Slovensko – Česko 2:3 (kon.)
koniec
Slovensko
2
20 22 25 25 12  
Česko
3
25 25 20 20 15  
cz Pondelok 24.04.2017, 18:00 • STC Arena, Púchov • Mistrovství Evropy do 19 let • Skupina 2
     
    12:15
    Je konec! Český tým bere z dnešního zápasu dva body. Ondruš dostal rychlou nahrávku do kůlu, ale proti srovnanému českému dvojbloku si neporadil.
     
    12:14
    Dva mečboly pro český celek. V důležitý slovenský hráč na podání přešlápl.
     
    12:13
    A je tady další snížení. Pavlíček nepřihrál ideálně, Šotola dostal dobou nahrávku ale bod nepřidat. Raduje se až Jurík na slovenské straně. Jiří Zach si bere oddechový čas.
     
    10:12
    Pavlíček výborně na přihrávce a poté boduje také Svoboda. Slovensko si bere druhý oddechový čas.
     
    7:9
    Až nyní odskakuje český celek do dvoubodového vedení. Jurík si nepřišel na připravený český dvojblok ze zóny číslo dva. Je tady hned oddechový čas Slovenska.
     
    7:8
    Ve vedení přecházejí na druhou stranu Češi. Opět to byl Piskáček, který do vzal na sebe a smečuje na druhou přes.
     
    25:20
    Rozhodne pátá sada. Čeští mladíci nezvládli poslední dva sety, naprosto se vytratili z palubovky a budou muset o výhru bojovat v rozhodující sadě.
     
    24:19
    Pět setbolů pro domácí tým. Pavlíček opět zklamal na přihrávce a nezachránil do ani Piskáček.
     
    18:13
    Češi snižují náskok soupeře, ale už je nejspíše pozdě. Šotola dává eso po zásahu pásky. Domácí si berou oddechový čas.
     
    16:9
    Slovenský celek si jde pro tiebreak. Vašina měl na ruce bodovku, ale jakoby se při útocích českého týmu hřiště domácího týmu zmenšovalo. Další aut posílá oba týmy na technický oddechový čas.
     
    10:4
    Podobně jako ve třetím setu si Slováci vytvořili velké vedení hned v úvodu. Vašina přidává další chybu na útoku a Jiří Zach si musí vybrat i druhý oddechový čas.
     
    8:4
    A znovu Marek Šotola na podání. Nyní už se středem sítě prosazuje i druhý slovenský blokař Mačuha. Je tady první technický oddechový čas.
     
    4:0
    Svoboda nepřesně přihrál a poté ani nedokázal odsmečovat. Česká hra se rozpadá a na to reaguje Jiří Zach oddechovým časem.
     
    25:20
    Třetí sada končí! Slováci byli po celý set daleko před českou družinou a zápas tak bude pokračovat. Nepřesné podání českého hráče ukončuje třetí sadu.
     
    24:20
    Ještě jedno snížení pro českou reprezentaci. Slovensko se jde před závěrem setu ještě jednou poradit.
     
    24:18
    Nyní už tady je celá řada domácí setbolů. Drozen servíroval jen do autu.
     
    22:16
    Je tady snížení po nepřesném útoku Watzky. Následně přidal nepřesnost také Jurík. Oddechový čas také pro slovenskou lavičku.
     
    22:14
    Goč přichází na servis. A je z toho bod pro domácí. Šulc našel jen Svobodu, který z nedobré pozice soupeře nezaskočil. Následně boduje z hlavního kůlu až Watzka. Je tady oddechový čas pro české hráče.
     
    18:10
    Český celek je ve třetím setu v rozkladu. Českým hráčům se nedaří. Šotola netrefil čistě jeho útok a balon končí opět velmi daleko od hracího území. Jiří Zach si bere oddechový čas.
     
    16:10
    Šestibodové vedení pro domácí tým při druhém technickém oddechové čase. Vašina útočí jen do připraveného slovenského dvojbloku.
     
    8:3
    A je to o pět! Český tým nehraje v úvodu třetího setu koncentrovaně. Marek Šotola svou smečí našel jen reklamy za kurtem. Je tady první technický oddechový čas.
     
    22:25
    I druhá sada jde na stranu českých volejbalistů. Na závěr setu se neprosadil z pozice univerzála domácí Samuel Jurík.
     
    22:24
    Dva setboly pro českou reprezentaci. Znovu útočil Jendrejčák, ale bod nedal. Ten přidává až Marek Šotola. Vynikající obrana českého celku.
     
    17:14
    Češi ještě nic ve druhém setu nevzdávají. Šotola zatlačil servisem a Vašina snižuje bombou z hlavního kůlu. Slovensko si bere oddechový čas.
     
    16:12
    Polák na servisu. Středem sítě se umí prosadit také domácí reprezentace. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    14:11
    Nepříjemné vedení Slovenska narůstá. Vašina bod z hlavního kůlu nedal. Jiří Zach si bere oddechový čas.
     
    11:11
    A je srovnáno. Svoboda na podání a Jurík útočí jen do připraveného českého bloku. Slovensko si bere oddechový čas.
     
    8:5
    Domácí celek jde do prvního technického oddechového času v tříbodovém vedení. Marek Šotola ztrácí elán z prvního setu a útočí opět jen do zámezí.
     
    20:25
    Piskáček pochopitelně přichází zpět na palubovku. První sada jde na konto českých mladíků! Pavlíček parádně přihrál a poté si Piskáček zahrál na druhou přes a ukončil úvodní set.
     
    19:24
    Nyní už tady je pět setbolů pro výběr trenéra Zacha. Šotola na první pokus neuspěl, ale Vašina propálil nedokonalý slovenský blok.
     
    16:21
    A pozor. Další bod pro Slovensko. Vašina našel jen připraveného hráče v poli a následně vytlouká slovenský smečař český trojblok. Druhý oddechový čas pro Česko.
     
    13:18
    A už to je "jen" o pět bodů. Piskáček nahrál až příliš pod blok a s tím již Vašina nemohl nic udělat. Také Jiří Zach si musí brát oddechový čas.
     
    9:16
    Sedmibodové vedení pro český výběr při druhém technickém oddechovém čase. Piskáček skvěle uvolnil Šotolu, který vytlouká slovenský jednoblok.
     
    6:13
    A další bod pro českou reprezentaci. Svoboda zakončil bodovku o souhře do hlavního kůlu. Slovenský trenér si musí vybrat i svůj druhý oddechový čas.
     
    5:9
    Marek Šotola pokračuje na servisu. A je z toho bod pro Česko. Piskáček s Horákem nadrazili smeč soupeře. Následně se mohl prosadit opět českobudějovický univerzál Šotola. Slovensko si bere oddechový čas.
     
    5:8
    Češi jdou do prvního technického oddechového času v tříbodovém vedení. Vašina zužitkoval nahrávku do kůlu.

    Vít Schück

    Slovensko: Goč, Čizmazia – Marinič, Ondruš, Watzka – Jendrejčák, Pollák, Mačuha – Hrtús, Jurík – Paňko, Kurej
    Trenér: Peter Kalný

    Česko: Piskáček, Šulc – Svoboda, Vašina, Humler, Roháček – Polák, Varous, Horák – Drozen, Šotola – Pavlíček
    Trenér: Jiří Zach