Ženy - Krátký program, Helsinki Vítěz: J. Medveděvová (RUS) (kon.) | Páry - krátký program, Helsinki Vítěz: W. Suej, Ch. Chan (CHN) (kon.)
koniec udalosti
Páry - krátký program, Helsinki

Vítěz: W. Suej, Ch. Chan (CHN)

cz Streda 29.03.2017, 17:10 • Helsinki (Finsko) • Majstrovstvá sveta v krasokorčuľovaní
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:10.
     
    Mistrovství světa v krasobruslení ve středu začíná prvními dvěma závody. Ve finských Helsinkách se ke krátkým programům postaví kromě žen také sportovní dvojice.
     
    Něco málo k pravidlům:
    Jízda sportovních dvojic je společným bruslením dvou partnerů provádějících všechny pohyby v takovém souladu, aby vznikl dojem párové jízdy. Sportovní dvojice soutěží v krátkém programu a volné jízdě.

    Krátký program se skládá z požadovaných prvků a dalších spojovacích prvků a pohybů. Délka krátkého programu je maximálně dvě minuty a padesát sekund. Hudební doprovod může být vybírán z nejrůznějších žánrů a záleží na volbě závodníků.

    Bodování, stejně jako v ostatních soutěžích, probíhá na základě technických parametrů a programových komponentů, předvedení a celkový dojem z jízdy.
     
    Do soutěže sportovních dvojic se dostalo celkem 28 párů, což je nebývale velký počet. Do volných jízd se propracuje 16 nejlepších.
     
    Ve startovním poli neschází juniorští mistři světa z minulé sezony Anna Dušková a Martin Bidař, kteří na letošním evropském šampionátu v Ostravě skončili na parádním sedmém místě a postup do volných jízd je jejich cílem i na světovém klání. A vítězové soutěže Cup de Nice na úvod této sezony rozhodně nejsou bez šance.
     
    Na ostravském mistrovství Evropy se ze zlatých medailí radovali Rusové Tarasovová s Morozovem, kteří porazili německý pár Savčenková, Massot a Francouze Jamesovou se Cipresem. Co se týče mistrovství světa, tak titul obhajují Kanaďané Duhamelová s Radfordem, kteří neschází ve startovním poli ani dnes. Velkými konkurenty by měli být také Číňané Suej s Chanem.
     
    Startovní listina
    Julia Čtčetininová, Noah Scherer (SUI)
    Jekatěrina Alexandrovská, Harley Windsor (AUS)
    Zoe Jonesová, Christopher Boyadji (GBR)
    Anna Dušková, Martin Bidař (CZE)
    Goda Butkuteová, Nikita Jermolajev (LTU)
    Emilia Simonenová, Matthew Penasse (FIN)
    Lana Petranovičová, Antonio Souza-Kordeiru (CRO)
    Lola Esbratová, Andrej Novoselov (FRA)
    Sumire Sutová, Francis Boudreau-Auder (JPN)
    Tatjana Danilovová, Mikalaj Kamjančuk (BLR)
    Siao-jü Jü, Chao Čang (CHN)
    Tae Ok Ryom, Ju Sik Kim (PRK)
    Dana Beklemiševová, Mark Magyar (HUN)
    Minerva Fabienne Haseová, Nolan Seegert (GER)
    Haven Denneyová, Brandon Frazier (USA)
    Natalia Zabijaková, Alexander Enbert (RUS)
    Valentina Marcheiová, Ondřej Hotárek (ITA)
    Ljubov Iljušečkinová, Dylan Moscovitch (CAN)
    Miriam Zieglerová, Severin Kiefer (AUT)
    Julianne Seguinová, Charlie Bilodeau (CAN)
    Vanessa Jamesová, Morgan Cipres (FRA)
    Alexa Scimecaová Knierimová, Chris Knierim (USA)
    Nicole Della Monicaová, Matteo Guarise (ITA)
    Wen-ťing Suej, Cchung Chan (CHN)
    Aljona Savčenková, Bruno Massot (GER)
    Xenia Stolbovová, Fedor Klimov (RUS)
    Jevgenija Tarasovová, Vladimir Morozov (RUS)
    Meagan Duhamelová, Eric Radford (CAN)
     
    Startovní pole je rozdělené do sedmi skupin po čtyřech párech. Po druhé, čtvrté a šesté skupině dojde k úpravě ledu. Anna Dušková s Martinem Bidařem uzavřou jízdy v první skupině.
     
    První čtyři páry se vydaly na rozbruslení, mezi nimi i česká dvojice, která potřebuje zajet na úrovni ostravského mistrovství Evropy, aby se povedl postup do volných jízd.
     
    1
    Na ledě zůstává pouze švýcarská dvojice Čtčetininová se Schererem, které doprovodí hudba od skupiny The Architect.
     
    1
    Po trojitém twistu, tedy vyhození partnerky do vzduchu s rotací a následným zachycení a položení na led z rukou partnera, přichází Schererův pád.
     
    1
    Kromě twistů a spirály smrti, což je protočení partnerky kolem partnerovy osy těsně nad ledem, je u sportovních dvojic důležitá synchronní jízda v krokových sekvencích. V krátkém programu se hodnotí také jeden odhozený skok.
     
    1
    A Švýcaři mají velké problémy. Čtčetininová chybuje v krokovce, Scherer při piruetě a partnerka zase při synchronním trojitém axelu, když skáčí jen dvojitý.
     
    1
    Zdá se, zdá, že to bude poslední místo. Za krátký program obdrželi Švýcaři jen 40,50 bodů.
     
    2
    Na led vyjíždí Jekatěrina Alexandrovská a Harley Windsor z Austrálie, který si na letošním juniorském mistrovství světa vybojovali zlatou medaili! Jsou tak, ve své podstatě, nástupci Duškové s Bidařem, kteří ovládli juniorský šampionát v roce 2016 a rozhodli se neobhajovat.
     
    2
    Australany doprovází píseň Skyfall od Adele.
     
    2
    Na úvod povedený trojitý twist a hodně agresivní trojitý toeloop. Na skvěle synchronizovaný skok byla radost pohledět.
     
    2
    Oproti Švýcarům předvádí Australané hodně povedený krátký program a stávají se aspiranty na postup mezi nejlepší šestnáctku. Ačkoliv je na toto hodnocení opravdu brzy, tak technické prvky se před úpravami zastavily na 37,99 bodech! A to je téměř stejně, co obdrželi Švýcaři za technické prvky a programové komponenty.
     
    2
    Alexandrovská s Windsorem si vybojovali výslednou známku 62,03 bodů, což je nový osobní rekord! Programové komponenty se zastavily na 24,34 bodech, což je trošičku méně, než by mohli získat a Australany výrazně nakopla bravurní technika.
     
    3
    Na led vyrazila sedmatřicetiletá Zoe Jonesová, matka tří dětí, a poprvé se představuje na mistrovství světa ve sportovních dvojicích společně s Christopherem Boyadjim. Po trochu senzačním čtrnáctém místě z Ostravy se pokusí blýsknout s doprovodem hudby od Ernesta Lecuona.
     
    3
    Ale Jonesová má menší problémy. Respektive Boyadjimu nevyšel twist, když partnerku nedokázal dostatečně rozrotovat na trojitý a Jonesová následně po dopadu zaškobrtla. A nevyšel ji ani synchronní skok.
     
    3
    Britům docela dalo zabrat, aby se sešli na piruetách, měli je trochu rozhozené. Ale mají krátký program za sebou. Jonesová bere výkon jako zklamání a Boyadji ji musí utešovat. Výkon z Ostravy nenapodobili.
     
    3
    Je dost dobře možné, že pro Jonesovou to byl vůbec poslední krasobruslařský výkon v kariéře. Těžko říct, jestli zkusí další sezonu a pokusí se o postup na olympijské hry. Na mistrovství světa každopádně do volných jízd nepostoupí, získali 44,33 bodů.
     
    4
    Na řadě je Anna Dušková s Martinem Bidařem! Juniorští mistři světa 2016, na Evropě v Ostravě skončili při své premiéře na sedmém místě. A premiéra na světovém šampionátu je čeká nyní!
     
    4
    Vítěze soutěže Cup de Nice 2016 a druhý nejlepší juniorský pár v letošním ročníku Grand Prix, je doprovázen hudbou od skupiny The Mozart Tango Players.
     
    4
    Skvělý trojitý toeloop a výborně zvládnutý trojitý twist! Ač s menší chybičkou na odjezdu, ale to není pro české reprezentanty žádná tragedie.
     
    4
    Daří se také odhozený trojitý lutz a následná spirála smrti byla možná trochu pomalejší, než Bidař chtěl a Dušková jen tak tak dotočila.
     
    4
    Menší chyba v piruetách, ve kterých Bidař ztrácel rychlost a nestačil Duškové. Trochu problémy při točení na ledě, Bidař ztrácel velmi rychle rychlost.
     
    4
    S Australany na čele to bude ale těsné. Technické prvky mají o 5 desetin před úpravami nižší. Důležité budou programové komponenty, které by mohli mít Češi naopak vyšší.
     
    4
    Osobní rekord, stanovený v Ostravě, je na hodnotě 65,90 bodů, což dnes nepřekonají. Se ziskem 63,36 bodů ale jdou do průběžného vedení a mají velkou šanci na postup do volných jízd.
     
    Na led vyjíždí další čtyři páry ke svému rozbruslení. Na základě osobních rekordů by žádná z těchto dvojic neměla atakovat první dvě pozice, na kterých se usadily dva nejlepší juniorské páry posledních dvou sezon.
     
    5
    Po rozbruslení na ledě zůstávají Litevci Goda Butkuteová a Nikita Jermolajev, které doprovází píseň Maybe I, Maybe You od Scorpions.
     
    5
    Průběžné třetí místo by měli vybojovat litevští krasobruslaři, kteří atakují nejlepší krátký program v životě.
     
    5
    Doposud zaznamenali nejlepší výsledek 54,06 bodů v Tallinnu v minulém kalendáčním roce, kde skončili nakonec třetí.
     
    5
    Litevci získali 52,49 bodů a jsou třetí. Nakonec to tedy není nejlepší výkon kariéry.
     
    6
    Domácí publikum bouřlivě vítá pár Emilia Simonenová, Matthew Penasse, v této sezoně nově složený pár, který obsadil druhé místo na letošním Challenge Cupu. Doprovází je píseň Dream a Little Dream of Me v podání Elly Fitzgeraldové a Louise Armstronga.
     
    6
    Z technického hlediska předvedli spíše průměrně provedený twist a odhozený salchow. Ale měli zase hodně povedenou zvedačku.
     
    6
    Finové, respektive Finka a Kanaďan ve finských barvách, mají krátký program za sebou a měli by se zařadit na průběžné čtvrté místo.
     
    6
    Ano, se 45,49 body jdou Simonenová s Penassem na čtvrté místo.
     
    7
    Lana Petranovičová a Antonio Souza-Kordeiru z Chorvatska zaznamenali na letošním mistrovství Evropy patnácté místo. Doprovází je píseň Strange Birds od Birdy.
     
    7
    Problémy partnerky při odjezdu po dvojitém axelu.
     
    7
    A trojitý odhozený flip s rukou na ledě.
     
    7
    Povedený krátký program od chorvatské dvojice, i přes několik chyb, vynáší páru 52,83 bodů. A třetí místo.
     
    8
    Hudba Johna Williamse z filmu Gejša doprovodí krátký program francouzského páru Loly Esbratové a Andreje Novoselova. Po šestnáctém místu na posledním světovém šampionátu a třinácté příčce na evropském šampionátu touží opět po postupu do volných jízd.
     
    8
    Komplikace přichází po dvojitém salchowu Esbratové, který měl být trojitý.
     
    8
    Navíc přichází pád po odhozeném skoku a šance na postup do volných jízd se začínají rozplývat.
     
    8
    Navíc přichází velká chyba v krokové sekvenci, při níž Esbratová zaváhala a zapomněla své kroky. Je obrovsky zklamaná.
     
    8
    Esbratová s Novoselovem jsou předposlední se ziskem 43,78 bodů.
     
    Na řadu přichází přestávka na úpravu ledu. Další pár se představí na ledě po následujícím rozbruslení v 18:39.
     
    Průběžné pořadí
    1. Anna Dušková, Martin Bidař (CZE) 63,36
    2. Jekatěrina Alexandrovská, Harley Windsor (AUS) 62,03
    3. Lana Petranovičová, Antonio Souza-Kordeiru (CRO) 52,83
    4. Goda Butkuteová, Nikita Jermolajev (LTU) 52,49
    5. Emilia Simonenová, Matthew Penasse (FIN) 45,49
    6. Zoe Jonesová, Christopher Boyadji (GBR) 44,33
    7. Lola Esbratová, Andrej Novoselov (FRA) 43,78
    8. Julia Čtčetininová, Noah Scherer (SUI) 40,50
     
    9
    Na ledě po rozbruslení zůstává japonská dvojice Sumire Sutová a Francis Boudreau-Audet, rodák z Kanady. Japonce, kteří obsadili desáté místo na letošním mistrovství čtyř kontinentů, budou doprovozeni hudbou od Naotara Morijamy v provedení Andre Rieu.
     
    9
    Sutová s Boudreauem skončili na posledním mistrovství světa na 22. místě, což se opakovat nebude. Naopak, atakují šedesátibodovou hranici, což se jim ještě nepodařilo!
     
    9
    Japonský pár si vyjel 61,70 bodů, nový osobní rekord a třetí místo!
     
    10
    Tatjana Danilovová a Mikalaj Kamjančuk z Běloruska předvedou krátký program na hudbu z filmu Sherlock Holmes.
     
    10
    V Ostravě skončili na desátém místě a zopakovali výsledek ze šampionátu z Bratislavy. To jsou však evropské soutěže. Na mistrovství světa v Bostonu rovněž startovali, ale skončili dvacátí.
     
    10
    Povedený odhozený trojitý flip následovaný vysokou spirálou smrti. Kamjančuk nedostal Danilovovou příliš nad led.
     
    10
    Bělorusové obdrželi 51,79 bodů a jsou na šestém místě.
     
    11
    Číňané Siao-jü Jü, Chao Čang umí zajet krátký program se ziskem přes 75 bodů. Závodí spolu od této sezony, vyhráli Asijské zimní hry, na mistrovství čtyř kontinentů byli čtvrtí. A doprovádí je hudba od skupiny Brand X Music.
     
    11
    Krásný trojitý toeloop je následován trojitým twistem.
     
    11
    Skvěle odhozený trojitý rittberger a pokud se nestane nic neočekávaného, čínský pár sesadí z průběžného vedení Duškovou s Bidařem, což se tak nějak očekávalo, že by mělo v této fázi soutěže nastat.
     
    11
    Jde-li o souboj o medaile, Číňané dávají najevo, že chtějí bojovat. Na ty nejlepší to dnes sice asi stačit nebude, ale Siao-jü Jü a Chao Čang si užívají potlesk ve stoje a uvidíme první známku přes 70 bodů!
     
    11
    Číňané získávají 75,23 bodů a jen těsně zaostali za osobním rekordem. Technické prvky za 43,11 bodů! Suverénní první místo.
     
    12
    Na řadě je severokorejský pár Tae Ok Ryom a Ju Sik Kim, sedmí z mistrovství čtyř kontinentů 2016 a třetí z Asijských zimních her. Doprovází je skladba A Day in the Life.
     
    12
    Severokorejci prokazují, že technické prvky zvládají na jedničku. Skoky byly v pořádku a možná se rýsuje jedno z překvapení.
     
    12
    Zaznamenaný osobní rekord tohoto páru činí 53,83 bodů, což dnes určitě překonají. A v ohrožení je druhé místo českých reprezentantů.
     
    12
    Bronzový pár z Asijských zimních her 2017 vybojovali 64,52 bodů, nový osobní oficiální rekord a druhé místo! Postup do volných jízd je téměř jistotou pro Severokorejce.
     
    Následuje rozbruslení dalších čtyř párů.
     
    V tuto chvíli se trochu komplikuje boj Anny Duškové a Martina Bidaře o volné jízdy. Po nečekaném, ale skvělém, výkonu severokorejské dvojice, musí Češi porazit tři dvojice a ve startovní listině jsou reálně právě jen tři dvojice, které by měly s Čechy prohrát. Další dvě jsou dosti na hraně, ale mají vyšší osobní rekordy a zbývající páry jsou kvalitativně v současnosti trochu jinde než čeští reprezentanti.
     
    13
    Na ledě zůstává maďarský pár. Darja Beklemiševová, rodačka z Ruska, a Mark Magyar spolu vyhráli letošní Challenge Cup v Haagu. Doprovodí je skladba Beneath Your Beautiful v podání Emeli Sande.
     
    13
    Začátek s dvojitým twistem byl opatrnější, ale trojitý toeloop, dobře synchronní, pomůže k plusovým bodům.
     
    13
    Odhozený trojitý lutz byl na obě nohy a to naopak trochu ubere z výsledné známky.
     
    13
    Maďaři se ziskem 45,96 bodů neohrozí postupové pozice.
     
    14
    Na led vyjíždí Minerva Fabienne Haseová a Nolan Seegert, dvanáctí z letošního evropského šampionátu.
     
    14
    Německá dvojice bojuje na ledě o vysokou známku, skoky se daří, piruety byly synchronní.
     
    14
    Mírné chyby v krokové sekvenci, ale na každý pád Haseová se Seegertem jsou spokojeni a útočí na nový osobní rekord.
     
    14
    Ohrozit Duškovou s Bidařem by neměli, neměli by totiž dosáhnout na 60 bodů.
     
    14
    Se ziskem 59,76 bodů dosáhli Němci na nový osobák a jsou na šestém místě.
     
    15
    Reprezentanti Spojených států Haven Denneyová a Brandon Frazier, dvanáctí z mistrovství světa 2015, předvádí krátký program na hudbu z muzikálu Don Juan.
     
    15
    Nepříliš povedený trojitý twist následují pády po trojitém salchowu a po odhozeném skoku. A šance na postup do volných jízd se začíná býti zdát nereálná.
     
    15
    Je to jasné, Američané český pár neporazí a Anna Dušková s Martinem Bidařem mají jistotu postupu do volných jízd!
     
    15
    Do těch se naopak nepodívají Denneyová s Frazierem, jejichž osobní rekord činí téměř 68 bodů, ale za krátký program v Helsinkách obdrželi pouze 56,23 bodů a jsou na sedmém místě.
     
    16
    První z ruských dvojic! Natalia Zabijaková a Alexander Enbert, kteří by měli útočit přinejmenším na druhé místo v průběžném hodnocení. Pátý pár z Ostravy doprovází skladba Snowstorm od Georgije Sviridova.
     
    16
    Rusové obsadili také čtvrté místo na finále Grand Prix v Marseille v této sezoně a byli druzí na GP v Moskvě.
     
    16
    Trojitý toeloop i odhozený trojitý rittberger naprosto v pořádku.
     
    16
    Na vedoucí Číňany to stačit určitě nebude. Ale průběžné druhé místo je prakticky jisté. Technické prvky před úpravami za 41,64 bodů.
     
    16
    Zabijaková s Enbertem skutečně jdou na druhé místo, ale jen těsně! 74,26 bodu je osobní rekord, povedla se jim hlavně prezentace.
     
    Průběžné pořadí
    1. Siao-jü Jü, Chao Čang (CHN) 75,23
    2. Natalia Zabijaková, Alexander Enbert (RUS) 74,26
    3. Tae Ok Ryom, Ju Sik Kim (PRK) 64,52
    4. Anna Dušková, Martin Bidař (CZE) 63,36
    5. Jekatěrina Alexandrovská, Harley Windsor (AUS) 62,03
    6. Sumire Sutová, Francis Boudreau-Auder (JPN) 61,70
    7. Minerva Fabienne Haseová, Nolan Seegert (GER) 59,76
    8. Haven Denneyová, Brandon Frazier (USA) 56,23
    9. Lana Petranovičová, Antonio Souza-Kordeiru (CRO) 52,83
    10. Goda Butkuteová, Nikita Jermolajev (LTU) 52,49
    11. Tatjana Danilovová, Mikalaj Kamjančuk (BLR) 51,79
    12. Darja Beklemiševová, Mark Magyar (HUN) 45,96
    13. Emilia Simonenová, Matthew Penasse (FIN) 45,49
    14. Zoe Jonesová, Christopher Boyadji (GBR) 44,33
    15. Lola Esbratová, Andrej Novoselov (FRA) 43,78
    16. Julia Čtčetininová, Noah Scherer (SUI) 40,50
     
    Na řadě je přestávka na úpravu ledu. Další pár se dostane na led po následném rozbruslení v 20:01. A bude to česko-italský pár v italských službách, když Ondřej Hotárek pojede vedle své tradiční partnerky Valentiny Marcheiové.
     
    Do konce krátkého programu zbývá dvanáct párů ve třech skupinách a ještě jedna dlouhá přestávka. Nás ale nyní zajímá pátá skupina, na jejímž úvodu se představí Valentina Marcheiová a Ondřej Hotárek v italských barvách.
     
    17
    Šestý pár z Ostravy, který tak nezopakoval páté místo z Bratislavy, doprovodí skladba Seven Nation Army od Jacka Whitea. Na MS v Bostonu skončili čtrnáctí.
     
    17
    Parádní odhozený trojitý lutz v podání italské dvojice okořeňuje slušný krátký program.
     
    17
    A vybojovali nový osobní rekord! Poprvé v životě se dostávají přes 70 bodů a se ziskem 71,04 bodů jsou na třetím místě!
     
    18
    Kanadský pár Ljubov Iljušečkinová a Dylan Moscovitch doprovází tóny Tango Jalousie od Jacoba Gadeho. Kam se dostanou třetí z mistrovství čtyř kontinentů a sedmí z Bostonu?
     
    18
    Trojitý twist i odhozený trojitý lutz byl zvládnut skvěle.
     
    18
    Na první a druhé místo to od Kanaďanů nebude. Ale třetí pozice Marcheiové s Hotárkem se otřásá v základech.
     
    18
    Zisk 73,14 bodů skutečně řadí Iljušečkinovou s Moscovitchem na třetí příčku.
     
    19
    Rakušané Miriam Zieglerová a Severin Kiefer skončili letos v Ostravě na devátém místě, když zaznamenali osobní rekord v hodnotě 57,14 bodů za krátký program. Dnes je doprovází píseň Turn To Stone v provedení Ingrid Michaelsonové.
     
    19
    Trojitý twist a trojitý toeloop bude vítězům Cup of Tyrol v Insbrucku v této sezoně určitě k plusu.
     
    19
    Odhozený trojitý flip sice nebyl dokonalý, ale drobná chybička na hodně kvalitní jízdě Rakušanů nemusí být nikterak poznat!
     
    19
    Tohle byla, dost dobře možná, nejlepší jízda v krátkých programech rakouské dvojice v jejich kariéře.
     
    19
    Na postup do volných jízd to ale stačit nebude.
     
    19
    Zieglerová s Kieferem získali 61,01 bodů, nový osobní rekord! Je to deváté místo, dvě příčky za postupem.
     
    20
    Kanaďané Julianne Seguinová a Charlie Bilodeau se na mistrovství světa představili naposledy v roce 2015, kdy skončili na osmém místě. V této sezoně byli pátí ve finále Grand Prix, kam se dostali po vítězství na Americké brusli a pátém místě v Moskvě.
     
    20
    Kroková sekvence roztleskala publikum, byla to živá jízda, i když technicky ne tak náročná nebo zdařilá a Kanaďané budou nejspíš za českou dvojicí.
     
    20
    I když programové komponenty hrají ve prospěch kanadské dvojice.
     
    20
    Seguinová s Bilodeauem vybojovali 66,31 bodů, programové komponenty mají přes 30 bodů, Duškovou s Bidařem v této známce výrazně porazili. Je to páté místo a evidentně pro Kanaďany je to menší překvapení, které se přibližuje zklamání.
     
    Přichází čas k rozbruslení předposlední šesté skupiny. A zastoupení má silné. Bronzový pár z Ostravy Jamesová, Cipres. Devátý pár z bostonského mistrovství světa Američany Knierimovy. Osmé z Ostravy Della Monicovou s Guarisem a konečně čínský pár, dvojnásobné stříbrné medailisty z MS a čtyřnásobné mistry čtyř kontinentů.
     
    21
    Na ledě zůstává bronzový pár z Ostravy a desátý pár světa z Bostonu – Vanessa Jamesová a Morgan Cipres z Francie, které doprovodí hudba z filmu 50 odstínů šedi.
     
    21
    Po parádním trojitém twistu přichází hodně nepříjemný pád Jamesové, která po dopadu chtěla hodně rychle zabruslit, ale to se jí stalo osudným.
     
    21
    Jízda každopádně pokračuje. Odhozený trojitý flip byl parádní, ale synchronní skok nebyl tak povedený ze strany rozhozené Jamesové.
     
    21
    Pomýšleli-li Francouzi na boj o senzační medaili, po krátkém programu na ni asi mohou zapomenout. Ale boj o pozici na předních příčkách určitě vzdávat nemusejí. Měli by jít přes 70 bodů, i přes pád.
     
    21
    Je to těsné, ale je to 70,10 bodů. Páté místo i přes pád.
     
    22
    Alexa Scimecaová Knierimová a Chris Knierim, manželský pár, předvede krátký program na hudbu z filmu Moulin Rouge.
     
    22
    Šestý pár z letošního mistrovství čtyř kontinentů nepředvádí ideální trojitý salchow. Američané to mají těžké, startují i přes fakt, že do sezony naskakovali poměrně pozdě. Vyplatí se americké federaci jejich zařazení?
     
    22
    Ale zdá se, že ano, další prvky jsou provedeny velmi dobře, piruety tradičně silná zbraň této dvojice. Kroková sekvence je procítěna, i když něco tomu schází, něco, co by katapultovala Knierimovy do bojů o nejvyšší příčky.
     
    22
    Nízká spirála smrti na závěr.
     
    22
    Knierimovi získávají 72,17 bodů a dostávají se na čtvrté místo.
     
    23
    Na řadu přichází Italové Nicole Della Monicová a Matteo Guarise, osmičky ostravského šampionátu, kteří jsou ve startovní listině posledním párem, který by mohl asi reálně prohrát s Duškovou a Bidařem.
     
    23
    Odhozený trojitý rittberger byl s lehkým dotykem druhé nohy. Menší chybička, kterou ale dokáží Italové napravit v krokovce a v programových komponentech, které je asi pošlou před český pár.
     
    23
    A pravděpodobně poprvé v kariéře překonají 70 bodů. Byla to velmi vydařená jízda.
     
    23
    Monicová a Guarise zapisují na konto 70,08 bodů, první krátký program přes 70 bodů. A přesto až sedmé místo.
     
    24
    Na led vyjíždí Wen-ťing Suej a Cchung Chan z Číny, kteří umí krátký program přes 80 bodů! Dvakrát stříbrní z mistrovství světa, čtyřnásobní mistři čtyř kontinentů a trojnásobní juniorští mistři. Doprovází je Blues for Klook od Eddyho Louise.
     
    24
    Favorité na jednu z medailí začali fantastickým trojitým toeloopem.
     
    24
    Vysoký odhozený flip. Začátek krátkého programu je opravdu excelentní. Včetně následného trojitého twistu.
     
    24
    Při spirále smrti se vlasy partnerky dotýkaly ledu, byla hodně nízko položena, jak to má být.
     
    24
    Sledovali jsme jízdu nového vedoucího páru. Číňané překonají své krajany, za technické prvky před úpravami 45,40 bodů!
     
    24
    Wen-ťing Suej a Cchung Chan útočí po krátkém programu na zlatou medaili se ziskem 81,23 bodů, což je nový osobní rekord Číňanů.
     
    Průběžné pořadí
    1. Wen-ťing Suej, Cchung Chan (CHN) 81,23
    2. Siao-jü Jü, Chao Čang (CHN) 75,23
    3. Natalia Zabijaková, Alexander Enbert (RUS) 74,26
    4. Ljubov Iljušečkinová, Dylan Moscovitch (CAN) 73,14
    5. Alexa Scimecaová Knierimová, Chris Knierim (USA) 72,17
    6. Valentina Marcheiová, Ondřej Hotárek (ITA) 71,04
    7. Vanessa Jamesová, Morgan Cipres (FRA) 70,10
    8. Nicole Della Monicaová, Matteo Guarise (ITA) 70,08
    9. Julianne Seguinová, Charlie Bilodeau (CAN) 66,31
    10. Tae Ok Ryom, Ju Sik Kim (PRK) 64,52
    11. Anna Dušková, Martin Bidař (CZE) 63,36
    12. Jekatěrina Alexandrovská, Harley Windsor (AUS) 62,03
    ...
    13. Sumire Sutová, Francis Boudreau-Auder (JPN) 61,70
    14. Miriam Zieglerová, Severin Kiefer (AUT) 61,01
    15. Minerva Fabienne Haseová, Nolan Seegert (GER) 59,76
    16. Haven Denneyová, Brandon Frazier (USA) 56,23
    17. Lana Petranovičová, Antonio Souza-Kordeiru (CRO) 52,83
    18. Goda Butkuteová, Nikita Jermolajev (LTU) 52,49
    19. Tatjana Danilovová, Mikalaj Kamjančuk (BLR) 51,79
    20. Darja Beklemiševová, Mark Magyar (HUN) 45,96
    21. Emilia Simonenová, Matthew Penasse (FIN) 45,49
    22. Zoe Jonesová, Christopher Boyadji (GBR) 44,33
    23. Lola Esbratová, Andrej Novoselov (FRA) 43,78
    24. Julia Čtčetininová, Noah Scherer (SUI) 40,50
     
    Na řadu přichází úprava ledu a tedy dlouhá přestávka. Po ni se představí poslední čtveřice párů včetně obhájců titulu mistrů světa – Kanaďané Duhamelová s Radfordem.
     
    První se ale představí na ledě Němci Aljona Savčenková a Bruno Massot, kteří svou soutěžní jízdu absolvují ve 21:22.
     
    25
    Na ledě zůstávají velezkušení Aljona Savčenková a Bruno Massot, německý pár, který spolu jezdí od roku 2015. Ale Savčenková prožívala obrovskou porci své kariéry s Robinem Szolkowym, se kterým vybojovala spoustu a spoustu medailí z mistrovství světa i Evropy.
     
    25
    Německý pár spolu vybojoval bronzové medaile na mistrovství světa v Bostonu a na Evropě v Bratislavě i v Ostravě skončili Savčenková s Massotem na stříbrných příčkách. Krátký program jim doprovodí skladba That Man od Caro Emerald.
     
    25
    Němci nejsou úplně spokojení. Nebyl to dokonalý krátký program, ale přesto opět na úrovni těch nejlepších. Vypadá to dokonce na to, že atakují 80 bodů, což se jim ještě nepodařilo.
     
    25
    Je to nový osobní rekord, ale těsně pod 80 bodů, což Savčenkovou hodně štve! 79,84 bodů.
     
    26
    Ruští favorité Xenia Stolbovová a Fedor Klimov, čtvrtí z MS v Bostonu, čtvrtí z ME v Ostravě. Po spoustě stříbrných medailích v letech 2014 a 2015 je to zklamání. Nyní se pokusí zabojovat o útok na medaile s doprovodem hudby od Claudea Debussyho.
     
    26
    Ale obrovské chyby hned na úvod! Pád po trojitém twistu, pád po odhozeném skoku... Rusové jsou rozhození ze špatného začátku.
     
    26
    Po dvou pádech a po výpadu při trojitém toeloopu asi boje o medaile zahazují do plamenů.
     
    26
    Rusové získávají 65,69 bodů a jsou až na jedenácté pozici.
     
    27
    Hned vzápětí se na led dostávají Jevgenija Tarasovová a Vladimir Morozov, po dvou bronzových medailích na mistrovství Evropy vybojovali v Ostravě kýžené zlato. V Bostonu skončili pátí. Hudební doprovod obstarává Glam od Dimie Cat.
     
    27
    Začínají skvěle, hodně živě, trojitý toeloop i trojitý twist v pořádku. A odhozený trojitý rittberger měl parádní rychlost!
     
    27
    Tarasovová s Morozovem mají dynamickou krokovou sekvenci, pro oko diváka lahodící. Programové komponenty by měli mít hodně vysoké a ohrozit vedoucí Číňany? Možná...
     
    27
    Tarasovová s Morozovem jsou nakonec až třetí se ziskem 79,37 bodů! Známka je kupodivu pod 80 bodů.
     
    28
    Obhájci titulů mistrů světa z let 2015 a 2016, dvojnásobní mistři čtyř kontinentů, kteří skončili letos druzí a držitelé dalších dvou bronzových medailí z MS, Meagan Duhamelová a Eric Radford, uzavřou krátké programy sportovních dvojic!
     
    28
    Doprovodí je píseň Killer od Seal.
     
    28
    Trojitý twist byl sice trochu nižší, ale tedy skutečně úchvatně roztočen. Při odhozeném trojitém lutzu ale přichází menší nezdar a dotyk Duhamelové ledu.
     
    28
    Chtělo by se říci to nejlepší na závěr, ale tak to dnes nebude. Duhamelová s Radfordem první místo a možná ani provizorní stupně vítězů, neohrozí.
     
    Stejně jako v Bostonu budou po krátkých programech na čele Suej s Chanem z Číny.
     
    28
    Duhamelová s Radfordem to budou mít se ziskem zlatého hattricku nesmírně náročné, pokud nepředvedou fantastickou volnou jízdu – což bezpochyby umí a dokáží soupeře porážet o 8 – 10 bodů. Po krátkém programu se řadí na sedmé místo se ziskem 72,67 bodů, tedy nějakých osm a půl bodu za Číňany, kterým na posledním mistrovství světa právě nadělili ve volných jízdách devět bodů.
     
    Krátký program skončil.
     
    Po první části soutěže sportovních dvojic se na čele usadili, stejně jako před rokem v Bostonu, Wen-Ťing Suej a Cchung Chan, za kterými se trochu překvapivě zařadili Aljona Savčenková s Bruno Massotem, kteří se jen těsně nepřehoupli přes osmdesát bodů. Trochu zklamáním byla jízda Tarasovové s Morozovem, respektive zklamáním z hlediska bodů a jsou až třetí. Obhájci titulu ale dokonce až na sedmém místě.
     
    Český pár Anna Dušková s Martinem Bidařem postupují do volných jízd z 15. místa a čeká je ještě spousta práce, aby si zajistili účast na olympijských hrách v Jižní Koreji. Momentálně jsou druzí pod čarou i kvůli kvótám pro větší země, které nenaplnily po krátkém programu očekávání a nemají prozatím jistotu tolika místenek, s kolika se původně počítalo.
     
    Pořadí po krátkém programu
    1. Wen-ťing Suej, Cchung Chan (CHN) 81,23
    2. Aljona Savčenková, Bruno Massot (GER) 79,84
    3. Jevgenija Tarasovová, Vladimir Morozov (RUS) 79,37
    4. Siao-jü Jü, Chao Čang (CHN) 75,23
    5. Natalia Zabijaková, Alexander Enbert (RUS) 74,26
    6. Ljubov Iljušečkinová, Dylan Moscovitch (CAN) 73,14
    7. Meagan Duhamelová, Eric Radford (CAN) 72,67
    8. Alexa Scimecaová Knierimová, Chris Knierim (USA) 72,17
    9. Valentina Marcheiová, Ondřej Hotárek (ITA) 71,04
    10. Vanessa Jamesová, Morgan Cipres (FRA) 70,10
    11. Nicole Della Monicaová, Matteo Guarise (ITA) 70,08
    12. Julianne Seguinová, Charlie Bilodeau (CAN) 66,31
    13. Xenia Stolbovová, Fedor Klimov (RUS) 65,69
    14. Tae Ok Ryom, Ju Sik Kim (PRK) 64,52
    15. Anna Dušková, Martin Bidař (CZE) 63,36
    16. Jekatěrina Alexandrovská, Harley Windsor (AUS) 62,03
    ...
    17. Sumire Sutová, Francis Boudreau-Auder (JPN) 61,70
    18. Miriam Zieglerová, Severin Kiefer (AUT) 61,01
    19. Minerva Fabienne Haseová, Nolan Seegert (GER) 59,76
    20. Haven Denneyová, Brandon Frazier (USA) 56,23
    21. Lana Petranovičová, Antonio Souza-Kordeiru (CRO) 52,83
    22. Goda Butkuteová, Nikita Jermolajev (LTU) 52,49
    23. Tatjana Danilovová, Mikalaj Kamjančuk (BLR) 51,79
    24. Darja Beklemiševová, Mark Magyar (HUN) 45,96
    25. Emilia Simonenová, Matthew Penasse (FIN) 45,49
    26. Zoe Jonesová, Christopher Boyadji (GBR) 44,33
    27. Lola Esbratová, Andrej Novoselov (FRA) 43,78
    28. Julia Čtčetininová, Noah Scherer (SUI) 40,50
     
    Z tohoto přenosu je to vše, díky za pozornost a u čtvrtečního programu z mistrovství světa se těším na počtenou. (21:55:54)

    Jan Vojkůvka

    Pořadí po krátkém programu
    1. Wen-ťing Suej, Cchung Chan (CHN) 81,23
    2. Aljona Savčenková, Bruno Massot (GER) 79,84
    3. Jevgenija Tarasovová, Vladimir Morozov (RUS) 79,37
    4. Siao-jü Jü, Chao Čang (CHN) 75,23
    5. Natalia Zabijaková, Alexander Enbert (RUS) 74,26
    6. Ljubov Iljušečkinová, Dylan Moscovitch (CAN) 73,14
    7. Meagan Duhamelová, Eric Radford (CAN) 72,67
    8. Alexa Scimecaová Knierimová, Chris Knierim (USA) 72,17
    9. Valentina Marcheiová, Ondřej Hotárek (ITA) 71,04
    10. Vanessa Jamesová, Morgan Cipres (FRA) 70,10
    11. Nicole Della Monicaová, Matteo Guarise (ITA) 70,08
    12. Julianne Seguinová, Charlie Bilodeau (CAN) 66,31
    13. Xenia Stolbovová, Fedor Klimov (RUS) 65,69
    14. Tae Ok Ryom, Ju Sik Kim (PRK) 64,52
    15. Anna Dušková, Martin Bidař (CZE) 63,36
    16. Jekatěrina Alexandrovská, Harley Windsor (AUS) 62,03
    ...
    17. Sumire Sutová, Francis Boudreau-Auder (JPN) 61,70
    18. Miriam Zieglerová, Severin Kiefer (AUT) 61,01
    19. Minerva Fabienne Haseová, Nolan Seegert (GER) 59,76
    20. Haven Denneyová, Brandon Frazier (USA) 56,23
    21. Lana Petranovičová, Antonio Souza-Kordeiru (CRO) 52,83
    22. Goda Butkuteová, Nikita Jermolajev (LTU) 52,49
    23. Tatjana Danilovová, Mikalaj Kamjančuk (BLR) 51,79
    24. Darja Beklemiševová, Mark Magyar (HUN) 45,96
    25. Emilia Simonenová, Matthew Penasse (FIN) 45,49
    26. Zoe Jonesová, Christopher Boyadji (GBR) 44,33
    27. Lola Esbratová, Andrej Novoselov (FRA) 43,78
    28. Julia Čtčetininová, Noah Scherer (SUI) 40,50
    Startovní listina
    Julia Čtčetininová, Noah Scherer (SUI)
    Jekatěrina Alexandrovská, Harley Windsor (AUS)
    Zoe Jonesová, Christopher Boyadji (GBR)
    Anna Dušková, Martin Bidař (CZE)
    Goda Butkuteová, Nikita Jermolajev (LTU)
    Emilia Simonenová, Matthew Penasse (FIN)
    Lana Petranovičová, Antonio Souza-Kordeiru (CRO)
    Lola Esbratová, Andrej Novoselov (FRA)
    Sumire Sutová, Francis Boudreau-Auder (JPN)
    Tatjana Danilovová, Mikalaj Kamjančuk (BLR)
    Siao-jü Jü, Chao Čang (CHN)
    Tae Ok Ryom, Ju Sik Kim (PRK)
    Darja Beklemiševová, Mark Magyar (HUN)
    Minerva Fabienne Haseová, Nolan Seegert (GER)
    Haven Denneyová, Brandon Frazier (USA)
    Natalia Zabijaková, Alexander Enbert (RUS)
    Valentina Marcheiová, Ondřej Hotárek (ITA)
    Ljubov Iljušečkinová, Dylan Moscovitch (CAN)
    Miriam Zieglerová, Severin Kiefer (AUT)
    Julianne Seguinová, Charlie Bilodeau (CAN)
    Vanessa Jamesová, Morgan Cipres (FRA)
    Alexa Scimecaová Knierimová, Chris Knierim (USA)
    Nicole Della Monicaová, Matteo Guarise (ITA)
    Wen-ťing Suej, Cchung Chan (CHN)
    Aljona Savčenková, Bruno Massot (GER)
    Xenia Stolbovová, Fedor Klimov (RUS)
    Jevgenija Tarasovová, Vladimir Morozov (RUS)
    Meagan Duhamelová, Eric Radford (CAN)