Murray – Wawrinka 2:3 (kon.) | Nadal – Thiem 3:0 (kon.)
koniec
Rafael Nadal
Rafael Nadal (4)
3
6 6 6  
Dominic Thiem
Dominic Thiem (6)
0
3 4 0  
Piatok 09.06.2017, 18:06 • Philippe Chatrier, Paríž • French Open - muži - Roland Garros (antuka) • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Robin Haase zostáva hráčom, ktorý na tohtoročnom Roland Garros obral Rafaela Nadala o najviac gemov. Dominic Thiem v prvých dvoch setoch hral veľmi dobre, hoci sa nevyvaroval viacerým nevynúteným chýbam. V záverečnom dejstve bol na kurte Philippea Chatriera už len jeden hráč, a to Rafael Nadal. Ten postupuje do svojho desiateho finále na French Open, kde ho čaká nevyspytateľný Stan Wawrinka. V semifinálovom zápase stratil len sedem gemov a podanie si neudržal len v úvodnej hre celého zápasu. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem ešte pekný večer. Týmto prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (20:21:45)
     
    Koniec zápasu
     
    6:0
    Rafael Nadal je kráľom parížskej antuky! Ani v dnešnom zápase nestratil set a poľahky postupuje do finále. Dominic Thiem už v závere nemal síl a celé stretnutie ukončil forhendovým úderom do siete.
     
    A-40
    Dominic Thiem posiela loptičku za základnú čiaru, a tak má favorit zápasu prvý mečbal. Už len jedna loptička ho delí od desiatej finálovej miestenky na Roland Garros.
     
    40-40
    Nepodarilo sa! Rafael Nadal sa prezentoval vynikajúcim krížnym forhendovým úderom. Vďaka nemu dostal súpera pod tlak a ten už loptičku na druhú stranu nedostal.
     
    30-40
    Španielsky tenista sa zatiaľ k mečbalu nedostal. Jeho forhendový úder zastavila páska, a tak má Dominic Thiem jednu šancu na prelomenie servisu.
     
    30-30
    A už len dve. Rafael Nadal získava ďalší priamy bod z podania. Dominic Thiem sa síce dostal k loptičke, no poslal ju len do siete.
     
    15-30
    Dominic Thiem sa teraz na seba hnevá, pretože jeho return končí len v polovici siete. Rafael Nadal je tak už len tri loptičky od finálovej miestenky.
     
    0-30
    Dominic Thiem by určite veľmi rád dohral dnešný duel bez nepopulárneho kanára. Robí všetko, čo môže a po chybe Rafaela Nadala získava nádejný náskok.
     
    0-15
    Rafael Nadal si krásne pripravil pozíciu, ale dvanásty bod za sebou nezískal. Jeho smeč totiž končí po kontakte loptičky s rámom rakety mimo dvorca.
     
    5:0
    Rafael Nadal je blízko k svojmu desiatemu finále na parížskej antuke. Na kurte Philippea Chatriera dominuje a vďaka forhendovému víťaznému úderu získava opäť podanie Dominica Thiema.
     
    40-0
    Rafael Nadal posiela svoj return presne na bočnú čiaru. K dispozícii má tak tri šance na zisk ďalšieho brejku, ktorý sa môže priblížiť kanáru.
     
    30-0
    Parížske publikum sa ešte snaží vyhecovať mladého Rakúšana, no ten zrejme nemá ani fyzické ani psychické sily. Ďalšiu loptičku posiela len za základnú čiaru.
     
    15-0
    Dominic Thiem nezačína dobre ani piaty gem. Z forhendovej strany sa snažil zatlačiť súpera, ale loptička končí len v polovici siete.
     
    4:0
    Rafael Nadal posiela svoj volej presne na bočnú čiaru, a tak získava aj štvrtý gem tohto setu. O osude zápasu je zrejme rozhodnuté a prehra Dominica Thiema je len otázkou času.
     
    40-0
    V posledných gemoch na servise nemá Španiel ani najmenšie problémy. Dominic Thiem posiela loptičku do siete, a tak bude čeliť trom gembalom súpera.
     
    30-0
    Dominic Thiem teraz húževnato bránil, ale napokon sa neubránil. S vysokým úderom si Rafael Nadal poradil a na druhú stranu poslal nechytateľný smeč.
     
    15-0
    Rafael Nadal podáva na potvrdenie brejku a začína tým najlepším možným spôsobom. Na svoje konto si pripisuje druhé eso s rýchlosťou 177 km/h.
     
    3:0
    Dominic Thiem mal veľkú šancu na zahranie víťazného úderu, no loptičku poslal len do miest, kde stál Rafael Nadal. Ten chybu svojho konkurenta okamžite využil a vďaka víťaznému úderu získava ďalší brejk.
     
    A-40
    Dominic Thiem posiela loptičku ďaleko do autu, a tak má Rafael Nadal možno rozhodujúci brejkbal dnešného zápasu. Pokiaľ ho využije, zrejme ho už nič nezastaví.
     
    40-40
    Tretí gem bude ešte pokračovať. Rafael Nadal si presnými údermi vytvoril prevahu, aktívne si prešiel na sieť a opäť ťažil z nepresnosti súpera.
     
    40-A
    Dominic Thiem to teraz zahral výborne. Po servise von z kurtu sa mu otvoril priestor a ten Rakúšan dokonale využil na zahranie víťazného úderu po čiare.
     
    40-40
    Tentokrát bol Rafael Nadal presnejší. Bekhendovým úderom si vytvoril prevahu a následný pokus o lob Dominica Thiema skončil ďaleko za základnou čiarou.
     
    30-40
    Tretia nevynútená chyba za sebou. Rafael Nadal posiela loptičku mimo vymedzeného priestoru, a tak má Dominic Thiem jednu šancu na udržanie svojho servisu.
     
    30-30
    Rafael Nadal sa na seba hnevá, pretože aj na konci tejto výmeny registrujeme jeho úder do polovice siete. Španiel si tak na brejkbaly musí ešte počkať.
     
    30-15
    Rafael Nadal teraz zbytočnou chybou pomáha svojmu súperovi. Loptičku netrafil práve najlepšie a nasmeroval ju len do siete.
     
    30-0
    Antukový kráľ si na svoje konto pripisuje víťazný úder a zdá sa, že tretí set bude mať rýchly spád. Parížske publikom sa ale ešte snaží povzbudiť Dominica Thiema.
     
    15-0
    Dominic Thiem nezačína tretí gem práve najlepšie. Vyzerá rezignovane a na pohode mu dvakrát nepridala ani jeho tretia dvojchyba v zápase.
     
    2:0
    Rafael Nadal si na svoje konto pripisuje čistú hru. Dominic Thiem vyzerá frustrovane a skutočne nevie, akým spôsobom má prekvapiť favorizovaného Španiela.
     
    40-0
    Ani tento return Dominica Thiema sa do kurtu nevošiel. Rafael Nadal nemá s potvrdením brejku žiadne problémy a má tri šance na ukončenie tohto gemu.
     
    30-0
    Aj ďalší bod putuje na stranu španielskeho tenistu. Ten si pomohol kvalitným servisom, ktorý jeho súper nedokázal vrátiť na druhú stranu dvorca.
     
    15-0
    Obaja hráči museli so začiatkom gemu trošku počkať, keďže diváci sa zabávali mexickou vlnou. Drobná pauza neprospela Dominicovi Thiemovi, ktorý posiela loptičku do autu.
     
    1:0
    Rafael Nadal smeruje do ďalšieho finále na French Open. Hneď na úvod tretieho setu získava brejk, keďže Dominic Thiem za nepriaznivého stavu poslal loptičku niekoľko centimetrov za základnú čiaru.
     
    40-30
    Dominic Thiem sa druhým úderom snažil ukončiť výmenu. To sa mu síce podarilo, ale nevynútenou chybou daruje svojmu súperovi možnosť brejkbalu.
     
    30-30
    To je škoda. Dominic Thiem mal výmenu dobre rozohranú, mal takmer polovicu kurtu odkrytú, no jeho bekhendový úder skončil len v sieti.
     
    15-30
    Na konci dlhšej výmeny sa teší Rakúšan, pretože Rafael Nadal poslal loptičku niekoľko centimetrov za základnú čiaru.
     
    15-15
    Teraz to už bolo lepšie. Po kvalitnom servise prešiel Dominic Thiem do útoku a výmenu ukončil precízne zahraným forhendovým úderom.
     
    15-0
    Do tretieho setu vstupuje na podaní Dominic Thiem. Úvodnú loptičku ale získava jeho súper, keďže Rakúšan sa prezentoval nevynútenou chybou z forhendu.
     
    6:4
    Druhý set bol o niečo vyrovnanejší ako ten prvý. Napokon ho rozhodol len jeden brejk, ktorý Rafael Nadal získal v treťom geme. V záverečnej výmene druhého dejstva predviedol presný volej pri sieti, a tak ho od postupu do finále delí už len šesť gemov.
     
    40-0
    Rafael Nadal nemá na servise absolútne žiadne problémy. Dominic Thiem posiela loptičku mimo dvorca, a tak má deväťnásobný šampión French Open tri setbaly.
     
    30-0
    Španielsky tenista získava ďalšiu výmenu. Hneď po servise bol aktívny. Neboduje však vďaka víťaznému úderu, ale ďalšej chybe jeho o osem rokov mladšieho súpera.
     
    15-0
    Rafael Nadal začína veľmi dobre. Jeho servis dopadol presne na čiaru a Dominic Thiem už loptičku nedokázal dostať na druhú stranu kurtu.
     
    5:4
    Rafael Nadal si teraz akoby vybral drobný oddychový čas. Na returne sa takmer k ničomu nedostal, a tak si druhé dejstvo bude musieť dopodávať sám. Dominic Thiem má naopak poslednú šancu na brejk.
     
    0-40
    Dominic Thiem nemá s udržaním druhého setu na podaní najmenšie problémy. Vďaka esu si vypracoval tri šance na ukončenie tejto hry.
     
    0-30
    Ďalší veľmi dobrý servis Rakúšana. Rafael Nadal len tak-tak vrátil loptičku na druhú stranu dvorca, no Dominic Thiem následne ukončil výmenu víťazným forhendom.
     
    0-15
    Dominic Thiem si na úvod deviateho gemu pomohol veľmi kvalitným servisom. Jeho súper posiela loptičku tesne za základnú čiaru.
     
    5:3
    Rafael Nadal si po chybe súpera drží svoje podanie a do ďalšieho priebehu si berie novú raketu. Medzitým bude na udržanie v sete podávať Dominic Thiem.
     
    40-15
    Ďalšia nevynútená chyba rakúskeho tenistu. Z forhendovej strany zahral Dominic Thiem už šestnásť chýb, čo je vzhľadom na necelé dva sety veľmi veľa.
     
    30-15
    Dominic Thiem bol po druhom podaní súpera aktívnejší, no namiesto víťazného úderu prichádza nevynútená chyba. Rakúšanov úder bol opäť príliš dlhý.
     
    15-15
    Rafaelovi Nadalovi teraz nevyšlo ani jedno z dvoch podaní. Najmä to druhé končí hlboko v sieti, a tak si bod na svoje konto pripisuje Dominic Thiem.
     
    15-0
    Dominic Thiem teraz zahral úder až s príliš veľkou hornou rotáciou. Loptička vyletela veľmi vysoko a napokon dopadla až za základnú čiaru.
     
    4:3
    Dominic Thiem drží svoje podanie, hoci v poslednej výmene mal veľké šťastie. Rafael Nadal si po kvalitnom forhende prešiel na sieť, no jeho volej skončil mimo vymedzeného priestoru.
     
    30-40
    Rakúsky tenista predviedol výborný servis. Namiesto razantného úderu zaskočil súpera kratším úderom za sieť a vypracoval si jednu šancu na zisk gemu.
     
    30-30
    Dominic Thiem fantastickým spôsobom skrátil hru. Rafael Nadal je síce povestný svojimi rýchlymi nohami, no loptička spadla na jeho stranu dvakrát.
     
    30-15
    Rafael Nadal teraz výrazne pomáha svojmu súperovi. Zdanlivo jednoduchý úder nasmeroval do siete, a tak Dominic Thiem nemusí odvracať tri brejkbaly.
     
    30-0
    Aj ďalšia výmena putuje na španielsku stranu. Dominic Thiem to prehnal s razanciou a forhendový úder poslal niekoľko centimetrov za základnú čiaru.
     
    15-0
    Športové gesto od Dominica Thiema. Rakúsky tenista uznal, že loptička z rakety jeho súpera bola dobrá, a tak si víťazný úder pripisuje na konto Rafael Nadal.
     
    4:2
    Rafael Nadal si opäť drží svoje podanie. Priamym bodom z podania ukončuje šiesty gem a udržuje si svoje vedenie o dva gemy. Na podanie sa už hlási Dominic Thiem.
     
    40-15
    Čistá hra z toho napokon nebude. Dominic Thiem predviedol veľmi dobrý return, keď loptičku poslal tesne pred základnú čiaru. Rafael Nadal nedokázal dobre reagovať a prezentoval sa nepresným úderom.
     
    40-0
    Rafael Nadal prekvapil súpera úderom do protipohybu. Dominic Thiem sa ešte natiahol za loptičkou, no následne ju nasmeroval len do siete.
     
    30-0
    Rafael Nadal mal aj teraz kúsok šťastia, keďže jeho druhý servis spadol na čiaru. V samotnej výmene mal Španiel navrch a ukončil ju forhendovým víťazným úderom.
     
    15-0
    Šiesty gem nám odštartovala jedna z najdlhších výmien tohto duelu. Na jej konci sa zo zisku bodu teší Rafael Nadal, ktorý doslova kondične uštval svojho súpera.
     
    3:2
    Po dlhšom čase sa Dominic Thiem na servise príliš nenarobil. Prerušuje tak sériu troch získaných hier svojho súpera a znižuje náskok španielskeho favorita.
     
    15-40
    Teraz to Dominic Thiem zahral oveľa lepšie. Po kvalitnom servise sa položil do forhendového úderu a vypracoval si dve šance na ukončenie tohto gemu.
     
    15-30
    Nábeh na čistú hru z toho nebude. Rafael Nadal sériou kvalitných úderov z forhendu i bekhendu dostal súpera pod tlak a napokon ho donútil chybovať.
     
    0-30
    Eso z druhého podania. To malo síce rýchlosť len 170 km/h, no rakúsky tenista Rafaela Nadala dokonale prekvapil. Vyzerá to na celkom pohodový gem.
     
    0-15
    Veľmi pekná výmena z oboch strán. Obaja hráči predviedli niekoľko skvelých úderov. Dominic Thiem sa po jednom z nich presunul na sieť, kde zahral pekný volej.
     
    3:1
    Rafael Nadal bez väčších problémov potvrdzuje brejk. Dominic Thiem spravil opäť až príliš veľa nevynútených chýb. Aj teraz netrafil priestor dvorca a daruje gem súperovi.
     
    40-15
    Rafael Nadal reaguje na predošlú stratu bodu priamym bodom z podania. Španielsky tenista má tak dve šance na potvrdenie brejku z predošlého gemu.
     
    30-15
    Pekný tenisový moment predviedol Dominic Thiem. Najskôr sa vo výmene bránil, no následne prešiel do útoku a boduje vďaka forhendovému víťaznému úderu.
     
    30-0
    Ďalšie veľmi dobré podanie z dielne španielskeho tenistu. Dominic Thiem nereagoval dobre na podanie von z dvorca a loptičku posiela ďaleko do autu.
     
    15-0
    Rafael Nadal podáva na potvrdenie brejku z predošlej hry a začína ziskom bodu. Pomohol mu ale Dominic Thiem, ktorý poslal loptičku za základnú čiaru.
     
    2:1
    Rafael Nadal získava podanie svojho súpera. Dominic Thiem nevyužil niekoľko gembalov a teraz za to pyká. Španielsky tenista vytiahol skvelé forhendové údery a dostáva sa do tesného vedenia.
     
    A-40
    Veľmi dobrý return teraz predviedol Rafael Nadal. Svojim forhendovým úderom zahnal Dominica Thiema mimo dvorca a ten z ťažkej pozície poslal loptičku do siete.
     
    40-40
    Dominic Thiem sa opäť pripravil o možnosť ukončiť tento gem. Po dobrej výmene si vyberá slabšiu chvíľku a po nevynútenej chybe sa skóre preklápa na zhodu.
     
    40-A
    Rafael Nadal sa snažil skrátiť hru, no príliš sa mu to nepodarilo. Dominic Thiem loptičku dobehol, zahral kvalitne a aj preto jeho súper následne posiela loptičku len do siete.
     
    40-40
    Tretia hra tohto setu bude pokračovať ďalej. Po parádnom víťaznom voleji totiž prichádza za rakety Dominica Thiema aj zbytočná nevynútená chyba.
     
    40-A
    Dominic Thiem si svojou aktívnou hrou vybojoval výhodu. Forhendovým úderom krížom si vytvoril prevahu a výmenu ukončil elegantným volejom na sieti.
     
    40-40
    Mladý rakúsky tenista si pomohol vynikajúcim druhým servisom. Rafael Nadal z náročnej pozície posiela loptičku ďaleko do autu.
     
    40-30
    Rafael Nadal teraz pretlačil svojho súpera a forhendovým víťazným úderom sa dostáva k šanci na zisk brejku. Dominic Thiem sa dostáva do náročnej pozície.
     
    30-30
    Dominic Thiem mal teraz poriadny kus smoly. Páska tečovala loptičku po jeho forhendovom údere a nasmerovala ju len mimo vymedzeného priestoru.
     
    15-30
    Dominic Thiem si pomohol kvalitným prvým servisom. Rafael Nadal posiela loptičku len do siete, a tak musí doťahovať mierne manko.
     
    15-15
    Následne antukový kráľ pomáha svojmu mladšiemu súperovi. Loptičku opäť netrafil ideálne, a tak sa nemôže čudovať, že skončila mimo hracej plochy.
     
    15-0
    Dominic Thiem nezačína tretiu hru práve najlepšie. Jeho bekhendový úder skončil niekoľko centimetrov za základnou čiarou.
     
    1:1
    Rafael Nadal zvláda náročný gem na výbornú. Ukončuje ho vôbec svojim prvým esom v zápase a vyrovnáva skóre setu na 1:1. Na podanie sa už pomaly chystá jeho súper Dominic Thiem.
     
    A-40
    Dominic Thiem posiela loptičku mimo vymedzeného priestoru. Španiel tak získava tretiu loptičku za sebou a sám môže ukončiť gem pri svojom podaní.
     
    40-40
    Veľmi dobrá hra španielskeho tenistu. Ten si pomohol typickým ľaváckym servisom, následne poslal loptičku priamo na čiaru a ťaží z nevydareného lobu Dominica Thiema.
     
    30-40
    Rafael Nadal v správny moment vyťahuje z rukáva prvý servis. Dominic Thiem poslal loptičku mimo dvorca, a tak prichádza o prvú možnosť na zisk brejku.
     
    15-40
    Fantastický volej Dominica Thiema. Rakúsky tenista dobre reagoval na obranný úder svojho súpera a dostáva sa k výhode dvoch brejkbalov.
     
    15-30
    Rafael Nadal od začiatku diktoval tempo výmeny. Forhendovým úderom zakončuje výmenu, a tak znižuje náskok svojho rakúskeho súpera.
     
    0-30
    Nečakaná chyba Rafaela Nadala. Španielsky tenista si krásne pripravil útočnú pozíciu, no zo stredu dvorca posiela loptičku len do polovice siete.
     
    0-15
    Druhý gem lepšie začína Dominic Thiem. Ten zatlačil súpera dobrým forhendovým úderom a následne sa mohol tešiť z bekhendovej chyby svojho súpera.
     
    0:1
    Dominic Thiem to napokon zvládol. Snáď prvýkrát v zápase sa rozhodol skrátiť hru a urobil dobre. Rafael Nadal loptičku síce dobehol, no Rakúšan následne zahral víťazný volej.
     
    40-A
    Tentokrát bol rakúsky tenista oveľa úspešnejší. Zo svojej forhendovej strany zahral víťazný úder, a tak výhoda putuje na jeho konto.
     
    40-40
    Prvý gem tohto setu bude pokračovať cez zhodu. Dominic Thiem sa pomýlil z bekhendovej strany a poslal loptičku tesne vedľa bočnej čiary.
     
    30-40
    Prvé eso dnešného zápasu. Dominic Thiem si pomáha servisom, ktorého rýchlosť bola presne 200 km/h. Rakúsky tenista tak má jednu šancu na ukončenie gemu.
     
    30-30
    Rafael Nadal sa k brejkbalovým šanciam ešte nedostal. Loptičku totiž trafil rámom rakety, a preto ju poslal ďaleko za základnú čiaru.
     
    30-15
    Dominic Thiem pomáha svojmu súperovi dvojchybou. Druhé podanie bolo skutočne veľmi tesné, no chybný servis potvrdil aj rozhodca Damien Dumusois.
     
    15-15
    Španielsky tenista teraz nezvládol svoj return. Dominic Thiem ani teraz nezapojil do hry prvé podanie, no pomohla mu nevynútená chyba favorita zápasu.
     
    15-0
    Druhý set otvára podanie rakúskeho mladíka. Dominic Thiem musel ísť do výmeny len cez druhé podanie a možno aj preto boduje jeho súper. Rafael Nadal sa totiž zaskvel skvelým lobom.
     
    6:3
    Dominic Thiem stráca na tohtoročnom Roland Garros vôbec prvý set. V súboji s Rafaelom Nadalom zatiaľ spravil až príliš veľa chýb, čo bol prípad aj poslednej výmeny. Každopádne, Španiel sa zaslúžene dostáva do vedenia a momentálne má bližšie k finálovej konfrontácií so Stanom Wawrinkom.
     
    40-15
    Čistá hra z toho napokon nebude. Bekhendový úder Rafaela Nadala končí vedľa postrannej čiary, no stále má dve šance na to, aby prvý set ukončil.
     
    40-0
    A už len jedna. Dominic Thiem ani teraz nenašiel priestor dvorca, a tak má jeho súper komfortnú pozíciu. Kráľ parížskej antuky má tri šance na ukončenie setu.
     
    30-0
    Dominic Thiem to teraz prehnal so svojou razanciou. Loptičku poslal za základnú čiaru, a tak je Rafael Nadal dve loptičky od zisku prvého setu.
     
    15-0
    Rafael Nadal vstupuje lepšie do deviateho gemu. Rakúskeho mladíka dostal pod tlak a výmenu ukončil forhendovým úderom umiestneným na bočnú čiaru.
     
    5:3
    Španielsky tenista to teraz skúšal šikovne. Úderom do protipohybu chcel zaskočiť súpera, no loptičku poslal tesne do autu. Rafael Nadal si tak prvý set bude musieť dopodávať sám.
     
    30-40
    Rafael Nadal v tomto geme ešte bojuje. Z forhendovej strany nedal súperovi šancu a víťazným úderom znižuje jeho náskok na rozdiel jednej loptičky.
     
    15-40
    Dominic Thiem má k dispozícií dva gembaly. Podaním von z dvorca zahnal súpera na ľavú stranu a následne zahral forhend do odkrytej časti dvorca.
     
    15-30
    Prvý raz v tomto geme sa na tabuľu skóre zapisuje aj Rafael Nadal. Výrazne mu ale pomohol Dominic Thiem, ktorý poslal loptičku z bekhendu len do siete.
     
    0-30
    Rakúšan bol v tejto výmene jasne aktívnejší. Rafael Nadal sa snažil zahrať víťazný úder z mimoriadne náročnej pozície, no napriek jeho kvalitám skončila loptička mimo dvorca.
     
    0-15
    Dominic Thiem podáva s novými loptičkami a tie mu v úvode ôsmeho gemu priniesli šťastie. Rafael Nadal totiž jednu z nich posiela až za základnú čiaru.
     
    5:2
    Dominic Thiem tento gem už trošku zabalil. Jeho forhendový úder bol odfláknutý a preto loptička skončila v sieti. Rakúsky tenista tak pôjde o niekoľko sekúnd podávať na udržanie v prvom dejstve.
     
    40-0
    Teraz sa zaskvel stopercentný forhend Rafaela Nadala. Ten si súpera pekne pripravil a následne mu nedal šancu úderom po čiare.
     
    30-0
    Tentokrát si to Rafael Nadal všetko uhral sám. Najskôr dostal súpera pod tlak, následne si prešiel na sieť a v závere výmeny donútil Rakúšana chybovať.
     
    15-0
    Opäť sme boli svedkami dlhšej výmeny, ktorá zakončila chyba Dominica Thiema. Rakúsky hráč netrafil loptičku dobre z bekhendovej strany a poslal ju do autu.
     
    4:2
    Dominic Thiem si prvýkrát v dnešnom zápase udržal svoje podanie. Po nevýraznom returne svojho súpera sa položil do forhendového úderu a nedal Španielovi žiadnu šancu.
     
    30-40
    Dominic Thiem si pomohol prvým servisom. Rafael Nadal posiela svoj return ďaleko za základnú čiaru, a tak si na ďalší brejkbal musí ešte počkať.
     
    30-30
    Teraz treba pochváliť rakúskeho tenistu. Ten svojim forhendom zatlačil súpera a celú výmenu zakončil nekompromisným smečom pri sieti.
     
    30-15
    Rafael Nadal to teraz spravil skutočne fantasticky. Zahral skutočne nechytateľný stop-ball. Dominic Thiem bol ďaleko za základnou čiarou, no aj keby bol bližšie, zrejme by loptičku nedobehol.
     
    15-15
    Rafael Nadal kontroluje priebeh dnešného zápasu. Dominic Thiem sa zatiaľ poráža sám veľkým počtom nevynútených chýb. Aj teraz skončila loptička za základnou čiarou.
     
    0-15
    Do šiesteho gemu prvého setu vstupuje lepšie Dominic Thiem. Ten svojou aktívnou hrou dostal súpera do úzkych a ten z ťažkej pozície posiela loptičku do autu.
     
    4:1
    Svetová štvorka drží svoje podanie a zvyšuje svoj náskok v prvom sete. Rafael Nadal si v závere predošlého gemu pomohol kvalitným servisom, na ktorý Dominic Thiem nedokázal reagovať.
     
    A-40
    Rafael Nadal otáča priebeh tohto gemu tretím získaným bodom v rade. Loptička z jeho forhendu skončila na bočnej čiare, a tak získava výhodu na svoju stranu.
     
    40-40
    Španiel si pomohol skutočne vynikajúcim servisom. Loptička odskočila vysoko, Dominic Thiem ju len s námahou vrátil na druhú stranu, no zároveň pripravil pozíciu pre Rafaela Nadala.
     
    30-40
    Prvú hrozbu straty podania dokázal Rafael Nadal odvrátiť. Rakúsky tenista nedokázal vrátiť loptičku na druhú stranu dvorca, ale stále má veľkú šancu na brejk.
     
    15-40
    Dominic Thiem môže získať stratený servis okamžite naspäť. Opäť mu ale pomohla nevynútená chyba španielskeho hráča, ktorý netrafil priestor kurtu.
     
    15-30
    Dominic Thiem poslal loptičku na bočnú čiaru. Jeho forhendový úder je skutočne veľmi razantný. Rafael Nadal sa pozrel na otlačok loptičky, no sám uznal, že Rakúšan trafil presne.
     
    15-15
    Prvý set zatiaľ nie je nejakou reklamou na tenis. Vidíme oveľa viac nevynútených chýb ako víťazných úderov. O ďalšiu z nich sa tento raz postaral rakúsky tenista.
     
    0-15
    Španielsky tenista nezačína svoj gem na servise práve najlepšie. Loptička z jeho rakety končí len v sieti, a tak sa dostáva do vedenia Dominic Thiem.
     
    3:1
    Rafael Nadal získava aj druhé podanie svojho súpera. Dominic Thiem sa síce dokázal obdivuhodne vrátiť z nepriaznivého stravu, no v poslednej výmene poslal loptičku zo svojho forhendu len do autu.
     
    A-40
    Dominic Thiem teraz trošku otvoril kurt po svojom bekhendovom údere. Rafael Nadal to okamžite dokázal využiť a víťazným úderom strháva výhodu na svoju stranu.
     
    40-40
    Dominic Thiem vyrovnáva skóre štvrtého gemu. Základom úspechu bola opäť jeho aktívna hra, ktorú vyšperkoval fantastický forhendový úder po čiare.
     
    40-30
    Rakúšan odvracia aj druhú možnosť svojho súpera na zisk brejku. Pekne sa položil do svojho forhendu a loptičku poslal presne na bočnú čiaru.
     
    40-15
    Čistá hra z toho napokon nebude. Dominic Thiem si pekne obehol loptičku na forhendovú stranu a krížnym úderom prekvapil jasného favorita zápasu.
     
    40-0
    Dominic Thiem svojimi chybami doslova daruje súperovi tri šance na zisk cenného brejku. Rakúšan sa teraz previnil svojou prvou dvojchybou v dnešnom semifinále.
     
    30-0
    Ani teraz Dominic Thiem nezapojil do hry svoj prvý servis. Aby toho nebolo málo, Rakúšan netrafil loptičku ideálne, a preto aj ďalší bod putuje na konto Rafaela Nadala.
     
    15-0
    Dominic Thiem musel ísť do výmeny len cez druhé podanie. Aj preto tempo výmeny diktoval Rafael Nadal a po chybe svojho súpera sa dostáva do vedenia.
     
    2:1
    Španielsky tenista napokon zvláda tretí gem, hoci v ňom musel čeliť dvom brejkbalom súpera. V závere tejto hry si pomohol priamym bodom z podania, keď loptičku poslal presne na podávacie T-čko.
     
    A-40
    Rafael Nadal musel ísť do výmeny len cez druhé podanie, no Dominic Thiem mu pomáha lacnou nevynútenou chybou. Výhoda tak putuje na konto favorita zápasu.
     
    40-40
    Prvýkrát v dnešnom dueli sme svedkami zhody. Dominic Thiem nevyužil ani druhú šancu na zisk brejku, keďže loptičku z bekhendovej strany poslal do autu.
     
    30-40
    Prvú hrozbu straty podania dokázal španielsky tenista odvrátiť. Pomohol si priamym bodom z podania, no Dominic Thiem má stále jednu možnosť na zisk brejku.
     
    15-40
    Dominic Thiem sa prakticky zadarmo dostáva k výhode ďalších dvoch brejkbalov. Rafael Nadal robí v tomto geme tretiu nevynútenú chybu, keď loptičku poslal opäť len do siete.
     
    15-30
    Dobrá dĺžka úderov zo strany 23-ročného Rakúšana. Dominic Thiem poslal loptičku tesne pred základnú čiaru, jeho súper si nedokázal dostatočne odskočiť, a tak ju poslal len do siete.
     
    15-15
    Opäť sme boli svedkami dlhšej výmeny. Na jej konci sa teší antukový kráľ Rafael Nadal, keďže jeho súper nasmeroval loptičku za jeho základnú čiaru.
     
    0-15
    Nečakaná chyba v podaní rodáka z Malorky. Rafael Nadal mal výmenu veľmi dobre rozohranú, mal v nej jasnú prevahu, no jeho smeč končí len v sieti.
     
    1:1
    Dominic Thiem predviedol ďalší veľmi dobrý servis, Rafael Nadal returnoval len do stredu kurtu, no Rakúšan opäť posiela loptičku len do siete. Pri svojom servise spravil príliš veľa chýb, a tak prichádza o výhodu brejku.
     
    40-30
    Dominic Thiem posiela loptičku len do siete. Výmenu chcel zakončiť víťazným úderom po čiare, no namiesto toho bude čeliť aj on úvodnému brejkbalu svojho súpera.
     
    30-30
    Rafael Nadal opäť stráca nádejný náskok. Tentokrát posiela loptičku tesne za základnú čiaru, a tak je stav druhého gemu opäť vyrovnaný.
     
    30-15
    Prvýkrát pri svojom podaní boduje aj rakúsky tenista. Dominic Thiem si pomohol kvalitným podaním, na ktoré jeho súper nedokázal dostatočne reagovať.
     
    30-0
    Ani Dominic Thiem nezačína na servise práve najlepšie. Po dobrom servise mal síce vo výmene jasnú prevahu, no loptičku nasmeroval len do siete.
     
    15-0
    Veľmi dobrá výmena zo strany španielskeho tenistu. Ten vrátil do hry už veľmi náročný return, následne zahral pekný krížny bekhend a donútil súpera chybovať.
     
    0:1
    Nečakaný úvod dnešného stretnutia. Rafael Nadal mal gem pri svojom podaní veľmi dobre rozohraný, ale napokon ho stráca. Dominic Thiem predviedol vynikajúci return po čiare a donútil súpera chybovať.
     
    30-40
    Rafael Nadal trafil loptičku len rámom svojej rakety. Tá napokon skončila ďaleko za základnou čiarou, a tak má Dominic Thiem k dispozícii úvodný brejkbal.
     
    30-30
    Veľmi dobre teraz zahral Dominic Thiem. Jednoručným bekhendom dostal súpera pod tlak a ten z náročnej pozície posiela loptičku len do polovice siete.
     
    30-15
    Prvýkrát v dnešnom zápase získava bod aj mladý rakúsky tenista. Výrazne mu k tomu pomohol Rafael Nadal, ktorý ani na dvakrát netrafil loptičku do podávacieho štvorca.
     
    30-0
    Ani tentokrát Rafael Nadal nezapojil hry prvé podanie. Opäť sme boli svedkami dlhšej výmeny, no Dominic Thiem poslal loptičku tesne za základnú čiaru.
     
    15-0
    Druhé semifinálové stretnutie mužskej dvojhry začal na podaní Rafael Nadal. Do výmeny musel ísť len cez druhý servis, no boduje vďaka vynikajúcemu obhodeniu z bekhendovej strany.
     
    0:0
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Tenisové French Open má dnes na programe mužské semifinálové zápasy. V tom druhom nás čaká atraktívna konfrontácia skúseného Rafaela Nadala a mladého Dominica Thiema. Obaja hráči prechádzajú turnajom bez straty setu, a tak sa určite máme na čo tešiť.

    RAFAEL NADAL

    Rafael Nadal je štvrtým hráčom svetového rebríčka, ale parížske antukové dvorce si počas svojej kariéry jednoznačne podmanil. Španielsky tenista je už len dve víťazstva od jubilejného desiateho titulu, čím by ešte vylepšil svoj rekordný zápis. Na Roland Garros v piatich zápasoch ešte nestratil ani set a svojim súperom nedal ani tú najmenšiu šancu. Dá sa povedať, že ho najviac potrápil Holanďan Robin Haase, no ten sa v troch setoch zmohol len na osem gemov. Oveľa horšie dopadol napríklad Nikoloz Basilashvili, ktorý prehral po 0:6, 1:6 a 0:6. Rafael Nadal pripomína nezastaviteľný stroj a nepochybne je najväčším favoritom na zisk ďalšej grandslamovej trofeje. Vo štvrťfinále mal uľahčenú pozíciu, keď mu Pablo Carreno-Busta zápas skrečoval už v polovici druhého setu. Zaujímavosťou je, že rodák z Malorky v tejto sezóne vyhral na antuke 22 z 23 zápasov, pričom jedinú prehru mu v Ríme uštedril práve Dominic Thiem. Zo zaujímavých štatistík možno vypichnúť úspešnosť po druhom servise, ktorá je na hranici 75%.

    DOMINIC THIEM

    Rakúsky mladík Dominic Thiem má takisto veľmi dobrú formu. Po drobnom neúspechu z Monte Carla sa vybičoval k výborným výkonom v Madride i Barcelone, no zakaždým prehral vo finálovom dueli. V oboch prípadoch bol nad jeho sily Rafael Nadal, no ako sme už spomínali, čiastočne sa mu dokázal revanšovať aspoň štvrťfinálovou výhrou z Ríma. V zápase len raz prišiel o svoje podanie a pri vlastnom servise získal dve tretiny loptičiek. V Paríži sa 23-ročnému tenistovi darilo aj vlani, keď takisto postúpil medzi štvoricu najlepších. V semifinále ale sklamal a Novakovi Djokovičovi nebol takým vyrovnaným súperom ako sa očakávalo. Dnes má oveľa viac skúsenosti a ráznym krokom smeruje na Turnaj majstrov do Londýna. Na tohtoročnom French Open takisto ešte nestratil ani set. Dominic Thiem tenisovú verejnosť zaujal najmä stredajším víťazstvom nad spomínaným Djokovičom. Bývalej svetovej jednotke v treťom sete nadelil nepopulárneho kanára a zaskvel sa 38 víťaznými údermi. Rakúsky tenista má neuveriteľné číslo získaných bodov po prvom servise. Pokiaľ ho zapojil do hry, tak sa zo zisku loptičky tešil až v 85% prípadov.

    VZÁJOMNÉ ZÁPASY

    19.05.17 D. Thiem – R. Nadal 2:0
    14.05.17 D. Thiem – R. Nadal 0:2
    30.04.17 D. Thiem – R. Nadal 0:2
    14.04.16 R. Nadal – D. Thiem 2:0
    13.02.16 R. Nadal – D. Thiem 1:2
    29.05.14 R. Nadal – D. Thiem 3:0
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Miroslav Kováčik

    čas zápasu: 2:00

    3. set: 0:27

    Nadal Thiem
    3. set Stretnutie 3. set
    získané body celkom
    27 94 61 9
    najdlhšia séria získaných bodov
    11 11 4 3
    Setboly
    1 4 0 0
    Mečboly
    1 1 0 0
    víťazné údery *
    23 21
    nevynútené chyby *
    22 34
    úspešnosť na sieti *
    9 / 14
    64 %
    10 / 12
    83 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:08 0:43 0:46 0:13
    Esá **
    1 2 3 0
    Dvojchyby **
    0 2 3 1
    udržané podania
    3 / 3
    100 %
    12 / 13
    92 %
    6 / 12
    50 %
    0 / 3
    0 %
    Odvrátené brejboly
    1 / 1
    100 %
    7 / 8
    88 %
    4 / 10
    40 %
    0 / 3
    0 %
    body pri vlastnom podaní
    13 / 16
    81 %
    54 / 74
    73 %
    41 / 81
    51 %
    6 / 20
    30 %
    body po 1. podaní *
    35 / 49
    71 %
    27 / 43
    63 %
    body po 2. podaní *
    19 / 25
    76 %
    14 / 38
    37 %
    úspešnosť 1. podania *
    49 / 74
    66 %
    43 / 81
    53 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    3 / 3
    100 %
    6 / 10
    60 %
    1 / 8
    13 %
    0 / 1
    0 %
    body pri súperovom podaní
    14 / 20
    70 %
    40 / 81
    49 %
    20 / 74
    27 %
    3 / 16
    19 %
    body po príjme 1, podania *
    16 / 43
    37 %
    14 / 49
    29 %
    body po príjme 2. podania *
    24 / 38
    63 %
    6 / 25
    24 %
    Informáciu ku štatistikám

    Aktuálnosť štatistík označených *: po 3. setu

    ostatné štatistky sú počítané priebežne automaticky

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Rafael Nadal
    Štát: Španielsko
    Dátum narodenia: 03.06.1986
    Vek: 38 rokov
    Držanie: lavák
    Výška: 185 cm
    Hmotnosť: 85 kg
    Nasadený: 4

    Dominic Thiem
    Štát: Rakúsko
    Dátum narodenia: 03.09.1993
    Vek: 30 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 185 cm
    Hmotnosť: 79 kg
    Nasadený: 6
    Damien Dumusois (FRA)