Manchester City – Leicester 2:1 (kon.) | Bournemouth – Burnley 2:1 (kon.) | Middlesbrough – Southampton 1:2 (kon.)
Sunderland – Swansea 0:2 (kon.) | Stoke City – Arsenal 1:4 (kon.)
koniec
Manchester City
2:1 (2:1)
Leicester City
Sobota 13.05.2017, 13:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Manchester City

    Zverenci Pepa Guardiolu stále bojujú o Ligu majstrov. Tri kolá pred koncom sa nachádzajú na štvrtom mieste, no Arsenal na nich z piateho stráca iba tri body, Manchester United štyri. "Citizens" však majú šancu preskočiť tretí Liverpool, ktorý má síce o bod viac, no odohral aj o stretnutie navyše. V závere sezóny City čakajú zápasy, v ktorých je favoritom a tak sa očakáva plný bodový zisk. Po Leicesteri ho doma čaká aj WBA a liga sa uzavrie v Londýne proti Watfordu. Najlepším strelcom klubu je Sergio Agüero, ktorý dal 18 gólov.

    Posledných päť zápasov

    Manchester City – Hull City 3:1
    Southampton FC – Manchester City 0:3
    Manchester City – Manchester United 0:0
    Middlesbrough FC – Manchester City 2:2
    Manchester City – Crystal Palace 5:0

    Leicester City

    "Líšky" postúpili do prvej polovice tabuľky, kde sa určite budú chcieť udržať do konca súťaže, no bude to ešte veľmi náročné. Zospodu sa totiž veľmi tesne drží niekoľko klubov a čele s trojicou Southampton, West Ham a Bournemouth. Toto trio má stratu jediného bodu. Leicester však na ôsmy West Brom pred sebou stráca iba dva bodíky. Po náročnom zápase v Manchestri ešte zverencov kouča Shakespeareho čakajú dva domáci stretnutia s Tottenhamom a Bournemouthom. Liga sa potom uzavrie, no zaujímavé bude sledovať zmeny v tomto kádri. Zdá sa, že minimálne Riyad Mahrez odíde. Najlepším strelcom v lige je Jamie Vardy, dal dvanásť gólov.

    Posledných päť duelov

    Everton – Leicester 4:2
    Crystal Palace – Leicester 2:2
    Arsenal – Leicester 1:0
    WBA – Leicester 0:1
    Leicester – Watford 3:0
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester City: Caballero – Fernandinho, Kompany (C), Otamendi, Clichy – Y. Touré – Sterling, De Bruyne, Silva, Sané – Jesus.
    Náhradníci: Gunn – Zabaleta, Kolarov, Fernando, Navas, Agüero, Nolito.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Simpson, Benalouane, Fuchs, Chilwell – Mahrez, A. King, Ndidi, Albrighton – Okazaki, Vardy.
    Náhradníci: Zieler – Wasilewski, Amartey, Kapustka, Gray, A. Musa, Slimani..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvá ofenzívna akcia domáceho celku prišla po pravej strane, lenže Fernandiho sa k centu nedostal. Pas na jeho osobu bol nepresný.
     
    2
    V strede poľa oba tímy bojujú o loptu v mnohých súbojoch. Začiatok zápasu je zatiaľ hlavne o tom, kto sa usadí v strede poľa.
     
    3
    Silva vysunul Saného na ľavú stranu. Mladý Nemec odcentroval do šestnástky, kde sa pokúsil nájsť Gabriela Jesusa, no ten bol dobre bránený Fuchsom.
     
    4
    Domáci sa ale dostali k rohovému kopu, ktorý po zlom bránený Simpsona hlavou z hranice malého vápna zakončil Fernandinho a len o niekoľko centimetrov minul priestor brány.
    4. Fernandinho (MAC)
     
    5
    Okazaki sa snažil vysunúť Vardyho do šestnástky súpera, pri lopte bol prvý brankár Caballero sa všetku snahu hostí prerušil.
     
    6
    Clichyho center na hranicu malého vápna nadvihol Benalouane len za seba, kde sa však Gabriel Jesus k lopte nedostal.
     
    8
    Raheem Sterling sa ocitol po zákroku Albrightona na zemi, anglickému záložníkovi hostí sa píska nedovolený zákrok.
     
    8
    Po centri De Bruyneho sprava sa snažil na hranici malého vápna zakončovať Jesus, k lopte mu chýbalo niekoľko centimetrov, preto ju chytil Schmeichel.
     
    9
    Chilwell získal rohový kop, po ktorom sa k hlavičke dostal Ndidi, ale aj keď na neho Kompany zabudol, mladík z hranice malého vápna zakončil nad priestor troch žrdí.
     
    10
    De Bruyne faulovaný Ndidim na krídle, Manchester City rýchlo rozohral a pokračuje vo svojich prihrávkach, ktorými sa chce priblížiť k šestnástke súpera.
     
    11
    Mark Albrighton sa odhodlal k strele spoza šestnástky. Brankár Caballero s ňou však nemal žiadny problém, išla priamo na tohto Argentínčana.
     
    12
    De Bruyne opäť raz časoval prihrávka do veľkého vápna súpera, avšak tentoraz si so spoluhráčmi nerozumel a preto Benalouane nechal loptu prejsť k Schmeichelovi.
     
    13
    Presing domácich hráčov na hranici šestnástky súpera k zisku lopty neviedol, Leicester sa dokázal vymotať a Schmeichel odkopnúť do bezpečia.
     
    14
    Prudký center sprava mal za úlohu nájsť nabiehajúceho Gabriela Jesusa. Hru výborne čítal dánsky gólman domácich a pred Brazílčanom vyboxoval do bezpečia.
     
    15
    Kontra "Citizens" úspechom neskončila, nakoľko po kolmici za obranu na Jesusa hru skvele čítal Schmeichel, vybehol vysoko zo šestnástky a odkopol na aut.
     
    16
    De Bruyne rozohral priamy kop z pravej strany veľmi nízkym centrom a preto sa hráčom Leicesteru podarilo loptu veľmi rýchlo odkopnúť.
     
    17
    Sterling sa na krídle cez Chilwella nedostal, pretože mladý obranca ho zastavil čistým sklzom na loptu. Záložník domácich sa ešte hneval, že tam bol faul, no neuspel.
     
    18
    Gael Clichy našiel centrom spoza šestnástky iba prvého hráča Leicesteru, ktorý zrazil na roh. Schmeichel sa ešte snažil, nezabránil mu.
     
    19
    Priame zakončenie z rohového kopu neprišlo, lenže po vyhranom súboji našiel Silva Saného a ten z hranice päťky krížnou strelou z výbornej pozície minul.
     
    20
    Clichy bol o niečo málo pomalší, než Vardy a preto ho v bežeckom súboji vedľa postrannej čiary zastavil nedovoleným spôsobom.
     
    21
    Centrovaný pas z priameho kopu pred Caballerom problémy nenarobil, domáci sa ubránili a snahu "líšok" na pokračovanie akcie faulom stopol Albrighton.
     
    22
    Držanie lopty: 70% – 30%
     
    23
    Clichy sklepol dlhý pas na svoju osobu pre Sterlinga na osi v blízkosti bieleho bodu. Angličan bránený a z voleja zakončil nad, bude to však roh.
     
    24
    Dobrý center hľadal nabiehajúceho Otamendiho, ten hlavou tesne minul. Silva loptu našiel za šestnástkou a pokúša sa ju dostať späť. Podarilo sa to Sterlingovi, Sané cez obrancu iba prihral Schmeichelovi.
     
    25
    Kevin De Bruyne vyskúšal zakončiť spoza šestnástky, jeho tečovaná strela ľavačkou, ktorá mierila k bližšej žrdi, bola zrazená na rohový kop.
     
    26
    Z rohu domáci nevymysleli vôbec nič. David Silva sa pokúsil vrátiť loptu na Saného pred brankára Leicesteru, avšak prvý tam bol Schmeichel.
     
    27
    Sterling sa krásne dostal z krídla cez dvojicu hráčov pred malé vápno, prudko do neho loptu nakopol, ale pred Gabrielom sa lopta dostala preč. Následné zakončenie bolo tečované a mierilo nad.
     
    28
    Caballero si bez problémov došiel na dlhý centrovaný pas zo stredu poľa, kde Vardy nebol dostatočne rýchlo.
     
    29
    Manchester City dal gól!
    Tlak domácich je korunovaný presným zásahom DAVIDA SILVU. Ten dostal prihrávku vedľa bieleho bodu, kde bol úplne sám a usmernil loptu do siete. Hostia reklamovali, že sa jej ešte dotkol Sterling stojaci v ofsajde, ale dotyk tam podľa rozhodcov nebol, takže gól platí.
    29. David Silva (MAC) - 1:0
     
    31
    Fernandinho po narážačke so Silvom vnikol do šestnástky, natlačil sa cez Fuchsa do streleckej pozície, no nakoniec spadol. Penalta sa nepíska.
     
    32
    Craig Shakespeare, tréner Leicesteru, ešte so štvrtým rozhodcom diskutuje o regulérnosti gólu domácich. To mu už ale nebude nič platné.
     
    33
    Domáci sa dostali po zrazenom centri k rohovému kopu. Ten rozohral nepresným centrom Sané. Hráči "Citizens" pokračujú s loptou v strede poľa.
     
    34
    Center Fernandinha sa odrazil k Silvovi, ten nemohol z prvej zakončovať a preto roztiahol hru do šírky. Akcia domácich pokračuje.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Yohan Benalouane (Leicester City).
     
    35
    Benalouane si veľmi zle načasoval svoj sklz a preto poslal vo vlastnej šestnástke na zem Saného. Bude to penalta!
    35. Yohan Benalouane (LEC)
     
    36
    Manchester City dal gól!
    Mladý GABRIEL JESUS si počínal veľmi skúsene. Po zemi poslal loptu k ľavej žrdi, zo svojho pohľadu, zatiaľ čo Schmeichcel spadol na druhú stranu.
    36. Gabriel Jesus (MAC) - 2:0
     
    37
    Domáci Manchester City má razom pohodlný náskok a keďže tento zápas od prvej minúty bez problémov ovláda, zdá sa, že cesta za ďalšími tromi dôležitými bodmi ide správnym smerom.
     
    39
    Manchester City kontroluje hru. Loptu momentálne drží v strede poľa a nikam sa neponáhľa. Núti tak súpera behať bez guľatého nezmyslu, čo je vždy náročné.
     
    40
    Začalo sa posledných päť minút prvého polčasu, kde sa rozhodne, či sa do šatní pôjde za aktuálneho stavu 2:0, alebo sa bude ešte niečo pred trojitým hvizdom meniť.
     
    41
    Domáci stále pokračujú v obrázku hry z posledných minút a zabávajú sa v strede poľa.
     
    42
    Leicester City dáva gól!
    No ale pozor, pretože hostia dramatizujú stretnutie. ŠINDŽI OKAZAKI dostal od Otamendiho veľmi veľa miesta pred malým vápnom a od Albrightona zas presný center, ktorý akrobatickým spôsobom usmernil krásne pod brvno. Caballero nemal nárok.
    42. Šindži Okazaki (LEC) - 2:1
     
    43
    Sterling dostihol dlhý pas na hranici šestnástky súpera, poslal loptu pred seba, lenže spoluhráčov nenašiel.
     
    44
    Kevin De Bruyne ešte zabojoval, loptu získal do svojho držania a zakončil. Avšak, veľmi vysoko, takže priestor troch žrdí sa mu ohroziť nepodarilo.
     
    45
    Leroy Sané našiel centrom zľava na vzdialenejšej strane malého vápna nohu Sterlinga, ktorý zakončil z voleja cez hlavu slabým pokusom priamo do rukavíc Kaspera Schmeichela.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+2
    Vyzerá to tak, že prvý polčas sa už len bude dohrávať a do kabín sa pôjde za výsledku 2:1 pre domáceho favorita z Manchestru.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Manchester City ovládol prvý polčas. Do vedenia išiel po presnom zásahu Davida Silvu, neskôr penaltu premenil Gabriel Jesus, lenže v závere sa trafil Okazaki a dal tak druhému polčasu iný pohľad.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Hostia hneď na úvod polčasu vybojovali rohový kop, ktorý sa hráčom Manchestru City podarilo odvrátiť. Strela z diaľky od Albrightona následne presná nebola.
     
    48
    Kombinácia domácich hráčov do úspešného konca neviedla, lopta sa odrazila k brankárovi Schmeichelovi a ten ju ukryl v rukaviciach.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Vincent Kompany (Manchester City).
     
    51
    Nákop zo zadných radov domáceho celku do pravej strane sa nepodaril podľa predstáv, no napriek tomu budú hráči Manchesteru City pokračovať autovým vhadzovaním.
     
    52
    Raheem Sterling sa dostal zľava k centru, ktorý nasmeroval do Albrightona a trafil ho do tváre, aj keď záložník domácich signalizuje ruku.
     
    53
    Penalta sa rozhodne pískať nemohla, to posúdil hlavný arbiter dobre, pretože samotný Albrighton teraz potrebuje dokonca ošetrenie, nakoľko schytal určite nepríjemnú ranu.
     
    54
    Za pomoci lekárov opustil hraciu plochu. Zdá sa, že tam je aj kus krvi, ale po pauze by mal byť krídelník schopný pokračovať v hre.
     
    55
    Gabriel Jesus si nabehol za obranu protivníka na dlhý pas, ktorý prešiel cez Fuchsa. Hru ale dobre prečítal brankár Schmeichel a včas odkopol do bezpečia.
     
    56
    Pred šestnástkou protivníka sa momentálne snažia kombinovať zástupcovia Leicesteru. Dokonca tam prišiel faul od Sterlinga.
     
    57
    Ben Chilwell krásne prestrčil loptu pokutového územia pre Okazakiho, ten ešte hľadal spoluhráčov pred bránou, no na roh odkopol dnešný oslávenec Touré.
     
    58
    Caballero centrovaný pas vyboxoval, následný center späť zastavil Fernandiho. Domáci sa pokúsili prejsť do protiútoku, ten skončil faulom na Jesusa.
     
    59
    David Silva síce prenesenie hry na Leroya Saného myslel dobre a spravil to presne, Nemcovi lopta v náročnej pozícii pri spracovaní ušla.
     
    60
    Hodina hry je za nami a Manchester City stále vedie, ale nebezpečný vie byť aj Leicester, takže domáci by potrebovali streliť nejaký gól na upokojenie. Ak samozrejme chcú tri body.
     
    61
    Hra v posledných desiatkach sekúnd prebieha v strede poľa, kde loptu držia hlavne domáci, ale tí sa cez pozorný silno-modrý val hostí do zakončení nedostávajú.
     
    62
    Leroy Sané vnikol do pokutového územia zľava, prihral do malého vápna cez spadnutého Simpsona, nikoho zo spoluhráčov sa mu však nájsť nepodarilo.
     
    63
    Gabriel Jesus si zbehol pre loptu hlbšie na vlastnú polovicu. Fuchs mu aj za cenu faulu nenechal ani centimeter priestoru.
     
    64
    Fernandinho sa po odrazenej lopte dostal k strele, ktorú ale spoza šestnástky namieril len do hráčov súpera pred sebou. Domáci sa ešte dožadovali ruky v pokutovom území, ďalšia penalta to nebude.
     
    65
    Mark Albrighton druhýkrát v zápase potrebuje ošetrenie, pretože ho do tváre ramenom udrel Fernandinho. Rozhodca to ako faul neposúdil.
     
    66
    Albrighton má pod okom monokel, ale bude pokračovať v hre. Jeho ošetrenie trvalo takmer dve minúty.
     
    67
    Na zemi ostáva Andy King, ktorý si tam sadol bez cudzieho zavinenia. Lekári hostí opäť na hracej ploche, no tentoraz sa už bude striedať. Bývalý hráč juniorských výberov Chelsea opustí ihrisko po svojich.
     
    68
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Andy King, prichádza Daniel Amartey.
     
    69
    Prihrávka na Vardyho neprešla, pred vlastnou šestnástkou veľmi dobre zapracovali domáci obrancovia a dostali loptu do bezpečia.
     
    70
    Kontra domácich sa nepodarilo, pretože Gabriel nedokázal cez Simpsona prestrčiť loptu do šance na spoluhráča. Brazílčan sa ešte k strele spoza šestnástky dostal, našiel len Schmeichela.
     
    71
    Leroy Sané sa postaral o ďalšie zakončenie hráčov domáceho výberu. Nemec však vystrelil po zemi tesne vedľa brány, čo pre istotu Schmeichel skontroloval.
     
    71
    Vysoká skákavá lopta sa na krídle odrazila k Sterlingovi. Ten sa cez dvojicu obrancov natlačil strele, ktorá bola z mierneho uhlu zrazená na rohový kop.
     
    72
    Žltú kartu dostáva Christian Fuchs (Leicester City).
     
    72
    Ošetrenie potrebuje Gabriel Jesus, jeden z najaktívnejších hráčov na ihrisku. Na lavičke je pripravený napríklad aj Sergio Agüero.
     
    73
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Šindži Okazaki, prichádza Islam Slimani.
     
    74
    De Bruyne konečne mohol rozohrať roh, ktorý Sterling získal ešte tri minúty dozadu. Emócie na ihrisku totiž narastajú. Každopádne, Belgičan svojim pasom nikoho nenašiel.
     
    75
    Ofenzívny faul Slimaniho ukončil aktivitu hostí na polovici súpera. Na začiatku poslednej štvrťhodiny riadnej hracej doby idú dopredu domáci.
     
    76
    Leicester City dostáva ohromnú možnosť na vyrovnanie, pretože Clichy na hranici šestnástky fauloval dnes neviditeľného Mahreza. Teraz však Afričan úžasne zmenil pohyb a francúzsky obranca mu na to naletel. Faul však možno prišiel ešte niekoľko centimetrov pred pokutovým územím.
    76. Gaël Clichy (MAC)
     
    77
    Riyad Mahrez sa síce pri rozohrávke pošmykol, ale loptu zavesil do rohu brány. Hlavný arbiter tento gól neuznal, pretože Alžírčan sa najskôr lopty dotkol pravačkou, ktorou sa šmykol a až potom vystrelil. Tak toto som ja osobne ešte nevidel. Priam neuveriteľný moment sme mohli vidieť na Etihad Stadium.
    77. Riyad Mahrez (LEC)
     
    78
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Raheem Sterling, prichádza Sergio Agüero.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Marc Albrighton (Leicester City).
     
    80
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Marc Albrighton, prichádza Demarai Gray.
     
    81
    Začalo sa posledných desať minút zápasu, ktorý bude v závere ešte veľmi zaujímavý. Pokojne to v tejto chvíli mohlo byť nerozhodne 2:2, ale Mahrez šokujúco zahodil penaltovú možnosť.
     
    82
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Kevin De Bruyne, prichádza Pablo Zabaleta.
     
    83
    Sergio Agüero vnikol do šestnástky, spravil kľučku na Benalouaneho a hotoval sa k strele, lenže výborne dostúpil Fuchs a zrazil na roh.
     
    84
    Ten síce Silva nezahral presne, no domáci pri lopte ešte zostali a po ďalšom pase tohto Španiela hlavičkoval Kompany nad Schmeichelovo brvno.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Sergio Agüero (Manchester City).
     
    85
    Vardy sa dostal po pase Simpsona na hranici malého vápna k zakončeniu, pretože predskočil Otamendiho, no nenamieril medzi tri tyče. Navyše to nebude ani roh, ako sa Angličan domnieval.
     
    86
    Willy Caballero si dával veľmi dlho na čas s rozohrávkou. Nie len kvôli nemu trvalo takmer minútu, kým sa lopta po strele Vardyho dostala späť do hry.
     
    87
    Man of the match: Yaya Touré
     
    88
    Domácim sa darí držať loptu ďaleko od vlastnej brány, kde je Leicester nebezpečný, ak sa tam teda dostane. Po krídle však dopredu nakoniec prešiel Vardy prešiel a získal roh.
     
    89
    Veľmi dobrý center hľadal niekoho z hostí na hranici malého vápna. Blízko k zakončeniu mal Amartey, nakoniec sa lopta dostala z pohľadu domácich aspoň na aut.
     
    90
    Nadstavuje sa 7 minút.
     
    90+1
    Otamendi dokázal zraziť strelu Ndidho z diaľky, lenže následne ostal na zemi a potrebuje ošetrenie od svojho lekárskeho tímu.
     
    90+2
    Ani na konci tejto minúty sa nehrá. Hlavný arbiter vykázal Argentínčana za čiaru, ktorý tam pomaly kráča aj s obviazanou hlavou.
     
    90+3
    Schmeichel chcel prihrať odkop hráčov súpera na spoluhráčov, našiel len Aguera, ale aj ten o loptu veľmi rýchlo prišiel. Momentálne je to hra hore-dole.
     
    90+4
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Gabriel Jesus, prichádza Jesús Navas.
     
    90+5
    Chilwell naštartoval smerom do rohu ihriska Graya, lenže ten dostal dlhý pas a aj keď nastrelil Zabaletu, roh to nebude, pretože lopta bola za čiarou už skôr.
     
    90+6
    Caballero znova otáľa s rozohrávkou, možno by si zaslúžil žltú kartu. Po jeho odkope však loptu získali hostia.
     
    90+7
    Čas sa kráti pre Leicester vysokým tempom a zdá sa, že posledné sekundy už na vyrovnanie stačiť nebudú. Po centri z diaľky Caballero boxuje a ostáva otrasený, nakoľko sa zrazil s Ndidim.
     
    90+8
    Caballero bol nakoniec faulovaný. Stále sa hrá, Argentínčan odkopáva až k bráne Schmeichela.
     
    90+8
    Dán loptu vrátil späť, no Mahrez na krídle nepochodil. Nakoniec získal priamy kop, takže vstúpime aj do 99. minúty.
     
    90+9
    Žltú kartu dostáva David Silva (Manchester City).
     
    90+9
    V šestnástke je už aj brankár Kasper Schmeichel.
     
    90+10
    Mahrezov prudký center smeroval priamo na bránu, lenže Caballero boxoval a Gray loptu stratil. Domáci prešli do kontry, v bráne chýbal Schmeichel. Ten sa nakoniec vrátiť stihol. Aguero napriek tomu zakončoval, len do obrancov pred sebou.
     
    90+10
    Koniec zápasu.
     
    Úžasný zápas je za nami a pre nezaujatého diváka sa gól Leicesteru na 2:1 ukázal ako kľúčový moment, pretože v závere a prakticky celom druhom dejstve to bola paráda. Hostia mohli aj vyrovnať, lenže Mahrez (ne)premenil penaltu. Nápor v desaťminútovom nadstavenom čase už úspešný nebol. (15:31:59)

    Matej Kubove

    Góly: 29. Silva, 36. Jesus (pen.) – 42. Okazaki

    Karty:   50. Kompany (MAC), 84. Agüero (MAC), 90+9. Silva (MAC) – 35. Benalouane (LEC), 72. Fuchs (LEC), 79. Albrighton (LEC)

    Nepremenená penalta: 77. Mahrez (LEC), mimo


    Manchester City: Caballero – Fernandinho, Kompany (C), Otamendi, Clichy – Y. Touré – Sterling (78. Agüero), De Bruyne (82. Zabaleta), Silva, Sané – Jesus (90+4. Navas).
    Náhradníci: Gunn – Zabaleta, Kolarov, Fernando, Navas, Agüero, Nolito.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Simpson, Benalouane, Fuchs, Chilwell – Mahrez, A. King (68. Amartey), Ndidi, Albrighton (80. Gray) – Okazaki (73. Slimani), Vardy.
    Náhradníci: Zieler – Wasilewski, Amartey, Kapustka, Gray, A. Musa, Slimani.