Boston – Nashville 4:1 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 3:2 (1:0 po s.n.) | Carolina – Detroit 4:1 (kon.)
Columbus – Buffalo 3:1 (kon.) | NJ Devils – Winnipeg 3:4 (0:1 po s.n.) | Toronto – Florida 3:2 (kon.)
Montreal – Dallas 4:1 (kon.) | Minnesota – Washington 4:5 (po pr.) | Edmonton – LA Kings 2:1 (kon.)
Vancouver – Anaheim 1:4 (kon.) | San Jose – NY Rangers 5:4 (po pr.)
koniec
Montreal Canadiens
4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Dallas Stars
cz Streda 29.03.2017, 01:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to už úplně všechno, přeji Vám příjemný vstup do středečního dne. (04:33:42)
    Andrej Markov si díky asistenci připsal v dresu Montrealu 572. kanadský bod a v klubovém bodování obránců dorovnal na druhém místě Guye Lapointea.

     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Plekanec (MTL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:27
    Aleš Hemský (DAL) 0+0, 3 střely, čas na ledě 15:42
    Radek Faksa (DAL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:26.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Carey Price (MTL) 27 zák., 1 gól, 96,4%
    2. Brendan Gallagher (MTL) 1+0
    3. Andrej Markov (MTL) 0+1.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 36 – 28
    Zablokované střely soupeře: 16 – 26
    Trestné minuty: 7 – 7
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/1
    Bodyčky: 39 – 35
    Vyhraná vhazování: 52% – 48%.
     
    Je dobojováno! Ofenzivně laděný a velmi pohledný zápas patřil zejména brankářům. Tím úspěšnějším byl až do závěru druhé třetiny Kari Lehtonen, který dlouhou dobu nepustil za svá záda jediný kotouč a držel náskok Dallasu, o který se už ve druhé minutě postaral Curtis McKenzie. Po vyrovnání z hole Paciorettyho už ale bylo kouzlo finského gólmana odčarováno. Montreal ve třetí třetině nastřílel hned tři branky, které si mezi sebe postupně rozdělili Gallagher, Lehkonen a Radulov.

    V tabulce Východní konference se tak pátý Montreal odpoutal od Ottawy na rozdíl čtyř bodů a naopak ještě bude prohánět New York Rangers, na který ztrácí šest zápasů před koncem základní části jediný bod. Stars, kterým ve zbytku sezóny prakticky už o nic nejde, si porážkou z Bell Centre nejspíše zajistili v Západní konferenci konečně jedenácté místo, když jej od nejbližších týmů z obou stran dělí čtyři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Shea Weber stojí za vlastní brankou a už jenom čeká na zaznění závěrečného klaksonu, který stvrdí dnešní vítězství Montrealu!
     
    59:33
    Weberovi se dnes příliš nechce ukazovat svou dělovou ránu od modré, odkud teď dvakrát spíše jenom nahazoval, což Lehtonena příliš neohrozilo.
     
    59:09
    Faksa s McKenziem dostali puk alespoň ke středovému kruhu, kde už se ho znovu chopili hráči Canadiens.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:42
    Jamie Benn při cestě na střídačku z frustrace sekl projíždějícího protihráče a zaslouženě za to dostal dvouminutový trest.
     
    58:24
    Krátká přihrávka od Jamieho Benna skončila u Klingberga, který vystřelil z poměrně krátké vzdálenosti, nicméně Price i tak stihl zakročit.
    57:58 Alexandr RADULOV - 4:1
     
    57:58
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak tohle už je pro hosty konečná! ALEXANDR RADULOV si po přihrávce od Paciorettyho u obranné modré čáry obhodil puk přes Johnse a namířil si to rovnou na Lehtonena, kterého přelstil ukázkovou bekhendovou střelou nad levý beton. Ruský útočník má z gólu obrovskou radost, protože je to pro něj první trefa za posledních deset zápasů! Asistence: Max Pacioretty.
     
    57:39
    Faksa vyhrál důležité buly, jenže po nepřesné střele od Hamhuise se už několik sekund bojuje u krátkého mantinelu.
     
    57:35
    Tyler Seguin zachytil dlouhou přihrávku Alexandra Radulova a přenesl hru na levou stranu, odkud to spíše propagační střelou zkoušel Remi Elie. Jeho pokus neměl naději na úspěch, Price přerušil hru a započal komerční pauzu.
     
    56:56
    Hemského snaha vyšla vniveč, první formaci si defenzíva Habs pohlídala a nenechala Price ve štychu.
     
    56:22
    Domácí pokračují v učebnicovém hlídání náskoku, na nějaké zdramatizování zápasu to v těchto chvílích rozhodně nevypadá.
     
    55:57
    Shaw si dobře pokryl puk před Paterynem a i když byl trochu podražený, tak se svými spoluhráči ještě udržel útočné pásmo.
     
    55:24
    Canadiens po třetí vstřelené brance hrají hodně jednoduše, vystačí si s vyhazováním puku do středního pásma.
     
    54:47
    Kotouč se navíc pohybuje hodně daleko od domácí branky. Klingbergova rozehrávka na Shorea navíc nebyla zdařilá a Stars se vrací za vlastní branku.
     
    54:05
    Do konce závěrečné periody chybí posledních šest minut. Dallas už bude muset začít pospíchat a věřit v malý zázrak, neboť rozchytaný Carey Price se zdá být nepřekonatelnou překážkou.
     
    53:42
    Hosté nevyužili icingu Canadiens a po krátké chvíli se museli vrátit před Lehtonena, který úspěšně zakročil proti Weberově nepříjemně tečované střele od modré čáry.
    53:02 Artturi LEHKONEN - 3:1
     
    53:02
    Montreal právě vstřelil branku!
    Sedm minut před koncem třetí třetiny přidávají Habs veledůležitou třetí branku, po které vedou již 3:1! Markov po přechodu přes modrou čáru okamžitě přenesl těžiště hry na pravé křídlo, ze kterého bez přípravy vypálil ARTURRI LEHKONEN a v několikátém minisouboji s Lehtonenem konečně prostřelil gólmana Dallasu. Asistence: Andrej Markov.
     
    52:48
    Spezza přihrávkou z rohu hřiště oslovil v mezikruží Johna Klinberga, který z vynikající pozice ale nezamířil do prostoru mezi tyčemi!
     
    52:25
    Hosté se po reklamní pauze nastěhovali do útočného pásma. Kromě mnoha přihrávek po prknech ale nic jiného nepředvedli.
     
    51:46
    Shore přihrávkou zpoza brankové čáry hledal před brankou Faksu, nicméně Carey Price si znovu věděl rady a schoval puk v rukavici.
     
    51:36
    Domácí v plném počtu.
     
    51:21
    Až teď Seguin přenesl hru zleva do pravého kruhu na Jamieho Benna, proti kterému se ale Price stihl přesunout k druhé tyči a zakročit.
     
    50:55
    Jako bumerang létá kotouč z obranného pásma Montrealu do nikým nekontrolované zóny na druhém konci hřiště. Stars tato početní výhoda vůbec nevychází.
     
    50:22
    Dallasu se stále nedaří usadit v útočné třetině. Proti sobě mimochodem stojí desátá nejhorší přesilovka proti desátému nejhoršímu oslabení.
     
    49:53
    Canadiens se v úvodu oslabení osvobodili a vyhodili přes všechny čáry až za Lehtonenovu klec.
     
    49:36
    V polovině třetí třetiny tu máme vůbec první přesilovku! Tomáš Plekanec v souboji dvou českých hokejistů přidržel Hemského a nyní bude z trestné lavice sledovat početní výhodu Stars.
     
    49:17
    Johns nahodil puk od útočné modré čáry do míst, kde Priceovi clonil Eakin, jemuž se ale nepovedlo dostat k zakončení přes dezorientovaného gólmana.
     
    48:43
    McKenzie nadzvedl střelu Markova do velké výšky a kotouč se zastavil až o ochrannou síť za brankou Kariho Lehtonena.
     
    48:21
    Domácí fanoušci požadovali vyloučení na straně Dallasu, které ale nepřichází. Ostatně kromě trestů za bitku jsme dnes žádné vyloučení ještě neviděli.
     
    47:53
    Radulov se jel schovat k zadnímu mantinelu. Z něj opět vyjel, ale následnou přihrávku z pravé strany zachytil Lindell.
     
    47:12
    Price ukázkově rozehrál přes polovinu hřiště na Galchenyuka, který dlouhým pasem do druhé vlny našel obránce Petryho. Ten se jen tak mihl kolem obránců, nicméně z předbrankového prostoru Lehtonena nepřekonal.
     
    46:39
    Lehkonen nabral slušnou rychlost a z levé strany vystrašil Lehtonena, který na poslední chvíli vytěsnil puk ramenem.
     
    46:02
    Teď už si musel strážce domácí svatyně pohlídat Spezzu a jeho zajímavou střelu z prostoru mezi kruhy. Na vedení Habs se však nic nezměnilo.
     
    45:39
    Curtis McKenzie se svou prudkou střelou švihem neuspěl, Price se jen poohlédl za pukem, jenž prolétl nad jeho brankou.
     
    45:03
    Velká nepříjemnost pro Canadiens a mírné zděšení na tribunách! Hamhuis nechtěně podrazil domácího kapitána Paciorettyho, který rukou narazil do mantinelu a s bolestivou grimasou odjel na střídačku. Doufejme, že nepůjde o nic vážného.
     
    44:33
    Radulov byl rychlejší než soupeř a místo icingu se tak zrodila příležitost Montrealu, kterou musel včasným zákrokem vyřešit až Lehtonen.
     
    44:03
    Shore nehraje vůbec špatný zápas, nyní se uvolnil na pravém křídle, ovšem Price očekávanou střelu zápěstím vyrazil.
    43:21 Brendan GALLAGHER - 2:1
     
    43:21
    Montreal právě vstřelil branku!
    Jako blesk z azurově modrého nebe přichází obrat ve skóre! Čisté svědomí teď rozhodně nemá Stephen Johns, který trestuhodně zaváhal u červené čáry, kde nezachytil Byronovo vyhození o mantinel. Toho využil BRENDAN GALLAGHER. Ten se zastavil v levém kruhu a střelou přes Hamhuise poslal puk nechytatelně k bližší tyči. Asistence: Paul Byron.
     
    43:07
    Hemský se dostal k dorážce své vlastní střely zápěstím. V rychlosti objel branku, ale u pravé tyče nestihl zasunout puk přes hlídajícího Webera.
     
    41:23
    Další velký potlesk pro Careyho Price! Radek Faksa se vrhl mezi několik obránců, aby vypíchl puk a zakončil do hrudníku domácího gólmana, jenž si poradil i s nebezpečnou dorážkou Jasona Dickinsona.
     
    41:02
    Z něj těžil Devin Shore, který míchal s kotoučem tak dlouho, až se ocitl před Pricem, po jehož betonech se puk svezl až za branku.
     
    40:46
    Zakázané uvolnění Canadiens daruje hostujícímu celku vhazování v útočné třetině.
     
    40:25
    Pěknou kombinaci třetího útoku Montrealu nezakončil Byron podle svých představ, jeden z protihráčů jeho střelu z otočky zablokoval a Lehtonen mohl zůstat v klidu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 29 – 20.
     
    Prostřední dějství nabídlo fanouškům parádní hokejovou podívanou s velkými šancemi na obou koncích hřiště. Mírnou územní převahu měli hráči Montrealu, kteří bušili na Lehtonena tak dlouho, až se v 36. minutě konečně dočkali při střele kapitána Maxe Paciorettyho. Domácí rozhodně mohli přidat i další góly, ovšem velké šance se jim využít nepodařilo. Třetí třetina tedy začne za nerozhodného stavu 1:1 a jistě opět přinese skvělý hokej!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Shore v samotném závěru ještě přihrál mezi domácí obránce na Radka Faksu. Tomu se ale nepovedlo puk ideálně zpracovat a před Pricem už nic nevymyslel.
     
    39:02
    Obrovské šance Montrealu! Paul Byron z pravé strany nacentroval před rozjetého Plekance, který ze dvou metrů vůbec netrefil branku! Po následné střele od modré ještě dorážel Danault, ale ležící Lehtonen kotouč za brankovou čáru nepustil!
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:47
    Po nepřesném pokusu Hamhuise přišla ještě Seguinova přihrávka na Ritchieho, který se z bezprostřední blízkosti ale neprosadil.
     
    38:30
    Curtis McKenzie využil špatného střídání Montrealu a úplně sám se řítil na Price, který ale předvedl důležitý zákrok lapačkou.
     
    37:29
    Hemský u modré čáry ještě zachytil kotouč a udržel pro hosty útočné pásmo. O vteřinku později ale zachyboval a umožnil ujet Byronovi. S ním se dobře vrátil Nemeth a rozhodil domácího útočníka natolik, že vypálil mimo tři tyče.
     
    36:26
    Weberovi se ve druhé třetině vůbec nedaří zpracovávat jednoduché přihrávky od svých spoluhráčů. Nyní si předkopl puk až na hokejky soupeřů z Texasu.
    35:49 Max PACIORETTY - 1:1
     
    35:49
    Montreal právě vstřelil branku!
    V šestatřicáté minutě se domácí konečně dočkali vyrovnávajícího gólu! Alexandr Radulov zavezl puk do útočné třetiny, kde Danault přenechal puk v pravém kruhu stojícímu MAXI PACIORETTYMU a ten povedenou bekhendovou střelou odčaroval Lehtonenovu klec. Hostující gólman kotouč částečně ztlumil, nicméně pomalým tempem přece jenom doklouzal tam, kam si fanoušci Habs přáli. Asistence: Philip Danault.
     
    35:37
    Jeff Petry převzal přihrávku ze zadního mantinelu. Široko daleko kolem sebe neměl žádného obránce, jenže z vrcholku pravého kruhu přesto vystřelil nepřesně.
     
    35:07
    Bitka! Nathan Beaulieu vyzval Stephena Johnse. Oba muži si vyměnili několik přesně mířených ran pěstí, ale nakonec se rozešli smírně bez toho, aby jeden z nich skončil na kolenou. Pro oba hráče jsou samozřejmě připraveny pětiminutové tresty.
     
    34:58
    Hokejka Dana Hamhuise zastavila postup Dwighta Kinga, kterému uletěl kotouč mimo hrací plochu.
     
    34:41
    Byron se společně s Gallagherem dostal do postavení mimo hru. Oba celky po něm střídají, na led míří obě čtvrté formace.
     
    34:11
    Trvalo to ale jenom pět sekund, Shea Weber se dostal ke kotouči po Danaultově vyhraném buly nad Faksou, avšak Lehtonenovi proti slabému zakončení stačilo předvést rutinní zákrok.
     
    34:06
    Stars se osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění. Nápor Montrealu po něm bude moci pokračovat.
     
    33:47
    Lehkohen Lehtonena neohrozil, finský útočník vystřelil z osy hřiště vysoko nad branku svého krajana a skoro jmenovce.
     
    33:33
    A ještě jedna příležitost pro Brendana Gallaghera, kterému z pravého mantinelu přihrál Plekanec, jenomže hostující gólman nadvakrát opět zasáhl.
     
    33:05
    Plekanec se poctivě vrátil a založil protiútok Montrealu. Z pravého křídla jej zakončoval Gallagher a Lehtonen hrudníkem puk jenom vyrazil.
     
    32:26
    Aleš Hemský zatím příliš vidět není, nyní se to částečně změnilo při střele z pravého kruhu, ale Price s ní moc problémů neměl.
     
    31:57
    Radulovova střela neprošla přes ideálně postaveného Lindella, a tak Lehtonen po třiadvacáté zasahovat nemusel.
     
    31:41
    Hra se nám malinko uklidnila, ani jednomu z týmů se teď nedaří dostat do souvislejšího útoku.
     
    30:45
    Tečované nahození z obranné poloviny Canadiens doplachtilo až do náruče Kariho Lehtonena, jenž raději přerušil hru.
     
    30:34
    Dickinson roztáhl hru na pravou stranu, Shore mu chtěl kotouč vrátit, jenže přihrávku po mantinelu obránci v červených dresech zastavili.
     
    29:56
    Weberova bekhendová pobídka k teči vyslyšena nebyla, kotouč se dostal za Lehtonenovu branku, odkud už nebezpečí nepřišlo.
     
    29:25
    Brendan Gallagher obkroužil elipsu kolem levého kruhu, ale z osy hřiště nakonec vystřelil vedle levé tyče.
     
    28:55
    Pacioretty se hnal s Radulovem na jediného obránce Dallasu, přes kterého prošla přihrávka, ale tu ruský forvard před brankou bohužel pro Montreal nezpracoval.
     
    28:25
    Jordie Benn projel s pukem do útočného pásma Canadiens a z pravého kruhu prověřil pozornost Lehtonena, jenž vzápětí čelil Danaultově dorážce z levé strany.
     
    27:29
    Devin Shore se řítil na Price z pravé strany, ovšem domácí gólman jeho forhendový blafák u vzdálenější tyče parádně zastavil!
     
    26:53
    Zadovka Jamieho Benna směřovala k modré čáře, kde však Hamhuis chyběl a k puku se dostal až v blízkosti vlastní branky.
     
    26:26
    Po Lehtonenovi si zachytal také Price, který zmrazil Johnsovu pumelici z prostoru mezi pravým kruhem a modrou čárou. Ještě předtím Jamie Benn kolmou přihrávkou uvolnil Eakina, který byl zcela sám u domácí branky, ale do ní kotouč nevtěsnal.
     
    26:02
    Price urychlil rozehrávku a dostal puk až na útočnou polovinu k Paciorettymu. Po jeho přihrávce bekhendem střílel Radulov, nicméně na Lehtonenově čistém kontu nic nezměnil.
     
    25:25
    Tyler Seguin vyhrál následné vhazování za sebe na Johnse, jehož okamžitou střelu ještě tečoval Ritchie, ale Price byl u levé tyčky znovu připraven.
     
    25:20
    Přečíslení čtyř proti dvěma načal a také zakončil Jason Spezza, jehož střelu švihem z pravého kruhu Price zkušeně zneškodnil.
     
    24:53
    Hra se teď přelévá ze strany na stranu. Útočící hráči se ale nedokáží prosadit, a tak hrají pouze obránci obou týmů.
     
    24:23
    Canadiens nepustili první formaci hostujícího týmu ani do náznaku příležitosti a dostali kotouč do střední části hřiště.
     
    23:58
    Hemský po nepřesné střele Webera rozehrál na Eakina a tan úspěšně zavezl puk do útočné třetiny Dallasu.
     
    23:10
    Radulov přebruslil Lindella a objel hostující klec, načež naslepo odcentroval do nebezpečného prostoru. V brankovišti však byl Danault zády k brance a do zakončení se neprobil.
     
    22:46
    Ritchie nezpracoval Klingbergovu přihrávku a ta doklouzala až na zakázané uvolnění Stars.
     
    22:01
    Poprvé se po změně stran ukázal i Carey Price, který snadno zlikvidoval Spezzovo zakončení z pravého kruhu pro vhazování.
     
    21:32
    Montreal zatím navazuje na závěr první části a zkouší to ze všech možných pozic. Nyní snad již popáté pálil Nathan Beaulieu, ale Lehtonen puk s menšími problémy zastavil.
     
    21:13
    Cody Eakin teď odvedl kus černé práce, když zablokoval dvě dělovky v podání Gallaghera.
     
    20:47
    Philip Danault nataženou holí dovezl puk až do brankoviště, kde svou práci ale odvedl Lehtonen a schoval jej pod rukavicí.
     
    20:14
    Úvodní buly druhé třetiny vyhrál Seguin, jehož Dallas se ale ke střele nedostal, stejně jako v následném případě Radulov.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 14 – 7.
     
    Úvodní třetina zápasu mezi Montrealem a Dallasem by se dala rozdělit na dvě zcela odlišné poloviny. V té první byli hosté jasně aktivnější a po výtečném začátku se dostali zásluhou McKenzieho do aktuálního vedení 1:0. Náskok Stars se postupem času více a více otřásal v základech, neboť Habs začali ostřelovat Lehtonena ze všech možných pozic. Finský gólman se však zaskvěl několika výbornými zákroky a i díky němu půjdou Hvězdy do druhé části s jednobrankovým náskokem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Šest sekund před sirénou tu máme ještě jedno přerušení poté, co Spezza ve středním pásmu zasáhl puk vysokou holí.
     
    19:32
    Kvůli tomu, že se kotouč ocitl v ochranné síti, byli rozhodčí donuceni přerušit hru. Vhazovat se bude po pravici Careyho Price.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:50
    Pacioretty se zničeho nic ocitl ve třech slibných příležitostech. Jednou branku minul a dvakrát narazil na výtečně chytajícího Lehtonena, jenž v poslední době nabral velmi solidní formu.
     
    18:13
    Dan Hamhuis vyhrál rychlostní souboj o vyhozený puk, se kterým poté ale špatně rozehrál a musí čelit útoku Canadiens.
     
    17:37
    Dickinson vrátil puk z levého křídla na modrou, odkud sice vystřelil Lindell, avšak o žádný nebezpečný projektil se nejednalo.
     
    17:11
    Hvězdy se po dlouhé době vydaly na útočnou zteč, jenomže McKenzie v ní kvůli signalizovanému ofsajdu pokračovat nemohl.
     
    16:29
    Ze souboje u pravého mantinelu vylétla nepřesná střela Gallaghera. Akce Canadiens ale ještě pokračovala tečovaným pokusem Markova, po němž měl Lehtonen štěstí, že se od Eakina neodrazil puk do jeho brány.
     
    16:03
    Tomáš Plekanec se natáhl po puku, který s přispěním předním stojícího Hamhuise vyletěl mezi diváky.
     
    15:08
    Znovu Beaulieu, který ihned po vhazování pálil z levého konce modré čáry, jenže ani v tomto případě na finského gólmana Stars nevyzrál.
     
    15:04
    Beaulieu byl v levém kruhu úplně volný, ani nadvakrát však neprocedil puk za rozchytaného Lehtonena. Následuje komerční přestávka.
     
    14:46
    Stars jenom vytlačili puk ven z obranného pásma a odjeli střídat. Habs jsou v posledních momentech rozhodně lepším týmem.
     
    14:09
    Jeff Petry se zjevil na levém křídle, kam dostal pas od Jemelina, ovšem Lehtonen po střele z první pokryl všechny skulinky u pravé tyče.
     
    13:33
    Hra se po divokém úvodu ze strany Dallasu vyrovnala. Svědčí o tom i statistika střel, na které to je v této chvíli 7:7.
     
    13:04
    Shea Weber zaváhal vedle vlastní branky, kde však svou chybu rychle napravil a odstavil Ritchieo od kotouče.
     
    12:51
    Hostům se na několik pokusů nepovedlo založit útočnou akci, vše končí špatnou přihrávkou a nevynuceným icingem.
     
    12:22
    Jason Spezza, který dnes nastupuje až ve čtvrté formaci, se netradičně ocitl až na pozici obránce u modré čáry, odkud takovou propagační střelou protáhl Price.
     
    11:57
    Artturi Lehkonen převzal přihrávku od Galchenyuka, ale střelou z osy hřiště branku Dallasu minul. Protiakce Stars pro změnu skončila několikátým ofsajdem.
     
    11:07
    Zakončení Andreje Markova už prošlo, ovšem Lehtonen ho s trochou štěstí vyrazil do relativního bezpečí.
     
    10:45
    Střelu Jamieho Benna ještě před kruhem pro vhazování zablokoval Weber. Na druhém konci hřiště pro změnu Johns srazil Plekancův pokus.
     
    10:32
    Danault však vyhrál buly nad Eakinem a odstartoval rychlý výpad, na jehož konci byl u levého mantinelu Radulov. Střela z otočky v podání ruského útočníka ale moc povedená nebyla a puk doskákal až do Lehtonenovy výstroje.
     
    10:18
    Hráči Dallasu vysunuli napadání do hloubky své útočné poloviny a donutili své soupeře vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    09:41
    Petry přihrávkou podél modré čáry vyzval ke střele Jemelina. Jeho pokus nejistý Lehtonen vyrazil jen před sebe, kde se k dorážce dostal Mitchell a poté i Ott, ovšem finský gólman všechny domácí snahy zmařil.
     
    09:17
    Pateryn se na ose hřiště opřel do nehlídaného kotouče, jenomže krátkým golfákem zamířil mimo tři tyče.
     
    08:55
    Faksa zavezl kotouč zpět do útočné třetiny, kde ho přenechal Dickinsonovi, ale jeho další spoluhráči už byli vyhnáni doprostřed hřiště.
     
    08:17
    Byron jenom protečoval přihrávku Markova a odevzdal puk Dallasu. Ten se rychle vydal do protiútoku, jenže Hemský byl brzy odzbrojen.
     
    07:54
    Ze souboje dvou hráčů u červené čáry vyletěl puk mimo hrací plochu. Pokračovat se bude vhazováním u modré čáry poblíž Price.
     
    07:37
    První náznak šance přinesl Lehkonen, který si připravil puk na střelu zápěstím, ale tu lapačkou zastavil strážce hostující branky Kari Lehtonen.
     
    06:56
    Montreal se neprodral ani přes střední pásmo. Shore toho na druhé straně ale moc nevymyslel a Habs tak mají další pokus.
     
    06:18
    Jamie Benn byl v rohu útočného pásma Jemelinem tvrdě naražen na mantinel, za což si domácí obránce vysloužil potlesk z vyprodaných tribun.
     
    05:31
    Druhá formace týmu z Texasu daleko ale nedošla, čárový arbitr postřehl ofsajd.
     
    05:15
    Ott získal kotouč ve středním pásmu, ovšem Mitchellova zpětná přihrávka se k němu už nedostala a dopředu míří Dallas.
     
    04:34
    Mohlo to být už o dva góly, domácí jsou v úvodu zápasu jako na kolotoči! Adam Cracknell si sjel k pravému mantinelu, odkud napálil bližší tyč!
     
    04:14
    Faksa přihrál na modrou Paterynovi. Puk se po jeho střela odrazil od mantinelu na Nemetha, ale jeho pokus Price ramenem vyrazil.
     
    03:51
    Pateryn získal puk a založil útok hostů, na jehož konci stál přihrávající Faksa a dobrý blok Jordieho Benna.
     
    03:21
    Vyhození Jamieho Benna letělo do prostoru brankoviště, a tak se zakázané uvolnění Dallasu nepíská.
     
    02:54
    Domácí se zatím nemohou vůbec dostat do hry. Nyní se snažil vyvést puk Pacioerety, ale zastavilo jej postavení mimo hru.
    01:47 Curtis MCKENZIE - 0:1
     
    01:47
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars do zápasu doslova vlétli a nyní se radují z vedoucí branky! Autorem gólu je CURTIS MCKENZIE, který si díky špatné rozehrávce soupeře přivlastnil puk u útočné modré čáry a i když nejprve vypálil jen do zadního mantinelu, tak se sám prodral k dorážce a zasunul do odkryté části branky. Bez asistence.
     
    01:22
    Po Dickinsovi se ke střele z pravého mantinelu dostal i Johns, ovšem jeden z obránců puk k brankovišti nepustil.
     
    00:45
    Klingberg chytrou přihrávkou skrz střední pásmo uvolnil svého kapitána Jamieo Benna, jenž se řítil na Price, ale ten si znovu připsal úspěšný zákrok!
     
    00:25
    Brett Ritchie se postaral o první střelu tohoto zápasu, když z otočky trefil položený beton Careyho Price.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Price – S. Weber (A), Markov, Petry, Jemelin, Jo. Benn, Beaulieu – Radulov, Danault, Pacioretty (C) – Lehkonen, A. Shaw, Galchenyuk – Gallagher (A), Plekanec, Byron – T. Mitchell, Ott, King.

    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Klingberg, Lindell, Pateryn, Nemeth, Johns, Hamhuis – Hemský (A), Eakin, Ja. Benn (C) – B. Ritchie, Seguin, Elie – D. Shore, Faksa, Dickinson – Spezza (A), Cracknell, McKenzie.

    Rozhodčí: Joannette, Rank – Alphonso, Devorski.
    Jordie proti Jamiemu. Který z bratrů Bennů bude po zápase spokojenější?

     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Plekanec (MTL)


    Radek Faksa (DAL)

    Aleš Hemský (DAL)

    Jiří Hudler (DAL).
     
    Vzájemné zápasy

    05.01.2017 Dallas – Montreal 3:4 po prodl.
    09.03.2016 Montreal – Dallas 4:3 po prodl.
    20.12.2015 Dallas – Montreal 6:2
    28.01.2015 Montreal – Dallas 3:2
    07.12.2014 Dallas – Montreal 4:1.
     
    Montreal Canadiens

    Kanadský celek nedopustil podobnou blamáž jako v minulé sezóně a po solidním startu si tentokrát nenechal postup do vyřazovacích bojů proklouznout mezi prsty. Jistou účast v play-off Canadiens sice ještě nemají, ovšem stvrzení postupu by mělo být už pouze formalitou. Montrealu, jenž na své konto získal již 93 bodů, patří na východě páté místo, ze kterého mají na devátou Tampo náskok deseti bodů.

    Nejproduktivnější hráči:
    • M. Pacioretty – 61 bodů (33+28)
    • A. Radulov – 48 bodů (15+33)
    • S. Weber – 42 bodů (17+25).
     
    Dallas Stars

    Hostující tým patří mezi největší zklamání této sezóny. Ambiciózní celek s několika nadstandardními hráči včera ztratili i teoretickou naději na účast v play-off, na které sedm zápasů před koncem základní části ztrácí již nedostižných patnáct bodů. Konkrétně Dallasu patří v Západní konferenci až jedenáctá pozice, když za sebou má pouze týmy Vancouveru, Arizony a Colorada.

    Nejproduktivnější hráči
    • T. Seguin – 70 bodů (25+45)
    • Ja. Benn – 67 bodů (25+42)
    • J. Klingberg – 45 bodů (12+33).
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemnou noc při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od půl druhé se můžeme těšit na duel mezi Montrealem Canadiens a Dallasem Stars!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 36. Pacioretty (Danault), 44. Gallagher (Byron), 54. Lehkonen (Markov), 58. Radulov (Pacioretty) – 2. McKenzie


    Montreal Canadiens: Price – S. Weber (A), Markov, Petry, Jemelin, Jo. Benn, Beaulieu – Radulov, Danault, Pacioretty (C) – Lehkonen, A. Shaw, Galchenyuk – Gallagher (A), Plekanec, Byron – T. Mitchell, Ott, King.
    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Klingberg, Lindell, Pateryn, Nemeth, Johns, Hamhuis – Hemský (A), Eakin, Ja. Benn (C) – B. Ritchie, Seguin, Elie – D. Shore, Faksa, Dickinson – Spezza (A), Cracknell, McKenzie.

    Rozhodca: Joannette, Rank – Alphonso, Devorski

    Diváci: 21 288