Holandsko – Portugalsko 3:1 (kon.) | Česko – Egypt 3:2 (kon.)
koniec
Holandsko
3
22 25 25 25  
Portugalsko
1
25 22 23 18  
cz Piatok 09.06.2017, 16:10 • Budvar arena, České Budějovice • Svetová liga - muži • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    25:18
    Nizozemsko získává další tři body do tabulky Světové ligy. Poslední úder zápasu obstaral Valdir Sequeira nepřesným servisem daleko do autu.
     
    24:17
    Hned sedm mečbolů pro Nizozemce. Další útok středem sítě dostal na palubovku Koelewijn.
     
    16:11
    Jorna přišel právě místo ter Horsta posílit přihrávku. Andringa přidává další přesný útok z hlavního kůlu a je tady druhý technický oddechový čas.
     
    15:10
    Nyní už to bude mít Portugalsko hodně těžké. Další bod přidává ter Maat, který se rozehrává k velmi dobrému výkonu.
     
    8:6
    O dva body vedou nizozemští hráči při prvním technickém oddechovém čase. Marco Ferreira napálil servisem je síť.
     
    25:23
    Třetí sada jde nakonec na konto favoritů zápasu. Tiago Violas se dotkl po nepřesné přihrávce sítě a nedokázal už najít na hlavním kůlu Ferreira. Hlavní rozhodčí jasně viděl portugalského nahrávače v síti a ukončuje třetí set.
     
    24:23
    První setbol ve třetí sadě má Nizozemsko. Portugalsko mělo k dispozici bodovku, ale Alexandre Ferreira nedal bod. Až následně se prosazuje útokem do dlouhé diagonály Andringa.
     
    23:23
    Je srovnáno. Lourenco Martins přišel na podání místo Simoese. Následně je na hlavním kůlu zablokován Andringa. Čas na poradu si nyní vybírá i Nizozemsko.
     
    21:20
    Nizozemsko otáčí stav třetího setu. Joao Simoes smečuje z hlavního kůlu jen daleko do autu. Další oddechový čas pro Portugalce.
     
    19:20
    Keemink přišel z lavičky na podání. A je to bod pro Nizozemce. Marco Ferreira se neprosadil ani na dva útoku a už to je jen o jeden bod. Portugalsko si bere oddechový čas.
     
    12:16
    Již čtyřbodové vedení pro Portugalsko. Marco Ferreira dokázal zatlačit soupeře servisem a Nizozemci se nedostali ani k útoku. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    11:14
    Tříbodové vedení pro Portugalsko. Van Haarlem ještě zachránil míč ve hře po nepovedeném příjmu, ale na útok soupeře již neměl on, ani celá obrana Nizozemska. Oddechový čas pro svěřence Gida Vermeulena.
     
    8:7
    Nakonec to je Nizozemsko, které jde do prvního oddechového času ve vedení. Andringa skvěle v pádu dokázal dostat míč na opačnou stranu a přidává důležitý bod.
     
    25:22
    Druhou sadu se berou na své konto Nizozemci. Daan van Haarlem skvěle dostal míč do hry plachtícím servisem. Ivo Casas chtěl přijímat, ale na poslední chvíli pouštěl míč do autu. Balon se o něj ale otřel a druhá sada končí.
     
    24:22
    Dva setboly pro Nizozemsko. Alexandre Ferreira neprošel přes blok, ale pokračovalo se ve hře. Nahrávku dostal také Marco Ferreira, který ale už je zablokován. Je tady oddechový čas pro portugalskou reprezentaci.
     
    20:20
    A je srovnáno. Ter Maat nezvládl svůj útok a koncovka druhého setu je srovnaná. Nyní si bere oddechový čas Nizozemsko.
     
    19:16
    Nizozemsko odskakuje ve skóre. Ter Horst ještě na první pokus neuspěl, ale míč se k němu ještě jednou dostal a to už smečař korejského klubu Daejeon dokázal bodovat. Je tady oddechový čas Portugalska.
     
    16:14
    Nizozemci jdou do druhého oddechového času s dvoubodovým vedení. Nyní měl na ruce bodovku Alexandre Ferreira. Jeho úmysl byl jasný, chtěl vytlouct blok soupeře, ale ruce blokujících hráčů netrefil a míč tak končí mimo.
     
    8:6
    Andringa skvěle přihrál, následně mohl van Haarlem kombinovat středem sítě na svého kapitána a Jasper Diefenbach vytlouká blok. Je tady první technický oddechový čas.
     
    22:25
    První sada jde trochu překvapivě na stranu Portugalska. Jasper Diefenbach dostal nahrávku od van Haarlema na středu sítě, ale neporadil si s jednoblokem Martinse.
     
    22:24
    Dva setboly pro Portugalsko. Van Haarlem uvedl míč do hry servisem. Následně se prosazuje na třetí pokus kapitán Ferreira.
     
    21:23
    A teď už to je o dva body. Po servisu Cveticana se Nizozemci do hry nedostali. Je tady druhý oddechový čas pro Gida Vermeulena.
     
    16:18
    A už to je o dva body. Ter Maat narazil na jednoblok. Velká chyba nizozemského univerzála. Gido Vermeulen ihned reaguje oddechovým časem.
     
    15:16
    Daan van Haarlem chybuje na servisu a posílá tak oba týmy na druhý technický oddechový čas.
     
    8:6
    Nizozemci jdou do prvního oddechového času s dvoubodovým náskokem. Univerzál Ferreira měl dobrou nahrávku proti dvojbloku, ale jeho úder po lajně zasáhl anténku.

    Vít Schück

    Holandsko: Keemink, van Haarlem – ter Horst, van de Kamp, Jorna, Andringa – Diefenbach (C), Plak, Koelewijn, Parkinson – Overbeeke, ter Maat – Sparidans, Dronkers
    Trenér: Gido Vermuelen

    Portugalsko: Violas, Rodrigues – Guerreiro, L. Martins, Simoees, A. Ferreira (C), Oliveira – Cveticanin, P. Martins – Sequeira, M. Ferreira – Casas
    Trenér: Hugo Silva