Tisková konference AC Sparta Praha před derby (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference AC Sparta Praha před derby se Slavií

cz Streda 29.03.2017, 08:30Tlačové konferencie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 08:30.
     
    Příjemné ráno z pražské Letné, kde se v netradiční čas na tradičním místě uskuteční setkání hráčů AC Sparta Praha s novináři před blížícím se víkendovým pražským derby se Slavií.
     
    Setkání se kromě trenéra Petra Rady zúčastní i Aleš Čermák a Lukáš Mareček.
     
    Trenér Petr Rada s novináři mluvil o zdravotním stavu hráčů, kdy zmínil, že do utkání ještě zbývá pět dní a zatím tak nelze určitě, kdo bude a nebude k dispozici, ale že využije pouze stoprocentně zdravých hráčů.

    Na otázku směřovanou ke svému dřívějšímu angažmá ve Slavii odpověděl, že na všechna svá angažmá vzpomíná v dobrém, včetně těch, které neskončily úspěšně, že tak to v trenérské branži funguje.

    Bývalý reprezentační trenér pozitivně mluvil i o vztahu s lodivodem svého nedělního soupeře Jaroslavem Šilhavým, který mu před lety dělal asistenta u národního týmu.

    Rada také připomněl, že ke změně defenzivní strategie přistoupil už před svým premiérovým zápasem ve funkci proti Zlínu, kdy využíval osobní obranu.

    Sparťanský trenér nemůže počítat s Michalem Kadlecem, jenž má disciplinární trest za žluté karty, trenér Rada k tomuto tématu zopakoval svůj názor z tiskové konference po utkání se Zlínem, že žluté karty k fotbalu patří a jelikož je Kadlec dostal za fauly a nikoliv za řeči či diskuze s rozhodčím, tak s tím nemá problém a bude muset najít náhradu za zkušeného obránce.
     
    Aleš Čermák považuje derby za poslední možnost přiblížit se čelu tabulky, že Slavie má formu a bezesporu to bude pro Spartu těžké utkání.

    Mladý záložník také připomněl, že Slavii se daří, hráči jsou v národním týmu, ale že derby má vždy svůj speciální náboj a že by pro Spartu mohla být i výhoda nebýt v roli favorita.

    O svém nahrazení Bořka Dočkala dodal, že je velice těžké nedávnou oporu Sparty nahradit, neboť Bořek táhl všechny zápasy a byl jedním z největších lídrů týmu, ne-li největší.

    Při úvaze, co mu ještě k Dočkalovi chybí, zmínil především větší klid v určitých situacích a sebevědomí.
     
    Lukáš Mareček potvrdil, že Sparta do derby nevstupuje v ideálním rozpoložení, ale že by týmu mohla prospět uplynulá reprezentační přestávka, kdy mohli zmobilizovat síly, potrénovat a věří, že by neúspěchy mohli v tomto utkání zlomit.

    Sparťanský záložník také kvitoval, že během pauzy se mohli více seznámit s trenérem Radou, mohli nacvičovat různé herní situace a že přestávka byla ku prospěchu.

    Co bude podle Marečka rozhodovat derby? Disciplína, důraz, rychlost, osobní souboje a standardní situace. Ve středu pole, kde Mareček běžně operuje, Sparta potřebuje vyhrávat osobní souboje a sbírat odražené balóny, což se dle záložníka slov v předchozích zápasech nedařilo.

    Mareček byl také dotazován na svoji anabázi s kapitánskou pásku při utkání se Zlínem, což jej potěšilo, podstatně více jej ale mrzí další ztráta bodů.
     
    To je z ranního setkání hráčů a trenéra Sparty s novináři vše, přeji všem hezký den. (09:18:01)

    Tomáš Kohlmann