Valencia – Gijón 1:1 (kon.) | Sevilla – Leganés 1:1 (kon.) | Malaga – Alavés 1:2 (kon.)
Granada – Atlético Madrid 0:1 (kon.)
koniec
FC Sevilla
1:1 (1:1)
CD Leganés
cz Sobota 11.03.2017, 16:15Španielska LaLiga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu španělské La Ligy mezi týmy Sevilla FC a CD Leganés. Utkání začíná v 16:15 a u jeho sledování Vám přeji hezkou zábavu.
     
    Sevilla FC

    Sevilla letos poměrně zdatně sekunduje Realu i Barceloně a po šestadvaceti zápasech si s celkovým ziskem 56 bodů drží 3. místo v soutěži.
    Navíc si počíná velmi dobře v ofenzivní i defenzivní činnosti. Doposud totiž vstřelila 50 branek a pouze 30 inkasovala, a tudíž v obou směrech patří k nejlepším celkům ligy.
    Také na vlastním stadionu se jim daří vskutku výborně. 31 bodů z dvanácti duelů jim zaručuje 3. místo v tabulce domácích týmů.

    Posledních pět ligových utkání

    6.3.2017 Alaves – Sevilla 1:1
    2.3.2017 Sevilla – Bilbao 1:0
    25.2.2017 Betis – Sevilla 1:2
    18.2.2017 Sevilla – Eibar 2:0
    12.2.2017 Las Palmas – Sevilla 0:1
     
    CD Leganés

    Leganés se pohybuje ve spodních vodách La Ligy. Z šestadvaceti duelů vytěžil jen 24 bodů, které mu zajišťují až 17. místo v Primera Division.
    Jejich velkou slabinou je jednoznačně útok. V dosavadním průběhu totiž nastříleli jen 21 branek a jsou nejhorším týmem soutěže.
    Na trávnících soupeře ovšem patří k průměru španělské ligy, jelikož ve třinácti střetnutích posbírali 11 bodů, které jim zajišťují 11. místo v tabulce venkovních týmů.

    Posledních pět utkání

    4.3.2017 Leganés – Granada 1:0
    28.2.2017 Valencia – Leganés 1:0
    25.2.2017 Leganés – La Coruňa 4:0
    19.2.2017 Barcelona – Leganés 2:1
    12.2.2017 Leganés – Gijón 0:2
     
    Poslední vzájemné utkání

    15.10.2016 Leganés – Sevilla 2:3
     
    Úvodní sestavy:

    Sevilla FC: S. Rico – Rami, Carriço, Lenglet – Kranevitter – Mariano, F. Vázquez, Sarabia – W. Montoya, Jovetić, Correa.
    Náhradníci: Soria – Iborra, Vietto, Ben Yedder, N'Zonzi, Escudero, Ganso.

    CD Leganés: Herrerín – Bustinza, Mantovani (C), Siovas, Tito – Morán, R. Pérez – El Zhar, Gabriel, Szymanowski – Guerrero.
    Náhradníci: Champagne – Machís, Díaz, Insua, Unai López, Samu García, Luciano.

    Rozhodčí: González – Sánchez, Martínez.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu měli hosté a po chvilce se odhodlali k dlouhému nákopu vpřed. Jejich hráči byli poté faulováni. Konkrétně se provinil Lenglet a Leganés má k dispozici zajímavou standardku.
     
    2
    Gabriel poslal velmi povedenou střelu, kterou dokázal obstřelit zeď. Sergio Rico měl co dělat, aby jeho střelu vyrazil.
     
    3
    Leganés právě vstřelili branku!
    To je úvod jako hrom v podání hostů! Centr z levé strany našel na zadní tyči El Zhara, který se poté prosadil proti svému strážci a přihrávkou pod sebe našel na malém vápně GABRIELA, jenž uklidil míč k vzdálenější tyči domácí brány.
    3. Gabriel (LGS) - 0:1
     
    5
    Sevilla se snaží okamžitě odpovědět. Jejich snahy jsou nyní zastaveny jen za cenu rohového kopu.
     
    6
    A mohlo být vyrovnáno! Rohový kop se Seville sice nevydařil, ale akce pokračovala a z pravé strany si centr našel hlavu Correy, který poslal míč jen těsně nad bránu.
     
    7
    Útočného faulu se dopustili nyní hráči Leganés. Sevilla má tedy dostatek času rozehrát míč na vlastní polovině.
     
    9
    Po levé straně nyní zatáhl míč Franco Vasquéz, avšak jeho centr byl velmi nepovedený a šel přímo do rukavic hostujícího brankáře.
     
    10
    Obránci Sevilly zatím působí, jako by byli ještě v šatně! Na pravé straně zůstal úplně osamocený Nabil El Zhar, který postupoval sám na Rica. Hostující hráč se pokusil o chytrý lob, kterým přehodil jak domácího brankáře, tak i bránu Sevilly! Obrovská škoda pro Leganés.
     
    12
    Rubén Peréz neprožívá příliš radostné chvilky. Po střetu s protihráčem zůstal ležet na hrací ploše, ale po chvilce se zvedá a vypadá to, že bude v pořádku.
     
    13
    A další zajímavá pozice pro Leganés. Na levé straně měli hosté dostatek času k centru, který našel mezi penaltou a malým čtvercem Mantovaniho, jenž z první trefil pouze náruč Sergia Rica.
     
    14
    Sevilla to nyní přehnala s tlakem v pokutovém území a hlavní rozhodčí zapískal útočný faul, po kterém bude rozehrávat Herrerín.
     
    16
    Sevilla ovšem v posledních okamžicích kombinuje na polovině soupeře, který však domácí nepouští do zakončení, tedy alespoň ne prozatím.
     
    17
    Teď ovšem bude Sevilla zahrávat přímý volný kop z levé strany po faulu pravého beka Leganés.
     
    18
    Do pokutového území směřoval dobrý centr, který se snášel přímo na malé vápno. Hostující obrana si i přes drobné obtíže dokázala poradit.
     
    19
    Signalizovanou výhodu po faulu na půlce Leganés nevyužil a z rychlého brejku tak velmi rychle sešlo. Útočnou aktivitu nyní může tedy vyvíjet opět Sevilla.
     
    20
    El Zhar je dnes zatím velmi aktivní. Teď se opět prodíral do šestnáctky domácích, kteří však situaci zvládli a hostujícího hráče odzbrojili.
     
    21
    Tohle vypadalo na faul v podání hostů. Rozhodčí však byl jiného názoru a nedovolený zákrok neodpískal. Podobnou situaci pustil i na druhé straně a u míče je tak znovu Sevilla.
     
    22
    Sergio Rico musel pro míč vyběhnout až na kraj pokutového území, aby u něj byl dříve než Gabriel. Domácí brankář poté posílá balón na kopačky svých spoluhráčů.
     
    23
    Sevilla se zatím marně snaží najít nějakou skulinku v obraně Leganés, ale zatím si hostující obrana počíná na výbornou.
     
    24
    Stevan Jovetić hlavičkoval trochu v záklonu a podle toho to také dopadlo. Jeho pokus neměl potřebnou razanci a navíc letěl mimo bránu Herrerína.
     
    25
    Hodně prostoru měl nyní před sebou Jovetić, který se odhodlal ke střele z 25 metrů. Ta ale nebyla příliš prudká a Herrerín ji bez problémů sebral do svých rukavic.
     
    26
    Výborně si nyní počínali napadající hráči Leganés, jenž připravili o míč svého soupeře na polovině hřiště.
     
    27
    Veškeré dění se stěhuje do pokutového území Sevilly, protože bude následovat přímý volný kop z pravé strany.
     
    28
    Další pěkný centr mířil do nitra domácí šestnáctky. Domácí míč odvrátili pouze k El Zharovi, jenž ovšem svou střelu bez přípravy poslal vysoko nad.
     
    29
    Correa byl zastaven čistě, ale Sevilla bude mít k dispozici rohový kop.
     
    29
    Hosté se ovšem bez problémů ubránili a následný centr sebral do svých rukavic brankář Herrerín.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a skóre utkání je zatím velmi překvapivé. Hosté totiž vedou 0:1, ale nutno podotknout, že zcela zaslouženě.
     
    32
    Domácí publikum už se radovalo z vyrovnávací branky, ale zbytečně. Centr z levé strany sice dostal hrudí za brankovou čáru jeden ze sevillských, avšak pomezní sudí odmával ofsajd. Opakovaný záběr ovšem odhalil, že se o nedovolené postavení nejednalo a Seville tak byl upřen regulérní gól.
     
    34
    Znovu je tady slovo pro domácí. Zajímavá standardní situace z pravé strany pro Sevillu.
     
    35
    Iago Herrerín ovšem dokázal míč vyboxovat a následnou střelu zpota šestnáctky zastavili hostující hráči.
     
    36
    Poté se ještě Lenglet dopustil útočného faulu při souboji s Herrerínem, který za malou chvíli uvede míč do hry.
     
    37
    Hostům se po ztrátě domácích nepodařila přihrávka na polovině hřiště a dopředu tak mohou postupovat zase hráči Sevilly.
     
    38
    Další nepovedená kombinace u střídaček v podání domácích. Trenér Sevilly již poslal rozcvičovat hráče z běžné základní sestavy a je tedy možné, že se v druhé půli dočkáme určitých změn.
     
    39
    Dlouhý nákop domácího celku nikdo nezasáhl a míč doputoval do zámezí. Následuje odkop od brány Leganés.
     
    40
    Gabriel se s míčem nepáral a napálil jej na bránu z dobrých 25 metrů. Bohužel pro něj a jeho tým jen do míst, kde byl připraven Sergio Rico.
     
    41
    Domácí hra zatím není vůbec dobrá. Nedaří se jim vůbec přechod do útočné fáze, což musí určitě zlepšit, pokud budou chtít v dnešní duelu vyhrát.
     
    43
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Tak jako by hráči domácích četli můj předchozí příspěvek a ukázali, že jim pohledná kombinace není cizí! STEVAN JOVETIĆ hezkou narážečkou s Vázquezem vyřadili ze hry hned šest obránců Leganés a bývalý útočník Fiorentiny a Manchesteru City poté postupoval sám na bránu hostů. S trochu štěstí dokázal obejít Herrerína a uklidit míč do prázdné brány.
    43. Stevan Jovetić (SEV) - 1:1
     
    45
    Poločas se již v poklidu dohrává a pravděpodobně už se nic nestane.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou úvodní půli duelu. Do ní vstoupili lépe hosté, kteří zaskočili domácí obranu hned ve 3. minutě, kdy dokázal míč z malého vápna usměrnit za záda Sergia Rica Gabriel. Obrana Sevilly působila v první půlhodině velmi nejistě, ale Leganés nedokázalo své další šance proměnit. V 32. minutě byl domácím upřen regulérní gól poté, co byl chybně odmáván ofsajd zakončujícímu hráči Sevilly. Chuť si ovšem poté napravili krátce před poločasem. Ve 43 minutě převedli Vázquez a zakončující Stevan Jovetić krásnou narážečku a útočník domácích se již potom proti Herrerínovi nemýlil. Oba soupeři se tak rozešli do kabin za stavu 1:1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:16 .
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Walter Montoya, přichází Luciano Vietto.
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Clément Lenglet, přichází Steven N'Zonzi.
     
    47
    Druhý poločas začali aktivněji hosté, kterým měl jejich trenér určitě co říct. Ke střele z 20 metrů napřáhl Correa, ale mířil pouze doprostřed brány, kde byl připravený Herrerín.
     
    48
    Další střela Correy zastavil hlavou hostující obránce. Herrrerín se tak vzduchem proletěl marně.
     
    49
    A do třetice Correa. Tentokrát už se míč dostal k Herrerínovi, který ovšem nepříliš prudkou střelu zlikvidoval.
     
    50
    Nepřesná přihrávka stojí Leganés míč. Domácí budou tedy na své polovině mít k dispozici autového vhazování.
     
    52
    Mariano nedokázal z pravé strany odcentrovat, ale domácí pokračují v kombinaci na útočné polovině.
     
    53
    Po faulu na Mantovaniho měli hosté k dispozici standardní situaci, se kterou si však Sevilla bez potíží poradila a dostala míč do bezpečí.
     
    55
    Jako blesk z čistého přišla gólová šance hostů! Tito nacentroval z levé strany a uvnitř pokutového území prodloužil El Zhar míč za na Guerrera, který byl na zadní tyči úplně sám, avšak svou střelou z voleje minul bránu Sergia Rica.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Pablo Sarabia (Sevilla FC).
     
    57
    Hosté se nyní zlobí na sudího, že neodpískal rohový kop v jejich prospěch. Podle opakovaného záběru byla zloba hráčů Leganés oprávněná.
     
    58
    Teď už to však po dalším zásahu domácí obrany bude roh pro Leganés.
     
    59
    Titův pokus ovšem minul bránu Sevilly a Sergio Rico bude odkopávat od své brány.
     
    60
    A ani nyní nejsou hosté spokojeni s verdiktem sudího, který neodpískal jasný faul na Tita. Leganés může trochu cítit křivdu.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Gabriel (CD Leganés).
     
    62
    Szymanowski se dostal k odraženému míči, ale zpoza šestnáctky poslal svůj pokus vysoko nad. Následovat bude odkop od brány Sergia Rica.
     
    63
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Alexander Szymanowski, přichází Darwin Machís.
     
    64
    Velice zajímavá standardka z levé strany pro Sevillu. Jak s ní domácí naloží?
     
    65
    Nenaložili s ní vůbec dobře. Hosté dokázali odhlavičkovat míč do bezpečí a poradili si i s následným centrem z pravé strany.
     
    66
    Vynikající práce Gabriela, který vybojoval míč na polovině hřiště a spolu se svým spoluhráči mohl postupovat do brejku. Hostující útočník ovšem poté pokazil svůj dloubáček za obranu, čímž celou akci pokazil.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Martín Mantovani (CD Leganés).
     
    68
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Miguel Ángel Guerrero, přichází Luciano.
     
    69
    Stevan Jovetić poslal míč z nařízené standardky s pomocí teče jen nad bránu. Následovat ale bude rohový kop.
     
    69
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Franco Vázquez, přichází Vicente Iborra.
     
    70
    Velká smůla pro Leganés! Hosté podnikli rychlý kontr, který vedl střídající Luciano. Nová hráč na hřišti se rozhodla k lobu z 25 metrů, ale svůj pokus nevměstnal mezi tři tyče.
     
    71
    Od poloviny hřiště budu hosté zahrávat přímý volný kop. Dění se tedy stěhuje k pokutovému území Sevilly.
     
    72
    Domácí se však zvládli ubránit a mohou tak spěchat kupředu. Běží nám již 72. minuta a čas se Seville velmi rychle krátí.
     
    73
    Příliš dlouhý balón na Mariana, který za ním běžel marně. Leganés bude na své polovině vhazovat.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Matías Kranevitter (Sevilla FC).
     
    75
    Znovu bude rušno před Ricem, protože Leganés zahrává další přímý volný kop z levé strany.
     
    76
    Ovšem ani z něj nedokázali hosté zahrozit. Obrana Sevilly zapracovala totiž výborně a míč dostala do bezpečné vzdálenosti od své brány.
     
    77
    Domácí publikum se nyní dožadovalo odpískání pokutového kopu, ale sudí po chvilce odpískal nedovolený zákrok Seville.
     
    78
    Leganés má další výhodu standardky. Tentokrát z levé strany z blízkosti pokutového území.
     
    79
    Ale ani tentokrát se nenechala defenzíva Sevilly zaskočit a míč odkopla do zámezí.
     
    80
    Je před námi poslední desetiminutovka a Sevilla kombinuje na útočné polovině, ale času už jí příliš nezbývá.
     
    81
    Ale domácí nesmí zapomínat ani na obranu! Machís měl trochu prostoru na levé straně a postupoval do šestnáctky. Jeho střela na zadní tyč byla ovšem hodně nepřesná. To bylo varování pro Sevillu.
     
    82
    Další rozčarování na straně domácích. Pomezní sudí správně odmával ofsajd a může mít tak svědomí čisté.
     
    84
    Seville se nepodařil nákop dopředu, který hosté bez problémů zneškodnili a mohou postupovat do útoku.
     
    85
    Také Leganés se dožadoval penalty po střetu v pokutovém území, avšak ani tentokrát se penalta nekoná.
     
    86
    Vietto mohl spěchat do šestnáctky, ale míč si v poslední chvíli ukopl a ten doputoval až do zámezí. Herrerín bude tedy odkopávat od své brány.
     
    88
    N'Zonzi se neohroženě vrhl do souboje v pokutovém území Leganés. Míč ovšem poslal nad bránu hostů a Herrerín s rozehrávkou nikterak nespěchá.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Rubén Pérez (CD Leganés).
     
    90
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Gabriel, přichází Pablo Insua.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    90+2
    Hosté navíc rozehrávají standardku poblíž pokutového území Sevilly.
     
    90+2
    Rico sebral míč ze vzduchu, ale na další útok domácích to již nevypadá.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Právě skončilo utkání mezi týmy Sevilla FC a CD Leganés. Po brankách Gabriela a Stevana Jovetiće se za stavu 1:1 šlo do poločasu druhého. V něm už byl výkon domácích o poznání lepší, avšak i v této části si vypracovali více šancí hosté. Ti však nedokázali ani jednu proměnit, ale i přesto mohou být spokojeni. Za remízu 1:1 totiž berou velmi cenný bod.
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký zbytek dne a u dalších on-line přenosů na shledanou. (18:27:22)

    Radomír Fukala

    Góly: 43. Jovetić (F. Vázquez) – 3. Gabriel (El Zhar)

    Karty:   57. Sarabia (SEV), 75. Kranevitter (SEV) – 61. Gabriel (LGS), 67. Mantovani (LGS), 89. R. Pérez (LGS)


    FC Sevilla: S. Rico – Rami, Carriço, Lenglet (46. N'Zonzi) – Kranevitter – Mariano, F. Vázquez (69. Iborra), Sarabia – W. Montoya (46. Vietto), Jovetić, Correa.
    Náhradníci: Soria – Iborra, Vietto, Ben Yedder, N'Zonzi, Escudero, Ganso.

    CD Leganés: Herrerín – Bustinza, Mantovani (C), Siovas, Tito – Morán, R. Pérez – El Zhar, Gabriel (90. Insua), Szymanowski (63. Machís) – Guerrero (68. Luciano).
    Náhradníci: Champagne – Machís, Díaz, Insua, Unai López, Samu García, Luciano.

    Rozhodca: González – Sánchez, Martínez