Classic – SB Pro 5:2 (kon.) | Classic – EräViikingit 9:6 (kon.)
koniec
SCC Classic
5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
SB Pro
cz Sobota 22.04.2017, 12:00 • Hartwall Arena, Helsinky, Finsko (kapacita: 13 349 míst) • Finská Salibandyliiga • Superfinále
     
    Ženský tým SCC Classic se stává poosmé v historii mistrem finská Salibandyliigy!!
     
    58:06
    Laitinenová ještě zabraňuje asi konečnému rozhodnutí o tomto zápase, když ránu do prázdné branky Eliisy Alankové zastavuje těsně před brankovou čárou. Clasisic si bere time-out.
     
    57:01
    SB Pro hraje už pár sekund v šesti! Siltanenová totiž pádila, co to šlo, na střídačku!
     
    56:22
    SB Pro si bere time-out!
     
    55:03
    Ratajová se ukazuje opravdu ve výborné formě! Naposledy totiž zastavila dorážku Classicu těsně před brankovou čárou, čímž ještě na chvíli dává naději svému týmu na vyrovnání.
     
    49:47
    SB-Pro právě vstřelilo branku!
    SB Pro přece jen ještě zkouší zápas zdramatizovat! Po vynikajícím podržení míčku a ještě lepší přihrávce zpoza branky Ratajové se ke gólovce nahrnula ELINA KUJALOVÁ, jež přesnou střelou příklepem vymetla pavučiny v šibenici Classicu. Asistence: Denisa Ratajová.
     
    40:50
    Classic právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla florbalová paráda! Tři bleskové přihrávky přes velké brankoviště SB až přesně stojící a střílející ALISE PÖLLÄNENOVÉ dávají zápasu asi už jasný směr. Classic se totiž dostává do čtyřbrankového vedení, které už relativně dost velké. Siltanenová se i přes rychlý přesune nedostala n´do dobré pozice pro zákrok. Asistence: Katri Luomaniemiová.
     
    39:16
    Classic právě vstřelil branku!
    Tak SCC znovu potvrzuje svou letošní sílu! Rozehrávka z rohu v podání Pöllänenové byla typickou ukázkou finského signálu, když dostatečně rychlá nahrávka na obránce našla SALLU SUOMELAOVOU, která se jednoduchým zátahem trefila přímo do šibenice. Asistence: Alisa Pöllänenová.
     
    38:29
    Mirja Hietamäkiová se dostala spolu s Lehmusvoriovou do přečíslení dvou proti jedné, jenže ani tato výhoda nebyla pro ně pokynem ke snížení. Loisaová byla totiž v obou případech na svém místě.
     
    33:45
    Classic právě vstřelil branku!
    SCC je opravdu v této chvíli v ráži! Po rychlém rozehrání standardní situace se ke střele odhodlala HANNA SIPILÄINENOVÁ, jejíž dělovka zapadla přesně nad nohu Siltanenové. Ta byla prakticky bez šance, neboť na ránu ani pořádně neviděla a ještě míček lehce změnil směr díky teči. Asistence: Ellisa Alanková.
     
    30:05
    Classic právě vstřelil branku!
    Tak přece jen se Classic dočkalo! Po rychlém přenesení hry na levé křídlo se o rychlý start přímo na branku postarala ELLA ALANKOVÁ, která se před ustupujícími obránkyněmi SB už o moc nemusela starat. Její rychlá pumelice zápěstí z brankoviště nenašla už žádnou překážku. Asistence: Nina Rantalaová.
     
    28:34
    Siltanenová si připisuje další parádní zákrok! Dalekonosná střela Suominové směřovala do šibenice, ale tarzaní skok brankařky SB vše překazil. Classic bude alespoň rozehrávat z rohu.
     
    14:32
    A Classic mohlo už dokonce vést! Ránu Eliisy Alankové brankařka Siltanenová vyrazila pouze nad sebe a míček padal přímo na brankoviště. Zde se tlačila k míčku ještě Kalliová, ovšem tu zablokovala v poslední moment Ratajová! SB přežilo velkou gólovku.
     
    13:29
    Classic právě vstřelil branku!
    Všechna letargie je zapomenuta! Classic se dostává po trpělivé kombinaci k vyrovnání, když se po rychlém přenesení hry na druhou stranu hřiště dostala k palbě ELIISA ALANKOVÁ, která už se v takovýchto případech moc nemýlí. Siltanenová byla na tuto ránu bez šance na zákrok. Asistence: Hanna Sippiläinenová.
     
    09:08
    SB-Pro právě vstřelilo branku!
    A je tu první branka tohoto Superfinále! Po luxusním pasu Laitinenové přes celé hřiště za obránkyně Classic se k míčku dostala ELINA KUJALAOVÁ, která milimetrově přesným příklepem trefuje šibenici. Asistence: Mirva Laitinenová.
     
    08:16
    A znovu Westerlundová! Ta ve své věku ukazuje parádní techniku, když i napodruhé dokázala projít středem hřiště a jen díky bité Loisaové se Classic dokázalo ušetřit od inkasování.
     
    05:25
    Ella Alanková si připisuje první dvě větší šance! Při breaku ještě pod časovým presem nedokázala v pádu zakončit, následně pak z otočky vypálila jen milimetry vedle branky SB. To bude mít také rozehrávku z rohu.

    Johan Čáp

    Góly a asistencie: 14. Alanková (Sippiläinenová), 31. Alanková (Rantalaová), 34. Sipiläinenová (Alanková), 40. Suomelaová (Pöllänenová), 41. Pöllänenová (Luomaniemiová) – 10. Kujalaová (Laitinenová), 50. Kujalaová (Ratajová)


    SCC Classic: Loisaová (Linnoinenová) – Sipiläinenová, Kalliová, Nieminenová, Suominenová, Suomealová, Uotilaová, Arkkilaová – Alanková Eliisa, Alanková Ella, Rantalaová – Pöllänenová, Luomaniemiová, Kauppilaová – Kekkonenová, Salonenová, Alilalová – Woivalinová, Ruokostenpohjaová
    SB Pro: Siltanenová (Moilanenová) – Laitinenová, Ratajová, Raatevaaraová, Lehmusvuoriová, Rissanenová, Lindhová, Räsänenová – Kujalaová K., Lirkkiová, Kujalaová E. – Hietamäkiová M., Westerlundová, Hietamäkiová L. – Markelinová, Itänenová, Leminenová – Sotalaová, Martikainenová

    Rozhodca: Henrik Snellman, Juhani Kirves

    Diváci: 5587