Česko – Turecko 3:1 (kon.)
koniec
Česko
3
22 25 25 25  
Turecko
1
25 18 16 16  
cz Sobota 22.04.2017, 15:00 • STC Arena, Púchov • Mistrovství Evropy do 19 let • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    25:16
    Je konec! Češi přehráli na úvod silné Turecko ve čtyřech setech. Vše ukončuje nepřesnost na přihrávce a balon letí jen na tribunu.
     
    24:16
    Po nepřesném přijmu musel Avci jen odevzdat balon. Svoboda ještě nedal bod, Turci bojovali v poli, ale doslova nahráli Piskáčkovi, který jen sklepl balon a tureckou stranu.
     
    16:10
    Šestibodové vedení pro druhém technickém oddechovém čase. Avci jen odevzdal po nepřesné nahrávce míč Čechům. Poté smečuje z velkého rozběhu Svoboda a propálil blok soupeře.
     
    14:9
    Pětibodové vedení pro českou reprezentaci. To už by tým trenéra Zacha neměl pustit. Horák na podání a poté blokuje český tým. Ještě jeden oddechový čas pro turecké reprezentanty.
     
    11:8
    A další bod pro Čechy. Pavlíček skvěle zasáhl v poli a poté se prosazuje Svoboda. Oddechový čas pro Turecko.
     
    8:7
    Do prvního technického oddechového času jdou přece jenom ve vedení Češi. Gürbüz trefil jen v poli stojícího Piskáčka, následně turecký univerzál dostal ještě jednu šanci, ale jeho smeč končí v autu.
     
    25:16
    Právě Jan Svoboda byl jako poslední za koncovou lajnou. Jeho podání se dostalo jen na ruce Lukáše Vašiny, který lehce poslal míč na polovinu soupeře. Češi se dostávají do vedení!
     
    24:16
    Osm setbolů pro český tým. Šotola na první smeč bod nedal, ale ani Turecko se neprosadilo. Až Jan Svoboda ukončuje výměnu z hlavního kůlu.
     
    23:15
    Piskáček na podání. Gürbüz je zablokován Svobodou. Ještě jeden oddechový čas pro Turecko.
     
    20:13
    Vedení českého týmu se snižuje. Svoboda našel smečí jen turecké libero a poté už ukončuje výměnu Gürbüz. Jiří Zach si raději bere oddechový čas.
     
    16:6
    Jan Svoboda exceluje na podání. Znovu zatlačil soupeře, který útočí jen do českého bloku. Desetibodové vedení při druhém technickém oddechovém čase.
     
    8:3
    Paráda! Pavlíček skvěle zahrál v poli proti smeči Avciho a poté se prosazuje z hlavního kůlu Svoboda. Je tady první technický oddechový čas.
     
    6:3
    Česko ale odskakuje již ne rozdíl tří bodů. Ze zadní pozice se neprosazuje Yilmaz a turecký trenér na to ihned reaguje oddechovým časem.
     
    25:18
    Druhá sada jde na stranu českých mladíků. Yilmaz měl proti sobě vysoký trojblok a ten radši jen odevzdal míč na českou stranu. Marek Šotola je ale ve vynikajícím rozpoložení a ukončuje druhý set smečí po lajně.
     
    24:18
    Hned šest setbolů pro český výběr. Polák skvěle blokuje na středu sítě.
     
    21:15
    Český blok si pohlídal Yilmaze v útoku a je z toho bod. Ještě jeden oddechový čas pro Turky.
     
    16:12
    A ještě jeden bod pro český tým. Gürbüz byl proti jednobloku, ale míč na zem neposlal. To na druhé straně Marek Šotola už ano. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    12:9
    A už to je o tři body. Svoboda skvěle zkrátil podání za síť. Následně se dostal do bodovky Marek Šotola, který není trápí soupeře přesnou hrou v útoku. Přichází oddechový čas Turecka.
     
    8:7
    Češi jdou do prvního technického oddechového času ve vedení. Přímý bod z podání přidává také Pavel Horák.
     
    22:25
    První sada jde na konto Turecka. Turecký univerzál to vzal na sebe a vytlouká blok českého celku. Právě Gürbüz byl hlavní útočnou silou v prvním setu.
     
    21:24
    Tři setboly pro Turecko. Nyní nedokázal přihrát tvrdé podání Pavlíček.
     
    18:21
    Tak to je velká škoda. Češi dotáhli vedení soupeře a je tady další nepřesný příjem. Svoboda jen tečoval míč. Jiří Zach si bere oddechový čas.
     
    17:18
    Horák na podání. Gürbüz trefil v poli stojícího Šotolu a poté se prosazuje Svoboda. Už to je jen o body a turecký trenér reaguje oddechovým časem.
     
    10:16
    Turecko je při druhém technickém čase ve vedení o šest bodů. Yilmaz skóruje z hlavního kůlu.
     
    8:13
    Pětibodové vedení pro Turky! Pavlíček skvěle přihrál, ale Svoboda nedal smeč na zem. Na druhé straně se proti trojbloku prosazuje Ali Deniz Avci. Jiří Zach musí poprvé v zápase zastavit hru oddechovým časem.
     
    4:8
    Vašina měl proti sobě jen jednoblok, přesto byl nadražen. Následně se prosazuje znovu Yilmaz. Je tady první technický oddechový čas.

    Vít Schück

    Česko: Piskáček (C), Šulc – Svoboda, Vašina, Humler, Roháček – Polák, Varous, Horák – Drozen, Šotola – Pavlíček
    Trenér: Jiří Zach

    Turecko: Cukur (C), Soydan – Büyükgöz, Kemerli, Avci, Yilmaz, Lagumdzija – Yildiz, Baltaci, Karaca – Gürbüz – Üc
    Trenér: Ali Ümit Hizal

    Rozhodca: Koen Luts (BEL) – Alexandr Tubylov (RUS)