Pittsburgh – Tampa Bay 5:2 (kon.) | Carolina – Arizona 2:4 (kon.) | Winnipeg – St. Louis 3:0 (kon.)
Chicago – NY Islanders 2:1 (2:0 po s.n.) | Calgary – Detroit 3:2 (po pr.) | Anaheim – Toronto 5:2 (kon.)
koniec po predl.
Calgary Flames
3:2 (2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)
Detroit Red Wings
cz Sobota 04.03.2017, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky NHL. V tomto zápase proti sobě nastoupí Calgary Flames a Detroit Red Wings
     
    Detroit Red Wings z posledních pěti zápasů vyhrál tři. V nájezdech porazil Washington Capitals 3:2, v prodloužení Vancouver Canucks 3:2 a Pittsburgh Penguins 5:2. Tým nestačil na St. Louis Blues 0:2 a New York Islanders 1:3.
     
    Calgary Flames z posledních pěti zápasů vyhrálo všech pět. Tým porazil v prodloužení Nashville Predators 6:5, Tampu Bay Lightning 3:2, Floridu Panthers 4:2, Carolinu Hurricanes 3:1 a v prodloužení Los Angeles Kings 2:1.
     
    Domácí jsou v tabulce Západní konference sedmí (24-10-4-26; 72 bodů). Hosté jsou ve Východní konferenci šestnáctí (14-11-10-26;60 bodů).
     
    Zápas za malý moment začne.
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Elliott (Ch. Johnson) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, Stone, Bartkowski, Engelland – J. Gaudreau, Monahan, Ferland – Tkachuk, Backlund, Frolík – Versteeg, S. Bennett, Brouwer – Bouma, Stajan, Callahan Chiasson.

    Detroit Red Wings: Mrázek (Coreau) – DeKeyser, Ouellet, Green, Kronwall, Jensen, Sproul – Tatar, Zetterberg, Mantha – Athanasiou, Nielsen, Sheahan – Abdelkader, Helm, D. Larkin – D. Miller, Glendening..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Hra je přerušena, vhazovat se bude ve středním pásmo, jako první se pokusili do útočného pásma dostat hosté.
     
    00:30
    Petr Mrázek musel hned z kraje zápasu zasahovat proti střele soupeře. Do zakončení se dostal Mikael Backlund. Český brankář připravený.
     
    01:13
    Sledujeme poklidný úvod zápasu, více ze hry mají doomácí hokejisté. Michael Stone se dostal do další střelecké pozice, brankář Red Wings byl pozorný.
     
    01:58
    Sean Monahan zkoušel kličku na útočné modré, což se mu nevyplatilo, neboť by se dostal do postavení mimo hru. Akce Flames tak končí.
     
    02:35
    Doomácí hokejisté se snaží něco vymyslet před brankou soupeře. Calgary se osvobozuje vyhozením přes všechny čáry. Vhazovat se bude v útočném pásmu Detroitu.
     
    03:00
    Henrik Zetterberg se probojoval do zakončení, s jeho pokusem neměl brankář Brian Elliott mnoho práce. Buly před jeho brankou. Následně se Nick Jensen dostal ke střele od modré. I tentokrát byl maskovaný muž na svém místě.
     
    03:40
    Michael Frolík si vybruslil do předbrankového prostoru a zakončoval. S jeho pokusem neměl Mrázek mnoho práce. Momentálně se snadněji do útočného pásma dostávají hokejisté Flames.
     
    04:27
    Hraje se zejména ve středním pásmu, hra se přelévá ze strany na stranu. Ani jeden tým se nemůže stabilněji usadit v útočné třetině.
     
    05:01
    Pět minut ze zápasu je pryč, sledujeme rychlý hokej, který se musí divákům líbit. Na vyloženou střeleckou pozici čekáme i nyní po akce Seana Monahana, kterou výborně zastavil Petr Mrázek.
     
    05:58
    Drew Miller byl volný na útočné modré, ale jeho spoluhráč puk raději nahodil do útočného pásma.
     
    06:55
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hostující celek se dostává do vedení. Anthony Mantha se dostal do zakončení, které nebylo přesné, následně se pak ke kotouči probojovat DARREN HELM, jehož povedený střelecký pokus se odrazil od tyčky a puk zapadl za brankovou čáru. Brian Elliott nedokázal zasáhnout. Asistence: Justin Abdelkader a Anthony Mantha.
    06:55 Darren HELM - 0:1
     
    07:46
    Mike Green se probojoval do zakončení, tentokrát už byl domácí brankář připravený, a tak puk ukryl do rukavice.
     
    08:15
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Andreas Athanasiou – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
     
    08:19
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Bleskově proměněná přesilová hra znamená, že je vyrovnáno. Domácí vyhráli buly v útočném pásmu, Brodie prodloužil na KRISE VERSTEEGA, jehož rána od modré čáry končí v brace. Petr Mrázek měl zakrytý výhled. Asistence: TJ Brodie a Sean Monahan.
    08:19 Kris VERSTEEG - 1:1
     
    09:03
    Přesilová hra pokračuje dál, domácí hokejisté jsou nastěhovaní v útočném pásmu a snaží se získat vedení zpět na svou stranu. Nyní ale hraje defenziva Red Wings zodpovědně.
     
    09:50
    Dylan Larkin velmi dobře přečetl domácí rozehrávku, a tak se na obranné modré dostal k puku, který tak mohl poslat do bezpečné vzdálenosti.
     
    10:17
    Sean Monahan tečoval střelu spoluhráče těsně před brankou, český brankář byl pozorný a s touto situací si poradit dokázal.
     
    10:46
    Čtyři střely v přesilovce vyslali na branku soupeře domácí, jedna se ujala, a tak je stav zápasu vyrovnaný.
     
    12:03
    Nyní se snaží hostující mužstvo hrát aktivněji, po střele Dannyho DeKeysera musel zasahovat brankář Brian Elliott. Následovat bude komerční přestávka.
     
    12:36
    Lance Bouma se dostal k zakončení po rychlé akci spoluhráčů, Petr Mrázek byl pozorný a s jeho zakončením si dokázal poradit na výbornou.
     
    13:07
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Niklas Kronwall vyrobil v obranném pásmu obrovskou chybu při rozehrávce. K puku se dosal MATTHEW TKACHUK, který si položil brankáře Red Wings a pohodlně skóroval. Bez asistence.
    13:07 Matthew TKACHUK - 2:1
     
    14:00
    Mike Green z vlastního obranného pásma zakládal útočnou akci, ve které pokračoval jeho spoluhráč. Hostující celek se však do výraznější střelecké pozice nedostal.
     
    14:34
    Sean Monahan se snadno probojoval do další velké šance, tentokrát byl pozorný český brankář, který dokázal i poněkud instinktivně puk vyrazit. Petr Mrázek nyní podržel své spoluhráče povedeným zákrokem. Hodně prostoru od hostující obrany dostávají domácí hráči.
     
    14:48
    Hra je přerušena, kotouč vypadl z hrací plochy. Vhazovat se tak bude před brankou domácích, Brian Elliott musí být pozorný, jeho spoluhráči souboj o puk prohráli.
     
    15:26
    Matt Bartkowski se probojoval do postavení mimo hru. Hra se posouvá do středního pásma. Sledujeme část hry, kdy se do popředí dostává poměrně hodně nepřesností na obou stranách.
     
    16:02
    Flames se snadno dostali přes střední do útočného pásma. Ke střele se už nikdo z domácího celku nedostal. Výborně zafungovala obrana Red Wings.
     
    16:43
    Dostáváme se do finální fáze první třetiny, něco málo přes tři minuty zbývá do konce prvního dějství. Více práce má Petr Mrázek v brance hostujícího celku.
     
    17:20
    Petr Mrázek si během krátké doby připisuje dva výborné zákroky. Český brankář nyní podržel své spoluhráče.
     
    18:00
    Probíhají poslední dvě minuty hry v první třetině. Ani jeden tým se nyní nemůže stabilněji usadit před brankou soupeře.
     
    18:51
    Johnny Gaudreau se dostal do postavení mimo hru, akce domácích tak končí bez zakončení. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    19:15
    Zakázané uvolnění se nepíská, hra pokračuje dál. Kotouč mají pod kontrolou hokejisté Red Wings, kteří se také dostali do útočného pásma.
     
    19:54
    Už se nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V sedmé minutě padla první branka zápasu. Od tyčky puk za brankovou čáru poslal Darren Helm. Rychle dokázali domácí odpovědět, v přesilovce se přesně z horní části kruhu trefil Kris Versteeg. Ve 14 minutě dokonali hokejisté Calgary obrat ve skóre. Po chybě Kronwalla se do zakončení dostal Matthew Tkachuk, který si poradil s brankářem Mrázkem. Po první třetině vedou domácí 2:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Zápas pokračuje druhou třetinou, aktivnější jsou v jejím úvodu domácí hokejisté, kteří si přinesli jednobrankové vedení.
     
    21:25
    První domácí formace se snaží něco vymyslet před brankou Petra Mrázka, který zasahovat nemusel, výborně šanci soupeře zablokovali obránci.
     
    22:34
    Dylan Larkin nahazoval kotouč na branku domácích. V předbrankovém prostoru se pohyboval další hráč Detroitu, který se pokoušel puk tečovat. To se mu však nepodařilo, a tak zasahuje Brian Elliott.
     
    23:57
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mark Giordano – 2 min., sekání).
     
    24:31
    Hostující celek hraje dobře přesilovou hru, rychle se dostal do útočného pásma, kde kombinuje. Do výraznějšího zakončení se však Detroit nedostal.
     
    25:15
    Anthony Mantha vystřelil od modré čáry, jeho pokus byl zablokovaný, brankář domácích tak zasahovat nemusel. Flames vyhazují přes všechny čáry.
     
    25:58
    Prakticky žádnou přímou střelu na branku nedokázali hostující hokejisté vyslat v přesilové hře. Domácí jsou v plném počtu.
     
    26:21
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Matthew Tkachuk – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    27:03
    Velmi podobná přesilovka jako ta předchozí. I tentokrát drží hostující hokejisté útočné pásmo, ale opět se nemohou probojovat do výraznější střelecké pozice.
     
    27:40
    Velmi dobře se domácí hokejisté brání, díky osobní obraně a aktivní hře na obranné modré nedávají soupeři příliš mnoho prostoru pro nějakou kloudnější akci.
     
    28:21
    Domácí v plném počtu. Hosté ani jednou nevystřelili v přesilovce.
     
    28:43
    Brian Elliott musel nyní nadvakrát zasahovat. Následně kotouč raději ukryl do rukavice, a tak je hra přerušena.
     
    29:42
    Sledujeme rychlý hokej, který nenabízí mnoho zajímavých šancí před brankami. Ani jeden celek se nemůže dostat stabilně do útočného pásma.
     
    30:01
    Dostáváme se do druhé poloviny druhé třetiny i zápasu, ve druhé třetině jsme viděli dvě přesilové hry, které se však hostům vůbec nepovedly.
     
    31:02
    Darren Helm se jako správný bojovník natlačil před branku, odkud se pokoušel dotlačit puk za brankovou čáru. S jeho pokusem si však brankář Brian Elliott dokázal poradit, a tak je přerušená hra.
     
    31:22
    Detroit Red Wings se pokouší o vyrovnání, ale od domácích obránců dostává velmi málo prostoru pro kombinační hru v útočném pásmu.
     
    31:48
    Niklas Kronwall vystřelil od modré čáry, s jeho pokusem si dokázal domácí maskovaný muž poradit, hra je přerušena, vhazovat se bude před brankou Flames.
     
    32:00
    Dougie Hamilton si jako obránce sjel hodně hluboko do útočného pásma, nadvakrát se dostal do zakončení. Na českého brankáře ve službách Red Wings recept nenašel.
     
    32:47
    Mark Giordano to zkoušel z první od modré, hostující hráč jeho pokus zablokoval, a tak mohl založit rychlou protiakci, která končí nepřesnou finální přihrávkou.
     
    33:50
    Sledujeme klidnější pasáž hry, ani jeden celek se nikam nežene. Mnoho šancí momentálně k vidění není.
     
    34:10
    Mark Giordano to zkoušel od modré čáry, jeho pokus byl možná ještě před brankou tečovaný. Puk ale končí mimo branku, a tak Petr Mrázek zasahovat vůbec nemusel.
     
    35:05
    Dostáváme se do finální fáze druhé třetiny, v této části hry na gól zatím čekáme. Neviděli jsme ani jednu vyloženou šanci.
     
    35:40
    Hostující gólman musel znovu zasahovat. Tentokrát Mike Green nedůrazně odstavil soupeře od kotouče, a tak musel zakročit český brankář.
     
    35:50
    Michael Stone poslal kotouč od modré čáry před branku. Tam byl hostující Mike Green, který své předchozí drobné zaváhání dokázal napravit.
     
    36:30
    Red Wings se snaží v posledních minutách druhé třetiny o vyrovnání. Hosté zároveň ale nesmí zapomínat na defenzivu, neboť domácí čekají na chyby.
     
    37:17
    Justin Abdelkader založil akci, v níž pokračoval jeho kolega. Ten se však přes dobrý blok domácího obránce do zakončení neprobojoval.
     
    38:00
    Probíhají poslední dvě minuty druhé třetiny. Hra je pro zásah vysokou holí přerušena.
     
    38:36
    Brian Elliott výborným zákrokem betonem dokázal puk udržet před brankovou čárou. Hostující celek začíná stupňovat tlak, Flames se tak musí bránit.
     
    39:12
    Tomáš Tatar neměl mnoho prostoru mezi kruhy pro střelu, s jeho spíše propagačním pokusem si snadno poradil brankář Calgary.
     
    39:50
    Už se nic nestane, třetina končí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Takticky velmi dobře odehráli domácí hokejisté druhou třetinu. Drželi jednobrankový náskok, hokejisty Red Wings nepustili do žádné velké šance. Po čtyřiceti minutách tak Calgary vede 2:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Zápas pokračuje třetí třetinou, ani jeden celek nyní nechce chybovat. Sledujeme takticky vedený úvod třetí části.
     
    41:37
    Hostující celek hraje aktivněji, snaží se něco vymyslet před brankou soupeře. Domácí však hrají zodpovědně a nedávají Red Wings mnoho prostoru.
     
    42:56
    Johnny Gaudreau hledal přihrávkou na modrou čáru spoluhráče, ten se ale ke střele na branku nedostal. Výborně zasáhl hostující bek.
     
    43:50
    Lance Bouma má kotouč za svou brankou, čeká na dostřídání. Následně se do brejku dostal Johnny Gaudreau, obránce jej fauloval, a tak uvidíme přesilovku.
     
    44:15
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Danny DeKeyser – 2 min., hákování).
     
    44:50
    Petr Mrázek si nyní připsal několik výborných zákroků. Troy Brouwer se snad třikrát dostal do vyložené střelecké pozice, ale na českého brankáře si nepřišel. Výborně své spoluhráče nyní podržel Mrázek.
     
    45:40
    Domácí hokejisté hrají přesilovou hru dobře, snaží se něco vymyslet před brankou soupeře. Zatím ale narážejí na výborně chytajícího brankáře.
     
    46:15
    Hosté v plném počtu.
     
    46:41
    Detroit přečkal oslabení, a tak se nyní může pustit do získávání převahy před brankou soupeře. Zatím se však ani jeden celek nemůže výrazněji prosadit.
     
    47:20
    Po komerční přestávce se pokračuje dál. Celkem snadno se domácí dostali do útočného pásma, Lance Bouma tečoval nahození od modré čáry. Brankář Mrázek byl pozorný.
     
    49:03
    Zakázané uvolnění vrací hru před branku hostujícího celku. Český brankář tak musí být znovu pozorný.
     
    49:45
    Nyní mají více ze hry hokejisté domácího celku. Hrají aktivněji, snadněji se dostávají do útočného pásma. Matt Bartkowski se dostal ke střele od modré čáry. Mrázek jeho pokus kryje, následovat bude komerční přestávka.
     
    50:01
    Dostáváme se do druhé poloviny třetí třetiny, sledujeme stále aktivní hru domácího celku, který pokračuje v taktické hře. Hosté se snaží, ale nemohou se stabilněji dostat do útočného pásma.
     
    50:50
    Další střelecký pokus na branku Red Wings. Petr Mrázek za pomoci obránců vytěsnil puk do ochranné sítě nad brankou. Buly po jeho levé ruce.
     
    51:10
    Niklas Kronwall tvrdě atakoval soupeře, souboj proběhl evidentně podle pravidel zcela v pořádku, sudí vylučovat nebudou.
     
    51:46
    Micheal Ferland hledal spoluhráče mezi kruhy, ale do přihrávky vložil hůl obránce Detroitu, který se následně pokusil založit útočnou akci. Neuspěl.
     
    52:21
    Brian Elliott kryje zakončení jednoho z hráčů Red Wings. Po delší době se mohou snadno hosté dostat do šance, k dispozici mají vhazování před brankou Calgary.
     
    53:03
    S blížícím se koncem se stále častěji dostávají hostující hokejisté do zakončení. Nyní to byl zkušený Henrik Zetterberg, který nedokázal přesněji vystřelit. S jeho ránou si poradil domácí brankář.
     
    54:30
    Anthony Mantha se zkoušel prosadit akcí podél mantinelu, ale v rozhodující chvíli mu ujely brusle, a tak místo zakončení o puk přišel.
     
    55:01
    Sledujeme rychlý hokej, který momentálně mnoho šancí nenabízí. Ani jeden tým se nemůže stabilněji usadit v útočném pásmu.
     
    55:22
    Petr Mrázek kryje další akci domácího celku, a tak se bude vhazovat po komerční přestávce před českým brankářem. Mrázek dnes sice dva góly inkasoval, ale připsal si celou řadu důležitých zákroků.
     
    55:44
    Hra je přerušena, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    56:14
    Henrik Zetterberg hledal Dylana Larkina. Právě tato přihrávka však postrádala přesnost, a tak se hosté ke střele na branku nedostali.
     
    57:00
    Probíhají poslední tři minuty hry ve třetí třetině. Domácí hokejisté hrají velmi dobře takticky, nyní se však musí bránit tlaku soupeře.
     
    57:24
    Calgary Flames dostává hru do středního pásma a následně až za branku soupeře. Domácí tak mohou vystřídat.
     
    58:01
    Michael Stone si připisuje výborný obranný zákrok, díky kterému se Red Wings nedostali do zakončení.
     
    58:20
    Vhazovat se bude ve středním pásmu, Mrázek je venku z branky, hosté to zkouší v šesti proti pěti domácím bruslařům.
     
    58:48
    Špatně si Detroit v útočném pásmu přihrát, a tak se hra dostává do středního pásma.
     
    59:13
    Michael Frolík dostal kotouč znovu mimo obrannou zónu, výborně hrají domácí.
     
    59:32
    Brian Elliott kontroloval situaci, ale zasahovat nemusel, puk končí mimo branku.
     
    59:45
    Kotouč končí v ochranné síti nad brankou, vhazovat se bude před brankou Flames. Hostům už mnoho času nezbývá. Nejprve ale oddechový čas Red Wings.
     
    59:52
    Henrik Zetterberg nepřekonal brankáře soupeře ve vyložené střelecké pozici.
     
    59:58
    Detroit právě vstřelil branku!
    Bude se prodlužovat, v poslední vteřiny třetí třetiny se k puku dostal TOMÁŠ TATAR, který spíše nahazoval kotouč na branku. Brian Elliott měl ve svém postoji u tyčky mezeru, kterou hostující hráč výborně trefil. Uvidíme prodloužení. Asistence: Henrik Zetterberg a Justin Abdelkader.
    59:58 Tomáš TATAR - 2:2
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:22
    Jako první se do útočného pásma dostali hosté, jejichž šanci dokázal zastavit pohotovým zákrokem Brian Elliott.
     
    61:10
    Petr Mrázek začal akci, kterou zakončoval jeho spoluhráč povedenou střelou. Znovu musel zasahovat brankář Brian Elliott. Nastavení hrají hostující hráči jednoznačně aktivněji.
     
    61:37
    Michael Frolík se probojoval do zakončení, ale hostující obránce do jeho střely dokázal položit hůl.
     
    62:21
    Sean Monahan ujížděl sám na brankáře. Petr Mrázek ale vytáhl proti jeho zakončení fantastický zákrok, a tak zápas pokračuje dál.
     
    62:50
    Další práce pro českého brankáře, který se ani v prodloužení rozhodně nenudí.
     
    63:00
    Probíhají poslední dvě minuty prodloužení.
     
    63:20
    Šance jsme viděli na obou stranách, sledujeme povedené prodloužení.
     
    63:40
    Brian Elliott kryje střelecký pokus hostujícího hráče. Vhazovat se tak bude před jeho brankou.
     
    63:43
    Brian Elliott skvěle zastavil ránu z první, kterou se prezentoval Ryan Sproul.
     
    63:56
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, na nájezdy nedojde. Akci začal Mark Giordano. Ten našel Michaela Frolíka, který prodloužil na MIKAELA BACKLUNDA. Ten dobruslil až k brance a tvrdou střelou ukončuje tento duel. Krásné prodloužení končí brankou domácích. Asistence: Michael Frolík a Mark Giordano.
    63:56 Mikael BACKLUND - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Československá stopa v utkání:
    Michael Frolík (CGY) 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:27
    Tomáš Tatar (DET) 1+0, 2 střely, čas na ledě 20:35
    Petr Mrázek (DET) 62 minut, 28 zákroků, 3 góly, 90,3%
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brian Elliott (CGY) 31 zák., 2 góly, 94,6%
    2. Matthew Tkachuk (CGY) 0+0
    3. Henrik Zetterberg (DET) 1+1
     
    V sedmé minutě padla první branka zápasu. Od tyčky puk za brankovou čáru poslal Darren Helm. Rychle dokázali domácí odpovědět, v přesilovce se přesně z horní části kruhu trefil Kris Versteeg. Ve 14 minutě dokonali hokejisté Calgary obrat ve skóre. Po chybě Kronwalla se do zakončení dostal Matthew Tkachuk, který si poradil s brankářem Mrázkem. Po první třetině vedli domácí 2:1. Takticky velmi dobře odehráli domácí hokejisté druhou třetinu. Drželi jednobrankový náskok, hokejisty Red Wings nepustili do žádné velké šance. Hostům se podařilo vyrovnat až v čase 59:58, kdy se prosadil Tomáš Tatar, který poslal zápas do prodloužení. V něm rozhodl o výhře domácích Mikael Backlund. (05:59:25)

    Jan Prošek

    Góly a asistencie: 9. Versteeg (Brodie, Monahan), 14. Tkachuk, 64. Backlund (Frolík, Giordano) – 7. Helm (Abdelkader, Mantha), 60. Tatar (Zetterberg, Abdelkader)


    Calgary Flames: Elliott (Ch. Johnson) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, Stone, Bartkowski, Engelland – J. Gaudreau, Monahan, Ferland – Tkachuk, Backlund, Frolík – Versteeg, S. Bennett, Brouwer – Bouma, Stajan, Chiasson.
    Detroit Red Wings: Mrázek (Coreau) – DeKeyser, Ouellet, Green, Kronwall, Jensen, Sproul – Tatar, Zetterberg, Mantha – Athanasiou, Nielsen, Sheahan – Abdelkader, Helm, D. Larkin – Callahan, D. Miller, Glendening.