Slovensko – USA sk 1:6 (kon.) | Francúzsko – Česko 2:5 (kon.) | Dánsko – Švédsko 2:4 (kon.)
Švajčiarsko – Fínsko 2:3 (po pr.)
koniec
Francúzsko
2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
Česko
Nedeľa 14.05.2017, 16:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:56 Tomáš ZOHORNA - 2:5

     
    58:56
    Česko dalo gól!

    TOMÁŠ ZOHORNA získal puk v strednom pásme a poslal ho do prázdnej brány, k čomu pomohol aj teč domáceho hráča. Bez asistencie.
     
    57:59
    Vrána sa ocitol po prihrávke od Řepíka pred prázdnou bránou, trafiť ju nedokázal.
     
    57:50
    Florian Hardy opustil bránu. Francúzsko hrá v šestici.
     
    54:00
    Vylúčenie v tíme Francúzsko (Olivier Dame-Malka – 2 min., držanie).
     
    52:04
    Pastrňák odobral puk francúzskemu obrancovi, ocitol sa pred Hardym, no ešte prihrával. To nebol dobrý nápad, puk sa od ďalšieho hráča odrazil do lapačky brankára. Český mladík mal asi skôr zakončovať.
    50:38 Antoine ROUSSEL - 2:4

     
    50:38
    Francúzsko dalo gól!

    Radko Gudas dostal veľmi ťažkú prihrávku na útočnej modrej, čo využil ANTOINE ROUSSEL, prešiel s pukom celé ihrisko a backhandovým blafákom prekonal gólmana súpera.
    48:03 Michal ŘEPÍK - 1:4

     
    48:03
    Česko dalo gól!

    MICHAL ŘEPÍK dostal dobrý pas z vlastného pásma, následne sa ocitol sám pred Hardym a trafil pod jeho lapačku. Zdá sa, že týmto gólom Česi zlomili myšlienky domácich na obrat.
    Asistencia: Michal Kempný
     
    47:26
    Voráček zobral puk Hardymu za jeho bránou, prihral pred ňu na Sobotku, lenže gólman domácich sa stihol vrátiť a vo veľkej situácii zakročil.
     
    46:29
    Pred bránou Francúzska prišiel veľký tlak, brankár Hardy si však pokryl svoju bližšiu žrdku a tak hráči súpera, Hanzl a Zohorna, nedokázali puk pretlačiť do siete.
     
    39:14
    Vylúčenie v tíme Česko (Roman Červenka – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    38:19
    Prudké nahodenie od modrej našlo pred bránou Vránu. Ten ako keby ostal trochu prekvapený a tak nedokázal tečovať presnejšie, ako len do Hardyho.
    37:01 Jan RUTTA - 1:3

     
    37:01
    Česko dalo gól!

    Šancu na modrej dostal JAN RUTTA, ktorý prvou strelou trafil len protihráča, ale následne aj za pomoci teču jedného zo súperov prekonal Hardyho.
    Asistencia: Roman Červenka
     
    36:48
    Vylúčenie v tíme Francúzsko (Stéphane Da Costa – 2 min., hákovanie).
     
    36:37
    Pastrňák dostal skvelú prihrávku pred bránu, kde si nakorčuľoval, z prvej však vo veľkej šanci namieril tesne vedľa.
    26:52 Michal ŘEPÍK - 1:2

     
    26:52
    Česko dalo gól!

    Nedáš-dostaneš! Ako inak to nazvať?! MICHAL ŘEPÍK vyskočil z trestnej lavice, dostal puk do pásma a nachytal Hardyho na hruškách, preto toto zakončenie cez Manaviana sa dalo chytať. Bol tam však teč.
    Asistencia: Tomáš Kundrátek
     
    26:09
    Stephane Da Costa je naozaj najlepší hráč Francúzska. Teraz sa pokúsil nájsť pred prázdnou časťou brány Treillea, ten minul puk.
     
    24:45
    Vylúčenie v tíme Česko (Řepík – 2 min., hákovanie).
     
    21:35
    Vylúčenie v tíme Česko (Vladimír Sobotka – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou + 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
    20:53 Stéphane Da Costa - 1:1

     
    20:53
    Francúzsko dalo gól!

    Dnes zatiaľ najlepší hráč domácich STEPHANE DA COSTA sa natlačil z krídla popri Gudasovi až do bránkoviska a pomedzi nohy Francúza vyrovnáva počas presilovej hre.
    Asistencia: DAMIEN FLEURY
     
    19:51
    Da Costa našiel pred bránkoviskom Fleuryho, ten ešte posúval na Belleamarea, lenže následne po nevydarenej strele vznikla veľká mela. V bránkovisku tam bol Francouz, štyria Česi a traja Francúzi. Puk sa do brány domácim dostať nepodarilo, najväčšiu šancu mal Da Costa a jeho backhand k tyčke.
     
    18:42
    Vylúčenie v tíme Česko (Michal Kempný – 2+2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    17:28
    Vylúčenie v tíme Česko (Roman Červenka – 2 min., hákovanie).
     
    17:13
    Po chybe v zadných radoch Česka sa Stephane Da Costa dostal cez dvoch hráčov až pred Francouza, no jeho blafák nevyšiel. Navyše mi tak zavadzal ležiaci spoluhráč.
     
    14:20
    Sobotka to skúsil spomedzi kruhov, nepresne. Následne sa ten istý hráč ocitol v podobnej pozícii a bolo to už o niečo nebezpečnejšie, ale taktiež nepresné.
     
    08:44
    Takmer sme videli druhý gól v krátkom čase od mladého útočníka Česka, v samostatnom nájazde ale nechal vyniknúť Hardyho.
    08:32 David PASTRŇÁK - 0:1

     
    08:32
    Česko dalo gól!

    DAVID PASTRŇÁK najskôr pred prázdnou bránou neusmernil puk do siete, ale ten si po odraze od mantinelu našiel a presnou ranou k žrdi otvoril skóre.
    Asistencie: Roman Horák, Jakub Voráček
     
    08:01
    Vylúčenie v tíme Francúzsko (Laurent Meunier – 2 min., držanie).
     
    04:49
    Lamperier si z krídla nakorčuľoval pred brány Francouza a po peknej prihrávke sa mierne z uhlu ocitol vo veľkej šanci. Český gólman si pripísal skvelý zákrok.

    Matej Kubove

    Góly a asistencie: 21. S. Da Costa (Fleury), 51. Roussel – 9. Pastrňák (Horák, Voráček), 27. Řepík (Kundrátek), 38. Rutta (Červenka), 49. Řepík (Kempný), 59. T. Zohorna


    Francúzsko: Hardy (Quemener) – Auvitu, Hecquefeuille (A), Manavian, Besch, Janil, Dame-Malka, Raux – S. Da Costa, Roussel, Bellemare (A) – Fleury, Treille, T. Da Costa – Meunier (C), Lamperier, Perret – Ritz, Douay, Rech – Claireaux.
    Česko: Francouz (Mrázek) – Gudas, R. Šimek, Jeřábek, J. Krejčík, Kempný, Rutta, Kundrátek – Plekanec (A), Sobotka, Voráček (C) – Červenka, Jan Kovář (A), Pastrňák – Birner, P. Vrána, Řepík – Radil, R. Hanzl, T. Zohorna – Horák.