Taliansko – Rusko 1:10 (kon.) | Slovinsko – Kanada 2:7 (kon.) | USA – Dánsko 7:2 (kon.)
Fínsko – Francúzsko 1:5 (kon.) | Lotyšsko – Slovensko sk 3:1 (kon.) | Nórsko – Švajčiarsko 0:3 (kon.)
koniec
Slovinsko
2:7 (0:3, 1:3, 1:1)
Kanada
Nedeľa 07.05.2017, 12:15 • AccorHotels Arena, Paríž • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Kanada potvrdila rolu favorita a bez najmenších problémov zdolala Slovinsko výsledkom 2:7. Siedmy gól kolísky hokeja zaznamenal Jeff Skinner a gólový účet zápasu uzavrel v 58. minúte počas avizovaného trestu Jan Urbas. Najlepším hráčom zápasu na strane Kanady bol vyhlásený Nathan MacKinnon, ktorý je prvým mužom s hattrickom na MS v hokeji 2017. Na druhej strane bol ocenený Robert Sabolič, ktorý sa zaskvel najmä peknou prihrávkou na prvý gól Jana Muršaka. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (14:29:39)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:25
    Kanada sa dostala do prečíslenia dvoch proti jednému. Zodpovednosť na svoje plecia zobral Alex Killorn, ale jeho pokus z ťažkého uhla trafil len rameno slovinského brankára.
     
    58:44
    Kanaďania sa snažil ešte skórovať, ale Wayne Simmonds z priestoru medzi kruhov trafil len dobre postaveného brankára Gašpera Krošelja.
    57:55 Jan URBAS - 2:7

     
    57:55
    Slovinsko dalo gól!
    Rozhodcovia signalizovali vylúčenie Marca-Édouarda Vlasica, ale to sa napokon nekoná. Slovinci dokázali skórovať počas avizovaného trestu, keď vytvorili tlak na kanadskú bránu a z tesnej blízkosti pretlačil puk do siete JAN URBAS. Asistencie: Aleš Kranjc a Klemen Pretnar.
     
    57:12
    Jan Muršak teraz prešiel stredom obrannej tretiny Kanady a dokázal nebezpečne vystreliť. Chad Johnson ale dobre zasiahol svojou lapačkou a puk vyrazil do bezpečnej zóny.
     
    56:35
    Pomaly sa blíži záver presilovej hry kanadského tímu. Peknú individuálnu akciu predviedol Jeff Skinner, no nepodarilo sa mu trafiť priestor brány Chada Johnsona.
     
    55:54
    Pekná akcia favorita zápasu. Po prihrávke z ľavej strany sa dostal do zakončenia Wayne Simmonds a veľa nechýbalo k tomu, aby útočník čiernej pleti dopravil puk do brány.
     
    55:27
    Kanaďania hrajú presilovú hru opäť veľmi profesorsky. Zatiaľ sa nedostali k priamej strele na bránu a novú akciu začínajú od vlastnej brány.
     
    54:42
    Kanada si zahrá po dlhšom čase aj presilovú hru. David Rodman si v súboji s kanadským obrancom pomohol faulom a dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    54:22
    Pomaly sa nám blíži posledná päťminútovka dnešného zápasu. Kanada zrejme dvojciferný počet gólov nezaznamená, no do tabuľky si pripíše ďalšie tri body.
     
    53:43
    Teraz sa črtala možnosť na prečíslenie pre hokejistov Slovinska. Výborne ale zapracoval Tyson Barrie, ktorý hrá dnes veľmi dobré stretnutie. Jeho štyri body hovoria jasnou rečou.
     
    52:28
    Veľká šanca na strane Kanady! Aktívny Travis Konecny ušiel obrancom súpera a postupoval sám na bránu. Mieril to brankárovi medzi nohy, no jeho úmysel brankár Gašper Krošelj dokonale prečítal.
     
    52:06
    Slovinskí hokejisti stratili puk v obrannom pásme a po prihrávke Mitcha Marnera sa dostal do zakončenia Brayden Point. Útočník z Tampy Bay ale zaváhal a z tesnej blízkosti nedokázal skórovať.
     
    51:34
    Gašper Krošelj sa musel mať na pozore, keďže od modrej čiary vystrelil obranca Michael Matheson. Jeho tvrdá strela narazila len do betónov slovinského brankára.
     
    50:08
    Claude Giroux nie je v dnešnom zápase príliš aktívny. Teraz ale vymyslel peknú prihrávku pred bránu a Jeff Skinner nebol ďaleko od strelenia druhého gólu.
     
    49:34
    Kanaďania kombinovali v útočnom pásme, ale nepodarilo sa im vytvoriť si streleckú pozíciu. Slovinci sa následne dostali aj do prvého zakončenia v tretej tretine.
     
    49:00
    Vhadzovať sa bude v strednom pásme, keďže Slovinci neprešli do útočnej tretiny v rámci pravidiel. Parížska réžia nám ponúka pohľad na Tysona Barrieho, ktorý dnes nazbieral už štyri body.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 36. Muršak (Sabolič), 58. Urbas (Kranjc, Pretnar) – 5. Barrie (Simmonds, Konecny), 15. MacKinnon (Skinner, Barrie), 17. Point (Konecny), 25. MacKinnon (Giroux, de Haan), 26. MacKinnon (Marner, Barrie), 38. Marner (Konecny), 48. Skinner (MacKinnon, Barrie)


    Slovinsko: Krošelj (Pintarič) – Robar, Kovačevič (A), Vidmar, Kranjc, Pretnar, Gregorc, Tavželj, Podlipnik – Ograjenšek, Tičar, Sabolič – Urbas (A), Muršak (C), Verlič – Rodman, Goličič, Kuralt – Mušič, Pem.
    Kanada: Ch. Johnson (Pickard) – Demers, Vlasic (A), Barrie, de Haan, Matheson, Morrissey – Duchene (A), Scheifele, R. O'Reilly – Giroux (C), MacKinnon, Skinner – Konecny, Marner, Point – B. Schenn, Simmonds, Killorn.

    Rozhodca: Tobias Wehrli (SUI), Mark Lemelin (AUT) – Lukas Kohlmuller (GER), Andreas Malmqvist (SWE).