Kvalifikace HS138, Trondheim Vítěz: K. Stoch (POL) (kon.)
koniec udalosti
SP - kvalifikace HS138, Trondheim

Vítěz: K. Stoch (POL)

cz Streda 15.03.2017, 17:30 • Trondheim (Norsko) • Skoky na lyžiach
     
    S konstatováním, že kvalifikaci v Trondheimu vyhrála polská jednička Kamil Stoch a do zítřejšího závodu postoupili tři čeští skokané, se s Vámi loučí a při zítřejším hlavním klání lepší podmínky přeje Tomáš Lysý. (19:30:23)
     
    Dnešní větrná kvalifikace skončila. Po skoku Vojtěcha Štursy byl závod na půlhodiny přerušen, ovšem pokračovalo se dále a nakonec se i úspěšně doskákalo. Do zítřejšího závodu postupují tři Češi – Roman Koudelka, Jan Matura a Viktor Polášek. Naopak do závodu se nedostal na podmínky doplativší Vojtěch Štursa a Tomáš Vančura. Nejlepší skok ze závodníků, kteří neměli jistotu prvního kola v Trondheimu, předvedl Andreas Stjernen, naopak nejlepší z předkvalifikované desítky byl Kamil Stoch.
     
    70
    Kvalifikace skončila.
     
    70
    Předkvalifikovanou desítku uzavírá lídr světového poháru Stefan Kraft – 120 metrů rovných.
     
    69
    Kamil Stoch skáče výborně. 139 metrů a tohle je zatím nejlepší skok dnešní kvalifikace ze závodníků, kteří mají zítřejší první kolo jisté. Andreas Stjernen se tak radovat nemůže, nejlepší Polský skokan současnosti jej o 1,5 bodů odsouvá na druhé místo.
     
    68
    Danieli-André Tandemu skok nevyšel, jen 113 metrů a zítra musí zabrat.
     
    67
    Andreas Wellinger o dva metry neúspěšně atakoval 138 metrů a je těsně druhý za Stjernenem.
     
    66
    Maciej Kot jde za Eisenbichlera a Ammanna. Dopadl na 130,5 metrů a je osmý.
     
    65
    Také Domen Prevc nebude v kvalifikaci startovat.
     
    64
    Nahoře není ani Michael Hayböck.
     
    63
    Manuela Fettnera v kvalifikaci neuvidíme, není třeba riskovat.
     
    62
    Markus Eisenbichler jde na páté místo za 129,5 metrů.
     
    61
    Peter Prevc dává 137 metrů a patří mu aktuálně třetí pozice.
     
    Čas
    Polský skokan byl posledním ze skokanů, kteří nemají jistou účast v hlavním závodu. Nyní přijde řada na překvalifikovanou desítku a uvidíme, kolik skokanů vůbec ke svému skoku nastoupí.
     
    60
    Ani Piotr Zyla nenachází recept pro veleskok Stjernena a Nor tak vyhrává.
     
    59
    Richard Freitag jde na vzdálenost o 10,5 metrů menší a postupuje také.
     
    Prakticky už nevidím nikoho, kdo by mohl Stjernena ohrozit od výhry v kvalifikaci. Freitag se hledá a Piotr Žyla by musel vskutku uletět.
     
    58
    Další povedený let už znamená první místo. Andreas Stjernen šel na 139 metrů a to v době, kdy odečítá jen 2,5 bodů. To je výrazně méně než měl Forfang a proto svého krajana střídá na prvním místě!
     
    57
    Čtyři osmnáctky a jedna známka o půlbod menší. To si za svůj skok na výborných 139 metrů vysloužila francouzská jednička Vincent Descombes Sevoie. Odpočet 10,2 bodů a nyní už to bylo blízko k Forfangovi, který uhájil vedení o 3,1 bodů.
     
    56
    Tak už jsem si myslel, že mu "semafor" ukáže zelenou, ale Žeňa je nakonec vpuštěn ke svému skoku a není to vůbec špatné. Odečítá 9,8 bodů, což mu pomohlo na vzdálenost 136,5 metrů. To je dnes druhá nejdelší vzdálenost, ale kvůli špatnému stylu je Rus pátý.
     
    56
    Jevgenij Klimov si také musí počkat, aktuálně má žluté světlo.
     
    55
    Buď je nyní hodně velká pauza anebo se skáče hodně rychle za sebou. Tak jako to nyní ukázal Robert Johansson, jenž šel prakticky hned po Geigerovi. Skočil o 2,5 metrů dále a nakukuje do první desítky – deváté místo.
     
    54
    Karl Geiger prošel dále. 122,5 metrů mu stačí na průběžné čtrnácté místo.
     
    53
    Ani jsem si nemyslel, že Jurij Tepeš bude po svém skoku tak blízko postupu. Protože po Koflerovi má štěstí také Dawid Kubacki, který skáče do stejné vzdálenosti jako Kofler. Polák díky vyšším známkám jde do závodu na předposledním postupovém místě, neboť měl větrný odpočet.
     
    52
    Hodně na hraně to měl Andreas Kofler a nyní má tedy opravdu velké štěstí. Jen 118 metrů asi vypovídá, jak to je dnes s podmínkami. Bývalý vítěz Turné čtyř můstků je na 32. místě, tedy posledním postupovém. A to o 0,7 bodů před Tepešem.
     
    51
    Stephan Leyhe se nemusí obávat, 122,5 metrů mu jistí zítřejší účast.
     
    50
    Pokračujeme v rychlém sledu, technická pauza je zrušena a Jurij Tepeš asi bude hodně nazlobený. Tohle není závod pro něho, dostal také vítr zezadu a ten ho odvál jen na 116 metrů. Je na prvním nepostupovém místě.
     
    49
    Jeho krajan Daiki Ito jde na 135 metrů, což je stejný výkon jako u Simiho Ammanna. Ovšem tady je jasné, že kvůli absenci telemarku u Švýcara bude mít Ito lepší styl. A proto je druhý o 5,2 bodů za Forfangem.
     
    48
    Zkušený Noriaki Kasai už těchto závodů má za sebou mraky. Nebo chcete-li, kvalifikací. 121,5 metrů při mírném zaďáku a také postup. Průběžné jedenácté místo.
     
    47
    Postup také naprosto bez obav. Roman dává 123,5 metrů, což je naprosto stejně jako Takeuči. Měl větší podporu větru, na druhou stranu lepší styl, a s japonským závodníkem prohrává o tři desetiny. Osmnáctá pozice a zítra tak uvidíme tři české skokany.
     
    47
    Nahoře je připraven i Roman Koudelka.
     
    46
    Ani pro Taku Takeučiho nebylo čekání zrovna příjemné. Nevěděl, kdy a za jak dlouho půjde na svůj skok, ale po pokusu Anderse Fannemela zatím žádné prostoje nejsou. 123,5 metrů sice není žádná sláva, ale zítra v závodě bude.
     
    45
    Kdo si počká, ten se dočká, a Anders Fannemel jde na 126,5 metrů. Po nepříjemném průtahu dává solidní skok a jistě postupuje.
     
    45
    Máme tu zase zdržení, před skokem Anderse Fannemela svítí červené světlo, takže Nor není vpuštěn ani na nájezdovou lavici.
     
    44
    Jan Ziobro si může tak akorát zlostně zaklít, protože doplachtil na 119 metrů a pokud kvalifikace nebude zrušena úplně, tak zítra o další body do světového poháru nezabojuje. Průběžné 29 místo.
     
    43
    Jernej Damjan ze Slovinska jistě pamatuje lepší skoky a hlavně plynulejší závody než ten dnešní. 123 metrů mu stačí, je průběžně šestnáctý a zítra třeba nebude na svůj skok tak dlouho čekat.
     
    42
    Simon Ammann je na sklonku svojí kariéry, ovšem dobré skoky dokáže ještě vytáhnout z rukávu. 135 metrů je druhý nejdelší pokus kvalifikace a za vedoucím Forfangem zaostává o 11,5 bodů.
     
    41
    Schlieri, jenž se snaží oprášit zašlou slávu a v letošní sezoně se znovu snaží naskočit do světového poháru, nakonec do kvalifikace nenastoupí.
     
    41
    No, připraven. Posadil se na nájezdovou lavici a opět byl stažen. Myslím si, že se jen tak pokračovat nebude.
     
    Takže je to jasné, kvalifikace opět pokračuje. Nahoře je připraven Gregor Schlierenzauer.
     
    Dnešní kvalifikační klání, které bylo stejně jako včerejší hlavní závod v Lillehammeru, je odloženo kvůli větrným podmínkám. Bohužel po závodu v Oslu zatím norské turné nevychází tak, jak má. Včera bylo první kolo v na olympijských můstcích ukončeno po šestadvaceti skocích, dnes je kvalifikace odložena po skoku Vojtěcha Štursy.
     
    Jen jsem to dopsal, tak se i zřejmě stane. Závod je právě nyní odložen kvůli větrným podmínkám. Termín "delay due to wind conditions" zní naprosto jasně a je jediným možným a logickým vyústěním celého dnešního zápolení.
     
    40
    No, krátká... Prodlužuje se zhruba už na minimálně pět minut. Tohle musí jury ukončit, opět neregulérní závod.
     
    40
    Po skoku Vojtěcha Štursy následuje krátká pauza.
     
    40
    Nebude. V tomhle se nedá nic moc dělat. Ačkoliv výsledková tabule ukazuje odečet 16,3 bodů, tak je vůbec otázka, kdy a jak tento vítr přišel, protože jinak by šel Vojta dále než na přesných 120 metrů. Součet 91 bodů, od rozhodčích 3x 17, jednou o půlbod více a méně a je z toho průběžné 33. místo.
     
    40
    Pojďme již na Vojtěcha Štursu a snad to tady bude s podmínkami aspoň trošku normální.
     
    39
    Anže Lanišek rozbíjí norský vedoucí dvojblok Forfang – Granerud. 133 metrů stačí na průběžné druhé místo, je to i symbolické, protože jde o druhý nejdelší skok kvalifikace.
     
    38
    Andreas Wank s potížemi. Vítr si s ním pohrál a ač odečítá 12,2 bodů, dopadá "jen" na 125,5 metrů. To bylo hodně s klikou pro bývalého juniorského mistra světa, je na předposlední postupové pozici. O dva body méně a byl by mimo ní.
     
    37
    Markus Schiffner to tolik nenatáhl, ale 126 metrů mu v pohodě stačí na postup do hlavního závodu.
     
    36
    Johann André Forfang bez komplikací. 140 metrů je jasně nejdelší skok dnešního dne a je třeba říct, že i s mohutnou podporou předního větru, kdy Nor přičitá 11,4 bodů. Vede s obrovským náskokem před krajanem Granerudem a tohle je jasný útok na vítězství v kvalifikaci.
     
    35
    MacKenzie Boyd-Clowes to také bude mít s odřenými uši, pokud do závodu projde. 122 metrů jsou nyní první nepostupovou pozicí o půl bodu za Larsonem.
     
    34
    Překvapení a to více než velké. Kevin Bickner to nyní nezvládl a vypadá to vypadá, že Američané budou mít v hlavním závodu jen Caseye Larsona, jenž dnes celé startovní pole kvalifikace otevíral. Bickner skáče na 119,5 metrů a potřebuje pět horších skoků, kterých se asi nedočká.
     
    33
    Halvor Egner Granerud se dostal s větrnou podporou na výborných 131 metrů a tady už to na Viktora Poláška stačit bude. O sedm desetin bodů, protože od jury dostal Nor výrazně více bodů.
     
    32
    Sebastian Colloredo si může oddechnout. 121,5 metrů nebyl žádný světoborný výkon, navíc mu trošku přišel vítr pod lyže, ale nakonec je na chvostu postupových pozic.
     
    31
    Od Jarkka Määttäho se ho určitě nedočká. Fin předvádí po Poláškovi zatím druhý nejlepší výkon dnešního dne a jde na druhou pozici. O 3,2 bodů, byť skočil v lehkém zaďáku o deset metrů méně.
     
    30
    Junširo Kobajaši to bude mít těsné, myslím si. Tento Japonec dopadl na 117 metrů, přičemž štěstí na podmínky vůbec neměl. Přičítá téměř tři body. Na postup mu zatím chybí zhruba čtyři horší pokusy.
     
    29
    Nepovedený. A to hodně. 118 metrů řadí Slovince mimo postupová místa a myslím si, že ho zítra neuvidíme.
     
    Omlouvám se za menší technické potíže, následuje skok Anžeho Semeniče.
     
    28
    Viktor Polášek naopak nedopustil žádné komplikace a skokem za 134 metrů jasně vede. První místo o 3,6 bodů, výborný to pokus.
     
    27
    A přesně to se stává u Tomáše Vančury. Český skokan nemá v této fázi sezony moc formu a 116,5 metrů to potvrzuje. Až sedmnáctá pozice.
     
    27
    Věřme, že jej nepředvede dvojice českých závodníků, která jde nyní na řadu.
     
    26
    Ani výkon Alexeje Romašova nebude nic moc dobrý. Odečítá 3,2 bodů a dává 123 metrů. Potřebuje čtyři horší skoky k postupu.
     
    25
    Jako třeba zkušený Ville Larinto. Finovi se to v Trondheimu vůbec nepodařilo. 121 metrů je podprůměr, stačící na třináctou pozici.
     
    24
    Joakim Aune z norské národní skupiny bude muset počkat na jeden horší skok. Jeho 125,5 metrů stačí na páté a zatím první nepostupové místo, ale s tím by neměl být problém. Je ještě několik skokanů, kteří mohou předvést horší výkon.
     
    23
    Kento Sakujama pouští do zítřejšího závodu Davide Bresadolu, naopak sám je za 116 metrů prakticky mimo hru. Až šestnáctá pozice.
     
    22
    Nepovedený skok Gregora Deschwandena. Švýcara zítra neuvidíme, což je překvapení. Pouze 113,5 metrů, kam jej sfoukl nepříjemný zaďáček.
     
    21
    Podobně je na tom i Klemens Muranka, který skáče 125 metrů a je pouze o devět desetin horší než Bresadola. Čtvrté místo.
     
    20
    Davide Bresadola skáče na 127 metrů a výrazně se přibližuje zítřejšímu klání. Za minimální podpory větru by to mělo stačit.
     
    19
    Až dvanáctý je zatím Američan Michael Glasder. 121 metrů při velké větrné kompenzaci – odpočet 10,7 bodů. No, spokojen určitě nebude.
     
    18
    A ani Kaarel Nurmsalu nemůže očekávat, že by zítra startoval v hlavním závodu. 126 metrů není sice nejhorších, ale v dnešních podmínkách to stačí jen na deváté místo.
     
    17
    Skok se naopak vůbec nepovedl Gabrielu Karlenovi. 111 metrů, to je špatně a Švýcar končí.
     
    16
    Ani Nejc Dežman neoplývá nijak výbornou formou. 125 metrů za klasické podpory větru (-5,5 bodů) jde ještě za Peiera na šestou pozici.
     
    15
    Killian Peier bude překvapivě čekat, řadí se jen na páté místo za 126,5 metrů. To není příliš dobré pro tohoto zkušeného Śvýcara.
     
    14
    Naopak Rjoju Kobajaši se může těšit z průběžného druhého místa. Přesně 129 metrů jako Alex Insam. Odečítá o osm desetin méně, ale měl horší styl, proto je druhý o 0,7 bodů.
     
    13
    Vítr si vybírá svojí daň, protože Konstantin Sokolenko šel na 98 metrů. To by bylo málo i na velký můstek. předposlední pozice.
     
    12
    Nováček ve startovním poli Eetu Nousiainen se prezentuje 131 metry, za které odečítá 16,7 bodů. Až tam ho vítr donesl. Třetí místo pro Fina.
     
    11
    Výborný skok Alexe Insama. Za podpory větru jde na 129 metrů a patří mu první místo, protože neodečítá tolik bodů jako Aalto, jenž šel o metr a půl dále.
     
    10
    Alexandr Baženov dopadá na rovných 120 metrů a řadí se na čtvrté místo. Také on bude čekat a při troše štěstí pro něj bude postup do hlavního závodu velkým úspěchem.
     
    9
    Sabiržan Muminov naopak něco málo přičítá, jenže vůbec mu to nepomohlo a otázka je, co koupil na hraně. Jen 71 metrů.
     
    8
    Roberto Dellasega může žehrat na vítr, který se úplně otočil a Ital jako první dnes přičítá body. Jen 99,5 metrů a snad tímto skokem nezačne větrná loterie.
     
    7
    Slušných 127 metrů a jeden z lepších výkonů českého veterána v letošní nepříliš povedené sezoně. Zatím je druhý a vypadá to, že má nakročeno do zítřejšího závodu.
     
    7
    Pojďme už na skok Jana Matury.
     
    6
    Michail Nazarov předvádí zatím čtvrtý nejdelší skok kvalifikace. 118,5 metrů je sice na jeho poměry slušných, ovšem je to s nejvýraznější podporou větru, co zatím byla. Odečítá téměř 12 bodů.
     
    5
    Marat Žaparov šel zhruba o sedm metrů dále než jeho krajan Karpenko, ale dovolím si tvrdit, že 113 metrů v podání dalšího Kazacha bude na postup krátkých.
     
    4
    Druhý americký skokan William Rhoads ukazuje 122 metrů, což je o něco méně než Larson. Proto jde na třetí místo a bude muset čekat.
     
    3
    Nikolaji Karpenkovi se skok vůbec nevydařil, je to jen 106 metrů a Kazach si může zabalit.
     
    2
    Antti Aalto šel ještě dále, a to přesně o tři metry a jeho bodový součet je 110,7. Poráží Američana o 5,7 bodů.
     
    1
    Casey Larson šel na 127 metrů a řekl bych, že tady mu výrazně pomohl vítr. To je na jeho poměry hodně daleký skok.
     
    Start
    Kvalifikace byla zahájena.
     
    Kvalifikace by měla začít, a to ze startovního okna č. 13.
     
    Uvidíme, jak to dneska se skoky na lyžích vůbec bude. První trénink hodně ovlivnila větrná loterie, druhý trénink byl pro jistotu zrušen úplně. To nevěstí pro kvalifikaci nic dobrého, v kontextu se včerejším zrušeným kláním v Lillehammeru.
     
    Do dnešního kvalifikačního klání nastoupí hned pět českých skokanů. O postup do hlavního závodu a třeba o první body v sezoně bude usilovat Jan Matura, kolem poloviny startovní listiny jsou Tomáš Vančura a Viktor Polášek. Mezi dvacítkou nepostupujících určitě nebude chtít skončit Vojtěch Štursa a postup do hlavního závodu by měl určitě zvládnout Roman Koudelka.
     
    Startovní listina kvalifikace:
    1. Casey Larson (USA)
    2. Kaarel Nurmsalu (EST)
    3. Nikolaj Karpenko (KAZ)
    4. William Rhoads (USA)
    5. Marat Žaparov (KAZ)
    6. Michail Nazarov (RUS)
    7. Jan Matura (CZE)
    8. Roberto Dellasega (ITA)
    9. Sabiržan Muminov (KAZ)
    10. Alexandr Baženov (RUS)
    11. Alex Insam (ITA)
    12. Eetu Nousiainen (FIN)
    13. Konstantin Sokolenko (KAZ)
    14. Rjoju Kobajaši (JPN)
    15. Killian Peier (SUI)
    16. Nejc Dežman (SLO)
    17. Gabriel Karlen (SUI)
    18. Kaarel Nurmsalu (EST)
    19. Michael Glasder (USA)
    20. Davide Bresadola (ITA)
    21. Klemens Murańka (POL)
    22. Gregor Deschwanden (SUI)
    23. Kento Sakujama (JPN)
    24. Joakim Aune (NOR)
    25. Ville Larinto (FIN)
    26. Alexej Romašov (RUS)
    27. Tomáš Vančura (CZE)
    28. Viktor Polášek (CZE)
    29. Anže Semenič
    30. Junširo Kobajaši (JPN)
    31. Jarkko Määttä (FIN)
    32. Sebastian Colloredo (ITA)
    33. Halvor Egner Granerud (NOR)
    34. Kevin Bickner (USA)
    35. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN)
    36. Johann André Forfang (NOR)
    37. Markus Schiffner (AUT)
    38. Andreas Wank (GER)
    39. Anže Lanišek (SLO)
    40. Vojtěch Štursa (CZE)
    41. Gregor Schlierenzauer (AUT)
    42. Simon Ammann (SUI)
    43. Jernej Damjan (SLO)
    44. Jan Ziobro (POL)
    45. Anders Fannemel (NOR)
    46. Taku Takeuči (JPN)
    47. Roman Koudelka (CZE)
    48. Noriaki Kasai (JPN)
    49. Daiki Ito (JPN)
    50. Jurij Tepeš (SLO)
    51. Stephan Leyhe (GER)
    52. Andreas Kofler (AUT)
    53. Dawid Kubacki (POL)
    54. Karl Geiger (GER)
    55. Robert Johansson (NOR)
    56. Jevgenij Klimov (RUS)
    57. Vincent Descombes Sevoie (FRA)
    58. Andreas Stjernen (NOR)
    59. Richard Freitag (GER)
    60. Piotr Żyła (POL)

    Předkvalifikovaná desítka:
    61. Peter Prevc (SLO)
    62. Markus Eisenbichler (GER)
    63. Manuel Fettner (AUT)
    64. Michael Hayböck (AUT)
    65. Domen Prevc (SLO)
    66. Maciej Kot (POL)
    67. Andreas Wellinger (GER)
    68. Daniel-André Tande (NOR)
    69. Kamil Stoch (POL)
    70. Stefan Kraft (AUT)
     
    Průběžné pořadí světového poháru:
    1. Kamil Stoch (POL) 1320 bodů
    2. Stefan Kraft (AUT) 1289 b.
    3. Daniel-André Tande (NOR) 1155 b.
    4. Andreas Wellinger (GER) 928 b.
    5. Maciej Kot (POL) 907 b.
    ...
    25. Roman Koudelka (CZE) 158 b.
    33. Vojtěch Štursa (CZE) 88 b.
    37. Jakub Janda (CZE) 80 b.
    46. Lukáš Hlava (CZE) 26 b.
    51. Viktor Polášek (CZE) 18 b.
    51. Tomáš Vančura (CZE) 18 b.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u další části norského turné ve skocích na lyžích. Po včerejším naprosto neregulérním závodu v Lillehammeru, který byl po šestadvaceti skokanech přerušen a následně zrušen, jelikož vítr foukal až rychlostí přes 5 metrů za sekundu, se dnes pokračuje v Trondheimu. Na místním můstku je od 17:30 na programu kvalifikace na zítřejší hlavní závod.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:30.

    Tomáš Lysý

    Startovní listina kvalifikace:
    1. Casey Larson (USA)
    2. Kaarel Nurmsalu (EST)
    3. Nikolaj Karpenko (KAZ)
    4. William Rhoads (USA)
    5. Marat Žaparov (KAZ)
    6. Michail Nazarov (RUS)
    7. Jan Matura (CZE)
    8. Roberto Dellasega (ITA)
    9. Sabiržan Muminov (KAZ)
    10. Alexandr Baženov (RUS)
    11. Alex Insam (ITA)
    12. Eetu Nousiainen (FIN)
    13. Konstantin Sokolenko (KAZ)
    14. Rjoju Kobajaši (JPN)
    15. Killian Peier (SUI)
    16. Nejc Dežman (SLO)
    17. Gabriel Karlen (SUI)
    18. Kaarel Nurmsalu (EST)
    19. Michael Glasder (USA)
    20. Davide Bresadola (ITA)
    21. Klemens Murańka (POL)
    22. Gregor Deschwanden (SUI)
    23. Kento Sakujama (JPN)
    24. Joakim Aune (NOR)
    25. Ville Larinto (FIN)
    26. Alexej Romašov (RUS)
    27. Tomáš Vančura (CZE)
    28. Viktor Polášek (CZE)
    29. Anže Semenič
    30. Junširo Kobajaši (JPN)
    31. Jarkko Määttä (FIN)
    32. Sebastian Colloredo (ITA)
    33. Halvor Egner Granerud (NOR)
    34. Kevin Bickner (USA)
    35. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN)
    36. Johann André Forfang (NOR)
    37. Markus Schiffner (AUT)
    38. Andreas Wank (GER)
    39. Anže Lanišek (SLO)
    40. Vojtěch Štursa (CZE)
    41. Gregor Schlierenzauer (AUT)
    42. Simon Ammann (SUI)
    43. Jernej Damjan (SLO)
    44. Jan Ziobro (POL)
    45. Anders Fannemel (NOR)
    46. Taku Takeuči (JPN)
    47. Roman Koudelka (CZE)
    48. Noriaki Kasai (JPN)
    49. Daiki Ito (JPN)
    50. Jurij Tepeš (SLO)
    51. Stephan Leyhe (GER)
    52. Andreas Kofler (AUT)
    53. Dawid Kubacki (POL)
    54. Karl Geiger (GER)
    55. Robert Johansson (NOR)
    56. Jevgenij Klimov (RUS)
    57. Vincent Descombes Sevoie (FRA)
    58. Andreas Stjernen (NOR)
    59. Richard Freitag (GER)
    60. Piotr Żyła (POL)

    Předkvalifikovaná desítka:
    61. Peter Prevc (SLO)
    62. Markus Eisenbichler (GER)
    63. Manuel Fettner (AUT)
    64. Michael Hayböck (AUT)
    65. Domen Prevc (SLO)
    66. Maciej Kot (POL)
    67. Andreas Wellinger (GER)
    68. Daniel-André Tande (NOR)
    69. Kamil Stoch (POL)
    70. Stefan Kraft (AUT)

    Průběžné pořadí světového poháru:
    1. Kamil Stoch (POL) 1320 bodů
    2. Stefan Kraft (AUT) 1289 b.
    3. Daniel-André Tande (NOR) 1155 b.
    4. Andreas Wellinger (GER) 928 b.
    5. Maciej Kot (POL) 907 b.
    ...
    25. Roman Koudelka (CZE) 158 b.
    33. Vojtěch Štursa (CZE) 88 b.
    37. Jakub Janda (CZE) 80 b.
    46. Lukáš Hlava (CZE) 26 b.
    51. Viktor Polášek (CZE) 18 b.
    51. Tomáš Vančura (CZE) 18 b.