Taliansko – Rusko 1:10 (kon.) | Slovinsko – Kanada 2:7 (kon.) | USA – Dánsko 7:2 (kon.)
Fínsko – Francúzsko 1:5 (kon.) | Lotyšsko – Slovensko sk 3:1 (kon.) | Nórsko – Švajčiarsko 0:3 (kon.)
koniec
Slovinsko
2:7 (0:3, 1:3, 1:1)
Kanada
Nedeľa 07.05.2017, 12:15 • AccorHotels Arena, Paríž • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:55 Jan URBAS - 2:7

     
    57:55
    Slovinsko dalo gól!
    Rozhodcovia signalizovali vylúčenie Marca-Édouarda Vlasica, ale to sa napokon nekoná. Slovinci dokázali skórovať počas avizovaného trestu, keď vytvorili tlak na kanadskú bránu a z tesnej blízkosti pretlačil puk do siete JAN URBAS. Asistencie: Aleš Kranjc a Klemen Pretnar.
     
    54:42
    Kanada si zahrá po dlhšom čase aj presilovú hru. David Rodman si v súboji s kanadským obrancom pomohol faulom a dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    52:28
    Veľká šanca na strane Kanady! Aktívny Travis Konecny ušiel obrancom súpera a postupoval sám na bránu. Mieril to brankárovi medzi nohy, no jeho úmysel brankár Gašper Krošelj dokonale prečítal.
    47:07 Jeff SKINNER - 1:7

     
    47:07
    Kanada dala gól!
    Trochu kuriózny gól si na svoje konto pripisuje JEFF SKINNER. Po akcii Nathana MacKinnona si zobral puk v útočnom pásme a z pomerne náročnej pozície vystrelil. Jeho pokus bol ešte tečovaný a aj vďaka tomu zapadol presne za chrbát prekvapeného Gašpera Krošelja. Asistencie: Nathan MacKinnon a Tyson Barrie.
     
    37:48
    Tentokrát sa bude vylučovať na oboch stranách. Calvin de Haan dostáva dve minúty za nedovolené bránenie, no rovnaký trest za filmovanie dostáva aj Boštjan Goličič
    37:11 Mitchell MARNER - 1:6

     
    37:11
    Kanada dala gól!
    Dámy a páni, tento pán hokejista má len 20 rokov. MITCH MARNER dostal prihrávku spoza brány od Travisa Konecneho, elegantným spôsobom si položil Gašpera Krošelja i dvoch slovinských obrancov a následne bez problémov namieril do opustenej brány. Asistencia: Travis Konecny.
    35:44 Jan MURŠAK - 1:5

     
    35:44
    Slovinsko dalo gól!
    Pekný hokejový moment aj zo strany slovinského mužstva. Po vhadzovaní v obrannej tretine získal puk Robert Sabolič, prešiel po ľavej strane až do útočného pásma a presnou prihrávkou našiel JANA MURŠAKA. Kapitán tímu šikovne tečoval puk a prekonal Chada Johnsona. Asistencia: Robert Sabolič.
     
    30:15
    Slovinci mali veľkú šancu skórovať. Po diagonálnej prihrávke cez bránkovisko zakončoval z pravej strany Rok Tičar, ale jeho strela švihom mierila tesne nad kanadskú bránu.
     
    29:23
    Slovinsko má k dispozícii výhodu presilovej hry o dvoch hráčov. Dvojminútový trest za hákovanie dostáva elitný obranca prvej formácie Jason Demers.
     
    28:25
    Po reklamnej prestávky si zahrajú presilovú hru aj hokejisti Slovinska. Nathan MacKinnon si po strelení hattricku oddýchne na trestnej lavici, keďže dostáva dve minúty za sekanie.
    25:44 Nathan MACKINNON - 0:5

     
    25:44
    Kanada dala gól!
    NATHAN MACKINNON skompletizoval v dnešnom zápase hattrick! V presilovej hre sa dostal k strele z ľavého kruhu na vhadzovanie a trafil presne do horných častí slovinskej brány. Zápas sa mení na exhibíciu kolísky hokeja. Asistencie: Mitch Marner a Tyson Barrie.
     
    25:14
    Kanada si zahrá ďalšiu presilovú hru. Nathan MacKinnon dostal hokejkou do tváre, a tak dostáva menší trest za nedovolenú hru vysokou hokejkou Jan Muršak.
    24:44 Nathan MACKINNON - 0:4

     
    24:44
    Kanada dala gól!
    Gašper Krošelj opäť vyťahuje puk zo svojej brány. Parádnu akciu predviedol Claude Giroux, ktorý sa po kolmej prihrávke Calvina de Haana krásne otočil a zakončil. Jeho pokus slovinsky brankár vyrazil, no následne upratal puk do siete NATHAN MACKINNON. Asistencie: Claude Giroux a Calvin de Haan.
     
    17:24
    A videli sme ďalšiu šancu kanadského tímu. Ten sa dostal do brejku dvoch proti jednému, ale Jeff Skinner svojou strelou švihom neprekonal brankára Gašpera Krošelja.
    16:14 Brayden POINT - 0:3

     
    16:14
    Kanada dala gól!
    Slovinsko zažíva nepríjemné déjà vu zo včerajšieho zápasu proti Švajčiarsku. V rýchlom slede inkasuje ďalší gól, ktorého autorom je mladý BRAYDEN POINT. Ten nahadzoval puk pred bránu a napokon si ho zrazil do vlastnej brány obranca Luka Vidmar. Asistencia: Travis Konecny.
    14:36 Nathan MACKINNON - 0:2

     
    14:36
    Kanada dala gól!
    Kolíska hokeja strieľa svoj druhý gól v dnešnom dueli. Po prihrávke Jeffa Skinnera spoza brány sa dostal k strele NATHAN MACKINNON. Jeho prvú strelu z medzi kruhov brankár Gašper Krošelj neudržal a hráč Colorada Avalanche následne dotlačil puk do odkrytej brány súpera. Asistencie: Jeff Skinner a Tyson Barrie.
     
    14:10
    Parádna akcia kanadského tímu. Nathan MacKinnon peknou prihrávkou našiel Jeffa Skinnera, no ten z tesnej blízkosti neprekonal brankára Gašpera Krošelja. Ten sa teraz rozhodne nenudí.
     
    04:59
    Prvú presilovú hru si zahrajú aj hokejisti Slovinska. Po ľavej strane prenikol do útočného pásma Robert Sabolič a tesne pred bránou Kanady fauloval Kena Ograjenšeka obranca Michael Matheson.
    04:30 Tyson BARRIE - 0:1

     
    04:30
    Kanada dala gól!
    Favorit zápasu síce presilovú hru nestihol využiť, no rýchlo sa dostáva do vedenia. Wayne Simmonds zaviezol puk do útočného pásma a prenechal ho TYSONOVI BARRIEMU. Ten vystrelil švihom z medzikružia a prekonal slovinského brankára. Asistencie: Wayne Simmonds a Travis Konecny.
     
    03:11
    Registrujeme prvú veľkú šancu Kanady. Nathan MacKinnon to spravil parádne, na pravej strane našiel voľného Marka Scheifeleho, no jeho gólovú strelu zázračne stihol zneškodniť pozorný brankár Gašper Krošelj.
     
    01:24
    Kanada si zahrá prvú presilovú hru v dnešnom zápase. Matt Duchene bol faulovaný a na trestnú lavicu už smeruje za hákovanie slovinský kapitán Jan Muršak.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 36. Muršak (Sabolič), 58. Urbas (Kranjc, Pretnar) – 5. Barrie (Simmonds, Konecny), 15. MacKinnon (Skinner, Barrie), 17. Point (Konecny), 25. MacKinnon (Giroux, de Haan), 26. MacKinnon (Marner, Barrie), 38. Marner (Konecny), 48. Skinner (MacKinnon, Barrie)


    Slovinsko: Krošelj (Pintarič) – Robar, Kovačevič (A), Vidmar, Kranjc, Pretnar, Gregorc, Tavželj, Podlipnik – Ograjenšek, Tičar, Sabolič – Urbas (A), Muršak (C), Verlič – Rodman, Goličič, Kuralt – Mušič, Pem.
    Kanada: Ch. Johnson (Pickard) – Demers, Vlasic (A), Barrie, de Haan, Matheson, Morrissey – Duchene (A), Scheifele, R. O'Reilly – Giroux (C), MacKinnon, Skinner – Konecny, Marner, Point – B. Schenn, Simmonds, Killorn.

    Rozhodca: Tobias Wehrli (SUI), Mark Lemelin (AUT) – Lukas Kohlmuller (GER), Andreas Malmqvist (SWE).