Sociedad – Granada 2:1 (kon.) | Real Madrid – Valencia 2:1 (kon.) | Las Palmas – Atlético Madrid 0:5 (kon.)
Espanyol – Barcelona 0:3 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
2:1 (1:0)
Granada CF
Sobota 29.04.2017, 13:00 • Anoeta Stadium • Španielska LaLiga • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Fanúšikovia, ktorí si našli čas ku sledovaniu tohto prenosu musia byť maximálne spokojní, hoci tomu prvý polčas vôbec nenasvedčoval. Druhé dejstvo bolo oveľa útočnejšie a atraktívnejšie. Taktiky oboch celkov sa vôbec nezmenili. Domáci = kombinačný štýl hry a hostia = pevná defenzíva a rýchle protiútoky. Dúfame, že sa vám prenos páčil a my sa tešíme na ďalšiu vašu návštevu. Odo mňa to je z toho zápasu všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (14:54:18)
     
    Držanie lopty: 53 % : 47 %.
    Strely na bránu: 5:3.
    Strely mimo: 4:1.
    Rohové kopy: 7:1.
    Ofsajdy: 5:3.
    Fauly: 14:16.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Je to tak. Domáci rozohrali voľný kop nakrátko a snažia sa v rohu ihriska pozbierať každú možnú sekundu.
     
    90+2
    Agbo sa dopustil úplne zbytočného faulu v hlavičkovom súboji. To teraz domáci využijú ku pozbieraniu cenných sekúnd. Real Sociedad bude zahrávať voľný kop.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol nadstaviť ešte tri minútky navyše.
     
    90
    Blížime sa ku záverečnému hvizdu hlavného arbitra a až teraz sa domáci futbalisti stiahli na vlastnú polovicu ihriska. Granada sa snaží ešte niečo s nepriaznivým výsledkom spraviť, ale domáca defenzíva v závere funguje na výbornú a svojho súpera nepúšťa do žiadnych vyložených šancí.
     
    89
    Rohový kop taktiež rozohral Sergio Canales, ale jeho centrovaný pokus tiež nebude oslavovať úspech. Hosťujúca defenzíva si s týmto pokusom poradila a rohový kop odvrátila.
    88. Sergio Canales (RSC)
     
    88
    Po nedovolenom zákroku Martina Hongla domáci zahrávali voľný kop zo strednej vzdialenosti. Sergio Canales to ako exekútor skúsil priamo na gólmana. Jeho tvrdý projektil preletel cez všetkých hráčov a našiel si cestu až k ľavej žrdi, kde sa Ochoa poriadne natiahol a strelecký pokus vyrazil na rohový kop.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Martin Hongla (Granada CF).
     
    86
    Po dlhšej dobe sa hostia dostali na polovicu súpera, kde Agbo hľadal lepšie postaveného spoluhráča. K nemu sa však lopta nedostala po skvelom obrannom zákroku jedného z domácich hráčov.
     
    85
    Pri lopte sú domáci futbalisti a vôbec to nevyzerá tak, že by sa do konca stretnutia chceli brániť. Opäť sa usadili na polovici súpera, kde si snažia vytvoriť tlak.
    84. Juanmi (RSC) - 2:1
     
    84
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Perfektná akcia v podaní Realu Sociedad. Sergio Canales technickou prihrávkou našiel úplne voľného JUANMIHO, ktorý strelou v páde dokázal prekonať bezmocného gólmana a tak poslať svoj tím opäť do vedenia. Stav stretnutia je 2:1!
     
    83
    Sergio Canales sa tlačil do vápna súpera, ale to mu neumožnil Foulguier skvelým obranným zákrokom. Nasleduje odkop od bránky Granady.
     
    82
    Zurutuza poslal veľmi vysoký center do šestnástky súpera z pravej strany ihriska, ale v tom čase sa tam nenachádzal nikto z jeho spoluhráčov a tak loptu poľahky zachytil Ochoa.
     
    81
    Držanie lopty je momentálne 53% v prospech domáceho celku a 47% v neprospech toho hosťujúceho.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Ezequiel Ponce (Granada CF).
     
    79
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Carlos Vela, prichádza Jon Bautista.
     
    79
    Hra je prerušená. Ezequiel Ponce po nepríjemnom súboji potrebuje opateru lekárov. Dúfajme, že bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    78
    Mikel Oyarzabal sa dostal do zakončenia, ale z nepríjemného uhlu nedokázal trafiť loptu medzi tri žrde.
     
    77
    Sergio Canales zahral rohový kop, ale nepodarilo sa mu nájsť žiadneho spoluhráča. Napriek tomu sú aj naďalej pri lopte.
     
    76
    Striedajúci Sergio Canales sa pokúsil ohroziť gólmana súpera strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý pokus bol zblokovaný a lopta následne putovala za čiaru. Postranný arbiter ukazuje ku rohovej zástavke.
    75. Mikel Oyarzabal (RSC)
     
    75
    Hraje sa teraz prevažne v strede pola, kde si oba celky snažia dostať loptu pod kontrolu.
     
    73
    Veľmi krásna kombinácia v podaní domáceho celku, ale v koncovke sklamal Mikel Oyazabal, ktorý z bezprostrednej blízkosti nedokázal loptu prepasírovať za chrbát gólmana. Jeho strelecký pokus smeroval tesne vedľa ľavej tyčky. To bola zlatá príležitosť!
     
    72
    Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku Rulliho, ktorý hral v tomto prípade na istotu a poslal loptu ďaleko od vlastného vápna.
     
    71
    Juanmi si zbiehal do pokutového územia na center svojho spoluhráča, ktorý sa snažil trafiť z voleja. Lopta mu nepríjemne skočila a tak nedokázal zakončiť.
     
    70
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Xabi Prieto, prichádza Sergio Canales.
     
    69
    Hráči Granady sa usadili na polovici súpera a snažia sa niečo vymyslieť. Zatiaľ sa im to veľmi nedarí a opäť len prichádzajú o kontrolu.
     
    69
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Adrián Ramos, prichádza Ezequiel Ponce.
    67. Juanmi (RSC)
     
    67
    Mali sme možnosť vidieť obrovskú príležitosť v podaní Juanmiho. Ten si spracoval prihrávku a následne z otočky vypálil z hranice veľkého vápna. Jeho strelecký pokus opečiatkoval brvno Ochoovej bránky.
    65. Adrián Ramos (GRN) - 1:1
     
    65
    Granada dala gól!
    Gól strelil ADRIÁN RAMOS, ktorý stál v správnom čase na správnom mieste. Zbehol si na hranicu malého vápna, kde sa hlavou oprel do centru Dimitriho Foulguiera a nekompromisne poslal loptu až do siete. Sttav stretnutia je vyrovnaný 1:1!
    Asistenciu si pripisuje Dimitri Foulquier.
     
    64
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 18 003 platiacich divákov.
     
    63
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Aly Malle, prichádza Jeremie Boga.
     
    62
    Carlos Vela zahral rohový kop, ale s týmto letiacim projektilom nemali hostia väčšie problémy a rohový kop dokázali odvrátiť.
    61. Sverrir Ingason (GRN)
     
    61
    Mikel Oyarzabal sa osamotený rútil sám na gólmana, ale zakončiť už nestihol. Príliš dlho váhal, čo sa mu napokon stalo osudným. Stihol k nemu dobehnúť jeden z obrancov hostí, ktorý mu loptu vypichol. Nasleduje rohový kop v prospech Realu Sociedad.
     
    60
    Postranný rozhodca signalizuje ofsajdové postavenie, v ktorom sa ocitol Carlos Vela.
     
    59
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Esteban Granero, prichádza David Zurutuza.
     
    58
    Yuri Berchiche nedokázal prepasírovať loptu cez a akcia sa končí nezdarom. Arbiter signalizuje rohový kop. Táto výhoda pripadla pre Real Sociedad.
     
    57
    Do obrovskej šance sa dostal Juanmi, ktorý nikým nestrážený dostal presnú centrovanú loptu v pokutovom území Granady. Jeho hlavičkový pokus smeroval medzi tri žrde, ale Ochoa dokázal reflexívnym zákrokom loptu zachytiť.
     
    56
    Angban sa opäť dopustil nedovoleného zákroku v strede pola. Tento hlavičkový súboj kľudne mohol znamenať ďalšiu žltú kartu a následný vstup do spŕch.
     
    55
    Jeden z domácich hráčov si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom, vďaka čomu mohli hostia skórovať po nariadenom voľnom kope. Exekútor voľného kopu poslal mäkučký center na hranicu malého vápna, kde si Rulli svoj priestor postražil a loptu stihol zachytiť.
     
    54
    Carlos Vela sa snažil dostať do šestnástky súpera individuálnym spôsobom, ale bol nepríjemne napádaný hneď trojicou brániacich hráčov. O loptu napokon prišiel.
     
    53
    Ofenzíva Granady je zatiaľ bez nápadu. Futbalisti sa snažia niečo vymyslieť, ale zatiaľ im nevychádza žiadna akcia a väčšinou končí hneď u prvého brániaceho hráča.
     
    52
    Loptu majú pod kontrolou domáci borci, ktorí kombinujú na vlastnej polovici ihriska.
     
    51
    Hosťujúci celok bude vhadzovať na polovici súpera.
     
    50
    Mikel Oyarzabal zachytil veľmi presnú prihrávku svojho spoluhráča, ale vymeškal ten správny okamih na zakončenie. Pokúsil sa oklamať brániaceho hráča, čo sa mu napokon nepodarilo a o loptu prišiel.
     
    49
    Skvelá obranná činnosť v podaní Silvu, ktorý zachytil prihrávku súpera, čím zabránil hocikomu zakončiť.
     
    48
    Hráči Granady sa snažili usadiť na polovici súpera, ale dlho sa tam neohriali. Po skvelom obrannom zákroku loptu na svoju stranu získal Navas.
     
    47
    Granero dokázal z pravej strany ihriska poslať loptu do šestnástky súpera, ale len ku brániacemu hráčovi, ktorý ju vzápätí poslal za hranicu vlastného vápna.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Priebeh prvého polčasu možno označiť ako priemerný. Mali sme možnosť vidieť pár zaujímavých situácii, ale očakávania boli troška vyššie. Domáci celok dnes vsadil na kombinačný štýl hry a naopak hostia sa sústredia na pevnú defenzívu a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách. Dúfajme, že presný zásah Carlosa Velu troška rozprúdi priebeh stretnutia a v druhom polčase sa dočkáme zaujímavejšieho futbalu. My sa vám opäť hlásime približne o 13 minút.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
    45. Carlos Vela (RSC) - 1:0
     
    45
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    CARLOS VELA si našiel voľný priestor v pokutovom území, kde ho skvelou prihrávkou našiel Mikel Oyarzabal a potom už nemal najmenší problém poslať loptu za chrbát gólmana. Stav stretnutia je 1:0!
    Asistenciu si pripisuje Mikel Oyarzabal.
     
    44
    Domáci futbalisti kombinovali pred hranicou veľkého vápna súpera, kde sa pokúsili o prekvapivý center. Ten im nevyšiel, pretože tento pokus zachytil brániaci hráč.
     
    43
    Po nedovolenom zákroku Victoriena Angbana zahrával Real Sociedad voľný kop z väčšej vzdialenosti, ale exekútor to nespravil najideálnejšie. Jeho center bol pretiahnutý a nenašiel nikoho z jeho spoluhráčov.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Victorien Angban (Granada CF).
     
    40
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala ku vzdialenejšej žrdi, kde si najvyššie vyskočil Ochoa, ktorý si loptu zo vzduchu stiahol k sebe.
     
    39
    Yuri Berchiche nedokázal prepasírovať loptu cez a akcia sa končí nezdarom. Arbiter signalizuje rohový kop. Táto výhoda pripadla pre Real Sociedad.
     
    38
    Granero bol nepríjemne zrazený brániacim hráčom, ale vyzerá to tak, že to rozdýcha a v hre bude aj naďalej pokračovať.
     
    37
    Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku domáceho gólmana, ktorý loptu podržal a poslal ju vedľa stojacemu spoluhráčovi.
     
    36
    Rohový kop realizovaný cez krátku prihrávku. Vybral si tak Carlos Vela.
    35. Carlos Vela (RSC)
     
    35
    Carlos Vela sa rútil na gólmana, ale v kľúčovom momente po súboji spadol v šestnástke súpera. Nebude z toho pokutový kop, ale aspoň ten rohový.
     
    34
    Carlos Vela pristúpil k realizácii rohového kopu a loptu poslal do šestnástky. Jeho pokus ale našiel iba hlavy hráčov súpera, ktorí nebezpečie odvrátili.
     
    33
    Granero dokázal odcentrovať z pravej strany ihriska. Našiel len hlavu brániaceho hráča, ktorý však loptu odhlavičkoval za bránu. To znamená, že domáca snaha bude pokračovať po následnom rohovom kope.
     
    32
    Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí sa snažia niečo vymyslieť smerom dopredu.
     
    31
    Andreas Pereira sa ako exekútor voľného kopu prezentoval nepresným strelecký pokusom, na ktorý nemusel Rulli vôbec reagovať. Nasleduje odkop od bránky Realu Sociedad.
     
    30
    Hlavný arbiter odpískal nedovolený zákrok jedného z domácich hráčov, čím dal Granade priestor otvoriť stav stretnutia po voľnom kope. Ten sa rozohraje zo strednej vzdialenosti.
     
    29
    Do ďalšieho zakončenia sa dostal Cuenca, ale jeho strelecký pokus bol veľmi slabý a smeroval len do miest, kde sa nachádzal pozorný Rulli.
     
    28
    Prieto bol v súboji faulovaný, vďaka čomu získal pre svoj tím nepriamy voľný kop.
     
    27
    Obrovská chyba domáceho obrancu znamenala veľké ohrozenie. Vďaka tejto chybnej rozohrávke sa do zakončenia dostal Andreas Pereira, ale jeho strelecký pokus smeroval len do stredu brány, kde stál pripravený Rulli, ktorý loptu zachytil.
     
    26
    Yuri Berchiche to skúšal opäť, ale tentoraz mu jeho individuálny prienik nevyšiel a o loptu prišiel už u prvého brániaceho hráča.
     
    24
    Domácemu publiku sa zdalo, že by Real Sociedad mal zahrávať rohový kop, ale postranný rozhodca mal na celú vec iný názor. Bude z toho len odkop od bránky.
     
    23
    Yuri Berchiche sa po ľavej strane ihriska dostal až k šestnástke súpera, odkiaľ sa rozhodol odcentrovať. Jeho prudký center dokázal zachytiť brániaci hráč a tak zabrániť možnému nebezpečenstvu.
     
    22
    Pri lopte sú domáci hráči, ktorí si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok na vlastnej polovici ihriska.
     
    20
    Zástavka letí do nebies! Juanmi je tým hráčom, ktorý sa nechal chytiť v ofsajdovej pasci súpera.
     
    19
    Aly Malle mal tušiť, že jeho správanie sa vymyká z rámca fair-play. Jeho zákrok bol nešetrný a Antonio Mateu Lahoz fúkol do píšťalky.
     
    18
    Domáci kapitán Prieto sa teraz v súboji nepríjemne zrazil so svojim protihráčom a zostáva s nepríjemnou grimasou na tvári ležať na hracej ploche. Dúfajme, že bude v poriadku a bude v hre aj naďalej pokračovať.
     
    17
    Yuri Berchiche bol v útoku príliš dôrazný, čo si hlavný arbiter všimol a odpískal útočný faul.
    16. Dimitri Foulquier (GRN)
     
    16
    Hostia sa tlačili do šestnástky súpera, ale bolo to veľmi kostrbaté. Foulquier už videl, že loptu nedokáže zachytiť, tak sa snažil zasimulovať faul v pokutovom území. To mu hlavný arbiter nezožral.
     
    15
    Juanmi si to teraz zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    14
    Hostia sa dostali k prvému centru, ale neznamenalo to takmer žiadne ohrozenie. Ľahučký center do hĺbky šestnástky pohodlne zachytil Rulli.
     
    13
    Domáci to skúšali po pravej strane ihriska, ale kľúčová prihrávka Prieta nevyšla a o loptu prišiel.
     
    11
    Prevažne sa hraje v strede pola a ani jeden z tímov nejaví väčší záujem smerom dopredu.
     
    10
    Držanie lopty po prvých desiatich minútach je následovné: 52%:48%.
     
    9
    Real Sociedad mal výhodu rohového kopu. Exekútor poslal prudký center na hranicu malého vápna, kde si najvyššie vyskočil brániaci hráč, ktorý poslal loptu do bezpečnej vzdialenosti.
     
    8
    Zaznel hvizd hlavného arbitra. Tentoraz fauloval hosťujúci Agbo v strede pola.
     
    7
    Vyzeralo to ako niečo nacvičené, ale podstatné je, že to nevyšlo podľa predstáv a prízemný center nedokázal Carlos Vela zachytiť. Lopta putovala mimo hry a nasleduje odkop od bránky Granady.
     
    6
    Domáci sa usadili na polovici súpera, kde si snažia vytvoriť tlak. Angban sa ale previnil voči pravidlám a svojho súpera poslal nedovoleným spôsobom na hraciu plochu. Domáci budú zahrávať voľný kop.
     
    5
    Lopta sa nachádza na polovici Granady, ale sú to práve hosťujúci hráči, kto má loptu pevne pod kontrolou.
     
    4
    Hosťujúci celok má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    3
    Máme tu prvý faul stretnutia. Foulquier v pozícii faulujúceho hráča.
     
    2
    Oyarzabal robil čo mohol, aby zachytil nepríjemnú prihrávku svojho spoluhráča. K lopte sa napokon nedostal.
     
    1
    Domáci mali výhodu úvodného výkopu a okamžite sa tlačili dopredu. Rýchla akcia skončila centrom jedného z domácich hráčov, ale Hongla stál tam, kde mal a tento letiaci projektil dokázal zachytiť.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, Mikel González, Navas, Berchiche – Prieto (C), Illarramendi, Granero – Vela, Juanmi, Oyarzabal.
    Náhradníci: Toño – A. Elustondo, Canales, Zurutuza, D. Concha, Bautista, Odriozola Arzallus.

    Granada CF: Ochoa – Foulquier (C), Hongla, Ingason, G. Silva – Angban, Agbo – Cuenca, Pereira, Malle – Ramos.
    Náhradníci: da Silva – Ponce, Boga, Atzili, Vezo, Entrena, Estupiñán.

    Rozhodca: Mateu – Cebrián, J. Martínez.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 35. kolo LaLigy, kde domáci klub Real Sociedad San Sebastian privíta na svojom trávniku Granadu CF. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    REAL SOCIEDAD SAN SEBASTIAN: Futbalisti tohto celku momentálne figurujú na siedmej priečke, ktorá im zatiaľ nezaručuje miestenku v Európskej lige. Na šieste Ath. Bilbao strácajú len jeden bod a na piaty Villarreal dva body, čiže každý bod potrebujú ako soľ. Na svojom konte majú osemnásť víťazstiev, štyri remízy a dvanásť porážok. Svojim súperom dovedna nastrieľali 52 gólov, ale aj 47 inkasovali. Ťahajú sériu dvoch víťaztiev za sebou. To posledné zaznamenali na ihrisku Valencii, kde vo vyrovnanom stretnutí vyhráli v pomere 3:2. Hostia sa dostali do vedenia zásluhou domáceho Alvesa, ktorý si už v prvej minúte stretnutie strelil vlastný gól. V 30. minúte zvýšil stav stretnutia Willian Jose z pokutového kopu a v 65. minúte pridal ešte tretí kúsok Oyarzabal. Domáca Valencia sa s nepriaznivým výsledkom snažila niečo spraviť, ale dva presné zásahy bod nepriniesli.

    GRANADA CF: Postavenie v tabuľke nie je vec, s ktorou by sa hráči Granady pochválili. Nachádzajú sa na nepeknej preposlednej priečke so ziskom 20 bodov a už je len veľmi malá šanca na to, že by sa v najvyššej lige udržali minimálne do ďalšieho ročníka. Do konca sezóny zostávajú len štyri kolá, kde môžu nazbierať dvanásť bodov. Na sedemnáste Leganés strácajú desať bodov, čo znamená, že ak v dnešnom stretnutí skončia bez bodu, tak sú definitívne druhým jasne vypadávajúcim tímom LaLigy. V tabuľke im svietia štyri víťazstvá, osem remíz a až dvadsaťdva prehier. Svojim súperom nastrieľali len 27 gólov, čo z nich robí tím s najhoršou ofenzívnou silou z celej LaLigy. Granada v posledných deviatich zápasoch nedokázala naplno bodovať a dokázali získať len jeden bod. Naposledy sa predstavili pred vlastnými fanúšikmi, ktorí sledovali len ďalšiu porážku svojho milovaného klubu výsledkom 0:2 v zápase s Málagou.

    Náš tip: 1

    Z pozície komentátora sa vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 45. Vela, 84. Juanmi – 65. Ramos

    Karty:   42. Angban (GRN), 80. Ponce (GRN), 87. Hongla (GRN)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 14:16.
    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, Mikel González, Navas, Berchiche – Prieto (C) (70. Canales), Illarramendi, Granero (59. Zurutuza) – Vela (79. Bautista), Juanmi, Oyarzabal.
    Náhradníci: Toño – A. Elustondo, Canales, Zurutuza, D. Concha, Bautista, Odriozola Arzallus.

    Granada CF: Ochoa – Foulquier (C), Hongla, Ingason, G. Silva – Angban, Agbo – Cuenca, Pereira, Malle (63. Boga) – Ramos (69. Ponce).
    Náhradníci: da Silva – Ponce, Boga, Atzili, Vezo, Entrena, Estupiñán.

    Rozhodca: Mateu – Cebrián, J. Martínez

    Diváci: 18 003