Pittsburgh – Chicago 1:5 (kon.) | Calgary – LA Kings 1:4 (kon.) | Colorado – Washington 3:5 (kon.)
Arizona – St. Louis 1:3 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
1:5 (0:4, 0:0, 1:1)
Chicago Blackhawks
cz Štvrtok 30.03.2017, 02:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:56
    Ryan Hartman se ocitl v blízkosti levé tyče po krásné diagonální přihrávce z pravého křídla od modré čáry v šanci, mezi betony ale Marca-Andreho Fleuryho nepropálil a neujala se ani dorážka jednoho z jeho spoluhráčů!
     
    47:52
    Artěmij Panarin po inkasovaném gólu napřáhl na levém křídle od modré čáry k nádherné střele, která mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže se od horní tyče odrazila zpět do hry a gólem neskončila! Oba týmy dnes trefily tyč.
    45:46 Bryan RUST - 1:5
     
    45:46
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    BRYAN RUST si z levého křídla sjel rychle před bránu a napoprvé na přední tyči Corey Crawforda nepřekonal, Ian Cole ho ale poté našel krásnou zpětnou přihrávkou z levého rohu útočného pásma a útočník Penguins po krásném oblouku na vzdálenější pravé tyči zasunul puk po ledě do odkryté brány! Brankář Chicaga se nedokázal přesunout a přišel o čisté konto. Alespoň gól. Asistence: Ian Cole a Matt Cullen.
     
    44:03
    Patric Hörnqvist dostal dvě minuty za sekání a přesilová hra Penguins příliš dlouho netrvala.
     
    43:50
    Trevor van Riemsdyk fauloval v pravém rohu obranného pásma Scotta Wilsona a dostal dvě minuty za držení. Druhá přesilová hra pro Penguins.
    43:32 Tanner KERO - 0:5
     
    43:32
    Chicago právě vstřelilo branku!
    TANNER KERO na obranné modré čáře v blízkosti střídaček zablokoval střelu Penguins a poté se řítil do samostatného úniku, který mezi kruhy pro vhazování zakončil krásnou táhlou střelou, jenž nad pravým ramenem Marca-Andreho Fleuryho zamířila do levého horního rohu brány! Chicago vede 5:0 a Pittsburgh je hodně dole!
     
    42:10
    Jeden z hráčů Blackhawks nedokázal na obranné modré čáře zachytit puk a ocitl se na ledě poté, co se čelem k bráně marně snažil kotouč nataženou holí zachytit. Chad Ruhwedel měl obrovskou rychlost, kterou v levém kruhu pro vhazování využil ke střele zápěstím, kterou Corey Crawford dokázal zastavit mezi levou rukou a tělem!
     
    40:09
    Penguins vstoupili do třetí třetiny dobře a Conor Sheary na vnějším oblouku levého kruhu pro vhazování napřáhl ke střele, která mířila do vzdálenějšího pravého rohu brány, Corey Crawford ji ale lapačkou vytáhl mimo.
    40:00 Schultz našel krásnou střelou Crawfordovu lapačku!
     
    40:00
    Justin Schultz pálil bez přípravy po přihrávce z pravého křídla na vrcholu levého kruhu pro vhazování s příklepem ke vzdálenější pravé tyči, Corey Crawford ale puk letící několik čísel nad ledem lapil skvěle do lapačky! Krásný zákrok.
     
    39:55
    Sidney Crosby v pravém kruhu převedl nádhernou stahovačku, kterou se uvolnil, a poté pálil do bližšího horního rohu brány, Corey Crawford ale puk levým ramenem vyrazil!
     
    36:48
    Conor Sheary v tom byl trochu nevinně, po faulu na levé straně útočného pásma ale dostal dvě minuty za podražení. Chicago má k dispozici třetí přesilovou hru (0/2).
     
    35:22
    John Hayden si v levém kruhu pro vhazování po rychlé akci hodil puk z bekhendu na forhend a z blízkosti a úhlu mířil po ledě ke vzdálenější pravé tyči, Marc-Andre Fleury ale puk levým betonem skvěle vykopl!
    34:09 Corey Crawford maskou vyrazil střelu Phila Kessela!
     
    34:09
    Phil Kessel v levém kruhu pro vhazování napřáhl z blízkosti k táhlé střele zápěstím, která mířila pod horní tyč, Corey Crawford ji ale úžasně vyrazil maskou! Conor Sheary se poté snažil v blízkosti levé tyče dostat k dorážce, jenže ani on brankáře Chicaga nedokázal propálit!
     
    33:12
    John Hayden dostal dvě minuty za hru vysokou holí poté, co fauloval nešťastně v pravém rohu útočného pásma svého týmu, kde podklouzl a poté hůl vyšvihl do vzduchu.
     
    27:19
    Tanner Kero dobře vypálil z levého kruhu pro vhazování a po zákroku Marca-Andreho Fleuryho levým betonem se dostal na přední tyči k dorážce, brankář Penguins ale puk zastavil!
     
    25:47
    Tomáš Jurčo v levém kruhu pro vhazování vypálil bekhendem a Marc-Andre Fleury měl na přední tyči po zákroku levým betonem velké potíže, nakonec ale předvedl sněhuláka, po kterém puk vleže na zádech ukryl pod sebou! Málem to bylo 5:0!
    19:45 Marián HOSSA - 0:4
     
    19:45
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Ryan Hartman na levé straně obranného pásma vystihl rozehrávku Penguins a vyrazil podél hrazení do rychlého protiútoku, po kterém z levého kruhu pro vhazování předložil puk krásnou přihrávkou přes šířku útočného pásma doprava MARIÁNOVI HOSSOVI, který krásnou střelou zápěstím o levý rameno Marca-Andreho Fleuryho poslal puk na přední tyči pod horní tyč! Gól byl kvůli ofsajdu ještě zkoumán u videa, nakonec ale platil! Asistence: Ryan Hartman.
    19:05 Marcus KRÜGER - 0:3
     
    19:05
    Chicago právě vstřelilo branku!
    MARCUS KRÜGER na pravém křídle nabral rychlost a po krásné přihrávce Patricka Kanea ze středového kruhu napřáhl v pravém kruhu pro vhazování k táhlé střele zápěstím, která zamířila mezi rukou a pravým betonem Marca-Andreho Fleuryho ke vzdálenější levé tyči, a jeto 3:0! Asistence: Patrick Kane a Artěmij Panarin.
    18:04 Bryan Rust po přihrávce Crosbyho pálil do horní tyče!
     
    18:04
    Bryan Rust krásně vypálili z vrcholu mezikruží a jeho následná střela zápěstím se od horní tyče odrazila zpět do hry! Corey Crawford měl obrovské štěstí, ale neinkasoval.
    15:29 Panarin se řítil sám na bránu a Fleury úžasně zasáhl!
     
    15:29
    Artěmij Panarin se po nádherné přihrávce dostal do samostatného úniku a dobře mířil nad lapačku Marca-Andreho Fleuryho, ten ovšem předvedl spektakulární zákrok a jeho táhlou střelu zápěstím rukavicí vyrazil! Další fenomenální zákrok.
     
    15:18
    Tanner Kero z vrcholu levého kruhu pro vhazování nahodil puk na vzdálenější pravou tyč, kde se jeden z jeho spoluhráčů dostal ke střele, Marc-Andre Fleury si ale pohlídal prostor u své levé tyče a puk vyrazil. Na opačné straně mohl snížit Conor Sheary, jeho střela z mezikruží ale těsně nad ledem minula levou tyč!
    14:39 Richard PÁNIK - 0:2
     
    14:39
    Chicago právě vstřelilo branku!
    RICHARD PÁNIK si najel mezi kruhy pro vhazování na krásnou diagonální přihrávku Nicka Schmaltze z levého rohu útočného pásma a nad pravým betonem přesouvajícího se Marca-Andreho Fleuryho zamířil k pravé tyči! Další krásná branka, o kterou se postaral slovenský útočník, a Chicago vede rázem o dvě branky! Asistence: Nick Schmaltz a Jonathan Toews.
     
    11:29
    Marc-Andre Fleury se vydal za bránu, za kterou si poté nerozuměl s Brianem Dumoulinem a nedokázal přesně rozehrát. Patrick Kane poté z levého rohu útočného pásma okamžitě nahodil puk mezi kruhy pro vhazování, odkud bez přípravy pálil Jonathan Toews! Marc-Andre Fleury ale chybu napravil a po sevření puku v náručí se Richard Pánik v blízkosti pravé tyče k dorážce nedostal.
     
    10:54
    Ian Cole se postavil na levé straně obranné modré čáry do cesty Richardovi Pánikovi a dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Blackhawks mají k dispozici druhou přesilovou hru.
     
    07:07
    Conor Sheary se nachází ve fantastické formě, kterou nyní málem potvrdil, v blízkosti pravé tyče ale skvělého Coreyho Crawforda propálit bekhendem nedokázal!
     
    06:29
    Bryan Rust si z levého křídla obloukem krásně sjel před bránu a po pokrytí puku bekhendem na přední tyči nebezpečně vypálil, z blízkosti ale skvělého Coreyho Crawforda překonat nedokázal! Hra byla přerušena a dorážka již nepřišla.
     
    04:39
    Artěmij Panarin se ocital v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, jenže místo se rozhodl pro přihrávku na Patricka Kanea, který se chystal ze vzdálenějšího pravého kruhu pro vhazování pálit do odkryté brány, jenže Marc-Andre Fleury předvedl senzační přesun a jeho střelu míříc těsně nad ledem ke vzdálenější levé tyči pravým betonem vykopl!
     
    04:00
    Scott Wilson fauloval na obranné modré čáře a za faul vysokou holí dostal dvouminutový trest. Chicago se ujalo vedení, které nyní může rychle navýšit.
    03:23 Artěmij PANARIN - 0:1
     
    03:23
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Patrick Kane se chystal po nabrání rychlosti na levém křídle objíždět bránu a už byl téměř za ní, jenže na poslední chvíli parádní periferní bekhendovou přihrávkou našel ARTĚMIJE PANARINA, který zamířil z ostrého úhlu a blízkosti do odkryté brány! Přihrávka Patricka Kanea zaskočila úplně všechny a Chicago vede 1:0! Asistence: Patrick Kane a Tanner Kero.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 46. Rust (Cole, Cullen) – 4. Panarin (P. Kane, Kero), 15. Pánik (Schmaltz, Toews), 20. Krüger (P. Kane, Panarin), 20. Hossa (Hartman), 44. Kero


    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (M. Murray (C)) – Dumoulin, J. Schultz, Cole, Ruhwedel, Streit (A), C. Gaunce – Sheary, Crosby, Rust (A) – S. Wilson, Rowney, Kessel – Kunitz, Bonino, Hörnqvist – Kühnhackl, Cullen, Sundqvist.
    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith (A), Hjalmarsson, Oduya, Seabrook (A), B. Campbell, T. van Riemsdyk – Schmaltz, Toews (C), Pánik – Panarin, Kero, P. Kane – Hartman, Krüger, Hossa – Hayden, Rasmussen, Jurčo.

    Rozhodca: Tim Peel, TJ Luxmore. Čároví: Lonnie Cameron, Ryan Daisy

    Diváci: 18657