Rusko – Belgicko 3:3 (kon.) | Estónsko – Chorvátsko 3:0 (kon.) | Albánsko – Bosna 1:2 (kon.)
Portugalsko – Švédsko 2:3 (kon.) | Holandsko – Taliansko 1:2 (kon.) | Rakúsko – Fínsko 1:1 (kon.)
Írsko – Island 0:1 (kon.) | Francúzsko – Španielsko 0:2 (kon.)
koniec
Francúzsko
0:2 (0:0)
Španielsko
cz Utorok 28.03.2017, 21:00 • Stade de France, Paříž • Medzinárodný prípravný zápas • Priateľský zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z přátelského duelu mezi Francií a Španělskem. Duel startuje ve 21 hodin.
     
    Dnešní přátelský souboj zakončí pro obě reprezentace povedený sraz. Španělsko totiž doma rozstřílelo 4:1 Izrael, zatímco Francie vyhrála 3:1 v Lucembursku. Zvláště Francouzi svým výkonem nikterak nepřesvědčili a dnes se budou chtít ukázat domácím fanouškům v nejlepším možném světle.
     
    Poslední vzájemné duely

    4.9.2014 Francie – Španělsko 1:0
    26.3.2013 Francie – Španělsko 0:1
    16.10.2012 Španělsko – Francie 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Lloris – Jallet, Koscielny, Umtiti, Kurzawa – Tolisso, Kanté, Rabiot – Mbappé, Gameiro, Griezmann
    Náhradníci: Areola, Costil, Kimpembe, Mendy, Laporte, Corchia, Lemar, Matuidi, Bakayoko, Dembelé, Giroud, Payet, Thauvin

    Španělsko: de Gea – Carvajal, Piqué, Ramos, Alba – Koke, Busquets, Isco – Pedro, Morata, Iniesta
    Náhradníci: Rico, Arrizabalaga, Azpilicueta, Martínez, Alcántara, Vitolo, Herrera, Nacho, Deulofeu, Aspas, Costa, Silva, Monreal, Illarramendi.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Francie bude hrát v modrém, zatímco Španělsko nastupuje v bílém.
     
    Ještě před úvodním výkopem se na stadionu bude držet minuta ticha.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Španělé obstarali výkop do dnešního utkání. Vysokou přihrávku na levou stranu však domácí obrana pohlídala a Francie se ubránila.
     
    2
    Španělé se v úvodu utkání nikam neženou. De Gea poslal přihrávku na polovinu Francie, ale Pedro raději roztáhl hru na pravou stranu.
     
    3
    Španělé zahrávali první rohový kop. Koke poslal pěkný centr na značku pokutového kopu, jenže Francouzům se podařilo balón odhlavičkovat a Pedro už míč nezastihl na hrací ploše.
     
    4
    Morata napadal rozehrávku domácích stoperů na polovině Francie. Jallet dostal těžkou přihrávku k čáře, ale domácí obránce udržel míč.
     
    5
    Jordi Alba vybojoval míč na levé straně, krásnou kličkou si poradil s napadajícím soupeřem a nakonec balón potáhl na polovinu Francie. Španělé budou vhazovat.
     
    6
    První obrovská šance Francie! Griezmann se uvolnil na levé straně a odcentroval do pokutového území. Na jeho pobídku si naběhl Mbappé, který lehkým dotekem prověřil pozornost španělského brankáře!
     
    7
    Na druhé straně se do pokutového území řítil Pedro, jenže jeho přetažený centr Jordi Alba dohnal až u postranní čáry a Francouzi se stačili vrátit.
     
    8
    Španělsko se usadilo na polovině domácího celku. Jordi Alba dostal přihrávku na levou stranu, nicméně vrátil míč Iscovi, jehož centr schoval Lloris v rukavicích.
     
    9
    Jallet chtěl vytáhnout míč na polovinu Španělska. Na jeho přihrávku si sbíhal Antoine Griezmann, který dostal v souboji pořádně naloženo. Faul se však nepíská.
     
    10
    Pedro poslal parádní přihrávku za obranu Francie, ale Morata se nedokázal prosadit v souboji se stopery Francie. Iniesta se navíc dopustil faulu.
     
    11
    Griezmann postupoval vpřed po levé straně, našel Mbappého, který byl faulován Piquém a Francie vybojovala přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    12
    Exekuce přímého kopu se zhostil Antoine Griezmann. Fotbalista Atlética Madrid vyslal centr na malé vápno, kde se k zakončení dostal Koscielny, jehož hlavičku vykopl Piqué na brankové čáře!
    12. Koscielného hlavička
     
    13
    Španělé se snaží uklidnit hru. Domácí Francie je zatím hodně nebezpečná. Francouzi si během úvodní čtvrthodiny dokázali vytvořit dvě brankové příležitosti.
     
    14
    Jordi Alba přenesl hru na pravou stranu, kde se k míči dostal Carvajal, ale krajní obránce Španělska se neprobil k odcentrování do šestnáctky.
     
    15
    A první možnost také na straně Španělska! Andrés Iniesta se protančil do pokutového území, vypálil placírkou a jeho pokus jen těsně minul zadní tyč!
    15. Iniestova povedená střela
     
    16
    Laurent Koscielny si na polovině hřiště vyšlápl na Moratu a hlavní rozhodčí mu odpískal nedovolený zákrok. Koscielny se okamžitě omluvil.
     
    17
    Jordi Alba postupoval vpřed po levé straně, našel Iniestu, ale španělský tvůrce hry tentokrát obrátil hru směrem k obráncům. Španělé drží míč.
     
    18
    Do rozehrávky Francie se zapojil také Hugo Lloris. Domácí brankář napálil míč daleko od branky a Francouzi balón rychle odevzdali do autu.
     
    19
    Carvajal se znovu vydal podpořit hostující ofenzívu náběhem po pravé straně. Tentokrát svůj postup zastavil a vrátil balón Ramosovi. Španělé zatím spíše vyčkávají.
     
    20
    Rabiot si ostrým šlapákem vyšlápl na stehno Carvajala a za odměnu vidí z rukou hlavního arbitra žlutou kartu.
     
    21
    Iniesta nyní pokazil zpětnou přihrávku na Ramose. Míče se zmocnil aktivní Mbappé, který ale nedokázal obejít Albu a Španělé mohou znovu kombinovat.
     
    22
    Hugo Lloris si troufl na riskantní kličku! Domácí brankář si počkal na napadajícího Moratu a riskantní kličkou jej těsně obešel.
     
    23
    Carvajal si počkal na oblouček za obranu na pravou stranu, poslal míč do pokutového území, kde se k němu probil Isco, ale nakonec vybojoval jen rohový kop.
     
    24
    Exekuce rohového kopu se Španělům nepovedla. Vysoký míč přilétl na malé vápno, kde si pro něj došel Lloris, kterého navíc fauloval Piqué.
     
    25
    Iniesta si chtěl narazit míč s Moratou, ale druhý jmenovaný přihrál opravdu nepřesně a rozběhnutý záložník Barcelony už se k míči nedostal.
     
    26
    Isco poslal krásný oblouček za obranu, nicméně naneštěstí pro Španělsko se Alba rozběhl příliš pozdě. Krajní obránce hostů už balón nedohnal na hřišti.
     
    27
    Iniesta je v prvním poločase opravdu aktivní. Dirigent španělské hry si říká o přihrávky. Tentokrát dostal míč do středu hřiště, ale nikdo ze spoluhráčů si neřekl o přihrávku.
     
    28
    Španělé zahrávali další rohový kop. Exekuce se tentokrát ujal Isco, jehož centr na malé vápno odhlavičkoval do bezpečí osamocený Rabiot.
     
    29
    Obrovská šance Španělů! Do velké šance se z pravé strany protlačil Iniesta, ale Hugo Lloris jeho projektil těsně nad zemí vyrazil!
    29. Iniesta v další šanci nechal vyniknout Llorise.
     
    30
    Po dlouhé době se probudili francouzští příznivci. Domácí fandové nyní ženou své oblíbence do útoku. Mbappé vyslal do náběhu Gameira, ale jeho pobídku srazil Piqué.
     
    31
    Exekuce rohového kopu se ujal Antoine Griezmann. Domácí hvězda poslala centr mezi klubíčko hlavičkářů, ale obrana Španělska byla na místě.
     
    32
    Gameiro bojoval s přesilou obránců u rohového praporku. Domácího útočníka nakonec odstavil od míče Sergio Ramos. Francie bude vhazovat.
     
    33
    Hra se nyní přelévá z jedné strany hrací plochy na druhou. Španělé se nastěhovali na polovinu Francie, ale Ramos dlouho otálel s rozehrávkou.
     
    34
    Domácím fanouškům se nelíbí zákrok, který odpískal hlavní arbitr jako nedovolený. Rabiot fauloval v blízkosti pokutového území a Španělé mohou ohrozit Llorisovu branku.
     
    35
    Exekuce přímého kopu se ujal Koke. Jeho nadýchaný centr hledal rozběhnutého Ramose, ale Hugo Lloris včas vystartoval z branky a schoval míč do rukavic.
     
    36
    Morata se snažil prodrat vpřed po levé straně, jenže důrazný Laurent Koscielny se mu přesně načasovaným skluzem položil pod nohy a akci Španělů zastavil.
     
    37
    Alba nyní pokazil zdánlivě jednoduchou přihrávku na Iniestu. Krajní obránce Španělska trefil jen hráče před sebou a Španělé budou jen vhazovat.
     
    38
    Iniesta se parádním zpracováním dokázal uvolnit, jenže poté dlouho otálel s rozehrávkou a Carvajal si nakonec zpracoval míč rukou.
     
    39
    Gameiro se pustil do hlavičkového souboje s Ramosem. Francouzský fotbalista ale neuspěl a Španělé znovu vybojovali balón. V posledních minutách se nám za hry vytratily šance.
     
    40
    Španělé měli k dispozici další rozehrávku přímého kopu. Koke tentokrát našel Ramose, ale jeho hlavička zamířila daleko od levé tyče.
     
    41
    Griezmann si ukousl příliš velké sousto, když se na pravé straně pokusil obejít hned dva obránce. Prvnímu z nich sice zahrál na housličky, ale Alba se nenechal ošálit.
     
    42
    Kanté se snad poprvé za celý poločas zapojil do útoku. Fotbalista Chelsea ale neprošel kolem prvního obránce. Francie přesto zůstává u míče.
     
    43
    Gameiro se natlačil před Ramose a vybojoval míč. Domácí útočník ale přihrával naslepo a jeho nepřesnou pobídku uzmul osamocený Jordi Alba.
     
    44
    Gameiro dostihl na hrací ploše dlouhou přihrávku za obranu, odcentroval do pokutového území, ale před dotírajícími útočníky přizvedl de Gea míč do bezpečí.
     
    45
    Španělé v závěru prvního poločasu diktují tempo hry. Hosté se drží na polovině Francie, ale domácí obrana se skvěle pohybuje a nenechává soupeři prostor.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Domácí Francie vlétla do utkání aktivněji a během úvodní čtvrthodiny si vypracovala dvě brankové příležitosti. Mbappého ale vychytal de Gea a Koscielného hlavičku vykopl Piqué na brankové čáře. Na druhé straně zlobil hlavně Iniesta, který nejprve zkoušel štěstí technickou střelou, ale minul. Stejný hráč se po půlhodině ocitl před Llorisem, ale jeho dělovku domácí brankář vyrazil! Do kabin se proto odchází bez branek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Rabiot, přichází Bakayoko.
     
    47
    Antoine Griezmann si nabíhal za obranu Španělska, kam směřovala prudká přihrávka. Domácí útočník si ale nepotykal se zpracováním.
     
    49
    Tak pozor! Griezmann sice dostal míč do sítě, ale rozhodčí po poradě s asistentem branku odvolává! Kurzawa totiž stál v ofsajdu!
    49. Postavení před neuznanou brankou
     
    50
    Gameiro se hnal do otevřené obrany Španělska, ale Ramos mu zatarasil cestu a postup domácího útočníka skončil daleko za hranicí pokutového území.
     
    51
    Antoine Griezmann se pustil do souboje s Busquetsem a domácí útočník se dopustil faulu. Griezmann zatahal soupeře za dres.
     
    52
    Z další akce Francie nebezpečí pro de Geu nepřišlo. Bakayoko si totiž nepohlídal své postavení a ocitl se za hranicí ofsajdu. Španělé budou rozehrávat.
     
    53
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Isco, přichází Silva.
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Iniesta, přichází Alcántara.
     
    54
    Mbappé odcentroval z levé strany do pokutového území a po Piquého zásahu se málem dostal k dorážce. Francouzi přesto zůstávají u míče.
     
    55
    Mbappé krásnou přihrávkou za obranu uvolnil Griezmanna, který ještě hledal lépe postaveného Gameira, ale ten se nedokázal srovnat a zakončit.
     
    56
    Jallet se ostrým skluzem zařezal do svého soupeře a hlavní rozhodčí jej odměňuje žlutou kartou.
     
    57
    Aktivní Griezmann atakoval při rozehrávce brankáře de Geu. Hostující gólman se však nenechal rozhodit a nakopl míč na polovinu Francie.
     
    58
    Na druhé straně se Pedro dostal k odcentrování z pravé strany. Jeho pobídku ale k Moratovi nepustil Umtiti. Španělé budou zahrávat rohový kop.
     
    59
    Kokeho centr směřoval na malé vápno, ale ještě předtím se Sergio Ramos dopustil útočného faulu. Francie přestála standardní situaci bez pohromy.
     
    60
    Pedro krásnou přihrávkou vnějším nártem rozběhl Moratu, který se dostal k zakončení, nicméně jeho rána bez přípravy byla hodně nepřesná.
     
    61
    David Silva poslal přetažený centr do pokutového území. Jeho pobídku chtěl pod sebe vrátit Jordi Alba, ale Španělé museli vyklidit šestnáctku.
     
    62
    Carvajal postupoval z pravé strany do pokutového území, přenechal míč Silvovi, který zakombinoval s Kokem, ale sám si nenaběhl do volného prostoru.
     
    63
    Jordi Alba vyrazil na dlouhý sprint po levé straně. Krajní obránce Španělska prošel dobrých padesát metrů, ale Jallet poté zasáhl.
     
    64
    Gameiro se po levé straně prodíral vpřed. Domácí útočník si naběhl na prudkou přihrávku, chtěl obelstít Ramose, jenže obránce Realu Madrid se nenechal překvapit.
     
    65
    Na druhé straně musel Lloris pod nohy rozběhnutého Moraty. Napadající útočník spěchal za dlouhou přihrávkou, nicméně Lloris měl k míči blíže.
     
    66
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Mbappé, přichází Giroud.
     
    67
    Giroud si ihned zapojil do akce domácí reprezentace. Francouzský fotbalista chtěl uvolnit Griezmanna, ale jeho oblouček zastavil Sergio Ramos.
     
    68
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Pedro, přichází Deulofeu.
     
    68
    Pozor! Deulofeu vlétl na hřiště a vybojoval penaltu! Koscielny jej fauloval v pokutovém území a Španělé se mohou dostat do vedení!
    68. Nedovolený zákrok v pokutovém území
     
    69
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Hosté nabídnutou možnost využili! Míč si připravil DAVID SILVA, který poslal míč do Llorisova protipohybu a s přehledem proměnil pokutový kop!
    69. SILVA - 0:1
     
    71
    Na druhou stranu spěchal s odpovědí Kurzawa, který se prodral k odcentrování do šestnáctky, ale na jeho pobídku nedosáhl nikdo v modrém.
     
    72
    Francie zahrávala rohový kop. Jeho exekuce se ujal Antoine Griezmann, jehož centr odhlavičkoval před Giroudem pozorný Deulofeu.
     
    73
    Francie zahrávala další standardní situaci. Exekuce se tentokrát ujal Bakayoko, jehož centr na zadní tyč odvrátila obrana na rohový kop.
     
    74
    Na centr od rohového praporku si v těžké pozici naskočil Bakayoko. Domácí hlavičkář musel zakončovat v záklonu a jeho pokus minul branku.
     
    75
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Koke, přichází Herrera.
     
    76
    Hra je přerušena. Na trávníku zůstává ležet domácí stoper Koscielny. S obráncem londýnského Arsenalu to nevypadá dobře. Uvidíme, zda se bude muset střídat.
     
    77
    Lékaři domácímu stoperovi obvázali hlavu a vypadá to, že Koscielny dnešní duel dohraje. Nyní už se zapojil do rozehrávky Francie na polovině hřiště.
     
    78
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    A je to 2:0 pro Španělsko! Silva uvolnil na levé straně Albu, který vyslal parádní míč před branku a GERÁRD DEULOFEU poslal míč do branky. Rozhodčí branku nejprve neuznal, ale poté bylo zhlédnuto video a branka platí!
    78. Gerárd DEULOFEU - 0:2
     
    80
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Gameiro, přichází Dembelé.
     
    81
    Francie zahrávala přímý kop. Dembelé si ihned hledal prostor v pokutovém území, ale přes včasný zásah španělské obrany se k zakončení neprobil.
     
    82
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Tolisso, přichází Lemar.
     
    83
    David Silva se ocitl v souboji s domácí obranou. Maličký Španěl neměl ve vzdušném duelu s Koscielnym šanci na úspěch.
     
    84
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Morata, přichází Aspas.
     
    85
    Francie se nadále tlačí do útoku, ale defenzíva Španělska zatím pracuje opravdu na výbornou. Domácí fotbalisté se ne a ne dostat do šestnáctky.
     
    86
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Alba, přichází Nacho.
     
    87
    Lloris uzmul míč na hranici pokutového území před napadajícím soupeřem a Francie se okamžitě vydala vpřed. Kurzawa si však nepotykal se zpracováním.
     
    88
    Dembelé poslal zajímavý centr do pokutového území. K míči se dostal Griezmann, jehož hlavička z těsné blízkosti prolétla nad břevnem!
     
    89
    Nacho se vydal podpořit ofenzívu španělského výběru, na polovině hřiště byl faulován, ale hlavní arbitr se rozhodl nepřerušit hru.
     
    90
    Francouzi už jsou znovu na polovině soupeře, ale Španělé nyní brání v desíti lidech na hranici pokutového území. Domácí to mají nesmírně složité.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+2
    Antoine Griezmann se pokoušel uvolnit Lemara, ale druhý jmenovaný jeho pobídku nezastihl na hrací ploše. De Gea bude rozehrávat.
     
    90+3
    Španělé kombinují s míčem na vlastní polovině a zbytečně si nechtějí komplikovat závěr dnešního duelu. Giroud sice rozehrávku napadá, ale Piqué s Ramosem hrají v naprosté pohodě.
     
    90+4
    Bakayoko byl faulován Davidem Silvou a Francie má podle všeho poslední šanci na kosmetickou úpravu skóre. Rozehrávat ale bude na své polovině.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Španělsko zvládlo přátelský duel s Francií a na Stade de France zvítězilo 2:0! Francouzi přitom vlétli do utkání jako velká voda, ale Griezmannovu šanci zlikvidoval de Gea a po Koscielného hlavičce vykopával míč na brankové čáře Piqué. Poté se probudili také Španělé, ale Iniesta ve dvou šancích selhal. Po přestávce se Francie radovala z vedení, ale video ukázalo, že Kurzawa stál v ofsajdu a branka nemohla platit! Dvacet minut před koncem byl v pokutovém území faulován střídající Deulofeu a David Silva z penalty otevřel skóre! V 78. minutě přišlo podruhé na řadu video! Deulofeu se nejprve nemohl radovat kvůli ofsajdu, ale rozhodčí po chvíli ukázal na středový kruh Španělé vedli 2:0! Poté si už náskok s přehledem pohlídali.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 17:14.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:58:26)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 69. Silva (pen.), 78. Deulofeu

    Karty:   20. Rabiot (FRA), 56. Jallet (FRA)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 17:14.
    Francúzsko: Lloris – Jallet, Koscielny, Umtiti, Kurzawa – Tolisso (82. Lemar), Kanté, Rabiot (46. Bakayoko) – Mbappé (66. Giroud), Gameiro (80. Dembelé), Griezmann
    Náhradníci: Areola, Costil, Kimpembe, Mendy, Laporte, Corchia, Lemar, Matuidi, Bakayoko, Dembelé, Giroud, Payet, Thauvin

    Španielsko: de Gea – Carvajal, Piqué, Ramos, Alba (86. Nacho) – Koke (75. Herrera), Busquets, Isco (53. Silva) – Pedro (68. Deulofeu), Morata (84. Aspas), Iniesta (53. Alcántara)
    Náhradníci: Rico, Arrizabalaga, Azpilicueta, Martínez, Alcántara, Vitolo, Herrera, Nacho, Deulofeu, Aspas, Costa, Silva, Monreal, Illarramendi