Ženy - Krátký program, Helsinki Vítěz: J. Medveděvová (RUS) (kon.) | Páry - krátký program, Helsinki Vítěz: W. Suej, Ch. Chan (CHN) (kon.)
koniec udalosti
Ženy - krátký program, Helsinki

Vítěz: J. Medveděvová (RUS)

cz Streda 29.03.2017, 09:45 • Helsinki (Finsko) • Majstrovstvá sveta v krasokorčuľovaní
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:15.
     
    Mistrovství světa v krasobruslení ve středu začíná prvními dvěma závody. Ve finských Helsinkách se ke krátkému programu, který zahájí celý světový šampionát, postaví ženy.
     
    Do závodu nastoupí celkem 37 žen, které budou bojovat o 24 míst pro volné jízdy a mezi nimi nebude scházet talentovaná česká krasobruslařka Michaela-Lucie Hanzlíková, sedmnáctiletá závodnice, jež na letošním mistrovství Evropy skončila na 20. místě.
     
    Prvně něco málo k pravidlům:
    Krátký program jednotlivkyň se skládá z požadovaných prvků a dalších spojovacích prvků nebo pohybů, jejichž pořadí v jízdě může být libovolné. Délka krátkého programu je maximálně dvě minuty a padesát sekund. Všechny prvky započaté po uplynutí určeného maximálního času jsou v hodnocení považovány za vynechané. Hudební doprovod může být libovolného žánru, avšak vokální hudba se slovy není dovolena.

    Bodování probíhá tradičně ve dvou segmentech. Za body splněné v krátkém programu, kterými jsou jednotlivé skoky, spojovací prvky, piruety, kroková pasáž a další, se uděluje technická známka. Následně se také boduje celkový projev, ze kterého vychází celková známka za jízdu. Hodnotí se kromě bruslařských dovedností také projev, choreografie, plynulost přechodů mezi prvky, interpretace či správné držení těla a celkové předvedení jízdy.
     
    Z posledního mistrovství světa v americkém Bostonu bude obhajovat titul mistryně světa Ruska Jevgenia Medveděvová, která zvítězila i na letošním evropském šampionátu v Ostravě.

    Nejvýraznějšími soupeřkami Medveděvové v cestě za obhajobou by měla být její krajanka Pogorilá, Američanky Ashley Wagnerová s Karen Chenovou, Kanaďanka Gabrielle Dalemanová a zapomenou se nesmí ani na italskou veteránku Carolinu Kostnerovou, která po svém návratu na led vybojovala senzační bronz z Ostravy.
     
    Startovní listina
    Anne Line Gjersemová (NOR)
    Joshi Helgessonová (SWE)
    Anna Chnyčenkovová (UKR)
    Daša Grmová (SLO)
    Anastasia Galustjanová (ARM)
    Emmi Peltonenová (FIN)
    Shuran Yuová (SGP)
    Carolina Kostnerová (ITA)
    Michaela-Lucie Hanzlíková (CZE)
    Siang-ning Li (CHN)
    Yasmine Kimiko Yamadaová (SUI)
    Amy Lin (TPE)
    Kailani Craineová (AUS)
    Helery Hälvinová (EST)
    Natasha McKayová (GBR)
    Kerstin Franková (AUT)
    Loena Hendrickxová (BEL)
    Isadora Williamsová (BRA)
    Mariah Bellová (USA)
    Laurine Lecavelierová (FRA)
    C'-ťün Li (CHN)
    Ivett Tothová (HUN)
    Wakaba Higučiová (JPN)
    Mai Miharaová (JPN)
    Nicole Schottová (GER)
    Kaetlyn Osmondová (CAN)
    Dabin Čoi (KOR)
    Karen Chenová (USA)
    Angelina Kučvalská (LAT)
    Nicole Rajičová (SVK)
    Elizabet Tursynbajevová (KAZ)
    Jevgenija Medveděvová (RUS)
    Gabrielle Dalemanová (CAN)
    Ashley Wagnerová (USA)
    Maria Sockovová (RUS)
    Rika Hongová (JPN)
    Anna Pogorilá (RUS)
     
    První skupina závodnic – Gjersemová, Helgessonová, Chnyčenkovová, Grmová a Galustjanová – finišuje rozbruslení.
     
    1
    Na ledě zůstává Norka Anne Line Gjersemová, která obsadila na letošním mistrovství Evropy 24. místo. Svůj krátký program předvede na píseň Smile v podání Martiny Mcbrideové.
     
    1
    Po slušně zvládnuté kombinaci měla Gjersemová problémy při dopadu po trojitém rittbergeru.
     
    1
    Gjersemová má svůj krátký program za sebou a technické skóre před úpravami zaznamenala 26,69 bodů. To je vcelku málo a do volných jízd nepostoupí.
     
    1
    Gjersemová obdržela za technické elementy nakonec 25,3 bodu a za programové komponenty 21,69 bodů. V součtu se 46,99 body nepřekonala nejlepší výkon sezony.
     
    2
    Na řadě je čtrnáctá z ostravského evropského šampionátu, Švédka Joshi Helgessonová, třiadvacetiletá krasobruslařka, kterou doplní píseň Let Me Entertain You v podání Debbie Gibsonové.
     
    2
    Při pokusu o trojitého lutze přichází pád a to budou bodové srážky. Příliš to nezachrání kombinaci trojitého a dvojitého toeloopu.
     
    2
    Joshi Helgessonová i kvůli pádu po lutzu nezvládla zajet to, co potřebovala a projevuje se to na známkách. Postup do volných jízd je v nedohlednu po zisku 52,07je sice dostatečné na průběžné vedení, ale na nejlepší čtyřiadvacítku to stačit nejspíš nebude.
     
    3
    Ukrajinka Anna Chnyčenkovová předvede svůj krátký program na kompilaci skladeb Mambo Italiano a hudby z filmu Kmotr.
     
    3
    Trojitý flip s pádem.
     
    3
    Měla také mírně nedotočený trojitý lutz, ale dalších komplikací se vyvarovala.
     
    3
    Na posledním mistrovství světa v Bostonu skončila na 19. místě, dostala se tedy do volných jízd. Ale v Helsinkách to bude mít s postupem těžké. 46,98 bodů ji řadí na poslední místo.
     
    4
    Slovinka Daša Grmová má před sebou krátký program a hudbu od skupin Negramaro a Fleur East.
     
    4
    Trojitý flip a dvojitý toeloop se podařil. Kromě postupu do volných jízd se bojuje také o účast na olympijských hrách v Koreji, ke které budou mít postupující do volných jízd opravdu blízko.
     
    4
    Přichází pád po trojitém axelu. Grmová měla přitom rozjeto na atakování osobního maxima z roku 2014, kdy dosáhla na 52,81 bodů. Ale s tím pádem to bude hodně těžké.
     
    4
    Grmová si vyjela za technické prvky 25,03 bodů, za programové komponenty 22,60 a je poslední se ziskem 46,63 bodů.
     
    5
    První skupinu závodnic uzavře Anastasia Galustjanová, sedmnáctiletá Ruska ve službách Arménie, dvanáctá z ostravského mistrovství Evropy! Hudební doprovod obstará Susan Boyleová a píseň I Dreamed a Dream.
     
    5
    Kombinace nebyla udeálně skočena. Po trojitém lutzu měla Galustjanová problémy s dvojitým toeloopem, který byl hodně nízký.
     
    5
    První z jízd, která má ambice na postup do volných jízd. Sice není bez chybiček, ale výrazný prohřešek Galustjanová nedělá.
     
    5
    Galustjanová za technické prvky atakuje 30 bodů. Jako první ze všech. Uvidíme, na kolik dosáhne po úpravách.
     
    5
    Galustjanová získala za technické prvky nakonec 30,63 bodů, za prezentaci či programové komponenty 24,57 a celkově tak 55,20 bodů a první místo.
     
    Na řadu přichází rozbruslení druhé skupiny. V ní, mimo jiné, uvidíme Michaelu-Lucii Hanzlíkovou a také první z favoritek Carolinu Kostnerovou z Itálie!
     
    6
    Na ledě zůstává domácí Emmi Peltonenová, jedenáctá z mistrovství Evropy v Ostravě s osobákem 53,52 bodů za krátký program právě z Ostravy. Doprovodí ji hudba od Astora Piazzolii.
     
    6
    Začíná vydařenou kombinací dvou trojitých toeloopů.
     
    6
    Ale přichází chyba a jen jednoduchý rittberger! Tak to bude velká ztráta!
     
    6
    Je to velké zklamání pro domácí publikum a první větší překvapení. Peltonenové nevyšel rittberger, skočila jen jednoduchý, což ji stojí výraznou porci bodů. V součtu bere 50,74 bodů, pomohly ji programové komponenty. Ale je až třetí a postup se hodně vzdálil.
     
    7
    Atakovat tuto známku nejspíš nebude Shuran Yuová ze Singapuru, jejíž osobák činí 45,36 bodů. Krátký program doprovodí kompilace skladeb od Jehro Tulla a Jeana Wyclefa.
     
    7
    Skoky Yuové vycházejí mnohem lépe než Peltonenové. Ale problém bude v prezentaci, která není tak živá a především náročná jako v případě domácí reprezentantky.
     
    7
    Shuran Yuová předvedla životní krátký program, dosáhla na 52,87 bodů a je druhá! Skutečně, za programové komponenty hodně ztratila, obdržela jen 22 bodů, ale za technické prvky přes 30 bodů! Druhé místo.
     
    8
    Na led vyjíždí favoritka Carolina Kostnerová! Po návratu na led bronzová z Ostravy po dvouleté pauze zaviněné zákazem činnosti za krytí dopingu svého tehdejšího přítele. Kostnerová předvádí krátký program na hudbu od Kitara a také na píseň Bonzo's Montreux od Johna Bonhama.
     
    8
    Dva trojité toeloopy, radost na ně pohledět.
     
    8
    Avšak ani velezkušená Kostnerová se nevyhnula zaváhání. Nepovedla se ji jedna z piruet a Italka nebude spokojená. Navíc ani dva ze skoků se příliš nepovedly.
    Carolina Kostnerová
     
    8
    Kostnerová jde do suverénního vedení se ziskem 66,33 bodů, ale na ty nejlepší po krátkém programu to stačit nebude. Očekávají se výrazná překonání sedmdesátibodové hranice.
    Carolina Kostnerová
     
    9
    Premiéru na mistrovství světa prožije Michaela-Lucie Hanzlíková! Dvacátá z Ostravy a šestnáctá ze světového šampionátu juniorů. Doprovod obstará skladba Hip Hip, Chin Chin od skupiny Club des Belugas.
     
    9
    Přichází hned zkraje pád po trojitém salchowu. To je výrazná komplikace v boji o umístění okolo postupových příček.
    Michaela-Lucie Hanzlíková (CZE)
     
    9
    Další pád po trojitém rittbergeru a šance na postup již nejsou. A mimo hru je asi i boj umístění do třicátého místa.
     
    9
    A třetí pád, tentokrát při dvojitém axelu. Hanzlíková na Helsinki nebude vzpomínat v dobrém.
    Michaela-Lucie Hanzlíková (CZE)
     
    9
    Česká reprezentantka je se ziskem 32,21 bodů na posledním místě. Kvůli pádům má srážku hned čtyř bodů.
     
    Mimo srážky v technickém skóre.
     
    10
    Siang-ning Li z Číny uzavře druhou skupinu závodnic. Krátký program si jedenáctá z letošního mistrovství světa juniorů a třináctá ze šampionátu čtyř kontinentů zajele na valčík od Lea Delibese.
     
    10
    Fantastická jízda čínské reprezentantky, která za technické prvky atakuje 36 bodů! Ohrozí Kostnerovou na čele?
    Siang-ning Li
     
    10
    Neohrozí, ale ziskem 58,28 bodů si jasně říká o postup do volných jízd. Je druhá.
    Siang-ning Li
     
    Průběžné pořadí
    1. Carolina Kostnerová (ITA) 66,33
    2. Siang-ning Li (CHN) 58,28
    3. Anastasia Galustjanová (ARM) 55,20
    4. Shuran Yuová (SGP) 52,87
    5. Joshi Helgessonová (SWE) 52,07
    6. Emmi Peltonenová (FIN) 50,74
    7. Anne Line Gjersemová (NOR) 46,99
    8. Anna Chnyčenkovová (UKR) 46,98
    9. Daša Grmová (SLO) 46,63
    10. Michaela-Lucie Hanzlíková (CZE) 32,21
     
    Následuje přestávka na úpravu ledu. V 11:17 poté na led vyrazí další pětice krasobruslařek k rozbruslení a další soutěžní jízda je naplánována na 11:24, kdy se přestaví Švýcarka Yasmine Yamadaová.
     
    11
    Na ledě zůstává Švýcarka Yasmine Kimiko Yamadaová, od níž by byl postup do volných jízd velkým překvapením. Doprovází ji píseň Why Don't You Do Right.
     
    11
    Yamadaová splnila, co musela, ale nic navíc. Jízda byla nezáživná a programové komponenty budou hodně nízké.
     
    11
    Je to tak. Švýcarka za prezentaci obdržela 21,29 bodů a tak ji ani 26,57 bodů, slušná známka za technické prvky, příliš nepomohla. V součtu 47,86 bodů a sedmé místo.
     
    12
    Tchajwanka Amy Linová je doprovázena písní Skyliner od Charlie Barnetové a Roberta Allena.
     
    12
    Linová zvládá velmi pěkně dvojitého axela.
     
    12
    Piruety se rodačce ze Spojených států povedly, ale něco této jízdě schází. Postup do volných jízd z toho nebude.
     
    12
    Řadí se na šesté místo se ziskem 51,86 bodů, což je nejlepší výkon sezony, ale na postup by tato známka skutečně stačit neměla.
     
    13
    Osmnáctiletá Kailani Craineová z Austrálie skončila na posledním mistrovství světa na 27. místě. Letos by ráda svou pozici vylepšila a dopomoci ji má píseň Dream a Little Dream v podání Elly Fitzgeraldové.
     
    13
    Krokovou sekvenci si evidentně hodně užívá a snaží se prodat na maximum svůj projev.
     
    13
    Craineová útočí! Mohla by dosáhnout na svůj osobní rekord a dostat se dokonce na třetí místo.
     
    13
    Krátký program publikum bavil, skoky byly v pořádku, piruety taktéž, kroková sekvence hodně živá...
     
    13
    Craineová zažívá nejlepší krátký program života se ziskem 56,97 bodů a je průběžně na třetím místě. To znamená, že postup do volných jízd je hodně blízko!
     
    14
    You Raise Me Up, oblíbená to píseň mezi krasobruslaři, od skupiny Westlife doprovodí Estonku Helery Hälvinovou, patnáctou z letošního mistrovství Evropy.
     
    14
    Trojitý toeloop, trojitý lutz a trojitý flip. Tři skoky, tři povedené skoky, první dva v kombinaci. Hälvinová chce do volných jízd.
    Helery Hälvinová
     
    14
    Dvojitý axel a zbývají již jen piruety a kroková sekvence.
    Helery Hälvinová
     
    14
    Estonka je spokojena, ale na třetí Australanku by to stačit asi nemělo! Možná čtvrté místo, možná páté za Galustjanovou. A tedy vzdálená postupu.
     
    14
    Hälvinová získala 51,94 bodu, mnohem méně, než se čekalo. Za programové komponenty jen 23,73 bodů. Až sedmé místo.
     
    15
    Poslední ve třetí skupině je Britka Natasha McKayová, kterou doprovází hudba z filmu Moulin Rouge.
     
    15
    Na mistrovství Evropy skončila 18., v krátkém programu si stanovila známkou 45,97 svůj osobní rekord. To by dnes nestačilo ani vzdáleně.
     
    15
    Nene, Natasha do volných jízd nepostoupí. Ale s premiérou na světovém šampionátu může být relativně spokojena.
     
    15
    Je to nový osobní rekord se ziskem 50,10 bodu a desáté místo.
     
    Na led vyráží další závodnice na rozbruslení.
     
    Mimo jiné už je jasné, že do volných jízd postupuje Italka Carolina Kostnerová a Číňanka Siang-ning Li.
     
    16
    Na ledě zůstává Kerstin Franková z Rakouska, dvaadvacátá z Ostravy, kterou doprovodí kompilace skladeb od Keely Smithové a Bennyho Goodmana.
     
    16
    Ruka na ledě po trojitém lutzu a první problémy v cestě za postupem.
     
    16
    Franková bude muset čekat, ale nejspíš se nedostane. Obdržela 50,54 bodů a je až desátá. To je hodně daleko od postupových příček.
     
    Na ledě je Belgičanka Loena Hendrickxová, sedmá z mistrovství Evropy v Ostravě. Sedmnáctiletá mladičká závodnice předvede krátký program na píseň The Prayer od Celine Dion a Joshe Grobana.
     
    17
    Trojitý flip s výpadem. Jen malá chyba, která neznamená žádnou tragédii.
    Loena Hendrickxová
     
    17
    Hendrickxová, krasobruslařka budoucnosti, se prosazuje i na mistrovství světa! Se ziskem 57,54 bodů jde na třetí místo a postupuje do volných jízd!
    Loena Hendrickxová
     
    18
    Naposledy se představila na olympiádě v Soči. Isadora Williamsová, Američanka ve službách Brazílie, si vybrala jako doprovod Moonlight od Beethovena v podání Viktorie Toccaové.
     
    18
    Williamsová k postupu na olympiádu potřebuje proniknout do volných jízd, jenže, to se jí nepovede. Sice předvedla čistou jízdu bez větších chyb, ale nepředvedla nic, čím by svou jízdu strhla a vynutila si získat dostatečný zisk bodů.
     
    18
    S 50,65 body jde na jedenácté místo.
     
    19
    První z Američanek je Mariah Bellová, kterou doprovodí hudba z muzikálu Chicago. Její osobák je už přes 60 bodů.
     
    19
    Kombinace trojitého lutzu a trojitého toeloopa byla hodně krkolomná a Bellová má štěstí, že ze všeho vyvázla bez zranění. Ale pádu zamezila.
     
    19
    Nebylo to bezchybné, na první místo to tak nejspíše nebude, ale druhá příčka je asi jistá. Bellová předvedla skvělý výkon.
     
    19
    Mariah Bellová i díky kombinaci trojitého toeloopa a trojitého flipa získává 61,02 bodů a je druhá.
     
    20
    Pátá na mistrovství Evropy skončila Laurine Lecavelierová z Francie, která má co napravovat oproti Bostonu, kde obsadila až 31. místo. Doprovází ji hudba od Lucovica Einaudiho.
     
    20
    Kombinace trojitého lutzu a trojitého toeloopa nevychází! Po druhém skoku Lecavelierová hodně tvrdě upadla na led, nepříjemný pád.
     
    20
    Další průběh jízdy je ale výborný. Podařilo se ji zajet svěží krokovou sekvenci, povedené piruety i zbývající dva skoky. Ale na co to bude stačit? Postoupit by nicméně měla.
     
    20
    Lecavelierová získala 55,49 bodů, je šestá a postupuje do volných jízd. Ale šance na umístění v první desítce nebo první patnáctce je ze hry.
     
    Průběžné pořadí
    1. Carolina Kostnerová (ITA) 66,33
    2. Mariah Bellová (USA) 61,02
    3. Siang-ning Li (CHN) 58,28
    4. Loena Hendrickxová (BEL) 57,54
    5. Kailani Craineová (AUS) 56,97
    6. Laurine Lecavelierová (FRA) 55,49
    7. Anastasia Galustjanová (ARM) 55,20
    8. Shuran Yuová (SGP) 52,87
    9. Joshi Helgessonová (SWE) 52,07
    10. Helery Hälvinová (EST) 51,94
    11. Amy Lin (TPE) 51,86
    12. Emmi Peltonenová (FIN) 50,74
    13. Isadora Williamsová (BRA) 50,65
    14. Kerstin Franková (AUT) 50,54
    15. Natasha McKayová (GBR) 50,10
    16. Yasmine Kimiko Yamadaová (SUI) 47,86
    17. Anne Line Gjersemová (NOR) 46,99
    18. Anna Chnyčenkovová (UKR) 46,98
    19. Daša Grmová (SLO) 46,63
    20. Michaela-Lucie Hanzlíková (CZE) 32,21
     
    Na řadě je přestávka na úpravu ledu a ve 12:55 nástup další skupiny závodnic na rozbruslení. Ve 13:01 se představí na ledě C'-ťün Li z Číny.
     
    21
    C'-ťün Li předvede krátký program na hudbu od Dompierra, Le Diable Matou. Jedenáctá z posledního mistrovství světa a sedmá z mistrovství čtyř kontinentů v této sezoně.
     
    21
    Číňanka předvádí povedenou jízdu s vydařenými skoky, pěknou krokovkou a vše může ještě vyšperkovat piruetami.
     
    21
    Postup je zaručen, otázkou jen je, s kolika body.
     
    21
    C'-ťün Li vybojovala 56,30 bodů a je šestá.
     
    22
    Maďarku Ivett Tothovou doprovodí kompilaci písní od Michaela Jacksona – Earth Song a Smooth Criminal.
     
    22
    Kombinace dvou trojitých toeloopů se povedla. S tímto krátkým programem se Tothová nakopla v Ostravě k zisku osmého místa. Na posledním mistrovství světa v Bostonu skončila na 28. místě a při své třetí účasti touží po prvním postupu do volných jízd.
     
    22
    Krokovka bude sbírat plusové body, sice není tak elegantní jako od Kostnerové, ale živostí si nezadá s ostatními.
     
    22
    Ivett Tothová dosáhla na 61 bodů rovných, není to sice překonání osobního rekordu z Ostravy, který se zastavil na 61,49 bodech, ale Maďarka prokázala velkou vyrovnanost výkonů. Je třetí.
     
    23
    Wakaba Higučiová, japonská krasobruslařka z Tokya, předvede krátký program na skladbu od Ennia Morriconeho. Na letošním mistrovství čtyř kontinentů obsadila tato šestnáctiletá závodnice deváté místo.
     
    23
    V roce 2016 vyhrála italskou Lombardia Trophy, kde stanovila také svůj osobák za krátký program v hodnotě 66,66 bodů.
     
    23
    Na pařížské Trophee de France prohrála jen s Ruskami Medveděvovou a Sockovovou, což bylo v listopadu. Potvrzuje i dnes, že hodlá usilovat o příčky vysoko. Kombinace trojitého lutzu a trojitého toeloopa.
     
    23
    Technická známka před úpravami 37,54 bodů! Útok na první místo Kostnerové, kterou za technické prvky poráží o pět bodů!
     
    23
    Higučiová nakonec získává 65,87 bodů, má horší programové komponenty, za něž obdržela 29 bodů a na tom výrazně ztrácí oproti Kostnerové, kterou naopak komponenty drží nahoře.
     
    24
    Druhá z Japonek, Mai Miharaová, je sedmmnáctiletá závodnice z Kobe, vítězka letošního mistrovství čtyř kontinentů! Krátký program předvádí na Rondo Capriccioso od Camille Saint-Saens.
     
    24
    Miharaová předvádí technicky zdařilou jízdu, obdobně jako její krajanka Higučiová. V této sezoně v Číně vybojovala Miharaová v krátkém programu 68,48 bodů.
     
    24
    Malá sportovní tragédie na konec! Miharaová v samém závěru jízdy chtěla předvést trojitý flip, ale předvedla jen dvojitý, navíc s pádem, a první tři pozice neohrozí.
     
    24
    Miharaová je se ziskem 59,59 bodů na pátém místě.
     
    25
    Němku Nicole Schottovou doprovodí skladba Cell Block Tango z muzikálu Chicago.
     
    25
    Desátá žena ostravského šampionátu předvedla kombinaci trojitých toeloopů, přičemž druhý z nich byl s pádem.
     
    25
    Schottová v této sezoně vyhrála Warsaw Cup a NRW Trophy v Dortmundu. Ale její chybičky v krátkém programu v Helsinkách se kupí.
     
    25
    Dvacetiletá Schottová není spokojená. S postupem to asi bude na hraně, obdobně jako v Bostonu na posledním mistrovství světa, kde skončila třiadvacátá.
     
    25
    Ale na hraně to nakonec nejspíš nebude, stačí ji překonat 52,87 bodů, a to překoná určitě. Šance na dobrý výsledek je ale pryč.
     
    25
    Schottová vybojovala 54,83 bodů a je dvanáctá. Tak nakonec je poslední postupující! V tuto chvíli.
     
    Nastává další rozbruslení, tentokrát šesté skupiny se šesti krasobruslařkami, mezi nimiž je i Slovenka Nicole Rajičová.
     
    26
    Na ledě zůstává po rozbruslení Kaetlyn Osmondová z Kanady s osobním rekordem 75,54 bodů. Čtvrtá z letošního mistrovství čtyř kontinentů předvádí krátký program na kompilaci skladeb od Edith Piaf.
    Kaetlyn Osmondová
     
    26
    Technicky hodně zdařilá jízda, před úpravami získala přes 40 bodů!
     
    26
    Osmondová má úsměv od ucha k uchu, není se co divit, krátký program ji vyšel skvěle a vybojovala 75,98 bodů, nový sezonní, a vlastně těsně i osobní rekord.
     
    27
    Korejka Dabin Čoi skončila na letošním mistrovství čtyř kontinentů pátá a vyhrála Asijské zimní hry! Krátký program předvádí na kompilaci hudby z filmů Universe a La La Land.
     
    27
    Čoi by mohla atakovat čtvrté místo, zůstala jasně ve stínu jízdy Osmondové. Stačit by to nemělo ani na Kostnerovou s Higučiovou.
     
    27
    Průběžné je se ziskem 62,66 bodů skutečně na čtvrtém místě. Nový osobní rekord.
     
    28
    Američanka Karen Chenová, dvanáctá z posledniho mistrovství čtyř kontinentů, předvádí krátký program na skladbu On Golden Pond od Davea Grusina.
     
    28
    Chenová zajela povedenou jízdu a mohla by atakovat svůj osobní rekord, který si stanovila v Košicích v roce 2013, kdy dosáhla na 64,46 bodů.
    Karen Chenová
     
    28
    Na letošním mistrovství čtyř kontinentů byla až dvanáctá.
     
    28
    Úžasná známka 69,98 bodů! O pět a půl bodů vylepšený osobák a průběžné druhé místo!
     
    29
    Angelina Kučvalská z Lotyšska má osobák z loňského evropského šampionátu 58,99 bodů. V Ostravě letos skončila až devatenáctá, což byl drsný pád ze čtvrtého místa z o rok dříve proběhlé soutěže.
     
    29
    Kučvalská předvádí krátký program na kompilaci písní od Shirley Basseyové a Levina Stevense.
     
    29
    Povedená kombinace dvou trojitých toeloopů, která ale v konkurenci těch nejlepších tolik neobstojí.
     
    29
    55,92 bodů pro Kučvalskou znamená postup do volných jízd.
     
    30
    Na led vyjíždí Nicole Rajičová, rodačka z Garden City, žijící v New Yorku, ale bruslící ve slovenských barvách, jelikož rodiče pochází ze Slovenska, kde v roce 1998 v Bratislavě začínala Nicole s krasobruslením.
     
    30
    Krátký program doprovází hudba od Francise Laie.
     
    30
    Rajičová byla na posledních evropských šampionátech v Bratislavě 12., v Ostravě 6. a na mistrovství světa v Bostonu 13. Ráda by do první desítky, ale konkurence je hodně silná.
     
    30
    Skoky má Rajičová vytříbené, skáče trojitého axela či trojitého rittbergera. Oproti těm nejlepším ale trochu zaostává, a to i v krokovce. Jestli dosáhne na nový osobák, který si stanovila v Ostravě se ziskem 60,98 bodů, je nejisté.
     
    30
    Rajičová za krátký program před úpravami dostala za technické prvky 30,05 bodů a byla to asi nejslabší jízda z šesté skupiny.
     
    30
    Postup do volných jízd by v ohrožení rozhodně být neměl, ale zopakovat nebo vylepšit umístění z Bostonu se nezdá býti příliš reálné.
    Nicole Rajičová
     
    30
    Dvaadvacetiletá Slovenka je se ziskem 57,08 bodů na jedenáctém místě.
     
    31
    Poslední před dlouhou přestávkou na ledě je Kazaška Elizabet Tursynbajevová, osmá z mistrovství čtyř kontinentů v této sezoně. Doprovází ji píseň I Got Rhythm od Nikki Yanofské.
     
    31
    Začíná kombinací trojitého lutzu a trojitého toeloopa.
     
    31
    Tursynbajevová se známkou 65,48 bodů vybojovala průběžné páté místo a bude nejhůře jedenáctá po krátkém programu.
     
    Průběžné pořadí
    1. Kaetlyn Osmondová (CAN) 75,98
    2. Karen Chenová (USA) 69,98
    3. Carolina Kostnerová (ITA) 66,33
    4. Wakaba Higučiová (JPN) 65,87
    5. Elizabet Tursynbajevová (KAZ) 65,48
    6. Dabin Čoi (KOR) 62,66
    7. Mariah Bellová (USA) 61,02
    8. Ivett Tothová (HUN) 61,00
    9. Mai Miharaová (JPN) 59,59
    10. Siang-ning Li (CHN) 58,28
    11. Loena Hendrickxová (BEL) 57,54
    12. Nicole Rajičová (SVK) 57,08
    13. Kailani Craineová (AUS) 56,97
    14. C'-ťün Li (CHN) 56,30
    15. Angelina Kučvalská (LAT) 55,92
    16. Laurine Lecavelierová (FRA) 55,49
    17. Anastasia Galustjanová (ARM) 55,20
    18. Nicole Schottová (GER) 54,83
    ...
    19. Shuran Yuová (SGP) 52,87
    20. Joshi Helgessonová (SWE) 52,07
    21. Helery Hälvinová (EST) 51,94
    22. Amy Lin (TPE) 51,86
    23. Emmi Peltonenová (FIN) 50,74
    24. Isadora Williamsová (BRA) 50,65
    25. Kerstin Franková (AUT) 50,54
    26. Natasha McKayová (GBR) 50,10
    27. Yasmine Kimiko Yamadaová (SUI) 47,86
    28. Anne Line Gjersemová (NOR) 46,99
    29. Anna Chnyčenkovová (UKR) 46,98
    30. Daša Grmová (SLO) 46,63
    31. Michaela-Lucie Hanzlíková (CZE) 32,21
     
    Na řadě je úprava ledu před poslední šesticí závodnic, které ve 14:37 nastoupí k rozbruslení.
     
    Rozbruslení poslední skupiny pomalu finišuje a na ledě zůstane největší favoritka světového šampionátu Jevgenia Medveděvová z Ruska, která na finále Grand Prix v Marseille, kde zvítězila, vybojovala v krátkém programu 79,21 bodů, nový osobák.
     
    32
    Obhájkyně titulu mistryně světa z Bostonu a dvojnásobná evropská šampionka z Bratislavy a Ostravy, Jevgenija Medveděvová, předvede krátký program na hudbu od Lorenza de Lucy River Flows a také na skladbu The Winter od skupiny Balmorhea.
     
    32
    Medveděvová začíná krokovou sekvencí, elegantní, jako vždy. V modrém dresu s nezbytnými modrými rukavičkami předvádí zimní vystoupení.
     
    32
    Kombinace trojitého flipa a trojitého toeloopa byla bravurní a získá za ni hodně bodů.
     
    32
    Kde má, stále ještě sedmnáctiletá krasobruslařka, své hranice? Vypadá to na další vylepšení osobního rekordu...
    Jevgenija Medveděvová
     
    32
    Své skoky okořenila vyhozením rukou nad hlavu, což je spíše doména mužských krasobruslařů.
     
    32
    Tak jen těsně to nevyšlo! Ale přesto – 79,01 bodů a jasné první místo!
     
    33
    Kanaďanka Gabrielle Dalemanová má připravenou kompilaci skladeb od Julese Masseneta. Stříbrná z letošního mistrovství čtyř kontinentů byla v Bostonu na devátém místě.
     
    33
    Dalemanová zahajuje kombinací dvou trojitých toeloopů.
     
    33
    Trojitý lutz a dvojitý axel byli zařazeni doprostřed krokové sekvence.
    Gabrielle Dalemanová
     
    33
    Dalemanová na dálku bojovala se svou krajankou Osmondovou o druhé místo, ale nedokázala si vylepšit osobák a se známkou 72,19 je třetí.
     
    34
    Stříbrná z posledního mistrovství světa v Bostonu, zkušená Američanka Ashley Wagnerová, má připravený doprovod od Annie Lennoxové, píseň Sweet Dreams.
     
    34
    Wagnerová ve skvělé výšce skočila kombinaci trojitého toeloopa a trojitého flipa. Následovala kroková sekvence s poměrně dlouhými spojovacími prvky a trojitý rittberger.
    Ashley Wagnerová
     
    34
    Posledním skokem je dvojitý axel.
     
    34
    Wagnerová v této sezoně vyhrála Skate America v Chicagu a na čínském Audi Cupu v Pekingu obsadila šesté místo.
     
    34
    A ve velké konkurenci to bude mít s obhajobou stříbrné medaile z Bostonu těžké. Krátký program se ji povedl, to bezesporu, ale nebylo to nikterak excelentní a přes 70 bodů se nejspíš nedostane.
     
    34
    Wagnerová je se ziskem 69,04 bodů na pátém místě.
     
    35
    Ruska Maria Sockovová byla v Ostravě na evropském šampionátu čtvrtá a v 16 letech ji čeká premiéra na mistrovství světa. Stříbrná z loňského juniorského šampionátu předvádí jízdu na skladbu Butterflies Are Free od Alfreda Schnittkeho.
     
    35
    Sockovová zvládla kombinaci trojitého flipu a trojitého toeloopa. Osobní rekord si stanovila v Ostravě ziskem 72,17 bodů.
    Maria Sockovová
     
    35
    Ale známka je, kupodivu, docela nízká. 69,76 a páté místo.
     
    36
    Japonka Rika Hongová ještě nepřekročila 70 bodů v krátkých programech. Osmá z posledního mistrovství světa má připraven hudební doprovod od Carla Orffa.
     
    36
    Její skoky nejsou úplně čisté, Hongová za konkurencí mírně zaostává.
     
    36
    Vítězka soutěže v Kockelscheuru v této sezoně a čtvrtá z Asijských zimních her se do první pětky nevejde a pravděpodobně se nevejde ani do první osmičky...
    Rika Hongová
     
    36
    Japonky si přitom chtěly v Helsinkách vybojovat tři místa na olympijské hry. Ale to by součet umístění dvou nejlepších musel být 13 a lépe. A to po krátkém programu nebude určitě.
     
    36
    Hongová je se ziskem 62,55 bodů až jedenáctá!
     
    37
    Poslední ženou ve startovním poli je osmnáctiletá Anna Pogorilá, bronzová z posledního světového šampionátu a na evropských kláních dvakrát bronzová a v Ostravě stříbrná. Krátký program předvádí na skladbu Scent of a Woman, tango.
     
    37
    Pogorilá zajela parádně a mohla by se prokousat na provizorní stupně vítězů.
    Anna Pogorilá
     
    37
    Ale technické skóre se zastavilo na 37,38 bodech před úpravami. Dopomoci ji mohou programové komponenty, které měla vytříbené.
     
    37
    Nakonec je to čtvrté místo se ziskem 71,52 bodů. Programové komponenty se zastavily na 34,31 bodů. Malá bronzová medaile z toho nebude. Ale útok na medaile v ženské soutěži to je.
     
    Krátký program žen je u konce a opanovala ho, dle očekávání, Jevgenija Medveděvová, obhájkyně titulu mistryně světa z Bostonu. Do volných jízd, kde padají mnohem jiné známky a pořadí se může výrazně promíchat, má náskok tří bodů na druhou Kaetlyn Osmondovou z Kanady. Třetí je druhá z Kanaďanek Gabrielle Dalemanová.
     
    Česká krasobruslařka Michaela-Lucie Hanzlíková svůj krátký program pokazila, hned třikrát upadla a končí na samém chvostu výsledkové listiny. S 37. místem rozhodně nemůže být spokojena, ale celou kariéru má stále před sebou.

    To Slovenka Nicole Rajičová si volnou jízdu zajede, ale rovněž nemůže být spokojena. Šestá z ostravského ME je po krátkém programu až osmnáctá a vylepšení maxima z MS, kterým je třinácté místo z Bostonu, je v nedohlednu.
     
    Konečné pořadí
    1. Jevgenija Medveděvová (RUS) 79,01
    2. Kaetlyn Osmondová (CAN) 75,98
    3. Gabrielle Dalemanová (CAN) 72,19
    4. Anna Pogorilá (RUS) 71,52
    5. Karen Chenová (USA) 69,98
    6. Maria Sockovová (RUS) 69,76
    7. Ashley Wagnerová (USA) 69,04
    8. Carolina Kostnerová (ITA) 66,33
    9. Wakaba Higučiová (JPN) 65,87
    10. Elizabet Tursynbajevová (KAZ) 65,48
    11. Dabin Čoi (KOR) 62,66
    12. Rika Hongová (JPN) 62,55
    13. Mariah Bellová (USA) 61,02
    14. Ivett Tothová (HUN) 61,00
    15. Mai Miharaová (JPN) 59,59
    16. Siang-ning Li (CHN) 58,28
    17. Loena Hendrickxová (BEL) 57,54
    18. Nicole Rajičová (SVK) 57,08
    19. Kailani Craineová (AUS) 56,97
    20. C'-ťün Li (CHN) 56,30
    21. Angelina Kučvalská (LAT) 55,92
    22. Laurine Lecavelierová (FRA) 55,49
    23. Anastasia Galustjanová (ARM) 55,20
    24. Nicole Schottová (GER) 54,83
    ...
    25. Shuran Yuová (SGP) 52,87
    26. Joshi Helgessonová (SWE) 52,07
    27. Helery Hälvinová (EST) 51,94
    28. Amy Lin (TPE) 51,86
    29. Emmi Peltonenová (FIN) 50,74
    30. Isadora Williamsová (BRA) 50,65
    31. Kerstin Franková (AUT) 50,54
    32. Natasha McKayová (GBR) 50,10
    33. Yasmine Kimiko Yamadaová (SUI) 47,86
    34. Anne Line Gjersemová (NOR) 46,99
    35. Anna Chnyčenkovová (UKR) 46,98
    36. Daša Grmová (SLO) 46,63
    37. Michaela-Lucie Hanzlíková (CZE) 32,21
     
    Z krátkých programů žen je to vše, díky za pozornost a u krátkých programů sportovních dvojic od 17:10 se těším na počtenou. (15:29:03)

    Jan Vojkůvka

    Konečné pořadí
    1. Jevgenija Medveděvová (RUS) 79,01
    2. Kaetlyn Osmondová (CAN) 75,98
    3. Gabrielle Dalemanová (CAN) 72,19
    4. Anna Pogorilá (RUS) 71,52
    5. Karen Chenová (USA) 69,98
    6. Maria Sockovová (RUS) 69,76
    7. Ashley Wagnerová (USA) 69,04
    8. Carolina Kostnerová (ITA) 66,33
    9. Wakaba Higučiová (JPN) 65,87
    10. Elizabet Tursynbajevová (KAZ) 65,48
    11. Dabin Čoi (KOR) 62,66
    12. Rika Hongová (JPN) 62,55
    13. Mariah Bellová (USA) 61,02
    14. Ivett Tothová (HUN) 61,00
    15. Mai Miharaová (JPN) 59,59
    16. Siang-ning Li (CHN) 58,28
    17. Loena Hendrickxová (BEL) 57,54
    18. Nicole Rajičová (SVK) 57,08
    19. Kailani Craineová (AUS) 56,97
    20. C'-ťün Li (CHN) 56,30
    21. Angelina Kučvalská (LAT) 55,92
    22. Laurine Lecavelierová (FRA) 55,49
    23. Anastasia Galustjanová (ARM) 55,20
    24. Nicole Schottová (GER) 54,83
    ...
    25. Shuran Yuová (SGP) 52,87
    26. Joshi Helgessonová (SWE) 52,07
    27. Helery Hälvinová (EST) 51,94
    28. Amy Lin (TPE) 51,86
    29. Emmi Peltonenová (FIN) 50,74
    30. Isadora Williamsová (BRA) 50,65
    31. Kerstin Franková (AUT) 50,54
    32. Natasha McKayová (GBR) 50,10
    33. Yasmine Kimiko Yamadaová (SUI) 47,86
    34. Anne Line Gjersemová (NOR) 46,99
    35. Anna Chnyčenkovová (UKR) 46,98
    36. Daša Grmová (SLO) 46,63
    37. Michaela-Lucie Hanzlíková (CZE) 32,21
    Startovní listina
    Anne Line Gjersemová (NOR)
    Joshi Helgessonová (SWE)
    Anna Chnyčenkovová (UKR)
    Daša Grmová (SLO)
    Anastasia Galustjanová (ARM)
    Emmi Peltonenová (FIN)
    Shuran Yuová (SGP)
    Carolina Kostnerová (ITA)
    Michaela-Lucie Hanzlíková (CZE)
    Siang-ning Li (CHN)
    Yasmine Kimiko Yamadaová (SUI)
    Amy Lin (TPE)
    Kailani Craineová (AUS)
    Helery Hälvinová (EST)
    Natasha McKayová (GBR)
    Kerstin Franková (AUT)
    Loena Hendrickxová (BEL)
    Isadora Williamsová (BRA)
    Mariah Bellová (USA)
    Laurine Lecavelierová (FRA)
    C'-ťün Li (CHN)
    Ivett Tothová (HUN)
    Wakaba Higučiová (JPN)
    Mai Miharaová (JPN)
    Nicole Schottová (GER)
    Kaetlyn Osmondová (CAN)
    Dabin Čoi (KOR)
    Karen Chenová (USA)
    Angelina Kučvalská (LAT)
    Nicole Rajičová (SVK)
    Elizabet Tursynbajevová (KAZ)
    Jevgenija Medveděvová (RUS)
    Gabrielle Dalemanová (CAN)
    Ashley Wagnerová (USA)
    Maria Sockovová (RUS)
    Rika Hongová (JPN)
    Anna Pogorilá (RUS)