Detroit – NJ Devils 4:1 (kon.) | NY Islanders – Ottawa 4:2 (kon.) | Tampa Bay – Buffalo 4:2 (kon.)
Toronto – Columbus 2:3 (kon.) | St. Louis – Colorado 3:2 (kon.) | NY Rangers – Pittsburgh 3:2 (kon.)
Philadelphia – Carolina 3:4 (1:2 po s.n.) | Washington – Florida 0:2 (kon.) | Anaheim – LA Kings 4:3 (po pr.)
Edmonton – Vancouver 5:2 (kon.)
koniec
Toronto Maple Leafs
2:3 (0:0, 2:3, 0:0)
Columbus Blue Jackets
cz Pondelok 10.04.2017, 00:00 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:09
    Domácí posílají na led šestého hráče.
     
    54:05
    Auston Matthews ukázal svou šikovnost! Z levého kruhu se probojoval až před branku, kde se snažil bekhendovým pokusem procedit puk mezi betony. Korpisalo mu ale nenechal žádnou mezírku a kotouč vyráží.
    39:21 Cam ATKINSON - 2:3
     
    39:21
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté vybojovali kotouč za vlastní brankou a znova náhlý propad vyústil k rychlému protiútoku. Po levém křídle zavezl kotouč do útočného pásma Matt Calvert, který přesnou přihrávkou mezi kruhy našel CAMA ATKINSONA, jehož přesná trefa dokonala famózní obrat, na který hráči Blue Jackets potřebovali pouhých sedm minut. Asistence: Matt Calvert a David Savard.
     
    38:33
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Sam Gagner – 2 min., podražení).
    37:16 Josh ANDERSON - 2:2
     
    37:16
    Columbus právě vstřelil branku!
    A zničeho nic je stav vyrovnán 2:2! Ihned po vhazování v obranném pásmu Jackets svou rychlostí získal kotouč střelec vyrovnávací branky JOSH ANDERSON. V cestě mu stál Gardiner, který ve středním pásmu klopýtl a udělal tak dostatek prostoru Andersonovi, který individuálním zakončením překonal McElhinneyho přesnou trefou ke vzdálenější tyči. Asistence: William Karlsson.
     
    35:35
    Obrovská šance na vyrovnání! Zpoza branky Atkinson poslal přihrávku přímo před branku na volného Boona Jennera, který už mířil do volného prostoru domácí branky, ale vzápětí McElhinney vyšvihl pravý beton a vytěsnil tak Jennerovu střelu.
    32:32 Matt CALVERT - 2:1
     
    32:32
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovou hru sice nevyužili, ale přece jen ukázali, jak je to vlastně jednoduché. Zpoza vlastní branky Gabriel Carlsson napálil kotouč podél hrazení až na útočnou modrou čáru, kde se puku ujal Boone Jenner, jenž přihrál k levé tyči na zcela volného střelce kontaktní branky MATTA CALVERTA. Ten udělal jen rychlou kličku před branku a bez problému překonal McElhinneyho. Asistence: Boone Jenner a Gabriel Carlsson.
     
    31:01
    Z levého kruhu přišlo nahození přímo před branku domácích, kde McElhinney zastavil dvojici dorážejících hráčů.
     
    30:02
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Tyler Bozak – 2 min., držení hole).
    26:36 James van Riemsdyk - 2:0
     
    26:36
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Snaha o pokračování v tlaku hostů nakonec vyústil v jejich propad a z pravého kruhu poslal Jake Gardiner kotouč podél hrazení, kterého se ve středním pásmu ujal zatím jediný střelec dnešního utkání JAMES VAN RIEMSDYK, jenž
    přečíslení dva na jednoho vyřešil individuálním zakončením mezi betony Korpisala. Asistence: Jake Gardiner.
     
    23:11
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Nazem Kadri – 2 min., nedovolené bránění).
    22:03 James van Riemsdyk - 1:0
     
    22:03
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí Maple Leafes dávají první branku v tomto klání! Roman Polák prudce nahodil kotouč do útočné třetiny, kde se kotouč podél hrazení dostal až na levé křídlo k autoru první branky JAMESU VAN RIEMSDYKOVI, který od levého mantinelu udělal pár rychlých kroků na levé kruh, odkud zápěstím překonává Korpisala. Asistence: Roman Polák.
     
    15:49
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Nick Foligno – 2 min., podražení).
     
    07:30
    Maple Leafs byli blízko úvodní branky, když Korpisalo střelu z pravého kruhu vyrazil před sebe. Vzápětí vznikli v brankovišti velké zmatky, které obránci hostí nakonec vyřešili prudkým vyhozením.
     
    05:48
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (William Karlsson – 2+2 min., vysoká hůl). Zasáhlý Boyle do obličeje po zákroku hledal pravděpodobně vyražený zub na ledové ploše.

    Lukáš Ureš

    Góly a asistencie: 23. J. van Riemsdyk (R. Polák), 27. J. van Riemsdyk (Gardiner) – 33. Calvert (Jenner, G. Carlsson), 38. J. Anderson (W. Karlsson), 40. Atkinson (Calvert, D. Savard)


    Toronto Maple Leafs: McElhinney (Sparks) – C. Carrick, Rielly, N. Zajcev, Gardiner, R. Polák, Hunwick – Marner, Bozak, J. van Riemsdyk – Co. Brown, Kadri, Komarov – W. Nylander, Matthews, Hyman – Kapanen, Boyle, M. Martin.
    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Bobrovskij) – S. Jones, G. Carlsson, D. Savard, J. Johnson, Nutivaara, Quincey – Atkinson, Dubinsky, N. Foligno – Gagner, Wennberg, Saad – Bjorkstrand, Jenner, Hartnell – J. Anderson, W. Karlsson, Calvert – Korpikoski, Milano.