USA – Fínsko 0:2 (kon.) | Rusko – Česko 3:0 (kon.) | Kanada – Nemecko 2:1 (kon.)
Švajčiarsko – Švédsko 1:3 (kon.)
koniec
Rusko
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Česko
Štvrtok 18.05.2017, 16:15 • AccorHotels Arena, Paríž • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Partner:
     
    56:39
    Fantastický Artemij Panarin. Ten znova predviedol svoju individuálnu šikovnosť, obhodil si Radka Gudasa, no v tej rýchlosti už nedokázal zdvihnúť puk tak, aby prekonal Pavla Francouza.
    53:55 Artemij PANARIN - 3:0

     
    53:55
    Rusko dalo gól!
    Česi pri svojej absolútnej ofenzívnej snahe prepadli v útočnom pásme, Nikita Kučerov založil protiútok a ponúkol ARTEMIJOVI PANARINOVI puk ako na zlatom podnose. Zdá sa, že je definitívne rozhodnuté. Asistencia: Kučerov.
     
    51:25
    Česi už hrajú vabank, čo sa im v tejto chvíli mohlo vypomstiť. Artemij Panarin zrýchlil okolo svojho spoluhráča z Chicaga Michala Kempného, v samostatnom nájazde ho však vychytal skvelý Pavel Francouz.
     
    47:55
    Rusi pokračujú v nie príliš disciplinovanom výkone a sami ponúkajú Čechom ďalšiu presilovú hru. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie NIkita Kučerov.
     
    46:54
    Ruský tlak sa stále zvyšuje. Arťom Zub sa teraz z pozície obrancu vydal až za bránku, odkiaľ naservíroval puk Sergejovi Andronovovi, ktorého fantastickým zákrokom vychytal Pavel Francouz. Ten tak naďalej drží Česko ako-tak nad vodou.
     
    44:19
    Až do tejto chvíle sme čakali na väčšiu príležitosť Ruska. Jevgenij Kuznecov pekne videl nikým nekrytého Nikitu Kučerova, ktorého projektil tesne minul bránku Pavla Francouza!
     
    43:29
    Tak za toto Josef Jandač svojho kapitána nepochváli. Pri tlaku českého tímu sa totiiž Jakub Voráček v útočnom pásme previnil zbytočnou nebezpečnou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    43:05
    Zaujímavá príležitosť Ruska. Dmitrij Orlov vyzval na samostatný nájazd rozbehnutého Nikitu Kučerova, no ten na Pavla Francouza nevyzrel.
     
    38:35
    Nádherná individuálna akcia Artemija Panarina! Útočník zbornej zrýchlil okolo obrancu, napálil puk na Pavla Francouza, no trafil len konštrukciu bránky!
     
    32:45
    Krásna individuálna akcia Robina Hanzla. Ten si prebral puk na útočnej modrej, postupne sa zbavil trojice súperov, mieril to na "teplomer", no Andrej Vasilevskij si aj tento zákrok postrážil.
     
    30:45
    Čechom dnes presilové hry absolútne nevychádzajú. Do rýchleho protiútoku sa vydal Valerij Ničuškin, ktorý sa pokúsil obkrúžiť bránku, no hradbu tiel pred Pavlom Francouzom sa mu napokon prestreliť nepodarilo.
     
    30:24
    Peknú individuálnu akciu predviedol Jakub Voráček, presadil sa medzi dvojicou ruských obrancov, no Dmitrij Orlov mu ho v poslednej možnej chvíli dokázal vypichnúť.
     
    28:53
    Puk do bránkoviska nahadzoval Jan Rutta, Vasilveskij ho pred seba len vyrazil, no k jeho spokojnosti rozhodcovia hru prerušili a vhadzovať sa bude znova po pravici ruského gólmana.
     
    28:53
    Ivan Provorov v strednom pásme zahákoval rozbehnutého Jakuba Voráčka, čo neuniklo pozornosti rozhodcov a tí posielajú ruského beka na trestnú lavicu.
     
    22:13
    Skvelý Pavel Francouz! Po osi Kučerov – Kuznecov mohool z prvej páliť Artemij Panarin, no český gólman vytiahol ukážkový zákrok lapačkou!
     
    18:10
    Krásna kombinácia českého tímu! David Pastrňák bol znova vo veľmi dobrej streleckej pozícii, no zvolil prihrávku na ešte lepšie postaveného Jakuba Voráčka, ktorý opečiatkoval ľavú žrdku Vasilveského bránky!
     
    17:05
    Ďalšia presilovková príležitosť pre Česko. Alexander Barabanov totiž v útočnom pásme podrazil rozbehnutého Radima Šimeka, za čo si musí ísť oddýchnuť na trestnú lavicu.
    13:36 Nikita KUČEROV - 2:0

     
    13:36
    Rusko dalo gól!
    Rusi po prvý raz využívajú presilovú hru v dnešnom zápase. Jevgenij Kuznecov obišiel bránku, pekne našiel NIKITU KUČEROVA, a ten prepálil Pavla Francouza. Asistencie: Kuznecov, Antipin.
     
    12:44
    Tak teraz sa českí hokejisti poriadne hnevajú. Jakub Jeřábek totiž predviedol pekný bodyček proti Nikitovi Kučerovovi, no rozhodcovia ho "odmenili" dvoma minútami za nedovolené bránenie.
     
    10:15
    No a už mohlo byť vyrovnané! Vo veľkej príležitosti sa po prihrávke od Radka Gudasa sa ocitol Vladimír Sobotka, no bránu Andreja Vasilevského netrafil!
     
    09:39
    Česi dostávajú príležitosť na vyrovnanie. Ďalším vylúčeným Rusom je útočník Nikita Gusev, ktorý sa previnil Nikita Gusev.
    08:45 Dmitrij ORLOV - 1:0

     
    08:45
    Rusko dalo gól!
    Rusom síce nevyšiel úvod stretnutia, nevyužilli ani presilovú hru, no napriek tomu sa ujímajú vedenia. Sergej Poltnikov si počkal na nakorčuľovaného DMITRIJA ORLOVA, a ten prepálil aj ležiaceho Radka Gudasa. Asistencia: Plotnikov.
     
    08:26
    Predsa len si v tejto početnej prevahe Rusi vypracovali obrovskú príležitosť! Česi mali teraz aj trochu šťastia, keď po strele Jevgenija Kuznecova pomohli Pavlovi Francouzovi aj viacerí jeho spoluhráči.
     
    06:32
    Prvú presilovú hru si zahrajú aj ruskí hokejisti. Potrestaným českým hráčom je práve David Pastrňák, ktorý si musí odpykať dvojminútový trest za nedovolené bránenie.
     
    06:15
    Obrovská príležitosť českého tímu! David Pastrňák bol sám medzi kruhmi, no v ideálnej streleckej pozícii sa ešte pokúsil hľadať Romana Červenku, ktorý však puk netrafil!
     
    02:38
    Prvú presilovú hru si vďaka svojej aktivite zahrajú českí hokejisti. Na trestnú lavicu odchádza Sergej Andronov, ktorý sa previnil nedovoleným bránením.
     
    01:49
    Veľká príležitosť Čechov! Roman Horák sa pekne zbavil ruského obrancu, spoza brány nabil Tomášovi Plekancovi, no ten si ani tentokrát nepripísal svoj prvý gól na turnaji.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 9. Orlov (S. Plotnikov), 14. Kučerov (Kuzněcov, Antipin), 54. Panarin (Kučerov)


    Rusko: Vasilevskij (Sorokin) – Gavrikov, Kiselevič, Antipin, Belov (C), Provorov, Orlov, Zub – Telegin, Andronov (A), Ničuškin – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – Panarin, Kučerov, Namestnikov – S. Plotnikov, Barabanov, Kuzněcov – Tkačov.
    Česko: Francouz (Mrázek) – Gudas, R. Šimek, Jeřábek, Šulák, Kempný, Rutta, Kundrátek – Sobotka, Jan Kovář (A), Voráček (C) – Červenka, R. Hanzl, Pastrňák – Birner, P. Vrána, Řepík – Horák, Plekanec (A), T. Zohorna – Radil.

    Rozhodca: Mark Lemelin (Rakúsko), Tobias Wehrli (Švajčiarsko) – Brian Oliver (USA), Nathan Vanoosten (Kanada)