Philadelphia – NY Islanders 6:3 (kon.) | Carolina – Columbus 2:1 (po pr.) | Montreal – Florida 6:2 (kon.)
Tampa Bay – Detroit 5:3 (kon.) | Boston – Dallas 2:0 (kon.) | Nashville – Toronto 1:3 (kon.)
Winnipeg – Anaheim 4:3 (po pr.) | Minnesota – Ottawa 5:1 (kon.) | Edmonton – San Jose 3:2 (kon.)
koniec
Edmonton Oilers
3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
San Jose Sharks
cz Piatok 31.03.2017, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    39:51
    Před koncem druhé třetin je tu vyloučení na obou stranách. Patrick Maroon a Joe Pavelski dostávají menší tresty za hrubost a budou si tedy muset posedět na trestné lavici.
     
    34:36
    Jsou tu další komplikace pro Žraloky. San Jose si zahraje oslabení, protože hned po vhazování rozhodčí viděli sekání Joe Thorntona. Ten je tím pádem odeslán na trestnou lavici a uvidíme, co si Edmonton připraví na další početní výhodu.
     
    28:15
    Tak pozor, nakonec to není trest pro Sekeru, jak se původně zdálo, ale právě pro aktivního Melkera Karlssona. Ten od rozhodčího inkasuje menší trest za držení soupeřovy hole. Takže naopak šance pro Olejáře.
     
    24:09
    Je tu menší bitka mezi Adamem Larssonem a překvapivě útočníkem Sharks Jannikem Hansenem. Obránci Oilers se nelíbilo, jak hráč San Jose za brankou srazil Talbota, a tak vyrazil oplácet. Oba hokejisté dostávají pětiminutové tresty za rvačku.
     
    23:06
    Druhá početní výhoda San Jose Sharks v utkání, na trestnou lavici je odeslán hráč Oilers Anton Slepyšev za krosček. Bude doufat, že jeho pobyt za katrem neskončí o něco dříve.
     
    16:36
    Sotva skončil trest pro hostujícího hokejistu, zahraje si přesilovku San Jose. Kassian posílá Edmonton do oslabení, protože hákoval soupeře a je tedy nucen si odsedět dvě minuty za katrem.
     
    14:26
    Následuje komerční přestávka, ještě před ní se ale bude vylučovat. Dvě minuty za zdržování hry dostává obránce San Jose Brenden Dillon, protože poslal puk přes mantinel pryč bez doteku. Takže je tu první edmontonská přesilovka.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 11. Maroon (McDavid, Draisaitl), 18. McDavid (Klefbom, Caggiula), 48. Maroon (Russell) – 2. Hansen (P. Martin), 54. Pavelski (Vlasic, Hansen)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Nurse, Benning – Maroon, McDavid, Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins, Eberle – B. Pouliot, Desharnais, Kassian – Caggiula, Letestu, Slepyšev.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Hansen, J. Thornton, Pavelski – Bødker, Marleau, M. Karlsson – Sörensen, Hertl, J. Ward – Donskoi, Tierney, Meier.

    Rozhodca: Meier, Rehman – Shewchyk, Brisebois

    Diváci: 18 347