Valencia – Gijón 1:1 (kon.) | Sevilla – Leganés 1:1 (kon.) | Malaga – Alavés 1:2 (kon.)
Granada – Atlético Madrid 0:1 (kon.)
koniec
Malaga CF
1:2 (0:1)
Deportivo Alavés
Sobota 11.03.2017, 18:30Španielska LaLiga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto on-line textového prenosu! V ňom sa spoločne pozrieme na stretnutie, v ktorom mužstvo Málaga CF privíta na svojom štadióne mužstvo Deportivo Alavés. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:30!

    Cez víkend opäť pokračuje Španielska Primera Division, na pláne je 27.kolo. V ňom sa proti sebe stretnú mužstvá, ktoré sa nachádzajú v rozdielnych pozíciach.

    Málaga CF:
    Domáci celok sa aktuálne nachádza na 15. mieste! Na svojom konte majú domáci futbalisti momentálne 26 bodov, ktoré získali za 6 výhier a 8 remíz, v 12 zápasoch Málaga nebodovala. Posledná forma domácich nie je vôbec priaznivá, v minulom kole Málaga prehrala na pôde Athletic Bilbao tesne 1:0.

    Deportivo Alavés:
    Hosťujúci celok sa aktuálne nachádza na 11. mieste! Na svojom konte majú hostia momentálne 34 bodov, ktoré získali za 8 výhier, 10 remíz a v 8 zápasoch sa hosťom bodovať nepodarilo. Posledná forma hostí je celkom priaznivá, v minulom kole Deportivo remizovalo doma s FC Sevilla 1:1.

    Favorit:
    Podľa papierových predpokladov by sa tejto úlohy mali zhostiť hostia.
     
    Úvodné zostavy:

    Málaga CF: Kameni – Rosales, L. Hernández, Demichelis, Miguel Torres – Keko, Camacho (C), José Rodríguez, G. Castro – Charles, Sandro Ramírez

    Náhradníci: Bojko – D. Llorente, J. P. Carlos, Santos, Duda, En Nesyri, Ontiveros

    Deportivo Alavés: Pacheco – Femenía, Laguardia, Feddal, Carnero García – M. Llorente, García (C) – Toquero, Camarasa, I. Gómez – Deyverson

    Náhradníci: Ortolá – Ely, Ó. Romero, D. Torres, Méndez, Vigaray, Katai

    Rozhodca: Alberto Undiano Mallenco – Roberto Alonso Fernández, Jesús Zancada Lobato
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia sa po rozohrávke dostali na polovicu súpera, lenže hlavný arbiter okamžite rieši nejaký problém a tak beží za jedným z trénerov. Hra ale po niekoľkých sekundách plynulo pokračuje.
     
    2
    Rosales sa sprava dostal až na hranicu šestnástky súpera, lenže tam o loptu prišiel. Tá sa následne dostala do stredu poľa.
     
    3
    Prvý priamy kop dostali k dispozícii domáci, lenže Chory Castro centroval hrôzostrašne ďaleko od brány.
     
    5
    Ibai Gómez vymyslel krásnu kolmicu na hrot ofenzívy, lenže Deyverson dostal loptu na päty a tak sa k nej nemohol dostať.
     
    6
    Ibai Gómez krásnou pätičkou na krídle vysunul do otvoreného priestoru Garcíu, ktorý centrom našiel hlavu Deyversona. Brazílčan mieril vedľa.
     
    7
    Alavés drží loptu v strede poľa a dostáva sa do hry, pretože niekoľko málo úvodných minút bolo v znamení Málagy.
     
    8
    Málaga na polovici súpera, lenže ďaleko od brány. Ružové dresy hráčov Alavésu dobre dostupujú súperov.
     
    9
    Center Choryho Castra našiel iba hráčov súpera, takže do žiadneho zakončenia sa futbalisti Málagy nedostali.
     
    10
    Laguardia mal prácu so Sandrom Ramírezom, ale loptu dokázal dostať preč. Následne ešte z druhej vlny dobre pálil José, Pacheco na svojho bývalého spoluhráča z béčka Realu Madrid stačil.
     
    12
    Domáci sa s problémami dostali do šestnástky súpera, lenže tam prišli ďalšie problémy. Ramírez pri spracovaní spadol a tak zakončoval vedľa.
     
    13
    Nepresnosť na domácej strane berie Málage loptu. Camachov pas do krídla pre Rosalesa bol totiž pridlhý.
     
    14
    Chory Castro musel byť na pravom krídle zdvojený, ale aj tak sa dostal k centrovanej lopte. Tá bola nakoniec zrazená a končí rohovým kopom.
     
    15
    Práve Castro aj centroval, avšak poslal nízky pas a tak sa hostia dostali do kontry. Tá skončila v strede poľa po nepresnej prihrávke.
     
    16
    Akcia Alavésu na ľavej strane bola zastavená odkopom Torresa za autovú čiaru. Málaga sa tak môže sformovať pod loptou.
     
    18
    Veľmi nebezpečná strela zatiaľ aktívnejšej Málagy letela k žrdi brány Pacheca, ale ten sa dokázal blysnúť skvelým zákrokom a znemožniť domácim skórovať.
     
    20
    Camarasa sa hnal za loptou, po kontakte na hranici šestnástky spadol, lenže pokutový kop sa nepískal.
     
    21
    Center Torresa zľava našiel iba hlavu pripraveného Garcíu, ktorý odvrátil pred dobiehajúcimi futbalistami domáceho celku.
     
    22
    Málaga je stále aktívnejšie na lopte a tým pádom má viac starostí defenzíva Deportiva.
     
    23
    Pokus o rýchlu akciu sa Camarasovi nepodaril, nakoľko ho veľmi dobre dostúpil Camacho a aj napriek faulu snahu súpera zastavil.
     
    24
    Alavés sa postupne dostáva smerom k bráne protivníka, ale ide to veľmi pomaly, keďže hráči domáceho celku sú pod loptou veľmi dobre sformovaní.
     
    26
    Camacho sa dostal k hlavičke po tom, ako obdržal center sprava a presadil sa cez Hernándeza. Jeho zakončenie ale našlo stred brány, kde bol Pacheco.
    26.
     
    27
    Charles je dnes aj napriek ofenzívnej snahe domácich v tomto zápase zatiaľ bez výraznejšej pripomienky svojej osoby. Teraz sa ukázal faulom v strede poľa.
     
    28
    Laguardia išiel do riskantného sklzu proti unikajúcemu Castrovi. Nakoniec sa stopérovi Deportiva podarilo odpratať loptu na aut. Následný center chytil Pacheco.
     
    29
    Zablokovaná strela prináša rohový kop pre Deportivo Alavés, ktoré stále čaká na nejakú vážnejšiu šancu. Tá neprišla ani teraz, keďže pas bol pridlhý.
     
    30
    Vyzeralo to na peknú rýchlu krídelnú akciu Alavésu, avšak Camarasa sa nedohodol s Femeniom, takže prihrávka smerovala do ofsajdu.
     
    31
    Posledné desiatky sekúnd patria hosťom a budú minimálne aj ďalšie, pretože Rosales fauloval na vlastnej polovici.
     
    32
    Ibai Gómez poslal dlhý center, ktorého sa v šestnástke nedotkol nik, čo takmer zmiatol Kameniho na bránkovej čiare. Africký brankár nakoniec loptu skrotil.
     
    33
    Laguardia fauloval v strede poľa. Síce nechcel. ale nakoniec sa z toho vykľul nevinný taktický zákrok.
     
    34
    García bol pri vlastnej bránkovej čiare rýchlejšie, ako Keko a práve od tohto hráča Málagy ide lopta za čiaru. Odkop od brány Pacheca.
     
    35
    Keko znova v akcii, ale jeho center na Sandra Ramíreza neprešiel. Málaga ostane vpredu vďaka autu. Po ňom už však prišiel odkop.
     
    36
    Po niekoľkých súbojoch v strede poľa sa lopta dostala na hosťujúce kopačky a Raúl García dlhým centrom hľadal úplne voľného Toquera pred Kamenim. Skúsený Španiel ale nedokázal zmeniť smer centru.
     
    38
    Kameni sa ocitol mimo svojho pokutového územia, pretože Demichelis poslal hroznú malú domov. Kamerunčan však roh neodvrátil.
     
    39
    Tím Alavés práve strelil gól!
    Zbytočný roh a teraz aj gól z vôbec prvej šance hostí. Centrovanú loptu Laguardia nezakončil poriadne, ale našiel miesto, kde stál ZOUHAIR FEDDAL a ten zblízka prekonal Kameniho.
    39. Zouhair Feddal (DAL) - 0:1
     
    40
    Niečo málo cez päť minút pred koncom polčasu sme sa dočkali presného zásahu, ktorý môže tomuto zápasu určite iba pomôcť.
     
    41
    Hostia dostali k dispozícii priamy kop, lenže centrovaný pas z krídla smerujúci do veľkého klbka hráčov bol odvrátený do stredu poľa.
     
    42
    Rosales dostal priestor a odcentroval na hranicu malého vápna, kde si okrem Charlesa nabehol aj Miguel Torres. Práve tento krajný obranca hlavičkoval z perfektnej pozície, no len do Pacheca.
     
    43
    Odpoveď Málagy sa nechce dostaviť, domáci majú po inkasovanom góle problém sa vôbec usadiť na polovici súpera.
     
    44
    Teraz sa o to síce snažili, lenže po nejakej polminúte prišla nepresná prihrávka na hrot ofenzíva a lopta putovala k Pachecovi.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom dejstve sme veľa šancí nevideli. Domáci mali jednu výraznú a hostia z rovnakého počtu skórovali, takže z kabín idú spokojnejší oni,
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Keko, prichádza Javier Ontiveros.
     
    47
    Ontiveros sa mohol predviesť krátko po príchode na ihrisko, ale po rohovom kope, keď sa dostal k strele, namieril len do miest, ktoré pokryl Pacheco.
     
    48
    Ďalšia práca pre gólmana Alavésu. Tentoraz to skúsil Chory Castro spoza šestnástky, no znova nepochodil.
     
    49
    Ibai Gómez bol síce dvojicou súperov vytlačený až k rohovej zástavke, ale dokázal sa pokúsiť o center a vybojoval rohový kop.
     
    50
    Po rozohrávke na krátko prišiel pretiahnutý center padajúcu na zadnú tyč, kde zakročil brankár Málagay Kameni.
     
    51
    Chory Castro vybojoval priamy kop pre svoj tím, keď si vypýtal faul na polovici súpera od Marcosa Llorenteho.
     
    52
    Po centri Sandra Ramíreza sa síce k hlavičke dostal Ontiveros, no bol v záklone a tak dokázal loptu nasmerovať mimo priestoru troch žrdí.
     
    53
    Feddal zasiahol nohou oblasť brucha na tele Camacha, ktorý spadol na zem, ale v poriadku pokračuje v hre.
     
    54
    Alavés sa drží na lopte, lenže domáci hráči súperov veľmi dobre vytláčajú z vlastnej polovice tak, že zahrať si musel aj brankár Pacheco.
     
    55
    Center Choryho Castra zľava sa tomuto šikovnému záložníkovi vôbec nevydaril, nakoľko nenašiel nikoho, iba priestor za bránou.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Zouhair Feddal (Deportivo Alavés).
     
    58
    Chory Castro sa dostal k zakončeniu z hranice šestnástky po tom, ako si zasekol Laguardiu. Jeho pokus tesne nad zemou končí niekoľko centimetrov vedľa žrdi.
    58.
     
    59
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Miguel Torres, prichádza Juan Pérez Carlos.
     
    60
    Hodina hry za nami a stále platí, že jediný strelcom je stopér Feddal, ktorý teda stanovil skóre na terajších 0:1, čo sa ale za najbližšiu polhodinu môže zmeniť.
     
    61
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Gaizka Toquero, prichádza Edgar Méndez.
     
    63
    Domáci sa postupne dostávali dopredu, až zľava prišiel center na zabudnutého Ontiverosa, lenže mladý futbalista z voleja nenamieril presne.
     
    64
    Málaga sa začína dostávať do stereotypu, kedy sa jej nedarí prepracovať sa do nejakých šancí alebo už ani presných zakončení.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Ignacio Camacho (Málaga CF).
     
    66
    Ibai Gómez sa postavil k priamemu kopu asi 30 metrov od brány Kameniho. Nepokúsil sa o strelu, ale prihrávku za obranu, na čo nereagoval nik.
     
    67
    Sandro Ramírez sa z protiútoku dostal do obrovskej šance, pretože z mierneho uhlu strieľal osamotený smerom na bránu Pacheca. Toho prekonal, lenže opečiatkoval tyčku. Charlesovi následne lopta preskočila nohu.
    67.
     
    68
    Na trávniku ostáva sedieť jeden z hosťujúcich hráčov, hlavný arbiter ukazuje nosidlá, takže sa bude asi striedať.
     
    69
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Raúl García, prichádza Carlos Vigaray.
     
    71
    Málaga dala gól!
    Domáci sa dočkali vyrovnania, keď na kolmicu do šestnástky najlepšie zareagoval JUAN PÉREZ CARLOS, ktorý sa ocitol medzi obranou a Pachecom a skóroval.
    71. Juan Pérez Carlos (MLG) - 1:1
     
    72
    Hosťom sa to za dve minúty začalo rúcať. Najskôr inkasovali a následne sa nechal vylúčiť stopér Feddal, ktorý jednu žltú mal a teraz po faule na Charlesa vidí aj druhú.
     
    73
    Domáci zacítili šancu a snažia sa využiť svoju presilovku čo najrýchlejšie, ale tentoraz si Sandro Ramírez pomohol faulom.
     
    74
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Ibai Gómez, prichádza Rodrigo Ely.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Martín Demichelis (Málaga CF).
     
    76
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Sandro Ramírez, prichádza Youssef En Nesyri.
     
    78
    Po rohovom kope sa hráči Málagy nedostali do zakončenia a navyše a si pomohli ofenzívnym faulom.
     
    79
    Alavés po dlhšom čase vyviezol loptu pred šestnástku súpera, lenže tam prišiel faul a tak sa znova dopredu roja hráči Málagy.
     
    80
    Posledných desať minút plus nadstavený čas. Dokáže Málaga strhnúť vedenie na svoju stranu, alebo Alavés udrží remízu?
     
    81
    En Nesyri dostal loptu na hranicu päťky, ale bol takmer pri bránkovej čiare a navyše pálil z voleja, takže bránu trafiť nedokázal.
     
    83
    Ely zastavil akciu súpera pri postrannej čiare tak, že ešte aj získal autové vhadzovanie pre svoj tím. O to sa postaral Carlos.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Deyverson (Deportivo Alavés).
    84. Žltá karta
     
    85
    Charles si skvele nabehol na center na malé vápno, predskočil Laguardiu a hlavou na úrovni stopérovej nohy zakončoval, lenže nad bránu.
     
    86
    Kapitán hostí García si skvele zakryl loptu a na Josém vypýtal faul, takže môže nazbierať nejaké sekundičky. Alavés by bol s bodom za týchto okolností určite spokojný.
     
    87
    Vigaray našiel v šestnástke Mendéza, ktorý však nedokázal strelu nasmerovať medzi tri žrde a tak bránu Kameniho prestrelil.
     
    88
    Fernando Pacheco si musel dať pozor na projektil spoza šestnástky, no bol na správnom mieste. Charles ho teda nedokázal prekonať ani strelou k žrdi.
     
    89
    Pacheco s veľmi dôležitým zákrokom, pretože En Nesyri dostal loptu na malé vápno, kde bol úplne sám a hlavou ju usmernil smer brána, lenže odchovanca Realu Madrid neprekonal.
    89.
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+1
    Tím Alavés práve strelil gól!
    Šok z čistého neba, oslabení hostia možno rozhodli o troch bodoch. Striedajúci EDGAR MÉNDEZ vracia vedenie Alavésu po tom, ako kľučkou oklamal Hernándeza a vlastne nepodarenou strelou trafil medzi bližšiu žrď a Kameniho. Ten dnes nemal ani jeden zákrok, pričom dostal dva góly.
    90+1. Edgar Méndez (DAL) - 1:2
     
    90+3
    Málaga sa ešte snaží o záverečný tlak, ale nedarí sa jej dostávať sa pred bránu Pacheca.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Alavés si nakoniec vezie tri body, aj keď po zaujímavom priebehu. Do polčasu vyhrával, ale Málaga vyrovnala a hostia navyše prišili o stopéra. Striedajúci Méndez napriek tomu rozhodol v nadstavenom čase. (20:21:49)

    Matej Kubove

    Góly: 71. J. P. Carlos – 39. Feddal, 90+1. Méndez

    Karty:   65. Camacho (MLG), 75. Demichelis (MLG) – 56. Feddal (DAL), 84. Deyverson (DAL)   72. Feddal (DAL)


    Malaga CF: Kameni – Rosales, L. Hernández, Demichelis, Miguel Torres (59. J. P. Carlos) – Keko (46. Ontiveros), Camacho (C), José Rodríguez, G. Castro – Charles, Sandro Ramírez (76. En Nesyri).
    Náhradníci: Bojko – D. Llorente, J. P. Carlos, Santos, Duda, En Nesyri, Ontiveros.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Femenía, Laguardia, Feddal, Carnero García (69. Vigaray) – M. Llorente, García (C) – Toquero (61. Méndez), Camarasa, I. Gómez (74. Ely) – Deyverson.
    Náhradníci: Ortolá – Ely, Ó. Romero, D. Torres, Méndez, Vigaray, Katai.

    Rozhodca: Alberto Undiano Mallenco – Roberto Alonso Fernández, Jesús Zancada Lobato