Lotte – Dortmund 0:3 (kon.)
koniec
SF Lotte
0:3 (0:0)
Borussia Dortmund
cz Utorok 14.03.2017, 18:30 • FRIMO Stadion (Lotte) • DFB-Pokal • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    89
    Dalším karetním hříšníkem na straně domácích je Pires-Rodrigues, jehož hlavní rozhodčí odměňuje za faul na Mora žlutou kartou.
     
    86
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Castro, přichází Isak.
    83. Marcel Schmelzer (DOR) - 0:3
     
    83
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak tohle si domácí brankář za rámeček nedá! MARCEL SCHMELZER se ujal rozehrávky přímého kopu, obstřelil zeď a vystřelil přímo na bránu, gólman Fernandez míč vyrazil, avšak pouze do tyče, od níž se balón odrazil za brankovou čáru.
     
    82
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Pulisic, přichází Mor.
     
    73
    Střídání v týmu SF Lotte: ze hřiště odchází Wendel, přichází Tankulic.
     
    71
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Guerreiro, přichází Merino.
    66. Andre Schürrle (DOR) - 0:2
     
    66
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Ovšem tohle byla paráda! Kagawa z levé strany přetáhl míč na vzdálenější tyč, kde balón hlavičkou sklepl Guerreiro na střelu ANDRE SCHÜRRLEMU, jenž tvrdou ránou z první propálil Fernandeze.
    64.
     
    64
    Tak to je ale sporný okamžik! Bartra v důležitém okamžiku podklouzl a ztratil míč, v pokutovém území se jej následně zmocnil Lindner, jehož posléze Bartra od balón odstavil dost sporným zákrokem. Tohle se dost možná dalo pískat.
     
    62
    Střídání v týmu SF Lotte: ze hřiště odchází Dej, přichází Heyer.
    Christian Pulisic (DOR) - 0:1
     
    57
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Dembélé takřka sám proběhl od středového kruhu k hranici pokutového území, kde zpomalil a přesně načasovanou přihrávkou vybídl k průniku CHRISTIANA PULISICE, jenž se rázem ocitl sám proti brankáři, kterého překonal střelou mezi nohy.
    49.
     
    49
    Dembélého kolmice napříč velkým vápnem našla Kagawu, jehož střelu vzápětí vyrazil Fernandez perfektně nohou na rohový kop!
     
    46
    Střídání v týmu SF Lotte: ze hřiště odchází Langlitz, přichází Steinhart.
     
    45
    V samotném závěru prvního dějství vidí žlutou kartu ještě obránce Langlitz, jenž v předchozím zmiňovaném souboji zcela zbytečně sestřelil Dembélého po odehrání balónu.
    39. Castro (DOR)
     
    39
    Další žlutá karta pro hosty! Castro rychlostně nestačil na rozběhnutého Pirese-Rodriguese, kterému zezadu musel podrazit nohy. Z opakovaného záběru se ale spíše zdá, že domácí hráč spadl takřka sám.
    24.
     
    24
    Neidhart u postranní čáry ztratil balón, čehož využil Pulisic, jenž pohotově posunul přes Dembélého míč na Guerreira. Guerreiro zkusil své střelecké štěstí, avšak vyslal pouze razantní střelu vedle pravé tyče.
    19.
     
    19
    Obrana Dortmundu by si měla rozhodně dávat větší pozor! Pires-Rodrigues nadýchaným centrem našel Freibergera, jenž se ocitl před hranicí velkého vápna v poměrně slibné palebné pozici. Bohužel se nechal rozhodit dobíhajícím Bartrou, a tak pouze poslal míč vysoko nad bránu.
    11.
     
    11
    Parádní zákrok Burkiho! Defenziva Borussie po rozehraném rohovém kopu naprosto selhala a nechala jít Wendela samotného na bránu, gólman hostí však zmenšil střelecký úhel a svou levačkou skvěle vytěsnil letící balón.
     
    8
    První žlutá karta zápasu na sebe nenechala dlouho čekat! Guerreiro velmi okatě podrazil rozběhnutému Rosingerovi nohy a zaslouženě vidí karetní napomenutí.

    Petr Hluchý

    Góly: 57. Pulisic, 66. Schürrle, 83. Schmelzer

    Karty:   45. Langlitz (LTT), 89. Pires-Rodrigues (LTT) – 8. Guerreiro (DOR), 39. Castro (DOR)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:14. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 5:7. Fauly: 15:8.
    SF Lotte: Fernandez – Langlitz (46. Steinhart), Rahn, Nauber (C), Neidhart – Wendel (73. Tankulic) – Dej (62. Heyer), Pires-Rodrigues – Freiberger, Rosinger, Lindner
    Náhradníci: Buchholz – Granatowski, Heyer, Kaffenberger, Sane, Steinhart, Tankulic

    Borussia Dortmund: Burki – Piszczek, Ginter, Bartra – Castro (86. Isak) – Pulisic (82. Mor), Dembele, Guerreiro (71. Merino), Schmelzer (C) – Kagawa, Schürrle
    Náhradníci: Weidenfeller – Durm, Isak, Merino, Mor, Passlack, Sahin

    Rozhodca: Brych – Borsch, Lupp