Wolfsburg – Darmstadt 1:0 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Hertha 4:2 (kon.) | Augsburg – Freiburg 1:1 (kon.)
Brémy – Lipsko 3:0 (kon.) | Hoffenheim – Leverkusen 1:0 (kon.) | Frankfurt – Hamburger 0:0 (kon.)
koniec
Werder Brémy
3:0 (1:0)
RB Lipsko
Sobota 18.03.2017, 15:30 • Weserstadion, Bremen • Nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Prajem krásne sobotné popoludnie! Nemecká Bundesliga má na programe 25.kolo a my sa spolu pozrieme na zápas, v ktorom zachraňujúci sa tím Werder Brémy hostí RasenBallsport Leipzig, najväčšie prekvapenie sezóny. Poďme sa bližšie pozrieť ako sa obom tímom darilo v uplynulej dobe.
     
    Werder Brémy dokázal bodovať v posledných štyroch zápasoch z piatich, no tréner Nouri musí so svojimi zverencami stále bojovať o udržanie prvoligovej príslušnosti aj pre ďalšiu sezónu. So ziskom 26 bodov sa nachádzajú síce na 15.mieste, ktoré je mimo zóny zostupu, no pred predposledným Ingolstadtom majú náskok len sedem bodov a Hamburg, ktorý okupuje 16.miesto zaručujúce baráž má na svojom konte taktiež 26 bodov. Werder Brémy sú lepšie len o skóre – 31:44. Naopak, pri prípadnom víťazstve sa môžu posunúť v tabuľke až o tri miesta vyššie. Na Wolfsburgh, Augsburg a Mainz strácaju jeden, dva respektíve tri body. Werder má v poslednej dobe slušnú formu. Ako som spomínal, zverenci trénera Nouriho bodovali v posledných štyroch zápasoch, keď dokázali poraziť svojich konkurentov v boji o záchranu a to konkrétne Mainz – 0:2, Wolfsburgh – 2:1 a tri body si pripísali aj v súboji s posledným Darmstadtom po výsledku 2:0. V minulom kole si na ihrisku Leverkusenu vybojovali cenný bod po remíze 1:1, keď sa brankárovi Wiedwaldovi podarilo v 96.minúte zneškodniť pokutový kop. Brémy okúsili prehru naposledy 11.februára, keď podľahli najtesnejším rozdielom 0:1 Borussii Mönchengladbach. Na ihriskách súperov získali presnú polovicu svojich bodov, konkrétne 13.
    Najlepším strelcom tímu je Gnabry s 10 gólmi, 6 ich zaznamenal Kruse. V tíme pôspobí aj český reprezentat Gebre Selassie. Bohužiaľ sa v tomto zápase bude musieť Werder zaobísť bez trojice hráčov. Hrať nebude môcť Fritz, Hajrovic a Zetterer. Otáznik vysí aj nad Junuzovicom, Bargfredeom a najlepším strelcom Gnabrym. Uvidíme ako sa s tým domáci vyrovnajú.
     
    RasenBallsport Leipzig oproti svojmu súperovi zažíva fantastickú sezónu. Nováčik najvyššej súťaže sa nachádza na skvelom druhom mieste so stratou desať bodov na vedúci Bayern Mníchov. So ziskom 49 bodov má slušný náskok 6 bodov pred tretím Dortmundom. Zverenci trénera Husenhuttla majú rozbehnutú životnú sezónu, a ak budú pokračovať v dobrých výsledkoch, tak si môžu zaručiť miestenku do skupinovej fázy Ligy Majstrov pre nasledujúci ročník. Preto by v tomto zápase potrebovali plný bodový zisk, nakoľko z posledných piatich zápasov si prípísali len 7 bodov, keď vyhrali v Borussii Mönchengladbach – 1:2 a doma s Kolínom – 3:1. Remízu 2:2 zaznamenali na pôde Augsburgu a v súbojoch proti Hamburgu a Wolfsburghu ťahali za kratší koniec, keď sa im nepodarilo streliť ani gól a prehrali 0:3 respektíve 0:1. Doma patrí Lipsko medzi najlepšie tímy. Až 28 bodov získali pred svojimi fanúšikmi, keď len raz remizovali a vôbec nebodovali práve v spomenutých zápasoch proti Hamburgu a Wolfsburghu. Strelecky sa hráčom Lipska darí slušne, hovorí o tom aj skóre 43:25. Najväčší podieľ na ňom má 14 gólový Werner. O sedem gólov menej má na svojom konte švédsky strelec Forsberg. Do tohto zápasu nebude môcť kvôli kartovému trestu zasiahnuť Keita a zranenie limituje Poulsena.
     
    V poslednom a zároveň jedinom vzájomnom stretnutí v najvyššej futbalovej lige sa zrodila výhra Lipska. Pred domácimi fanúšikmi si poradili s Werderom 3:1. Uvidíme, či sa Brémam podarí získať ďalšie body v boji o záchranu alebo sa Lipsko dotiahne na vedúci tím tabuľky. Jedno je však isté, že uvidíme stretnutie, v ktorom ani jeden z tímov nebude chcieť prehrať. Tešíme sa na zápas!
     
    Úvodné zostavy:

    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Veljković, Sané, N. Moisander, Bauer – Grillitsch, Delaney, Junuzović – Bartels, C. Pizarro.
    Náhradníci: Drobný – Santiago García, Caldirola, Jóhansson, Kainz, M. Eggestein, Manneh.

    RasenBallsport Leipzig: Gulácsi – Upamecano, Orban, Compper, Halstenberg – Schmitz, Ilsanker, Demme – Sabitzer, Werner, Forsberg.
    Náhradníci: Müller – Bernardo, R. Khedira, Burke, Palacios-Martinez, Selke, Kaiser..
     
    Za pár minút sa začne zápas, zatiaľ si môžeme prezrieť základné zostavy.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Na úvod zápasu vidíme opatrný futbal z oboch strán. Ani jedno z mužstiev si zatiaľ nevypracovalo gólovú príležitosť.
     
    4
    Lipsko malo možnosť zahrávať rohový kop, no túto ponúknutú šancu nevyužil. Pretiahnutý center preletel celú šestnástku súpera a domáca obrana si tak mohla vydýchnuť.
     
    6
    Máme tu ďalší rohový kop hostí.
     
    8
    Lipsko sa snaží útočiť, no teraz to Marcel Sabitzer prehnal s dôrazom a rozhodca píska útočný faul hostí.
     
    10
    Hostia sú stále aktívnejší. Timo Werner sa dostal až k strele, ale tá nemala gólové parametre a tak domáci brankár bez problémov tento pokus kryje.
     
    12
    Werder Brémy sa od úvodu zápasu ani nedostal k lopte. Hra je jasne v réžii hostí.
     
    14
    Domáci dostali k dispozícii štandardnú situácii po faule na Junuzoviča. Sám faulovaný sa rozhodol situáciu rozohrať, no nastrelil len dobre postavený múr.
     
    15
    Ubehlo 15 minút zo zápasu a nevideli sme žiadnu futbalovú krásu. Na oboch stranách je veľa nepresností a faulov.
     
    17
    Hlavný rozhodca píska v krátkom časovom úseku ďalší faul a opäť sa previnil Dayotchanculle Upamecano, ktorému sa tak kopia prehrešky.
     
    19
    Timo Werner vybojoval pre hostí rohový kop. no z tejto situácie nedokázali ohroziť domácu bránu. Stále sme ta nevideli žiadne vzrušenie na jednej, či druhej strane.
     
    20
    Gebre Selassie sa dokázal uvoľniť po pravej strane, ale nedokázal poslať loptu do šestnástky súpera.
     
    21
    Rohový kop, ktorý nasledoval po snahe domácich dobre kryje brankár Gulácsi. Hostia tak môžu založiť rýchly protiútok.
     
    22
    Claudio Pizarro sa sám predral cez dvoch hráčov no k strele sa nakoniec nedostal. Hostia teraz dobre bránili.
     
    24
    Švédsky strelec Forsberg teraz pohrdol obrovskou šancou, keď jeho zakončenie tesne minulo ľavú tyč domácej brány. Konečne sme videl peknú futbalovú akciu. Snáď sa nám zápas rozbehne.
     
    26
    Werder Brémy má problémy s prechodom do útoku. Je to vidieť už pri zakladaní akcií ako sa trápia.
     
    30
    Po polhodine hry môžeme skonštatovať, že vidíme bojovný futbal. Futbalovú krásu a eleganciu dnes obe mužstvá asi zabudli v šatni.
     
    32
    A píska sa ďalší faul. Jedine táto štatistika sa v dnešnom stretnutí mení. Toto bol už 7 faul hostí v tomto zápase oproti dvom domácim.
     
    35
    Werder Brémy dali gól! Gól strelil ZLATKO JUNUZOVIĆ.
    Obrovská radosť na domácich tribúnach! Junuzovič napriahol z hranice šestnástky a lopta končí v sieti. Prakticky z prvej strely domáci otvárajú skóre zápasu. Tento gól bol ako blesk z jasného neba. Verme, že sa nám zápas rozbehne.
    35. Zlatko Junuzović (BRM) - 1:0
     
    37
    Hra sa nám teraz presúva zo strany na stranu, ale ani jedno mužstvo sa nedokáže dostať až do zakončenia. Snaha vždy končí pred pokutovým územím.
     
    38
    Hostia sa snažia o vyrovnanie, ale domáca obrana výborne blokuje ich strely.
     
    40
    Lipsko bolo blízko k vyrovnaniu! Lopta sa dostala na hranicu šestnástky až k Marcelovi Sabitzerovi a ten z otočky nastrelil právu tyč! Domáci brankár len očami sledoval ako sa lopta odrazila mimo bránky.
     
    41
    Brémy sú na dobrej ceste k ďalším bodom, ktoré im nepochybne pomôžu v boji o záchranu. Naopak Lipsko si musí dávať pozor na tretí Dortmund, ktorý včera vyhral a dotiahol sa už len na tri body.
     
    42
    Bartels teraz hlavičkoval len do náručia maďarského brankára. Ten si tento zákrok doslova vychutnal.
     
    44
    Pizarro bol už v pokutovom území, ale loptu si zle prebral a v rozhodujúcom momente zaváhal.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Rozhodca nemusel nijak zvlášť predlžovať prvú polovicu zápasu, v ktorej padol jediný gól, keď sa krásnou strelou presadil domáci Junuzovič. Diváci tak spokojne môžu skočiť na pivko cez prestávku, ktorá práve nasleduje.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Začal nám druhý polčas, v ktorom sa dočkáme rozuzlenia, kto si dnes pripíše tri body do tabuľky.
     
    47
    Dayotchanculle Upamecano si pripísal ďalší faul. Je zaujímavé, že mu hlavný rozhodca ešte neudelil žltú kartu. V tomto je dnes veľmi benevolentný.
     
    48
    Dnešné stretnutie sleduje 41 384 divákov.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Zlatko Junuzović (Werder Brémy).
     
    51
    Po faule Junuzoviča, ktorý bol prvým potrestaným hráčom, mali hostia k dispozícii štandardku.Emil Forsberg ale nedokázal ohroziť brankára.
     
    53
    Aj po zmene strán vidíme rovnaký obraz hry. Množstvo nepresností a faulov nám kazí tento futbalový zážitok.
     
    54
    Gebre Selassie teraz skvelým obranným zákrokom zastavil akciu hostí a následne sa sám vydal do protiútoku, ktorý ale zakončil nepresným centrom.
     
    56
    Striedanie v tíme RasenBallsport Leipzig: z ihriska odchádza Marvin Compper, prichádza Davie Selke.
     
    58
    Žltú kartu dostáva Willi Orban (RasenBallsport Leipzig).
     
    59
    Werder Brémy dali gól!
    Domáci sa dostávajú do trháku, keď sa im podarilo streliť ďalší gól! Grillitsch po centri Junuzoviča upratal loptu pod brvno. Brankár nemal najmenší nárok.
    59. Florian Grillitsch (BRM) - 2:0
     
    61
    Brémy strelili dva góly z dvoch striel na bránu. Potvrdili tak svoju skvelú formu v posledných zápasoch a druhé Lipsko tak musí poriadne zabrať v nasledujúcej polhodine, ak chce dnes bodovať.
     
    63
    Strela od Marcela Sabitzera nemala dostatočnú razanciu a nebola ani presne umiestnená. Domáci brankár s pripísal povinný zákrok.
     
    65
    Strelec úvodného gólu, Zlatko Junuzovič, teraz zahrával rohový kop, ale nepodarilo sa mu nájsť spoluhráčov v šestnástke súpera.
     
    66
    Pizarro sa teraz snažil dostať do útoku, ale prerušil ho hvizd hlavného rozhodcu, ktorý píska ofsajd.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom zápasu sa nám kopia faule. V tejto štatistike sú lepší hostia pomerom 5:14, no za toto dnes body nedostanú.
     
    71
    V pohode hrajúci Junuzovič zahrával ďalší rohový kop, ale opäť sa mu nepodarilo presne nasmerovať loptu na spoluhráča.
     
    73
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Claudio Pizarro, prichádza Aron Jóhansson.
     
    74
    Zlatko Junuzovič si dnes aj v zápase môže natrénovať rohové kopy. No ani tento nezahral tak akoby mal.
     
    76
    Blíži sa nám záver zápasu a hra sa odvíja medzi šestnástkami. Ak sa chcú hostia pokúsiť o vyrovnanie, mali by si vytvoriť dostatočný tlak, no to sa im stále nedarí.
     
    78
    Hru nám kúskujú fauly. Hráči si dnes vôbec nedávajú pozor, no videli sme len dve žlté karty. Rozhodca si s tým ťažkú hlavu nerobí.
     
    80
    Timo Werner to teraz skúsil strelou k pravej tyčke, ale domáci brankár dobre zasiahol. Vstupujeme do poslednej časti zápasu.
     
    81
    Striedanie v tíme RasenBallsport Leipzig: z ihriska odchádza Benno Schmitz, prichádza Oliver Burke.
     
    82
    Forsberg bol teraz nachytaný v ofsajde.
     
    83
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Thomas Delaney, prichádza Maximilian Eggestein.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Robert Bauer (Werder Brémy).
     
    87
    Samotný záver zápasu a hostia sú neškodný. Brémy si pravdepodobne pripíšu veľmi cenný skalp a ich nádej na záchranu naberá reálne kontúry.
     
    88
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Florian Grillitsch, prichádza Florian Kainz.
     
    90
    Werder Brémy dali gól!
    Striedajúci Kainz, ktorý je na ihrisku asi dve minúty práve spečatil víťazstvo domácich, keď sa dostal k odrazenej lopte a upratal ju do siete. Toto striedanie domácemu trénerovi vyšlo na výbornú.
    90. Florian Kainz (BRM) - 3:0
     
    90+1
    Hlavný rozhodca nastavil dve minúty.
     
    90+2
    Zápas sa nám už iba dohráva a čakáme na záverečný hvizd. Domáci kontrolujú víťazstvo a tribúny už oslavujú.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Držanie lopty: 46 % : 54 %.
    Strely na bránu: 4:2. Strely mimo: 0:5. Rohové kopy: 4:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 11:17.
     
    Videli sme bojovný zápas, v ktorom sa domácim Brémam podarilo rozbiť druhý tím tabuľky v pomere 3:0. Je to už piaty zápas v rade, v ktorom neokúsili chuť porážky a tak sa im bude v nasledujúcom týždni určite lepšie dýchať. Videli sme zo strany domáceho tímu fantastickú efektivitu, keď im na tri góly stačili len štyri strely. Teším sa na Vás zasa nabudúce. Dovidenia! (17:25:15)

    Filip Sabo

    Góly: 35. Junuzović, 59. Grillitsch, 90. Kainz

    Karty:   50. Junuzović (BRM), 86. Bauer (BRM) – 58. Orban (RBL)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 0:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 11:17.
    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Veljković, Sané, N. Moisander, Bauer – Grillitsch (88. Kainz), Delaney (83. M. Eggestein), Junuzović – Bartels, C. Pizarro (73. Jóhansson).
    Náhradníci: Drobný – Santiago García, Caldirola, Jóhansson, Kainz, M. Eggestein, Manneh.

    RB Lipsko: Gulácsi – Upamecano, Orban, Compper (56. Selke), Halstenberg – Schmitz (81. Burke), Ilsanker, Demme – Sabitzer, Werner, Forsberg.
    Náhradníci: Müller – Bernardo, R. Khedira, Burke, Palacios-Martinez, Selke, Kaiser.

    Rozhodca: Dingert C.

    Diváci: 41 384