Kanada – Rusko 4:2 (kon.) | Švédsko – Fínsko 4:1 (kon.)
koniec
Švédsko
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Fínsko
Sobota 20.05.2017, 19:15 • LANXESS Arena • Majstrovstvá sveta • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:15.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu priamo z dejiska MS v hokeji 2017 v Kolíne nad Rýnom. V druhom semifinálovom súboji uvidíme škandinávske derby medzi Fínskom a Švédskom.

    Fínsko pricestovalo na svetový šampionát v pozícii obhajcu strieborných medailí z minulého roka, ale v základnej skupine sa trápilo a bojovalo o účasť vo štvrťfinále. V siedmich zápasoch nazbieralo jedenásť bodov a malo skóre 20:22, čo mu stačilo na štvrté miesto o jediný bod pred domácim Francúzskom. Suomi v úvodnom vystúpení zdolali Bielorusko tesne 3:2, ale následne podľahli Francúzsku vysoko 1:5 a nestačili ani na Česko, ktoré zmazalo trojgólové manko a triumfovalo 4:3 po samostatných nájazdoch. Fíni vedeli, že vo zvyšných zápasoch musia bezpodmienečne získavať body a podarilo sa im to. Slovincov porazili 5:2, Nórov 3:2 po predĺžení a Švajčiarov takisto 3:2 po predĺžení. V poslednom dueli skupiny síce podľahli Kanade 2:5, ale vtedy už mali istý postup do štvrťfinále, kde narazili na Američanov. Proti výberu USA neboli favoritom, no zvolili efektívnu defenzívnu taktiku a vyhrali 2:0.

    Vo fínskej nominácii nájdeme kombináciu hráčov z NHL a európskych líg, v ktorej absentujú hviezdy svetového formátu. Tréner Lauri Marjamäki sa však spolieha na dvoch mladých talentovaných útočníkov s obrovským potenciálom. Sebastian Aho nazbieral v ôsmich zápasoch deväť bodov (2+7), Mikko Rantanen má na svojom konte osem bodov (3+5). Podporuje ich ešte skúsený Veli-Matti Savinainen z Tappary Tampere so šiestimi bodmi (2+4). Jednotkou v bráne by mal byť Harri Säteri, ktorý vytlačil na striedačku pôvodne prvú voľbu trénera Joonasa Korpisala.

    Švédsko dvakrát po sebe vypadlo vo štvrťfinále a teraz berie iba cenný kov. V základnej skupine však obsadilo až tretie miesto so ziskom šestnástich bodov a pozitívnym skóre 29:13. Tre Kronor mali slabší štart do turnaja, keď v úvodných troch dueloch dvakrát prehrali. Rusom podľahli 1:2 po samostatných nájazdoch, následne porazili Nemcov jasne 7:2, ale hneď nato nestačili na Američanov pomerom 3:4. Severania sa však postupne zohrali a zvládli zvyšné štyri vystúpenia, v ktorých boli papierovými favoritmi. Lotyšov zdolali 2:0, Talianov 8:1, Dánov 4:2 a Slovákov takisto 4:2. Vo štvrťfinále museli cestovať do Paríža, ale cesta do francúzskej metropoly im nenarobila problémy. Proti Švajčiarom triumfovali 3:1.

    Tri korunky pozvali na turnaj pôvodne šestnásť hokejistov z NHL, ale v priebehu majstrovstiev k ním pribudli ďalší traja hráči. Vo výbere Švédska sa nachádzajú osobnosti ako brankár Henrik Lundqvist, obrancovia Victor Hedman s Oliverom Ekmanom-Larssonom alebo útočníci Nicklas Bäckström s Williamom Nylanderom, ktorý je najproduktívnejším hráčom tímu. V ôsmich štartoch sa môže pochváliť bilanciou 6+6. Okrem neho sa nikto nedostal cez úroveň desať bodov, no sila Švédov je práve v tom, že kvalitu majú všetky štyri formácie.

    Fínsko a Švédsko na seba narážajú pravidelne v rámci Euro Hockey Tour. V tejto sezóne odohrali štyri zápasy, v ktorých sa trikrát tešili Suomi. Na septembrovom Svetovom pohári však triumfovali Švédi 2:0. Posledný vzájomný súboj z majstrovstiev sveta sa datuje do roku 2013, keď v semifinále vyhralo Švédsko 3:0 vďaka trom presilovkovým gólom a ovládlo turnaj na domácej pôde.
     
    Úvodné zostavy:

    Švédsko: Lundqvist (Fasth) – Strålman, Hedman (A), Ekman-Larsson, Brodin, J. Klingberg, Edler, Holm – E. Lindholm, V. Rask, Landeskog (A) – Lindberg, Bäckström, W. Nylander – Everberg, Nordström, W. Karlsson – Krüger, J. Lundqvist (C), Eriksson Ek – Söderberg.

    Fínsko: Säteri (Korpisalo) – Ohtamaa, Honka, Kukkonen (C), V. Lajunen, Lehtonen, Hietanen, Jaakola (A) – Savinainen, Filppula (A), Rantanen – Aho, Pyörälä, Puljujärvi – Kemppainen, Pihlström, J. Aaltonen – M. Aaltonen, J. Lajunen, Hännikäinen – Osala.

    Rozhodca: Hribik (CZE), Jeřábek (CZE) – Otmachov (RUS), Vanoosten (CAN).
     
    Rikard Grönborg dnes nechal mimo zápasovej súpisky troch hokejistov. Na tribúne zostal brankár Eddie Läck a útočníci Carl Klingberg s Linusom Omarkom. Fínsky kouč Lauri Marjamäki vynechal zo zostavky gólmana Joniho Ortia, obrancu Joonasa Järvinena a útočníka Tomiho Sallinena.
     
    Švédi sa proti Fínom budú spoliehať na svoju brankársku legendu Henrika Lunqvista, ktorý zatiaľ na turnaji naskočil do troch duelov a všetky boli víťazné. Suomi vsádzajú na Harriho Säteriho, ktorý vychytal čisté konto proti Američanom.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Fíni začali ofenzívne. Hneď po ôsmich sekundách strieľal z pravého krídla Oskar Osala. Potom sa strhla menšia mela pred švédskou bránou.
     
    00:46
    Mikko Rantanen sa snažil nájsť zadovkou pred bránou niekoho zo svojich spoluhráčov, ale švédska defenzíva spoľahlivo zasiahla.
     
    01:20
    Jonas Brodin nedokázal získať útočného pásmo, pretože jeho prihrávka sa odrazila od jedného z Fínov na striedačku.
     
    01:45
    Elias Lindholm zakončoval z ľavého krídla, no jeho pokus bol zrazený až na ochrannú sieť.
     
    01:49
    Švédsko dalo gól! Tre Kronor udreli priamo z buly. Nicklas Bäckström vyhral puk za seba, od modrej čiary vypálil ALEXANDER EDLER a Harri Säteri nedokázal úspešne zasiahnuť. Asistencia: Nicklas Bäckström.
    01:49 Alexander EDLER - 1:0

     
    02:02
    John Klingberg nahodil puk zo stredného pásma priamo na brankára Harriho Säteriho. Ten radšej prerušil hru.
     
    02:50
    Fíni sa nedokázali dostať z vlastného obranného pásma s pukom na hokejkách. Švédi im však dovolili aspoň vystriedať.
     
    03:04
    Harri Säteri musel zasahovať po strele švihom z pravého krídla. Puk zrazil na ochrannú sieť.
     
    03:50
    Švédi zovreli svojho súpera v pásme, ale Oliver Ekman-Larsson trafil iba hráča stojaceho pred sebou.
     
    04:22
    Joel Eriksson Ek zakončoval bekhendom spomedzi kruhov. Harri Säteri bol pripravený a puk schoval v náručí.
     
    04:45
    Fínsko dalo gól! Suomi rýchlo odpovedajú a z prvej šance vyrovnávajú skóre. JOONAS KEMPPAINEN dobre sledoval puk, získal ho medzi kruhmi a presnou strelou švihom prekonal Henrika Lundqvista. Asistencia: Juhamatti Aaltonen.
    04:45 Joonas KEMPPAINEN - 1:1

     
    05:06
    Pred švédskou bránou došlo k menšej šarvátke, a tak rozhodcovia vylučujú. Dve trestné minúty za hrubosť dostali Joel Eriksson Ek a Jani Lajunen.
     
    06:00
    V hre štyroch proti štyrom je to zatiaľ opatrné. Oba tímy sa nevedia dostať do koncovky.
     
    06:25
    Joakim Nordström predviedol individuálny prienik po ľavom krídle, natlačil sa pred bránu, ale bekhendom nezakončil presne.
     
    07:06
    Švédi aj Fíni hrajú s piatimi mužmi. Joel Eriksson Ek a Jani Lajunen sa vrátili na ľadovú plochu.
     
    07:15
    Hra bola prerušená, čo je príležitosť na prvú reklamnú prestávku v dnešnom zápase.
     
    07:41
    Valtteri Filppula obkrúžil bránu, prihral na modrú čiaru Villemu Lajunenovi a jeho strela švihom iba tesne minula cieľ.
     
    08:45
    John Klingberg zakončoval švihom od modrej čiary. Harri Säteri puk dobre videl a bez problémov zasiahol.
     
    09:15
    Victor Rask dostával prihrávku pred odkrytú bránu, ale puk mu ušiel z hokejky a nedokázal zakončiť.
     
    09:58
    Sebastian Aho nepríjemne zakončil švihom z vrcholu kruhov. Henrik Lundqvist dokázal skrotiť puk až na dvakrát.
     
    11:12
    William Nylander nahadzoval puk z otočky pred fínsku bránu, kde stál jeho spoluhráč, no nič zaujímavé z toho nebolo.
     
    11:40
    Momentálne sledujeme slabšiu pasáž zápasu. Oba tímy pozorne vykrývajú priestor v strednom pásme a nepúšťajú sa do šancí.
     
    12:30
    Fíni stratili puk vo vlastnom obrannom pásme a pustili súpera do šance. Strela Alexandra Edlera skončila na Säteriho betóne.
     
    13:22
    Veľká príležitosť švédskeho výberu. William Nylander zakončoval z tesnej blízkosti bekhendom, ale Harri Säteri podržal Fínov.
     
    13:54
    Veli-Matti Savinainen potiahol puk od vlastnej brány až do útočného pásma, ale jeho strela spoza obrancu bola zblokovaná.
     
    14:20
    Fínom vyšiel rýchly prechod do útoku. Po presnej kombinácii strieľal z pravého krídla Jesse Puljujärvi, ktorý trafil Lundqvistov betón.
     
    15:26
    V posledných sekundách sledujeme viacero nedorozumení v strednom pásme, z čoho rezultovalo prerušenie hry.
     
    16:13
    Švédi na chvíľu získali útočné pásmo, no nedokázali si v ňom presne prihrať a potom radšej odišli striedať.
     
    17:10
    Mika Pyörälä rozveselil fínskych fanúšikov, keď strieľal z pravého krídla. Trafil však iba bočnú sieť, takže radosť bola zbytočná.
     
    18:30
    Zápas momentálne nemá vysoké tempo. Hráči sa ťažko dostávajú do gólových šancí a brankári sú teraz bez práce.
     
    19:20
    Fínom sa otvárala príležitosť na brejk troch proti dvom, ale ich prečíslenie stroskotalo na nepresnej prihrávke.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Švédski hokejisti odštartovali výborne, keď už v druhej minúte napol sieť strelou od modrej čiary Alexander Edler. Odpoveď Fínov prišla o tri minúty neskôr. Joonas Kemppainen získal puk medzi kruhmi a prekonal Lundqvista. Za vyrovnaného stavu nechce ani jeden tím riskovať, čoho výsledkom je divácky menej atraktívny hokej.
     
    Strely na bránu: 11 – 5.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:45
    Lasse Kukkonen nahodil puk zo stredného pásma na brankára Henrika Lundqvista, no nevšimol si, že jeho spoluhráči sú v ofsajde.
     
    21:22
    Fíni nedokázali dostať puk z vlastného pásma a ponúkli ho Švédom. Oliver Ekman-Larsson nepríjemne nahadzoval od modrej čiary.
     
    22:23
    John Klingberg zakončoval švihom z ľavého krídla. Harri Säteri bez problémov schoval puk v náručí.
     
    22:56
    William Nylander krúžil s pukom v útočnom pásme, ale Topi Jaakola ho dobre pokryl a vytlačil do stredu klziska.
     
    24:00
    Oskar Osala zvládol súboji pri mantineli s Victorom Hedmanom, našiel na modrej čiare voľného Mikka Lehtonena a jeho zakončenie musel vyriešiť Henrik Lundqvist.
     
    24:29
    Prvá presilovka dnešného zápasu bude patriť Švédom. Valtteri Filppula dostal dve trestné minúty za podrazenie.
     
    24:36
    Švédsko dalo gól! Tri korunky poľahky využili presilovku. JOHN KLINGBERG vystrelil švihom z osi klziska, Harri Säteri nič nevidel a puk prešiel až do siete. Asistencie: Oliver Ekman-Larsson, William Nylander.
    24:36 John KLINGBERG - 2:1

     
    25:17
    Sebastian Aho nepríjemne tečoval puk pred švédskou bránou a Henrik Lundqvist mal šťastie, že smeroval tesne vedľa.
     
    25:51
    Victor Hedman preveril Säteriho pozornosť prudkým švihom od modrej čiary. Fínsky brankár predviedol pohotovú lapačku.
     
    26:10
    Veli-Matti Savinainen zakončoval spoza hráča, ale jeho pokus vyletel príliš vysoko a Henrik Lundqvist nemusel zasahovať.
     
    26:47
    Veľká šanca švédskeho výberu. William Nylander pripravil ideálnu pozíciu na zakončenie Oscarovi Lindbergovi, ktorý švihom našiel iba lapačku Harriho Säteriho.
     
    27:30
    William Nylander skúsil nečakanú strelu z otočky. Harri Säteri nebol pripravený, ale puk letel tesne vedľa brány.
     
    27:47
    Prvá presilovka pre Fínsko. Švédi dostávajú dve trestné minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche, ktoré si odsedí Joel Eriksson Ek.
     
    28:34
    Fíni začali presilovku aktívne, ale teraz majú problém získať útočné pásmo a volia radšej striedanie formácií.
     
    29:23
    Jesse Puljujärvi a Antti Pihlström kvalitne strieľali z oboch krídel. Henrik Lundqvist dvakrát úspešne zasiahol betónom.
     
    29:50
    Po skončení oslabenia sa vydal do úniku Gabriel Landeskog, ktorý si telom odtlačil hráča a jednou rukou nebezpečne zakončil.
     
    31:20
    Fíni dobre pokrývajú stredné pásmo a švédska útočná snaha sa tak končí ešte pred modrou čiarou.
     
    32:20
    Joakim Nordström nebezpečne tečoval strelu od modrej čiary. Harri Säteri zareagoval na zmenu smeru puku a podržal svoj tím.
     
    32:46
    Henrik Lundqvist odkorčuľoval na striedačku, pretože hlavný rozhodca signalizuje vylúčenie. Švédi idú do útoku v šestici.
     
    33:35
    Švédi hrali minútovú presilovku počas powerplay pri signalizovanom vylúčení a teraz v nej budú pokračovať. Na trestnú lavicu odišiel Jesse Puljujärvi za hákovanie.
     
    34:20
    Švédi držia svojho súpera pod tlakom, ale vôbec nestrieľajú. Pravdepodobne čakajú, že sa pred nimi zjaví prázdna brána.
     
    34:52
    Švédsko dalo gól! Severania využili ďalšiu presilovku a odskakujú Fínom na rozdiel dvoch presných zásahov. WILLIAM NYLANDER sa dostal s pukom medzi kruhmi a presnou strelou prekonal Harriho Säteriho. Asistencia: Nicklas Bäckström.
    34:52 William NYLANDER - 3:1

     
    35:33
    Julius Honka bez problémov prešiel stredným pásmom, ale potom bol pritlačený na mantinel a rýchlo stratil puk.
     
    35:42
    Švédi budú mať výhodu presilovky. Julius Honka dostal dve trestné minúty za nedovolené bránenie.
     
    36:30
    Oliver Ekman-Larsson zakončoval švihom od modrej čiary. Harri Säteri puk zrazil do rohu klziska.
     
    37:10
    William Nylander bol na konci presnej švédskej kombinácie v útočnom pásme. Zblízka však namieril iba do betónu ležiaceho Harriho Säteriho.
     
    37:42
    Fínsky výber prežil oslabenie a neinkasoval ďalší gól, ktorý by mohol byť pre zápas rozhodujúci.
     
    38:14
    Švédski hokejisti momentálne dominujú a súpera ani nepúšťajú k puku. Fíni sú uväznení vo vlastnom obrannom pásme.
     
    39:01
    Marcus Krüger strieľal švihom z pravého kruhu, no Harri Säteri puk neudržal vo svojej moci. Rozhodcovia však prerušili hru pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    40:00
    Po druhej siréne došlo k šarvátke pred fínskou bránou. Rozhodcovia vylučovali na oboch stranách. Dve trestné minúty za hrubosť dostali Victor Hedman a Joonas Kemppainen.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Švédi jasne ovládli prostredné dejstvo a zaslúžene si vypracovali dvojgólový náskok vďaka dvom využitým presilovkám. Druhý presný zásah "troch koruniek" zaznamenal strelou od modrej čiary John Klingberg a potom sa k nemu pridal v ďalšej početnej výhode William Nylander.
     
    Strely na bránu: 26 – 11.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:21
    Nicklas Bäckström vypálil príklepom od modrej čiary. Harri Säteri puk zrazil do rohu klziska.
     
    41:07
    Sebastian Aho prešiel takmer cez celé klzisko, vystrelil švihom z vrcholu kruhov, ale jeho pokus bol zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    41:37
    Oscar Lindberg zakončoval z pravej strany, ale Harri Säteri bol pripravený a puk vyrazil do bezpečia.
     
    42:00
    Hra štyroch proti štyrom sa skončila. Oba tímy sú v plnom počte.
     
    42:35
    Švédi rovnako ako v predchádzajúcich dueloch na turnaji ukazujú, že si vedia postrážiť tesné vedenie a súpera k ničomu nepustia.
     
    43:02
    Anton Strålman strieľal švihom takmer od modrej čiary. Harri Säteri si pripísal ďalší úspešný zákrok, keď schoval puk v lapačke.
     
    43:46
    Fíni sa vôbec nedostávajú do šancí. V prvej tretine ešte občas hrozili, ale od druhého dejstva sú skoro neviditeľní.
     
    44:00
    Antti Pihlström vnikol medzi dvoch švédskych obrancov, tlačil sa do zakončenia, ale v rozhodujúcom momente bol zastavený.
     
    45:06
    Fínsko postupne zvyšuje aktivitu smerom dopredu, ale zatiaľ sa nedokáže presadiť. Švédi kontrolujú hru aj výsledok.
     
    45:26
    Juuso Hietanen nahodil puk do skrumáže pred švédskou bránou, no jeho spoluhráči sa nedostali k dorážke.
     
    46:34
    Mikko Rantanen inkasoval tvrdý hit na útočnej modrej čiare. V plnej rýchlosti ho zastavil švédsky obranca Anton Strålman.
     
    47:23
    Ville Lajunen skúsil prekvapiť Henrika Lundqvista strelou spoza obrancu. Skúsený gólman pohotovo zasiahol vyrážačkou.
     
    47:53
    Po strele švédskeho útočníka Harri Säteri schoval puk a prerušil hru. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    49:00
    Na ľade vidíme minimum zaujímavých momentov. Švédom ide hlavne o udržanie náskoku, a tak sa nikam netlačia.
     
    49:54
    Fíni si nevedia vytvoriť tlak v útočnom pásme a Henrik Lundqvist je už veľmi dlho bez vážnejšieho zákroku.
     
    50:45
    Suomi čoraz viac otvárajú hru a tlačia všetko do útočného pásma. Švédsko bez problémov bráni.
     
    51:35
    Joel Eriksson Ek nenápadne zakončoval bekhendom z tesnej blízkosti fínskej brány. Puk smeroval iba do rohu klziska.
     
    52:13
    Švédi dobre zakombinovali v útočnej tretine. Gabriel Landeskog strieľal švihom z ľavého krídla.
     
    53:30
    Stále je to rovnaký obraz hry. Fínsko sa nevie usadiť v útočnom pásme súpera a márne bojuje o zníženie.
     
    53:52
    Švédsko dalo gól! Tre Kronor definitívne rozhodujú a potvrdzujú svoj postup do finále. Strelou švihom sa presadil JOAKIM NORDSTRÖM, ktorý prekonal fínskeho brankára Harriho Säteriho. Asistencia: Marcus Krüger.
    53:52 Joakim NORDSTRÖM - 4:1

     
    55:00
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných päť minút. Fíni sa stále nevzdávajú a bojujú.
     
    55:34
    Antti Pihlström vystrelil spomedzi kruhov, tesne pred bránou puk tečoval Juhamatti Aaltonen, ale namieril vedľa.
     
    56:50
    Švédsko výborne bráni stredné pásmo a svojho rivala nepúšťa do šancí. Fínom sa kráti čas na úpravu skóre.
     
    57:24
    Švédi nezvládli rozohrávku a poslali puk cez všetky čiary. Po zakázanom uvoľnení sa hra sťahuje pred Lundqvista.
     
    57:37
    Veľká šanca švédskeho tímu. Victor Rask mohol pridať ďalší gól, ale obetavým zákrokom ho zastavil brankár Harri Säteri.
     
    57:53
    Tesne pred koncom zápasu je tu posledná reklamná prestávka. Švédi v záverečných dvoch minútach určite udržia komfortné vedenie.
     
    58:15
    Fínsko skúša hru bez brankára a útočí so šiestimi hráčmi. Švédi sú uzavretí pred vlastným gólmanom.
     
    59:10
    Suomi majú trvalý tlak v útočnom pásme, no nedostávajú sa do k strelám. Švédi dobre vykrývajú priestor.
     
    59:43
    Fínsko malo v powerplay obrovskú príležitosť na zníženie. Henrik Lundqvist však odolal všetkým dorážkam súpera a pridal k tomu jeden parádny zákrok vyrážačkou.
     
    Koniec zápasu.
     
    Najlepší hráči zápasu: Nicklas Bäckström (Švédsko) – Joonas Kemppainen (Fínsko).
     
    Strely na bránu: 41 – 23.
     
    Traja najlepší hráči Fínska na turnaji: Sebastian Aho, Julius Honka, Veli-Matti Savinainen.

    Traja najlepší hráči Švédska na turnaji: Victor Hedman, William Nylander, Gabriel Landeskog.
     
    Švédsko zajtra vyzve vo finále Kanadu a Fínsko si zahrá o tretie miesto s Ruskom. Suomi dnes vzdorovali favoritovi iba v prvej tretine, keď Joonas Kemppainen reagoval na rýchly gól Alexandra Edlera. Od druhej časti hry však na ľade dominovali švédski hokejisti, ktorí pridali ďalšie dva presné zásahy. V presilovkách sa presadili John Klingberg a William Nylander, definitívu výsledku dal potom Joakim Nordström. (21:22:52)

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 2. Edler (Bäckström), 25. J. Klingberg (Ekman-Larsson, W. Nylander), 35. W. Nylander (Bäckström), 54. Nordström (Krüger) – 5. Kemppainen (J. Aaltonen)


    Švédsko: Lundqvist (Fasth) – Strålman, Hedman (A), Ekman-Larsson, Brodin, J. Klingberg, Edler, Holm – E. Lindholm, V. Rask, Landeskog (A) – Lindberg, Bäckström, W. Nylander – Everberg, Nordström, W. Karlsson – Krüger, J. Lundqvist (C), Eriksson Ek – Söderberg.
    Fínsko: Säteri (Korpisalo) – Ohtamaa, Honka, Kukkonen (C), V. Lajunen, Lehtonen, Hietanen, Jaakola (A) – Savinainen, Filppula (A), Rantanen – Aho, Pyörälä, Puljujärvi – Kemppainen, Pihlström, J. Aaltonen – M. Aaltonen, J. Lajunen, Hännikäinen – Osala.

    Rozhodca: Hribik (CZE), Jeřábek (CZE) – Otmachov (RUS), Vanoosten (CAN).