Švédsko – Bielorusko 4:0 (kon.) | Andorra – Faerské ostrovy 0:0 (kon.) | Švajčiarsko – Lotyšsko 1:0 (kon.)
Cyprus – Estónsko 0:0 (kon.) | Bosna – Gibraltar 5:0 (kon.) | Bulharsko – Holandsko 2:0 (kon.)
Luxembursko – Francúzsko 1:3 (kon.) | Portugalsko – Maďarsko 3:0 (kon.) | Belgicko – Grécko 1:1 (kon.)
koniec
Portugalsko
3:0 (2:0)
Maďarsko
Sobota 25.03.2017, 20:45 • Estadio da Luz, Lisabon • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
     
    Portugalsko zvládlo dnešný domáci kvalifikačný duel proti nevyspytateľnému Maďarsku, keď zvíťazilo s prehľadom 3:0. Potom, čo domáci získali dvojgólové vedenie už v prvom polčase, pridal svoj druhý presný zásah presnou strelou z priameho kopu Cristiano Ronaldo. To je na dnes odo mňa všetko, prajem vám pekný zvyšok večera! (22:36:32)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Zápas sa už len dohráva, loptu si teraz vymieňajú defenzívni hráči domácich. Všetko sa to deje na polovici ihriska.
     
    90+1
    Rozohrávku Paulo Vinícius zachytil João Moutinho, Vinícius však následne svoju chybu napravil, keď k lopte nepustil Ricarda Quaresmu.
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    89
    Po pravej strane prenikal Gergő Lovrencsics, našiel Adáma Szalaia, ktorý chrbtom k bráne nabil Ádámovi Pintérovi. Ten ale mieril tesne nad bránu Ruia Patricia.
     
    88
    Registrujeme ďalší strelecký pokus na strane Maďarska. Pálil Adám Szalai, no namieril len vysoko nad.
     
    86
    Posledné striedanie v mužstve Maďarska. Z ihriska odchádza Zoltán Gera, na ktorého miesto prichádza Ádám Pintér. Striedajú aj domáci. Na ihrisku už nevidíme Andrého Gomésa, ktorého vystriedal Pizzi.
     
    85
    João Moutinho sa okamžite zapojil do akcie domácich. Posunul loptu na Ricarda Quaresmu, ktorý odcentroval pred Pétera Gulácsiho. Hlavičkoval Bernardo Silva, tesne nad.
     
    83
    Druhé striedanie v tíme Portugalska. Z ihriska odišiel João Mário, ktorého na posledné minúty strieda João Moutinho.
     
    83
    Cédric Soares zrýchlil okolo Tamása Kádára, ktorý si už musel pomôcť nedovoleným zákrokom. Ani on nedohŕá tento duel bez žltej karty.
     
    82
    Ádám Nagy zakombinoval s Zsoltom Kalmárom, tomu však dobrým obranným zákrokom vzal loptu z nohy André Gomes.
     
    81
    Raphaël Guerreiro si narazil s Joãom Máriom, jeho následný center vyzeral nebezpečne, no pred Cristianom Ronaldom zasiahol Tamás Kádár.
     
    80
    João Mário sa prebíjal po ľavej strane, kde ale proti nemu dobre vystúpil Paulo Vinícius a prerušil aktivitu domáceho tímu.
     
    79
    Domáci následne rýchlo rozohrali, vďaka čomu získali výhodu rohového kopu. Ani po tejto štandardnej situácii z pravej strany a centri Ricarda Quraresmu však Péter Gulácsi zasahovať nemusel.
     
    78
    Pri lopte znova Portugalčania. Cristiano Ronaldo si po ňu prišiel až na polovicu ihriska, kde si vypýtal faul od Tamása Kádára.
     
    77
    Maďari sa teraz dokázali na dlhší časový úsek usadiť pred pokutovým územím súpera. Tam však toľko špekulovali s kombináciou, až o loptu prišli.
     
    76
    Ďalším hráčom, ktorý vidí žltú kartu, je maďarský kapitán Zoltán Gera. Ten nepríjemne zasiahol v sklze pravú nohu Joãa Mária.
     
    75
    Portugalčania už ale hrajú s vedomím trojgólového náskoku, a tak pri tejto štandardnej situácii nič špeciálne nevymýšľali. Loptu majú opäť hostia.
     
    74
    Ďalší zo série Quaresmových centrov do pokutového územia odvracal na rohový kop Tamás Kádár.
     
    73
    Adám Szalai chcel napodobniť svojho portugalského súpera, no trafil len Josého Fonteho, a tak znova pripravuje svoj tím o loptu.
     
    72
    José Fonte našiel Bernarda Silvu, ten odovzdal loptu Andrému Gomesovi. Stredopoliar Barcelony napriahol z veľkej diaľky, no aj tento pokus končí len na tribúne za bránou Pétera Gulácsiho.
     
    71
    Na opačnej strane sa pokúsil dopredu prebiť Adám Szalai, no dobre zapracovala stopérska dvojica domácich Pepe-José Fonte.
     
    70
    Portugalčania si už zápas doslova užívajú. Ricardo Quaresma teraz predviedol efektnú prihrávku, ktorou vyzval na center Raphaëla Guerreira, no jeho prihrávku nedokázal využiť na zakončenie Cristiano Ronaldo.
     
    69
    Maďari po druhý raz striedajú. Odchádza Ádám Gyurcsó, na ktorého miesto prichádza Zsolt Kalmár.
     
    69
    Ádám Nagy roztiahol hru dopraca na Gergő Lovrencsicsa, no jeho center nenašiel žiadneho z maďarských futbalistov a vhadzovať bude Cédric Soares.
     
    68
    Z veľkej diaľky a ešte k tomu z half voleja sa teraz pokúsil Balázs Dzsudzsák zaskočiť Ruia Patricia, no ten sa prekvapiť nenechal.
     
    67
    Jeden Silva strieda druhého. André Silva má pre dnešok odpracované, nahrádza ho Bernardo Silva.
     
    66
    Ricardo Quaresma videl na pravej strane rozbehnutého Andrého Silvu, no proti tomu dobre zapracoval Mihály Korhut.
    65. Cristiano Ronaldo (POR) - 3:0
     
    65
    Portugalsko dalo gól!
    Tak to bol priamy kop ako z učebnice futbalu. CRISTIANO RONALDO predviedol svoju zázračnú pravačku, keď obstrelil maďarský múr a namieril loptu presne k ľavej žrdi Gulácsiho brány.
     
    64
    Po ľavej strane prenikal Ricardo Quaresma, proti ktorému si nedovoleným zákrokom musel pomôcť Gergő Lovrencsics. Opäť tak uvidíme v akcii Cristiana Ronalda.
     
    63
    V týchto chvíľach je hra z oboch strán poriadne rozháraná. Mužstvá nedokážu založiť žiadnu súvislejšiu ofenzívnu akciu a striedajú sa v nepresnostiach v kombináciách.
     
    62
    Tentokrát sa nedovoleným zákrokom previnil Raphaël Guerreiro, ktorý poslal k zemi striedajúceho Gergő Lovrencsicsa.
     
    61
    Prvým hráčom, ktorý dnes vidí žltú kartu, je maďarský kapitán Balázs Dzsudzsák po nedovolenom zákroku na Josého Fonteho.
     
    60
    Po hodine hry konštatujeme nezáživný priebeh druhého polčasu. Portugalčania sa už nemajú kam ponáhľať a na druhej strane Maďari majú veľké problémy pri zakladaní ofenzívnych akcií.
     
    59
    Balázs Dzsudzsák najskôr stratil loptu pri pokuse o protiútok a následne pri návrate do obrany nepríjemne zasiahol Pepeho. Loptu tak majú opäť domáci futbalisti.
     
    58
    João Mário roztiahol hru doprava, kde bol Ricardo Quaresma. Jeho center mal nájsť pravdepodobne Cristiana Ronalda, no dobre zapracoval vo vzduchu Tamás Kádár.
     
    57
    Portugalsku však táto štandardná situácia absolútne nevyšla. Pri lopte sú Maďari, ktorí s ňou ale manévrujú len na vlastnej polovici.
     
    56
    Raphaël Guerreiro potvrdzuje dobrú formu z posledných zápasov v drese Borussie Dortmund, keď dnes predvádza na ľavej strane portugalskej defenzívy sympatický výkon. Teraz zachytil výkop maďarského gólmana, posunul loptu Cristianovi Ronaldovi, ktorého strela bola následne zrazená na rohový kop.
     
    55
    Pekná kombinácia Portugalska. Raphaël Guerreiro našiel Cristiana Ronalda, ktorý narazil Joãovi Máriovi. Ten to však už príliš prešpekuloval, keď ešte centrom hľadal Andrého Silvu.
     
    54
    Ádám Gyurcsó odpovedal na druhej strane len veľmi nevýrazným centrom, ktorý poslal do náruče Ruia Patricia. V druhom polčase zatiaľ sledujeme veľmi nezáživný futbal.
     
    53
    Ďalším portugalským hráčom, ktorý to dnes skúsil z veľkej diaľky, je João Mário. Ani on však bránu Maďarska vôbec netrafil.
     
    52
    Ádám Nagy ťahal akciu Maďarska po osi ihriska, no stroskotal, a tak sa hostia musia znova sústrediť na defenzívu.
     
    51
    O pár sekúnd neskôr centroval z pravej strany Ricardo Quaresma, loptu si pre seba ukradol Péter Gulácsi.
     
    51
    William Carvalho videl na ľavej strane Joãa Mária, no lopta z jeho kopačky bola až príliš prudká.
     
    50
    Cristiano Ronaldo vyzval na center Cédrica Soaresa, toho ale od lopty rezolútnym odkopom do autu odstavil Tamás Kádár.
     
    49
    Maďari začali druhý polčas podobne aktívne ako ten prvý. Center Balázsa Dzsudzsáka z pravej strany ale končí len v náruči Ruia Patricia.
     
    48
    Gergő Lovrencsics sa chcel po prvý raz výraznejšie zapísať do dejín zápasu, no svojou individuálnou akciou na Raphaëla Guerreira nevyzrel. Na opačnej strane zase Portugalčanom nevyšiel pokus o prečíslenie.
     
    47
    Začiatok druhej polovice stretnutia je tak trochu rozháraný z oboch strán. Maďarskej defenzíve sa síce darí zachytávať prienikové prihrávky domácich, no hostia sami sa nedokážu dostať do žiadnej súvislejšej akcie.
     
    46
    Práve hostia začali druhý polčas svojou rozohrávkou, no ani akcia Ádáma Szalaia ani následný prienik Joãa Mária k ničomu nebezpečnému neviedli.
     
    46
    V úvode druhého polčasu registrujeme zmenu v zostave Maďarska. Z ihriska odišiel Ádám Lang a na jeho mieste už vidíme Gergő Lovrencsicsa.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase stretnutia medzi Portugalskom a Maďarskom sme videli v úvodných minútach pomerne vyrovnaný futbal. Hostia začali pomerne sympaticky, no aktivitu postupne preberali favorizovaní Portugalčania. Tí sa napokon dočkali aj vedúceho gólu, keď sa po centri z ľavej strany presadil André Silva. O pár minút neskôr navyše presne k pravej žrdi Gulácsiho brány namieril aj Cristiano Ronaldo a domáci tak po prvom polčase vedú 2:0.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Portulgačania znova zatlačili súpera do vlastného pokutového územia, Ricardo Quaresma hľadal centrovanou loptou Andrého Silvu, no lopta preletela celou šírkou ihriska.
     
    44
    Barnabás Bese získal loptu od Raphaëla Guerreira, no jeho následný center na Ádáma Szalaia bol mimoriadne nepresný.
     
    43
    André Silva napriahol z veľkej diaľky, tentokrát však taký presný ako pri prvom góle úspešný nebol. Odkopáva sa od brány Pétera Gulácsiho.
     
    42
    Hostia ale pokračovali v aktivite, ktorá napokon viedla až k centru Ádáma Gyurcsa. Ten ale nenarobil žiadne problémy Ruiovi Patriciovi.
     
    41
    Maďarskí futbalisti majú stále väčší problém presadzovať sa cez dobre pracujúcu obranu Portugalčanov. Ani tentokrát to Barnabásovi Besemu nevyšlo.
    40. Cristiano Ronaldo (POR)
     
    40
    Krásny futbalový moment, o ktorý sa postaral Cristiano Ronaldo. Oblúčik za obranu od Joãa Mária využil na to, aby sa pokúsil o zakončenie takzvanými nožničkami. Pétera Gulácsiho však neprekvapil.
     
    39
    Tentokrát sa k centru do pokutového územia odhodlal Ricardo Quaresma, no pred Gulácisim dobre zapracoval Paulo Vinícius. Tlak Portugalska ale naberá na obrátkach.
     
    38
    Péter Gulácsi musel byť znova v permanencii, keď do svojej náruče stiahol center Joãa Mária z ľavej strany.
     
    37
    Tak toto je poriadne studená sprcha pre Maďarov. Tí nepredvádzali zlý výkon, no v posledných pár minútach dvakrát inkasovali, a tak ich vo zvyšku stretnutia nečaká rozhodne nič jednoduché.
    36. Cristiano Ronaldo (POR) - 2:0
     
    36
    Portugalsko dalo gól!
    Portugalčania odskakujú v priebehu pár minút na rozdiel dvoch gólov. Pepeho nákop našiel Andrého Silvu, ten krásnym spôsobom sklepol loptu CRISTIANOVI RONALDOVI, ktorý trafil ľavačkou presne k pravej žrdi brány Pétera Gulácsiho.
     
    35
    Raphaël Guerreiro tentokrát dostal loptu od Joãa Mária, avšak jeho ďalší center hlavu Cristiana Ronalda nenašiel. Maďarov na pár chvíľ upokojil svojim odkopom Tamás Kádár.
     
    34
    Hra sa nám v týchto momentoch poriadne rozbehla. Ďalší útok Portugalska ťahal Cristiano Ronaldo, no Ricardovi Quaresmovi tentokrát lopta vôbec nesadla.
     
    33
    Maďari chceli rýchlo odpovedať, no loptu pred pokutovým územím po dobrej práci Andrého Silvu stratil Ádám Gyurcso.
    32. André Silva (POR) - 1:0
     
    32
    Portugalsko dalo gól!
    Domáci predviedli ukážkový protiútok. Cristiano Ronaldo roztiahol hru doľava na Raphaëla Guerreira, ktorý našiel prudkým prízemným centrom presne nohu ANDRÉHO SILVU, a ten už nemal problém zakončiť presne.
     
    31
    Ak sa nemýlim, do štatistík si zapisujeme prvý ofsajd zápasu. Ocitol sa v ňom Ádám Szalai po dlhej lopte od Támása Kádára.
     
    30
    Prvú polhodinu riadneho hracieho času nám ukončil nedovolený zákrok Cédrica Soaresa na Ádama Gyurcsa.
     
    29
    Mihály Korhut sa dostal k lopte v pokutovom území, zdvihol hlavu a odcentroval "do ohňa". Našiel Ádáma Szalaia, tomu ale volej vôbec nesadol.
     
    28
    Maďari skúsili prejsť do rýchleho protiútoku, defenzíva Portugalčanov však znova veľmi dobre zapracovala.
     
    27
    Boli sme svedkami menších zmätkov v defenzíve hostí, čo sa strelou z väčšej diaľky pokúsil využiť Cristiano Ronaldo, trafil však len Paula Viníciusa.
     
    26
    Maďarskí futbalisti síce v týchto chvíľach držia loptu vo svojej moci, no Portugalčania im svojim aktívnym prístupom robia veľké problémy.
     
    25
    Znova sme videli snahu o spoluprácu dvojice Mihály Korhut -Balázs Dzsudzsák, no dobre zapracoval Cédric Soares, ktorý súpera vytlačil na vlastnú polovicu.
     
    24
    André Silva sa teraz dostal do súboja so Zoltánom Gerom a proti skúsenému maďarskému harcovníkovi si počínal nedovolene. Loptu tak získavajú hostia.
     
    23
    Hosťom po celkom sympatických úvodných minútach zápasu prestáva vychádzať kombinácia, a tak sa len veľmi ťažko dostávajú do blízkosti poktutového územia Portugalska.
     
    22
    Aktívny bol teraz Ádám Nagy, ktorý si narazil loptu so Zoltánom Gerom, prenikol až do pokutového územia, kde ho ale k centru nepustil Pepe.
     
    21
    Maďari to po dlhšom čase skúšali po ľavej strane, Mihály Korhut ale o loptu prišiel a hrať môžu znova domáci futbalisti.
     
    20
    Zatiaľ najzaujímavejšia príleežitosť zápasu. Loptu na druhú stranu ihriska potiahol Cristiano Ronaldo, ktorý sa napokon aj dostal k hlavičkovému zakončeniu po centri od Ricarda Quaresmu. Ronaldo však tesne minul pravú žrď Gulácsiho brány.
     
    19
    Portugalčanom však rohový kop nevyšiel a z následného protiútoku trafil Adám Szalai Cédrica Soaresa.
     
    18
    Aj tentokrát bol aktívny Ricardo Quaresma, ktorý ukázal svoju veľkú šikovnosť pri práci s loptou, no jeho center na rohový kop odvrátil Paulo Vinícius.
     
    17
    Ricardo Quaresma chcel centrom znova z ľavej strany nájsť niektorého z dvojice Cristiano Ronaldo-André Silva, no lopta znova opustila vymedzený priestor.
     
    16
    Raphaël Guerreiro si narazil s Ricardom Quaresmom, no do pokutového územia ho dobrým obranným zákrokom nepustil Balázs Dzsudzsák.
     
    15
    José Fonte hľadal na ľavej strane pravdepodobne Andrého Gomesa, no ani táto lopta od portugalského obrancu presná nebola.
     
    14
    Raphaël Guerreiro si chcel naraziť s Williamom Carvalho, no od lopty ho čistým zákrokom dobre pracujúci Barnabás Bese. Ten dokonca vybojoval pre svoj tím autové vhadzovanie.
     
    13
    Cristiano Ronaldo trafil z priameho kopu len maďarský múr a s následným rohovým kopom Ricarda Quaresmu si bez problémov poradil Péter Gulácsi.
     
    12
    Raphaël Guerreiro chcel zrýchliť okolo Paula Vinícius, ten ho však poslal k zemi a Portugalčania tak majú k dispozícii veľmi zaujímavú štandardnú situáciu z približne 20-metrovej vzdialenosti.
     
    11
    William Carvalho videl dobre rozbehnutého Ricarda Quaresmu, no toho k lopte nepustil Mihály Korhut a lopta končí v náruči Pétera Gulácsiho.
     
    10
    Napokon z toho vznikol aj prvý zákrok brankára hostí, keď po centri Joãa Mária hlavičkoval do stredu brány Cédric Soares.
     
    9
    V týchto momentoch už iniciatívu do svojich rúk a nôh preberajú favorizovaní Portugalci, ktorí zatlačili Maďarov na ich vlastnú polovicu a snažia sa ohroziť Pétera Gulácsiho.
     
    8
    Vysoký nákop Pepeho mal na ľavom krídle nájsť Andrého Gomesa, no ten nedokázal vyskočiť do takej výšky, aby loptu zachytil na hracej ploche. Vhadzuje Ádám Lang.
     
    7
    Po výkope Pétera Gulácsiho zachytil loptu William Carvalho, posunul ju Cristianovi Ronaldovi, ktorý sa pokúsil prekvapiť maďarského gólmana, no bránu vôbec netrafil.
     
    6
    Prvý zdanilivo nebezpečný útok domácich sa skončil nepresnou kolmicou Cristiana Ronalda do pokutového územia na Raphaëla Guerreira.
     
    5
    Maďarskí futbalisti začali pomerne nebojácne a snažia sa držať loptu vo svojej moci. Portugalčania však hrajú veľmi agresívne a súperovi nedovoľujú priblížiť sa do blízkosti brány, ktorú dnes háji Rui Patrício.
     
    4
    Portugalčania si pripisujú v krátkom časovom slede už tretí faul. Na zemi skončil Balázs Dzsudzsák po zásahu lakťom od Cédrica Soaresa. Následný pokus o prenesenie hry doprava na Barnabása Beseho hosťom nevyšiel.
     
    3
    Maďari sa snažili držať loptu na polovici súpera, kde si ďalší nedovolený zákrok vypýtal Zoltán Gera. Tentokrát sa previnil William Carvalho.
     
    2
    Vidíme aj úvodný faul dnešného stretnutia. V hlavičkovom súboji s Ádámom Szalaiom si nedovolene počínal José Fonte. Všetko sa to však odohráva v blízkosti poliaceho kruhu.
     
    1
    Zápas sa začal rozohrávkou domáceho tímu, Portugalčania však úvodnú akciu nezaložili. Skúšal to Zoltán Gera, loptu však stratil vo vzdialenosti asi 20 minút od brány. Z následného protiútoku chcel odcentrovať Cristiano Ronaldo, no lopta už opustila priestory ihriska.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Portugalsko: Patrício – Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro – W. Carvalho – Mário, A. Gomes – Quaresma, André Silva, Ronaldo (C).
    Náhradníci: Marafona, Varela – Alves, Eliseu, Pizzi, Éder, G. Martins, Moutinho, D. Pereira, Sanches, Semedo, B. Silva.

    Maďarsko: Gulácsi – Lang, Vinícius, Kádár, Korhut – Á. Nagy – Bese, Gyurcsó, Gera, Dzsudzsák (C) – Szalai.
    Náhradníci: Dibusz, Megyeri – Adorján, Eppel, Hangya, Holman, Kalmár, Lovrencsics, Pintér, Priskin, Sallai.

    Rozhodca: Szymon Marciniak – Paweł Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz, Paweł Raczkowski (všetci Poľsko).
     
    Vážení fanúšikovia!

    Európska časť kvalifikácie na MS 2018 v Rusku dnes pokračuje ďalšou porciou zápasov. My sa spoločne pozrieme do Lisabonu, kde domáce Portugalsko privíta Maďarsko. Stretnutie sa začína o 20:45.

    PORTUGALSKO

    Portugalčania vystupujú v tejto kvalifikácii v pozícii majstrov Európy a zatiaľ predvádzajú veľmi slušné výkony. Po odohratí 4 zápasov im v tabuľke kvalifikačnej B-skupiny patrí druhé miesto s 9 bodmi. Jediný raz zavháhali hneď na úvod, keď nestačili na zatiaľ suverénne Švajčiarsko, ktorému podľahli 0:2. Potom však už uštedrili dvakrát debakel 6:0 Andorre a Faerským ostrovom, no a následne nedali šancu ani Lotyšsku, s ktorým si poradili po výsledku 4:1. Zverenci trénera Fernanda Santosa tak s výnimkou úvodného vystúpenia vo Švajčiarsku predvádzajú svoj typický ofenzívny futbal. Nastrieľali už 16 gólov. Podieľalo sa na šesť strelcov. Tým najlepším z nich je sedemgólový Cristiano Ronaldo. Hlavný kouč Santos sa dnes z tradičných opôr bude musieť zaobísť bez záložníkov Adriena Silvu a Naniho, chýbať bude aj náhradný gólman Anthony Lopes.

    MAĎARSKO

    Maďari sa rovnako ako ich dnešný súper zúčastnili minuloročného európskeho šampionátu vo Francúzsku, kde sa s Portugalskom stretli aj v základnej skupine. V aktuálnej kvalifikácii na MS 2018 im zatiaľ patrí v B-skupine tretie miesto so ziskom 7 bodov. Mužstvo nemeckého trénera Bernda Storcka nevstúpilo do kvalifikácie vôbec dobre, keď na Faerských ostrovoch uhralo len bezgólovú remízu. Na tento neúspech naši južní susedia navyše nadviazali prehrou po gólovej prestrelke so Švajčiarskom (2:3). Následne však už Maďari zvíťazili tak v Lotyšsku, ako aj v domácom prostredí s Andorrou. V priebehu kvalifikácie majú zatiaľ trochu problém so strieľaním gólov, keď ich v štyroch stretnutiach strelili len osem. Najlepším strelcom tímu Adam Szalai so 4 presnými zásahmi. Na druhej strane, brankárska jednotka Péter Gulácsi zatiaľ inkasovala len trikrát. V nominácii Maďarska na tento duel nájdeme viacero tradičných opôr tímu. V defenzíve nechýba Tamás Kádár, v strede poľa skúsený Zoltán Gera, ale aj mladý Ádam Nagy, no a v útoku zasa Balázs Dzsudzsák, Ádám Szalai či zakončovateľ bratislavského Slovana Tamás Priskin.

    Tieto dve reprezentácie proti sebe odohrali v histórii už 11 vzájomných stretnutí. Zaujímavosťou je, že Portugalčania v nich ešte nikdy neprehrali. Sedemkrát zvíťazili a štyrikrát sa Maďarom podarilo uhrať remízu. Nerozhodne sa skončilo aj posledné vzájomné meranie síl týchto dvoch celkov, keď v základnej skupine na ME vo Francúzsku veľkú prestrelku s konečným výsledkom 3:3.
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Jakub Kocourek

    Góly: 32. André Silva, 36. Ronaldo, 65. Ronaldo

    Karty:   61. Dzsudzsák (HUN), 76. Gera (HUN), 83. Kádár (HUN)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:13.
    Portugalsko: Patrício – Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro – W. Carvalho – Mário (83. Moutinho), A. Gomes (86. Pizzi) – Quaresma, André Silva (67. B. Silva), Ronaldo (C).
    Náhradníci: Marafona, Varela – Alves, Eliseu, Pizzi, Éder, G. Martins, Moutinho, D. Pereira, Sanches, Semedo, B. Silva.

    Maďarsko: Gulácsi – Lang (46. Lovrencsics), Vinícius, Kádár, Korhut – Á. Nagy – Bese, Gyurcsó (69. Kalmár), Gera (86. Pintér), Dzsudzsák (C) – Szalai.
    Náhradníci: Dibusz, Megyeri – Adorján, Eppel, Hangya, Holman, Kalmár, Lovrencsics, Pintér, Priskin, Sallai.

    Rozhodca: Szymon Marciniak – Paweł Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz, Paweł Raczkowski (všetci Poľsko)