Ostapenková – Bacsinszká 2:1 (kon.) | Halepová – Plíšková 2:1 (kon.)
koniec
Jelena Ostapenková
Jelena Ostapenková
2
7 3 6  
Timea Bacsinszká
Timea Bacsinszká (30)
1
64 6 3  
Štvrtok 08.06.2017, 15:11 • Philippe Chatrier, Paríž • French Open - ženy - Roland Garros (antuka) • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Prvé semifinálové stretnutie tenisového Roland Garros máme za sebou. Z postupu do finále sa teší Jelena Ostapenková, ktorá v troch setoch pretlačila Timeu Bacsinszkú. V zápase bola jasne aktívnejšou hráčkou, no viacerými nevynútenými chybami držala súperku v hre. Švajčiarka musela byť v prvom sete ošetrovaná, no zápas napokon dohrala bez väčších komplikácií. Podobne ako v roku 2015 ale v semifinále French Open prehrala, a tak si na svoje prvé finále z turnajov veľkej štvorky bude musieť počkať. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (17:42:48)
     
    Koniec zápasu
     
    6:3
    Je koniec! Jelena Ostapenková forhendovým víťazným úderom ukončuje dnešný duel a postupuje do svojho prvého grandslamového finále v kariére. Pre Lotyšku to bol symbolický 50. víťazný úder v zápase.
     
    40-30
    Timea Bacsinszká ešte bojuje. Predviedla veľmi kvalitné podanie a priamym bodom ešte predlžuje dnešný duel minimálne o jednu výmenu.
     
    40-15
    Lotyšská tenistka sa zaskvela ďalším víťazným úderom priamo z returnu, a tak má dve šance na ukončenie dnešného zápasu.
     
    30-15
    Timea Bacsinszká musela ísť do výmeny len cez druhé podanie, čo jej súperka využila. Jelena Ostapenková prilepila return na základnú čiaru a boduje.
     
    15-15
    Timea Bacsinszká teraz predviedla peknú kombináciu úderov. Po podaní von z dvorca prešla do útoku a výmenu zakončila víťazným úderom z forhendu.
     
    15-0
    Jelena Ostapenková je už len tri loptičky od postupu do grandslamového finále. Predviedla dobrý return, na ktorý jej súperka nestačila reagovať.
     
    5:3
    Timea Bacsinszká sa snažila prelobovať svoju súperku, no loptičku poslala za základnú čiaru. To znamená, že Švajčiarka pôjde podávať na udržanie v celom zápase.
     
    40-0
    Lotyšská tenistka kontroluje ôsmy gem rozhodujúceho setu. Timea Bacsinszká jej pomohla ďalším dlhým úderom, a tak má tri gembaly.
     
    30-0
    Timea Bacsinszká posiela loptičku tesne za základnú čiaru. Jelena Ostapenková sa tak približuje k tomu, aby potvrdila brejk z predošlého gemu.
     
    15-0
    Skvelé nohy 20-ročnej lotyšskej tenistky. Timea Bacsinszká neskrátila hru vôbec zle, no Jelena Ostapenková loptičku dobehla a napokon boduje práve ona.
     
    4:3
    Timea Bacsinszká to nezvládla a opäť stráca svoje podanie. Najskôr sa snažila kontrolovať výmenu vysokými údermi, no následne zahrala jeden kratší a toho dokázala Jelena Ostapenková využiť.
     
    40-15
    Timea Bacsinszká opäť posiela loptičku len do siete. Jelena Ostapenková tak dostáva ďalší darček a k dispozícii má dve šance na zisk ďalšieho brejku.
     
    30-15
    Timea Bacsinszká posiela loptičku len do siete. Túto situáciu vôbec nezvládla, pretože po dobrom returne súperky si nestihla odskočiť od loptičky.
     
    15-15
    Následne ale Timea Bacsinszká vyrovnáva skóre siedmeho gemu. Niekoľkými presnými údermi sa dostala do prevahy a donútila súperku chybovať.
     
    15-0
    A máme tu v mnohých prípadoch kľúčový Tildenov gem. Ten lepšie začína Jelena Ostapenková, ktorá boduje vďaka svojej aktívnej hre.
     
    3:3
    Timea Bacsinszká získava stratené podanie späť. Vďaka dlhému bekhendovému úderu dostala súperku pod tlak, no a tá následne nepretlačila loptičku na druhú stranu dvorca.
     
    30-40
    Ďalšia zbytočná chyba lotyšskej hráčky. Jelena Ostapenková nasmerovala loptičku do polovice siete, a tak bude musieť čeliť brejkbalu.
     
    30-30
    Jelena Ostapenková mala dobrú pozíciu, no chýb z jej rakety je až príliš veľa. Loptička končí v sieti, a tak Lotyška prichádza o svoj náskok.
     
    30-15
    V dôležitý moment si lotyšská tenistka pomohla esom. Loptička spadla presne na podávacie T-čko – Timea Bacsinszká bola bez šance.
     
    15-15
    Jelena Ostapenková vytrvalo útočila do forhendovej strany svojej súperky. Napokon zahrala do jej protipohybu a po sedemnástich úderoch sa teší zo zisku loptičky.
     
    0-15
    Lotyšská tenistka nezačína gem pri svojom podaní dobre. Loptička z jej rakety najskôr so šťastím skončila na čiare, no ďalší úder bol už príliš dlhý.
     
    3:2
    Švajčiarska tenistka odvrátila jeden brejkbal a ešte sa drží v dnešnom semifinálovom zápase. Celý gem ukončila dobrým podaním, na ktoré Jelena Ostapenková reagovala len úderom do siete.
     
    40-A
    Timea Bacsinszká to teraz zahrala veľmi dobre. Úderom do protipohybu nedala súperke šancu reagovať a získava výhodu na svoju stranu.
     
    40-40
    Jelena Ostapenková zahodila svoje šancu na zisk ďalšieho brejku. Loptička z jej rakety končí niekoľko centimetrov za základnou čiarou.
     
    40-30
    Jelena Ostapenková sa po víťaznom forhendovom údere dostáva k brejkbalu. Ten môže výrazne napovedať o tom, ako dnešný zápas dopadne.
     
    30-30
    Tentokrát chybuje Timea Bacsinszká. Semifinalistka spred dvoch rokov posiela loptičku len do siete, čo znamená bod pre jej súperku.
     
    15-30
    Jelena Ostapenková posiela loptičku len do siete. Podobnými chybami stále drží v hre o finále svoju súperku Timeu Bacsinszkú.
     
    15-15
    Tentokrát to Jelena Ostapenková zahrala vynikajúco. Priamo z returnu dokázala zahrať víťazný úder, a tak vyrovnáva skóre piateho gemu.
     
    0-15
    Do piateho gemu lepšie vstupuje Timea Bacsinszká. Tá šikovne skrátila hru a jej súperka sa za loptičkou ani len nerozbehla.
     
    3:1
    Tentokrát to už lotyšská tenistka zvládla. Maratónsky a veľmi dôležitý gem ukončuje priamym bodom z podania, a tak potvrdzuje brejk z predošlej hry.
     
    A-40
    Jelena Ostapenková sa krásne položila do svojho forhendového úderu. Ten skončil presne v rohu ihriska a Lotyške prináša ďalšiu výhodu.
     
    40-40
    Maratónsky gem pokračuje ďalej. Jelena Ostapenková posiela loptičku len do siete, a budeme pokračovať vo štvrtom geme zhodou.
     
    A-40
    Timea Bacsinszká robí ďalšiu chybu. Z bekhendovej strany nasmerovala loptičku len do siete, a tak má Jelena Ostapenková ďalšiu výhodu.
     
    40-40
    Ani túto možnosť lotyšská tenistka nedokázala využiť. Loptičku totiž posiela len za základnú čiaru, čo teší Timeu Bacsinszkú.
     
    A-40
    Jelena Ostapenková súperku k brejkbalu zatiaľ nepúšťa. Opäť si ju pekne rozpohybovala a výmenu ukončila razantným smečom pri sieti.
     
    40-40
    Timea Bacsinszká teraz poriadne prekvapila svoju súperku. Okamžite prvým úderom skrátila hru a vyrovnáva skóre tohto gemu na zhodu.
     
    A-40
    Jelena Ostapenková má ďalšiu možnosť na ukončenie tohto gemu. Opäť si pomohla servisom, ktorý jej súperka nedokázala vrátiť na druhú stranu.
     
    40-40
    Jelena Ostapenková chcela tento gem ukončiť sama, no nepodarilo sa jej to. Jej bekhendový úder totiž zastavila sieť.
     
    A-40
    Jelena Ostapenková si pomáha priamym bodom z podania. Timea Bacsinszká nasmerovala loptičku niekoľko decimetrov za základnú čiaru.
     
    40-40
    Štvrtý gem ešte nekončí, hoci to tak spočiatku vyzeralo. Hlavná rozhodkyňa totiž ukazuje, že loptička z rakety lotyšskej hráčky skončila tesne v aute.
     
    40-30
    Lotyšská tenistka bola vo výmene jasne aktívnejšia. Súperku si krásne povodila po dvorci a výmenu zakončila volejom na sieti.
     
    30-30
    Jelena Ostapenková si pomohla kvalitným prvým servisom. Timea Bacsinszká už nedostala loptičku na druhú stranu dvorca.
     
    15-30
    Jelena Ostapenková dostáva svoju súperku do vedenia. Loptička z jej rakety skončila len v sieti, čo určite neteší jej fanúšikov.
     
    15-15
    Timea Bacsinszká vyrovnáva skóre tohto gemu. Po agresívnom returne si prešla na sieť a výmenu zakončila bekhendovým volejom.
     
    15-0
    Jelena Ostapenková podáva s novými loptičkami a tie jej zatiaľ priniesli šťastie. Timea Bacsinszká poslala jednu z nich len za základnú čiaru.
     
    2:1
    Jelena Ostapenková napokon predsa len získava servis švajčiarskej súperky. Timea Bacsinszká netrafila priestor dvorca, a tak bude musieť doháňať tesné manko.
     
    40-30
    Jelena Ostapenková hazarduje so svojimi brejkbalovými šancami. Teraz nevyužila slabší servis súperky a loptičku poslala len do siete.
     
    40-15
    Timea Bacsinszká si v dôležitý moment pomáha prvým servisom. Return jej súperky bol veľmi nevydarený a skončil ďaleko za základnou čiarou.
     
    40-0
    Jelena Ostapenková má tri šance na to, aby si stratené podanie zobrala späť. Znovu bola aktívna a donútila Timeu Bacsinszkú chybovať.
     
    30-0
    Skvelý return v podaní mladej hráčky z Rigy. Tá poslala loptičku presne na bočnú čiaru a svojej súperke nadala šancu reagovať.
     
    15-0
    Výkon Jeleny Ostapenkovej je ako na hojdačke. Teraz opäť dokázala súperku zatlačiť a donútila ju poslať loptičku len do siete.
     
    1:1
    Lotyšská tenistka tento gem absolútne nezvládla. Zahrala v ňom štyri nevynútené chyby, a tak ho doslova darovala svojej skúsenejšej súperke.
     
    0-40
    Jelena Ostapenková posiela loptičku len do siete. Timea Bacsinszká má tak hneď tri šance na to, aby si zobrala stratené podanie späť.
     
    0-30
    Jelena Ostapenková netrafila loptičku práve najlepšie a po jej chybe sa Timea Bacsinszká dostáva do nádejného vedenia v druhom geme.
     
    0-15
    Timea Bacsinszká teraz ambiciózne prerušila výmenu a má pravdu. Úder jej súperky skutočne skončil v aute, a tak získava na svoju stranu bod.
     
    1:0
    Jelena Ostapenková hneď na úvod tretieho setu získava cenný brejk. Opäť bola aktívna už od svojho returnu. Vďaka nemu si vytvorila prevahu a celý gem ukončila presným volejom.
     
    40-15
    Timea Bacsinszká veľmi zle skrátila hru. Jelena Ostapenková bola pri loptičke včas a víťazným forhendovým úderom získava na svoju stranu brejkbaly.
     
    30-15
    Prvý raz v rozhodujúcom sete boduje aj Timea Bacsinszká. Pomohla jej ale chyba jej súperky, ktorá nasmerovala loptičku do tesného autu.
     
    30-0
    Tentokrát bola aktívnejšou hráčkou Jelena Ostapenková. Lotyška zatlačila svoju súperku do defenzívy a tá napokon posiela loptičku do siete.
     
    15-0
    Rozhodujúci set začína na podaní Timea Bacsinszká, ktorá je v drobnej psychickej výhode. V úvodnej výmene diktovala tempo, no zakončila ju nepodareným pokusom o stop-ball.
     
    3:6
    Dvojchybou ukončuje Jelena Ostapenková druhé dejstvo. V tomto sete bola oveľa aktívnejšou hráčkou, no doplatila na veľký počet nevynútených chýb. O prvej finalistke tohtoročného French Open tak rozhodne až tretí rozhodujúci set.
     
    30-40
    Prvú šancu na ukončenie setu Timea Bacsinszká nevyužila. Jej mladšia súperka ju dostala pod tlak a donútila chybovať.
     
    15-40
    A už len jednu. Jelena Ostapenková opäť nasmerovala loptičku len do siete, a tak bude musieť čeliť dvom setbalom svojej švajčiarskej súperky.
     
    15-30
    Jelena Ostapenková posiela loptičku len do siete, a tak je Timea Bacsinszká dve loptičky od toho, aby vyrovnala skóre zápasu.
     
    15-15
    Jelena Ostapenková robí ďalšiu zbytočnú chybu. Na sieť išla nepripravená a jej záverečný úder vyzeral trošku komicky. Lotyška takmer loptičku ani netrafila.
     
    15-0
    Do deviateho gemu lepšie vstupuje Jelena Ostapenková. Forhendovým úderom po čiare si vytvorila prevahu a tentokrát na sieti nechybovala.
     
    3:5
    Ďalšia obrovská chyba mladej hráčky z Lotyšska. Jelena Ostapenková si krásne pripravila súperku, no volej nasmerovala do siete. Namiesto zhody tak ide podávať na udržanie.
     
    40-A
    Jelena Ostapenková je veľký talent ženského tenisu, no musí obmedziť počet svojich chýb. Aj teraz skúsenejšiu súperku dostala do úzkych, no z forhendu chybuje.
     
    40-40
    Tento gem ešte bude pokračovať. Po druhom servise Švajčiarky sa Jelena Ostapenková oprela do returnu, vytvorila si prevahu a na konto si pripisuje víťazný úder.
     
    40-A
    Jelena Ostapenková nevyužila veľkú šancu na zisk výhody. Timea Bacsinszká skrátila hru veľmi zle, no Lotyška posiela loptičku za základnú čiaru.
     
    40-40
    Opäť tu máme zhodu. Jelena Ostapenková prekvapila súperku kratším úderom s nízkym odskokom a vyrovnáva skóre tohto gemu.
     
    30-40
    Jelena Ostapenková to teraz vôbec nezvládla. Po dobrom servise mala slušnú pozíciu na útok, ale jej bekhendový úder našiel len sieť.
     
    30-30
    Jelena Ostapenková reaguje na predošlé eso súperky forhendovým víťazným úderom. Lotyška sa tak dostáva na dosah brejkbalovej šance.
     
    15-30
    Timea Bacsinszká si v dôležitý moment pomáha servisom. Na svoje konto si pripisuje ďalšie eso a dostáva sa do tesného vedenia v tomto geme.
     
    15-15
    Tentokrát boduje lotyšská tenistka. Timea Bacsinszká nie práve najlepšie skrátila hru, a tak Jelena Ostapenková mohla zahrať víťazný úder.
     
    0-15
    Timea Bacsinszká začína lepšie aj ôsmy gem. Po jej servise sa snažila zaútočiť Jelena Ostapenková, no jej return sa do kurtu nevošiel.
     
    3:4
    Timea Bacsinszká získava servis svojej súperky. Jelena Ostapenková mala tento gem fantasticky rozbehnutý, no ukončila ho nepodareným úderom do siete.
     
    40-A
    Ďalší darček od mladej Lotyšky. Jelena Ostapenková zahrala dvojchybu, a tak má jej súperka šancu na zisk jej servisu.
     
    40-40
    Jelena Ostapenková opäť chybuje, a tak z jasného gemu máme zhodu. Timea Bacsinszká sa tak zadarmo dostáva na dosah brejkbalu.
     
    40-30
    Jelena Ostapenková si ešte viac komplikuje situáciu v siedmom geme. Loptičku poslala len do siete, a tak má k dispozícii už len jeden gembal.
     
    40-15
    Čistá hra z toho napokon nebude. Nechýbalo síce veľa, no úder lotyšskej tenistky skončil v tesnom aute.
     
    40-0
    Veľmi pekne to teraz zahrala Jelena Ostapenková. Po kvalitnom servise si prešla na sieť a výmenu ukončila parádnym volejom.
     
    30-0
    Timea Bacsinszká sa okamžite snažila prekvapiť svoju súperku. Skrátila hru hneď prvým úderom, no ten sa do kurtu nevošiel.
     
    15-0
    Timea Bacsinszká premárnila veľkú šancu. Po jej dobrom obrannom údere zahrala Jelena Ostapenková vysoký half-volej, no Švajčiarka svojim úderom triafa len sieť.
     
    3:3
    Ďalšie problémy už Timea Bacsinszká nepripustila. Bez väčších starostí vyrovnáva skóre druhého setu a teraz sa bude snažiť o zisk cenného brejku.
     
    15-40
    Čistá hra z toho napokon nebude. Timea Bacsinszká musela ísť do výmeny len cez druhého podanie, čo bolo vodou na mlyn pre zahranie víťazného úderu Jeleny Ostapenkovej.
     
    0-40
    Švajčiarska tenista je opäť bližšie k vyrovnaniu skóre druhého setu. Jelena Ostapenková robí chybu, a tak svojej súperke daruje výhodu troch gembalov.
     
    0-30
    Následne si Timea Bacsinszká pomáha priamym bodom z podania. Vyzerá to tak, že sa jej bez väčších problémov podarí vyrovnať skóre tohto setu.
     
    0-15
    Timea Bacsinszká zahrala veľmi vysoký lob. Jelena Ostapenková išla do následného úderu s veľkou razanciou, no loptičku nasmerovala do autu.
     
    3:2
    Jelena Ostapenková teraz mala pri svojom voleji aj kúsok šťastia, keďže loptičku tečovala páska. Následne Timea Bacsinszká posiela loptičku do autu a o chvíľu pôjde podávať za nepriaznivého stavu z jej pohľadu.
     
    40-15
    Jelena Ostapenková dokonale otáča priebeh piateho gemu. Jej súperka poslala loptičku len do siete, a tak má dve možnosti na zisk svojho servisu.
     
    30-15
    Podobná situácia ako v predošlej výmene. Timea Bacsinszká sa nedokázala ubrániť agresívnej hre súperky a loptičku posiela len do autu.
     
    15-15
    Tentokrát to lotyšská hráčka zahrala oveľa lepšie. Niekoľkými presnými údermi dostala súperku pod tlak a tá nedokázala vrátiť loptičku na druhú stranu.
     
    0-15
    Teraz akoby sa do menšej hernej krízy dostala Jelena Ostapenková. Tretia loptička z jej rakety končí len v sieti, čo nie je dobrý štart do piateho gemu.
     
    2:2
    Chyby na strane mladej Lotyšky pribúdajú. Aj teraz skončila loptičku len v polovici siete, a tak sa štvrtý gem končí úspešnejšie pre semifinalistku French Open z roku 2015.
     
    15-40
    Jelena Ostapenková predviedla nevydarený úder, a tak dostáva Timeu Bacsinszkú z menšej krízy. Švajčiarka má dve šance na udržanie svojho servisu.
     
    15-30
    Veľká chyba na strane lotyšskej tenistky. Tá bola jasne v prevahe, loptičku mala pripravenú na forhendový víťazný úder, no nasmerovala ju len do siete.
     
    15-15
    Následne Jelena Ostapenková vyrovnáva skóre tohto gemu. Aktívnou hrou donútila súperku chybovať a poslať loptičku za základnú čiaru.
     
    0-15
    Štvrtý gem lepšie začína Timea Bacsinszká. Z jej hry sa ale trošku vytratila aktivita a aj teraz boduje len vďaka chybe jej mladšej súperky.
     
    2:1
    Tak tento gem bol snáď najkratší v celom zápase. Jelena Ostapenková zahrala víťazný úder z bekhendu a čistou hrou otáča nepriaznivé skóre na svoju stranu.
     
    40-0
    Lotyšská hráčka získava šiestu loptičku za sebou a bude mať tri šance na to, aby si prvýkrát v druhom sete udržala svoje podanie.
     
    30-0
    Aj ďalšia výmena putuje na lotyšskú stranu. Jelena Ostapenková znovu ťažila z dobrého servisu a následne jej aktívnej hry.
     
    15-0
    Jelena Ostapenková začína tretí gem lepšie. Po kvalitnom servise si nabehla do dvorca a výmenu ukončila víťazným úderom.
     
    1:1
    Jelena Ostapenková získava stratené podanie späť. Vďaka aktívnej hre dostala súperku pod tlak a donútila ju chybovať. Timea Bacsinszká spadla na antuku, no gem nezachránila.
     
    A-40
    Timea Bacsinszká výrazne pomáha svojej súperke. Vôbec prvou dvojchybou v dnešnom zápase jej ponúka šancu na vyrovnanie skóre.
     
    40-40
    Jelena Ostapenková ešte bojuje o zisk druhého gemu. Teraz predviedla jeden z najkrajších úderov zápasu, keď z bekhendovej strany poslala loptičku do rohu kurtu.
     
    30-40
    Timea Bacsinszká si pomohla priamym bodom z podania. Úder lotyšskej súperky skončil ďaleko za základnou čiarou, a tak je z toho gembal.
     
    30-30
    Timea Bacsinszká to teraz spravila veľmi dobre. Z bekhendovej strany skrátila hru, čo jej súperka absolútne nečakala.
     
    30-15
    Jelena Ostapenková otáča vývoj druhého gemu. Pekným forhendom po čiare získala prevahu a výmenu ukončila ráznym smečom pri sieti.
     
    15-15
    Švajčiarka musela ísť do výmeny len cez druhé podanie a Jelena Ostapenková toho využila. Bekhendovým víťazným úderom potešila svojich fanúšikov.
     
    0-15
    Timea Bacsinszká podáva na potvrdenie brejku a začína veľmi dobre. Priamym bodom z podania sa dostáva do tesného náskoku.
     
    0:1
    Timea Bacsinszká ponúknutú šancu využila a v druhom sete sa dostáva do tesného vedenia. Jelena Ostapenková sa potrebuje upokojiť a opäť spresniť svoju hru.
     
    15-40
    Jelena Ostapenková posiela loptičku len do siete, a tak sa dostáva do nemalých problémov. Timea Bacsinszká má dve šance na zisk rýchleho brejku.
     
    15-30
    Lotyšská tenistka sa prvýkrát v druhom sete zapisuje na tabuľu skóre. Zaskvela sa totiž pekným krížnym úderom z bekhendovej strany.
     
    0-30
    Jelena Ostapenková posiela loptičku ďaleko za základnú čiaru. Toto rozhodne nie je úvod, aký si mladá Lotyška po vyhranom prvom sete predstavovala.
     
    0-15
    Druhý set začína na servise Jelena Ostapenková. Ako prvá však boduje jej súperka, ktorá sa krásne položila do svojho forhendového úderu a nedala jej šancu.
     
    7:6
    Po viac ako hodine hry získava Jelena Ostapenková prvý set vo svoj prospech. Po agresívnom returne si nakročila do dvorca a celé dejstvo ukončila bekhendovým víťazným úderom.
     
    6-4
    Prvý set ešte nekončí. Jelena Ostapenková nesmerovala loptičku len do siete, a tak sa sama pripravila o šancu ukončiť prvé dejstvo.
     
    6-3
    Timea Bacsinszká stráca aj druhé svoje podanie, a tak daruje svojej súperke tri setbalové šance. Jelena Ostapenková je blízko k zisku prvého setu.
     
    5-3
    Jelena Ostapenková získava na svoju stranu cenný minibrejk. Timea Bacsinszká nešťastne skrátila a ponúkla svojej súperke šancu na zahranie víťazného úderu.
     
    4-3
    Lotyšská tenistka sa dostáva do opätovného vedenia. Po výmene strán sa zaskvela fantastickým bekhendovým úderom, ktorý spadol presne do rohu ihriska.
     
    3-3
    Strany sa budú meniť za nerozhodného stavu. Jelena Ostapenková prichádza o výhodu minibrejku, keďže loptičku poslala mimo vymedzeného priestoru.
     
    3-2
    Jelena Ostapenková teraz zatlačila svoju súperku a donútila ju chybovať. Predsa len si tak vybojovala výhodu minibrejku, ktorý bude chcieť potvrdiť.
     
    2-2
    Timea Bacsinszká reaguje na nepriaznivý stav tým najlepším možným spôsobom. Ak sa nemýlim, tak pre ňu je to už štvrté eso v tomto sete.
     
    2-1
    Jelena Ostapenková drží aspoň jedno svoje podanie. Šikovným spôsobom z bekhendu skrátila hru, čím prekvapila Timeu Bacsinszkú.
     
    1-1
    Minibrejk je veľmi rýchlo minulosťou. Jelena Ostapenková sa oprela do svojho bekhendového úderu, no ten sa do priestoru pre dvojhru nevošiel.
     
    1-0
    Do skrátenej hry lepšie vstupuje lotyšská tenistka. Tá hrala agresívne a loptičku z jej forhendu prilepila o bočnú čiaru. Hneď na úvod tak získava minibrejk.
     
    6:6
    Timea Bacsinszká si berie stratené podanie späť, a tak uvidíme skrátenú hru. Loptička spadla presne na čiaru, nabrala nepredvídateľný odskok, čo pochovalo šance Jeleny Ostapenkovej v tomto geme.
     
    15-40
    Timea Bacsinszká sa snažila zakončiť tento gem víťazným úderom po čiare, no loptička sa do kurtu nezmestila. Stále má však k dispozícii dve šance na zisk brejku.
     
    0-40
    Jelena Ostapenková poslala loptičku len do siete, a tak namiesto setbalov bude čeliť hneď trom brejkbalom svojej súperky.
     
    0-30
    Podobná chyba ako v predošlom prípade. Jelena Ostapenková netrafila loptičku práve najlepšie, a tak z toho pramení ďalšia chyba.
     
    0-15
    Jelena Ostapenková dôležitú prvú výmenu nezískala. Loptička z jej rakety skončila vedľa postrannej čiary, a tak boduje jej švajčiarska súperka.
     
    6:5
    Jelena Ostapenková druhý brejkbal využíva a po víťaznom forhendovom údere pôjde podávať na víťazstvo v prvom sete. Lotyška bude potrebovať prvý servis, inak to bude mať ťažké.
     
    40-30
    Timea Bacsinszká ešte žije v tom geme. Jelena Ostapenková mala komfortnú pozíciu, no loptičku nahrala priamo na raketu svojej súperke. Tá predviedla skvelý lob a odvracia prvý brejkbal.
     
    40-15
    Veľmi pekne to teraz zahrala Jelena Ostapenková. Krásne si rozbehala svoju súperku a výmenu ukončila presne zahraným forhendovým úderom.
     
    30-15
    Obrovská chyba lotyšskej tenistky. Timea Bacsinszká veľmi zle skrátila hru, Jelena Ostapenková bola pri loptičke včas, no nedokázala ju poslať na druhú stranu.
     
    30-0
    Ďalší parádny return v podaní Jeleny Ostapenkovej. Loptička dopadla tesne pred základnú čiaru, a tak Timea Bacsinszká nemala veľa šancí na reakciu.
     
    15-0
    Timea Bacsinszká musela ísť do výmeny len cez druhé podanie. Jej súperka si nakročila do kurtu, dostala sa do prevahy a výmenu ukončila smečom na sieti.
     
    5:5
    Jelena Ostapenková si teraz poriadne oddýchla. V tomto geme to s ňou nevyzeralo dobre, no po zbytočnej chybe jej súperky je stav prvého setu opäť vyrovnaný – 5:5.
     
    40-30
    Jelena Ostapenková si zachovala pevné nervy a vďaka svojej aktívnej hre donútila súperku chybovať. Timea Bacsinszká posiela loptičku len do autu.
     
    30-30
    Timea Bacsinszká si na setbal bude musieť ešte počkať. Opäť sa snažila skrátiť hru, no loptička z jej rakety skončila ešte na jej polovici kurtu.
     
    15-30
    Jelena Ostapenková sa na seba veľmi hnevá, pretože prvý set jej uniká pomedzi prsty. Teraz opäť chybuje, keď z bekhendovej strany poslala loptičku len do siete.
     
    15-15
    Veľmi pekne to teraz urobila švajčiarska tenistka. Timea Bacsinszká dokonale využila slabší servis súperky a priamo z returnu nechytateľne skrátila hru.
     
    15-0
    Teraz sme boli svedkami opatrnej výmeny z oboch strán. Predsa len viac chcela zaútočiť Timea Bacsinszká, no jej bekhendový úder končí mimo dvorca.
     
    4:5
    Ďalšie problémy už Timea Bacsinszká nepripustila a esom ukončuje deviaty gem prvého setu. Jelena Ostapenková sa tak dostáva pod tlak a pôjde podávať na udržanie v úvodnom semifinálovom dejstve.
     
    15-40
    Čistá hra z toho napokon nebude. Timea Bacsinszká chcela ukončiť výmenu víťazným úderom po čiare, no z bekhendovej strany našla len sieť.
     
    0-40
    Jelena Ostapenková posiela loptičku ďaleko za základnú čiaru. Tento herný úsek jej absolútne nevychádza a sa dostáva súperku do výhody.
     
    0-30
    Timea Bacsinszká získava na svoju stranu ďalší bod. Po prestávke ťaží zo zbytočných chýb svojej súperky a smeruje za ziskom deviateho gemu.
     
    0-15
    Menšia herná kríza Jeleny Ostapenkovej pokračuje ďalej. Teraz nedokázala dobre reagovať na servis súperky a loptičku poslala len do siete.
     
    4:4
    Absolútne nevydarený gem v podaní lotyšskej tenistky. Jelena Ostapenková posiela loptičku len do siete, a tak štvrtou nevynútenou chybou prichádza o výhodu brejku.
     
    15-40
    Po prvom ese prichádza aj prvá dvojchyba. Timea Bacsinszká tak zadarmo dostáva dve šance na to, aby získala naspäť stratené podanie z predošlého gemu.
     
    15-30
    Jelena Ostapenková reaguje na stratu predošlých dvoch výmen tým najlepším možným spôsobom. V zápase si na svoje konto pripisuje prvé eso.
     
    0-30
    Aj tento úder z rakety lotyšskej tenistky končí v aute. Zdá sa, že neplánovaná prestávka viac uškodila rozbehnutej rodáčke z Rigy.
     
    0-15
    Po približne päťminútovom ošetrení môžeme pokračovať v dnešnom zápase. Jelena Ostapenková potvrdzuje brejk z predošlej hry, no začína nevynútenou chybou.
     
    4:3
    Timea Bacsinszká má zdravotné problémy a už v prvom sete si vyberá právo na medical time out. Fyzioterapeutka sa stará najmä o jej pravé koleno, ktoré je zrejme tým bolestivým miestom.
     
    4:3
    Jelena Ostapenková to napokon zvládla a prvýkrát v dnešnom semifinále sa dostáva do vedenia. Hneď po returne bola aktívnejšia a bod získava vďaka parádnemu bekhendovému víťaznému úderu po čiare.
     
    40-30
    Jelena Ostapenková prvú šancu na zisk brejku nevyužila. Timea Bacsinszká ju zatlačila dobrým podaním von z dvorca, a tak Lotyška svoj return nesmerovala za základnú čiaru.
     
    40-15
    Ďalšia chyba v podaní švajčiarskej tenistky. Tá poslala loptičku ďaleko za základnú čiaru, a tak bude musieť odvracať dva brejkbaly súperky.
     
    30-15
    Jelena Ostapenková sa krásne položila do svojho returnu. Z forhendovej strany poslala na druhú stranu nechytateľný projektil a boduje.
     
    15-15
    Švajčiarska tenistka si na svoje konto pripisuje druhé eso. To bolo navyše zahrané z druhého podania, čo jej súperka rozhodne nečakala.
     
    15-0
    Timea Bacsinszká nezačína gem pri svojom podaní práve najlepšie. Loptičku netrafila vôbec dobre, a aj preto ju nasmerovala za základnú čiaru.
     
    3:3
    Jelena Ostapenková drží svoje podanie. V šiestom geme odvrátila dva brejkbaly, no napokon si včas pomohla prvým servisom. V poslednom prípade po kvalitnom servise Timea Bacsinszká napálila loptičku do siete.
     
    A-40
    Tentokrát mala Jelena Ostapenková šťastie. Jej servis dopadol presne na bočnú čiaru, a tak mala jej švajčiarska súperka malú šancu na reakciu.
     
    40-40
    Prvý servis neprišiel a Timea Bacsinszká svoju súperku okamžite trestá. Víťazným úderom po čiare koriguje skóre šiesteho gemu na zhodu.
     
    A-40
    Jelena Ostapenková otáča priebeh šiesteho gemu a bude mať jednu možno na vyrovnanie skóre. Opäť by však potrebovala pomoc prvého servisu.
     
    40-40
    Aj tretí gem pri podaní Jeleny Ostapenkovej pôjde cez zhodu. Timea Bacsinszká nevyužila ani ďalšiu svoju šancu, keďže loptičku poslala ďaleko do autu.
     
    30-40
    Jelena Ostapenková to teraz zahrala šikovne. Prezentovala sa aktívnou hrou a výmenu ukončila kratším úderom s nižším odskokom loptičky.
     
    15-40
    Timea Bacsinszká má dve šance na zisk ďalšieho brejku. Kratším úderom donútila ísť súperku k sieti, no tá neuspela. Jelena Ostapenková ťažký volej nasmerovala do siete.
     
    15-30
    Prvé podanie je v hre mladej Lotyšky veľmi dôležité. Na jej smolu ho netrafila ani teraz, rýchlo sa dostala pod tlak, a tak stráca aj túto loptičku.
     
    15-15
    Timea Bacsinszká tento raz využila slabšie druhé podanie svojej súperky. Loptičku trafila svojim bekhendom a pripisuje si na konto víťazný úder.
     
    15-0
    Šiesty gem prvého setu začína lepšie Jelena Ostapenková. Tá pekne rozbehala svoju súperku a výmenu ukončila forhendovým úderom po čiare.
     
    2:3
    Jelena Ostapenková poslala loptičku len do siete, a tak sa piaty gem prvého setu končí. Lotyška mala šancu na zisk cenného brejku, no gem pokazila vlastnými chybami.
     
    40-A
    Jelena Ostapenková mala výmenu veľmi dobre rozohranú, no jej volej končí v tesnom aute. Výhoda sa tak priklonila na stranu Timey Bacsinszkej.
     
    40-40
    Jelena Ostapenková nevyužila svoju veľkú šancu na zisk brejku. Svoj return poslala ďaleko za základnú čiaru, a tak budeme svedkami ďalšej zhody.
     
    40-30
    Lotyšská tenistka získava tretiu loptičku za sebou a môže získať ďalší cenný brejk. Timea Bacsinszká musela ísť do výmeny len cez druhé podanie, čo sa jej vypomstilo.
     
    30-30
    Jelena Ostapenková mala teraz poriadnu dávku šťastia. Jej úder tečovala páska, no napokon loptička prepadla na stranu jej švajčiarskej konkurentky.
     
    15-30
    Tri šance na potvrdenie vlastného servisu z toho napokon nebudú. Timea Bacsinszká totiž netrafila loptičku ideálne a poslala ju len do siete.
     
    0-30
    Švajčiarska tenistka si pomáha prvým esom v dnešnom zápase. Dostáva sa tak do komfortného vedenia a zrejme nebude mať na servise problémy.
     
    0-15
    Timea Bacsinszká teraz prekvapila svoju súperku úderom po čiare. Jelena Ostapenková nebola dostatočne pripravená na prechod na sieť a nedokázala reagovať na úder súperky.
     
    2:2
    Rovnaká chyba ako v predošlej výmene. Timea Bacsinszká priamo z returnu posiela loptičku do autu, a tak ukončuje štvrtý gem prvého setu. Pokračovať tak budeme za nerozhodného stavu.
     
    A-40
    Timea Bacsinszká sa snaží byť aktívna, no podobne ako pred pár sekundami zaznamenáva nevynútenú chybu priamo z returnu. Navyše, opäť to bolo po druhom podaní súperky.
     
    40-40
    Aj druhá hra pri podaní lotyšskej tenistky pôjde cez zhodu. Jelena Ostapenková sa zaskvela parádnym víťazným úderom, a tak odvrátila hrozbu straty servisu.
     
    30-40
    Timea Bacsinszká sa napokon dostala k výhode ďalšieho brejkbalu. Jelena Ostapenková síce dokázala reagovať na jej dobré skrátenie, no v ďalšom priebehu výmeny chybovala.
     
    30-30
    Veľká chyba v podaní švajčiarskej tenistky. Jelena Ostapenková musela ísť do výmeny len cez druhé podanie, no hneď prvý úder jej súperky skončil v sieti.
     
    15-30
    Pekná výmena z oboch strán. Zo zisku bodu sa ale teší Timea Bacsinszká, ktorá loptičku nechytateľne poslala na druhú stranu svojim bekhendom.
     
    15-15
    Tentokrát lotyšská tenistka trafila prvé podanie. Timea Bacsinszká zostala možno trošku zaskočená, a aj preto nedokázala reagovať na servis na čiaru.
     
    0-15
    Jelena Ostapenková išla do výmeny len cez druhé podanie. To nebolo také kvalitné, a tak Timea Bacsinszká mohla zahrať víťazný forhendový úder.
     
    1:2
    Timea Bacsinszká posiela loptičku za základnú čiaru, a tak aj ona prvýkrát v zápase prichádza o svoje podanie. Jelena Ostapenková sa vracia do hry o prvý set a o chvíľu pôjde podávať.
     
    40-30
    Predsa len z toho bude jeden brejkbal pre lotyšskú tenistu. Tá ťažila z chyby svojej súperky, a tak si môže získať stratený servis okamžite späť.
     
    30-30
    Švajčiarska tenistka vyrovnáva skóre tohto gemu vďaka priamemu bodu z podania. Mladej Jelene Ostapenkovej sa tak nádejný náskok rozplynul.
     
    30-15
    Tri šance na prelomenie podania z toho nebudú. Jelena Ostapenková netrafila loptičku ideálne, a tak po jej chybe boduje Timea Bacsinszká.
     
    30-0
    Jelena Ostapenková potvrdzuje, že je veľmi aktívnou hráčkou. Ani teraz sa nebála prejsť do útoku a vďaka parádnemu forhendu zvyšuje svoj náskok.
     
    15-0
    Timea Bacsinszká nezačína tretiu hru práve najlepšie. Loptička z jej rakety skončila len v sieti, a tak boduje jej o osem rokov mladšia súperka.
     
    0:2
    Timea Bacsinszká sa dostáva do vedenia o dva gemy. Opäť sa snažila skrátiť hru, jej súperka síce loptičku dobehla, no následne ju poslala do autu. Švajčiarka tak pôjde podávať na potvrdenie brejku.
     
    40-A
    Ďalšia nevynútená chyba v podaní mladej lotyšskej hráčky. Loptička skončila mimo vymedzeného priestoru, a tak tu máme ďalší brejkbal.
     
    40-40
    Jelena Ostapenková náročnú situáciu zvládla. Pomohla si kvalitným podaním do stredu dvorca a vďaka priamemu bodu upravuje skóre na zhodu.
     
    40-A
    Jelena Ostapenková posiela loptičku mimo vymedzeného priestoru. Timea Bacsinszká má tak prvú možnosť na zisk brejku v dnešnom zápase.
     
    40-40
    Následne ale mladšia z narodeninových oslávenkýň chybuje. Loptičku poslala len do siete, a tak pri svojom podaní musí čeliť druhej zhode.
     
    A-40
    Teraz to bolo zo strany lotyšskej hráčky oveľa lepšie. Jelena Ostapenková sa položila do svojho forhendového úderu a nedala súperke šancu.
     
    40-40
    Druhý gem zápasu ešte nekončí. Jelena Ostapenková netrafila loptičku práve najlepšie, nasmerovala ju za základnú čiaru, a tak tu máme zhodu.
     
    40-30
    Lotyška získava tretiu loptičku za sebou a má šancu ukončiť druhý gem zápasu. Po agresívne zahranom forhende sa dostala do prevahy a výmenu ukončila volejom pri sieti.
     
    30-30
    Švajčiarka teraz neskrátila hru práve najlepšie. Jelena Ostapenková bez väčších problémov loptičku dobehla a následne ukončila výmenu víťazným úderom.
     
    15-30
    Séria získaných bodov švajčiarskej tenistky sa skončila. Timea Bacsinszká sa teraz nevyvarovala nevynútenej chyby a loptičku poslala za základnú čiaru.
     
    0-30
    Jelena Ostapenková musela ísť do výmeny len cez druhé podanie a jej súperka toho dokonale využila. Timea Bacsinszká boduje vďaka víťaznému úderu priamo z returnu.
     
    0-15
    Timea Bacsinszká predviedla veľmi dobrý return. Vďaka nemu sa dostala vo výmene do prevahy a napokon ju ukončila šikovným skrátením tesne za sieť.
     
    0:1
    Prvá hra dnešného semifinále putuje na švajčiarsku stranu. Jelena Ostapenková dlhšiu výmenu ukončila úderom do siete, a tak o malú chvíľu pôjde podávať na vyrovnanie skóre.
     
    15-40
    Timea Bacsinszká má v úvodnej hre zápasu k dispozícii dva gembaly. Teraz si pomohla dobrým prvým servisom von z dvorca a donútila súperku chybovať.
     
    15-30
    Páska teraz tečovala úder Jeleny Ostapenkovej. Timea Bacsinszká ale dobre dokázala reagovať, loptičku dobehla a zahrala víťazný úder z bekhendu.
     
    15-15
    Tesný aut v podaní švajčiarskej tenistky. Tá chcela zmeniť rytmus výmeny, zahrať súperke do forhendovej strany, no loptička skončila tesne vedľa bočnej čiary.
     
    0-15
    Prvé semifinálové stretnutie tohtoročného French Open začala na servise Timea Bacsinszká. Do úvodnej výmeny musela ísť cez druhé podanie, no jej súperka posiela return za základnú čiaru.
     
    0:0
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Obe narodeninové oslávenkyne sú už na kurte a po krátkej rozcvičke zabojujú o svoje prvé grandslamové finále. Žreb vyhrala mladá lotyšská tenistka, no zápas začne na podaní skúsenejšia Timea Bacsinszká.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z tenisového French Open. V ženskej časti turnaja zostali v hre posledné štyri tenistky a my sa bližšie pozrieme na prvé semifinále. V ňom si na kurte Philippea Chatriera zmerajú sily Jelena Ostapenková a Timea Bacsinszká.

    JELENA OSTAPENKOVÁ

    Jelena Ostapenková si dnešný deň určite dobre zapamätá. Nielenže oslavuje dvadsiate narodeniny, ale odohrá aj svoje prvé grandslamového semifinále. V Paríži predvádza vynikajúci tenis a určite nie je bez šance ani dnes. Pomerne hladko prešla do štvrtého kola, hoci hneď úvodný set na turnaji prehrala. V osemfinále zaskočila Sam Stosurovú a v utorok otočila zápas proti bývalej svetovej jednotke Caroline Wozniackej. Zápas bol síce niekoľkokrát pre dážď prerušený, ale mladá Lotyška ukázala svoje kvality. Zverenka bývalej španielskej tenistky Anabel Mediny Garriguesovej sa prezentuje neuveriteľne agresívnou hrou, z ktorej pramení vysoký počet víťazných úderov, ale aj nevynútených chýb. Celkovo na turnaji v piatich dueloch zahrala 195 winnerov, čo je presne 39 na jedno stretnutie. Po prvom servise vyhrala 67% výmen a až 31-krát získala servis svojich súperiek. Jelena Ostapenková má vynikajúcu formu a jej tohtoročná bilancia na antuke je 19-3.

    TIMEA BACSINZSKÁ

    Timea Bacsinszká v tejto sezóne odohrala len 23 zápasov, čo rozhodne nie je veľa. V marci mala problémy s ľavým zápästím, ale na svoj obľúbený turnaj sa dokázala pripraviť na výbornú. Od roku 2015 druhýkrát postúpila na Roland Garros do semifinále a paradoxom je, že aj ona dnes oslavuje svoje narodeniny. Prvými troma kolami Švajčiarka doslova preletela a v šiestich setoch stratila len deväť gemov. Prvé drobné problémy nastavili až v osemfinále, kde musela otáčať zápas s Venus Williamsovou. Spoľahlivý výkon podala aj v utorok, keď zdolala domácu Kristinu Mladenovičovú po setoch 6:4, 6:4. V porovnaní s Jelenou Ostapenkovou má podstatne viac skúseností. V roku 2015 odohrala vynikajúce semifinále. Proti 23-násobnej grandslamovej šampiónke viedla 4:6, 2:3. Potom ale akoby sa zľakla víťazstva a proti rozbehnutej Serene stratila desať hier v rade. Dnes ju čaká prvá vzájomná konfrontácia s mladou Lotyškou a podľa stávkových kancelárii bude miernou favoritkou.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Miroslav Kováčik

    čas zápasu: 2:15

    3. set: 0:38

    Ostapenková Bacsinszká
    3. set Stretnutie 3. set
    získané body celkom
    34 106 104 26
    najdlhšia séria získaných bodov
    8 8 5 4
    Setboly
    2 4 2 0
    Mečboly
    2 2 0 0
    víťazné údery *
    50 22
    nevynútené chyby *
    45 19
    úspešnosť na sieti *
    19 / 27
    70 %
    3 / 4
    75 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:14 0:48 0:46 0:15
    Esá **
    1 3 5 0
    Dvojchyby **
    0 3 1 0
    udržané podania
    2 / 4
    50 %
    7 / 15
    47 %
    7 / 15
    47 %
    1 / 5
    20 %
    Odvrátené brejboly
    0 / 2
    0 %
    6 / 14
    43 %
    7 / 15
    47 %
    4 / 8
    50 %
    body pri vlastnom podaní
    15 / 30
    50 %
    55 / 111
    50 %
    48 / 99
    48 %
    11 / 30
    37 %
    body po 1. podaní *
    38 / 69
    55 %
    33 / 65
    51 %
    body po 2. podaní *
    17 / 43
    40 %
    15 / 34
    44 %
    úspešnosť 1. podania *
    69 / 112
    62 %
    65 / 99
    66 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    4 / 8
    50 %
    8 / 15
    53 %
    8 / 14
    57 %
    2 / 2
    100 %
    body pri súperovom podaní
    19 / 30
    63 %
    51 / 99
    52 %
    56 / 111
    50 %
    15 / 30
    50 %
    body po príjme 1, podania *
    32 / 65
    49 %
    31 / 69
    45 %
    body po príjme 2. podania *
    19 / 34
    56 %
    26 / 43
    60 %
    Informáciu ku štatistikám

    Aktuálnosť štatistík označených *: po 3. setu

    ostatné štatistky sú počítané priebežne automaticky

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Jelena Ostapenková
    Štát: Lotyšsko
    Dátum narodenia: 08.06.1997
    Vek: 27 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 177 cm
    Hmotnosť: 68 kg

    Timea Bacsinszká
    Štát: Švajčiarsko
    Dátum narodenia: 08.06.1989
    Vek: 35 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 170 cm
    Hmotnosť: 62 kg
    Nasadený: 30
    Louise Azemarová Engzellová (SWE)