriska, no potom začal aktívny Rukavina robiť problémy obrane Walesu. Srb posielal do šestnástky hostí jeden center za druhým, no ani jeden sa nepodarilo hráčom Srbska zúžitkovať na gól. Naopak na opačnej strane bola po faule na Vokesa odpískaná penalta a Wales sa ujal vedenia, to si udržal až do konca prvého polčasu.

    Druhý polčas sa začne približne o 21:50.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Nastasićova lopta na Kolarova, ten prenikol do šestnástky hostí a po zemi centroval pred bránku Hennesseyho. Chester odvracia na rohový kop, ktorý v rýchlosti hráči Srbska už stihli zahrať. Rohový kop však neznamenal nebezpečenstvo pre bránu hostí.
     
    45+1
    Rozhodca pridáva jednu minútu.
     
    45
    Matić odzbrojený Allenom. Do predu sa vydali hráči Walesu. Gunter vybojoval autové vhadzovanie pri šestnástke Srbska, no hodil ho nepresne. Loptu majú opäť Srbi.
     
    44
    Milivojević sa dostal k lopte po výkope brankára Hennesseyho a začína jednu z posledných útočných akcií v prvom polčase.
     
    42
    Tadić trafil len v múre stojaceho Ledleyho. Loptu vzápätí dokázal chytiť brankár Hennessey. Na ihrisku bol neskôr ošetrovaný Vokes. Walesania tak loptu odovzdávajú Srbom.
     
    41
    Teraz prichádza faul od hráčov Walesu. Srbi budú zahrávať priamy kop zo vzdialenosti 30-tich metrov.
     
    40
    Vzápätí aktívny Rukavina na pravej strane zakombinoval, vnikol do šestnástky hostí a odcentroval na Mitrovića, ten sa však nedokázal dostať k strele.
     
    40
    Srbsko začína ďalšiu útočnú akcia až od brankára Stojkovića. Kolarov našiel v šestnástke Mitrovića, k tomu však rýchlo pristúpil Chester a nedovolil mu vystreliť.
     
    38
    Opäť center do šestnástky, tentokrát z kopačky Rukavinu a tentokrát presný. Mitrović hlavičkoval nepresne.
     
    37
    Po góle na štadióne Rajka Mitića počuť oslavné chorály fanúšikov Walesu. Do predu však idú Srbi. Milivojević potiahol loptu a dostal sa do dobrej pozície na center, z ktorej aj odcentroval, no v šestnástke nemal žiadneho spoluhráča.
    35. Aaron Ramsey (WAL) - 0:1
     
    35
    Wales dáva gól! Penaltu poľahky premieňa Ramsey. Brankár Stojković neuhádol smer Ramseyho streli.
     
    34
    Žltú kartu dostáva Luka Milivojević (Srbsko).
    34.
     
    34
    Tak toto je neuveriteľné. Po priamom kope Srbska hlavičkoval Vokes, ktorý bol stiahnutý na zem a Wales má k dispozícii pokutový kop!
     
    33
    Žltú kartu dostáva Vladimir Stojković (Srbsko).
     
    33
    Davies poslal dlhý pas pre Ramseyho, ten zaplával až na roh šestnástky. Brankár Stojković vybehol po lopte, tá bola však za pokutovým územím, a tak Srb nemohol loptu chytiť do ruky. Pri svojom obrannom zákroku Stojković fauloval a nasledovať bude priamy kop pre Wales.
     
    32
    Ramsey nachádza dlhým pasom Richardsa, ten však v rohu ihriska stráca loptu.
     
    31
    Po srbských akciách prišla aj akcia Walesu. Končí však nepresnosťou zo strany Guntera. Pri lopte tak opäť Srbsko.
    30.
     
    30
    Opäť obrovská šanca Srbov. Kolarov centroval po zemi z ľavej strany. Nikto zo Srbov však v šestnástke nebol. Vzápätí Rukavinov center z pravej strany našiel Kostića, ten hlavičkuje tesne nad Hennesseyeho bránu.
     
    28
    Obrovská šanca Srbov! Ivanović milimetrovým centrom z polovice ihriska našiel pred bránou nabehnutého Mitrovića, ten zakončoval hlavou len tesne vedľa ľavej žrde.
     
    28
    Rohový kop Srbska veľa vzruchu nepriniesol.
     
    27
    Aktívny rukavina si opäť našliapol po pravej strane. Richards nestihol zastaviť jeho prihrávku, ktorá smerovala cez celé pokutové územie Walesu. Napokon ju odvrátil na roh Williams.
     
    26
    Na druhej strane rýchly protiútok Srbov. Tadić zakombinoval, prihral Rukavinovi, ten z rohu šestnástky centroval, no nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov. Vzápätí Ivanović strieľal s veľkej diaľky, no nepresne.
     
    25
    Matić našiel Tadića, ten však loptu stráca. Za mohutného piskotu tribún idú dopredu Srbi, no tí boli taktiež odzbrojení.
     
    23
    Kostić sa dostával do zaujímavej pozície v šestnástke. Zastavil ho však Richards, ktorý sa ihneď vydal do rýchleho protiútoku a bol faulovaný Rukavinom.
     
    23
    K lopte sa po dlhom čase dostali hráči Walesu. Vokesa však zastavil hvizd rozhodcu. Po útočnom faule majú loptu na kopačká opäť Srbi.
     
    22
    Rohový kop nebezpečenstvo neznamenal. Loptu pred Gunterom odkopol Vokes. Srbi tak začínajú ďalší útok až z hĺbky poľa.
     
    21
    Kolarov našiel Tadića v šestnástke hostí, ten prihrával pod seba. Jeho prihrávku však vynikajúco zblokoval Williams. Bude nasledovať rohový kop Srbov.
     
    20
    Rukavina našiel dlhým pasom Tadića, ten vybojoval aut pri šestnástke Walesu. Rukavina vzápätí centroval do šestnástky, kde však nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov.
     
    18
    Matić štartuje útočnú akciu Srbska. V strede poľa klučkuje medzi stredopoliarmi Walesu. Napokon prihral do strany, kde našiel Rukavinu. Ten si loptu chystal na center, tú mu ale napokon Richards zobral a Rukavina v snahe zobrať mu loptu späť fauloval.
     
    16
    Zatiaľ sledujeme takzvaný "medzišestnástkový" duel. Do predu sa nehrnie ani jeden tím. Hra sa nám odohráva zväčša v strede poľa, no trochu aktívnejší sú v doterajšom priebehu hráči Walesu, ktorí po rohovom kope na začiatku zápasu pohrozili nebezpečnou hlavičkou.
     
    15
    Tadićova dlhá lopta za obranu Walesu. Vybehnúť teraz musel brankár Hennessey, ktorý odkopol loptu do bezpečia.
     
    15
    Gunter prenikal po pravej strane ihriska. Zdalo sa že bol faulovaný Vukovićom, no píšťalka rozhodcu mlčí.
     
    14
    Matić zakombinoval v strede poľa s Mitrovićom, ten sa snažil preniesť hru na opačnú stranu ihriska, no Richards jeho prihrávku zblokoval.
     
    13
    Ramsey ale centruje nepresne. Z tohto priameho kopu Wales nič nevyťažil a brankár Stojković bude odkopávať loptu od svojej brány.
     
    12
    Rukavinou faul na rohu šestnástky znamená nebezpečný priamy kop pre Wales! Zahrávať ho bude Ramsey.
     
    11
    Ledley presúva hru na Chestera, ten zakombinoval s Gunterom. Títo dvaja hráći však stratili loptu v rohu ihriska.
     
    10
    Prvá šanca Srbov Kostić sa po centri dostával k hlavičke v šestnástke. Napokon však nezakončil.
     
    10
    Davies neprihral presne. Do útoku sa tak môžu vydať Srbi. Tadić sa snažil nájsť na krídle nabehnutého Kolarova, jeho prihrávka však končí ďaleko v aute.
     
    8
    Kostić sa dostával do zaujímavej streleckej pozície. Volil však prihrávku, ktorá neprešla na Mitrovića. Pri lopte tak opäť Wales.
     
    8
    Srbskí hráči teraz kombinovali pri šestnástke Walesu. Rukavina však dlhou prihrávkou nikoho nenašiel.
     
    7
    Walesania sa snažili niečo vymyslieť vpredu. Pozorná obrana Srbska však všetko vyriešila. Zaútočiť mohli na druhej strane aj Srbi, no nepresnou prihrávkou do autu sa pripravujú o loptu.
     
    5
    Dlhá lopta od Ramseyho nenašla adresáta. Odkopávať bude brankár Stojković.
     
    5
    Rukavinov center do šestnástky Walesu, ten našiel svojho spoluhráča, no ten v záklone hlavičkuje nepresne.
     
    4
    Gunter sa snažil založiť útočnú akciu Walesu, ale ztrozkotal. Potom sa však waleskí hráči opäť dostali k lopte, no finálnu prihrávku na Vokesa dokázala obrana Srbska zastaviť.
     
    3
    Mohutný piskot sprevádzal rohový kop, ktorý zahral Ledley. Williams hlavičkoval v dobrej pozícii, no v záklone netriafa bránu Srbska.
     
    3
    Wales opäť v ďalšej akcii. Gunter zakombinoval s Ramseyom a získavajú rohový kop pre Wales.
     
    2
    Center z ľavej strany od Guntera. Stojković ale poľahky chytá.
     
    1
    Zápas sa nám začal. Výkop mali hráči Walesu, tí sú hneď v útočnej akcii. No loptu napokon ľahko získavajú Srbi.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Kapitáni oboch celkov sa už zdravia s rozhodcami dnešného duelu. Tým hlavným bude dnes Portugalčan De Sousa.
     
    V spoločnosti rozhodcov nám už oba celky nastupujú na hraciu plochu. Nasledovať budú štátne hymny Srbska a Walesu.
     
    Na takmer vypredanom štadióne Rajka Mitića panuje pred zápasom skvelá atmosféra. Hráči sa momentálne nachádzajú v útrobách štadióna.
     
    Zdravím všetkých futbalových fanúšikov. Kvalifikácia na MS 2018 v Rusku pokračuje. Dnes si spoločne vychutnáme zápas medzi Srbskom a Walesom. Určite si pozrite náš prenos, v ktorom vám nič dôležité z tohto zápasu neunikne. Online prenosom vás bude sprevádzať Patrik Porubský.

    Srbsko zatiaľ prekvapujúco kráča kvalifikáciou bez prehry. Z doterajších piatich zápasov má na svojom konte 3 výhry a 2 remízy. Srbi zatiaľ vedú skupinu D, no pred Írskom sú iba o skóre. Najväčšími hviezdami tímu sú Nemanja Matić, Branislav Ivanović, Aleksander Mitrović a Dušan Tadić. Mitrović a Tadić sú zatiaľ najlepšími strelcami svojho mužstva. Obom sa podarilo v doterajšom priebehu kvalifikácie streliť 4 góly.

    Wales je v tabuľke skupiny D so ziskom siedmich bodov na treťom mieste. Hráči Walesu dnes teda určite budú chcieť vyhrať za 3 body a dotiahnuť sa na rozdiel jedného bodu od Srbov. Na to však budú potrebovať góly ich najlepšieho strelca a najväčšej hviezdy, Garetha Balea. Hráč Realu Madrid si po výhre vo finále Ligy majstrov priniesol do reprezentácie obrovskú pohodu z klubu. Uvidíme, ako ju zužitkuje v dnešnom zápase.

    Prvý vzájomný zápas týchto mužstiev v kvalifikácii o MS 2018 sa vo Walese skončil remízou 1:1. Všetko tak nasvedčuje tomu že máme pred sebou vyrovnané stretnutie, ktoré nám dúfajme prinesie krásne futbalové divadlo.
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Patrik Porubský

    Góly: 73. A. Mitrović – 35. Ramsey (pen.)

    Karty:   33. Stojković (SRB), 34. Milivojević (SRB), 90. N. Matić (SRB) – 56. Allen (WAL), 70. J. Richards (WAL)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 11:3. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:14.
    Srbsko: Stojković – Antonio Rukavina, Ivanović, Nastasić, Kolarov – Vuković, Milivojević (63. Gudelj), N. Matić – Tadić, A. Mitrović, Kostić (66. Prijović).
    Náhradníci: P. Rajković, Jovanović – Kosanović, Gudelj, Z. Tošić, Prijović, S. Mitrović, Gaćinović, Katai, Spajić, Pavlović, Obradović.

    Wales: Hennessey – Gunter, Chester, A. Williams (C), Davies, J. Richards – Allen, Ledley, Ramsey – D. Edwards (72. Huws), Vokes (85. Lawrence).
    Náhradníci: D. Ward, Fôn Williams – Jones, Huws, James, Lawrence, Evans, H. Wilson, Lockyer, Walsh, Bradshaw, Watkins.

    Rozhodca: Manuel De Sousa – Ricardo Santos, Nuno Pereira (všetci Portugalsko)