Middlesbrough – Manchester United 1:3 (kon.) | Tottenham – Southampton 2:1 (kon.) | Manchester City – Liverpool 1:1 (kon.)
koniec
Middlesbrough FC
1:3 (0:1)
Manchester United
Nedeľa 19.03.2017, 13:00 • Riverside Stadium • Anglická Premier League • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom prenose zo zápasu 29. kola Premier League. V dnešnom dueli sa stretnú Middlesbrough FC a Manchester United. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Manchester United

    Tretí zápas za sedem dní čaká na futbalistov Manchestru United. V pondelok Červení diabli nestačili na Chelsea v štvrťfinále FA Cupu, vo štvrtok si vydobyli postup medzi osmičku najlepších Európskej ligy po víťazstve 1:0 nad Rostovom (Rusko). V dueli proti Middlesbrough však José Mourinho nemôže počítať s veľkým množstvom hráčom. Trest od futbalovej asociácie si odpykávajú Zlatan Ibrahimović a Ander Herrera, vo štvrtok sa zranil Paul Pogba a Daley Blind, šrámy si doliečuje aj dvojica Martial-Rooney. Portugalský manažér musí improvizovať, bude zaujímavé sledovať, s akou základnou jedenástkou vyrukuje Manchester United proti The Boro.
     
    Middlesbrough FC

    Smoggies sú plne namočení v bojoch o záchranu, v Premier League vyhrali futbalisti Middlesbrough naposledy 17. decembra proti Swansea. Steve Agnew nemôže počítať s Ayalom, Chambersom a Friendom, otáznik štartu visí nad Espinosom a Gestedom. The Boro má skvelú šancu oskalpovať o body pokrívkavajúci Manchester, ale bude to veľmi ťažké.
     
    Tieto dva tímy sa stretli v tomto ročníku presne na Silvestra. Vtedy sa z víťazstva na Old Trafford tešil slávnejší celok, dvomi gólmi v rozpätí dvoch minút otočili vývoj zápasu Martial a Pogba. Za hostí vtedy skóroval Leadbitter.
     
    Úvodné zostavy:

    Middlesbrough FC: Valdés – Barragán, Espinosa, B. Gibson, Fábio – de Roon, Clayton, Leadbitter (C) – Downing, Negredo, G. Ramírez.
    Náhradníci: Guzan – Forshaw, Fry, Gestede, Guedioura, Stuani, Traoré.

    Manchester United: de Gea – P. Jones, Smalling, Bailly – A. Valencia, Fellaini, Carrick (C), Young – Mata, Lingard – Rashford.
    Náhradníci: Romero – Darmian, Rojo, Shaw, Fosu-Mensah, Martial, Mchitarjan.

    Rozhodca: J. Moss.
     
    Futbalisti oboch celkov vychádzajú na trávnik za skvelej atmosféry na Riverside Stadium, zápas sa začne za niekoľko okamihov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    V červených dresoch dnes nenastúpi Manchester, ale domáce Middlesbrough, hostia si obliekli modré dresy.
     
    2
    Domáci skúšali útok z pravej strany, Stewart Downing však prihrávku Espinosu nezachytil.
     
    3
    Manchester sa snaží napádať, Boro ale dokázalo založiť ofenzívnu akciu.
     
    4
    Stewart Downing s nebezpečným centrom z pravého krídla, pred de Roonom odvrátil na roh Smalling.
     
    5
    Grant Leadbitter zahral štandardku nakrátko, po bloku Valenciu ostávajú domáci futbalisti pri lopte.
     
    6
    Hostia sa na ofenzívnej polovici nepresadili, Gastón Ramírez naháňal Erica Baillyho a ten sa úspešne ubránil pressingu ofenzívneho hráča domáceho celku.
     
    7
    Ako blesk z jasného neba mohol prísť zásah Marcusa Rashforda. Ten dostal prihrávku za obranu, avšak skúseného Valdésa neprekonal! Jednotka v bráne Middlesbrough FC vytiahla neskutočný zákrok ľavou rukou.
    7.
     
    8
    Na druhej strane sme boli svedkami ofsajdu.
     
    9
    Marouane Fellaini dobiedzal na Ramíreza a posiela loptu do autu. Tento Belgičan odvádza v úvode duelu výbornú prácu.
     
    10
    Grant Leadbitter sa dostal k odrazenej lopte a vyskúšal šťastie z veľkej vzdialenosti. Strela letí vysoko nad.
     
    11
    Červení diabli sa musia brániť, Downing rozdáva šikovné prihrávky.
     
    12
    Kombinácie trojice domácich futbalistov vyústila v kolmicu od Fábia. Bývalý hráč Manchestru United hľadal v šestnástke Ramíreza, prihrávka ale bola nepresná.
     
    13
    David de Gea si taktiež pripisuje zákrok, bez ktorého by jeho tím inkasoval. Aktívny Gastón Ramírez si prebral loptu vo vnútri pokutového územia a vypálil na vzdialenejšiu tyč. De Gea predvádza jeden z fantastických zákrokoch a strelu vyráža na roh.
     
    14
    Ramírezov center skončil až v aute, domáci teraz vytiahli vysoký pressing.
     
    15
    Držanie lopty – 75% : 25%.
     
    15
    Marcus Rashford chce využívať svoju rýchlosť, ktorá bude platiť na stopérov Smoggies. Valenciov center z pravej strany nenašiel nikoho, hostia ale ostávajú pri lopte.
     
    17
    Stewart Downing bol v súboji neskoro, čo znamená, že vhadzovať bude Manchester United.
     
    18
    Lingard sa odhodlal k zakončeniu z hranice veľkého vápna, jeho delovka bola zblokovaná hneď prvým hráčom.
     
    19
    Výborné zbehnutie Rashforda, lopta sa dostala až na úroveň bránkovej čiary, útočník Manchestru hľadal Lingarda, pred ním sa k lopte dostal Antonio Barragán a bude sa kopať roh.
     
    20
    Lopta spadla na hlavu Fellainiho, ktorý hlavičkuje nepresne a Víctor Valdés bude vykopávať od vlastnej brány.
     
    21
    Valencia sa rozbehol smerom dopredu, avšak prihrať Rashfordovi nemohol, pretože sa útočník hostí nachádzal v ofsajde.
     
    22
    Rashford opäť raz nabíjal Lingardovi, ale aj po druhýkrát sa stihol vrátiť domáci hráč a poslať loptu na roh. Tentokrát to bol Gastón Ramírez.
     
    23
    Víctor Valdés s neskutočnými zákrokmi! Mata našiel presným prízemným centom Rashforda, ten ale mieri iba do Valdésa! Lopta sa odrazila na nohu Valenciu, ktorý strelou k tyči iba nechal vyniknúť bývalého brankára Manchestru United! Španiel v bráne Middlesbrough si zaslúži obrovskú pochvalu.
     
    24
    Už čisté tri góly pochytal v doterajšom priebehu Valdés, teraz môže upokojiť hru pri výkope od svojej svätyne.
    24.
     
    25
    Faul Phila Jonesa sa neodohral v ohnisku zápasenia, lakeť do tváre Negreda sa však musela potrestať.
     
    26
    Voľný kop domácich sa skončil neúspechom, de Gea bude vykopávať doprostred ihriska.
     
    27
    Valencia sa ocitol úplne osamotený na pravom kraji šestnástky. Pravý obranca United mal dostatok času na prihrávku, nakoniec nenašiel ani jedného zo spoluhráčov v pokutovom území. Škoda.
     
    28
    Álvaro Negredo a Ramírez urobili mierny prievan v obrane hostí, Smalling však situáciu vyriešil razantne a odkopom dokonca založil ďalšiu akciu.
     
    28
    Valencia sa dostáva do čoraz väčšej permanencie, teraz síce našiel Lingarda, ten však nepreposlal z hranice malého vápna na Fellainiho. Ekvádorský reprezentant sa chytá za hlavu, toto môže Red Devils veľmi mrzieť.
     
    30
    Manchester United dal gól!
    Čo sa hosťom nepodarilo pred dvomi minútami, to si nahrádzajú na konci úvodnej polhodiny! Ashley Young poslal nadýchaný center na zadnú tyč, kde sa už vyskytoval MAROUANE FELLAINI a presnou hlavičkou k bližšej tyči nedáva Valdésovi žiadnu šancu na zákrok!
    30. Marouane Fellaini (MAN) - 0:1
     
    32
    Toto bolo nebezpečné! Álvaro Negredo si zbehol za Phila Jonesa a ak by Španiel lepšie zamieril, mohlo to byť razom 1:1. Nepresná hlavička, de Gea si poriadne zakričal na svojich stopérov.
     
    33
    Eric Bailly sa nenechal odstaviť od lopty, stopér United získal voľný kop. Rýchlej rozohrávke zabránil Adam Clayton a uvidel za to žltú kartu.
     
    34
    Marouane Fellaini sklepol loptu pre Younga, ten naservíroval loptu pre Lingarda. Angličan ani do tretice nemieri presne, môže za to teč domáceho futbalistu. Rohový kop.
     
    35
    Chris Smalling vyhral hlavičkový súboj, loptu však poslal mimo pravej žrde Valdésovej brány.
     
    36
    Nebezpečná akcia The Boro! Presnými prihrávkami na jeden dotyk sa de Roon dostal do výhodnej pozície na center. Adresátom prihrávky mal byť Negredo, ten sa však v danom území nenachádzal. Phil Jones sa navyše pošmykol, hlavný zakončovateľ Middlesbrough FC by mal situáciu uľahčenú.
     
    37
    Marouane Fellaini odvádza dôležitú robotu aj v obrane, teraz sa činil odkopom za bránkovú čiaru, máme tu roh aj pre domácich.
     
    38
    Chris Smalling dominuje vo vzduchu a jeho razantnosť znamená oslobodenie pre Manchester United.
     
    39
    Adam Clayton krásne oklamal napádajúceho hráča v strede poľa, nič vážnejšieho však z tohto driblingu nevzniklo.
     
    40
    Krásnou prácou s loptou sa prezentoval aj kapitán United. Michael Carrick bol zostrelený na zem Fábiom, voľný kop pre hostí.
     
    41
    Päť minút do konca prvého polčasu, diváci na Riverside Stadium sa nudiť nemôžu.
     
    41
    Rýchlosť Marcusa Rashforda naozaj platí na nie najrýchlejších obrancov domácich. Bernardo Espinosa mladíkovi rýchlostne nestíhal, lopta sa medzičasom dostala na úroveň bránkovej čiary, odkiaľ Rashford centroval pred bránu. Víctor Valdés výborne čítal hru a center zneškodnil.
     
    43
    Center vzduchom od Fábia našiel iba chrbát Erica Baillyho, od ktorého sa odráža na rohový kop.
     
    44
    Ak Chris Smalling nevyhráva vzdušné súboje, je zvyčajne faulovaný. Takto tomu bolo aj teraz, de Gea bude rozohrávať voľný kop z vlastnej šestnástky.
     
    45
    Bernardo znova nestíhal na Rashforda, ktorý ťahal rýchlu kontru hostí. Pred šestnástkou sa mu do cesty priplietol Juan Mata, ktorý následne nedostal prihrávku a domáci si môžu vydýchnuť.
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Gól Marouana Fellainiho je momentálne jediným, ktorý sme mohli vidieť v zápase medzi domácim Middlesbrough a Manchestrom. Presná hlavička na sklonku úvodnej polhodiny bola nad sily Valdésa. Musíme ale povedať, že už mohlo byť dávno po zápase, španielsky brankár v službách domáceho mužstva vytiahol parádne zákroky proti Rashfordovi a naďalej drží svoj tím v hre o body.

    Druhý polčas sa začne približne o 14:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Obaja manažéri sa rozhodli, že striedať ešte nebudú, do druhého polčasu nastupuje rovnakých 22 futbalistov, akých začalo tento duel.
     
    46
    Úsmevný moment, keď Smalling chcel zahrať "malú domov" a na mokrom trávniku sa pošmykol. Lopta nakoniec doputovala k de Geovi.
     
    47
    Middlesbrough sa usadilo na ofenzívnej polovici a skúša rozhýbať obranné rady United.
     
    48
    Gastón Ramírez narazil na dvojicu Carrick-Smalling. Ofenzívny záložník však vybojoval aspoň rohový kop.
     
    49
    Piaty roh domácich sa gólom neskončil, pri lopte sú hráči Manchestru.
     
    50
    Valencia neodcentroval cez Gibsona, lopta sa navyše za bránkovú čiaru odrazila od hráča United, Valdés bude vykopávať.
     
    51
    Antonio Valencia so snahou o vysunutie Rashforda, prihrávka to však bola pridlhá.
     
    52
    Fábio odcentroval cez Carricka, prihrávka sa dostala iba k Youngovi, ktorý zakladá protiútok.
     
    53
    Jesse Lingard zastavený na postrannej čiare pomalým de Roonom, na tretiu žltú kartu v zápase si ešte musíme počkať.
     
    54
    Fábio posiela jeden center za druhým, teraz sa do šance dostal Negredo, loptu posiela na roh Ashley Young.
     
    55
    Rohové kopy nie sú doménou Middlesbrough, aj preto de Gea nemal so zákrokom výraznejší problém.
     
    55
    Rýchla kontra hostí, Lingard potiahol loptu, vyslal kolmicu na Rashforda, ten sa ale zasekol a nedokázal využiť túto situáciu na ohrozenie Valdésovej brány.
     
    56
    Gastón Ramírez pri napádaní fauloval Younga, začínajú sa nám kopiť fauly.
     
    57
    Ashley Young a jeho center na zadnú tyč mal nájsť jedného z dvojice Rashford-Fellaini, domáci stopér sa vyznamenal a loptu odkopáva preč.
     
    58
    Ťažko povedať, či chcel Rashford strieľať, alebo centrovať. Každopádne sa jeho "pokus" ocitol v sektore za domácou bránou.
     
    59
    Vietor je veľkou súčasťou zápasu, veterné počasie nerobí ideálne podmienky pre futbal. Adam Clayton rozbieha ofenzívnu akciu.
     
    60
    Hodina stretnutia je za nami, Manchester vedie po góle Fellainiho 1:0. Už čoskoro budeme svedkami prvých zmien, som zvedavý, po kom siahnu obaja manažéri.
     
    61
    Eric Bailly sa hodil do trajektórie prihrávky a zabránil tomu, aby sa Gastón Ramírez dostal do šestnástky.
     
    62
    Držanie lopty – 60% : 40%.
     
    62
    Marten de Roon si nabehol do pokutového územia, Bailly si ho postrážil a sám založil akciu.
     
    62
    Manchester United dal gól!
    A práve po akcii založenej Ericom Baillym strieľa JESSE LINGARD priam neuveriteľný gól. Odchovanec Red Devils prešiel s loptou vyše 40 metrov, aby nakoniec neskutočne vymietol šibenicu Valdésovej brány!
    62. Jesse Lingard (MAN) - 0:2
     
    63
    Na zemi sa ocitol Gastón Ramírez. Dôvodom bol súboj s Ericom Baillym. Stopér Manchestru šiel do súboja rázne, šikovný hráč domácich ale môže pokračovať.
     
    64
    Álvaro Negredo s prvou strelou, respektíve hlavičkou. De Gea musel zasahovať a loptu kryje na bránkovej čiare.
     
    65
    Bernardo Espinosa a Marcus Rashford sa dostali do potýčky, upokojiť ich musel až hlavný rozhodca.
     
    66
    Jesse Lingard si takmer zopakoval situáciu spred štyroch minút. Aj teraz vyviezol loptu cez polovicu ihriska, následne ho však o ňu obral dobrým zákrokom vracajúci sa hráč Boro.
     
    67
    Gastón Ramírez našiel časovaným centrom v šestnástke Negreda, hlavička Španiela ale mieri mimo!
     
    67
    Striedanie v tíme Middlesbrough FC: z ihriska odchádza Grant Leadbitter, prichádza Rudy Gestede.
     
    68
    Striedanie v tíme Middlesbrough FC: z ihriska odchádza Gastón Ramírez, prichádza Adama Traoré.
     
    69
    Prvé striedanie uvidíme aj na strane Manchestru, Adama Traoré okamžite zamotal hlavu obrancom hostí a získal roh.
     
    69
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Juan Mata, prichádza Marcos Rojo.
     
    70
    Striedanie Matu sa natiahlo na dobrú polminútu, center od rohovej zastávky poslal Stewart Downing. Manchester sa ubránil.
     
    71
    Dvadsať minúť do konca zápasu, Lingard sa ocitol v tesnom ofsajde.
     
    72
    Phil Jones vyhráva nesmierne dôležitú hlavičku pred Gestedom, de Gea o niekoľko sekúnd neskôr chytá center Barragána do náručia.
     
    73
    Traoré odcentroval z pravej strany, Downing sklepol loptu pre Negreda, ten sa k zakončeniu už nedostal.
     
    74
    Domáci výrazne zatlačili Manchester United, striedanie Adama Traorého môžeme už teraz hodnotiť ako vydarené.
     
    74
    Álvaro Negredo si naskakuje na jeden center za druhým, ani teraz sa však nedostal k strele...
     
    75
    Bernardo Espinosa vytlačil strelca prvého gólu a zabránil rohovému kopu pre United.
     
    76
    Začala sa nám posledná štvrťhodina duelu. Stále je tu dostatok času pre Middlesbrough na zdramatizovanie zápasu.
     
    77
    Tím Middlesbrough práve strelil gól! Marten de Roon vyhral hlavičkový súboj v pokutovom území, loptu netriafa ľavou nohou Chris Smalling a pohotový RUDY GESTEDE znižuje na 1:2!
    77. Rudy Gestede (MDD) - 1:2
     
    79
    Centre do pokutového územia Manchestru naberajú na intenzite, hostia ešte nemajú nič vyhraté.
     
    80
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Jesse Lingard, prichádza Anthony Martial.
     
    81
    Na posledných niečo vyše desať minúť prichádza Martial, Lingard si zranil členok a musel stretnutie nútene opustiť.
     
    82
    Young je na ľavej strane preťažovaný, Adama Traoré mu robí veľké starosti.
     
    83
    Vysoká noha de Roona v súboji s Carrickom znamená stratu času a voľný kop pre United.
     
    84
    Faulom sa previnil spomínaný Traoré, Young padol na zem ochotne, voľný kop pre hostí.
     
    85
    Je až nečakané, ako sa futbalisti Manchestru nechajú zatlačiť a vôbec sa im nechce do útoku. De Gea naťahuje rozohrávku od svojej brány.
     
    86
    Päť minút do konca, pri lopte sú hostia. Carrick diriguje stred poľa, pomáha mu pri tom aj Martial.
     
    87
    De Gea s bolestnou grimasou, ktorú si asi spôsobil sám. Vyzerá to na zranenie členka, budeme ešte vidieť striedanie brankárov?
     
    88
    Všetci hráči Manchestru až na Rashforda bránia ataky futbalistov Middlesbrough. Teraz sa Negredo predral cez Smallinga aj Jonesa, Španielovi však nie je dopriate v tomto zápase skórovať.
     
    89
    Jones sa nedohodol s Baillym na hlavičkovaní lopty, znamená to aut pre nabudených domácich.
     
    90
    Na začiatku poslednej minúty vyhral hlavičkový súboj proti Fellainimu Gestedo, Negredo sa opäť nedostal k strele.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+1
    Pred rozohrávkou priameho kopu domáceho mužstva musí riešiť situáciu, pri ktorej si hráči skočili do vlasov.
     
    90+2
    Smalling posiela loptu za bránkovú čiaru, rohový kop pre Smoggies.
     
    90+3
    Manchester United dal gól!
    ANTONIO VALENCIA vyviezol loptu po neúspešnom rohovom kope. Loptu síce stratil, malú domov však Víctor Valdés nezvládol a pošmykol sa. Skúsený ekvádorský reprezentant už nemal problém doraziť s loptou do brány.
    90+3. Antonio Valencia (MAN) - 1:3
     
    90+4
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Marcus Rashford, prichádza Matteo Darmian.
     
    90+5
    Už sa iba dohrávajú posledné sekundy, je jasné, že tri body poputujú do Manchestru.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Držanie lopty: 63 % : 37 %.
    Strely na bránu: 3:6. Strely mimo: 4:4. Rohové kopy: 8:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:8.
     
    Červení diabli si vezú domov tri body po víťazstve 3:1 nad Middlesbrough. V prvom polčase bol hrdinom Víctor Valdés, ktorý vychytal dve tutovky Rashforda, na hlavičku Fellainiho však už bol prikrátky. Po zmene sa strán sa exportným gólom blysol Jesse Lingard. Po dvojitom striedaní domácich a chybe Smallinga zdramatizoval stretnutie Gestede. Tlak Boro hostia prežili a na konci tretej nadstavenej minúty potrestal chybu Valdésa neúnavný Valencia. Manchester sa odlepuje zo siedmej pozície a preskakuje naraz dvoch protivníkov. Middlesbrough ostáva na predposlednej 19. pozícii.
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť, prajem ešte pokojný zvyšok nedele. (14:58:33)

    Viktor Kalinács

    Góly: 77. Gestede – 30. Fellaini, 62. Lingard, 90+3. A. Valencia

    Karty:   33. Clayton (MDD) – 25. P. Jones (MAN)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:8.
    Middlesbrough FC: Valdés – Barragán, Espinosa, B. Gibson, Fábio – de Roon, Clayton, Leadbitter (C) (67. Gestede) – Downing, Negredo, G. Ramírez (68. Traoré).
    Náhradníci: Guzan – Forshaw, Fry, Gestede, Guedioura, Stuani, Traoré.

    Manchester United: de Gea – P. Jones, Smalling, Bailly – A. Valencia, Fellaini, Carrick (C), Young – Mata (69. Rojo), Lingard (80. Martial) – Rashford (90+4. Darmian).
    Náhradníci: Romero – Darmian, Rojo, Shaw, Fosu-Mensah, Martial, Mchitarjan.

    Rozhodca: J. Moss