Boston – Washington 1:3 (kon.) | LA Kings – Chicago 3:2 (po pr.) | NJ Devils – NY Islanders 2:4 (kon.)
Detroit – Montreal 2:3 (po pr.) | Carolina – St. Louis 4:5 (1:2 po s.n.) | Florida – Buffalo 3:0 (kon.)
Toronto – Pittsburgh 5:3 (kon.) | Winnipeg – Nashville 2:1 (kon.) | Dallas – Colorado 4:3 (1:0 po s.n.)
Arizona – Minnesota 1:3 (kon.) | Vancouver – Edmonton 2:3 (kon.) | San Jose – Calgary 3:1 (kon.)
Detroit – NJ Devils 4:1 (kon.) | NY Islanders – Ottawa 4:2 (kon.) | Tampa Bay – Buffalo 4:2 (kon.)
koniec
Florida Panthers
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Buffalo Sabres
cz Nedeľa 09.04.2017, 01:10 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Shawn Thornton se závěrečnou sirénou oficiálně ukončil kariéru! Do Washingtonu na závěrečný zápas sezony se již nevydá.
     
    James Reimer svým šestnáctým shutoutem v kariéře dopomohl Floridě k vítězství 3:0 nad Buffalem.
     
    57:32
    Ještě se bude jednou vylušovat. Tyler Ennis hrál vysokou holí a půjde si odsedět dvouminutový trest.
     
    51:44
    Obrovská šance Buffala a parádní zákrok Reimera! Brankář domácích měl co dělat, aby se přesunul společně s prudkou přihrávkou na volného Ennise, který pohotovou střelou z první napálil právě přemísťujícího se brankáře domácích.
     
    46:39
    Puk vylétl mezi diváky přes plexisklo a to bez teče. Přichází tak nutný trest pro hostujícího Evana Rodriguese.
    45:55 Jonathan HUBERDEAU - 3:0
     
    45:55
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácím se daří navýšit vedení po další trefě JONATHANA HUBERDEAUA, který si objel branku hostí a bekhendovou střelou využil soupeřovy brusle k tomu, aby se puk odrazil a skončil za zády Lehnera! Asistence: Jaromír Jágr.
     
    44:57
    Vanek zpoza branky přihrál mezi kruhy na Thorntona, jenž se zjevil ve výtečné střelecké pozici, ale Lehner se stačil včas do jeho střely postavit.
     
    38:58
    Eichel prudce vystřelil na Reimera, který podržel puk pod lapačkou, ale dojíždějící Ennis najel do brankáře Panterů a byl nesmířlivě a tvrdě poslán k ledu.
     
    Rozhodčí se ještě poradili, zda Huberdeau neposunul branku Lehnera ze své pozice dříve, než puk přešel brankovou čáru, ale nestalo se tak. Gól platí.
    37:03 Jonathan HUBERDEAU - 2:0
     
    37:03
    Florida právě vstřelila branku!
    Florida využívá přesilovku! Velký závar před Lehnerovou brankou dokázal využít JONATHAN HUBERDEAU, jehož první střelu Lehner vyrazil k Jágrovi, který dorážkou podstřelil beton brankáře Buffala a Huberdeau obětavě vletěl do branky soupeře a dokázal kotouč zasunout za brankovou čáru. Asistence: Jaromír Jágr.
     
    35:22
    Útočný faul nikdy nepotěší. Dopustil se ho Evander Kane, který vysokou holí zasáhl Dereka MacKenzieho.
     
    32:41
    Derek MacKenzie ukradl hostujícím hráčům puk a zcela sám ujížděl na Lehnera. Na samém konci jeho cesty se k němu začal přibližovat jeden z obránců, ale MacKenzie přesto vykouzlil povedenou kličku na vzdálenější tyč. Ale Lehner mu na poslední chvíli kotouč vypíchnul.
     
    31:17
    Na trestnou lavici za hákování odchází Jaromír Jágr, který fauloval Dmitrije Kulikova.
    27:45 Nick BJUGSTAD - 1:0
     
    27:45
    Florida právě vstřelila branku!
    Buffalo se ujímá vedení v dnešním utkání! Všemu předcházela nepřesná střela Smithe, po jehož pokusu se puk odrazil až k Vankovi. Ten našel volného NICKA BJUGSTADA, který si vybruslil do prostoru v levém kruhu pro vhazování a prostřelil Lehnera. Asistence: Thomas Vanek, Reilly smith.
     
    23:26
    Další velká šance Floridy v oslabení, která ujížděla ve třech na dva! Huberdeau s Trocheckem a Pysykem ale nedokázali svou útočnou kombinaci dovést do úspěšného konce.
     
    21:57
    Oslabení přineslo jednu z největších šancí pro Floridu! MacKenzie se ujal puku v obranném pásmu, přesprintoval celé kluziště a přihrál před branku na najíždějícího Mathesona, který ale na brankáře Lehnera nevyzrál!
     
    21:46
    Za hru vysokou holí je vyloučen domácí Reilly Smith.
     
    16:05
    Dle očekávání Huberdeau branky nedosáhl!
     
    16:05
    Rozhodčí přerušil hru a přezkoumá situaci u videa.
     
    16:02
    Huberdeau vystihl přihrávku Buffala a vydal se do samostatného úniku! Předvedl kličku do forhendu, ale jeho střelu zvládl Lehner špičkou brusle zpomalit natolik, že dojíždějící obránce hostů odpálil puk mimo brankoviště! Centinetry chyběly k prvnímu gólu!
     
    15:15
    Vanek si s pukem najel do levého kruhu před Lehnerem a počkal na doplnění od spoluhráčů. Vyslal puk přesně na Smithe, jehož střela je ale zablokována! Obrovská šance Flordy!
     
    12:10
    To je závar! Elitní formace Floridy zasypala Lehnera smrští střel, Huberdeau se neprosadil, stejně jako Jágr z dorážky. Od modré následně přihrával do prostoru před branku Petrovic a Jágrova další střela zamířila těsně vedle. Kotouč se vrátil k Petrovicovi, jenž to vzal na sebe, ale jeho ránu Lehner srazil do rohu a Buffalo se konečně mohlo osvobodit.
     
    11:43
    Velká šance Floridy! Huberdeau poslal puk do prostoru mezi kruhy, kde byl Jágr, který se při pokusu o zakončení musel obtáčet okolo obránce.
     
    04:22
    Smith využil chyby v přihrávce Buffala a vydal se do úniku společně s Vankem. Smitha nedovoleně zastavil Falk, vyloučen je ale Bogosian.
     
    00:01
    Začalo utkání mezi Floridou a Buffalem. Tento zápas je zároveň posledním v kariéře Shawna Thorntona.

    Jan Vojkůvka

    Góly a asistencie: 28. Bjugstad (Vanek, R. Smith), 38. Huberdeau (Jágr), 46. Huberdeau (Jágr)


    Florida Panthers: Reimer (Berra) – Yandle, Petrovic, Matheson, Pysyk, McCoshen, Weegar – Jágr (A), Trocheck, Huberdeau – R. Smith, Bjugstad, Sceviour – Marchessault, Malgin, Vanek – Sgarbossa, MacKenzie (C), S. Thornton (A).
    Buffalo Sabres: Lehner (Ullmark) – Ristolainen (A), Gorges, Bogosian, Falk, D. Kulikov, McCabe (C) – B. Gionta (A), R. O'Reilly, E. Kane – Reinhart, Eichel, Ennis – Rodrigues, A. Nylander, Deslauriers – Malone, Girgensons, Moulson.

    Rozhodca: Marc Joannette, Jon McIsaac – Jonny Murray, Tony Sericolo