Slovensko – Česko 5:7 (kon.)
koniec
Slovensko
5:7 (2:1, 1:3, 2:3)
Česko
Sobota 22.04.2017, 18:00 • Športová hala Elán, Bratislava • Přípravný zápas (ženy)
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Na Slovensku sa na konci tohto kalendárneho roka uskutočnia majstrovstvá sveta žien vo florbale. V rámci prípravy a propagácie tohto vrcholného podujatia nastúpi počas tohto víkendu nastúpi naša ženská reprezentácia na prípravný dvojzápas proti súperkám z Česka. Dnešné stretnutie sa začína o 18:30.

    SLOVENSKO

    Slovenky túžia na decembrovom domácom šampionáte po čo najlepšom výsledku a tréner Michal Jedlička už na tieto dva prípravné duely nominoval viacero opôr. V bráne nechýba Karolína Krištofová a v poli sa predstavia sestry Paulína a Kristína Hudákové, ale aj Michaela a Zuzana Šponiarové, Romana Janegová či Lucia Košturiaková. Zaujímavosťou je, že počas uplynulého víkendu nastúpila v Superfinále českej extraligy proti sebe až sedem slovenských reprezentantiek. Z víťazstva sa napokon tešili len dve z nich, a to hráčky Herbadentu Praha Romana Janegová a Lucia Košturiaková. Slovenská reprezentácia odohrala zatiaľ svoj posledný zápas v auguste minulého roka, keď vo štvrťfinále prestížneho Czech Open nestačila na florbalistky švajčiarskeho Bernu. Hlavný kouč Roman Jedlička sa na meranie síl s českými konkurentkami teší: „Konečne sa nám naskytla príležitosť zahrať si prípravné zápasy proti ženskému tímu. Doteraz sme sa konfrontovali s juniormi. Aj napriek tomu, že český tím nepricestuje v najsilnejšom zložení, bude to pre nás dobrá konfrontácia, kde si overíme súčasný stav pripravenosti nášho družstva. Väčšina našich reprezentantiek sa systematicky pripravuje a pravidelne sa zúčastňujú všetkých reprezentačných akcií, čo nám umožňuje získať reálny obraz našej pripravenosti,“povedal Jedlička pre ofciálny web Slovenského florbalového zväzu.

    ČESKÁ REPUBLIKA

    Tak ako mužská, tak aj ženská reprezentácia Českej republiky patrí do užšej svetovej florbalovej špičky. Keďže sa však v týchto dňoch pripravujú najmä na prestížny turnaj Európskej florbalovej tour, do Bratislavy neprídu v najsilnejšom zložení. V nominácii nenájdeme hráčky zo zahraničia či tie, ktoré sa počas víkendu zúčastnili spomínaného Superfinále. Podľa slov hlavného kouča Miroslava Janovského dostanú počas víkendu príležitosť aj debutantky, ktoré budú môcť zabojovať aj o miesto v nominácii na decembrové MS v Bratislave. České florbalistky na seba upozornili, keď na kvalifikačnom turnaji na svetový šampionát doslova rozdrvili Ukrajinu po výsledku 45:2.

    Nominácia Slovenska:

    Jana Dupčáková, Karolína Krištofová, Alžbeta Bachorcová, Lenka Cupráková, Alžbeta Ďuríková, Denisa Ferenčíková, Klára Grossová, Viktória Grossová, Paulína Hudáková, Kristína Hudáková, Romana Janegová, Michaela Ješšová, Miroslava Kadučáková, Katarína Klapitová, Lucia Košturiaková, Monika Pinterová, Klaudia Robová, Andrea Šidlová, Michaela Šponiarová, Zuzana Šponiarová, Jana Trošková, Michaela Žikavská.

    Nominácia Česka:

    Adéla Bočanová, Veronika Enenkelová, Nela Jiráková, Veronika Káčová, Nela Kapcová, Romana Kiecková, Hana Koníčková, Denisa Kotzurová, Klára Leierová, Michaela Mlejnková, Magdalena Plášková, Nikola Příleská, Markéta Režnarová, Martina Řepková, Gabriela Tožičková, Tereza Urbánková, Veronika Zittová, Gabriela Žůrková.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Dupčáková, Krištofová – Krivulčíková, Dzurinová, Bachorcová, Ferenčíková, K. Hudáková, Cupráková, Košturiaková, Kadučáková, Šidlová, Ďuríková, P. Hudáková, Klapitová, Šponiarová, Pintérová, Kocurová, Grossová, Robová, Žikavská

    Česko: Příleská – Kapcová, Jiráková, Leierová, Koníčková, Zittová, Urbánková, Tožičková, Plášková, Enenkelová, Řepková, Káčová, Bočanová, Kotzurová, Kiecková, Řeznarová.
     
    Pekný sobotný podvečer z Bratislavy! V Športovej hale Elán sa už o malú chvíľu začne prvý z dvojice prípravných zápasov medzi slovenskou a českou ženskou florbalovou reprezentáciou.
     
    Vypočuli sme si hymny oboch krajín, ešte si predstavíme základné formácie na oboch stranách a už naozaj nič nebude brániť tomu, aby sa dnešné stretnutie začalo.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    0:41
    Ako prvé sa pokúsili zaútočiť naše reprezentantky, no po pravom krídle sa nepresadila Lucia Košturiaková, a tak je tu možnosť pre Češky.
     
    1:11
    Hneď v úvode sa vyznamenala aj slovenská gólmanka Dupčáková, keď pekným zákrokom zlikvidovala príležitosť Veroniky Enenkelovej.
     
    2:25
    Hra je v tejto chvíli prerušená po tvrdom súboji Kristíny Hudákovej s Klárou Leierovou môžu pokračovať v akcii české reprezentantky.
     
    3:11
    Slovensko dalo gól! Slovenky sa dostávajú veľmi rýchlo do vedenia a to skutočne výstavným gólom. LUCIA KOŠTURIAKOVÁ sa dostala k loptičke na polovici ihriska a od pravého mantinelu prekvapila českú brankárku Příleskú. Asistencia: Ďuríková.
     
    4:13
    Slovenky úvodný gól osmelil a Nikola Příleská musela znova zasahovať proti nepríjemnej strele Denisy Ferenčíkovej.
     
    4:37
    Slovensko dalo gól! A Slovenky odsakujú na rozdiel dvoch gólov, keď kvality svojho zápästia presnou strelou predviedla PAULÍNA HUDÁKOVÁ. Asistencia: Cupráková.
     
    5:28
    Teraz treba pochváliť českú gólmanku, ktorá zabránila už takmer jasnému gólu z hokejky slovenskej hráčky. Ak sa nemýlim, v príležitosti sa ocitla Denisa Ferenčíková.
     
    6:16
    Ďalšia príležitosť slovenského tímu. Paulína Hudáková akciou na jeden dotyk priťukla loptičku Lenke Cuprákovej, tá však českú bránku tesne minula.
     
    7:00
    Češky síce začali aktívne, no už od presného zásahu Košturiakovej trochu vypadli z rytmu a takmer vôbec sa nedokážu presadiť cez pozornú defenzívu Slovenkska.
     
    7:34
    Teraz však už Jana Dupčáková zasahovať musela, keď ju z pravej strany strelou spoza hráčky preverila Veronika Káčová.
     
    7:39
    Slovenky si však zahrajú prvý raz v oslabení, keď si na dve minúty musí ísť oddýchnuť Monika Pintérová.
     
    8:28
    Jana Dupčáková sa teraz musela poriadne obracať, keď zasahovala viackrát proti zakončeniu aktívnej Terezy Urbánkovej.
     
    8:47
    Česko dalo gól! Češkám sa podarilo napokon túto presilovú hru využiť, keď sa strelou z tesnej blízkosti presadila KLÁRA LEIEROVÁ.
     
    9:45
    Češky strelený gól poriadne nabudil a teraz na dlhý časový úsek dokázali zatlačiť hráčky Slovenska pred ich vlastnou bránou.
     
    10:49
    Osou ihriska prenikala Gabriela Tožičková, no aj vďaka dobrej práci našej obrany sa až do zakončenia nedostala.
     
    11:16
    Zaujímavá príležitosť Slovenska. Nikola Příleská zasahuje proti nepríjemnej strele od Alžběty Bachorcovej.
     
    12:26
    Tak teraz mali Slovenky aj trochu šťastia, keď Jana Dupčáková už bola prekonaná, no Veronika Enenkelová tesne minula jej bránu.
     
    12:59
    Tentokrát z tesnej blízkosti netriafa bránu Slovenska strelou z prvej Adéla Bočanová. Slovenky však loptičku len odovzdali a obe mužstvá striedajú.
     
    13:47
    Lucia Košturiaková sa pokúsila dnes po druhý raz nachytať českú brankárku, no tentokrát strelou z ľavej strany bránu vôbec netrafila.
     
    14:26
    Nádherné sólo Terezy Urbánkovej. Tá sa zbavila dvoch slovenských hráčok, no bránu Jany Dupčákovej tesne prestrelila.
     
    15:30
    Slovenkám sa snáď v posledných dvoch či troch striedaniach ani raz nepodarilo založiť nejakú súvislejšiu akciu. Nevyšlo to tentokrát a znova striedame.
     
    16:00
    V priebehu pár sekúmnd zasahovali obe brankárky. Jana Dupčáková zneškodnila príležitosť Terezy Urbánkovej a NIkola Příleská nedovolila skórovať Paulíne Hudákovej.
     
    16:57
    Dobrá práca Michaely Šponiarovej v obrane, ktorá nedovolila možnosť samostatného úniku Tereze Urbánkovej.
     
    17:49
    Slovenkám sa naďalej vôbec nedarí prechod do nebezpečnej zóny pred českou bránou. Až príliš často na polovici súperiek prichádzajú o loptičku.
     
    18:46
    Sledujeme pasáž hry, v ktorej sa ani jednému z družsitev nedarí ohroziť jednu či druhú brankárku.
     
    19:11
    Jana Dupčáková si teraz musela dať pozor proti strele Veronike Enenkelovej z pravej strany, ktorá však skončila len za jej bránkou.
     
    19:39
    V závere prvej tretiny sú aktívne aj Slovenky, no snaha dvojice Košturiaková-Ďuríková ku gólu tentokrát neviedla.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvú tretinu prípravného stretnutia medzi ženskými reprezentáciami Slovenska a Česka zvládli o niečo lepšie domáce hráčky, ktoré vyhrávajú 2:1. Skóre stretnutia otvorila Lucia Košturiaková peknou strelou z polovice ihriska a už o pár sekúnd pridala druhý gól Sloveniek Paulína Hudáková. Českému družstvu sa podarilo znížiť zásluhou využitej presilovej hry v podaní Kláry Leierovej.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:23
    Hneď v úvode druhej tretiny sme videi zaujímavé príležitosti na oboch stranách, keď najskôr loptičku v dobrej pozícii netrafila katarína Klapitová a následne musela Jana Dupčáková zasahovať proti Magdaléne Pláškovej.
     
    22:02
    Česko dalo gól! Slovenky v ofenzíve stroskotali, a tak pykajú. Češky sa rýchlo presunuli pred našu bránu, odkiaľ sa dokázala presadiť DENISA KOTZUROVÁ.
     
    22:47
    Slovenské reprezentantky chceli okamžite odpovedať, no ani veľká snaha dvojice Ferenčíková-Grossová k ohrozeniu českej bránky neviedla.
     
    23:27
    Veľmi dobre v obrane zapracovala Lucia Košturiaková, ktorá za vlastnou bránou zobrala českej súperke loptičku a založila slovenský útok.
     
    23:39
    Ten sa však skončil potom, čo po jednom zo súbojov zostala na hracej ploche ležať česká reprezentantka Veronika Enenkelová. Vyzerá však, že bude v poriadku.
     
    24:17
    Škoda teraz pre Slovenky. Katarína Klapitová najskôr neúspešne chcela vysunúť Luciu Košturiakovú do čistej šance, následne sa sama pokúsila zakončiť, no bránku Česka netrafila.
     
    24:56
    Češky teraz vytvorili pred Janou Dupčákovou menší závar, po ktorou zakončovala Veronika Káčová.
     
    25:21
    Slovenky budú hrať po druhý raz v zápase v oslabení, keď na dve minúty si odchádza iddýchnuť Lenka Cupráková.
     
    26:08
    Napriek tomu sme videli sympatickú snahu Sloveniek. Kristína Hudáková dokonca donútila českú brankárku k zákroku. Tá si s jej zakončením poradila.
     
    26:51
    Magdaléna Plášková vyzvala na strelu z osi ihriska Martinu Řepkovú, no tá loptičku netrafila, a tak z toho napokon príležitosť pre český tím nebola.
     
    27:21
    Češky už druhú presilovú hru využiť nedokázali, Lenka Cupráková je späť na palubovke.
     
    28:28
    Patrícia Mária Dzurinová teraz dobre napádala rozohrávku českých hráčok na ich polovici ihriska, loptičku však do svojej moci napokon nezískala.
     
    29:12
    Česko dalo gól! Tak to je smola slovenského tímu. Lucia Košturiaková stratila loptičku pri pravom mantineli na polovici ihriska, MARTINA ŘEPKOVÁ sa vyrútila takmer sama na našu bránku a zakončila veľmi presne.
     
    30:30
    Slovenkám sa snaha uprieť nedá, no po dobrej robote Alžběty Bachorcovej Patrícia Mária Dzurinová nenašla prihrávkou spoza bránky ani jednu zo svojich spoluhráčok.
     
    31:18
    Skvelá Lenka Dupčáková! Tá teraz niekoľkými zákrokmi vyriešila veľký závar pred vlastnou bránou, kde dobiedzali najmä Tereza Urbánková a Martina Řepková.
     
    31:27
    Prvá presilová hra pre Slovensko. Na trestnú lavicu odcháddza na dve minúty Klára Leierová.
     
    31:49
    A Slovenky mohli skórovať. Kristína Hudáková však v dobrej pozícii českú bránku netrafila.
     
    32:46
    Svoju sestru teraz takmer dokonale napodobnila aj Paulína Hudáková. Ani ona však Nikolu Příleskú k zákroku neprinútila.
     
    33:55
    Trestné strieľanie v prospech Slovenska! Unikajúca Paulína Hudáková bola zahákovaná, čo neuniklo ani pozornosti rozhodcov.
     
    33:55
    Slovensko dalo gól! PAULÍNA HUDÁKOVÁ zamiešala loptičkou, oklamala českú gólmanku a vyrovnáva stav zápasu na 3:3.
     
    34:42
    Česko dalo gól! Český tím rozohrával po prerušení hry pri pravom mantieli. Češky zvládli signál veľmi dobre a dostávajú sa do opätovného vedenia zásluhou VERONIKY ZITTOVEJ. Asistencia: Tožičková.
     
    36:09
    Slovenky po inkasovanom góle vrhli sily do útoku, Katarína Klapitová úplne osamotená pred českou bránkou triafa tesne vedľa!
     
    37:10
    Češky teraz poriadne prehusťujú priestor pred vlastnou bránkou, čo ale nevadilo Lucii Košturiakovej, ktorá si narazila s Andreou Šidlovou, no Nikolu Příleskú nepekonala.
     
    38:20
    Hana Koníčková to spoza bránky nahadzovala do slovenského bránkoviska, no tam boli len naše florbalistky.
     
    38:52
    Ďalšie trestné strieľanie v náš prospech, keď bola v čistej šanci atakovaná Katarína Klapitová!
     
    38:52
    Tak to je smola. Nikola Příleská tentokrát úmysel Paulíny Hudákovej prečítala a stav sa tak nemení.
     
    38:52
    Slovensko si však napriek tomu zahrá ďalšiu presilovú hru, keď na dve minúty odchádza na trestnú lavicu Klára Leierová.
     
    39:51
    Slovenky to v závere druhej tretiny skúšali najmä z väčšej vzdialenosti, no Češky predviedli dobrú aktívnu obranu a loptičku na svoju bránu ani raz nepustili.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme sledovali zlepšený výkon českého tímu, za ktorý sú Češky odmenené tesným vedením 3:4. Na našej strane skórovala Paulína Hudáková, za hosťky sa presadili postupne Denisa Kotzurová, Martina Řepková a Veronika Zittová. Do tretej tretiny je však všetko otvorené a rozhodne sa tak máme ešte na čo tešiť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:12
    Slovenské florbalistky ešte na začiatku tretej tretiny dohrávajú presilovku. Strieľať z ľavej strany chcela Paulína Hudáková, no loptičku netrafila podľa svojich predstáv.
     
    40:52
    Tak čo teraz chytila Nikola Příleská.... Kristína Hudáková úplne osamotená v blízkosti českej bránky neprekonala brankárku súperiek.
     
    41:36
    Teraz sa naše hráčky pri zakladaní ďalšej ofenzívnej akcie nedohodli a dvojica Ferenčíková-Bachorcová o loptičku prišla.
     
    42:25
    Slovenské reprezentantky začali tretiu tretinu veľmi aktívne. Vyrovnať mohla Andrea Šidlová, no v ideálnej pozícii prestrelila českú bránku.
     
    43:02
    Príležitosť na opačnej strane mali aj české hráčky, no Klára Leierová na Janu Dupčákovú nevyzrela.
     
    43:43
    Lenka Cupráková manévrovala s loptičkou na polovici Česka dovtedy, až kým jej neskĺzla z čepele hokejky.
     
    44:26
    Češky predviedli na našej polovici veľký "zámok", ktorý ukončila nepresnou strelou z prvej Veronika Káčová.
     
    45:33
    Naše hráčky sa teraz vlastným nedôrazom dostali zbytočne pod tlak, čo ale ich súperky využiť nedokázali. Sledujeme pomerne nevýrazný úsek hry.
     
    46:25
    Od polovice napriahla Nela Jiráková, no jej pokus až k našej bráne napokon nedoputoval.
     
    46:49
    Zaujímavý pokus Kláry Grossovej, ktorá chcela loptičku poslať "do ohňa", no našla len jednu z českých florbalistiek.
     
    47:33
    Slovensko dalo gól! Krásna akcia slovenského tímu vedie k vyrovnaniu. Kombináciu na jeden dotyk zakončila strelou z prvej LENKA CUPRÁKOVÁ. Asistencia: P. Hudáková.
     
    47:57
    Tak toto je veľmi nepríjemný pohľad. Na palubovke totiž zostáva ležať slovenská reprezentantka Monika Pintérová, ktorá má po jednom zo súbojov pravdepodobne vyrazený dych. Odchádza však po vlastných, tak verme, že bude v poriadku.
     
    48:29
    Česko dalo gól! Slovenky znova prepadli na polovici súperiek a pykajú za to inkasovaným gólom, keď v jasnej pozícii tentokrát nezaváhala ROMANA KIECKOVÁ. Asistencia: Plášková.
     
    49:40
    No a zase tu máme pasáž hry, kedy majú slovenské florbalistky veľký problém so založením súvislejšej kombinácie na polovici súperiek. Nepodarilo sa to ani Barbore Kocurovej.
     
    50:09
    Veľká príležitosť Slovenska! Veľký závar pred českou bránkou nedokázali na gól využiť Lucia Košturiaková a Katarína Klapitová.
     
    50:49
    Češky sa znova usadili na polovici Slovenska, no vyústilo to len k nevýraznému streleckému pokusu Denisy Kotzurovej.
     
    51:20
    Paulína Hudáková mohla vyrovnať! V prečíslení so svojou sestrou zvolila kľučku do blafáku, Nikola Příleská však jej úmysel prečítala.
     
    52:06
    Ďalšiu veľkú príležitosť Slovenska na strelenie vyrovnávajúceho gólu nedokázala využiť Katarína Klapitová.
     
    52:49
    Tak teraz je to veľký tlak slovenského družstva. Barbora Klapitová s Luciou Košturiakovou však zlyhali aj v ďalšej veľkej príležitosti pred brankárkou Příleskou.
     
    53:55
    Do dobrej šance sa dostávala pred českou bránkou Lenka Cupráková, no so zakončením zbytočne váhala.
     
    54:42
    Katarína Klapitová v týchto chvíľach po palubovke doslova lieta. No ani tentokrát Nikolu Příleskú z tesnej blízkosti prekonať nedokázala.
     
    55:38
    Česko dalo gól! Tak toto Češkám vyšlo ideláne. Nádherná akcia hosťujúcej reprezentácie, na ktorej konci bola presná strela ROMANY KIECKOVEJ, a tá zvyšuje náskok svojho tímu už na rozdiel dvoch gólov. Asistencia: Enenkelová.
     
    56:26
    Slovenkám už nezostáva nič iné, ako vrhnúť všetky sily do útoku. Zatiaľ sa však od inkasovaného gólu do výraznejšej príležitosti nedostali.
     
    56:49
    Lenka Cupráková prenikala po ľavej strane, no v momente jej zakončenia ju od loptičky odstavila jej česká súperka.
     
    57:28
    Česko dalo gól! Tak a je rozhodnuté. NELA JIRÁKOVÁ strelou z prvej od polovice ihriska prekvapila Janu Dupčákovú a pridáva siedmy gól Česka.
     
    57:30
    Slovenky hrajú vabank, Jana Dupčáková je vonku z bránky!
     
    58:01
    Slovensko dalo gól! Napokon sa slovenským reprezentantkám podarilo znížiť, keď sa pri power play presadila KRISTÍNA HUDÁKOVÁ po prihrávke Lucie Košturiakovej. Asistencia: Košturiaková.
     
    59:05
    Český brankárka Nikola Příleská dnes podáva skutočne skvelý výkon, keď aj teraz v priebehu pár sekúnd zastavila niekoľko veľkých príležitostí Sloveniek.
     
    59:46
    Slovenky mohli dosiahnuť kontaktný gól, no Lucia Košturiaková triafa v dobrej pozícii len konštrukciiú bránky.
     
    59:54
    V záverečných sekundách zápasu si Slovenky ešte zahrajú presilovp hru, keď na trstnú lavicu odchádza Markéta Režnarová.
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovenské florbalistky dnes napokon po sympatickom výkone nestačili na svoje české súperky, keď im podľahli 5:7. V záverečnej tretine sa o naše góly postarali Lenka Cupráková a Kristína Hudáková, za český tím skórovali dvakrát Romana Kiecková a raz Nela Jiráková. Na dnes je to odo mňa všetko, teším sa však na vás už zajtra od 11:30, keď sa tieto dva tímy stretnú opäť. Majte ešte pekný večer! (19:56:37)

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 4. Košturiaková (Ďuríková), 5. Hudáková (Cupráková), 34. Hudáková (t.s.), 48. Cupráková (Hudáková), 59. Hudáková (Košturiaková) – 9. Leierová, 23. Kotzurová, 30. Řepková, 35. Zittová (Tožičková), 49. Kiecková (Plášková), 56. Kiecková (Enenkelová), 58. Jiráková (Kiecková)


    Slovensko: Dupčáková, Krištofová – Krivulčíková, Dzurinová, Bachorcová, Ferenčíková, K. Hudáková, Cupráková, Košturiaková, Kadučáková, Šidlová, Ďuríková, P. Hudáková, Klapitová, Šponiarová, Pintérová, Kocurová, Grossová, Robová, Žikavská
    Česko: Příleská – Kapcová, Jiráková, Leierová, Koníčková, Zittová, Urbánková, Tožičková, Plášková, Enenkelová, Řepková, Káčová, Bočanová, Kotzurová, Kiecková, Řeznarová