Southampton – Hull City 0:0 (kon.) | Stoke City – West Ham 0:0 (kon.) | Sunderland – Bournemouth 0:1 (kon.)
West Bromwich – Leicester 0:1 (kon.) | Crystal Palace – Burnley 0:2 (kon.)
koniec
Stoke City FC
0:0 (0:0)
West Ham United
Sobota 29.04.2017, 16:00 • Bet365 Stadium, Stoke on Trent • Anglická Premier League • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Mali sme možnosť sledovať veľmi rýchly a útočný futbal, ktorému chýbal už len nejaký gól. Videli sme až 29 striel, veľa zaujímavých šancí a situácii. V dnešnom stretnutí mali domáci menšiu prevahu, ale výsledok je zaslúžený. Stoke City dnes vsadilo na kombinačný štýl hry a hostia sa viac-menej snažili ohroziť súpera po rýchlych kontrách. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja dúfam, že sa vám prenos páčil. Ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (17:56:49)
     
    Držanie lopty: 56 % : 44 %.
    Strely na bránu: 4:4.
    Strely mimo: 6:4.
    Rohové kopy: 5:3.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 12:2.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Centrovanú loptu po voľnom kope dokázal jeden z brániacich hráčov upratať do bezpečnej vzdialenosti.
     
    90+4
    V závere stretnutia dokázal Collins ešte faulovať a to znamená, že budeme svedkami pravdepodobne posledného voľného kopu v dnešnom stretnutí. Túto výhodu dostáva Stoke City.
     
    90+3
    Cheikhou Kouyaté sa snažil zachytiť loptu v pokutovom území súpera, ale ako prvý bol pri lopte Butland, ktorý už má loptu pevne pod kontrolou.
     
    90+2
    Podľa verdiktu hlavného arbitra sa Shaqiri dopustil nedovoleného zákroku. Hosťujúci tím sa veľmi neponáhla s rozohrávkou. Vyzerá to tak, ako keby sa uspokojili so ziskom jedného bodu.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol nadstaviť v druhom polčase ešte štyri minútky navyše.
     
    90
    Manuel Lanzini teraz úplne pokazil rozbiehajúcu sa akciu svojho tímu celkom zbytočnou a nepresnou prihrávkou.
     
    89
    Hostia sa nasťahovali na súperovú polovicu, kde sa snažia niečo vymyslieť. Je pravda, že defenzíva Stoke city im dáva len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    88
    To bola teda šanca! Peter Crouch spálil sľubnú pozíciu na skórovanie. Zbehol si na presný center a prudkou hlavičkou z blízkosti bieleho bodu umiestnil loptu slušne ponad brvno!
     
    87
    Cheikhou Kouyaté neutŕžil našťastie žiadne vážnejšie zranenie, ktoré by mu zabránilo pokračovať v stretnutí. Už je aj späť na hracej ploche.
     
    85
    Cheikhou Kouyaté z ihriska odchádza po vlastných za postrannú čiaru. Vyzerá to tak, že do hry dnes ešte nabehne.
     
    84
    Kouyaté sa snažil uvoľniť v pokutovom území súpera, ale tam bol nepríjemne zrazený rozbehnutým protihráčom. Nevyzerá to s ním vôbec dobre. Už k nemu beží tím lekárov, ktorý sa mu budú snažiť podať prvú pomoc. Dúfajme, že bude v poriadku a do hry dnes ešte zasiahne bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    83
    Cameron poslal veľmi prudkú a nepríjemnú prihrávku svojmu spoluhráčovi nachádzajúcemu sa na pravej strane ihriska. Ten mal veľký problém so spracovaním ,ale nakoniec to zvládol a loptu má pod kontrolou.
     
    82
    Marko Arnautović to teraz nemyslel vôbec zle. Snažil sa svojou prihrávkou skrz dvoch brániacich hráčov nájsť úplne voľného spoluhráča, ale to sa mu nepodarilo. Loptu zachytil jeden z nich.
     
    81
    Futbalisti Stoke City získali výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    80
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Jonathan Calleri, prichádza Robert Snodgrass.
     
    80
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Glenn Whelan, prichádza Charlie Adam.
     
    80
    Adrián musel vyutekať so svojej obvyklej pozície, aby bol pri lopte skôr ako rozbehnutý Marko Arnautović. To sa mu podarilo. Loptu nekompromisne poslal za postrannú čiaru.
     
    79
    Manuel Lanzini našiel vpredu lepšie postaveného Fernandesa, ale ten sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    78
    Sherdan Shaqiri sa pokúsil prekvapiť gólmana nečakaným zakončením skrz dvoch brániacich hráčov. Jeho strelecký pokus cez nich neprešiel.
     
    77
    V dnešnom stretnutí sme videli neuveriteľných 25 striel. Z toho 13 na strane domácich a 12 na strane hostí.
     
    76
    Xherdan Shaqiri nedokázal nájsť z rohového kopu žiadneho spoluhráča. Loptu pohodlne odvrátila obrana.
     
    75
    Obrovská príležitosť! Sledovali sme fantastický center domáceho hráča a následný strelecký pokus Marka Arnautovića, ktorý ani na dvakrát nedokázal prekonať Adriána. Ten loptu vytesil na rohový kop.
    74. Marko Arnautović (STK)
     
    74
    Geoff Cameron skúsil strelecké šťastie z asi 20 metrov, ale loptu poslal nepresne a vysoko nad brvno. Nasleduje odkop od bránky.
     
    73
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 27 628 platiacich divákov.
     
    72
    Tempo hry sa nám v posledných minutách troška ukľudnilo. Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí sa snažia usadiť na polovici súpera.
     
    71
    Fernandes poslal naozaj prudký a prízemný center na hranicu malého vápna. Tam bol pripravený jeden z brániacich hráčov Stoke City, ktorý tento pokus zlikvidoval.
     
    70
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Joe Allen, prichádza Peter Crouch.
     
    68
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza André Ayew, prichádza Mark Noble.
     
    67
    Glen Johnson sa pokúsil poslať prudký center do šestnástky súpera, ale tento jeho pokus bol veľmi nepresný. Už sa začal ospravedlňovať svojim spoluhráčom.
     
    66
    Pri lopte je Butland, ktorý aspoň na malú chvílu ukľudní napätý priebeh stretnutia.
     
    65
    Andre Ayew dostal prízemný pas za šestnástku a napriahol k strele presne k pravej žrdi. Jack Butland siahol po reflexívnom zákroku a pokus zablokoval. Pekný moment v podaní gólmana!
    64. André Ayew (WHU)
     
    64
    Druhé dejstvo sa nesie v duchu toho prvého. Mnoho zaujímavých šancí a situácii. Toto je reklama na futbal. Tomuto stretnutiu chýba už len ten dlho očakávaný gól.
     
    63
    Marko Arnautović poslal do šestnástky súpera prudký prízemný center, ktorý smeroval do malého vápna. Toto bola ľahká práca pre Adriána, ktorý možnú hrozbu okamžite zachytil.
     
    62
    Do ďalšej obrovskej šance sa dostal Shaqiri, ktorý zakončil spoza brániaceho hráča. Adrián sa pri tejto delovke musel poriadne zapotiť a takisto aj natiahnúť. Túto strelu dokázal vyraziť jednou rukou. Perfektný zákrok!
     
    61
    John Allen skúsil svoje strelecké šťastie z väčšej vzdialenosti a jeho tvrdý projektil si našiel cestu medzi tri žrde. bohužial len do stredu brány, kde stál pripravený Adrián, ktorý tento pokus vyrazil pred seba a následne zachytil.
     
    60
    Marko Arnautović robil čo mohol, aby bol pri lopte skôr ako brániaci hráč. To sa mu však nepodarilo. Pri lopte sú tak futbalisti West Hamu.
    59. Joe Allen (STK)
     
    59
    West Ham United zahrával ďalší voľný kop, po ktorom sa do hlavičkového zakončenia dostal Fonte. Jeho slušná hlavička končí mimo bránky súpera.
     
    58
    Rohový kop, ku ktorému sa postavil Marko Arnautović hlavičkuje z pokutového územia jeden z obrancov.
     
    57
    Po tomto voľnom kope sa do zakončenia dostal Shaqiri. Ten preveril pozornosť gólmana strelou z väčšej vzdialenosti a z väčšieho streleckého uhlu. Bola to perfektná strela, na ktorú dokázal Adrián reagovať a loptu vytesniť na rohový kop.
     
    56
    Sledovali sme ďalší nedovolený zákrok. Tentoraz v podaní hoťujúceho hráča, vďaka ktorému môžu domáci ohroziť súpera po voľnom kope z väčšej vzdialenosti.
     
    55
    West Ham United malo výhodu rohového kopu. Manuel Lanzini sa postavil k rohovej zástavke a poslal prudký center do hĺbky šestnástky. Tam si najvyššie vyskočil Glen Johnson, ktorý nedovolil nikomu inému zakončiť.
     
    54
    Po odohraní voľného kopu sa hosťujúci futbalisti dožadovali pokutového kopu po údajnej ruke jedného z domácich hráčov vo vlastnom pokutovom území. Hlavný arbiter mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia.
     
    53
    Marko Arnautović si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý na túto situáciu okamžite reagoval. Hostia majú výhodu voľného kopu.
     
    52
    Shaqiri si nabehol do pokutového územia súpera, kde sa snažil reagovať na odrazený projektil. Jeho strelecký pokus z prvej skončil tesne vedľa ľavej tyčky. To bola šanca!
     
    51
    Cameron si šikovne narazil loptu so svojim spoluhráčom a postupoval ďalej, ale v kľúčovom momente o loptu prišiel po skvelej práci jedného z obrancov.
     
    50
    Calleri zbytočne nepremýšľal a hneď po zisku lopty ju poslal medzi brániacich hráčov do šestnástky súpera. Tam loptu zachytil jeden z nich a tak z toho žiadne vzrušenie nebude.
     
    49
    Kouyaté aj s veľkou dávkou šťastia dostal loptu presne na kopačku a dokázal aj zakončiť. Jeho prudký strelecký pokus skončil tesne vedľa ľavej žrďky. Nasleduje odkop od bránky Stoke City.
     
    48
    Fernandes si teraz príliš nerozumel v rozohrávke so svojim spoluhráčom a tak loptu iba poslušne odovzdal svojmu súperovi.
     
    47
    Na perfektný center z pravej strany ihriska si do vápna súpera zbehol John Allen, ale jeho tvrdá strela z prvej presvišťala len tesne vedľa pravej tyčky.
     
    46
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Arthur Masuaku, prichádza Aaron Cresswell.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Sme svedkovia veľmi atraktívneho futbalového predstavenia, hoci tomu výsledok absolútne nenasvedčuje. Domáci celok na dnes zvolil kombinačný štýl hry a hostia sa naopak sústredia na zadné rady a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách. Dúfajme, že sa druhý polčas bude niesť v rovnakom duchu a dočkáme sa aj nejakého gólu. My sa vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Marko Arnautović si pravdepodobne privodil len menšie zranenie. V hre by mal aj naďalej pokračovať.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v prvom dejstve nadstaviť ešte dve minútky navyše.
     
    45
    Hra je na dlhší čas prerušená, pretože prebieha ošetrovanie zraneného Arnautovića. Dúfajme, že bude v poriadku a bude v hre aj naďalej pokračovať bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    43
    Obrovská príležitosť na strane hostí! Collins dlhým pasom až z vlastnej polovice ihriska našiel voľného spoluhráča na hranici veľkého vápna. Bol to Calleri, ktorý nedokázal presne prihrať a napokon ani prekonať ležiaceho brankára a dvoch brániacich hráčov. Jeho strelecký pokus bol zblokovaný.
     
    42
    Manuel Lanzini poslal milimetrovú prihrávku voľnému Fernandesovi, ktorého strelecký pokus skončil tesne nad brvnom Butlandovej bránky. Budeme sledovať odkop od bránky Stoke City.
     
    41
    Andre Ayew po súboji zostal ležať na hracej ploche, čo sa zjavne nepáči domácemu publiku. Podľa ich názoru sa vôbec o faul nejednalo. Ťažko povedať, hlavné slovo má v tomto prípade hlavný arbiter.
     
    40
    Xherdan Shaqiri poslal rohový kop do klbka tiel obrancov a jeden z nich loptu upratal do bezpečia.
     
    39
    John Allen dokázal z nepríjemnej pozície reagovať na centrovanú loptu, ktorú dokázal zasiahnúť hlavou. Jeho hlavičkový pokus bol ešte zblokovaný a lopta si to následne namierila za čiaru. Nasleduje ďalší rohový kop.
     
    38
    Xherdan Shaqiri sa zbavil obrancov a napriahol k prudkej strele. Ale loptu poslal z diaľky veľmi nepresne. Gólman mohol ostať úplne pokojný, nakoľko lopta skončila takmer pri pravej rohovej zástavke.
     
    37
    Glen Johnson skvelým individuálnym spôsobom prenikol až do hĺbky šestnástky, kde ešte lepšej prihrávkou našiel Arnautovića. Ten si loptu nedokázal dostatočne spracovať a tak o ňu prišiel. Nasleduje rohový kop v prospech Stoke City.
     
    36
    Shaqiri poslal prudký center do šestnástky súpera, ale ten si nenašiel nikoho z tých správnych adresárov. Lopta putovala až do rukavíc gólmana.
     
    35
    Lopta sa nachádza na polovici Stoke City FC, ale sú to práve domáci futbalisti, kto má loptu pevne pod kontrolou.
     
    34
    Manuel Lanzini sa snažil o individuálny prienik, ale videl, že cesta tadiaľ nevedie, tak radšej poslušne odovzdal loptu svojmu spoluhráčovi.
     
    32
    Obrovská šanca na hosťujúcej strane a perfektný zákrok na tej domácej! Andre Ayew stál v pokutovom území súpera v čase, keď naňho mierila centrovaná lopta. On sa do nej oprel aktobatickým spôsobom a lopta si to namierila medzi tri žrde. Tam vytiahol Butland luxusný zákrok, vďaka ktorému je stav stretnutia stále vyrovnaný.
     
    31
    Arnautović skvelou prihrávkou našiel rozbehnutého Johna Allena, ktorý sa ešte snažil loptu preposlať niekomu do lepšieho streleckého uhlu, ale jeho úmysel dokázal prečítať jeden z brániacich hráčov.
     
    30
    Skvelá obranná činnosť v podaní Glena Johnsona, ktorý za seba nepustil rozbehnutého Fernandesa a tak zabránil hocikomu zakončiť.
     
    29
    Masuaku sa snažil presunúť hru na druhú stranu ihriska, ale tam stál pripravený Whelan, ktorý tento úmysel zachytil a založil rýchly protiútok.
     
    28
    Hosťujúci celok má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    27
    Kouyaté svojim prízemným centrom našiel spoluhráča v šestnástke súpera a ten sa pokúsil z prvej zakončiť. Jeho strelecký pokus smeroval úplne mimo bránky. Možno to na kopačku chcelo viac kľudu.
     
    26
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala do hĺbky šestnástky súpera, kde bol pripravený jedden z domácich obrancov a ten loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    25
    Defenzíva Stoke City FC si s voľným kopom dokázala poradiť, ale len za cenu toho rohového. West Ham United bude zahrávať svoj druhý rohový kop.
     
    24
    Kouyaté si prevzal prihrávku od Manuela Lanziniho, ale v tom okamžiku spadol na hraciu plochu. Muniesa je tým hráčom, ktorý si v súboji pomohol nedovoleným spôsobom. Do budúcna si na podobné zákroky musí dať pozor. Jednu žltú kartu v dnešnom stretnutí už inkasoval.
     
    23
    Priebeh hry sa nám troška upokojil. Loptu majú pod kontrolou domáci hráči, ktorí si ju medzi sebou vymieňajú v strede pola.
     
    22
    Držanie lopty je momentálne 59% v prospech domáceho celku a 41% v neprospech toho hosťujúceho.
     
    20
    Pri lopte sú už hráči Stoke City, ktorí si hľadajú medzery v defenzíve súpera, ktoré sa budú snažiť využiť k vytvoreniu lepšej streleckej pozície.
     
    19
    Loptu majú pod kontrolou po dlhej dobe hostia, ktorí si tak môžu na chvíľu vydýchnuť.
     
    18
    Glen Johnson si narazil loptu na hranici veľkého vápna so svojim spoluhráčom a snažil sa postupovať bližšie k bráne súpera. Už to vyzeralo tak, že sa dostane do sľubnej pozície na skórovanie, ale v poslednom momente mu dokázal loptu vypichnúť Fernandes.
     
    17
    Žltú kartu dostáva Marc Muniesa (Stoke City FC). To si vyslúžil za ten posledný zákrok.
     
    16
    Hlavný arbiter bol nútený fúknuť do píšťaľky po nepríjemnom zákroku domáceho Muniesa.
     
    15
    Glen Johnson poslal naozaj dobrý pas na hranicu malého vápna súpera s cieľom nájsť lepšie postaveného spoluhráča. Ten však nedokázal vyhrať hlavičkový súboj a tak z toho väčšie ohrozenie nebolo.
     
    14
    John Allen sa snažil poslať prudký center na výhodnejšiu pozíciu. To sa mu nepodarilo, pretože jeho úmysel skvelo prečítal jeden z bránicich hráčov.
     
    13
    Manuel Lanzini sa snažil založiť rýchly útok smerom dopredu, ale už v strede pola stroskotal na prvom hráčovi. Po súboji zostal ležať na hracej ploche, ale v hre sa pokračuje bez prerušenia.
     
    12
    Hostia sa všetkými hráčmi stiahli na vlastnú polovicu ihriska, kde sa sústredia na vlastnú defenzívu. Zatiaľ veľmi nejavia snahu zaútočiť.
     
    11
    Arnautović sa snažil získať loptu na polovici súpera, čo sa mu nepodarilo. Po súboji si od hlavného arbitra pýtal faul, ale neuspel. Hra pokračuje bez prerušenia.
     
    10
    Lanzini priviezol loptu na polovicu súpera, kde neskôr poslal veľmi nepríjemnú prihrávku Koyatému. Ten si ju nedokázal spracovať a pri lopte je tak súper.
    9. Saido Berahino (STK)
     
    9
    Arnautović z nevýhodnej pozície našiel na hranici malého vápna voľného Berahina, ale dlho váhal so zakončením. Napokon bol jeho strelecký pokus zblokovaný prvým brániacim hráčom.
     
    8
    Centrovaná lopta po rohovom kope si to namierila na hranicu malého vápna, kde si svoj priestor dokázal Muniesa postrážiť a loptu upratať.
     
    7
    Prvýkrát v zápase sa hráči West Hamu dostali na polovicu súpera, kde si okamžite dokázali vybojovať rohový kop po nevydarenom centri jedného z hostí.
     
    6
    Arnautović si to zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovej pasci súpera.
     
    5
    Pri lopte sú hostia, ktorí sa snažia upokojit napätý priebeh hry. Nachádzajú sa na vlastnej polovici ihriska, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    4
    V ďalšej akcii domácich bol opäť zapojený Arnautović, ale ani jeho center nebude úspešný. Loptu poľahky zachytil brániaci hráč.
     
    3
    Arnautović sa svojou prihrávkou snažil nájsť lepšie postaveného spoluhráča. To mu však nevyšlo a o loptu jeho tím prišiel.
     
    2
    Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí sa snažia niečo vymyslieť smerom dopredu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Stoke City FC: Butland – Johnson, Muniesa, Shawcross, Martins Indi – Cameron, Whelan – Shaqiri, Allen, Arnautović – Berahino.
    Náhradníci: Grant – Bardsley, Pieters, Adam, Diouf, Crouch, Sobhi.

    West Ham United: Adrián – Fonte, Reid, Collins – E. Fernandes, Kouyaté, Nordtveit, Masuaku – A. Ayew, Lanzini, Calleri.
    Náhradníci: Randolph – Cresswell, Feghouli, Snodgrass, Noble, A. Fletcher, Byram.

    Rozhodca: Lee Probert.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 35. kolo Premier League, kde domáci klub Stoke City FC privíta na svojom trávniku West Ham United. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    STOKE CITY FC: Futbalisti Stoke figurujú na 11. priečke a do konca aktuálneho ročníka zostávajú len štyri kolá. V stred tabuľky to je bodovo veľmi vyrovnané. Môžu kľudne skončiť na ôsmej pozícii, ale aj na zostupovej 18. priečke. Na svojom konte majú desať víťazstiev, deväť remíz a pätnásť prehier. Svojim súperom nastrieľali dovedna 37 gólov, ale aj 50 inkasovali. Stoke City v posledných siedmych zápasoch naplno bodoval iba raz. Naposledy sa hráči predstavili na ihrisku Swansea, kde po prehre 0:2 cestovali naspäť domov. Arnautović v 69. minúte nedokázal premeniť pokutový kop. Ihneď na to hostia inkasovali druhý gól.

    WEST HAM UNITED: Hráči tohto celku majú o jeden bod menej ako ich dnešný súper, no napriek tomu sa nachádzajú až o tri priečky nižšie. Štatistiky sú taktiež pomerne vyrovnané. Desať výhier, osem remíz a šestnásť prehier. Dokázali vsietiť 44 gólov, ale až 59 inkasovať. West Ham United ťahá sériu troch zápasov bez prehry. Naposledy hrali pred zrakmi vlastných fanúšikov, ktorí sledovali len veľmi slabé a bezgólové stretnutie.

    Z pozície komentátora sa vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Róbert Gašpárek

    Góly:

    Karty:   17. Muniesa (STK)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 12:2.
    Stoke City FC: Butland – Johnson, Muniesa, Shawcross, Martins Indi – Cameron, Whelan (80. Adam) – Shaqiri, Allen (70. Crouch), Arnautović – Berahino.
    Náhradníci: Grant – Bardsley, Pieters, Adam, Diouf, Crouch, Sobhi.

    West Ham United: Adrián – Fonte, Reid, Collins – E. Fernandes, Kouyaté, Nordtveit, Masuaku (46. Cresswell) – A. Ayew (68. Noble), Lanzini, Calleri (80. Snodgrass).
    Náhradníci: Randolph – Cresswell, Feghouli, Snodgrass, Noble, A. Fletcher, Byram.

    Rozhodca: Lee Probert

    Diváci: 27 628